Pokaż pełną wersje : Najlepszy hip-hopowy polski kawałek.
Miodojad
18-06-2007, 19:48
Narazie będe zbierał pomysły, później przeprowadzę sondę z pytaniem: która piosenka hip-hopowa jest waszym zdaniem najlepsza. Moim typem są : "Chwile ulotne" Paktofoniki. Proszę o wasze propozycje.
Slayer - Angel Of Death. ;)
@down
Nie ma to jak nie znać się na żartach.
@up
Czytanie jest Twoją słabą stroną, czyż nie?
@topic
Po raz kolejny temat tego typu? -,-
Ogólnie trudno wybrać, ale pfk i k44.
Quezacoatl
18-06-2007, 20:05
Najlepsza? Najlepsze to są wszystkie tworzone za pomocą tego ziomalsko fajnego programiku:
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Pictures/UO061005-223734-78.jpg
PS
Z tego działu muzyki praktycznie jedynymi podobającymi się mnie byłyby utwory, które stworzył DJ Łysy, głównie "Ale cyrk, ku*wa mać" o ile taki utwór można nazwać hip-hop'em
Zdecydowanie K44 - Normalnie o tej porze.
Czujesz klimat, zią? ;>
Peja - Mój Rap moja rzeczywistość wg mnie. Albo jeszcze WWO - W Wyjątkowych Okolicznościach.
Dan the Automator
18-06-2007, 20:15
Myśle że hemp gru, prawdziwa mądrosc ulicy, wersy takie jak "w morde je*ne ku*wy rozjezdzalbym walcem", albo "nienawisc do policji tak zostałem wychowany, ten kto z nimi trzyma już na zawsze jest przegrany" stanowią już trzon edukacji młodego człowieka, kształtując odpowiednio postawy moralne.
Walekifa
18-06-2007, 20:28
@ UP
Hemp gru ssie,i nie powinno się oceniać Rapu na jego podstawie ; /
Peja - wszystko. Można często pośmiać się z idiotycznych tekstów, vide "Szacunek Ludzi Ulicy".
Krzesław
18-06-2007, 20:37
@Walekifa: Taa, piwo dla tego pana!
Najlepszy kawałek? Hmm... Myślę, że coś Paktofoniki
Chesterkaa
18-06-2007, 20:41
Paktofonika - Priorytety
Myślę że hemp gru, prawdziwa mądrosc ulicy
Popieram ; )) "To jest to" "Zycie Warszawy"
@Hieyan:
Heh śmieszny koleś jesteś...
Właśnie z twoich tekstów to sie śmiać można hauha xD
Dan the Automator
18-06-2007, 20:49
Mam wrażenie że się nie zrozumieliśmy.
@up
Czytanie jest Twoją słabą stroną, czyż nie?
Wyczuwanie ironii jest Twoją słabą stroną, czyż nie?
@top: nie znam tytułu, ale to (http://www.youtube.com/watch?v=mkj56S70hD4).
spider-bialystok
18-06-2007, 21:02
Kaliber44 - Do boju Zakon Marii
Lewa3wa - Ziomek 1.
Kawałek podany przez Lasoocha też jest dobry ;>
Heh śmieszny koleś jesteś...
Właśnie z twoich tekstów to sie śmiać można hauha xD
K, teraz powiedz mi, jakie jest przesłanie w "Szacunek Ludzi Ulicy", że Peja aż wytatuował sobie to na ręce? Bo imo ludzie ulicy to po prostu bezdomne pijaczki, menele.
Weźmy tekst Oddziału Zamkniętego - Ludzie z ulicy
Tu albo pijesz,
Albo bijesz, albo ćpasz.
To co nie twoje jest - bierz.
Co swoje, strzeż.
To nie dla ciebie jest.
Nie, nie dla ciebie jest.
Lądują tu tylko ci,
Których nie chce nikt.
Nie mają nikogo,
Nie mają dokąd iść.
Tu jest ich dom
Dokładnie takie jest moje wyobrażenie o ludziach ulicy, więc sory - po cholere tacy ludzie mają mnie szanować?
Tobie ten hip-hop całkowicie mózg wyżarł.
A oddziału zamkniętego nie słucham i nie wiem jakie maja rymy
ROTFLMAO.
Właśnie to chciałem tylko uchwycić z wypowiedzi Dobo
Oczywiscie ze:
1. Trzeci wymiar.. -wuuuf
2. wwo & venio i pele- u ciebie w miescie
3. limp ... - rollin
4. abradab- rap to nie zabawa
I inne piosenki jaza, 2pac'a, eminema (nie wszystkie).
wcale nie wyczułem ironi. Tylko nie wiem po co ona - aby zaśmiecić temat? Pisanie z sensem, to strasznie trudna rzecz.
Z listy na innym forum, pisane jakiś czas temu więc pare rzeczy mogło się zmienić:
K44 - psychodelia
K44 - psychoza
K44 - bierz mój miecz i masz
K44 - Moja obawa
K44 - Do boju Zakon Marii
K44 - Nasze mózgi wypełnione są Marią
K44 - Film
K44 - Usłysz mój głos
K44 - Abrakadabra
K44 - To czynie mnie innym od was wszystkich
Czas na paktofonike :)
Pfk - Nowiny
Pfk - Dziękuje
Pfk - Aż strach pomyśleć
Pfk - Rób co chcesz
Pfk - Ale sie zmahauem
Pfk - Gdyby
Pfk - Na mocy paktu
Pfk - JA to ja
Pfk - Ja to ja 2
Pfk - Esperanto
Pfk - popatrz
Pfk - 2 kilo
Do tego Nagły Atak Spawacza, pare piosenek:
NAS - Spoczywaj w pokoju Aniu
NAS - Szkoła
NAS - Aleja numer 6 grób numer 4 (lub odwrotnie z tymi numerkami nie jestem pewny misze z pamięci).
@down
Biorąc pod uwage, "eskowy hip-hop" to tak, ale jest wiele zespołów, które robią dobrze to co robią.
A moim zdaniem polski hip-hop to dno...
Miodojad
18-06-2007, 22:09
Up@
Przegrana z komercjalizacją. Takie są tego skutki.
Grammatik - Nie ma skróconych dróg
Kaliber 44 - Gruby czarny kot
albo
Kaliber 44 - Garbaty anioł
Cira - Dla Bialostoczan ; )
Która piosenka hip-hopowa jest waszym zdaniem najlepsza.
Mamy tutaj antonimy ;]
IPchanger
18-06-2007, 23:05
kdk squad- poczatki
kiedy zobaczylem ten klip olsnilo mnie
ehh, podziekowania dla pana Lecia, za przypominienie- to nie KBK lecz KdK!
i pamietajcie- Lepiej nie krytykujcie KDK - moga was pozbawic zycia.
Thor of heaven
18-06-2007, 23:30
Vil pooopieram OSTRego!!
