Pokaż pełną wersje : Pytanko o forum
Nie wiedzialem gdzie to umiescic, takze jak uwazacie ze tan dzial jest nie odpowiedni, proszemi o tyym powiedziec. Mam pytanie dotyczące forum. Pytanie to kieruje sie do osób z Tibia.pl Team zajmującymi sie forum. Na jakim serwerze zalozone jest forum (chodzi mi tu o to czy znajduje się ono na np. free4web czy innym serwerze)? Pytanie to zadaje poniewaz tworze wlasnom strone o tibi (:]) i chcialbym umiescic na niej forum, a widze, ze serwer na którym umieszczone jest to forum jest dobry, więc proszę o udzielenie mi odpowiedzi na moje pytanie (uff.. wreszcie skończylem :D)
Dan the Automator
04-10-2004, 22:12
Dobry, bo nie jest darmowy ;-) A z darmowych, obsługujących MySQL kojarze tylko lycos... ale będzie tam bannerek...
Jest również specjalna strona hostująca fora oparte o PhpBB, bedziesz musiał poszukać :)
Dobo tylko lycos :P ?
www.50free.com , zero reklam, 100 mb, mysql 4 mb.
www.dhost.info , zero reklam, 100 mb, mysql 10 mb, bardzo powolny....
A co do forum. Jest to darmowy skrypt który możesz ściagnąc ze strony www.phpbb.com w raz z wieloma skinami. Jezlei chces zforum takie jakie jest tu, jest to Invision power Board. Najlepszy skrypt według mnie dotychczas który ujrzał światło dzienne. Niestety konfiguracja jest że tak powiem dośc mozolna i zakręcona jak świśnki ogon, więc jeżeli nie korzystałeś nigdy wcześniej z pa, wybierz phpbb.
Możesz równierz skorzystać z pblang. Stoi on na plikach tektowych i nie wymaga bazy danych mySql. A jego skiny symulują fora wymienione powyżej. jedyną wada jak dla mnie jest brak możliwości usuwania działów. Jednak pliki textowe nie są doskonałe....
Dan the Automator
05-10-2004, 16:27
A co do forum. Jest to darmowy skrypt który możesz ściagnąc ze strony www.phpbb.com w raz z wieloma skinami. Jezlei chces zforum takie jakie jest tu, jest to Invision power Board. Najlepszy skrypt według mnie dotychczas który ujrzał światło dzienne. Niestety konfiguracja jest że tak powiem dośc mozolna i zakręcona jak świśnki ogon, więc jeżeli nie korzystałeś nigdy wcześniej z pa, wybierz phpbb.
Pudło, to forum tutaj to vBulletin 3.0.3, i to właśnie on jest jak narazie najlepszym "forum"
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Temat mozna zamknac. A tak na marginesie: adres mojej stron to www republika.pl/swiat_tibi
Dan the Automator
05-10-2004, 18:14
<body bgcolor="#000000" text="#F1F59A" link="#00FFFF">
<basefont size="3" face="wofGlifon">
<center><h1>ŚWIAT TIBII</h1></center>
<hr width="100%" size=2>
<center><h1><u><font SIZE="100" color="red">WIELKI UPDATE</FONT></u></H1></CENTER>
I to koniec....?
A pozatym: "świat tibii"
<body bgcolor="#000000" text="#F1F59A" link="#00FFFF">
<basefont size="3" face="wofGlifon">
<center><h1>ŚWIAT TIBII</h1></center>
<hr width="100%" size=2>
<center><h1><u><font SIZE="100" color="red">WIELKI UPDATE</FONT></u></H1></CENTER>
I to koniec....?
A pozatym: "świat tibii"
Narazie tylko tyle, ale nie dlugo przeniese strone na inny adres gdzie bedzie swiat tibii :D. Mam jeszcze jedno pytaknko, jak uwazacie, czy serwer FRIKO.PL jest dobry?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.