zaloguj się

Pokaż pełną wersje : [test serv] 151 Elder waste na demonie

gruszeczek
15-06-2007, 19:08
http://tibiafilm.xorg.pl/filmy_view.php?id=122&nazwa=[Test]%20151%20Elder%20waste%20na%20demonie

19 sd OMG:F

gruszeczek
15-06-2007, 19:15
Sorc/Druid Own3d...
Pally/Knight The Best...

Grenvix
15-06-2007, 19:37
Dobrze powiedziane: "It's gonna be a sick waste..."

Od zawsze było tak że knight to był blocker z dużą ilością hp i capa ale nie najlepszymi hitami. Gralo sie nim bezpiecznie ale expilo powoli lecz bez waste.

Palek zawsze miał trzymać dystans tak zostało, ale trochę przesada z takimi hitami. Powinny być wyższe od knighta ale nie od SD maga...

Od początku w zamierzeniu tibii to magowie mieli być tymi najsilniejszymi ale bardzo "kruchymi" i trudnymi do gry postaciami.

Rzeczywiście przyznaje że magowie za bardzo odstawali od palkow/knightow ale takie ich osłabienie do niczego nie prowadzi. Znowu w nast. updacie Cipsoft polepszy magów co już zostało zapowiedziane i to będzie takie "w koło Macieju". Teraz to już sorcem będzie wieczny waste. Tyle z mojej strony.

gruszeczek
15-06-2007, 19:55
Zgadzam się z Tobą w 100%. Mogli tylko powiekszyć siłę palków i knightów taka jaka jest teraz na Test Serwie i wszycho.

Cedric
15-06-2007, 20:01
No to teraz nadejdzie taki czas, że sorckowie nie będą brani na żadne hunty, pal z power bolta przy 100+dyscie wali po 400, knight z sca/sóv na demona marnuje 4-7uh...

Robert Lublin
15-06-2007, 20:10
o lol przesrane ujme to 1 slowem... przesrane, ale cóz trzeba zapomniec o starych hitach sorkiem/drutem...

Mi tam sie update podoba poza tym ze zeszmacili sorkow i drotow teraz beda same knighty i palki walace po 400 z gwiazdek w ludzi... -.-
W sumie sam palka robie... :P

gruszeczek
15-06-2007, 20:15
Ja też teraz własnie robię, ale myśle że update za pare dni a wtedy bedzie sie skillowało 2x więcej na odpowiedniego skilla oraz o 25% wiecej do m lvlu;/

NinJa
15-06-2007, 20:16
#Cedric
br?
Pewnie większość tibijczyków już słyszała "140 ek solo demon only 5 uh!!"
Owszem, użył 5 uh żeby go zabić ALE:
-trwało to bardzo długo
-cały czas używał EXURY, jechał na soft boots + roh, uha używał w momencie kiedy nie czuł się pewnie.

edit: Tak, tak, wszyscy róbcie palków i knightów, potem płaczcie w zimowym update jak magiczne voc. znowu się wybiją... Z resztą takie zmiany na 100% nie wejdą w "życie", ponieważ CIP'y poważnie przesadziły i sami sobie przeczą w zapowiedziach "Sorc nadal będzie miał 2-3x większe hity od palka/knighta na tym samym lvlu"

RieL
15-06-2007, 20:19
#Cedric
br?
Pewnie większość tibijczyków już słyszała "140 ek solo demon only 5 uh!!"
Owszem, użył 5 uh żeby go zabić ALE:
-trwało to bardzo długo
-cały czas używał EXURY, jechał na soft boots + roh, uha używał w momencie kiedy nie czuł się pewnie.

Nie da się roh + sb...

Robert Lublin
15-06-2007, 20:27
@Ninja

Ja tez mam nadzieje ze te zminy benda tylko na TS a w zycie ich nie wprowadza...
Ale ja tak czy siak ide na new serva i tam i tak robie palka wiec wisi mi czy prowadza czy nie a na pogorszenie go w tym update sie nie zapowiada...

