PDA

Pokaż pełną wersje : Nowy potwór - 'Ancient Dragon'

Khan
05-10-2004, 17:51
Postanowiłem narysować coś ekstra. Coś co zadowoliłoby grafików, hodowców smoków, fanów kultury wschodniej, miłośników Dragon Bula i wszystkich innych.

Oto niesamowity, jedyny w swoim rodzaju, super hiper fenomenalny
http://img15.exs.cx/img15/227/Draguntlo2.gif
Ancient Dragon!

A oto jak rodził się nasz Evul Dragun:
http://img15.exs.cx/img15/543/Dragun.gif

Jak będziecie grzeczni to moze dorobie 7 pozostałych klatek i będzie mozna podlozyc AD zamiast Lorda.

DRAGUNZ RULZ!!

Melabux_1
05-10-2004, 17:54
Wooooooooooooooow Za.je.bi.st.y Smoczek :]

limenu
05-10-2004, 17:57
bomba...chociaż twój temat spycha na bok uptade mojej galerji to szczerze, warto, warto, WARTO

Smoczek jest zagrzebisty! gratz. A nazwa jaka trafiona!
Zostało tylko jeszcze raz pogratulować XD

nie wiem
05-10-2004, 17:59
Fajny,podoba mi sie ten gad Gratz (podobny do mojego brata }:-> )
-------------------------------------------------------------------
Papier Toaletowy Happy End
=======================

hoomik
05-10-2004, 18:10
dobra robota, ale zdążyłeś nas do tego przyzwyczaić :)

Togashi Yokuni
05-10-2004, 18:31
No jak zwykle Khan pokazal nam swoje wielkie umiejetnosci :) Smoczek bardzo mi sie podoba :) Jest w stylu bardzo Japońskim :) No Khan dorabiaj te klatki :) bo znudzily mi sie juz te glupie DLe :)

Omega~
05-10-2004, 19:45
Gratz Pomysłu ;)

Bardzo ładnie wyszedł ci ten smoczek :>
I zrób te posostałe klatki, zaminie snake'a :P

Dj Fara0n
05-10-2004, 20:14
spox smoczek ....masz chołopcze talent Gratz :tongue:

Dr.Unknown
05-10-2004, 20:34
Lol jak już jesteśmy przy chińskiej kulturze to CHIŃSKA ZUPKA ROX! Krabowa:D yummy!

M_a_c_i_e_k
05-10-2004, 20:55
Co tu dużo mowić??? WYPASIASTE:P

joey
05-10-2004, 21:17
bardzo ładne!
a propos posta "chińska zupka rox"- zgadzam się!!!!

Veda
05-10-2004, 21:21
tia pieknie ci wyszło :]...podoba mi sie :D boskie i wyslij to do CIPów to moze dodadza go do potworów :] (równy Demonowi?...nee :P)

Khan
05-10-2004, 21:34
Smok gotowy. Mam wszystkie klatki chodzenia i stania, łącznie z rozpadającymi się zwłokami. Jak ktoś ma ochotę podstawić to zamiast DL to nie ma większego problemu.

Dr. Omader
05-10-2004, 22:03
No to moze teraz zmajstrujesz jakis Ancient dragon sword? :>
Bo ten smoczek naprawde ladnie wyszedl :)

No fajnie tylko zapodaj te klatki ;)

Balien
06-10-2004, 08:22
No smoczak wyje***y w kosmos ale niewstawil bym go zamiast draga lub dl.
myslalem nad wstawieniem go zamiast wenza to by fajnie wyglondalo ;)
jeszcze raz gartulacje

besn
06-10-2004, 15:19
mi to bardziej przypomina Ancient Lizard, bądz Baby Yellow Dragon, ale rozumiem ,ze chciales nadac mu wiecej szczegolnosci, co faktu nie zmienia, ze wyglada w maire przyzwoicie ;]

Khan
06-10-2004, 18:00
Ok. Sprity draguna są w 100% skonczone. Podmienialem nawet u siebie w plikach i działa. (wygląda dobrze choć na kolana nie powala) Problem w tym, że występuje błąd w postaci 'różnokolorowych kwadracikow'. Prawdopodobnie potrzebna jest nowsza wersja Editora (ja mam 1.1 + win98se + winXP). Jak ktoś wie jak się pozbyć tego buga to proszę o pomoc. Evul Dragun - czeka!!

