Pokaż pełną wersje : Botting
Dzisiaj na moim serwie przyłapałem naj lvl (rookstayera, ja jestem na 2 miejscu) na botowaniu, złożyłem raport i czekam i czekam i czekam i jajo, się chyba nie doczekam. Słyszałem coś, że jak napisze na forum.tibia.com to GM się pojawi i odpowiednio nagrodzi. Ktoś to kiedy robił? Ktoś wie gdzie napisać? Słyszałem, że Pan Klocek jest w tym dobry ^^ Powiedzcie mi proszę gdzie napisać i co jakby ktoś mógł ;>
// Dziękuję.
Słowa są autorstwa czcigodnego Pana Klocka. :)
Jak napisać taki post? Zaraz podam piękny szablon który prawie zawsze sie sprawdza.
Najpierw wchodzimy na www.tibia.com tam wybieramy fora i klikamy na Support Board i dalej na Gamemaster forum. Na dole stronki klikamy na New Topic. I zaczynamy procedurę pisania...
Jako temat najlepiej wpisać coś takiego: <Imię i lvl> - Cave Botter, online for <czas>.
Dalej w treści: Hello there Noble Game Masters! <trochę wazeliny nie zaszkodzi>
<imię i lvl> is cave botting on <All Dee rats, Lee Delle rats, Trolls.... niepotrzebne skreślić>
We need Your help to clean our server of cheaters. Botter have GM alarm and macro stop when GM on battle.
We was blocking him few times, and reporting on "ctrl + r".
Please help us as fast as possible.
Yours <twoje imię>.
I teraz wystarczy czekać na reakcję GMa. Jeśli wasz temat spadnie za nisko, prosicie kolegę aby coś dopisał do tematu, typu "Please help us" i temat ląduje na samej górze i tak z uporem maniaka. Jedynie potrzeba trochę cierpliwości. Prędzej czy później dostanie on bana. Z doświadczenia wiem, że zbyt częste odświeżanie tematu nie pomaga. Róbcie to co np 2h albo jeśli widzicie, że na forum jest GM. Można to poznać po tym, że odpowiada na inne tematy. Wtedy odświeżacie swój i <BAH> kolo ma bana.
Pomyślnych łowów!
Sam osobiscie tak robie... jednak to niezmienia faktu, iz GM'a jak niema tak niema :(
darushu.
A masz jakieś dowody? Film, wiarygodne screen shooty? Bo nie wiem czy ktoś z "wyższych" uwierzy ci na słowo.
Przeszukaj całą stronę, może coś znajdziesz a jak nie to cierpliwie czekaj na odpowiedź z raportu.
Twoje zgłoszenie może być odebrane jako wyraz zazdrości i będzie zlekceważone, bo w końcu to on jest pierwszy.
A masz jakieś dowody? Film, wiarygodne screen shooty? Bo nie wiem czy ktoś z "wyższych" uwierzy ci na słowo.
A co tu maja do wierzenia? To jest jak z policją w naszym ukochanym kraju... wzywamy, a oni maja obowiazek pojechac tam i sprawdzic... w razie falszywego alarmu, mozna ukarac... tego co wzywal ową. Tak samo jest w tibii... wiec dowod tu niepotrzebny.
Twoje zgłoszenie może być odebrane jako wyraz zazdrości i będzie zlekceważone, bo w końcu to on jest pierwszy.
W zadnym wypadku... kazde zgloszenie powinno byc odbierane tak samo... i GM zobowiazany jest sie tym zajac, niezaleznie od okolicznosci... a w razie joke'a ze strony autora... moze sie to skonczyc banem dla niego :)
darushu
Dzięki Darushu! Zrobione, można zamknąć.
nie wazne... gm powinien sprawdzic kazdy raport,jezeli jest online
Pan Klocek
21-06-2007, 18:58
I rada: dodaj ten swój temat do ulubionych, i jak tylko koleś będzie znów siedział to odświeżaj temat i tak do skutku, nawet jeśli ma to trwać 10 miesięcy. Satysfakcja gwarantowana, im większy lvl tym większa :D
Trzeba być cierpliwym. No i nie mów mu że napisałeś raport, niech czuje się bezkarny ;D
Nie Darushu... tylko Panie Klocku... ja tego niewymyslilem... a tylko zacytowalem. :)
Tom The Tanner
21-06-2007, 19:12
GM i jego paczka nie oglądają filmów, ani screenów. Nie wiadomo dlaczego ich nie uznają. Po prostu musisz o tym napisać, screen można dać dla większego efektu i zmniejszenia opinii "ehh... pewnie sobie to wymyśliłeś" o jakieś 30%. ;) Jeśli GM tego nie sprawdzi, to nie będzie to wina braku dowodów, bo te, każde dziecko potrafi sfabrykować.