Nieugiety
15-06-2007, 20:37
Ehh... to jest niemożliwe, ze takie hity będą na globcu, nie rozumiecie tego? Przestance zatem marudzić....

Za pare updateów i tak pewnie będzie, ze sorc na 100 lvlu będzie mial 40k hp a knight będzie jechał po 2k co 1 sekunde ale spokojnie, to jeszcze nie w tym upie ;)

gruszeczek
15-06-2007, 21:00
a bym mial taka nere jak by te hity były na globcu juz za pare dni a sorc by dostawał wieksza moc z potionów oraz gdy jest w party ;p

matekk fst bolt
15-06-2007, 21:09
Co oni w ogole robia zal ja pierdo*le w tamtym roku cipbot lh zal noby biegna i caly czas spam sd teraz jakies pojebane hity po 300 w ludzi od palków GÓWNO A NIE GRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 7.6 ROX

Tentotrix
15-06-2007, 22:05
Co oni w ogole robia zal ja pierdo*le w tamtym roku cipbot lh zal noby biegna i caly czas spam sd teraz jakies pojebane hity po 300 w ludzi od palków GÓWNO A NIE GRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 7.6 ROX

jeszcze sie taki nie narodzil ,ktory by kazdemu dogodzil...ale zgadzam sie tibia 7,6 rox

viper555
15-06-2007, 23:22
a moim zdaniem tibia 7.4 rox wtedy były profesje jak najbardziej wyrównane niestety był problem farm druidów i trzeba bylo zmienic caly system many i od tego sie zaczeło... niestety gracze zdobywają coraz to wieksze poziomy potwory coraz nowsze maja po 783475834 hp wiec musza zwiekszyć siłe profesji ale tym samym upodobnaja tibie do ots... za czasów tibi 7.4 jak sie poszlo na demona to było swięto teraz do demon to jest pryszcz a co dopiero po upie

Ametystowec
15-06-2007, 23:50
moim zdaniem nie powinni ulepszac knighta...powinni tylko pogorszyc sorca, bo co to za gra jak chodzisz sam i tluczesz demony hurtowo...na jednym z filmow cichego bylo pokazane, jaka ekipa poszla na demone...bylo ze 20 osob, co sie dzieje teraz? (a raczej dzialo sie) 130MS/ED i ownuje wrl jak chce...i nie ma waste (tiaaa przypomnijcie se loota taifuna (ok2.300oz. skull staff i b robe) podczas gdy knight sie mogl pospuszczac jak mu dsm z dl'a spadnie.
generalnie to powinni zostawic knightow i pallow w spokoju, a sorcow udupic tak jak teraz i kazdy bylby zadowolony

Pekind
15-06-2007, 23:54
moim zdaniem nie powinni ulepszac knighta...powinni tylko pogorszyc sorca, bo co to za gra jak chodzisz sam i tluczesz demony hurtowo...na jednym z filmow cichego bylo pokazane, jaka ekipa poszla na demone...bylo ze 20 osob, co sie dzieje teraz? (a raczej dzialo sie) 130MS/ED i ownuje wrl jak chce...i nie ma waste (tiaaa przypomnijcie se loota taifuna (ok2.300oz. skull staff i b robe) podczas gdy knight sie mogl pospuszczac jak mu dsm z dl'a spadnie.
generalnie to powinni zostawic knightow i pallow w spokoju, a sorcow udupic tak jak teraz i kazdy bylby zadowolony

Ciekawe jak bys gral sorcem.. bys mial inne zdanie, mowil bys na odwrot

W tym roku Cipsoft zjebali Tibie... Zdaje mi sie ze Duzo ludzi odejdzie z gry... A cipy nie zarobia sobie na chlebek :<

Bykunn
16-06-2007, 00:19
@ Pekind

Weź troche wyluzuj ... Po Twoim poście można się domyślić, że grasz w tibie max od wersji 7.6 ... Wcześniej sorkiem/druidem grało się przy dużo mniejszym zurzyciu manasów... Urzywało się run i jakoś nikt nie płakał... Każdy zdobyty level/lootniety jakiś dobry item to było wydarzenie ...
Ludzie potrafili cieszyć się z gry .. a nie MDW skoczy sobie na demony na cały dzień lootnie 10 mpa i nie sądzę, żeby mu to sprawiło przyjemność ...
Kiedyś 10mpa nie było na całych servach a on ma ich bp'ki i co cieszy się z tego ? ... wątpie