Lord Czaja
06-10-2004, 19:47
też tak mam -.-

djkuter
07-10-2004, 15:17
Ten smok to ósmy cud świata. O wiele lepszy od twoich poprzednich prac. Niech cię CIP'y zatrudnią będzisz robił grafę w tibii!!! ;););););)

besn
07-10-2004, 20:32
Ten smok to ósmy cud świata. O wiele lepszy od twoich poprzednich prac. Niech cię CIP'y zatrudnią będzisz robił grafę w tibii!!! ;););););)

lol.. wy wogle dobrych grafik nie widzieliscie dlatego sie tak jaracie, ale nie ma czym, drag o ile tak go mozna nazwac wyszedl dobrze na tle tutejszych grafik ale nie znaczy ,ze odrazu jest taki piekny

gy_ver
07-10-2004, 20:48
Sklej tego smoka w gifa zeby sie ruszał, albo zapodaj tu poszczególne klatki by móc wstawić sobie w sprite'a.
Czekam z niecierpliwością :D

Vegefa Ziom
08-10-2004, 15:17
lol.. wy wogle dobrych grafik nie widzieliscie dlatego sie tak jaracie, ale nie ma czym, drag o ile tak go mozna nazwac wyszedl dobrze na tle tutejszych grafik ale nie znaczy ,ze odrazu jest taki piekny Myślę że z tego forum żaden grafik się nie wybije jeżeli nie damy mu rozwinąć w pełni skrzydeł, a widać że Khan mimo że jest już dobry nadal uczy się coraz więcej i cora lepsze grafiki tworzy.

@topic
Ma ktoś może link do Painta?? Wiem że każdy windows posiada, ale mój jest jakiś kaleczny.. nie moge smugować , dobrze kopiować itp.
Więc Jeśli ktoś posiada link do Painta to pliz niech zamieści!

Dr.Unknown
08-10-2004, 15:18
lol.. wy wogle dobrych grafik nie widzieliscie dlatego sie tak jaracie, ale nie ma czym, drag o ile tak go mozna nazwac wyszedl dobrze na tle tutejszych grafik ale nie znaczy ,ze odrazu jest taki piekny
Czy ty obrażasz Khana??

besn
08-10-2004, 16:05
Myślę że z tego forum żaden grafik się nie wybije jeżeli nie damy mu rozwinąć w pełni skrzydeł, a widać że Khan mimo że jest już dobry nadal uczy się coraz więcej i cora lepsze grafiki tworzy.

nie pomozemu mu mowiac ze jego prace sa hyper extra wyje*** gdy tak nie jest..
Czy ty obrażasz Khana??

n/c

Khan
08-10-2004, 16:12
@Besn:
Mądrze mówisz. Nigdy nie powiedziałem, że to co rysuję jest dobre. Wciąż mam braki i wciąż się uczę. O wiele łatwiej człowiek się rozwija, gdy szłyszy nie tylko pochlebstwa ale też krytykę.

Shanhaevel
08-10-2004, 16:47
W końcu człowiek uczy się przez CAŁE życie...

Avager Niebieski
08-10-2004, 19:04
W końcu człowiek uczy się przez CAŁE życie...
... oraz uczy się (co najważniejsze) na BŁĘDACH !!!!

Według mnie (tak jak wielu innych ) Khan robi duże postępy (mam nadzieje że ja też sie czegoś naucze chociażby obserwując innych i innych błędy) . Człowiek wtedy rozumie i zapamiętuje co inny zrobił źle i czego niepowinien powtarzać (eeeh... ale to pomieszałem ;P ).

