PDA

Pokaż pełną wersje : PKowanie Summonów

Deythwen
15-06-2007, 12:57
Wiem że to brzmi głupio... ale moim zdaniem to straszna rzecz. Sytuacja z przed 5 minut. Expie sobie w cyclopolis z monkiem. Mam 27 lvl i jest to dla mnie miła metoda relaksującego expienia bez strat kasy. Nagle podlatuje do mnie gostek 2lvl niżej ode mnie i mi monka zabija. Reason? "bo kosisz całe piętro, a z monkiem twój exp i tak "sux"". Pomijam kwestie tego kolesia i zabicia mi monków, bo potem sie dogadaliliśmy. Ale chodzi o sam fakt, dlaczego atakowanie summonów nie powoduje pojawienia się czachy? Rozumiem, kiedyś tak nie mogło być, bo missclick'i by twożyły okazje do setek tysiecy pułapek prawie wszędzie i na każdym lvlu... a widząc np. Fire Elementala nie zastanawiamy się tylko walimy. Ale teraz jest ta blokada... i atak summona mógłby powodować czache. Można by nasze summony, bądź co bądź warte parę runek bronić, nie ryzując czaszki i śmierci z rąk "przypadkowego High lvl'a"... Co wy na to? Gdzie i komu można napisać żeby CipSoft się nad tym zastanowił?

Misza
15-06-2007, 13:10
Dział 'Proposals' na forum.tibia.com.

st1L
15-06-2007, 13:30
PK- player~
A nie summon : D A co do tematu to jest duzo podobnych problemow ktore tworza nooby. Nie wszystko od razu moze kiedys Cipsoft i tym sie zajmie. Oczywiscie dobrze jak zaproponujesz cos na tibi.com Narazie jedynym wyjsciem jest dogadanie sie, albo zabicie tego ktory Ci przeszkadza, choc z tym moga wiazac sie problemy..

eloMurarz89elo
15-06-2007, 18:54
Wam sie w glowach poprzewracalo???:D nie dosc ze sorcem jest i tak easy mode (sam gram) to jeszcze chcecie ze jak ktos zaatakuje wam summony to jeszcze ma im skull sie pojawic n/c naprawde sorc ma dobrze a wy chcecie zeby mieli jeszcze lepiej przeciez taki sorc postawi monka na srednie potwory i mozna powiedziec ze ma darmowego blokera ktory sie leczy za free

Reflux
15-06-2007, 19:38
A ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz??? Dlaczego niby ktoś ma mieć prawo do atakowania twojego summona??? No może mi to wytłumaczysz ???

ripper
15-06-2007, 21:21
Było go zabić i problem z głowy.
Gram w Tibię ponad 3 lata, z czego aktywnie sorcami grałem większą część. Expiłem z sumonami masę razy, a zabili mi je tylko raz i to przy okazji zabijania mnie. Ja tu nie widzę problemu. Te 600 mp od Tibii 7.6 to mały problem. Otrzyj nosek i graj dalej, bo to nie tragedia.

cielakmateusz
15-06-2007, 21:32
Moim zdaniem to zła nazwa tematu...
"PKowanie" pochodzi od "PK" , czyli Player Killing.
Summon nie jest graczem , czyli nie da sie go zpkować.
Więc czaszki nie można dostać za zabicie summmona , ponieważ summon nie jest graczem , a czaszke dostaje się tylko za PK ;)

Couranger
15-06-2007, 21:45
Moim zdaniem to zła nazwa tematu...
"PKowanie" pochodzi od "PK" , czyli Player Killing.
Summon nie jest graczem , czyli nie da sie go zpkować.
Więc czaszki nie można dostać za zabicie summmona , ponieważ summon nie jest graczem , a czaszke dostaje się tylko za PK ;)

Ale was zgasil co ? xDD

Ghard Lage
15-06-2007, 21:58
Jak nie chcesz, żeby ci zabijali summonów/ciebie to idź na no pvp.

filobossek2
18-06-2007, 13:21
50% się zgadam
50% nie

A dlaczego to już mi się nie chce tłumaczyć...