Co do update faktycznie Cipsoft troche przesadził ze zmniejszeniem siły magów i zwiększeniem szczególnie palków ... Mówie to na podstawie test servera gdzie 120 rp potrafił z gwiazdek uderzyć za 800+ w potwora ... Lekka przesada ... tak samo jak hity z sd 170 ms-a ... 650 w potwora .. śmiech.
Teraz palek to będzie maszyna do zabijania, bo przy urzywaniu gwiazdek ma na sobie shielda, co chroni w znacznej mierze przed hitami i uderza za 400~ bez celowania etc. Dodajmy do tego sd, które nie zostaną mu zabrane i utrzymujemy combo 600hp~ na ture ... Przy odrobinie szczęścia 120rp ownuje 95 mastera na jedno combo ...

Mam nadzieje, że zmiany nie będą aż tak wielkie i wszystko będzie w granicach rozsądku ...

Yours Bykunn

Tasam
16-06-2007, 01:49
Kiedys trzeba bylo sie nameczyc aby zabic np Demona, chodzilo sie wiekszymi grupami, gdy wylootowalem mpa caly serv o tym wiedzial i Ci gratulowal, a ze sprzedaniem nie bylo problemu i to za bardzo wysoka cene. Wtedy byl bdb rozwiniety handel i trzeba bylo sie nameczyc aby wbic wyzszy lvl. Teraz to jest kicz, tzn byl jak magowie byli o wiele silniejszi, a co dopiero teraz bedzie gdy pallek wali po 600 z gwiazdek...
Moim zdaniem powinni zrobic:
- jakiegos NPC u ktorych idzie sprzedac kazdy "rare" w odpowiedniej cenie
- zmniejszyc sile magow (ale nie o tyle jak teraz)
- dodac nowe czary dla rycerzy i paladynow tak aby kazdy byl równy
- wiecej spawnów takich jak Dragon Lair, Demona, Hero + potwory dla jakis slabszych graczy, bo o nich tez nie mozna zapomniec

Pekind
16-06-2007, 01:52
@bykunn :P Zadziwie Cię :P Gram do 7.5 :P

lycha_ziom
16-06-2007, 02:17
rozumiem z polepszeniem knighta/pala ale nie mogli zostawic sorcow/drutow w spokoju? wtedy to by bylo zbalansowane,gdy zobaczylem 136z exori vis by 120ms+ odechcialo mi sie grac,a gram druidem wiec nawet mort hura nie mam

do tego Cip~ napisal,ze knight bedzie walil 2,3x slabiej niz sorc/druid

z tego co widze to same klamstwa,wedlug mnie zostawcie sorcow/druidow w spokoju bo na new servie bedzie ich max 2 sorcow i 1 druid

ALE TU CHODZI O JEDNO KUPUJCIE PACCI BO BEDZiECIE FAJNI,OH ZAPOMNIALEM DODAC ZE WIEKSZOSC GRACZY PACC TO SORCE/DRUIDZI BO KNIGHT I PALL BEZ PACCA DADZA RADE,A WIEC CIPY SZUKUJCIE SIE NA POL ROKU BEZ PODWYZKI,A WRECZ ODWROTNIE

Pekind
16-06-2007, 02:23
@up Zgadzam się z Tobą w 300%'tach... Nie będą mieli na chlebek :< biedaczysko :/

adziox
16-06-2007, 02:43
jak to obejrzec,nowego klijenta tibi 8.0 mam ale skad mam wziasc nowa tibiacam?

