Pokaż pełną wersje : Nowiutki pomysł
Ja wszyscy wiemy w tibi ostatnimi czasy ma miejsce wiele hackow i to zjawisko nasila sie. Gdy ktos hacknie inna postac czesto tylko wysyla itemy i zostawia chara. Gorsi i bardziej perfidni hackerzy rookuja postacie. Moim pomyslem jest przeciwdzialanie hakeroma mianowicie HASLO DO SKRZYNKI DP. Haker wlamuje sie na postac i chce wyslac wszystkie rzeczy z depo na swoja postac i... przeszkadza mu w tym haslo. Co o tym myslicie ?takie haslo moznaby bylo zmienic i w przypadku zapomniania byloby wyslylane na e-mail. Prosze o wasze opinie.
BafiAndDracon
20-06-2007, 12:44
Hmmm... pomysł niezły.
Już wcześniej był podobny pomysł, ale sama idea niezła.
Duke Dran
20-06-2007, 12:46
Dobry pomysl. O ile sobie przypominam to w MuOnline tez jest taka opcja.
--Cienius--
20-06-2007, 13:15
Bez sensu najczesciej jest najbardziej wartosciowe to eq i domek pomysl moze niezly ale w dp sie 3ma zazwyczaj loot, smieci , food itd
Hmm, nigdy nad czymś takim nie myślałem, ale jak dla mnie pomysł świetny. Chociaz i tak, gdy ktoś by się do ciebie wbił zawsze mógłby wysłać twoje eq, ale przynajmniej rzeczy w dp miałbyś uchronione przed wysłaniem.
Ale pozwala na minimalizowanie strat.
Vlad Dracula
20-06-2007, 13:24
Tak,tylko jak Ci ktoś podrzuci keyloggera to wszystko zapisuje,nawet hasło do depo...
Pomyślałeś o tym?
Patrykusss
20-06-2007, 13:34
Nie tyle hasło na depo tylko na wysłanie parceli, wejście do domku bo ja naprzyklad mnialem w dp plate seta to z depo nic nie wzil tylko 2 cc a z eq cale czyli c. arm, p legi, medusa shield, bs, gs
Angel of Death
20-06-2007, 13:39
Tak,tylko jak Ci ktoś podrzuci keyloggera to wszystko zapisuje,nawet hasło do depo...
Pomyślałeś o tym?
No ale jak w gąszczu wszystkiego znajdzie hasło do depo ? Keylogger zapisuje wszystko, najczęściej od uruchomienia Tibii więc na początku będzie miał passy do konta ale nie znajdzie hasła do depo raczej wśród wszystkiego co się pisało. Np. ustawiłbym sobie hasło 'siema jacek' i nie zorientowałby się że to hasło.
Nie tyle hasło na depo tylko na wysłanie parceli,
LOL, a co to za problem przyjść swoim charem i poprostu dać to eq ;]?
Były już takie tematy.
Ale wyobraźcie sobie ile komplikacji by to przyniosło, zaraz by trzeba było zrobić Lost Depount dla wszystkich debili, którzy nie potrafią inaczej wpisać swojego hasla, jak z karteczki, którą gubią po 2 dniach.
wedlug mnie pomysl niezly :) albo np. hasło tylko do wybranego backpacka, tak zeby nie mozna go bylo ruszyc ani otworzyc
kondom69
20-06-2007, 13:51
Nawet dobry pomysł, ale nie wypadli bo 1/4 tibijczyków zapomni hasła do skrzyni i co wtedy...??
Poprostu trzeba się pilnować... Ja gram 4 lata i nigdy nie miałem hacka ^^
Ja bym raczej proponował hasła pisane znakami, które można by wybrać MYSZKĄ podczas gry.
Qczeneta
20-06-2007, 13:54
Nawet dobry pomysł, ale nie wypadli bo 1/4 tibijczyków zapomni hasła do skrzyni i co wtedy...??
Kto nie chce hasła, nie musi mieć... :p
@topic
Popieram pomysł, przypadł mi do gustu
Potrafisz czytać ze zrozumieniem, ignorancie?
A jak teraz pieniądze trzyma się w banku to można by też hasło do banku dać.