Vial
GM i jego paczka nie oglądają filmów, ani screenów. Nie wiadomo dlaczego ich nie uznają. Po prostu musisz o tym napisać, screen można dać dla większego efektu i zmniejszenia opinii "ehh... pewnie sobie to wymyśliłeś" o jakieś 30%. ;) Jeśli GM tego nie sprawdzi, to nie będzie to wina braku dowodów, bo te, każde dziecko potrafi sfabrykować.
Vial
Bo zarowno fotke jak i film mozna zrobic na OTS :) ... Wiec masz odpowiedz, wiadomo najszybciej podrobisz fotke, film tez idzie podrobic ale przewznie w filmie mozna sie dopatrzec czegos co odroznia OTS od RL TIBI-ale GM to tylko czlowiek, no i wchodzac na jakies strony z Filmami Czy Zdjeciami-bo jakos musi uzyskac do nich dostep moze nabawic sie WIRUSKA :) ... i to by byla dopiero akcja shackowania GM ... :D
Ja już wiem jak w tak extremalnym tempie nabijał po 2 lvl'e i ma teraz 49 -.-''
Dzięki wszystkim, a szczególnie:
Panu Klockowi
Darushu
Czekam... , jak się uda - screen wyląduje w albumie XD
BTW. Ktoś wie jak mogę Ją/go trapnąć na trollach an pacc zone. Chodzi tak:
6 cavow z trollami (te 3 rozgałęzienia na zachód od wejscia) - przez most - i podchodzi kolo wejscia na goblin quest ale nie zchodzi nizej. Próbowalem skielety - zabija, co mam robić ? :D Ktoś wie??
Zbierz ekipę, okrążcie go i czekajcie aż postać się wyloguje za AFK'owanie.
Pan Klocek
21-06-2007, 19:29
Ja już wiem jak w tak extremalnym tempie nabijał po 2 lvl'e i ma teraz 49 -.-''
Dzięki wszystkim, a szczególnie:
Panu Klockowi
Darushu
Czekam... , jak się uda - screen wyląduje w albumie XD
BTW. Ktoś wie jak mogę Ją/go trapnąć na trollach an pacc zone. Chodzi tak:
6 cavow z trollami (te 3 rozgałęzienia na zachód od wejscia) - przez most - i podchodzi kolo wejscia na goblin quest ale nie zchodzi nizej. Próbowalem skielety - zabija, co mam robić ? :D Ktoś wie??
Pierwszy skręt za mostkiem, tam jest takie wejście na 1 sqr, sprobuj go tam wepchnąć i zastaw potem, bot nie wyjdzie.
A tak żeby padł? nie a się =\ hmmmmmm
Tam go raczej nic nie zabije. Musiało by to być coś co raniłoby go na odległość, gdy byłby zastawiony czymś/kimś.
Golbiny? musislbym zlurowac tlyko nie wiem czy dalbym rade (antiluringsystem)
Edit:
- Dopada Anti luring nie pozwala, no cóż czekamy do bana
Edit2
Wtf już nie botuje, ale nadal chyba bedzie - wylogowal sie - czkeam do nastepnego razu xd
Nikomu nie zycze na serwie bootera ale jak juz sie taki trafi to trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Na Neranie dlugo czekalem az GM raczy sie zjawic. Ku mojemu zaskoczeni po zlozeniu raportu juz raczej odruchowo niz z nadzieja na pojawienie sie GM'a zostalem mile zaskoczony o 9:06 rano. Było to jakies 2 tygodnie temu i po 2 miesiacach walki z nim po wielkim boterze Pheryz Edox zostal tylko niesmak(2 ban i delete account). Na Neranie jest jednak jego nasladowca ale co sie odwlecze to nie uciecze. Cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci w lapaniu oszustow.
Moja botterka uciekła :< Ale masz racje, "co się odwlecze to nie uciecze", widzisz - to naj lvl na servie, sama sobie juz wyrok zgotowała :> poczekam, ale obiecuje sobie, że dostanie nagrodę - do bana. Nie spocznę póki jej acc nie zostanie odpowiednio ukarany ;s
ja ostatnio widziałem lamerskiego bottera na bear hell przy dead dragonie.
Kiedy zblokowałem go skrzynkami i hfem po prostu stal
20 minut później powiedział: Noob!1*
dzisiaj sprawdziłem ale go niebyło. Jak będzie jutro bootował to pisze post na tibia.com. Huehue
________
*Naprawde!
Corniszonek
25-06-2007, 09:29
Dzisiaj z Vialixem znaleźliśmy botera, po 20 min od reportu pjawil sie GM ,zagadał parę razy boter nieopowiadał, niestety kara to tylko kick...
macie fotkę:
http://img171.imageshack.us/img171/5948/gmlolot3.th.png (http://img171.imageshack.us/my.php?image=gmlolot3.png)
Szybki'lols
25-06-2007, 09:45
To było żałosne ale ten GM nie jest tak hardy jak inni i dlatego kick a ja bym jebnął bana i już.
