PDA

Pokaż pełną wersje : Poczuj bezlitosny uchwyt Mrozu i Chłodu!

Hegemmon
22-06-2007, 16:45
"Nasze ziemie nie są dla słabych. Lodowy oddech ojca Chyll wysadzi tych, którzy są zbyt wątli w królestwie zmarłych. Tylko ci, którzy wykażą się odwagą i duchem wojownika dostaną szansę na przetrwanie w tej krainie. Nawet oni doświadczą trudów i ciężkich czasów."
Svyre Krwawy Topor, barbarzyńca.

Dawno temu osadnicy z Carlin musieli opuścić ich północne kopalnie z powodu pojawiających się ohydnych morskich węży, które przeszkadzały wszystkim marynarzom podróżującym na północ. Dopiero ostatnio kontakt z rubieżami został wzmocniony i statki płynące do Svargrond kursują normalnie. Jednak wiele rzeczy zmieniło się w ciągu kilku ostatnich lat. Nowe niebezpieczeństwa, a zarazem wyzwania czyhają na odważnych i silnych poszukiwaczy przygód - na pewno nie poradzą sobie z nimi nieostrożni podróżnicy.

Podróżuj z nami na północ podczas tegorocznego letniego uaktualnienia. Dołącz do nas w nowym rozdziale emocji, wyzwań i odkryć. Eksploruj harde i niewybaczające błędów tereny barbarzyńców. Podejmij wyzwanie i stań się przyjacielem dumnych i walecznych mieszkańców Svargrond. Zdobądź ich uznanie i honorowe miejsce w społeczeństwie poprzez wykonanie testu, który zawiera walkę z wielkim mamutem.

http://images.tibia.pl/static/news/chlod.jpg

Podczas pracy dla społeczeństwa twoich nowych brutalnych przyjaciół, staniesz twarzą w twarz z nigdy wcześniej niewidzianymi potworami. Odkryjesz też bogactwo nowych, sensacyjnych miejsc w sam raz nadających się do polowań. Wspomóż miasto Svargrond poprzez uczestnictwo w ryzykownych misjach, tym samym mogąc zdobyć uznanie ich duchowych obrońców, władających potężnymi mocami szamanów z Nibelor.

Jeśli wierzysz, że schizma Svargrondyńczyków i najazdy dzielące barbarzyńską kulturę są głównym konfliktem - szybko dowiesz się, że jesteś w wielkim błędzie. Im dłużej będziesz podróżował po tej chłodnej krainie, tym szybciej zauważysz złowrogie siły szalejące na mroźnej północy.
Jeśli jesteś odważny i wystarczająco wytrwały, powinieneś ostatecznie odkryć intrygę, która ma swoje źródło w czasach pierwszej wojny bogów. Może ty zapobiegniesz katastrofie, która zachwiałaby epickie proporcje, a zarazem oznaczałaby koniec życia takiego, jakie znamy? Podążaj śladami zła i pokonaj mroczne siły kierujące z ukrycia całym zamieszaniem.

Chwyć twoje ciepłe ubrania i przygotuj broń! Statki obiorą kurs na północ już tych wakacji!

Tore
22-06-2007, 16:47
Zapowiada się świetnie :)
PS.Udowodniliście ,że jak chcecie to możecie być szybsi od tibi.org.pl :) respekt dla was :)Kocham was:)

Drzamich
22-06-2007, 16:47
Brrr, ale zimno. Gdzie moja czapka, kurtka i rękawiczki?

@Hege, respekt dla Ciebie, że wyciąłeś ta reklamę.

Achmes
22-06-2007, 16:49
To ja poinformowałem o newsie xP Ha, ha xP

Zapowiada się fajnie....:)

H.L
22-06-2007, 16:51
No to juz wiecie ze update bedzie w sierpniu

Duke Dran
22-06-2007, 16:51
Żagle w górę szczury lądowe!!!

Achmes
22-06-2007, 16:52

Czemu niby w sierpniu?
Wakacje się zaczynają w ten pondz.

Bartss
22-06-2007, 16:52
Zapowiada sie ciekawie, ale liczylem bardziej na zapowiedz czegos co zmieni sie po update a nie opowiadanie jak to weze polykaly rybakow w carlin czy jak to tam haha xd

ofc. moj char nie moze sie doczekac update ;-D

Rafayen
22-06-2007, 16:53
Kicha, wsumie nic nowego

Drzamich
22-06-2007, 16:54
To ja poinformowałem o newsie xP Ha, ha xP

LOL, ciekawe ilu jest takich jak ty co zobaczyli news na Tibia.com, napisali do jakiegoś moda i myślą że sa jedynymi, który to zauważył.

--Cienius--
22-06-2007, 16:55
Pierniczenie farmazonow dajcie nam lepszego knighta i koniec -.-

Biorek
22-06-2007, 16:55
Chyba w lipcu,ale mi się zdaję że bęndzie we wtorek a co do teasera to myślałem że coś ciekawszego bęndzie

Achmes
22-06-2007, 16:56
LOL, ciekawe ilu jest takich jak ty co zobaczyli news na Tibia.com, napisali do jakiegoś moda i myślą że sa jedynymi, który to zauważył.

Tyle, że ten modek do którego napisałem napisał ten temat;)
Zresztą ja nie mówię, że pierwszy zobaczyłem ten temat

--Cienius--
22-06-2007, 16:57
Nie bęndzie tylko będzie

Andrealfus
22-06-2007, 16:57
jak juz pisalem w innym temacie :) wyglada to jak podsumowanie wszystkich teaserow, czyli UP nie dalekooo :)

szymcio
22-06-2007, 16:58
Ja liczyłem na jakieś konkrety jak data updata czy chociaż nowe serverki. No cóż czekamy do kolejnego piątku:)

Omlet
22-06-2007, 16:59
Ojojoj.... nic nowego. Wszyscy zainteresowani wiedzą już wsyztsko na temat "upka". Jedyna sprawa, która mnie interesuje to data, w ktorej zostanie wprowadzony Apdejt. Oby ten moment nadszedł dzisiaj...

Cashtan
22-06-2007, 17:00
To że update blisko widac po tym fragmencie

Grab your warm clothes and your weapons and be prepared! The ships to the north will set sail this summer.

Don't miss your premium passage to adventure!
Your CipSoft Team

Tak jak ktos up mowil, to jest news podsumowujacy wszystkie.

BaxCrow
22-06-2007, 17:01
Nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale historyjka godna mojej babki z Pola xD.

Myśle, że Update jest blisko, ponieważ dużo nowych rzeczy będzie.
To będzie duży przełom.

Aneviv
22-06-2007, 17:01
Ja liczyłem na jakieś konkrety jak data updata czy chociaż nowe serverki. No cóż czekamy do kolejnego piątku:)
Nie koniecznie aż tak długo;)
Kiedy będzie publiczny test serv? I tak nikt niewie;(

Nimir
22-06-2007, 17:02
Czapa8o
KurtkaB)
I Bp SD;)
I Lecimy:P

Hrabik
22-06-2007, 17:03
Jak dla mnie to takie informacje na temat update mogły by wogle nie wychodzic, bo są bez użyteczne ... Szkoda że Cipsoft nie może nam ujawnić tej tajemnicy którą trzyma na koniec :) to może być coś interesującego..

Pzdr

Achmes
22-06-2007, 17:03

Testa publicznego pewnie nie będzie....To by przeniosło datę uptade na 1-2tygodnie do przodu. A teraz wakacje i cipsoft więcej skorzysta gdy jak najszybciej uptade nadejdzie

Michoss
22-06-2007, 17:08
Czy to...czy to...Klimat RPG?! Aaach..*mdleje*

Sorcer_Pips
22-06-2007, 17:08
Trochę żal info no ale niech już dają tego upka

KISIEL
22-06-2007, 17:09
Czemu niby w sierpniu?
Wakacje się zaczynają w ten pondz.