Vegefa Ziom
08-10-2004, 19:13
nie pomozemu mu mowiac ze jego prace sa hyper extra wyje*** gdy tak nie jest..

n/cNic takiego nie mówiłem, komenotwałem tylko zdanie w którym cię nieco poniosło:
"lol.. wy wogle dobrych grafik nie widzieliscie dlatego sie tak jaracie"
Równie dobrze mógłbym tlyko to zacytować. To ma ktoś tego linka do Painta? :tongue: Ja szukałem na google to mi tlyko Paint pro shop wyskakuje a ja chce się pobawić w zwykłym :(

Alek
09-10-2004, 11:32
Zajedważabisty ten smoczek :D :baby: :baby: :baby: :D:D:D Daj pozostałe klatki to se podmienie dragonka :D

Hegemmon
09-10-2004, 14:04
Coolll ancient dragon from ancient china ;)
ciekawi mnie tylko jak on wgląda w animacji ;)

Aureliunkunfun
09-10-2004, 16:08
to wyglada jak troche wiekszy snake 8o

Dr.Unknown
09-10-2004, 16:20
to wyglada jak troche wiekszy snake 8o
Narysuj lepszego.Koniec.

kiciek
10-10-2004, 21:18
fajny ale mogl by byc troche wiekszy np na 32kratki
:P

Khan
10-10-2004, 21:25
32 kratki? 32 kratki to ma całe depo...

kiciek
10-10-2004, 21:26
moze i tak ale jaki efekt :)

Khan
10-10-2004, 21:33
:D Lol.............

kiciek
10-10-2004, 21:41
nom. to napisz do gm zeby stworyli EVUL DRAGONA na 32 kratki to by bylo cos.i fajnie by bylo jak by byl niesmiertelny :)
o i zeby mogl robic nalot bambowy i przywolywal sobie f16 :)

ale ogulnie to wywalisty ten smoczek gratz!!!

Khan
10-10-2004, 22:08
To nie jest evul dragon tylko evul dragun! :D

djkuter
11-10-2004, 15:41

wiesz ja nie widzę kto by lepiej robił grafy od Khana. Może ty umiesz lepsze. Jak tak to pokarz swe umiejętności.

besn
11-10-2004, 15:50
wiesz ja nie widzę kto by lepiej robił grafy od Khana. Może ty umiesz lepsze. Jak tak to pokarz swe umiejętności.

http://www.ebaumsworld.com/forumfun/stfu.jpg

grow up~

Heliwurab
11-10-2004, 17:28
Khan jak zwykle dajesz czadu.Masz talent,pomysły itp. :D smoczek bombowy,trójwymiarowy i jeszcze w grze! :D naprawde,wielkie GRATZ!

RE:Besn

człowieku,jeśli jesteś taki madry,i nie uważasz że Khan jest naprawde dobry to pokaż te twoje "naprawde dobre grafy".nie sądze żeby były ładniejsze grafy na tym forum niż grafy Khana mądralo.może i są jakieś ładne,może sie ludzie tu bardzo starają i im wychodzi tak jak Khanowi,ale nie ma lepszych tutaj.(przynajmniej tak myśle :D )

Elendart
12-10-2004, 20:20
Khan moze stworzysz jeszcze samuraja??
^^Mysle ze to fajny pomysl i wstawic go za np.BK??^^

SMOCZEK WY(T)RĄB
masz talent

sathard
12-10-2004, 20:45
To nie jest evul dragon tylko evul dragun! :D

(tytuł tego topicu)
Nowy potwór - 'Ancient Dragon'

wiem, czepiam się ;p ale jak możesz zarzucać innym, że źle nazywają, jak w temacie topicu jest "dragon" ;)

Khan
12-10-2004, 20:48
GOTOWE!!