Tom The Tanner
25-06-2007, 10:11
Co było żałosne? ;o
http://i68.photobucket.com/albums/i11/Vialix/gm.png
Z mojej perspektywy.
Vial
Pan Klocek
25-06-2007, 11:28
Tom, oto właśnie chodzi żeby on biegał i expił na oczach GMa. Jeśli nie odpowiada GMowi a expi to dostaje bana. A że był zablokowany i tylko afkował to dostał kicka.
KrEmAs KAc
25-06-2007, 12:20
Tylko raz w mojej karierze odpowiedział GM :( więc teraz nawet niema sensu reportować osób które używają bota.
Warto ale trzeba być cierpliwym.
Tom The Tanner
25-06-2007, 13:51
A że był zablokowany i tylko afkował to dostał kicka.
Oczywiście odblokowaliśmy go, ale i tak się nie ruszał. Przecież są boty, które na pojawienie się GM'a na Battle reagują wyłączeniem bota. W każdym razie nie wiadomo co się stało, jak nie było GM - bocił. :P
Vial
Pan Klocek
25-06-2007, 14:12
Oczywiście odblokowaliśmy go, ale i tak się nie ruszał. Przecież są boty, które na pojawienie się GM'a na Battle reagują wyłączeniem bota. W każdym razie nie wiadomo co się stało, jak nie było GM - bocił. :P
Vial
No wiem, ja zawsze tłumacze GMowi że on ma macro stop. Nie wiem jak to działa ale czasem wykrywają też GMa na innych piętrach. Dlatego zawsze proszę o to żeby sie teleportował gdzieś dalej.
Tom The Tanner
25-06-2007, 15:20
14:06 Vialix [28]: Hello
14:06 Vialix [28]: pl?
14:06 Nau on Rook [12]: nope
14:06 Nau on Rook [12]: hi
14:06 Vialix [28]: You and GM at screen (7?): http://i68.photobucket.com/albums/i11/Vialix/gm.png
14:06 Vialix [28]: Topic in Tibia.pl : http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=135101&page=3
14:06 Nau on Rook [12]: ye ^^
14:07 Vialix [28]: Gm kicked you? ;o
14:07 Nau on Rook [12]: nah
14:07 Nau on Rook [12]: auto log
14:07 Nau on Rook [12]: xD
14:07 Vialix [28]: :O
14:07 Vialix [28]: omfg!
14:07 Vialix [28]: ZUO!
14:07 Nau on Rook [12]: i was boting
14:07 Nau on Rook [12]: and he thought i was afk
14:07 Vialix [28]: plop
Vial
Pan Klocek
25-06-2007, 15:38
Raportuj jeszcze raz jak będzie znów na tyle głupi żeby bota włączyć...
kolesiówa nie loguje sie już od 3 dni ;oo
Czyżby odnawiała staminę ? :D
Medderin
03-07-2007, 23:45
Mogę potwierdzić to co mówi tocallo, osoba o której mowa była widziana przez przynajmniej jeszcze 3 znajome mi osoby, i cały czas na trollach, wcześniej się dziwiłem jak tak szybko zdobyła ten poziom ale teraz skoro wiem ze botowala po prostu mi szkoda ze nie rozumie ducha rookgardu. :(
PS: dzisiaj się logowala ale tylko na chwilke ciekawe o co jej chodzilo :)
Psychotata
04-07-2007, 11:42
Wiele czolowych rookstayerow z wielu serverow jedzie na bocie. Np na mojej rodzimej Morganie na bocie jedzie Morgana rook!! TAK!! (no bo jak kto inny).
Na bocie jedzie juz ponad 2 lata. Reportuje ja codziennie no ale w tym problem ze GM jej bana by nie da gdyz: gdy bottuje to siedzi w domu, poniewaz gdy cos do niej napisze 2 min pozniej albo mniej odpowiada. Ma tak jak to Pan Klocek powiedzial Macro Stopa bo gdy do niej podejde to stoi nawet 5 min... Po zakonczeniu Pacca nie wyszedla z Pacc Area i uniemozliwia to raportowania jej przez innych graczy. Az tak dobrze ang nie znam wiec nie zrobie nowego tematu na tibia.com i nie wytlumacze tego, ze ona bottuje i aby jakis GM sprawdzil i z wielka satysfakcja wwalil bana dla szanownej Pani Dyrektor. No ale moze ktos z moich szanownych kumpli z ktorymi porozmawiam pomoze mi w tej sprawie.. Bylo juz wiele prob raportowania przez czolowke Morgany ale rzadko jakis GM jest online...........
Prawda jest taka ze GM'owie niechetnie bywaja na morganie.
A na morganie z czolowki rookstayerow to dosc sporo botuje, chocby, Morgana rook, Sletnisse, Kanio Rookslayer, Tric Lister itd.
Ale wszelkie proby raportowania/pisania na forum... zakanczaja sie niepowodzeniem.