Jak byś sie interesował trochę pochodzeniem tibii wiedział byś, że twórcy tibii pochodzą z Niemiec. A jak wiadomo Niemcy wakacje maja tylko w sierpniu czyli jeden miesiąc.
Czyli można wnioskować, że aktualizacja będzie w sierpniu lecz według mnie będzie trochę szybciej.:]

SirKotz
22-06-2007, 17:12
Racja , ten news wyglada na ostatni lub przed ostatni , wydaje mi sie ze w poniedzialek lub we wtorek bedzie Update.[czyt. Apdejt ;p] i nowe serverki na to czekam ::)) Pozdro mam nadzieje ze jak cos to mala ekipa pojdzie na nowy serverek

Ghand
22-06-2007, 17:17
Poczuj bezlitosny uchwyt komerchy zwanej Tibią!

Wiecie, co Cipsoft umieszcza zazwyczaj po teaserze ?

Don't miss your premium passage to adventure!
Your CipSoft Team

To już nawet nie jest śmieszne :D

Ghand

Bean
22-06-2007, 17:19
Nic nie mówiący nam news... A miałem nadzieje że, dzisiaj nastąpi aktualizacja:confused:

Xerionis_Family
22-06-2007, 17:19
Fajnie, ale ta odsłona już praktycznie nic nie odkrywa :P Mogli by porzejść do "Update Tomorrow" xD

Tak czy siak trzeba szykować amunicje :lucznik: i ostrzyć broń :kat:B)

Tensz-in
22-06-2007, 17:25
No i co mi chcieli powiedziec przez tego newsa ? Katuja nas tymi samymi gadkami o "mroznym i niebezpiecznym Svargrond"... Juz wole nie doswiadczac zadnych newsow, niz takie gowna jak ten....

$orc
22-06-2007, 17:28
Ludzie ile można pisać o tym samym.
No przecież to jest wałkowane non stop. X(
Według mnie to jest nabijacz postów :baby:

Inkamon
22-06-2007, 17:30
Boshe jaki ten CipSoft to są popier... jeb.. kur.. zaczynaja mnie powoli wyprowadzac z rownowagi. Niedosc ze kazdy update jest gorszy od poprzedniego to całe gów... nowego daja. jedynie update 7.6 byl ciekawy reszta to syf kila i mogila... Czy oni tam tylko siedza i mysla jak zarobic? Powinni dbac o wszystkich przede wszystkim o tych c posiadaja Pacc kur... nawet tych co maja 8lvl i chca sobie wbic szybko jakakolwiek profka wyzszy lvl. Caly czas tylko kur... same zmutowane potwory co bija jak Miniorshabal, Predatory etc. Niech oni pomysla i wreszcie dadza jakiej expowiska typu katedra, Tomby czy Dworce. Ludzie jak chcecie zarobicto robcie cos dla wszystkich. X(
P.S - taki wyrownanie klas to se moga w Tibijskie Dups..o wsadzic Cip*** :p Wzmocnic Knightow i Palkow, oslabic magow... NoComment.... Wystrczyloby wzmocnic knajtow i palkow. A kur.. ide bo zaraz mnei szlag trafi. Zjeb.. jeba... niech sie w chu..a pocaluja nie zaplace za taki syf jakim jest PACC. :]

Monte
22-06-2007, 17:34
niech sie w chu..a pocaluja nie zaplace za taki syf jakim jest PACC. :]

Nikt Cię do tego nie zmusza.

Gered
22-06-2007, 17:34
Czapa8o
KurtkaB)
I Bp SD;)
I Lecimy:P

a manasy? 8o

Madrista
22-06-2007, 17:37
Zaś to Samo zal.com

Rybzor
22-06-2007, 17:46
OMUJ, "tych wakacji"? ile oni zamierzają jeszcze przeciągać ten update :<.

Niedozwolony
22-06-2007, 17:47
Ale syf... cały dzień czekalem na newsa o treści: Już jutro update szykujcie sie!! a tu wyskakują mi z takim syfem... a co mnie obchodzi ze jakieś węze zjadały te pedały z Carlin??Wiem ze tAM są potworki dobre...

Kiepska zapowiedź;(

Mlecziii
22-06-2007, 17:49
Coraz gorsze niusy niech dadzą update i po sprawie.

Magnifikor123
22-06-2007, 17:51
Poprsotu Cipsoft chcial nam zatkac ryje bo wie ze wszyscy tylko o tym uptade gadaja.....i dlatego wali jakies bezsensowne newsy o straszliwych potworach....-.-

Ten news to byl jak juz wczesniej wspomnialem zatkaniem nam ryji zebysmy mieli oczym gadac...-.-

A jesli uptade ma byc w sierpniu to ich poj..alo;)

Madrista
22-06-2007, 17:52
Coraz gorsze niusy niech dadzą update i po sprawie.

Zgadzam się w 100%

Zoriv
22-06-2007, 17:53
co wy chcecie? mi sie news podoba, nie jest jasno napisane "Update w poniedziałek 25 czerwca o godzinie 10 rano", tylko troche tajemniczy i mozemy sie domyslac, wkoncu Tibia to chociaz troche MMORPG nie? A sorry, wiekszosc wogle nie wie co to jest...
Wogle update zapowiada sie swietnie, a wam zawsze jest zle, jak sie nie podoba to nie graj, co ma powiedziec palek i knight teraz? Sorce to sa poprostu maszyny ktorym sie na do postawic, wkoncu bedzie bardziej wyrownane. Pomyslcie ile knighci i palowie spedzili czasu na trenowaniu, a wy sorce/druidzi? Jak masz dobry mlvl to bedziesz dalej mocno walil, masz slaby - musisz trenowac, wkoncu sorc/druid to magiczna postaci nie? Wkoncu Tibia idzie bardziej w kierunku RPG

btw. ja mysle, ze update bedzie w przyszlym tygodniu ;)

@Elizium

zgadzam sie, mniej powinni rzeczy o nowych terenach pisac :) byla by wieksza przyjemnosc z odkrywania

Elizium
22-06-2007, 17:53
Już poprzedni tekst wyglądał jak podsumowanie wszystkich teaserów...
To się zaczyna robić żałosne.. ktoś przeciąga sprawę jak tylko się da. Test serv był ponad tydzień temu. A ile czasu mija od testa do wprowadzenia updata? Przeważnie mniej niż tydzień! Z tego co się orientuję to żadnych poważniejszych błędów na teście nie wykryto. Więc po co to przeginanie pały? Pierwsze 3 zapowiedzi miały jakąś konkretną treść i sens i wnosiły coś nowego. A 2 ostatnie to już żałosne lanie wody... byle by tylko coś napisać. Byle tylko przeciągnąć termin.
Według mnie wogóle te całe zapowiedzi to kretyński pomysł. Odbiera się ludziom 90% zabawy z odkrywania nowych terenów i nowych możliwości. Rok temu zamiast wprowadzić update po cichu i dać wszystkim możliwość odkrycia nowych wysp to wszystko bylo wywalone na tapete i przed wprowadzeniem updata praktycznie każdy już wszyskto wiedział. Wchodziło się nie jak na nowe tereny ale jak na stare już dawno okrzyczane. Zero poznawania, zero odkrywania. Wszędzie walały się już screeny i solucje. Totalny debilizm.
Jakby to było gdyby nikt nie wiedział o nowych wyspach? I jedynym sposobem dowiedzenia się czy są gdzieś wielkie nieznane tereny było wypytanie się kapitana na tym lub tamtym statku? Wszystko by miało fajny smak przygody... odkrywania nieznanego a te całe żałosne teasery mogły by się pojawić np. po jakimś miesiącu od updata jako takie np. "oficjalne potwierdzenie że ostatnio odkryto nowe tereny".. jako jakieś podsumowanie nowych odkryć.
Ale czego ja wymagam. Czasami zastanawiam się gdzie są większe nooby na rooku czy u CIP.

