Pokaż pełną wersje : Odtwarzacz mp3
Doradźcie mi w kupnie odtwarzacza mp3. Cena do 250zl, z radiem, dyktafonem, 512mb-1gb pamięci, dobra jakość dźwięku i żeby łatwo się nie psuł.:]
Zen V Plus 1 gb (pomarańczowy), ceny nie znam.
Mam 2 gb. Polecam! bardzo fajna, prosta w użyciu i ładniutka ;)
Wytrzymałości nie znam, bo ową otrzymałem parę dni temu xP
Ghand
Dość drogi przeszło 300 zł i słyszałem że creative robi kiepskie mp-trójki, za to iaudio i iriver mają dobre.
..::QRAS::..
18-06-2007, 08:18
A nie lepiej uzbierac sobie troszke wiecej kasy i kupic koma? (Se k750i + 1 gb)
Up@
Jeżeli zależy mu na jakości dźwięku to nie. K750i jakościowo nie zbliży się nawet do Irivera, Iaudio, Sandiska, Mpio, czy Meizu.
Temat:
Do 250zł możesz kupic
Sandisk Sansa:
- express
- c240
Oba maja sloty na karty MicroSD, ponadto C240 to jeden z najgłośniejszych flashy na rynku. Jednak jakościowo brakuje im trochę do Irivera.
Iriver:
Cała seria T10/20/30/50/60
Albo zmierz się z legendą i wybierz Iriver Ifp przez wielu uważany za najlepszy flashowy odtwarzacz. Niestety obecnie dostępne są w większości tylko refuby lub używki na allegro czasem trafi się nówka.
Wszystkie podane Irivery charakteryzują się znakomitą jakością dźwięku i dyktafonem, jednym z najlepszych o ile nie najlepszym w odtwarzaczach mp3.
Creative flashowe creativy to kupa, za to dyskowe grają fajnie.
T60:
http://www.mp3store.pl/,Odtwarzacze%20flash,irivert60black(1gb),200707045 8291012436.htm
IFP 795:
http://www.allegro.pl/item205572113_mp3_iriver_ifp_795_512mb_radio_fm_dy ktafon_nowy_.html
Oba troche powyżej 250 zł.
A tu Sandisk Sansa Express:
http://www.allegro.pl/item205265438_mp3_sandisk_sansa_express_1gb_slot_n a_microsd_.html
Odradzam Sanse z rodziny m (m240, m250). Sam miałem m250 (ver. 2gb) i już drugi raz wypieprzył się soft.
kamosblue
18-06-2007, 10:38
creative zen nano plus 1gb
http://www.allegro.pl/search.php?string=zen+nano+plus+1gb&sourceid=Mozilla-search
Kiedy sie nauczycie, że Creative to dziecko marketingu.
Zrobili parę niezłych kart i lecą na tej opinii do tej pory, a że są tani to ludzie kupują. Polecacie Creative a pewnie nigdy nie słyszeliście czegoś lepszego-.-
Sam zaczynałem od Creativa i cholernie tego żałuje. Piski, trzaski, szumy.
Od flashy creativa grają lepiej se, które też najwyższych lotów nie są.
Co do Sansy m series fakt ale to jednak najtańszy odtwarzacz na którym idzie słuchac muzyki na przyzwoitym poziomie.
Noble_Ender
18-06-2007, 10:55
Jakas cudowna jakość dzwieku Ci nie jest potrzebna. Bez przesady. Nie bedziesz go uzywal w dzwiekoszczelnym pomieszczeniu z idealna cisza. Szumy zawsze bedziesz mial :)
kamosblue
18-06-2007, 10:59
Jakas cudowna jakość dzwieku Ci nie jest potrzebna. Bez przesady. Nie bedziesz go uzywal w dzwiekoszczelnym pomieszczeniu z idealna cisza. Szumy zawsze bedziesz mial :)
kup sluchawki aurvana to nie bedzie szumów:)
Aurvana to słuchawki dokanałowe a one potęgują szumy o.O"
kamosblue
18-06-2007, 11:20
Aurvana to słuchawki dokanałowe a one potęgują szumy o.O"
ale mi chodzi o szumy z zewnatrz i mu tez.
A jak tak to przepraszam mi z kolei chodziło o szumy wytwarzane przez odtwarzacz.
Zen V Plus 1 gb (pomarańczowy), ceny nie znam.
Mam 2 gb. Polecam! bardzo fajna, prosta w użyciu i ładniutka ;)
Wytrzymałości nie znam, bo ową otrzymałem parę dni temu xP
Ghand
Posiadam Zena V plus 1gb, jest w granicach 300-320 zł.