- 1 na 100
- Dzięki
Super ;))
Wsłuchajcie się w słowa ;]
"zamknij mordę o mnie bo nie wiesz kim jestem"
Pozdro i polecam :]
Większość rapu który słuchacie i tu wymieniacie to czysta komercha. Najlepszymi raperami i składami są grupy podziemne. Wystarczy wejść na odpowiednią stronę. Mogę się wypowiedzieć co do Poznania. Zdziwilibyście się ilu wręcz genialnych raperów nagrywa w Poznańskim Podziemiu jak np. Świerk czy Greg. Ale oczywiście mało kto z Was ich zna. Tak więc pozostaje mi zagłosować na moich undergroundowców których nikt nie zna... Heh.
Świerk - To miasto tętni rapem.
Emily Firehair
19-06-2007, 00:29
PFK - chwile ulotne.
Emblema- to jest to
K44- + i -
OSTR [30 minut] track nr 4
Mamy tutaj antonimy ;]
Boze, skoncz z ta swoja 'mrocznoscia' bo to juz nie jest smieszne,to jest zalosne.
Sluchaj czego sluchasz, i daj sluchac innym tego czego lubia.
Sry 'miszczu', tez slucham slayera, burzuma, behemotha, CoB, DB i mase innych metalowych zespołów, ale nie jaram sie jak tym tak jak ty, i nie pokazuje zdjec naszywek na plecaku.
@OT
nie znam konkretnych tytułów, ale wiem ze kaliber ma naprawde dobre teksty, no i oczywiscie paktofonika. Reszta S.S.I.E
aa...prawie zapomnialem o skladzie elo ziomów z KDK _./
@top: nie znam tytułu, ale to (http://www.youtube.com/watch?v=mkj56S70hD4).
Zgadzam się z lasuhem.
A tak na poważniej, to jakiś kawałek 2Pac'a, ale to raczej pod rap podchodzi, chociaż ja tam i tak nigdy tego nie odróżniam.
A Polskich naj? to nie ma, polski hh ssie imo.
Rybencja aka Fisch (po niemiecku brzmi bardziej krieg), Ty to jednak jesteś baran i rogi masz, zamiast płetw. Ma być najlepszy POLSKI hip-gniotowy kawałek!
Wiem, bo ja se pszetumaczyuem jego kawałek i zaśpiewałem po Polsku i ciongle puszczam.
edit2: a i czekam na ava, spiesz się albo Cię na sushi przerobię i zjem na surowo.
E, może zrobie, na dniach.
Walekifa
19-06-2007, 01:08
Większość rapu który słuchacie i tu wymieniacie to czysta komercha. Najlepszymi raperami i składami są grupy podziemne. Wystarczy wejść na odpowiednią stronę. Mogę się wypowiedzieć co do Poznania. Zdziwilibyście się ilu wręcz genialnych raperów nagrywa w Poznańskim Podziemiu jak np. Świerk czy Greg. Ale oczywiście mało kto z Was ich zna. Tak więc pozostaje mi zagłosować na moich undergroundowców których nikt nie zna... Heh.
Popieram.
Pierwszy Element z mojego miasta.
Rybencja aka Fisch (po niemiecku brzmi bardziej krieg), Ty to jednak jesteś baran i rogi masz, zamiast płetw. Ma być najlepszy POLSKI hip-gniotowy kawałek!
edit: i mam nadzieję, że 2Pac to nie polski raper/hiphopowiec, bo to dopiero bym ignorancją błysnął xd
edit2: a i czekam na ava, spiesz się albo Cię na sushi przerobię i zjem na surowo.
Oczywiscie, ludzi z "podziemia" Gdanska tez znasz? "Och jaki jha biedy - wszyscy wokolo sluc haja komercji tylko ja jeden wierny fan rapu slucham tego co trzeba"
Co do ankiety.
Praktycznie wszycho K44 z naciskiem na "+ i -". Paktofonika od biedy tez moze byc. Nic ze wspolczesnego - nawet "podziemnego" bo to w 95% dno.
kamosblue
19-06-2007, 02:11
Firma - Na 100%8o8o
http://youtube.com/watch?v=O0z0SNUiVRY
@na powaznie
Buja ta jamajka, milosc w stu procentach, jaraj, jaraj, jaraj - ostry na prezydenta
Tovob Lard
19-06-2007, 08:11
Eldo - Plaża
Eldo - Eternia
Eldo - tylko słowo
Molesta - Jeden mach
Vienio & Pele - To jest mój hardkor
L.U.C - Remont
L.U.C - Chudzi kosmici
Pfk - 2 kilo
Kaliber 44 - Moja obawa
WYP3 - Mam tak samo jak ty
WWO - damy rade
WWO & Los ~~~~~- Checkeando
Sekend Hend - Nie wychodząc z domu
Skoro są tacy genialni, to dlaczego nie odnoszą teraz komercyjnych sukcesów? Z tego co czytam "ziomale" bluźnią na 90% polskiego hh; jestem pewien, że część z nich byłaby w stanie zapewnić niezły dobrobyt tym zajebistym-trv-undergroundowym kapelom.
Eldo - Plaża
Eldo - Eternia
Eldo - tylko słowo
Połamanego ludzika, może jeszcze upchać;).
Tovob Lard
19-06-2007, 10:56
Ł o n a
znacie go? najmniej komercyjny raper jakiego znam, mistrzowskie teksty posiada na swym koncie. :-)
"...Klasyk, właściwie już politycznego buntu polskiego hiphopu, a może nawet jednoosobowe wcielenie kabaretu starszych panów.''
http://www.youtube.com/watch?v=8s_LnU8mH-Q
Miej Wątpliwość.
I nie piszcie, stereotypami :-)
Zwróćcie uwage, na to jak niektórzy się bulwersowali w temacie "Koniec z koncertami satanistycznych zespołów?" , że wiekszość ludzi definjuje heavymetal przez stereotypy. A w tym temacie przeczytać można głównie "hiphopy to gówno tylko przeklinają i cieszą paue" Moi mili, są raperzy którzy wbrew pozorom nie klną i w swoich tekstach mają przekaz[patrz link].
@Edit
\/down
Już byli n razy wymieniani w tym temacie, więc lansik Ci nie wyszedł : *
Pozdrawiam.
Nikt nie pamięta chłopaków z KDK ?
PalAnonim
19-06-2007, 12:04
Rz0ndzisz ziomek xD elo elo elo.
bo fogóle Oddział Zamknięty to nie jest jakiś elo ziomalski squAAAd.
Oddział Zamknięty :) (http://www.oddzialzamkniety.com/) Poczytaj sobie to będziesz wiedział jaki styl muzyki oni reprezentują ;)
Polskiego rapu slucham bardzo malo, ale ostatnio spodobaly mi sie niektore piosenki WWO np. najnowsze wynikajace ze wspolpracy z tymi francuzami (nie pamietam jak sie ten sklad zwie :P). Ale prawde mowiac przekaz polskiego rapu jest denny w porownaniu do starego dobrego, amerykanskiego rapu.