A w tym roku? 25 maja na samym szarym końcu newsa CIPy wrzuciły tekst:
Also pay your local tavern a visit, it is told that somebarkeepers spread rumours about the new area. Co znaczy mniej więcej tyle że w lokalnych knajpkach tu i tam jakiś barman może znać najświeższe plotki o nowych terenach. I to by było wszystko jeśli chodzi o klimat odkrywania. Fajnie by było gdyby na tym się skończyły wszystkie zapowiedzi. I żeby każdy mógł się sam wypytać o wszystko w Tibii. A potem (ewentualnie) powiedzieć znajomym. Plotka by się roznosiła i coraz więcej osób wiedziałoby o nowych terenach. Dokładnie na zasadzie że kto pierwszy, kto lepiej zorganizowany, ten lepszy, ten pierwszy będzie mógł się cieszyć dziewiczymi, nieodkrytymi jeszcze terenami, i dopóki się tłumy o nich nie dowiedzą - mieć je tylko dla siebie.
No ale jak to możliwe? Skoro taka opcja nawet nie została poważnie wzięta pod uwagę? Skoro już miesiąc przed updatem każda mniejsza czy większa strona o Tibii, wliczając w to oficjalną, drze ryja na całego o wszystkim o czym tylko się da, nie zostawiając nawet cienia tego całego klimatu odkrywania, dając wszystkim nawet największym noobom pod nos praktycznie kompletne informacje o wszystkich nowościach.
Cieszenie się nowym updatem sprowadzi się do tego co zawsze: do żałosnego przepychania się miedzy tłumami noobów walących drzwiami i oknami na nowe tereny. Do tego że zamiast zwiedzać nowe tereny będziesz łazić w pochodzie noobów zaopatrzonych już w dokładne solucje. Zamiast poznawać nowe potworki będziesz znać je już miesiąc wcześniej z teasera. I tylko z teasera. Bo po pierwszym wejściu na nowe tereny, znajdziesz tylko martwe walające się tu i tam ciała nowych potworków i noobów warujących już w kolejkach przy każdym spawnie.

Ech... coś jeszcze?

rekarekemyje
22-06-2007, 17:54
nominacje otrzymoje: Imra Mest harmonia

powodzenia :p

zboro_69
22-06-2007, 17:55

Tym razem nie będzie publicznego test servera tak powiedział GM na tescie dla tutorów , ale to dobrze przynajmniej szybciej update będzie , wszyscy przypuszczaja że będzie to dzisiaj . Oby

Madrista
22-06-2007, 18:00
@Elizum

Masz racje myślę ze to by było 100 razy lepsze niż jakieś wypisywanie wszytkiego.

@Down

Racja Racja...

Monte
22-06-2007, 18:01
Mi się wydaje, że oni się nie wyrobili z updatem. Możliwe, że miał być przed dzisiejszym dniem, ale bugów było za dużo i tym podobnych rzeczy, dlatego teaser wyszedł taki oklepany, jakby wymyślony na poczekaniu.

Lord Gumio
22-06-2007, 18:04
WoW ale ciekawe Przepychanie mamuta -.- boki zrywac mogli sobie oszczedzic takiej zapowiedzi nic tam ciekawego niezauwazylem no moze po za tym ze to juz chyba ostatnia zapowiedz ;p

Madrista
22-06-2007, 18:06
Moze to przepychanie mamuta to taka minigierka że trzeba przyciskać klawisze.

Hail CipSoft:)

Maximp
22-06-2007, 18:06
Szczerze mowiac watpie ze bedzie dzisiaj ;] jak juz ma byc blisko,to w przyszlym tygodniu...Ale mi to zwisa,bo i tak w tbie nie gram:D

Mythic Sniper
22-06-2007, 18:07
jebac mamuta i rybakow z carlin w dupsko 8o

cwoki cipy nie dali rady z upem bo za duzo pozmieniali :D a jak nie bedzie upa za tydzien to mnie Ch** strzeli :p

Xerionis_Family
22-06-2007, 18:12
Hmm. Update na wakacje - wakacje już trwają dobre kilka godzin a my dostajemy newsa o nadal nadchodzącym update ;P No prooooszee xd

Sir Dark Archeon
22-06-2007, 18:13
Już poprzedni tekst wyglądał jak podsumowanie wszystkich teaserów...
To się zaczyna robić żałosne.. ktoś przeciąga sprawę jak tylko się da. Test serv był ponad tydzień temu. A ile czasu mija od testa do wprowadzenia updata? Przeważnie mniej niż tydzień! Z tego co się orientuję to żadnych poważniejszych błędów na teście nie wykryto. Więc po co to przeginanie pały? Pierwsze 3 zapowiedzi miały jakąś konkretną treść i sens i wnosiły coś nowego. A 2 ostatnie to już żałosne lanie wody... byle by tylko coś napisać. Byle tylko przeciągnąć termin.
Według mnie wogóle te całe zapowiedzi to kretyński pomysł. Odbiera się ludziom 90% zabawy z odkrywania nowych terenów i nowych możliwości. Rok temu zamiast wprowadzić update po cichu i dać wszystkim możliwość odkrycia nowych wysp to wszystko bylo wywalone na tapete i przed wprowadzeniem updata praktycznie każdy już wszyskto wiedział. Wchodziło się nie jak na nowe tereny ale jak na stare już dawno okrzyczane. Zero poznawania, zero odkrywania. Wszędzie walały się już screeny i solucje. Totalny debilizm.
Jakby to było gdyby nikt nie wiedział o nowych wyspach? I jedynym sposobem dowiedzenia się czy są gdzieś wielkie nieznane tereny było wypytanie się kapitana na tym lub tamtym statku? Wszystko by miało fajny smak przygody... odkrywania nieznanego a te całe żałosne teasery mogły by się pojawić np. po jakimś miesiącu od updata jako takie np. "oficjalne potwierdzenie że ostatnio odkryto nowe tereny".. jako jakieś podsumowanie nowych odkryć.
Ale czego ja wymagam. Czasami zastanawiam się gdzie są większe nooby na rooku czy u CIP.

A w tym roku? 25 maja na samym szarym końcu newsa CIPy wrzuciły tekst:
Also pay your local tavern a visit, it is told that somebarkeepers spread rumours about the new area. Co znaczy mniej więcej tyle że w lokalnych knajpkach tu i tam jakiś barman może znać najświeższe plotki o nowych terenach. I to by było wszystko jeśli chodzi o klimat odkrywania. Fajnie by było gdyby na tym się skończyły wszystkie zapowiedzi. I żeby każdy mógł się sam wypytać o wszystko w Tibii. A potem (ewentualnie) powiedzieć znajomym. Plotka by się roznosiła i coraz więcej osób wiedziałoby o nowych terenach. Dokładnie na zasadzie że kto pierwszy, kto lepiej zorganizowany, ten lepszy, ten pierwszy będzie mógł się cieszyć dziewiczymi, nieodkrytymi jeszcze terenami, i dopóki się tłumy o nich nie dowiedzą - mieć je tylko dla siebie.
No ale jak to możliwe? Skoro taka opcja nawet nie została poważnie wzięta pod uwagę? Skoro już miesiąc przed updatem każda mniejsza czy większa strona o Tibii, wliczając w to oficjalną, drze ryja na całego o wszystkim o czym tylko się da, nie zostawiając nawet cienia tego całego klimatu odkrywania, dając wszystkim nawet największym noobom pod nos praktycznie kompletne informacje o wszystkich nowościach.
Cieszenie się nowym updatem sprowadzi się do tego co zawsze: do żałosnego przepychania się miedzy tłumami noobów walących drzwiami i oknami na nowe tereny. Do tego że zamiast zwiedzać nowe tereny będziesz łazić w pochodzie noobów zaopatrzonych już w dokładne solucje. Zamiast poznawać nowe potworki będziesz znać je już miesiąc wcześniej z teasera. I tylko z teasera. Bo po pierwszym wejściu na nowe tereny, znajdziesz tylko martwe walające się tu i tam ciała nowych potworków i noobów warujących już w kolejkach przy każdym spawnie.