OK. Oto wersja beta sprite'a:
members.lycos.co.uk/cuirdan/files/dragun*****
(jakby link nie dzialal to mowcie, bo to na spolke z Sathardem sklejałem)

Instalacja:
1. Zessać (spox nie ma zadnych keyloggów. Sam robiłem, Sathard pakował.)
2. Rozpakować.
3. Zrobic kopie swojego tibia.spr (KONIECZNIE!!)
4. Podrzucic MOJE tibia.spr na miejsce starego. Ancient pojawi się na miejscu Dragu Lorda.

Mam nadzieję, że sie spodoba. Z miejsca chcę podziękować, jakże szlachetnemu panu Sathardowi, za znalezienie pewnego minimalnego błędu, ktory powodował powazne błędy we wczesniejszych wersjach, oraz za uzyczenie mi serwa.

ENJOY EVUL DRAGUN!

Dr.Unknown
12-10-2004, 20:49
Może ja jestem zacofany, ale czemu Evul Dragun, a nie Evil Dragon??

EDIT:
http://img55.exs.cx/img55/2012/beztytuu.jpg
"Master pain, what do we do?"
~I co teraz??

Khan
12-10-2004, 20:51
Evul - bo jest bardziej popularne i tibijskie niz 'evil'
Dragun - zeby było fajniej. :D To pochodzi od czaru 'Dragu Slave'.

sathard
12-10-2004, 21:46
@Dr. Unknown
wybacz, ale to Lycos schodzi na psy :/
wejdź >> Tutaj << (http://members.lycos.co.uk/cuirdan/files/) i wyszukaj w liście dragun*****, PPM i zapisz element docelowy jako... musi działać. Jeszcze 1, 2 dni się męcze z Lycosem, znalazłem jakieś lepsze konto i właśnie sprawdzam czy to nie lipa ;) (jak będzie w porządku to dam linka)

Za utrudnienia sorry. Nie moja wina, lecz pewnego wrednego serwerka :/

panu Sathardowi

LOL :D :D :D -.-

Dr.Unknown
12-10-2004, 21:49
Chyba bedzie problem...ja mam win zip'a, a to rar..chyba kupa z tego bedzie...:(

Khan
12-10-2004, 21:56
Khan moze stworzysz jeszcze samuraja??

Myslalem o tym. Ale za BK sie niestety nie da.

sathard
12-10-2004, 21:57
@ up
argh...... ja używam WinRARa, bo:
a) RAR ma większy stopień kompresji niż ZIP (mało, ale zawsze coś)
b) WinRAR obsługuje i ZIP i RAR...

Nie namawiam do niczego, ale najnowszą wersję WinRARa znajdziesz > > Tutaj < < (http://www*****lab.com/rar/wrar340pl*****)

kilka filmików z DLami (nie sprawdzałem czy linki dobre):
http://www.gdynia.mm.pl/~graban/tibia/solodl.rec
http://members.lycos.co.uk/noobpowah/dl solo.rec
http://final.projectecu.net/uploads/PohDl.rec

Have fun :D

besn
12-10-2004, 21:57
RE:Besn

człowieku,jeśli jesteś taki madry,i nie uważasz że Khan jest naprawde dobry to pokaż te twoje "naprawde dobre grafy".nie sądze żeby były ładniejsze grafy na tym forum niż grafy Khana mądralo.może i są jakieś ładne,może sie ludzie tu bardzo starają i im wychodzi tak jak Khanowi,ale nie ma lepszych tutaj.(przynajmniej tak myśle :D )