@btw
Nie wiedzialem, ze az tyle osob z tego forum lubi 2Paca o.O Jestem bardzo mile zaskoczony ;) Chodz prawde mowiac 2Paca lubia ludzie sluchajacy kazdego gatunku muzyki - nie ma co sie dziwic, mial facet talent.
I tak ma byc! Podtrzymujmy Tupac Legacy ;)
@EDIT
Kuwa, zapomnialem! Jest taka piosenka... Kriss feat. Dwuosobowa Banda - Zmiany :)))
Hellraiser
19-06-2007, 14:46
@temat.
Sorry, ale nie ma takiego kawałka.
Tede-Ona Jest Szmatą
Tede-Warszawski Walczyk
Tede-Cała Płyta Esende Mylffon
Donguralesko-Pimpus
Donguralesko-5Element
Tede-TDF
Wsz&Cne-Baku Baku Potęga
Donguralesko-O.S.T.R And Sokol-Ziomek
Jeszcze sporo ale pisać mi sie nie chce
Killaz Group - Manewry
Killaz Group - Dla Ulicy
donGURALesko - Leje się atrament
donGURALesko - Pimpuś
donGURALesko - Teletubiś :D
Dialektyka - Dla moich ludzi hołd ( Płyta: Silesia na Śląskich Bitach )
Firma - Znamy się na Tym
Eldo - Więcej
Molesta - Powrót
Dużo tego jest, ale nie chciało mi się już wypisywać.
Gilu
spider-bialystok
19-06-2007, 15:26
Polskiego rapu slucham bardzo malo, ale ostatnio spodobaly mi sie niektore piosenki WWO np. najnowsze wynikajace ze wspolpracy z tymi francuzami (nie pamietam jak sie ten sklad zwie :P). Ale prawde mowiac przekaz polskiego rapu jest denny w porownaniu do starego dobrego, amerykanskiego rapu.
Jaki to wielki przekaz mial stary, amerykanski rap?
Ze starego amerykanskiego rapu lubie tylko dawny Wu Tang Clan.
Tovob Lard
19-06-2007, 15:37
@temat.
Sorry, ale nie ma takiego kawałka.
Drogi 'kolego', rozpatrzmy twą teze. Załóżmy, że powstało około dziesięciu tysięcy piosenek identyfikujących sie z nurtem muzycznym znanym jako Rap.
Masz osiemnaście lat, czyli według podstawowych norm powinieneś we wrześniu iść do trzeciej klasy technikum tudzież liceum.
Na lekcji matematyki poznasz dział o dźwięcznej nazwie: "teoria podobieństwa". Zrozumiesz wtedy, że nawet pośród 10k gniotów musi być jakiś utwór, który spośród nich jest 'nieco' lepszy. Gdyż nie ma możliwości aby conajmniej 500 artystów znanych, bądź też mniej znanych tworzyło na tym samym poziomie.
Coz... Stary rap mial to cos - dzisiaj juz tego brak. Faktycznie, proba wylansowania sie niektorych uzytkownikow jest zalosna. Miejcie szacunek dla innych gatunkow muzycznych - ja na wasze nie bluznie.
Co do piosenek, to wole wykonawcami i skladami poleciec:
- K.A.S.T.A - Wall-e
- K44
- Paktofonika
- Liroy - niektore
- WWO
- O.S.T.R
Wiecie, wszystko tez zalezy od tego, na co chcecie zwracac uwage. Dla jednego liczy sie przekaz, dla innego wokal, a dla innego to, jak sie mozna przy kawalku pobawic. Co do amerykanskiego rapu, to dawniej powstawaly teksty, ktore pozwalaly sie wyrwac z ogarniajacego brudu. Pozniej paleczke przejely gangi, ktore stworzyly gangsta rap, w ktorym glownie chodzilo o ponizenie przeciwnej ekipy. Kiedy zaczeto na tym zarabiac pieniadze, to przerodzilo sie to w glowny watek owych raperow. Nie kryja sie z tym i u nich nie ma problemow z komercja. Hmm... widze, ze sie troszke rozpedzilem na off-topie ^^ Btw. rap wywodzi sie z Jamajki xD
Hellraiser
19-06-2007, 16:23
@Tovob Lard.
Okay, Okay, zadowoli cię jeśli powiem że podoba mi się Liber - Czysta Gra i Łona - Nie słuchać przed 2050 r. bo jako nieliczne posiadają sens.
kamosblue
19-06-2007, 16:30
@Tovob Lard.
Okay, Okay, zadowoli cię jeśli powiem że podoba mi się Liber - Czysta Gra i Łona - Nie słuchać przed 2050 r. bo jako nieliczne posiadają sens.
moze sens i maja, ale sa niemilosiernie kiczowate.
PiscemNatareDoces
19-06-2007, 16:32
OBECNIE slucham m.in.
52 Dębiec feat. Slums Attack - Kto kłamie
Paktofonika - Ja to ja
Mamy tutaj antonimy ;]
Mamy tutaj kinderka ;]
@Top
Jeszcze
PFK, "Rób co chcesz".
Nadało by się, dobry tekst.
Oczywiscie, ludzi z "podziemia" Gdanska tez znasz? "Och jaki jha biedy - wszyscy wokolo sluc haja komercji tylko ja jeden wierny fan rapu slucham tego co trzeba"
Ludzi z Gdańskiego podziemia nie znam, lecz sądzę że Gdański Underground też nie ustępuje poziomem. Nie powiedziałem że jestem biedny (chyba, że napisałeś to o sobie). Przeczytaj mojego poprzedniego posta ze zrozumieniem. Napisałem, że na pewno trzech dobrych podziemnych raperów przewyższa poziomem Polską czołówkę razem wziętą. Tamci z czołówki mieli po prostu więcej szczęścia i mogą nagrywać dla całej Polski, choć nie wszyscy są tego warci.
tylko ja jeden wierny fan rapu slucham tego co trzeba"
Niekoniecznie. Każdy ma swoje gusta, a o gustach się nie dyskutuje.
Skoro są tacy genialni, to dlaczego nie odnoszą teraz komercyjnych sukcesów?
Tak jak napisałem. Tamci z czołówki mieli więcej szczęścia lub faktycznie są lepsi.
Dr.Unknown
19-06-2007, 16:50
Polacy są zbyt biali, joł.
Tovob Lard
19-06-2007, 18:15
@Tovob Lard.
Teraz już Cię kocham :*
Dr.Unknown Polacy są zbyt biali, joł.