Ech... coś jeszcze?

Hail!
W pelni sie z toba zgadzam. I znow zanim up wejdzie na tibiawiki beda solucje do nowych questow i wszystko juz bedzie zbadane. Pomijajac to ze test dla tutorow trwa tak dlugo ze juz obcykano all tereny i spawny, juz wiadomo gdzie i jak expic by sie oplacalo no i questy porozwiazywane..
Szkoda... szkoda..
Cipy robia czysta komercje... a nowe upy daja tylko kolejne hiper expowiska do wbijania xxx milionow expa dziennie i miejscowki gdzie nawet noby moga botowac 24/7. Nie wspomne juz ze kolejny rare spada z slabego potwora.
Za kilka upow HOTS DSL i inne rary beda wypadac z potworow .

Michoss
22-06-2007, 18:16
@Elizium
Też już o tym myślałem, jak przeczytałem że ten barman w carlin o tym mówi. To było by świetne! Hmm...Znasz może lepiej angielski? Bo ja w miarę, ale jeszcze za słabo by móc o tym więcej napisać w "propozycjach".
Może byś napisał?

Poprostu Pitbul
22-06-2007, 18:25
Evul fajne:P.

Mallice
22-06-2007, 18:26
Temat poularny ;) :

Rychulec
22-06-2007, 18:29
I to chyba ostatnia zapowiedz a teraz pasowało żeby przeszli od słów do czynu :)

Madrista
22-06-2007, 18:31
Temat poularny ;) :

Czy ja wiem,jak był test server do do 500 osób dochodziło, a jak ludzie czytają tego niusa to odrazu idą na herbatkę

rutek322
22-06-2007, 18:37
ta zapowiedz zawiera cholernie dużo info^^ super ironia :))

Madrista
22-06-2007, 18:39
ta zapowiedz zawiera cholernie dużo info^^ super ironia :))

Hehe Racja ;)

Macunio
22-06-2007, 18:46
nie maja czego juz dawac.... zal dupe sciska..., bardziej cieszyla by mnie informacj ana temat daty upa lub nowych servow...
a tu jakies opowiadanie...

dwafmen
Jak byś sie interesował trochę pochodzeniem tibii wiedział byś, że twórcy tibii pochodzą z Niemiec. A jak wiadomo Niemcy wakacje maja tylko w sierpniu czyli jeden miesiąc.
Czyli można wnioskować, że aktualizacja będzie w sierpniu lecz według mnie będzie trochę szybciej.:]

Ktoś wogole mowił o wakacjach? ja zrozumiałem lato... no ale to tylko moje spekulacje :)

Czekaliscie na newsa to macie... widac nie wszystko jeszcze gotowe a cos trzeba bylo napisac na zaostrzenie apetytu ;)

Pioter234
Szlak mnie trafi jak dzisiaj nie będzie update.
Tak się chwalą tym updatem jakby jakis noob znalezł 1000 cc na ulicy a gówno z tego będzie jak dzisiaj nie będzie to miało być na wakacje.

MestyrioPszowik
22-06-2007, 18:51
A mnie ciekawi pare rzeczy jeszcze...
Czy te nowe rodzaje ataku dla knighta, typu rzucanie bronią w potwora itp bedzie dla kazdego czy oczywiscie tylko dla PACC???
I dotego czy te nowe potworki bedą takze dostepne na wyspach typu Senja czy Fibula... :S
A btw to tego newsa wyczesali metalik nówka! Si rozpisali tak ze nadal nic nowego nie wiem o up~hehe :)

patrykol
Lol czuby :) przeciez dzisiaj jest piatek. Wiekszosc z Was miala zakonczenie roku, moze czas to opic?

Aroonia
Hmm... macie tyle pretensji do Cipow, ale pomyslcie o wielkosci tego update. Ogolnie:
-Balans profesji
-Nowe miasto
-Duperele typu eliksiry i trofea

Pozornie 3 niewielkie zmiany, ale gdyby to bardziej wyszczególnić powstałaby niemała lista. Updatujac Tibie w pierwszej godzinie wakacji Cipsoft narazilby sie na ewentualne bugi i błędy, zamieszanie, wprowadzanie łatek itd. W poprzednim update dodano raptem parę nowości (Ciasta, wiverny, inny wygląd itemków...),
Tutaj mamy do czynienia z nieco większą aktualizacją. Wnioskować można choćby z komentarzy graczy "To będzie przełomowy update"

Zrywna_Szkapa
22-06-2007, 18:52
Szlak mnie trafi jak dzisiaj nie będzie update.

Radzę już wybierać trumnę :)

lordvatt
22-06-2007, 18:55
Jesteście żenujący >.< może jestem starszy od was może nie ale doskonale wiem że kolejne newsy dotyczące update to chwyty marketingowe mające na celu zachęcić nas do kupienia pacc (i zdaje się że skuteczne)
A update będzie albo w piątek albo w poniedziałek ( za tydzień)
MAM KUR** NADZIEJE ŻE TIBIA W OGÓLE BĘDZIE PŁATNA i NIE BĘDZIECIE MOGLI GRAĆ I TAK ZAKOŃCZY SIĘ WASZE MARUDZENIE CO DO PREMIMUM ACCOUNTS X(

Michoss
22-06-2007, 18:57
@Aroonia
do tego któryś tutor mówił że "to największy update mapy w historii tibii" czyli można wnioskować że tego wszystkiego jest więcej niż na tiqandzie.

Pioter234
22-06-2007, 18:57
A masz jakąś sprawdzoną firme??
A jak jest po angielsku " będzie "?

Neak_Shine
22-06-2007, 19:13
A jak jest po angielsku " będzie "?

'will' ale nie tak do konca ale jest no..

@topic
Ja tam facca mam ale chodzi mi o to tylko zobaczyc jak bedzie wygladac. gra z balnacacja profesji tzn. Skille. itp.. no i jakas nowa broń wlzoyc.. jakie noobki wylotują cos nowego i bedzie taka gadka "Sell first the newest sword. in Tibia 2007 ! 1 cc ! "

Hrabik
22-06-2007, 19:14
MAM KUR** NADZIEJE ŻE TIBIA W OGÓLE BĘDZIE PŁATNA i NIE BĘDZIECIE MOGLI GRAĆ I TAK ZAKOŃCZY SIĘ WASZE MARUDZENIE CO DO PREMIMUM ACCOUNTS X(

Całkowicie się z tobą zgadzam, może wreszcie bezmuzgie 10-latki przestały by w to grać, bo niekiedy nie idzie z nimi wytrzymać ...

Arsth
22-06-2007, 19:19
Zapewne update bedzie dopiero w sierpniu (wakacje w Niemczech zaczynaja sie w sierpniu ;) ), btw. wszyscy robią teraz knightow/palków. I po co? Moim zdaniem CIPsoft zmieni ten "balans postaci" bo to przegiecie knight ktory wali po 400 pvm a sorc na 200 lvlu za 200 z sd pvp elos, no ale czy mam racje to sie okaze niestety dopiero po UPie ;s i oby .... jak najpóźniej :]

Ghard Lage
22-06-2007, 19:19
He a już myślałem, że jakiś konkretny news a tu gówno takie...