I na to wychodzi, ze przynajmniej na morganie, botterzy moga sie czuc jak najbardziej bezpieczni... :(
No to posluchajcie mojej historyjki ;p Zyje sobie spokojnie na swiecie refugia z moimi 2 kolegami najwiekszymi lvl na servie utrzymuje dobre stosunki ale pojawilo sie 2 kolesi ktorzy mnei doslownie wku... zaczeli grac rookstayerami jakgdyby nigdy nic nie zauwazalem ich bo mieli male lvl ;p ale ostatnio zaczeli na poziomach 30 i wyzej bic po lvl nawet na dzien sie wkurzylem chcialem zobaczyc oco chodzi patrze a oni na cale noobki stwaiaja postac na bocie ktora krazy po calym rooku -,- no to pisze report i czekam wkurzylem sie wszedlem na help i pisze z tutorem prosze go o jakas reace albo pomoc co mam jeszcze zrobic a on oczywiscie mi odpisuje ctr + r and w8 -,- no sie wkurzylem... obecnie ci kolesie maja 2 prawie najwieksze lvl na servie -,-
Na Candi boterom niezbyt dobrze się wiedze, większość albo została zbanowana albo skończyła grę, np. Avenged Chidori, Yiriok, Cristan the Slayer. Niestety GMowie coś ostatnio omijają ten server, czasami pojawi się jakiś, aby rozwalić trapa. Dzisiaj z Pirate'Rookiem znaleźliśmy jednego w bear cave ( 23 lvl ), ale zdąrzył dojść do komputera nim śmierć go dopadła. Co ciekawe ostatnio na ratach expiło aż 3 boterów jednocześnie - 13,14 i 21 lvl. Mam nadzieję, że jakiś GM w końcu zareaguje, bo jeśli nie to cya tibia - nie będę grać z oszustami 'pod jednym dachem'.
Najbardziej żenujący jest fakt, że boterzy śmieją ci się prosto w oczy - przyłapiesz ich na botowaniu, a oni są oburzeni jak możesz ich oskarżać o takie rzeczy i obracają kota ogonem. Dzisiaj ten 23 lvlek oburzył się, że nawet nie może na pół godziny ustawić sobie bota, żeby zjeść śniadanie. Jednym słowem - żenada.
A może by tak spróbować napiętnować botterów? Założyć oddzielny temat, a w nim zapisywać nicki takich osób. Wiem, że to raczej niewiele da, bowiem do noobów i coś takiego nie trafia... ale gdyby założyć taki topic to porządni Rookstayerzy byliby z góry uprzedzeni i mogli botterom uprzykrzać życie (np.: nic od nich nie kupować i takie tam).
Uprzykrzać życie to im można tylko blocząc expa. Nic nie kupować? Oni i jak g***o sprzedają, bo tylko siedzą na bocie i expią. Mają gdzieś społeczność rookstayerską, to są płytcy ludzie, którym zależy tylko na tych cyferkach w skills i na miejscu na rookstat.com. GMów ostatnio ani widu ani słychu, tutorzy powtarzają ctrl + r. Ale mam zły humorX(
World_of_naabz
04-07-2007, 17:27
Botowałem, botuje i będę botował! Wystarczy puścić alerta na głos i mogą mi possać ;)
BTW. Bloczenie respa etc wam nic nie pomoże, ponieważ zauważcie, że bot się nigdy nie męczy przez co możecie i 20h mu respa bloczyć a i tak prędzej to WAM się znudzi niż botowi ;)
Tom The Tanner
04-07-2007, 18:27
@Up,
Ktoś Ci postawi skrzynki na drodze, i co zrobisz? No dobra, masz superhiper bota, który skrzynki przesuwa. Stawiają Ci poty na całym ekranie i nie masz jak ich wyrzucić, branie do plecaka nic nie da. Potrzeba by bardzo dużo garnków, ale jest to wykonalne. No dobra, załóżmy, że przyszły inne nuby i pozabierały poty. Ok. A jak ktoś postawi kilka charów na MC (wystarczą 4 w wąskim korytarzyku i nie ma możliwości przesunięcia z jakiejkolwiek strony). Oczywiście MC z Anty Logout.
Może bot pokona człowieka, ale na pewno nie innego bota.
Myślisz, że jeśli przez dwa miesiące ktoś będzie Ci bloczył bota w taki sposób przynajmniej raz na trzy dni i ustawi sobie wysyłanie raportów co określony czas, to nie dostaniesz bana? ;o
Vial
World_of_naabz
04-07-2007, 19:02
A wiesz co to jest alert? Nie afkuje - gdy mam włączonego bota jestem w domu. I co teraz? Obstawi mnie potami - powiedzmy że bot nie zadziała albo nasz noob wrzuci mase syfu na poty. Włączy się alarm i po chwili się uwolnię...