Swojego czasu Lerek(Jeżeli zaliczymy go do'lekkiejszego' rapu) chodził na Solarium. :-)
Maximus89
19-06-2007, 23:39
O.S.T.R-"Brat, nikt mi nie zabroni..." ,a z tych starszych utworów to "Witaj w 2003" i A.B.C
Snicckers
20-06-2007, 00:09
Wymienię po raz któryś tutaj Pfk - chwile uloltne...
ogólnie uwielbiam bity noona , są dla mnie idealnym podkreśleniem tekstu
Melancholijna Eternia Eldo , głębokie teksty połączone z bardzo dobrze dobraną muzyką. Pezeta płyty "muzyka poważna" i "muzyka klasyczna" - są gorsze i lepsze wałki na tych cd ale ogólnie bomba.
O.S.T.R nie bardzo zawsze słuchałem ale jak byłem ostatnio na koncercie to byłem pod ogromnym wrażeniem , świetne free i różnorodność bujania publiki (grał nawet na skrzypcach!).
Grammatik dobrze nagrywa , Łoną nie pogardze , mało znany skład BLA BLA jest bardzo dobry, Eis , Małolat , Płomień 81 ( onar, pezet ) , Pwrd ( projekt wszystkie rymy dozwolone).
Wracając do tematu najlepsze polskie dla mnie to między innymi :
Pezet - Nie jestem dawno
Pezet - dziś
Eldo - Plaża
Eldo - Chodź ze mną
Eldo - Zza szyby
Pfk - Chwile ulotne
Pfk - Gdyby
Pfk - Ja to ja
Płomień 81 - Mój dom
KK 44 - + i -
KK - Do boju zakon Mari
~mua
Chyba nikt tutaj nie słucha Tedego :>
:kat::kat::kat::kat:
Najlepsze
Nagły Atak Spawacza- Ławka
Miodojad
20-06-2007, 16:25
Cóż, z doborem piosenki będzie problem... Więc może spróbujemy wyłonić najlepszy zespól hip-hopowy? Bo widzę, że raczej piosenki wybrać nam się nie uda. Poczekamy jeszcze trochę, jak będą jakieś konkretne piosenki wyłaniane, sonda będzie taka jaka była zaplanowana. Tutaj mój typ, jeśli młodze pokolenie nie słyszało. http://teledyski.onet.pl/10176,857236,teledyski.html
kamosblue
20-06-2007, 16:42
O.S.T.R-"Brat, nikt mi nie zabroni..." ,a z tych starszych utworów to "Witaj w 2003" i A.B.C
ze zyc chce z Holandii, by szukac swej wolnosci jak nad urwiskiem bungee;*
Tovob Lard
20-06-2007, 16:45
molesta Ewenement
S-k-a-n-d-a-l
Niekoniecznie. Każdy ma swoje gusta, a o gustach się nie dyskutuje.
Forum właśnie od tego jest, żeby o gustach dyskutować.
Tak jak napisałem. Tamci z czołówki mieli więcej szczęścia lub faktycznie są lepsi.
Nie wiem jak trv są ci ludzie, ale pisanie "mieli mniej szczęścia" sprawia wrażenie picu na wodę. Może ich muzyka jest dla specyficznych osób i w okolicznościach "undergroundu" może być odbierana jako "ten prawdziwy rap", ale tylko przez grupkę ludzi. Natomiast szerzej za "prawdziwy rap" uznaje się zespoły, które już nie istnieją. Pozostali lovają Donia.
Hmm... to w czym końcu jest "ten prawdziwy polski hh"? Co jak co, ale o muzyce niezwykle ciężko się dyskutuje z kimś komu podoba się coś zupełnie innego niż tobie. Tak czy inaczej: wygląda na to, że undergroundowy rap jest wypierany przez klaunów - i to jest właśnie demokracja.
ciemne dropsy
20-06-2007, 17:57
Pono - osaczony , albo WWO & Soundkail - nie boj sie zmiany na lepsze.
A co do tego, ze sie z tekstow mozna posmiac, ja mam za to beke z tekstow zespolow grajacych death i black ;p
Zooombek
20-06-2007, 20:27
ja proponuje Tibian B)B)B)
http://www.uploader.pl/file/160/Tibian-1--2-.mp3.html
Kwadratowe Koło
20-06-2007, 21:13
@2up
No racja. [gra na gitarze]ASRJAJOASDJOFSADOJASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAARRRRRRR RR R R !!! 1 SATAAAAAAAAAAANNNN ISSSSSS MYYYYYY KIIIIIIIINNGGGGGGGGGG !!11 ROARRRRRRAAAAAARROOOORRAAAA!!! 666!!!!!!!11 AVEEEEE!! SATAAAAANNNNN!!!! RUUUUU!!!AAA!!RR!!AAAAAAAAAAAA![/skonczyl grac na elektryku, bo glosnik wybuchl]
Szczególnie jazda jest z tego 'satan is my king'
Psychotata
20-06-2007, 21:49
Paktofonika ew. Magik - Nowiny
Widze, ze duzo ludzi PFK i K44 slucha =] Widac ze stary polski hh nie zszedl jeszcze na dno (jak to inni mowia) i jest dalej sluchany przez mase ludzi. ;]
Pono - osaczony , albo WWO & Soundkail - nie boj sie zmiany na lepsze.
A co do tego, ze sie z tekstow mozna posmiac, ja mam za to beke z tekstow zespolow grajacych death i black ;p
Braaaagh! Szmatan walił mnie w dupę! Graaaaaaoooogh! Jestem różowym ****em!
Rychulec
21-06-2007, 00:13
Pfk- Chwile ulotne
K44-Baku Baku skład
Molesta-Wszystko co najlepsze
Trudno wybrać tą najlepsza :p mam 2k Mp3
A szczególnie spośród pfk i k44
@offtop
Ciekawe kto będzie gra na koncercie Wu-Tanga w polsce??
Fenomen - Nieidealny Świat
Poza tym:
WWO - Nienawiść obróć w siłę
WWO - Mogę wszystko
WWO - Nie bój się zmiany na lepsze
Sokół jest po prostu świetny, nie mógłbym go tak po prostu pominąć ;p
Walekifa
21-06-2007, 00:36
Sokół jest po prostu świetny, nie mógłbym go tak po prostu pominąć ;p
Za całokształt jest,ale to co ostatnio nagrywa,nie nadaje się do słuchania.
Tovob Lard
21-06-2007, 08:52
Co do sokoła, to mnie rozśmieszył ten wywiad http://www.youtube.com/watch?v=RP_Mmlfi470
[zip skład na zawsze]
A i kawałek WWO - każdy ponad każdym, jest dość dobry ;-)
Wg mnie najlepsze kawalki hh :
k44 - Psychodela
k44 - wiecej szmalu 2
k44 - miedzymiastowa
k44 - normalnie o tej porze
Paktofonika - jestem bogiem i Pfk - ja to ja
Pokahontaz - rownowaga.