No cóż zostaje nam czekać tylko na pierwsze dni sierpnia i szykować pallków/knightów lub robić mlvl na swoich magach :D

Candi
22-06-2007, 19:22
Ten news jest żałosny i powinna w nim zostać zablokowana możliwość pisania. Teraz zaczną się pytania typu: kiedy update, co będzie dla facc itd. i oczywiście narzekania jak to magowie i druidzi będą mieli okropnie.
Jak na mnie update będzie za kilka lub maksymalnie kilkanaście dni. Cipsoftowi zależy na tym, żeby update był szybko, gdyż we wakacje najwięcej będą ludzie grali i najwięcej będzie można zarobić na paccach. Druga rzecz jest taka, że większość prac została zakończona i teraz tylko są robione testy i poprawki. Jeśli jest test server to update jest już bardzo blisko, a daty nie zna nikt oprócz cipsoftu więc nie pytajcie już o to :)

OtherThanAll
22-06-2007, 19:48
Chyba oczywiste jest, że jak sie uruchamia TS to update będzie odrazu po nim, czytaj kwestia paru dni.

IllidanX2
22-06-2007, 19:49
Update tuz tuz a ja bana dostalem na 7 dni :(

Zrywna_Szkapa
22-06-2007, 19:51
Kopa faccom i Bye Bye darmozjady :P

Przemekox
22-06-2007, 19:52

Hehe może i grałoby mniej noobków ale co to by była za gra jak wszyscy maja wszystkie czary na każdym kroku exori vis/utani hur ... .:baby:

Ja chce update jak najszybciej :) chyba jak każdy. Nareszcie będę mógł expić podobnie jak druid/sorc.X(

Nie rozumiem ludzi którzy robią teraz samych palków/knightów . Co? chcą być najlepsi? jak sorc/drut był najlepszy to grali nimi, teraz wzmacniają palków/knightów to nagle zmieniają decyzje i grają palem/knightem i tak sie zachowują zachłanne nooby.:baby::baby:

Ja gram palem mimo że jest mi ciężko nawet jakby nie było tego updatu to bym nim grał troche by mi było żal patrząc jak sorc/drut wymiata ale przecież ja gram dla siebie nie muszę być najlepszy. :)

Pioter234
22-06-2007, 20:07
Cipsoft zrobił z 10 postów na temat nowego update i teraz będziemy czekać do września lub jeszcze dłużej

DARTHjendrek
22-06-2007, 20:10
w koncu jakas przyblizona informacja ja chce juz to up niema to jak leprzy atak

--Cienius--
22-06-2007, 20:11
Niedlugo tibia to bedzie bezmozga nawalanka typu mu czy diablo -.-

Linf_@
22-06-2007, 20:12
Boshe jaki ten CipSoft to są popier... jeb.. kur.. zaczynaja mnie powoli wyprowadzac z rownowagi. Niedosc ze kazdy update jest gorszy od poprzedniego to całe gów... nowego daja. jedynie update 7.6 byl ciekawy reszta to syf kila i mogila... Czy oni tam tylko siedza i mysla jak zarobic? Powinni dbac o wszystkich przede wszystkim o tych c posiadaja Pacc kur... nawet tych co maja 8lvl i chca sobie wbic szybko jakakolwiek profka wyzszy lvl. Caly czas tylko kur... same zmutowane potwory co bija jak Miniorshabal, Predatory etc. Niech oni pomysla i wreszcie dadza jakiej expowiska typu katedra, Tomby czy Dworce. Ludzie jak chcecie zarobicto robcie cos dla wszystkich. X(
P.S - taki wyrownanie klas to se moga w Tibijskie Dups..o wsadzic Cip*** :p Wzmocnic Knightow i Palkow, oslabic magow... NoComment.... Wystrczyloby wzmocnic knajtow i palkow. A kur.. ide bo zaraz mnei szlag trafi. Zjeb.. jeba... niech sie w chu..a pocaluja nie zaplace za taki syf jakim jest PACC. :]

Jesteś Debilem :D
nie pasuje ci to przestań grać a nie męczennika zgrywasz.

Masz racje. Ale ludzie w to grają wiedz cipsoft na tym zyska :(

A co do daty Aktualizacji, to ni ebyl bym taki pewny tego ze będzie niedługo. Z tego co pamiętam to w tamtym roku update był na przełomie sierpnia....

Elvena
22-06-2007, 20:13
A zauważyliście, że na Tibia.com oprócz teasera, na górze strony pojawił się taki news? Jasno z niego wynika, że w środę na wszystkie serwery zostanie wysłana mapka oraz nowa wersja serwera zawierająca dodane potwory i NPCe. Tak więc update będzie w czwartek/piątek.

Batiar
22-06-2007, 20:18
Wiem ze w Niemczech wakacje zaczynaja sie w sierpniu, ale Cipy nie maja wakacji (bo nie chodza do sql) i przeciez pomysleliby o osobach z innych krajow. Pozatym jak sama nazwa wskazuje update'y sa zimowy i letni a nie np. bozonarodzeniowy i wakacyjny, czyli sa mniej wiecej w dni rozpoczecia zimy i lata. Z updatem zimowym to sie zmienia bo w tym czasie sa Swieta i update jest w Boze Narodzenie czy w Wigilie. Ale update letni zawsze byl nie na wakacje tylko na lato (a ze w Polsce te daty sie zlewaja to inna sprawa) wiec wedlug mnie update powinien byc lada dzien.

Zrywna_Szkapa
22-06-2007, 20:22
leprzy atak

"leprzy" to ja radzę kupić słownik...

Ziomal Dawidsol
22-06-2007, 20:22

Od diablo to sie odpierdol bo jest zajebiste ;-)

@All ludzie co sapią "kiedy bedzie update?"
Nepwno bedzie niedlugo, poniewaz zrobili test server dla tutorow, to chyba logiczne..., ze do konca miesiaca wejdzie aktualizajca.

Linf_@
22-06-2007, 20:25

@All ludzie co sapią "kiedy bedzie update?"
Nepwno bedzie niedlugo, poniewaz zrobili test server dla tutorow, to chyba logiczne..., ze do konca miesiaca wejdzie aktualizajca.

Stary... normalnie nas olśniłeś...

Piotrek Marycha
22-06-2007, 20:29

Chłopcze, w tą bezmózgą nawalanke (spłoń na stosie za te bluźnierstwa!!) typu Diablo to gra wiecej ludzi niz we wszystkie "inteligetne" rpgi razem wziete...

Mutilator
22-06-2007, 20:32
"Due to some maintenance work, mass kicks are expected on Wednesday, June 27th between 5:00 and 6:00 am CET."

Z powodu pewnych prac konserwacyjnych, spodziewane są masowe zerwane połączenia w środę...

Gdzie tu jest napisane, że będą nowe mapy wprowadzać?! Myślenie nie boli...

Jasno z niego wynika, że w środę na wszystkie serwery zostanie wysłana mapka oraz nowa wersja serwera zawierająca dodane potwory i NPCe.

P.S.

Konserwacja, czytaj dbają aby serwery były "świeże". Nie chcą abyśmy lagi mieli a nie nowe mapki od razu.