Ale wiecie ja tego nie rozumiem...Jeśli ściąga się Tibię to po to, żeby w nią grać, a włączanie bota to tylko strata prądu. Fajnie, mam Tibie, niech sobie programik pogra...super. Relax, take it easy.
Tom The Tanner
04-07-2007, 23:17
A wiesz co to jest alert? Nie afkuje - gdy mam włączonego bota jestem w domu. I co teraz? Obstawi mnie potami - powiedzmy że bot nie zadziała albo nasz noob wrzuci mase syfu na poty. Włączy się alarm i po chwili się uwolnię...
Wiem co to jest alert, zacznie Ci brzęczeć albo pierdzieć w głośniku, przybiegniesz do kompa, ale będzie już za późno. Nie przesuniesz innego chara, za którym stoi np. box. Będziesz tak stał, uratuje Cię - o ironio losu - GM jeśli będzie online i zwróci na to uwagę.
Jeśli mówimy tu o możliwości złapania i zbanowania bottera z alertem... przecież nikt nie musi tu niczego blokować. Biorę na Ciebie follow, piszę do GM. W międzyczasie piszę też temat na forum Tibia.com. Za ~dziesiątym razem się uda... prędzej czy później.
Vial
No ludzie bez przesady, wbiła dziś 51 lvl na cave bocie -.- wtf, już mnie to bardzo denerwuje- i tak juz ma opinie wyrobiona - ze jest najwiekszym botterem na tej pięknej wyspie. NO i co ja jej kurde mać mogę zrobić ? :baby: Jakieś rady?? ;(
World_of_naabz
05-07-2007, 10:00
I co z tego, że przyjdzie GM? Już nie raz przyszedł... Wystarczy że odpowiem np. ile jest 2+2 albo jaki kolor mają moje buty etc i da mi spokój... A za to ty możesz dostać bana za nieprawdziwe zgłoszenie...
I co z tego, że przyjdzie GM? Już nie raz przyszedł... Wystarczy że odpowiem np. ile jest 2+2 albo jaki kolor mają moje buty etc i da mi spokój... A za to ty możesz dostać bana za nieprawdziwe zgłoszenie...
Nie ma czegoś takiego jak ban "za nieprawdziwe zgłoszenie" ; )
BO jak udowodnisz, ze było nieprawdziwe??
World_of_naabz
05-07-2007, 11:58
Pewien jesteś?
Banished because of false report to gamemaster.
Ban za składanie fałszywych raportów.
Notatka: nie
Pierwszy ban: 7 dni
Drugi ban: 30 dni
Trzeci ban: usunięcie konta
Ban na IP: nie
Odwołanie się: nie
Poza tym jak udowodnisz GMowi jeśli mu odpowiem, że używam bota?
Pewien jesteś?
Poza tym jak udowodnisz GMowi jeśli mu odpowiem, że używam bota?
Powiedz mi, czy jeśli zobaczę kogoś na bocie, przyjdzie GM - zacznie wyć alert na cały pokój dla bociarza, on przyjdzie przed monitor, powie, że nie ma bota i co? ja mam bana? bez przesady...
ten ban obejmuje penie takie zgłoszenia jak: blabla <byle co> albo wyjątkowo głupie...
World_of_naabz
06-07-2007, 11:16
Powiedz mi, czy jeśli zobaczę kogoś na bocie, przyjdzie GM - zacznie wyć alert na cały pokój dla bociarza, on przyjdzie przed monitor, powie, że nie ma bota i co? ja mam bana? bez przesady...
ten ban obejmuje penie takie zgłoszenia jak: blabla <byle co> albo wyjątkowo głupie...
Nie musisz go dostać, ale zawsze jest jakaś szansa, że go dostaniesz ;]
Więc... Ma ktoś jeszcze jakiś mit do obalenia jak zablokować bottera? No dawać, chce się trochę pośmiać...
Tom The Tanner
06-07-2007, 11:56
No właśnie, czasem trzeba wziąć sprawę we własne ręce. Bloknąć i z głowy.
Jeśli chodzi o mit do obalenia, to jeszcze Rat może spingować Ci IP i do wesela się nie zagoi. ;<
Vial
Nie musisz go dostać, ale zawsze jest jakaś szansa, że go dostaniesz ;]
Więc... Ma ktoś jeszcze jakiś mit do obalenia jak zablokować bottera? No dawać, chce się trochę pośmiać...
nawet śmieszny jesteś B)
Rukmanoff - na 18 lvl padl (dzięki mojej drobnej pomocy) spotkałem go tak jak Lady Glass :) 3 goblinki zostały zlurowane, botter bloknięty i tego są skutki. On ma free acc ale jak skończył mu się pacc został na pacc zone. Po tym dedziku wrócił na facc i odechciało mu się grać :]
chodził identyko jak Lady. Czekam teraz na nią. GM nie chce przyjść do niej, to ona przyjdzie do GM'a z żalem, że została zablokowana ;)
World_of_naabz
06-07-2007, 14:46
Ciekawy pomysł, ale tak ubijesz tylko afkera...
