PDA

Pokaż pełną wersje : Ban za to ze ostrzeglem innych przed oszustem

Fazior
22-06-2007, 13:37
Witam. Mam problem poniewaz wszedlem wlasnie konto bylo ok.
wylogowuje sie na moment wchodze i pisze your account is banished ! wchodze na stronke tibia.com i widze cos takiego!

Banishment Information
Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
Character: Lord Brave Axe
Reason: hacking
Statement: "bepok oszust 21:40 Bepok [12]: jak chcesz mi oddac itemy: http://tu jest link ale usunalem zeby nie bylo nie porozumienia/ " (Jun 21 2007, 21:40:54 CEST in 'Main Trade Channel')
Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3e
Date: Jun 22 2007, 12:05:45 CEST
Until: Jul 22 2007, 12:05:45 CEST
Duration: 30 days

na tradzie napisalem ze to jest oszust i chcialem ostrzec innych co wazniej jeszcze reporta dalem na tego kolesia ! bylo to wczoraj dzis wchodze na konto za 1 razem w szystko ok po wylogowaniu się wchodze po 10 minutach i widze napis banished! mozna jakos sie odwolac?

Harpun
22-06-2007, 13:46
mozna jakos sie odwolac?
Możesz, znajdź odnośnik do opcji Complain.

Możesz też zrobić nową postać, 12lvl robi się w jeden dzień.

Lasooch
22-06-2007, 13:50
Ban jak najbardziej zasłużony, i to podwójnie:

a) napisałeś na trade po polsku
b) podałeś linka do strony nie będącej Supported Fansite ani stroną oficjalną (niezależnie od intencji). Czytaj Tibia Rules zanim zaczniesz grać to nie będzie problemu.

Postać zbanowana to Lord Brave Axe, ma 20 lvl, nie 12.

Harpun
22-06-2007, 13:56
Sorry, spojrzałem wpierw na okienko wiadomości i tą cyferkę 12, potem chciałem edytnąć posta. Coś mi się widać pokręciło. Dzięki.

Fazior
22-06-2007, 14:01
Możesz, znajdź odnośnik do opcji Complain.

hmm nigdzie nie widze takiej opcji.

Ban jak najbardziej zasłużony, i to podwójnie:

a) napisałeś na trade po polsku
b) podałeś linka do strony nie będącej Supported Fansite ani stroną oficjalną (niezależnie od intencji). Czytaj Tibia Rules zanim zaczniesz grać to nie będzie problemu.

a) nie wszyscy sa tacy fajni jak ty i nie wszyscy znaja angielski?

pozatym ja prosze tu o pomoc a nie o wyklady czy sluszne czy nie sluszne :[

Lasooch
22-06-2007, 14:05
a) nie wszyscy sa tacy fajni jak ty i nie wszyscy znaja angielski?

Dzięki, że uważasz, że jestem fajny, ale nieznajomość angielskiego nie usprawiedliwia łamania zasad.

A jeśli nie masz przycisku complain (afaik nie przy każdym banie można ponarzekać), to nic nie możesz zrobić.