Korektor
21-06-2007, 10:13
Sorki za offtopa, ale mam pytanie. Do jakiego gatunku muzycznego można zaliczyć twórczość Kazika? Rap? Hip-hop? (to raczej nie)
Ale jeśli coś z tym związanego, to śmiało można powiedzieć, że najlepszą polską muzykę tego typu, wg mnie oczywiście, tworzy Kazik. no może Kaliber 44, Paktofonika i La Magra Grupy operacyjnej też są dobre, ale i tak obstawiam Staszewskiego. ;)
Sorki za offtopa, ale mam pytanie. Do jakiego gatunku muzycznego można zaliczyć twórczość Kazika? Rap? Hip-hop? (to raczej nie)
Ale jeśli coś z tym związanego, to śmiało można powiedzieć, że najlepszą polską muzykę tego typu, wg mnie oczywiście, tworzy Kazik. no może Kaliber 44, Paktofonika i La Magra Grupy operacyjnej też są dobre, ale i tak obstawiam Staszewskiego. ;)
Kazik jest kilka poziomów wyżej od rapu (IMHO), a przez nazywanie go hip-hopowym wykonawcą możesz zobaczyć nie jeden uśmiech politowania.
EDIT: K44 stał się szerzej znany właśnie dzięki trasie koncertowej, w której był supportem dla Kazika.
@Tovob Lard
Widziałem już ten wywiad, niezłe ^^
A Każdy ponad każdym, zgadzam się w 100%, świetne.
O.S.T.R. - Początek...
Nie ma lepszego kawałka w polskim rapie .
matekk fst bolt
21-06-2007, 17:38
Ostry-ostatni taki sort
Ostry-Salsa
Fenomen-wracamy do gry
Fu-krew i dusza
K44 - + i -
K44 - Psychoza
Tovob Lard
21-06-2007, 18:36
Ostry-ostatni taki sort
Ostry-Salsa
Fenomen-wracamy do gry
Fu-krew i dusza
Moim skromnym zdaniem Fu ma takie prymitywne rymy, że jak go raz posłuchałem to stwierdziłem, że nigdy wiecej.
przykład:
"...ściemy odstaw, kurwa, na bok
teraz tańczysz tutaj tu przy lustrze żwawo
teraz trochę lodu wrzucę ci za majteczki
widzę: stwardniały ci już teraz suteczki
daj wszystko z siebie dla tej pioseneczki..."
Nóż sam sie w kieszeni otwiera...
matekk fst bolt
Nie propaguj narkotyków bo są złe!
:confused:
Rychulec
22-06-2007, 00:00
Moim skromnym zdaniem Fu ma takie prymitywne rymy, że jak go raz posłuchałem to stwierdziłem, że nigdy wiecej.
przykład:
"...ściemy odstaw, kurwa, na bok
teraz tańczysz tutaj tu przy lustrze żwawo
teraz trochę lodu wrzucę ci za majteczki
widzę: stwardniały ci już teraz suteczki
daj wszystko z siebie dla tej pioseneczki..."
Nóż sam sie w kieszeni otwiera...
matekk fst bolt
Nie propaguj narkotyków bo są złe!
Chłopak promuje uśmiech :p
sallceson
22-06-2007, 15:29
Hemp Gru - Nienawiść
Hemp Gru - To jest to
Peja - I moje miasto złą sławą owiane
52 Dębiec - To my
Wendaren
22-06-2007, 15:40
WWO - Damy rade
Kilka utworów ,które lubie
Kaliber44 - Plus i Minus ,Psychodela
Hemp Gru - Zemsty Nadejdzie Czas
Molesta - Tak miało być i Mam to przed Oczami
k44- psy.
http://www.youtube.com/watch?v=zxqTgV69Y4w :)
WWO - Kazdy ponad Kazdym
Nie dlatego ze fajnie sie ja slucha, bardzo dobrze przedstawia polskie realia
Jaki to wielki przekaz mial stary, amerykanski rap?
Ze starego amerykanskiego rapu lubie tylko dawny Wu Tang Clan.
Glupie pytanie... w takim razie zarzuce Ci paroma przykladami...
"Before we find world peace
We gotta find peace in that war on the streets "
"There's no need for you to fear me
If you take the time to hear me, maybe you can learn to cheer me
It aint about black or white, cuz we're human
I hope we see the light before its ruined."
"Who can I trust in this cold world
My phony homie had a baby by my own girl?
"I'd love to go back to when we played as kids
but things changed, and that's the way it is"
"They got money for wars, but can't feed tha poor
Sad there ain't no hope for tha youth and tha truth is
There ain't no hope for tha future."
Wciąż masz jakieś wątpliwości?
Rychulec
22-06-2007, 20:08
k44- psy.
http://www.youtube.com/watch?v=zxqTgV69Y4w :)
A masz może cały album W 63 min dookoła świata?
spider-bialystok
22-06-2007, 21:18
Wciąż masz jakieś wątpliwości?
To rzeczywiscie wielkie przeslanie... :confused:
To rzeczywiscie wielkie przeslanie... :confused:
Albo nie znasz angielskiego na tyle, by zrozumiec te teksty i improwizujesz, albo kompletnie nie rozumiesz rapu.... No chyba, ze przeslaniem sa dla ciebie opowiadania Peji o ludziach w spódnicy, albo TeDe'go o Grrrubasach czy Bezelach.
Albo nie znasz angielskiego na tyle, by zrozumiec te teksty i improwizujesz, albo kompletnie nie rozumiesz rapu.... No chyba, ze przeslaniem sa dla ciebie opowiadania Peji o ludziach w spódnicy, albo TeDe'go o Grrrubasach czy Bezelach.
Wiesz co się liczy? Poparcie dla centroprawicy!!111
"Nie zgadzasz się z moim zdaniem, więc:
A. Nie znasz angielskiego.
B. Jesteś głupi.
C. Lubisz Tede."
Schowaj sobie taką wymyślną dedukcję w dupę, oki? ^^
spider-bialystok
22-06-2007, 23:26
No rzeczywiscie, coz za odkrywcze i porywajace przeslanie, zupelnie w stylu Ich Troje >.>:
"I'd love to go back to when we played as kids
but things changed, and that's the way it is"
Bardzo wzniosle i glebokie ;)
I nie slucham ani Tedego, ani Peji (szacunek ludzi piaskownicy ;])
Dark Sven
22-06-2007, 23:50
Dobra, można już zacząć wojne techno vs metal vs hip hop/rap?
morthifer
23-06-2007, 00:11
WIELKIE OBJAWIENIE W POLSKIM HIP HOPIE, MUSISZ POSLUCHAC !
http://www.wrzuta.pl/audio/y2Vkj0o5BB/lol
PLYTA JUZ NIEDLUGO W SKLEPACH !