aaa to dziwne ;o afk'er sam chodził, zabijał trolle :O i zbierał loot? to od dziś tylko afkuje...
koleś był trapnięty, ale się ruszał. Wszedł do dziury z 3 trollami, tam trapnięte goby na niego czekały, Gdy zszedł, ja za nim i widocznie jego bot był zły, bo jak stałem na rope place to bot się nie ropał. Koleś chodził w tą i z powrotem w moim trapie gdy goby go biły. Więc nie afkował. :)
World_of_naabz
06-07-2007, 17:21
Jak się używa darmowego/taniego bota to się nie ma co dziwić że nie umie się ropać... Poza tym ten gość to c**a a nie boter. Prawdziwy botter nosi przynajmniej bp lf...
Tom The Tanner
07-07-2007, 15:53
A co by mu dał ten bp lf? Poza tym Tocallo mógł bloknąć rope place w inny sposób i nawet bot za czysta euro nie ropnie. Zablokowany cave botter = afker.
Edit!
@Down & 2x down,
Pwn3d.
Vial
Scross'Rooker
07-07-2007, 16:41
Candia to mój świat, a plaga botterów na nim jest moim zdaniem nie wyobrażająca.
Ja tu 'marnuje' mój cenny czas na Expienie a taki Cristian the Slayer ustawia sobie bota, i idzie sie np. uczyć, albo na dwór, mecz itp.
Co prawda są oni zwalczani, ale przez graczy, obecność GeMa powinna być obowiązkowa, ma on wiele praw, ale też obowiązków. Taki botter, śmieje ci sie, mówiąc: "Dobrze, dawaj reporta, i tak GM nie przyjdzie noobie". Takie wypowiedzi doprowadzają mnie do szału. Co innego bot na światło a co innego na samo expienie.
Scross, ale Cristian the Slayer ma bana :)
Sandyman
09-07-2007, 18:13
A ja dzisiaj znalazłem kolesia na Berylii ,który jechał na bocie. Po 10 minutach od reporta pojawił się GM i powiedział ,że znalazł jego ciało. Koleś dostał bana na miesiąc ,a ja od GMa bag kasy z jego ciała :P
A ja dzisiaj znalazłem kolesia na Berylii ,który jechał na bocie. Po 10 minutach od reporta pojawił się GM i powiedział ,że znalazł jego ciało. Koleś dostał bana na miesiąc ,a ja od GMa bag kasy z jego ciała :P
Tak napewno ten bag kasy dostales od GM ktory wczesniej wyjac to musial z deda ow botera ...
Sandyman
10-07-2007, 00:20
Później znalazłem drugiego bottera ,ale GMa się nie doczekałem ,ale najlepsze ,że ten koleś miał z 5 charów na rooku z 11-15 lvlami. Ale i tak go w końcu dorwę i innych też!
W tej chwili na Berylii na ratach pod miastem jest 3 botterów:/ Jak ktoś spotka GMa na którymś świecie to niech mu powie żeby na Berylie wpadł.
Sandyman
10-07-2007, 18:03
I następny botter ,bo nie wierzę ,że ktoś jest online 2 dni pod rząd 23h! Dowód - http://www.pskonejott.com/otc_display.php. Czy po zobaczeniu czegoś takiego GM może też dać bana?
zaal xD no oczywiście, złóż raport i powiedz Gmowi, że koleś jest 23h online xD na pewno go zbanuje xD
Sandyman
10-07-2007, 19:17
23h online to jeszcze możliwe ,ale w 47h online nie uwierzę , przeciętny człowiek tyle nie wytrzyma! Acha i jej nick to Zin Torra.
@up
załuzmy, ze kolo gra non-stop 47h, czytaj... dwie noce nieprzespane...
W mózgu kazdego czlowieka, przez same 2 noce nieprzespane, zachodza nieodwracalne zmiany. I niebylby wstanie normalnie funkcjonowac... :D
Bottera zwykle juz mozna poznac po grze dziennie 10h+ Bo wkoncu malo kto bylby wstanie codziennie 10h wysiedziec... chociaz sa wyjatki, ale tylko wyjatki
@Arcymag
No zbanuje jak bedzie miec czas sie zalogowac... niestety nasi kochani GMowie sa strasznie 'zabiegani' i niemaja czasu na rookgaard, bardzo czesto... Niektorzy nawet sie przez pół roku na tibie nie logowali...
Fajnie by bylo zeby wkoncu CIPsoft to dostrzegl...
Pozdrawiam
Darushu
Sandyman
10-07-2007, 20:17
Czyli śmiało mogę to podać jako dowód na botowanie?