Jeśli chcesz do 250, to polecam Zena V, rozni się od Zena V plus tym, że nie ma radia i odtwarzacza video. Zen V to naprawdę swietny zakup, ale może warto dopłacić te 50 zł na ZV+? Mam go już trochę i jeszcze nie zauważyłem, aby coś działało źle ;)
Tu masz Zena V -> http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CT+ZEN+1GB+V+BLA+ORA
Ja na niego nie narzekam, mimo opinii innych, no ale - o gustach się nie dyskutuje :P
Doradźcie mi w kupnie odtwarzacza mp3. Cena do 250zl, z radiem, dyktafonem, 512mb-1gb pamięci, dobra jakość dźwięku i żeby łatwo się nie psuł.:]
Takie rzeczy to tylko w erze.. Osobiście polecam jakiś telefon multimedialny.
Rethfing on Aldora
18-06-2007, 14:59
Ja mam od ponad roku Creative Muvo TX SE i jakoś nie narzekam. Na dołączonych słuchawkach muzyka była rewelacyjna (teraz mam jakieś szajskie). 1 gb kupisz wlasnie za 250~ zł z tego co pamiętam. Naprawde fajny.
..::QRAS::..
18-06-2007, 16:09
@ Burz chyba specjalnie sobie do tego tematu konto zrobil...
a co do sony ericssonow to chyba ich potegi nie widziales , naprawde polecam bardziej telefon multimedialny od mp3playerow (etc.)
Hehe po części racja :P Przeglądałem forum jako gośc patrze temat, w którym się dobrze orientuje to czemu się mam nie wypowiedziec B).
Co do SE mam k750i więc trochę tam słyszałem. Za to ty nie słyszałeś dobrej mp3 skoro polecasz Se zamiast Irivera naprawdę jakośc dźwięku w dobrej mp3 miażdży Se.
Z funkcjonalnością racja. Ale odtwarzacz mp3 się głównie kupuje żeby słuchac muzyki.
Popieram. Też cały czas byłem za dobrym iRiverem, jednak polecam jakiegoś dobrego Sony Ericssona(polecam W810) i wgrać do niego nowe drivery do muzyki. Na tych standardowych nie ma co porównywać.
Zillek Edonek
18-06-2007, 19:17
Mp3 do 250 zł i 1 GB? Doradzam ci kupić mp4- zamiast samej muzyki masz dodatkowo filmy , i za cene 250 zl madz 4 GB, a nie 1!
Link: http://www.allegro.pl/item206055129__mp4_e60_4_gb_gwarancja.html
Mam taką samą, ale kolor czarny.
Jakiś dosyć długi czas temu za tą właśnie cenę kupiłem Creativa MuVo. Co prawda bez radia i 512 MB ale nie mogę na niego w żaden sposób narzekać.
Dan the Automator
18-06-2007, 20:05
Co jest złego w Creative? Mam jednego z pierwszych MuVo jakie zrobili, teraz planuje kupić Zena V+, 8gb, i nie denerwujcie mnie, albo szybko podajcie konkretne wady, bo gadanie w stylu "jakoś dźwięku nie jest taka świetna" przy empeczy 192kb/s jest poprostu śmieszne.
Mogę doradzić Ci kupno mp3 tylko, że bez radia i dyktafonu,
ale za to z wbudowany transmiterem fal radiowych.
Pentagram Vanquish FM RT 2GB
http://foteka.pl/mini/9df3924b1794e95427a2448016703110.jpg (http://foteka.pl/9df3924b1794e95427a2448016703110)
Link to mp3 (http://www.komputronik.pl/MP3_/_Video__odtwarzacze/Pentagram/odtwarzacze_MP3/Pentagram_Vanquish_FM_RT_2GB/pelny,id,31667/)
Znowu nie narzekajcie na Krijetiwy, bo wy nie słyszeliście tych mp3 za 50 zł z marketu. W Creativach słychac piski jak jest wlaczone podswietlanie, a trzask przy wlaczaniu odtwarzacza. Jezeli umie się dobrze equalizer skonfigurwac, to jakosc jest zajejeista, tylko troszke ciszej gra. Od 4 lat kupuje Creativy, juz 3 miałem; TX FM 128 MB, n200 256 MB, a teraz v100 512 MB. I wszystkie kupowałem za mniej-więcej tą samą cenę, tak szybko się teraz zmieniają ;]
Byc moze uzywacie jakis sluchawek za parę złotych, wtedy nie ma co się dziwić.
kamosblue
18-06-2007, 22:07
Vanquish i Meizo tez mozna polecic.