Dodaj vs Cookie Monster (http://youtube.com/watch?v=N1ftKOQaGbU&mode=related&search=).
spider-bialystok
23-06-2007, 01:21
Super, takiej wojny nie moge przegrac, bo slucham zarowno elektroniki, rapu jak i metalu ;]
No rzeczywiscie, coz za odkrywcze i porywajace przeslanie, zupelnie w stylu Ich Troje >.>:
Bardzo wzniosle i glebokie ;)
Czyli nie rozumiesz rapu.... Tu nie chodzi o to, zeby napisali Ci (w tym przypadku)
"doroslismy, zyjemy w getcie, jestesmy biedni
handlujemy narkotykami by przezyc,
wiec lepiej zebysmy wrocili do dzieciecych lat,
bo w takim wieku zycie jest niemal beztroskie"
Wszystko jest zawarte w 2 linijkach, po - prostu trzeba samemu to zrozumieć.
No i ciesze sie z tego, ze nie sluchasz takich gniotow :P
@Thero
chętnie wysłucham co kto ma do powiedzenia, niech tylko poprze to jakimis sensownymi argumentami.
Powiedzialem, ze stary, amerykanski rap ma przeslanie
- Spider~ powiedzial, ze zadnego przeslania nie widzi (0 argumentow)
-- podalem wiec pare cytatow
--- Spider~ ich nie rozumie (jedynym argumentem bylo "Ich Troje")
---- wyjasnilem
Wiec nie mow, ze uwazam, ze "ktos jest glupi, bo ma inne zdanie"
Wolisz Mg-42 czy kałacha? Ja osobiście mam aktualnie mg-42 + (jak to kiedyś Malina powiedziała) dwie łyżeczki zapasowej amunicji.
Shaquille_Calmera
23-06-2007, 13:50
Myśle, że bedzie to Paktofonika-Nowiny,Paktofonika-Chwile Ulotne albo coś z K44 np. Kaliber44-Normalnie o tej porze albo totalna rzeź K44-Do boju zakon marii
yokeszhi
23-06-2007, 15:31
heyo ; o
No więc ...
Paktofonika-chwile ulotne , Pfk-nowiny , Pfk- jestem bogiem
WWO-Sen , WWO-bo to polska , WWO-Jeszcze będzie czas , WWO-pół na pół
O.S.T.R-kochana polsko , O.S.T.R-Wiele dróg , O.S.T.R-Jazz w wolnych chwilach , Tede-3 korony [diss] ,K44- +/- , K44-normalnie o tej porze
Peja-doskonały przykład, Peja-Wstecz , Peja-Styl życia gnoja , Peja-In flagranti
Trochę tego jest :P Pozdro
Powiedzialem, ze stary, amerykanski rap ma przeslanie
- Spider~ powiedzial, ze zadnego przeslania nie widzi (0 argumentow)
-- podalem wiec pare cytatow
--- Spider~ ich nie rozumie (jedynym argumentem bylo "Ich Troje")
---- wyjasnilem
Wiesz gdzie jest błąd w Twoim rozumowaniu?
O tutaj. -->>"--- Spider~ ich nie rozumie (jedynym argumentem bylo "Ich Troje")"
Z całym szacunkiem, ale kiedy tak piszesz, to ja odnoszę wrażenie, że właśnie bezpodstawnie kogoś obrażasz. Może to po prostu nie ma dla niego żadnego przesłania? Bo dla mnie nie ma - mimo, że łatwo to zrozumieć to żadnego drugiego dna nie mogę tam znaleźć.
Dark Sven
23-06-2007, 16:53
Dodaj vs Cookie Monster (http://youtube.com/watch?v=N1ftKOQaGbU&mode=related&search=).
xD
Ale nie dodam, reszta musi miec jakies szanse.
Wolisz Mg-42 czy kałacha? Ja osobiście mam aktualnie mg-42 + (jak to kiedyś Malina powiedziała) dwie łyżeczki zapasowej amunicji.
Ja to mam packe na muchy. Nada się?
Może to po prostu nie ma dla niego żadnego przesłania?
Czasem trzeba sobie dopowiedziec przeslanie ;p
Problem z czarnym hip-hopem jest taki, ze ilu by sie tam poetow - buntownikow nie trafilo, to ostatecznie kazdy bedzie rymowal o trudnym zyciu w getcie, dilowaniu, low-riderach z mniejsza lub wieksza, zaleznie od stopnia zalfonsowania , iloscia bitches'n'ice.
Tovob Lard
23-06-2007, 20:48
Czasem trzeba sobie dopowiedziec przeslanie ;p
Problem z czarnym hip-hopem jest taki, ze ilu by sie tam poetow - buntownikow nie trafilo, to ostatecznie kazdy bedzie rymowal o trudnym zyciu w getcie, dilowaniu, low-riderach z mniejsza lub wieksza, zaleznie od stopnia zalfonsowania , iloscia bitches'n'ice.
a jest sens rymowania o czymś innym? TO MUSI SIĘ SPRZEDAĆ
Zabijcie mnie
Ja pierdole jacy metalowi~~ znawcy X_x
Golden'Fanatyk
24-06-2007, 04:02
ZDECYDOWANIE Paktofonika <3'' - Kawałki; Chwile Ulotne, Jestem Bogiem
Na uznanie zasługują jeszcze; magik, nowiny, rób co chcesz, C.D kinematografii
Ja to mam packe na muchy. Nada się?
Może być. Wal po oczach, jakby co. W tedy ja będę walił serią, a potem wrzucamy ich do jednego pomieszczenia. Puszczamy im muzykę Dody i Mandaryny, a w przerwach reklamy proszków do prania. Tak gdzieś z tydzień ^^'
imo O.S.T.R - Ile jestem w stanie dać
Capality
24-06-2007, 14:01
Nie wiem jak wam ale mi sie podoba:
Grupa Operacyjna- Nie Będzie Niczego xD Konon ROX
Tovob Lard
24-06-2007, 15:23
Nie wiem jak wam ale mi sie podoba:
Grupa Operacyjna- Nie Będzie Niczego xD Konon ROX
Dla mnie grupa operacyjna to gowno, gdyz praktycznie wylansowali sie na tym zalosnie - nie prezentujacym - zadnych ciekawych - rymow - kwalku,
nie bedzie niczego. A ich nowa pioseneczka 'la magra~' to juz totalna porazka.
Capality
24-06-2007, 20:00
Ja powiedziałem tylko, ze MI sie podoba, ale tylko ta jedna piosenka ;] A twoja zdanie szanuje, wiec proszę żebyś ty szanował moje ;P
pFk - chwile ulotne, jestem bogiem :>
Walekifa
24-06-2007, 21:14
http://patrz.pl?203753
Znacie? Tak wtrącę. Mi się bardzo podoba.
Edit:
Tak na wszelki.Wiem doskonale,że bit nie ich roboty.Ale chodzi mi tutaj o tekst. Macie przekaz.