P0nury
16-06-2007, 02:58
@up Zgadzam się z Tobą w 300%'tach... Nie będą mieli na chlebek :< biedaczysko :/

Jedno mnie ciekawi - zawsze tyle osób ma odejść od grania, a jednak z każdym updatem zwiększa się liczba grających. Magia?

lycha_ziom
16-06-2007, 09:01
@up magia sorców/druidów?

aaaa przeciez tej magi juz nie ma sa hity z sd jak na 50 lvlu :)

J0hny
16-06-2007, 09:31
Najśmieszniejsze jest to że ponad połowa, która się wypowiada, że "190ms albo 120 rp to i tamto" nawet nie ma 50lvl i grozi, że odejdzie - no to papa

Po 2 przy każdym updacie jest panika - normalne, np "co to bedzie jak sie speary będa łamać; a po co magom różdżki" etc.

Nie ma sie co martwić na zapas, a poza tym ta gra, zresztą jak każda, ma dać chwile rozrywki a nie grania do oporu żeby być najlepszym. W każdym moomencie można przestać grać, przecież Cipsoft nie trzyma i nie zmusza nikogo do grania. =]

Cenarius
16-06-2007, 09:43
do tego Cip~ napisal,ze knight bedzie walil 2,3x slabiej niz sorc/druid
z tego co widze to same klamstwa,wedlug mnie zostawcie sorcow/druidow w spokoju bo na new servie bedzie ich max 2 sorcow i 1 druid
ale test serv jest po to żeby testować?
w newsie było napisane że balansacja jeszcze nie skończona więc wszystko się moze zmienić.. poczekajcie na ubdate a później narzekajcie
@J0hny
popieram

Nieugiety
16-06-2007, 10:15
Ehh...

Wiecie....cholernie duzo osób narzekało na różdzki chodz są ogromnym udogodnieniem. Nie wiem kto z was ile grał, ale zapewniam was, ze za czasów 7.4 i mniejszej na 45 lvlu sie expiło dalej na rotach z war hammerem z przerwami na jakiegoś lepszego hunta.

Uwazam, ze ten update będzie dobry, knight wreszcie zacznie sensownie expić a nie zmulać. Gra nim zaczyna być ciekawa.

Szkoda mi tylko magów (sorca i druta) bo jednak jak sie zawsze przyjęło mag ma być w grze najsilniejszy a tutaj to jest lekko parodia.....

Cóż....jedno wam doradze po wielu latach przezytych przy tej grze, dajcie sobie z nią spokój, do niczego nie prowadzi ;)

Grzesiek194
16-06-2007, 10:20
Z tego co widać 150 ms nigdy nie dorówna nawet 120 pallkowi, palladyn swoimi gwiazdkami będzie zawsze miał większe hity niż sorc z SD czy nawet UE. Na filmie widać jak 150 ms bije z sd jak 50 lvlowy noob... Jeśli to naprawdę zostanie wprowadzone do gry do podsumowując sorca wyjdzie nam tak:

Minusy:
- Mało hp (nawet z manashield, bo jednym manafluidem nie dodam sobie 500 many.)
- Mało cap
- Średnie hity, które kosztują.

Plusy:
- You see Master Sorcerer?
- Wandy
- hmmmm...

Ale miejmy nadzieję, ze CipSoft nie jest aż tak mało inteligentny i nie wprowadzi tego do gry - poczekamy do update, a potem można wyciągnąć sznur... :D

Eliess
16-06-2007, 12:35
Z tego co widać 150 ms nigdy nie dorówna nawet 120 pallkowi, palladyn swoimi gwiazdkami będzie zawsze miał większe hity niż sorc z SD czy nawet UE. Na filmie widać jak 150 ms bije z sd jak 50 lvlowy noob... Jeśli to naprawdę zostanie wprowadzone do gry do podsumowując sorca wyjdzie nam tak:

Minusy:
- Mało hp (nawet z manashield, bo jednym manafluidem nie dodam sobie 500 many.)
- Mało cap
- Średnie hity, które kosztują.

Plusy:
- You see Master Sorcerer?
- Wandy
- hmmmm...