jak mi was zal, nie umiecie czytac ze zrozumieniem, wysuwacie bledne analizy, nazywacie kogos o kim nie macie pojecia, stajecie w obronie kogos nie znajac go, ale stajecie bo inni tak robia, zalosne, juz kolejny raz kolejna osoba pisze do mnie to samo, "jeśli jestes taki madry" w czym to przejawiam? w czym tkwi twoj problem? zanormalnie sie wypowiadam i uwazasz to jako nadstrefe? "i nie uwazasz ze khan jest naprawde dobry" gdzie tak napisalem, wlasciwie to napisalem cos przeciwnego, "to pokaz te twoje naprawde dobre grafy" nie wiem jak cie uczyli i gdzie sie wychowywales, ale moim zdaniem wystawienie krytycznej oceny nie wystepuje tylko w przypadku gdy potrafimy zrobic cos lepiej, gdyby tak bylo nikt by niczego nei krytykowal, a krytyka wbrew pozorom jest potrzebna tak jak teraz, przeczytasz to pomyslisz nad soba moze ci to cos da w przyszlosci eh, "nie sądze żeby były ładniejsze grafy na tym forum niż grafy Khana" a co to ma sie do mnie i kogo to obchodzi? "mądralo" ojej idac twoim postepowaniem, wywyzszanie sie nad kims jest rownoznaczne z byciem lepszym, tak wiec pokaz nam na co cie stac.. to juz sie robi nudne, jesli juz tak bardzo chcecie dac jakis komentarz niezwiazany z tematem to wyslij prv, wtedy sobie bede mogl osobiscie olac, a tak to wstyd sobie robisz i nie, nie mam dalszej ochoty wysluchiwania ze jestem ble od niedojrzalych osob takich jak ty mr. heliwurab w/e sry khan za oftopa

Khan
12-10-2004, 22:05
Ja sie zgadzam z Besnem. Zrobie od czasu do czasu jakis rysunek i juz mi chcą pomniki stawiac. :/ Jest wielu lepszych ode mnie - wciąz sie ucze.
Krytyka jest rownie potrzebna jak pochlebstwa. Pozwala podwyzszyc poprzeczkę.
Tak btw besn, wyluzuj troszke. Gadasz mądzre, ale jak sie chcesz klucic to nie tutaj.

Kawior
14-10-2004, 00:08
Troche ten smok mały i śmieszny. I raczej pasuje na parodie dragga niż na coś co można by uznać za jego upiększenie. Ale jest śmieszny i w gruncie żeczy to dobry jest. Ale sie zamotalem :p

A korzystając z okazji czy mógłbym prosić ciebie lub jakiegoś innego użytkownika forum o sprity, które mogly by zastąpić moje nudne potworki.

I jeszcze jedno. Zrzucając sprity niektóre zrzucily sie zle. Wystepują liczne blędy wgrze. Jak do tego nie dopuścić?...

Zakaprov
14-10-2004, 09:08
Niesamowity smok!! :o
Masz do takich rzeczy naprawde talent!
Tworz dalej ;)

Zakaprov (lev 19) :miecz: Pacera

Irux
16-10-2004, 19:59
Poprostu Wypas!!

Mr. Rabbit
21-10-2004, 02:28
Hmmm... wszyscy się tak zachwyacją tym smokiem, a przyznam Ci się szczerze, że mi się znacznie bardziej podoba Twój Rose Sword niż smok. Smoka jeszcze możesz moim zdaniem dopracować a Rose Sword jest skończony ;).

Był bym jednak nie fair wobec wszystkich, gdybym niepowiedział co należy poprawić w smoku.

Ogon - ten ... hmmm ... fałd do góry, troszku Ci nie wyszedł. To nie jest to samo co na tułowiu. Trochę Ci się spłaszczył przez ciut dziwnie wygląda.
Włosy - nie, nie, nie... wydaje mi się, że wogóle nie powinno ich być albo przynajmniej krótsze. Jak to wygląda. Taki smok, taki gigant i widzimy ... niech policzę razem 11 włosków. A może to jest coś innego ... hmmm... ale chyba włosy...
Oczy - próbowałeś dodać coś czarnego? Na przykład nad oczami? Nie jestem pewny, ale możliwe, że wyglądałoby lepiej.
Lewa noga z przodu - jakaś taka nie foremna, nie uważasz?

