zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Niesprawiedliwość

Krycha01
16-06-2007, 16:52
Zauażyłem pewną niesprawiedliwość. Sorcerrer i Druid dostają swoje staffy i rody za darmo, a Warrior i Paladin nie dostają nic. Wiem, wiem, staffy i rody trudniej zdobyć od łuku czy jakiegoś miecza, ale to trochę niesprawiedliwe, prawda? Co o tym sądzicie?

Dagher
16-06-2007, 17:00
KOlego za darmo dostaje sie tylko pierwsza różdżke, a następne trzeba juz kupować

Pechmaster
16-06-2007, 17:03
no ale co mogliby dostać?
paladyn bow...(w najlepszym razie crossbow)
a knight co najwyżej longsworda...(w najlepszym razie broadsword)
Zresztą czy to jest konieczne? Za kase przytarganą z rooka można kupić eq na początek dla knighta i paladyna,więc problemu nie ma...
Mag miałby dużo więcej problemu z kupnem pierwszego wanda,gdyby ten nie byłby "rozdawany" w siedzibie magów w danym mieście...
Dlatego uważam ,że aktualny stan rzeczy jest sprawiedliwy...

Pedziej
16-06-2007, 17:04
Ja myśle że palek na początek powinien dostać łuk w gildi paladynów a knight powinien mieć do wyboru:
-Orcish Axe
-Broadsword
-Battle hammer

Fagaro
16-06-2007, 17:26
Napisz o tym do "Brawo".
Knight bije mocniejz mace/sabre/hand axe niz sorcer z tego g na 7 level. Pozatym sorc placi 3 punkty many za kazdy cios a knight nie.

Marionus
16-06-2007, 17:47
Napisz o tym do "Brawo".
Knight bije mocniejz mace/sabre/hand axe niz sorcer z tego g na 7 level. Pozatym sorc placi 3 punkty many za kazdy cios a knight nie.

Nie zrozumiałem tego przesłania.:o

Vil
16-06-2007, 17:52
przeslanie jest takie, ze jak skonczy ci sie zarcie albo uzywasz czarow leczacych t ow pewnym momencie robisz sie bezbronny. Knight/ palek - nie.

Krycha01
16-06-2007, 21:22
W sumie to każdy z Was ma na swój sposób rację.

Gore.spell
17-06-2007, 00:15
Poprawka dla pewnego UP
Druid/Mag musi mieć 2 pkt mp na 1 pocisk 7 poziomowych kijów.
Lecz to głupi pomysł
Załóżmy że Knight miał by do wyboru :
Orcish Axe
Battle Hammer
Broad Sword.
Po Up-date te bronie zapewne będą od 10 poziomu.
Nie mówcie że nie, ponieważ kaxe ma być 25 faxe 35 gs 55... Czyż to by było sprawiedliwe?

janek@
18-06-2007, 11:15
przeslanie jest takie, ze jak skonczy ci sie zarcie albo uzywasz czarow leczacych t ow pewnym momencie robisz sie bezbronny. Knight/ palek - nie.

Jak to nie?!
Palkowi speary sie skoncza to jest skazany na carlin sworda/mace tak samo jak sorc... -.-
Malo tego palek musi swoje speary zdobywac badz kupowac w sklepie za iles tam 10gp.

Wedlug mnie to, ze sorc dostanie rozdzke za 400 gp i dodatkowo kupi sobie eq za 500 gp z roka jest nie sprawiedliwe... Z reszta knight bedzie biegal z jakims zje*anym macem, ktorego srednia hitow nie bedzie wieksza niz 10 bez treningu... (dodajac skillowanie)
Palek to juz wogole kosmos nad kosmosami. Nie dosc, ze zbiera ciezkie speary, ktore sie lamia to jeszcze musi ciezko trenowac. (+luk korzystnie moze uzywac od 14 lvl...)

Czy to jest sprawiedliwe? Z cala pewnoscia NIE. -.-

Cenarius
18-06-2007, 12:11
Jak to nie?!
Palkowi speary sie skoncza to jest skazany na carlin sworda/mace tak samo jak sorc... -.-
Malo tego palek musi swoje speary zdobywac badz kupowac w sklepie za iles tam 10gp.
każdy rozsądny palek widząc koniec spearów/strzał/boltów wraca do miasta mając resztke a nie czeka aż do samego końca a sorc może zjeść hama/meata/inny food z zabitego potwora i już mu się mana regeneruje... (chodzi tu o niższe poziomy bo 40 sorc nie będzie czekał na mane tylko użyje manasa)
Palek to juz wogole kosmos nad kosmosami. Nie dosc, ze zbiera ciezkie speary, ktore sie lamia to jeszcze musi ciezko trenowac.
doskillowanie do 40 dista to kwestia paru godzin i napewno nie trzeba na to miliona spearów
(+luk korzystnie moze uzywac od 14 lvl...)
używałem od 8 - zawsze się zwracało
Czy to jest sprawiedliwe?
widzisz jak wiele zależy od punktu widzenia...

konri_95
18-06-2007, 13:02
Ale palek i knight są bardziej narżeni na pk-owane na słabszym lvl gdy nie są doświadczeni w skillach więc chociaż luk czy battle axe itp. mogą dostac na poczontkową obrone przed pk

Cenarius
18-06-2007, 14:21
Ale palek i knight są bardziej narżeni na pk-owane na słabszym lvl gdy nie są doświadczeni w skillach więc chociaż luk czy battle axe itp. mogą dostac na poczontkową obrone przed pk
taa battle axe dużo zdziała na sorca ubracnego w plate seta/scale arma (chodzi o niskie skille bo na 8 lvl mało kto ma 70/70) to samo tyczy się łuku...80% strzał w sorca z wandem który trafia zawsze to chmurki/nietrafienia...

Viero
18-06-2007, 14:38
@up
chyba na 10 skillach
ja swoim 9 pallem ze skillami 40 zabiłem 13 sorca który mnie zaczął atakować

Kajzer
20-06-2007, 05:15
Zauażyłem pewną niesprawiedliwość. Sorcerrer i Druid dostają swoje staffy i rody za darmo, a Warrior i Paladin nie dostają nic. Wiem, wiem, staffy i rody trudniej zdobyć od łuku czy jakiegoś miecza, ale to trochę niesprawiedliwe, prawda? Co o tym sądzicie?

czy uwazasz ze wand wart jakies 200 gp to naprawde taki duzy prezent zeby mozna było wyrazic swoje niezadowolenie?
jesli cie to pocieszy to moge dac ci roznice (czyli te 200 gp jesli mnie msgniesz w grze) ;]