Mp3 do 250 zł i 1 GB? Doradzam ci kupić mp4- zamiast samej muzyki masz dodatkowo filmy , i za cene 250 zl madz 4 GB, a nie 1!
Link: http://www.allegro.pl/item206055129__mp4_e60_4_gb_gwarancja.html
Mam taką samą, ale kolor czarny.
Buhahaha to teraz dowaliłeś :D
MP4 to największa podpucha jaka może być. Polecam przeczytać ten artykuł:
http://www.mp3fan.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=851&mode=&order=0&thold=0
Ja sam mam iRivera T10 1GB FM razem ze słuchawkami Sennheiser CX300, wiem, że potęgują szumy, bo są dokanałowe, lecz zależało mi na tłumieniu hałasu z zewnątrz. Odtwarzacz spisuje się świetnie, świetna jakość dźwięku, jadąc głośnym autobusem wystarczy ustawić głośność na 20-25, żeby świetnie słyszeć. Przejrzyste menu, łatwa obsługa no i fajny patent z tym karabinkiem, do zestawu dołączana jest smycz od razu, ale odradzam nosić go na smyczy na wierzchu lub przy pasku - łatwo go obić i zarysować. Poza iRiverem mam Sony Ericssona W810i, przez jakiś czas słuchałem na nim muzyki, jakość była bardzo dobra, ale zrezygnowałem z paru powodów:
*Szybko rozładowująca się bateria (iRiver trzyma ok. 50 godzin, jak słuchałem umiarkowanie to na jednej baterii jechałem z 2 tygodnie.)
*Gruby, niewygodny kabel od słuchawek, co utrudnia schowanie telefonu do kieszeni etc.
*Słaby equalizer.
Także nie kupuj chłamu z Creative, osobiście mam Sounblastera i głośniki Creativa, ale na szczęście głośniki z czasów, jak Creative robił dobry sprzęt. Soundblaster Audigy to generalnie jedna z najlepszych kart dźwiękowych na rynku, więc jak się chce mieć dobry dźwięk to zbyt dużego wyboru nie ma.
Polecam zdecydowanie dozbierać ok. 50 zł do iRivera T10 512 MB niż potem narzekać na słaby dźwięk.
Hehe rozpisałem się xD
Ja mam taki (Samsung YP-F2R):
http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/889/Samsung_YP_F2R__2354889.jpg
Malutki jest. 1 GB, jakość dzwięku (chyba) dobra (nie mam porównania no i się szczególnie jakoś nie znam). Polecam.
Zillek Edonek
19-06-2007, 15:59
Buhahaha to teraz dowaliłeś :D
MP4 to największa podpucha jaka może być.
Ten artykuł odnosi się do podróbek, to po pierwsze, po drugie, to sprzedawca u którego to kupowałem nie wysatawił tego samego odtwarzacza, więc wziąłem pierwszy-lepszy o takim kształcie jaki znalazłem. Mp3 mają o wiele mniej funkcji, więc bardziej się opłaca kupić Mp4 , a jakośc obrazu jest dobra.
Ten artykuł odnosi się do podróbek, to po pierwsze, po drugie, to sprzedawca u którego to kupowałem nie wysatawił tego samego odtwarzacza, więc wziąłem pierwszy-lepszy o takim kształcie jaki znalazłem. Mp3 mają o wiele mniej funkcji, więc bardziej się opłaca kupić Mp4 , a jakośc obrazu jest dobra.
Przede wszystkim, zrozum, że 'MP4' to nazwa marketingowa, bo żaden tani odtwarzacz, plików mpeg-4 nie odtwarza.
Obraz jest dobry, ale pod warunkiem, że jest to firmowy odtwarzacz z górnej półki, kosztujący grubo ponad 300 zł.
Zillek Edonek
19-06-2007, 16:16
Wiem o tym , że to tylko nazwa marketingowa, a markowe nie znaczy, że lepsze.
No to mi wskaż porządny, nie markowy odtwarzacz.
Zillek Edonek
19-06-2007, 16:44
W takim razie powiedz mi, co takiego jest lepszego w markowych, niż w takich , które marki nie maja, oczywiście poza ceną i logiem firmy która go wyprodukowała, którymi można poszpanować przed kumplami.
Jeżeli masz na myśli 'MP4' to następujące:
Słaba rozdzielczość,
mało obsługiwanych formatów,
kiepskie barwy,
beznadziejny soft,
często się zawieszają.