Wtedy hakier nawet kasy by nie zabrał z banku.
dawid000
20-06-2007, 14:07
niezly pomysl ale tego nie wprowadza a jak wprowadza to pewnie dla pacc ;/
pomysl dobry ale ja wymyslilem cos takiego :
wiadomo ze wiekszosc hakerow czeka az postac sie wyloguje po czym spokojnie oprozniaja chara, ale sa tez tacy co bezczelnie loguja sie na postac podczas gdy owner nia gra, oczywiscie po wczesnijeszej zmianie hasla.
Mysle ze na ten 2 sposob dobre by bylo cos takiego ze powiedzmy w klincie tibia jest taka nowa opcja ze gdy haker sie lognie kiedy my wlasnie gramy to szybko wchodzimy w te "opcje", podajemy numer konta i jakis "key" ktroego wygenerowlismy wczesniej na tibia.com (cos jak r.key) z tym ze gdy to juz zrobimy wszystkie postacie na koncie zostaja UNIERUCHOMIONE... co w efekcie daje nam czas na zmiane hasla a haxiorek moze se wciskac co chce a i tak mu to nic nieda bo bedzie stal w miejscu :PP Kumacie??
powiedzcie co o moim pomsle sadzicie :PP
I moze macie jeszcze jakies pomysly na 1 wariant jaki przedstawilem B)
Ja mam.
Żadnych nowych zabezpieczeń - osoby, które tracą przedmioty i kasę w grze, to dla mnie skończone matoły, które są skazane na keyloggery do końca życia i nic im już nie pomoże.
kuzwa ale wy tepi... taa... hasla do backpack i qwa jeszcze najlepiej na armora zeby mozna bylo go przemieszczac...przecie pajace jak macie keyloggera to Ch**a wam to do bo haxiorek bedzie to all wszystko widzial co wy piszecie OMG>.<
dobry pomysł , najlepiej by bylo gdy podchodzisz do dp to pokazuja Ci sie cyferki i liczby i wpisujesz myszka haslo wtedy majac keyloogera haker nie bd znal hasla.:baby:
Witam ;)
Hmm. ktoś tam wcześniej podrzucił pomysł z klawiaturą ekranową..
Teraz kl odczytują również takie formy pisania...
Ja mam propozycję aby, kiedy otworzymy depo, pojawiało sie coś w rodzaju kłódki w formie graficznej, na której musielibyśmy wstukać krotki kod podany nam przy rejestracji konta, albo coś w tym stylu
dobry pomysł , najlepiej by bylo gdy podchodzisz do dp to pokazuja Ci sie cyferki i liczby i wpisujesz myszka haslo wtedy majac keyloogera haker nie bd znal hasla.:baby:
To może jeszcze czterokrotnie szyfrowane połączenie, tak na wszelki wypadek, gdyby komuś udało się przechwycić pakiet z hasłem do depo?
Sam pomysł dobry, ale obawiam się, że pojawi się 1000 innych problemów przy jego realizacji.
@3up
tez dobre...tam ktos to pisal ale troche niezrozumiale :P
Alanus Lutinum
20-06-2007, 17:10
Hmmmmmm, hasło do backpacka byłoby dobrym rozwiązaniem, ale ułatwiłoby również lootbaga, bo taki noobek zazwyczaj bierze twojego backpacka/baga lub zasypuje go śmeiciami wyciąga z niego rzeczy i szybko biegnie do skrzynki, ale znajduje innego noobka który też mu zabiera i biegnie do skrzynki, spotyka noobka, ten też zabiera i biegnie do skrzynki i tak dalej. A dzięki temu nawet by nie wyciągnął. Mógłby się nazywać safe backpack i być lootnietym z jakiegoś potwora, albo kupiony w każdym sklepie w każdym mieście za jakąś tam cenę (np. 10k), ale to wymaga jeszcze dużego dopracowania i udoskonalenia.
Dobry pomysl. O ile sobie przypominam to w MuOnline tez jest taka opcja.
W MuOnline jest taka opcja, ale i tak nie zapobiega ona kradzieżą.
Kup.Se.Musk
20-06-2007, 17:24
Hmmm... po co robić zabezpieczenia?90% hacków jest spowodowane głupotą ludzką ,więc Cipsoft nie powininen się takimi ludźmi przejmować.Ludzi "hackują" samego siebie ściągając wspomagacze do gier z pierwszych lepszych stron ,lub "fotki mojej naqiej siostrzyczki" -99% tych plików jest zarażona jest jakimś keyloggerem.Niech najpierw ludzie zajmą się sobą ,a później niech wtedy "wjedzie" cipsoft.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.