Ale miejmy nadzieję, ze CipSoft nie jest aż tak mało inteligentny i nie wprowadzi tego do gry - poczekamy do update, a potem można wyciągnąć sznur... :D

Ale wy jestescie pojebani :
- Kto Ci powiedzial ze hity nie zostana zmniejszone/zwiekszone
- skad kurwa mozesz wiedziec jak dostepne beda te gwiazdki dla pala ( wogole jesli beda ) , moga byc z takiego monstera ze wieksze waste niz to wszystko warto
-nawet jesli ktos bedzie mial te gwiazdki to uzyje ich raz do roku na swieto lasu bo poprostu moze sie bedzie to nie oplacalo ( teraz nawet p/inf boltami sie nie wali bo za drogie )
- zle sorkowi/drutowi z sd i visem/mortem ? napiszcie do cipow zeby wam usuneli bedzie calkiem ciekawie

POCZEKAJCIE DO UPDATE I WTEDY NARZEKAJCIE A NIE NA TS BO TO SENSU NIE MA , WSZYSTKO SIE MOZE ZMIENIC

Ametystowec
16-06-2007, 13:14
jezeli chodzi o TS to CipSoft odniosl polowe sukcesu, ale tu nie chodzi o to zeby tibia stala sie otsem...80knight bije z DL po 300? i nic go to nie kosztuje? (no nie liczac tych kilkuset godzin spedzonych na skillowaniu ;) )

tibia 7.4 to bylo cos...sorce ze skull staffem w lapie...demon hunt raz na miesiac...a teraz? 160~ ED chce se expic nademonach bez waste? zal! w tej grze chodzi o taktyke, o odpowiednie ustawienie sie do moba, o zgranie ekipy...a nie tak jak w diablo chodzisz i roz*******asz wszystko co sie rusza i nie masz "waste"

sath_okh
16-06-2007, 13:50
Ale wy jestescie pojebani :
- Kto Ci powiedzial ze hity nie zostana zmniejszone/zwiekszone
- skad kurwa mozesz wiedziec jak dostepne beda te gwiazdki dla pala ( wogole jesli beda ) , moga byc z takiego monstera ze wieksze waste niz to wszystko warto
-nawet jesli ktos bedzie mial te gwiazdki to uzyje ich raz do roku na swieto lasu bo poprostu moze sie bedzie to nie oplacalo ( teraz nawet p/inf boltami sie nie wali bo za drogie )
- zle sorkowi/drutowi z sd i visem/mortem ? napiszcie do cipow zeby wam usuneli bedzie calkiem ciekawie

POCZEKAJCIE DO UPDATE I WTEDY NARZEKAJCIE A NIE NA TS BO TO SENSU NIE MA , WSZYSTKO SIE MOZE ZMIENIC

W pełni sie z toba zgadzam: większość ludzi tu marudzących na update nie ma pojęcia jak będzie wyglądał a wszystko co o nim wiedzą to kilka newsów i kilka wiadomości od graczy z test server. Zapominają że test server jest po to żeby wszystko sprawdzić i jak najlepiej wyrównać profesje. Owszem, na początku pall mógł uderzyć 800 w hydre (z gwiazdek dostępnych od 80 levela i możliwych do kupienia tylko po wykonaniu assassin outfit), ale to już zostało poprawione. Ich atak został zmniejszony z 90 do 65 więc dosyć znacznie, tak samo z obrażeniami knigtow/paladynów - zostały zredukowane o 15% a max hity z run dla postaci magicznych podwyższone, a to na pewno nie jest koniec zmian! Marudzenie na obecny ts jest więc kompletnie bez sensu

Trevcio
16-06-2007, 14:01
151 Elder z 76 m levelem na test servie miał sd jak około 80 mag z 60 m levelem na normalnej tibi 7.92 8o

Dejwid
16-06-2007, 16:54
ja sie bede trzymal swojej profesji ,zaczalem palkiem i bede gral nim (1postac) do konca ;] nie bede szedl jak niektorzy czym lepiej po update

tRe'bRoN
16-06-2007, 16:56
NIE PODOBA SIE TO NIE GRAJCIE , JAKI MACIE PROBLEM ?