Zillek Edonek
19-06-2007, 19:58
Słaba rozdzielczość
Nie powiedziałbym.
mało obsługiwanych formatów
to od tego są programy do ich zmiany
kiepskie barwy
albo jestem daltonistą, albo są ok
beznadziejny soft
da się przeżyć
często się zawieszają.
mnie się nigdy jeszcze nie zawiesił.
Aval'yah
19-06-2007, 20:37
Polecam IRiver'a T30, bardzo dobra jakość dźwięku, dostępny w rozsądnych cenach na Allegro. Sam mam 512 i jestem z niego bardzo zadowolony.
polecam creative zen nano plus 1gb, sam mam takiego i swietnie sie sprawuje.
najwieksza jego zaleta jest energooszczednosc, na zwyklej bateri trzyma sie 2 razy dluzej niz moj poprzedni mp3 :]
kamosblue
19-06-2007, 22:10
polecam creative zen nano plus 1gb, sam mam takiego i swietnie sie sprawuje.
najwieksza jego zaleta jest energooszczednosc, na zwyklej bateri trzyma sie 2 razy dluzej niz moj poprzedni mp3 :]
tez z tego powodu jestem jego posiadaczem.
Krzesław
19-06-2007, 22:23
A ja podobnie jak dwóch przedmówców polecam SE z serii W. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem modelu W810i. B. dobra jakość, łatwa obsługa
i rewelacyjne słuchawki w zestawie. Być może powiecie że drogie to i w ogóle, ale jak sie ktoś uprze to uzbiera. ;)
Nie powiedziałbym.
Rotfl, to zastanów się jeszcze raz, nie pamiętam jaką to ma rozdzielczość, ale już telefony z kolorowymi wyświetlaczami sprzed 3-4 lat mają lepszą.
to od tego są programy do ich zmiany
ale jest to niewygodne i uciążliwe
albo jestem daltonistą, albo są ok
To widocznie jesteś daltonistą, albo nie wiem, bo barwy są blade.
da się przeżyć
Ale chodzi o to, że to ma być dobre, wygodne i funkcjonalne, a nie dla szpanu "O, mam kolorowy wyświetlacz, mogę wyświetlać filmy 8o 8o 8o 8o 8o 8o"
mnie się nigdy jeszcze nie zawiesił.
To widocznie nie masz go zbyt długo
Edier Master
20-06-2007, 08:40
Ja proponuje walkaman na kasety
-radio jest
-dyktafon jest
-odtworzy każdy format muzyki
-bedziesz oryginalny....
weź Sandiska Sansa Express i nie marudź ! Mój kolega go ma i jest bardzo zadowolony a pozatym ładnie wygląda ; ]
http://www.okazje.info.pl/produkt,24358,Grundig_MP_702_FM_1_GB/?opis=12
Mam go, sprawdza się dobrze.
weź Sandiska Sansa Express i nie marudź ! Mój kolega go ma i jest bardzo zadowolony a pozatym ładnie wygląda ; ]
Wygląda pięknie, to racja. Ale wczoraj, po dwóch godzinach użytkowania najpierw zawiesił mi się podczas kopiowania plików (no miałem, z 4 różne okienka kopiowania otwarte :P) a potem w nocy jak słuchałem to wykorzystałem połowę mojego zasobu przekleństw podczas poszukiwania małego guziczka Menu. Do tego widać na nim okropnie odciski po paluchach, ale to wada wszystkiego co jest czarne.
Z tego co zauważyłem to dźwięk uległ niesamowitej poprawie od serii m. Nie trzeba się bawić z softem, żeby odblokować radio, które świetnie działa (odebrałem Trójkę, choć u mnie w domu trzeba się ze zwykłym odbiornikiem chwile pobawić, a takie przenośne, albo magnetofony w ogóle nie łapią). Wejście na karty micro sd i możliwość formatu urządzenia z poziomu softu, oraz resetowanie ustawień fabrycznych, może być cholernie przydatne.
Na razie chyba zbyt krótko używam, żeby wyrobić sobie jakąkolwiek opinię. Na pewno ładnie wygląda i jest mały, co za tym idzie bardzo poręczny (oprócz tego, k*rwa, j*banego menu). Na koniec dodam to o czym zapomniałem, jeżeli ktoś wybiera się na daleką podróż (ale daleka to nie taka autobusem przez 20h) i nie liczy, że spotka tam jakąś cywilizację to player nie dla niego. Ładowany jest z poziomu komputera (2h i po sprawie) ale maleńka przejściówka powinna pozwolić mu działać również po podłączeniu do zwykłego kontaktu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.