Doom Terror
25-06-2007, 03:28
Zipera-Patriota,Molesta-Tak mialo byc lub O.S.T.R - A.B.C :) no i moze Peja-Randori Pono-Osaczony ,sry ze tak duzo ale jestem niezdecydowany
Nelanther
25-06-2007, 10:12
srednio pasuje do polskiego badziewia wymienianego w tym temacie, no ale troche ambitnej sztuki musi byc
dj spooky & dave lomardo - brother's gonna work it out
Tupac666
25-06-2007, 12:44
Piosenek HH jest bardzo dużo. Tech, które są całkiem elo i można ich słucha w nieskończonoś też jest wiele. Ja osobiście lubie Ryśka (nie tego z Dżemu chodź ten też jest elo :D)
Sam niemam głosu do śpiewania nawet H&H, więc piszę teksty. Nie są chyba takie złe. Jeżeli chcesz kilka z nich zobaczy wejdz na fearlesswarrior.blog.onet.pl Serdecznie zapraszam i bardzo będę się cieszył z komentarzy. Nawet tych pozytywnych Hrhrhrhr :)
Nelanther
25-06-2007, 21:13
fearlesswarrior.blog.onet.pl
aaaaaaaaaaahahahahahahahahah
zal dupe sciska jak czytam to gowno xD
Cześc, witam!
Jestem Ziółas i was się pytam
Czy wiecie, że ludzie na świecie
Straszliwy but wiodą?
Chłopak chodzi z trzy centymetrową brodą.
Bo niesteac go na żyletki
Chętnie by łyknął jakieś tabletki
Każdy mówi, że największy ze mnie chojrak
I tego najbardziej się boję
że miewam rózne nastroje
yo yo yo ojapierdole ; s
Tupac666
25-06-2007, 23:00
Byłem przygotowany na krytykę. Nie każdemu się musi podobac :)
Mi też się wszystko na świecie nie podoba :D
Nie czuje się jakoś dobity twoim postem. Ale liczę na to, że lepiej freestajlujesz i mi coś pokarzesz. =)
Liczę na więcej hrhrhrhr :D
wyp3 & goscie - jezyk polski
a ostatnio mes - wjaaazd! i mes - widze szalenstwo.
a przekaz w hip hopie to bujda! xd
elo elo 3 2 0
nie umiecie grac w csa!
Edit:
Tak na wszelki.Wiem doskonale,że bit nie ich roboty.Ale chodzi mi tutaj o tekst. Macie przekaz.
003 - dlaczego?
Krzesław
28-06-2007, 23:09
Yo, yo check the flow! <scratch>
Witam na pojedynku hip - hopowych kawałków!
W lewym narożniku reprezentant Polski i Nowej Huty:
http://www.youtube.com/watch?v=p7imG1JuXcA <scratch>
W prawym zaś nowa generacja amerykańskiego gangsta rapu:
http://www.youtube.com/watch?v=8mWW6kRITEY <scratch>
Wybrałem takie kawałki, żeby wam udowodnić ze polski i nowy amerykański HH sysają. :P
Z polskich ekip fajne są Paktofonika i Kaliber, z ktorego twórczością nie miałem okazji bliżej się zapoznać. A tak w ogóle to Beastie Boys miażdzą! :D
michal1904
29-06-2007, 13:48
WWO - Ken i Barbie
WWO - Wielcy Bandyci
Fish - Czerwona Sukienka
Grupa Operacyjna - Każdy Na Coś Czeka
Lerek & Nowator - Mogę Ci Dać
Doniu - Uciekaj
Liber & Doniu - Skarby
'Nowiny' i 'Nie ma mnie dla nikogo' PFK
'+ i -' K44.
Lookass_x
30-06-2007, 03:03
HempGru wymiata!
ja po prostu uwielbiam Vavamuffin to jest reago-hiphop ;p najbardziej Vavamuffin - smoking
Glimmeratti
01-07-2007, 19:10
Najlepszy kawalek to "Molesta Ewenement - Ty wiesz, ze.."
Jest to 14 strona wiec nie moglem sie powstrzymac.
Paktofonika - ja to ja 2, chwile ulotne, jestem bogiem, az strach pomyslec
Klaiber 44 - normalnie o tej porze, ja sie wcale nie chwale, psychodela, psychoza
Molesta - T.M.B., powrot, ty wiesz ze
OSTR - poczatek, abc, brzydki zly i szczery, ile jestem w stanie dac, historia stylu, tabasko
A najlepsze z dawnego hh to pfk-jestem bogiem i teraz ostr-poczatek
ap
Master Szocik
06-07-2007, 09:46
Kaliber 44
Cala Księga Tajemnicza jest zajebista :)
Lerek & Nowator - Mogę Ci Dać
Doniu - Uciekaj
Liber & Doniu - Skarby
rozumiem, że to prowokacja.
mam racje?
Mazur199
06-07-2007, 23:59
pfk - chwile ulotne,priorytety i powierzchnie tnące czy cos takiego :p
Edit:
klasyk :>
jak masz mozliwosc wyslac jakos to wyslij mi prywatna ;]
ogolnie jesli chodzi o rap to uwazam, ze tylko podziemie idzie do przodu, chociaz trzeba poczekac na to, co wyda pezet.
@temat
Wychowani Na Błedach - Wyjde naprzeciw
Pezet - Ukryty w miescie krzyk
Xtremello
09-07-2007, 02:01
WSP - Rap kaganiec ; ((
Ogólnie to oby dwie płyty WSP
2Pac, piędziesiąt centów , Eminem etc =d
Hmm.
Lubię Tedego Płomien 81 I Nowatora jednak teraz podam kawałek który wymiata!
Peja, Kaczor, Gural, Pih, Borixon, Kajman, Sobota, Miodu - StoProcent Tour
"To ekipa z grupy podwyższonego ryzyka, więc sprawdź to szczylu masz tu StoProcent stylu"
Hip Hopu słuchałem w podstawówce i wtedy moim ulubionym kawałkiem było "Jestem Bogiem" Paktofoniki.
TraceurX
14-07-2007, 13:17
O.S.T.R - Początek
Jak dla mnie Zipera - Patriota i Eldo - Ferajny. Kozak nuty.
Smerfikk
14-07-2007, 18:44
Wszystkie Ostrego, Paktofoniki i K44.
A tak w ogóle to O.S.T.R. na prezydenta, nie?
I jeszcze jedno... Jebać Techno! (zrymowało sie?)
Jak dla mnie Zipera - Patriota i Eldo - Ferajny. Kozak nuty.
"I nagle potknął się o kamień rycząc o! psia kość, jak oni mogą w tej Warszawie żyć" ; dd
Eldo - Szyk ; pp
Emcess.