DARTHjendrek
22-06-2007, 20:35
"leprzy" to ja radzę kupić słownik...

nie chce ci nic mowic ale pier**** ortografie jak i ciebie pozatym moj post mial jhakis sens a nie robie offtopa jak ty wiec pilnuj swojej dupy a nie wpier****j sie miedzy wodke a zakaske

--Cienius--
22-06-2007, 20:40

Jak tak bardzo chesz to sie odpierdol od tibi i idz grac w"naciskaj myszka najwiecej" -.-
Chłopcze, w tą bezmózgą nawalanke (spłoń na stosie za te bluźnierstwa!!) typu Diablo to gra wiecej ludzi niz we wszystkie "inteligetne" rpgi razem wziete...
To s*******aj z forum trollu, a i na stosie wrzuc komputer a potem siebie bedzie git 1 troll mniej

McDec
22-06-2007, 20:41
A mnie ciekawi pare rzeczy jeszcze...
Czy te nowe rodzaje ataku dla knighta, typu rzucanie bronią w potwora itp bedzie dla kazdego czy oczywiscie tylko dla PACC???
I dotego czy te nowe potworki bedą takze dostepne na wyspach typu Senja czy Fibula... :S
A btw to tego newsa wyczesali metalik nówka! Si rozpisali tak ze nadal nic nowego nie wiem o up~hehe :)

Ty głupcze wyjdź i zamknij za sobą drzwi....
@Topic
kurwa to już mnie wqrwia, dwa ostatnie newsy można sobie w dupe wsadzić i przeciągają ten termin update jak tylko sie da....i gadają że będzie wielkie halo itp. tibia robi sie nudna,zresztą już od dawna była nudna

Tore
22-06-2007, 20:42
I znowu zaczyna się spam ludzie!! uspokójcie się wreszcie i czekajcie w spokoju na update:p a po za tym wydaje mi się ,że te lato będzie naprawdę zimne :)8o:zimno::zimno:

Madrista
22-06-2007, 20:44
Due to some maintenance work, mass kicks are expected on Wednesday, June 27th between 5:00 and 6:00 am CET. It is also possible that you will have problems to log into the game and to use our website during this time.

Czyli 27?

rutek322
22-06-2007, 20:49
to ciekawe co na zimę wymyślą
mogli by zrobić krainę prehistoryczna z jungli jakiś qest na nią z królem małp najstarszym :p
albo "niebo" i nowa umiejętność latania i chodzenie po chmurach
:))

Kermitozol
22-06-2007, 20:52
Ta, teraz jakas syberie dodadza ;p a w zimowym update dla odmiany jakies tropiki :D

Sorcer_Pips
22-06-2007, 20:53

7.6 był dla ciebie ciekawy bo grales sorciem/drutem, teraz palki i knightci coś dostają to odrazu trzeba się wieszać :baby:

Tore
22-06-2007, 20:54
mogli by zrobić krainę prehistoryczna z jungli jakiś qest na nią z królem małp najstarszym :p

Bujną masz wyobraźnie :) dla mnie moglo by takie coś być były by tam dinozaury i jaskiniowcy :)
i jakieś mogli by dać nowe runy bo długo są te same :P

Bartek11
22-06-2007, 20:58
Mi się tam podoba :P:P Może być nawet fajnie na tej północy xD

Madrista
22-06-2007, 20:58
Najbardziej prawdopodoba data upa to 27 czerwca.bo wtedy stronka ma niedziałać i w ogóle.

Więc 27 czerwiec AVE!

Morqadir
22-06-2007, 21:02
nie byłbym tego taki pewien...
jeszcze nic nie pisali o nowych właściwościach NPC (chyba, że nie zauważyłem :p)

Tore
22-06-2007, 21:02
Najbardziej prawdopodoba data upa to 27 czerwca.bo wtedy stronka ma niedziałać i w ogóle.

Więc 27 czerwiec AVE!

ktoś tam @upupup już napisał ze to tylko konserwacja serv'ów czyli takie wielkie odświeżenie :)

Prowt
22-06-2007, 21:04
CipSoft nie może się wyrobić.
Ale jak dla mnie update beznadziejny. Już widze masy paladinów i knightów pod depo w carlin. <Need sorc for desert quest (10k)> ;(

Nedomanus
22-06-2007, 21:06
huja z tej zapowiedzi wynika. ot co.

Monte
22-06-2007, 21:07
Zamknijcie się. Update będzie jak wykryją wszystkie bugi i dokończą to nad czym cały czas mogą pracować. Wraz z pracami mogą dochodzić błędy, dlatego upek może równie dobrze być jutro lub np. za tydzień, więc po prostu pójdźcie, na dwór, na rynek lub na boisko, z kolegami świętować zakończenie roku szkolnego a nie tracicie czas na żalenie dup nad tym kiedy będzie aktualizacja.

Ja już mam dość świętowania i biegania za piłką, toteż odpoczywam ; )

Morqadir
22-06-2007, 21:09
@up

niestety dla niektórych świętowanie wakacji to siedzenie przed kompem :D

Goku_Sayian
22-06-2007, 21:12
pieknie ;) wszystko fajne, no i RESPECT za wyciecie reklamy :D

Tore
22-06-2007, 21:22
Bynajmniej na tym temacie nie ma takiego spamu jak w powszednim temacie ;);)

Madrista
22-06-2007, 21:25
ktoś tam @upupup już napisał ze to tylko konserwacja serv'ów czyli takie wielkie odświeżenie :)

odświeżenie?---->Update?

Tore
22-06-2007, 21:28
odświeżenie?---->Update?

chodzi mi oto ,że to będzie odświeżenie serv'ów żeby nie było lagów -.-,noob sux

Madrista
22-06-2007, 21:34
chodzi mi oto ,że to będzie odświeżenie serv'ów żeby nie było lagów -.-,noob sux

Aha rozumiem:)

rutek322
22-06-2007, 21:46
Bujną masz wyobraźnie :) dla mnie moglo by takie coś być były by tam dinozaury i jaskiniowcy :)
i jakieś mogli by dać nowe runy bo długo są te same :P

stanowczo nowe runy :) bo walnie hmm w hyrdy jest bardzo nudne ;<

Tore
22-06-2007, 21:48
stanowczo nowe runy :) bo walnie hmm w hyrdy jest bardzo nudne ;<

Więc miałem dobry pomysł 8o8o jakieś runy lepsze od hmm i gorsze od sd i jeden run lepszy od sd wtedy sroki/druty by nie płakały ,że najci walą tyle :);):]

Uci3kini3r
22-06-2007, 21:59
@ UP

Spokojnie..... JUz lepszych run niż SD bym radził nie wprowadzać ^^

Tore
22-06-2007, 22:08
@ UP

Spokojnie..... JUz lepszych run niż SD bym radził nie wprowadzać ^^

ale by nie waliła atakiem fizycznym miała by tylko lepsze damage ;)

JanCzarny
22-06-2007, 22:20
Ciekawy sie up szykuje :P

rudzian1231
22-06-2007, 22:31
Ja to nie nazekam ale co do tego ktos na poczotku napisal ze

"No to chociaz wiecie ze up date w sierpniu"

Wakacje sie zaczynaja..w ten poniedzialek :D ale poza tym..oczekiwalem tego newsa ..znacyz cos moglo byc ciekaqwwszego :D pozdro ;pp\

P.S. Up date to ja nie sprawdze :D poniewaz mnie hackneli i nie umiem sie na chara nawwet wbic =/ no wiecie..przed up datem..

Phoelerius
22-06-2007, 22:44
lol ale z was poeci...

"Nawet oni doświadczą trudów i ciężkich czasów."

hahaha

rudzian1231
22-06-2007, 22:46
@up

Wiesz lepiej byc poetą niz wogole nie umiec mowic ... ;>

MestyrioPszowik
22-06-2007, 23:02
A zauważyliście, że na Tibia.com oprócz teasera, na górze strony pojawił się taki news? Jasno z niego wynika, że w środę na wszystkie serwery zostanie wysłana mapka oraz nowa wersja serwera zawierająca dodane potwory i NPCe. Tak więc update będzie w czwartek/piątek.

Tylko nie teraz... mam 10 dni bana jeszcze >.< :P

rudzian1231
22-06-2007, 23:24
oO ;d musze zalatwic charka do tego czasu..:D:baby:

Fejkowiec
22-06-2007, 23:26
Zapowiada się świetnie :)
PS.Udowodniliście ,że jak chcecie to możecie być szybsi od tibi.org.pl :) respekt dla was :)Kocham was:)

Tibia.org.pl była szybsza o parę minut ;-)

Czmielooo
22-06-2007, 23:38
To może ktoś wie kiedy będzie w końcu ta no:]wa wersja??