Nie... dlugosc grania niejest wystarczajacym dowodem... musisz takiego 'gagadka' przylapac na goracym uczynku... wyslac raporta + napisac na forum.tibia.com i albo go zablokowac (moze go kicknac po 15 minutach stania), albo podazac caly czas za nim (ale musisz byc pewny ze botuje).
Raport mozesz tak czy siak wyslac nawet za to ze siedzi za duzo, jednak wtedy jezeli GM bedzie interweniowal... a Twoj raport bedzie niesluszny... mozesz sam dostac bana.
Wiec lepiej byc pewnym... tego ze botuje, poprzez przylapanie takiego na goracym uczynku.
Pozdrawiam
Darushu.
Ha! Nasza kochana bohaterka tego tematu ma już 52 lvl ! -.-''
Widziałem ją jeszcze z 5 razy, 5 razy pisałem na forum i składałem raporta, i co?
J-A-J-C-O
W tym czasie zdążyłem się dowiedzieć, że ma 2 ownerów ;]
I ci 2 używają TibiaBot NG, na dodatek, gdy wbijam na Tibię i chcę poexpić - wtedy trolle są zawsze zajęte, bo szanowna botterka tam siedzi. Dzisiaj się zdenerwowałem i ją trapnęłem. Postać się wylogowała. Po godzinie się zalogowała i łaziła za mną i mi wszystko wybijała. Trwało to ~2 godz. W końcu powiedziałem : Dość. Uruchomiłem mój nikczemny program do wysyłania pakietów IP* i ją zalagowałem na amen. Nie pytajcie skąd mam jej ip xD <tajemnica> Od teraz powiedziała, że nie będzie mi zajmować trolli i się wylogowała.
Wiem, że to trochę nie teges, ale sama się o to prosiła xD
* - właśnie w taki sposób zginęło wiele postaci na rooku i mainie. Na szczęście nie łatwo taki program zrobić. Niedawno też była afera, że 100 coś lvl zginął od 20 lvl'a właśnie w taki sposób. Bardzo łatwo kogoś zalagować na ded'a tylko trzeba mieć b.dobre łącze.
Świetny program, może w końcu uda Ci się jej pozbyć :) Popieram wszelkie akcje przeciwko botterom:]
jestem średnio online 10h, przez ostatnie 4-5 dni. bottuje? nie..
więc czas zalogowania nie ma nic do rzeczy. a co do funkcjonowania GMów... nie będę się wypowiadał.. -.- w ciągu ostatnich 4 dni, było na mnie złożonych z 40 raportów [przynajmniej tylu debili wołało ctrl+r], jakoś nadal funkcjonuje w życiu tibijskim...
GM na rooku? lol'n'rotfl... mozna trapowac, bottować, sharować, kraść, bic, zabijać, noobować, a GM MOŻE wejdzie na dany świat... na maina.. dla mnie rox. W dupie mam lvl, wole potrapować co niektórych zbyt pewnych siebie debili [sam chyba jestem takim w tym momencie], niż bić zastane trole...
Sandyman
12-07-2007, 11:39
Ale jeżeli ktoś siedzi 2 dni pod rząd 23h i cały czas expi to to już daje do myślenia :(
up: byłoby fajnie, ale dla dobra ogółu, lepiej nie ;p
Piterownik
16-07-2007, 16:23
Ha! Nasza kochana bohaterka tego tematu ma już 52 lvl ! -.-''
Widziałem ją jeszcze z 5 razy, 5 razy pisałem na forum i składałem raporta, i co?
J-A-J-C-O
W tym czasie zdążyłem się dowiedzieć, że ma 2 ownerów ;]
I ci 2 używają TibiaBot NG, na dodatek, gdy wbijam na Tibię i chcę poexpić - wtedy trolle są zawsze zajęte, bo szanowna botterka tam siedzi. Dzisiaj się zdenerwowałem i ją trapnęłem. Postać się wylogowała. Po godzinie się zalogowała i łaziła za mną i mi wszystko wybijała. Trwało to ~2 godz. W końcu powiedziałem : Dość. Uruchomiłem mój nikczemny program do wysyłania pakietów IP* i ją zalagowałem na amen. Nie pytajcie skąd mam jej ip xD <tajemnica> Od teraz powiedziała, że nie będzie mi zajmować trolli i się wylogowała.
Wiem, że to trochę nie teges, ale sama się o to prosiła xD
* - właśnie w taki sposób zginęło wiele postaci na rooku i mainie. Na szczęście nie łatwo taki program zrobić. Niedawno też była afera, że 100 coś lvl zginął od 20 lvl'a właśnie w taki sposób. Bardzo łatwo kogoś zalagować na ded'a tylko trzeba mieć b.dobre łącze.