Ancient900
16-07-2007, 12:37
Nie słucham rapu ani hh, ale jest taki zespół Natural Dread Killaz i kilka ich piosenek podchodzi pod ten rodzaj (Good Sensi, Dorasta, etc.)
Nie słucham rapu ani hh, ale jest taki zespół Natural Dread Killaz i kilka ich piosenek podchodzi pod ten rodzaj (Good Sensi, Dorasta, etc.)
Good sensi to raczej reggae.
A Dorasta nie za bardzo pamiętam.
NDK - Muzykalna dzielnica i tak roxuje ; DD
@down
52 dębiec to chyba jeden typek ; p
A pozatym reggae ma taki inny rytm i inne rymy ; )
Emcess.
Ancient900
17-07-2007, 23:30
Good sensi to raczej reggae.
Być może, ale ciężko rozróżnić;d
"Dorasta"- "bo nie ważne gdzie rasta dorasta, czy to Wrocław jest, czy Alaska jest" etc.
aa i jeszcze jest taka kapela 52 dębiec to też niektóre piosenki wpadły mi w ucho :>
Mezo i Tabb - Ważne8o
A tak na serio:
O.S.T.R - Brzydki, zły, szczery
Na czasie piosenka. :D
K44 + i - , garbaty anioł
PFK jestem bogiem, chwile ulotne
fenomen sensacje
Ancient900 to nie słyszysz gitarki na i? To raczej standard w reggae =p
@down
52 dębiec to chyba jeden typek ; p
Prace nad nowym albumem 52 D, pracuje Hans jak i również Deep, wiec można powiedzieć o dwóch typkach ; ] chociaż "P-Ń VI" wydał sam Hans ;]
Dobrze, że wracają, bo Hans ma niebywał flow imho, chociaż mam cichą nadzieję, iż popracowali przez ten czas nad tekstami, bo nie powiem iż "Pół metrowy ch*j wchodzi w dupe policjantom" to ambitny tekst.
NDK to raczej dancehall/ragamuffin i niebardzo pasuje do tego tematu :p
Hip hop jest bardzo glebokim gatunkiem i raczej ciezko wyroznic pojedynczy kawalek jako 'najlepszy' (zwlaszcza jak patrzy sie jeszcze po podgatunkach), ale L.U.C - Elektornowa przyjazn dosyc dlugo u mnie gralo.
najlepszy jest taki
cztery łapy cztery łapy a na łapach pies kudłaty kto dogoni psa kto dogoni psa może ty może ty a może jednak ja xDD XDXDXD
Mleko-kto dogoni psa ;p
Zmieniam zdanie.
Najlepszy wedlug mnie jest kawalek grupy operacyjnej-"niech nie bedzie niczego". ^^
Dobry jest rowniez kawalek WWO, venio, pele- u ciebie w miescie.
Oczywiscie jest jeszcze tego sporo i nie chce mi sie tego podawac. ;p
@up to vekegi
To ilu jest wkoncu w d52? oO
W trzech graja?
było dwóch (no i pewnie jakiś dj), potem był sam hans (znowu zapewne z jakimś dj, chociaż jak byłem na koncercie to byo dwóch typów, ale to byłooo dawno ;) może to jakiś jego ziomziom i koncertował z nim jak z Ostrym Kochan), a teraz ma być znowu Hans z Deepem - bujasz ? : )
To ja sobie odświeże temacik ; o
Tekstowo najlepsze kawałki! :
O.S.T.R. - Boże Igrzysko cz.2 (szczególnie druga zwrotka :))
O.S.T.R. - 1 na 100
O.S.T.R. - Wszystko co mam
POE - Nadzieja we krwi
Najlepszy klip:
O.S.T.R. - Początek
Najlepszy kawałek (jak już pisałem wcześniej):
O.S.T.R. - Początek
1. Trzeci wymiar-wuuuf
2. Los Sicarios feat. Sokół i Koras - A Veces
3. Sokol, Bilon- Podnies
4. Juras & Wigor- Juras & Wigor
5. WWO- Wielcy Bandyci
Myśle że hemp gru, prawdziwa mądrosc ulicy, wersy takie jak "w morde je*ne ku*wy rozjezdzalbym walcem", albo "nienawisc do policji tak zostałem wychowany, ten kto z nimi trzyma już na zawsze jest przegrany" stanowią już trzon edukacji młodego człowieka, kształtując odpowiednio postawy moralne.
boże jak ja to przeczytałem to spadłem z krzesła(a jednak to nie mit), nie skomentuje inteligencji tego człowieka...
Mimo że w większości polskiego hh nie lubie to jednak 2 zespoły tak, a zapromuje jeden.
Łona - złota rybka
PS. jeśli słuchasz peji albo hemp gru, to chyba nie zrozumiesz przesłania tej piosenki. A wszystkim innym polecam Łonę, wdłg mnie najlepszy polski raper.
boże jak ja to przeczytałem to spadłem z krzesła(a jednak to nie mit), nie skomentuje inteligencji tego człowieka...
Mimo że w większości polskiego hh nie lubie to jednak 2 zespoły tak, a zapromuje jeden.
Łona - złota rybka
PS. jeśli słuchasz peji albo hemp gru, to chyba nie zrozumiesz przesłania tej piosenki. A wszystkim innym polecam Łonę, wdłg mnie najlepszy polski raper.
I Dobo dobrze mowi, polac mu !!
Peja i Hg to tylko,, Hwdp kvrwa mac, dzifko jaraj blanty i jebj policie'' !
A ulubiony, najlepszy kawalek
Wwo - Kazdy ponad kazdym
O.S.T.R - Na raz
O.S.T.R - Kochana Polsko
Fu - Raptowne Realia
Laleczka voodo
04-08-2007, 13:57
@Pan UP
dokladnie to samo mowie znajomym o Peji ...
@Topic
Killaz Group - manewry
Killaz Group - Jestem szejkiem
Killaz Group - Panie policjancie
WWO - w wyjątkowych okolicznościach
Paktofonika - Jestem Bogiem.
Lord Karrak
07-08-2007, 01:42
Ahoj :P
Nie mam jednego ulubionego, w takim razie kilka propozycji:
Fenomen - Szansa
Fenomen - Ludzie przeciwko ludziom
Grammatik - Czasem
Grammatik - Pamiętam
Grammatik - Wiatruczas
Grammatik & Pezet - Nie ma czasu pomyśleć
Grammatik & Fenomen - Każdy ma chwile
Eldo - Mędrcy z kosmosu
Eldo - Inny niż Wy
Eldo - Przebaczenie
Eldo - Są rzeczy których chciałbym nie pamiętać
WWO - Uważaj jak tańczysz
WWO - Damy rade
K44 - Psychodela
PFK - Chwile ulotne
PFK - Priorytety
PFK & Gutek - Ja to ja
I wiele innych ;)
Pozdrawiam,
Lord Karrak
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.