Evil-Mateo
22-06-2007, 23:59
Jarałeś coś dzisiaj ;> ??
@Topic
Hmmm fajnie się zapowiada i bez paniki, spamu i przede wszystkim przekleństw -.- prosze was przecież zaraz będzie ten wasz update ;\

Monte
23-06-2007, 00:04
Tibia.org.pl była szybsza o parę minut ;-)

Inteligencie! Tibia.pl jako supp fansite te teasery ma dużo prędzej niż strony, które nie należą do supportu a publikuje je dopiero jak CIP umieszczą je na tibia.com. Było to już wałkowane setki razy.

Ametystowec
23-06-2007, 00:20
@up
no wiesz...tibia jest napewno bardziej taktyczna i trudniejsza gra, niz diablo np. zeby zabic bhaala na piekle to trza miec tylko dobre eq... nie trzeba sie bawic w lurowanie czy tez podzial na blockerow i shooterow dlatego tez Diablo nazywa sie "besmóskofom nawalankom". Btw w diablo wszystko zalezy od przedmiotow (hammer z 80lv i enigma 2x soj etc vs sorc 99lv sorc z jakims noobostwem ze sklepu- sorc wdupia z kretesem) za to w tibii dobrze wyskillowany knight pokona nawet i 2x wiekszy od siebie lv (niezaleznie od profki i chodzby i z samym GS'em, DL'em czy WH'em)

@Tore

"Dysleksja jest terminem stosowanym także w węższym znaczeniu, do specyficznych trudności w czytaniu."

"Dysortografia to specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych."

btw. dysleksje da sie leczyc...co innego homosexualizm;)

Calkowicie zgadzam sie z tym co tam mowil (zapomnialem nicka), ze cipsoft wszystko odkrywa za graczy (mowi co i jak juz przed upem)

co do spelli dla "najta"

Rzut bronia - facc (14lv)
Uderzenie w ziemie (czy jakos tak:D) - facc (18lv)
berserk - pacc (35lv)
zawziety berserk - pacc (nie wiem :p )

wiec nie placzcie juz ^^

Evil-Mateo
23-06-2007, 00:27
Tore

berserk - pacc (35lv)

wiec nie placzcie juz ^^
Może ktoś to potwierdzić ? Bardzo proszę ...

Tore
23-06-2007, 00:31
Tore

"Dysleksja jest terminem stosowanym także w węższym znaczeniu, do specyficznych trudności w czytaniu."

"Dysortografia to specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych."

Calkowicie zgadzam sie z tym co tam mowil (zapomnialem nicka), ze cipsoft wszystko odkrywa za graczy (mowi co i jak juz przed upem)

co do spelli dla "najta"

berserk - pacc (35lv)

wiec nie placzcie juz ^^

ja leczę dysleksje i jak byś nie zauważył to nie robie błędów przeczytaj inne moje posty ok??;)

Ametystowec
23-06-2007, 00:37
Może ktoś to potwierdzić ? Bardzo proszę ...

chyba nie trzeba potwierdzac, skoro "zabrali" runy knightom, to musza dodac jakies inne przydatne spelle (bo co, knight na faccu nie mogli uzywac hmm (rzut bronia) i GFB (uderzenia w ziemie) )

Evil-Mateo
23-06-2007, 00:39
chyba nie trzeba potwierdzac, skoro "zabrali" runy knightom, to musza dodac jakies inne przytatne spelle (bo co, knight na faccu nie mogli uzywac hmm (rzut bronia) i GFB (uderzenia w ziemie) )

Gdyby nie mogli tego używać wiesz co by to było ?
Zachęcenie do kupna PACC i myślę że tak będzie :/

Angel of Death
23-06-2007, 00:42
Mhmm ten news nic nowego nie wnosi, mogli się trochę bardziej wysilić. Zawsze na nowych terenach są nowe questy i potwory - nie muszą nam tego mówić ;]

Andrewas
23-06-2007, 01:10
niech sie w chu..a pocaluja nie zaplace za taki syf jakim jest PACC. :]

Ty nie ale 100 tys innych ludzi taa :P
Ciekawe czy bedziecie mysleli ze jestem dzielny jak poplyne na mamuty?

niektorych z was komentarze to zal.br

a w sumie mozecie sie niezgadzac ale na pvp knight NIEbedzie walil mocniej niz 200/250 w ludzi - CZYTAJ, tyle samo mniej wiecej co sorc, z ta przewaga sorca ze moze uciekac(utani gran hur, a knight niema) albo gonic knighta i DO TEGO bic na hotkeyu, kiedy knight moze jedynie w zwarciu(czyli musi stac 1 kratke od sorca), wiec na co to wasze biadolenie, a jakby od samego poczatku sorc walil po 200 zamiast 500 to i tak pelno ludzi by nim gralo

I DLA tych wszystkich ktorzy teraz robia knightow i pallow(bo sa pustakami i niemysla przyszlosciowo) milego skillowania, bo zeby mocno walic, skille TERAZ beda podstawa

Voytex
23-06-2007, 01:48
@up
no wiesz...tibia jest napewno bardziej taktyczna i trudniejsza gra, niz diablo np. zeby zabic bhaala na piekle to trza miec tylko dobre eq... nie trzeba sie bawic w lurowanie czy tez podzial na blockerow i shooterow dlatego tez Diablo nazywa sie "besmóskofom nawalankom". Btw w diablo wszystko zalezy od przedmiotow (hammer z 80lv i enigma 2x soj etc vs sorc 99lv sorc z jakims noobostwem ze sklepu- sorc wdupia z kretesem) za to w tibii dobrze wyskillowany knight pokona nawet i 2x wiekszy od siebie lv (niezaleznie od profki i chodzby i z samym GS'em, DL'em czy WH'em)

@Tore

co do spelli dla "najta"

berserk - pacc (35lv)

wiec nie placzcie juz ^^

Knights
Berserk - exori - PACC - Level Requirement: 35 - Mana Consumption: 120
Fierce Berserk- exori gran - PACC - Level Requirement: 70 - Mana Consumption: 340
Groundshaker - exori mas - PACC - Level Requirement: 33 - Mana Consumption: 160
Whirlwind Throw (with monster targeted) - Exori Hur - PACC - Level Requirement: 15 - Mana Consumption: 40
Paladins
Conjure Piercing Bolt - exevo con grav - PACC - Level Requirement: 33 - Mana Consumption: 180 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 5
Conjure Power Bolt - exevo con vis - PACC - Level Requirement: 59 - Mana Consumption: 700 - Soulpoints Consumption: 4 - Amount: 10
Conjure Sniper Arrow - exevo con hur - PACC - Level Requirement: 24 - Mana Consumption: 160 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 5
Enchant Spear (with single spear in hand) - exeta con - PACC - Level Requirement: 45 - Mana Consumption: 350 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 1
Ethereal Spear (with monster targeted) - exori con - PACC - Level Requirement: 23 - Mana Consumption: 35

Wszystko dla PACC ^^

PS: Tibia gra zespolowa i taktyczna? buhehehuehueuheuheuhe POgraj w normalnego MMORPGa gdzei druzyna sklada sie z blokerow, wojownikow, lucznikow, magow, bufferow, supporterow, healerow etc. w tibi to mozna ziarnko zespolowosci jest ;) nawet party expa nie ma xD

Elizium
23-06-2007, 03:03
PS: Tibia gra zespolowa i taktyczna? buhehehuehueuheuheuhe POgraj w normalnego MMORPGa gdzei druzyna sklada sie z blokerow, wojownikow, lucznikow, magow, bufferow, supporterow, healerow etc. w tibi to mozna ziarnko zespolowosci jest ;) nawet party expa nie ma xD

tzn? rzuć jakimś tytułem

Nevir
23-06-2007, 03:20

Nie musi byc publicznego test servera. Szczerze mowiac to mi na nim nie zalezy, lepiej niech to wprowadza szybko =]

Ganci.
23-06-2007, 08:57
Kolejna glupia zapowiedz -.-

Daliby tego update a nie przybieraja w slowa to co juz wszyscy wiedza.

