zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Drobne błedy w mapce... :D

Balcer
17-06-2007, 21:19
Każdy może znaleść bład w mapie...
1. Wystarczy dobrze się porozglądać.
Oto błąd który ja znalazłem:

http://foteka.pl/full/2e17a6add33169e164ea6308664bee3e.jpg (http://foteka.pl/2e17a6add33169e164ea6308664bee3e)

Możecie mieć wąspliwości czy to nie było zrobione w 'PAINT'.
Odrazu mówie gdzie to się znajduje... Jest to w Venore w podziemach z Rotami. Niedaleko miasta na (West - North) . Po wyjsciu z miasta kierować się w tą stronę.

Ale nie po to ten post. Jeśli takie coś znajdziecie sami... Urzywajcie CTRL+R. I piszcie raport, albo napiszcie na HELP czat. Pojawia sie pytanie co napisać... Wystarczy napisać text o takiej treści: I have found error of map.
Jeśli już to napiszecie odpowie wam tutor albo pojawi sie GM... :) Radze urzywać tego tylko w odpowiednich wypadkach. :)

Son_blessed
17-06-2007, 21:22
Takie coś też w shadow tomb na najbardziej prawo -2.

Vanhelsen
17-06-2007, 21:23
Stary! Masz refleks!
W Hellgate jest ciekawsze miejsce... w pewnym momencie w ten sam sposób kończy się tunel i nie ma tutaj jak w tym przypadku kawałka ściany oddzielającej cię od Nicości...
Gdybyś był bardziej ogarnięty, wiedział byś, że Tibia zapisuje mapy kwadratami, gdyby "mapper" chciał zapełnić pokazane przez ciebie pole musiał by stworzyć cały kolejny kwadrat tylko na potrzeby 12-16 kratek z których i tak nikt nie korzysta...

Balcer
17-06-2007, 21:27
Wiem że mapa składa się z kwadratów... Bo jestem mapperem i sam robie mapki dla ludzi. Tylko pisze żeby ludzie raportowali te błędy i żeby ich nie było bo to głupio wygląda :) Tutorzy mi pisali że powinienem napisać na forum o takich błedach bo mało ludzi je raportuje a ich jest wiele. Więc jak go znalazłeś to zraportuj ;D a w kolejnym update postarają sie go usunąć :)

Tompior
17-06-2007, 21:27
Stary! Masz refleks!
W Hellgate jest ciekawsze miejsce... w pewnym momencie w ten sam sposób kończy się tunel i nie ma tutaj jak w tym przypadku kawałka ściany oddzielającej cię od Nicości...
Gdybyś był bardziej ogarnięty, wiedział byś, że Tibia zapisuje mapy kwadratami, gdyby "mapper" chciał zapełnić pokazane przez ciebie pole musiał by stworzyć cały kolejny kwadrat tylko na potrzeby 12-16 kratek z których i tak nikt nie korzysta...

Mysle, ze nalozenie kwadratu na kwadrat nie jest problemem.

Vanhelsen
17-06-2007, 21:35
Mysle, ze nalozenie kwadratu na kwadrat nie jest problemem.Fakt, ale może Mapper chciał po prostu darować graczom kolejny kwadrat mapy do ściągania/umieszczania na serwerze... nie wiadomo czym się kierował zostawiając takie coś

Balcer
17-06-2007, 21:38
Fakt, ale może Mapper chciał po prostu darować graczom kolejny kwadrat mapy do ściągania/umieszczania na serwerze... nie wiadomo czym się kierował zostawiając takie coś

Moim zadaniem nie kierował się niczym. Poprostu dobrze nie wyliczył tego kwadratu i dlatego postać widzi koniec mapy. Jak to konsultowałem z GM, to powiedział że bardzo dziękuje i że w następnym UPDATE postarają sie to naprawić. Widziałem też pomyłki z dodaniem ertach. Tam gdzie powinien zakręcać koniec to był początek ;O... To poprostu pomyłka :D

Tomb.
17-06-2007, 21:38
Kiedys też widziałem takie coś ale już nie pamiętam gdzie:p:D

Milten Magician
17-06-2007, 21:57
Moim zdaniem zostało to zostawione celowo bo kiedyś nie planowano aby ludzie tak daleko widzieli.

Jak wszedł ciplight hack to zaczęło wyłazić wiele takich błędów bo jak nie było tego światła to ktoś kto nie jedzie na cheatach nie widział tego.

Widziałem tego sporo ot co.

Cyber Mech
18-06-2007, 12:53
Balcer chciałbym spytać jaki masz internet(prędkość) i gdzie(Neostrada,Multimedia,Vectra)? :confused:

A co do tematu, ja wiele razy widzialem takie bugi wlasnie najczesciej w jaskiniach. Nie wiem, ale przydalo by sie to naprawic z czasem kiedy sa nowe update. No, ale przeciez tibia to gra, wiec nie wymagajmy od niej cudow, nie ma najpiekniejszej grafiki :)