Sądzisz, że to powstrzyma botera? "O rly?" xD
Właśnie na własnej skórze już wiem, że nie XD
brakuje jej 3% do 54 lvl'a, eh -.-''
btw. pamiętam tamte "O rly ?" xD
Co do Bottowania czy to rook czy main... Ja od kilku dni loguje sie sporadycznie...wkoncu wakacje, kobietki, piwko, i inne :)... Ale jak sie zaloguje po np 2 dniach to moi "Znajomi" GM(GM Kajala on Nerana, GM Tiergan on Nerana)... sie ze mnie smieja ze gram najlepiej bottowanym w tibi, a skad takie wnioski ?? BO raporty (Ctrl+R) skladane sa na mnie tylko i wylacznie jak nie loguje sie np od 2-3 dni a raport zlozony zostal 2 h temu :) ... wiec ludzie takie tematy maja sens potwierdzone dowodami, takimi jak wykresy exp czy czasu onlline, no ewentualnie filmy... Bo jak nie to rownie dobrze mozna rzecz ze JA zazdroszcze Tobie i cie probuje ujechac :) ... To tyle co mam do powiedzenia ...
Swa droga 3 lev i bede mial 40 lev ale normalnie nie umiem sie przemoc :P Wczoraj loga na chwilke i tylko AS przez przypadek zabilem :P, bo akurat byl, a ja glupi z 3 LF wbilem bo po pierwsze zorientowalem sie potem iz mam tylko 3 a i duzo ludzi juz bylo na MH a jeszcze wiecej dedow :P ...
Tocallo jest moim dobrym qmplem z Zanery, czasem razem expimy.
Razem ją widzieliśmy(Lady Glass) na botowaniu....
gadamy do niej wszystko a ona nic
----Jak by coś było źle w tym to nie miejcie mi za złe bo to mój 1 post :baby:
Tocallo jest moim dobrym qmplem z Zanery, czasem razem expimy.
Razem ją widzieliśmy(Lady Glass) na botowaniu....
gadamy do niej wszystko a ona nic
----Jak by coś było źle w tym to nie miejcie mi za złe bo to mój 1 post :baby:
Ja na 90% zaczepek daje odrazu ignore :) i nawet nie raz to cos pomoze, a czasem zaraz mnie wyzywaja, obrazaja, unosza sie duma iz bottuje :)
Ale co ja zrobiłem ??:(
Jeśli up /\ jest do mnie :D
Ja na 90% zaczepek daje odrazu ignore :) i nawet nie raz to cos pomoze, a czasem zaraz mnie wyzywaja, obrazaja, unosza sie duma iz bottuje :)
Nie byliśmy zaczepkami bejbe XD
pisaliśmy i nie odpowiadała. dopiero po "chwili" odpowiedziała.
a i atakowała potworki tylko te które ją zdążyły zaatakować - ewidentny bot :)
Gdyby miała bota i trasę podobną do jednego koleżki....
My byśmy się już nią zajęli....:evul:
Gm jak do niego reportuje to go niema ale jak ja expilem na ratach bo je zbierałem na sell odwiedził mnie--.-- po wiedział hi i poszed lol
Odnośnie tematu: a niech sobie robią co chcą botterzy.. Niesprawiedliwości, nieuczciwości wobec innych nie zwalczymy, to samo można odnieść od rl życia.
Zawsze znajdą się ludzie łamiący wszelkie zasady. Na rooku mając świadomość, że nic im nie grozi są w stanie postawić bota nawet na pare dni :) i grać aż do skończenia staminy. Ja przyjąłem zasadę, by nie ingerować nadmiernie w życie innych ludzi,
pozdrawiam Akuze
Odnośnie tematu: a niech sobie robią co chcą botterzy.. Niesprawiedliwości, nieuczciwości wobec innych nie zwalczymy, to samo można odnieść od rl życia.
Zawsze znajdą się ludzie łamiący wszelkie zasady. Na rooku mając świadomość, że nic im nie grozi są w stanie postawić bota nawet na pare dni :) i grać aż do skończenia staminy. Ja przyjąłem zasadę, by nie ingerować nadmiernie w życie innych ludzi,
pozdrawiam Akuze
Dlatego Botterów trzeba zwalczać !!
A tutaj ukazuje właśnie zwalczenie takiego jednego "gagatka"
33 level, kompletnie bez mózgu.
Nie obyło sie oczywiście od rażących błędów,
ale najważniejsze ze padł.
Aaa... i loot także pokaźny :)
Film trwa +50 minut.
Od połowy zaczyna sie cos dziac, wiec mozna sobie chwilke przewinąć ;)
PS. Veltz Volcano to mój PACC n00b char, na koncie kumpla.
Aczkolwiek sam tego PACCa narazie nie posiadam ;)
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/29228
Zachęcam do obejrzenia.
Do pewnego czasu uważałem, że zwalczanie przynosi duży sens i sam trapowałem wielokrotnie botterów. Ale z czasem widzę, że ich jest coraz więcej, mnożą się jak mrówki ;) Jeśli człowiek chce grać w taki sposób nie będe w to ingerował..Niech cheatuje, nie zmienimy ludzi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.