A teraz dla wszystkich, a przede wszystki do autora prac czyli Khan'a:

To, że piszę te poprawki to nie dlatego, że smok mi się nie podoba, albo lubię krytykować. Smok jest wspaniały i widać po twoich pracach, że masz talent i, że lubisz bawić się grafiką komputerową. Staram się tylko ze swojego punktu widzenia zwrócić uwagę na to co moim zdaniem można jeszcze w grafikach poprawić. Jedna osoba, po skrytykowaniu jej pracy na tym Forum zachowała się nie fair wobec mnie. Jednak z tego co widzę, Ty reprezentujesz wyższy poziom kultury i mam nadzieję, że wiesz czemu napisałem tego posta.

No i w końcu gratulacje za smoka. Może nie jest to jeszcze bardzo dobra robota, ale na pewno jest to dobra robota.

Agatka Lubaczow
23-10-2004, 16:56
heh...poprostu świetny smok ! Gratz ;) :)
Pozdrówki :P

Shanhaevel
23-10-2004, 17:28
Włosy - nie, nie, nie... wydaje mi się, że wogóle nie powinno ich być albo przynajmniej krótsze. Jak to wygląda. Taki smok, taki gigant i widzimy ... niech policzę razem 11 włosków. A może to jest coś innego ... hmmm... ale chyba włosy...

Owłosiony gad? To jakaś mutacja?

Drybrych
23-10-2004, 18:01
Jesteś mistrzem takich rysuneczków.
PS. Przy okazji udał ci się mini poradniczek, ale jak ktoś chce się naprawde nauczyć to niech wejdzie w twój temat na temat painta w artykułach :)

Khan
23-10-2004, 18:14
@Mr. Rabbit:
Takich ludzi mi trzeba. Jak dotąd trafiam albo na 'fanów' ktorzy kazde moje kliknięcie zapisują w Biblii, albo na 'niefanow' ktorzy mowią, ze to jest beznadziejne i tyle.
Milo jest uslyszec 'to jest dobre, ale zmien pare rzeczy'.

Jesli chodzi o ogon.
Chcialem zrobic tak jak mają prawdziwe smoki, czyli dlugi, zwężający sie i przechodzący w coś co przypomina ogon węgorza.
Niestety, jak widzisz, nie starczyło miejsca.

Łapy.
Nie były łatwe do narysowania. Cieżko jest narysować dłoń z 3 palcami, w rozdzielczosci około 8x8 (bo tyle na łapke przypadało). Miały jeszcze być pazurki, ale po prostu miejsca zabrakło.

Oczy.
Tez to zauwazylem. Sciemniłem nieco skóre nad oczyma, jednak bez wiekszych efektow. Dodanie 'czerni' troche by pomoglo, ale starsznie zaciemnilo obraz.

Włosy :D
Tak wlasciwie to nie są włosy.. tylko takie... hmmm... no bo... A NIE WIEM! SMOK BYŁ TAKI SMUTNY TO MU DORYSOWAŁEM FRĘDZELKI ZEBY BYLO WESELEJ!! TO WSZYSTKO!!

Meloon
24-10-2004, 07:57
Z tymi frendzelkami mnie rozlorzyles... Myslalem ze to luski jakies albo inne tego typu ustrojstwo tyle ze ci jakos nie wyszly i takie dziwne ale frendzelki... No to faktycznie smok ze wschodu - z parady jakiejs:)
A na serio - smok fajny, graficznie beznadziejny, porównywalnie do grafiki w Tibii - swietny (co poradzic jak grafa w tibii jest beznadziejna to jaki ma byc niby twoj smok? Jak na tibie i wielkosc tibijska - naprawde bardzo ladne, mogliby wstawic, ale to by musialo byc jako nowy potwor i moze Snake Master albo Snake Lord bo te oczy naparwde Snake'owe ma) Co do samuraja - mozna wstawic zamiast BK, tylko BK jest, z tego co pamietam, robiony na Outficie. Zmieniasz Outfit na samurajski i samurajem moze byc BK i gracz. I jest jeszcze lepiej! Zgadzasz sie? To do roboty:)