Mam nadzieje ze szybko naprawia wszystkie bugi i dadza mi pokozaczyc na dragach xd

anasazi
23-06-2007, 10:11
update jak update ja mam nadzieje ze bedzie powrządnie zrobiony a nie jakis kicz nam wstawią jak ten post ....

tzn? rzuć jakimś tytułem

prosze bardzo
WoW
Rapplez
Anarchy Online
Knight Online...
mozna tak dlugo ;]

$orc
23-06-2007, 10:59

A huj ci w dupe smrodzie pierdolony może innych nie stać idioto? X(
Smarkul :baby:

$orc
23-06-2007, 11:14
Cyt.
@up

Tu się akurat zgadzam.
Wystarczy szybko klikać, dobre eq no i jeszcze troche mikstur

Gowikor15
23-06-2007, 11:19

Nie bede tego komentowal bo szkoda mi klawiatury na ciebie

Robert Lublin
23-06-2007, 11:27
Omg ja tu mysalem ze juz update gdzies na dniach bedzie a tu jeszcze jakies głupoty napisali... :s

Byrtex13
23-06-2007, 11:36
O boshe. Te CIPy, aby biadolą o tych zimnych krainach, straszą nas. A po h*j to komu? Niech skończą gadać i niech przejdą do czynów. Wakacje są, a update jak nie było tak nie ma, mogli by się pośpieszyć:baby:

MCagliostro
23-06-2007, 11:41
troche pisany na kolanie, ale doceniam wyobraznie CIPsoftu, nadajemy na tych samych falach ;)

Tytul wskazuje ni mniej, ni wiecej, ze kazdego kolejnego dnai powinnismy oczekiwac implementacji nowych rzeczy w grze, ktora tak uwielbiamy "_

Bezlitosny uchwyt mrozu sie zbliza... Tlko chlopaki, przylozcie sie bardziej do tlumaczen tych tekstow, prosze~! ;)

Ametystowec
23-06-2007, 12:02
Knights
Berserk - exori - PACC - Level Requirement: 35 - Mana Consumption: 120
Fierce Berserk- exori gran - PACC - Level Requirement: 70 - Mana Consumption: 340
Groundshaker - exori mas - PACC - Level Requirement: 33 - Mana Consumption: 160
Whirlwind Throw (with monster targeted) - Exori Hur - PACC - Level Requirement: 15 - Mana Consumption: 40
Paladins
Conjure Piercing Bolt - exevo con grav - PACC - Level Requirement: 33 - Mana Consumption: 180 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 5
Conjure Power Bolt - exevo con vis - PACC - Level Requirement: 59 - Mana Consumption: 700 - Soulpoints Consumption: 4 - Amount: 10
Conjure Sniper Arrow - exevo con hur - PACC - Level Requirement: 24 - Mana Consumption: 160 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 5
Enchant Spear (with single spear in hand) - exeta con - PACC - Level Requirement: 45 - Mana Consumption: 350 - Soulpoints Consumption: 3 - Amount: 1
Ethereal Spear (with monster targeted) - exori con - PACC - Level Requirement: 23 - Mana Consumption: 35

POWAZNIE?! skad masz to info...bo jakis tibia.pl supporter mowil ze te exori mas i exori hur sa tez dla facc...co prawda mam pacca...ale to juz jest przesada -.-

Zrywna_Szkapa
23-06-2007, 12:02
FACC TO PIJAWKI

100%owo :)

Te spelle powinny być all dla pacc i byłoby good, przecież płacimy za to, aby być lepszymi w tej grze...

Xerionis_Family
23-06-2007, 12:19

Te spelle powinny być all dla pacc i byłoby good, przecież płacimy za to, aby być lepszymi w tej grze...

Dlatego gdybyś ty założył cipsoft o tibii by nikt nie wiedział...

Gdyby Facc kompletnie nie mieli spelów itp to nikt by w to nie grał. Nie ma na całym świecie takiego gracza, który by nie grał na początku na facc. W końcu musisz trochę pograć i sprawdzić, czy ci się podoba. A gdybyś włączył pierwszy raz w życiu tibie, i zobaczył byś że jest słaba grafika i w dodatku nie możesz nic wyczarować to grał byś dalej? Ręczę, że byś usunął prędzej niż zainstalowałeś.

Voytex
23-06-2007, 12:34
tzn? rzuć jakimś tytułem

Chocby i Lineage ;)

Oh, a w tibi eq to tylko takie śmieci? W Diablo da się jakoś rozwijać postać, są umiejętności każdy gracz wygląda inaczej od drugiego ( w przybliżeniu) a tu ? żal...

SZczera prawda

POWAZNIE?! skad masz to info...bo jakis tibia.pl supporter mowil ze te exori mas i exori hur sa tez dla facc...co prawda mam pacca...ale to juz jest przesada -.-

powaznie ;) na jakiejs zagranicznej stronce to znalazlem ;) pozatym wystarczy ogladnac pare filmow z testa gdzie FACC knight mowi ze nie moze przetestowac nowych czarow bo dla PACC sa ;)

PS: te 19,95 Euro to na zachodnie zarobki odrobina jest ;) i CIP wychodzi z zalozenia ze jesli ktos gra i traktuje gre powaznie to kupi PACC

rudzian1231
23-06-2007, 12:37
Jezeli tak dalej pojdzie to zaniedlugo kazdemu plyaerowi zrobia jedna kratka a jak sie bedzie chcial ruszyc to bedzie:

Sorry no't posiblle,this zone for PREMIUM ACCOUNT.

no poprostu zal.com.info.biz.pl.br
:P

Raxev
23-06-2007, 12:57
@Up
lol

Moim zdaniem jest tak albo gra jest płatna albo nie jest wcale hmm?
Tibia : Zajebista gra polegająca na wciskaniu strzałek do góry, do dołu itd. lub kierowania myszką. Walczymy i za*******amy potwory z których wypadają itemki. Te z kolei sprzedajemy u Ruskich na rynku za 5 gp. A potem kupujemy następne itemki. Skillujemy i bijemy lvl. I WKÓŁKO! ZAJEBISTE! A w Diablo jest jakiś rozwój postaci a nie pierdolone skille i mlvl... Hahahahahaha

Diablo rozwój postaci? Klepiesz lvl, dodajesz 1 punkt do jakiejś umiejętności, pakujesz kilka statów do siły czy tam czego chcesz i klepiesz dalej ten lvlek ;)

A jak to wygląda na battle necie czy tam jakichś priv servach? Zakłada się pokoik w zależności od lvla gracza, wbijasz, lecisz z ekipą + wymiataczem, czyścisz cave, wychodzisz, ktoś zakłada znowu pokoik, wbijasz, lecisz z ekipą + wymiataczem, czyścisz cave, wychodzisz i tak w kółko aż wbijesz ten 99 lvl aby zrobić new chara.

Hank Peterson
23-06-2007, 13:01
Mnie to już powoli zaczyna w*****ać, non stop o tym samym pierdolą poczuj chłód i mróz no kurwa ile można do chuja???!!!!!

Cashtan
23-06-2007, 13:04
No rzeczywiscie 95 zl na 3 miesiace to majatek.
Wystarczy odkaladac 1 glupia zlotowke dziennie i juz a nie pier*olic farmazony ze pacc jest drogi, jest tani jak barszcz.

PS.
Czemu nooby musza spamwoac na forum czy nowe czary sa dla facc zamiast przelookac http://tibia.erig.net?

Ziomal Dawidsol
23-06-2007, 13:15
Btw. Kazda nowa, orginalna gra kosztuje 100~ zł. Przechodzisz ja w gora 2 tygodnie, a pacc jest za 90~ zł. i grasz 3 miechy. Wiec w kupnie pacca nie widze problemu, jak ktos ma kompa to chyba nie jest az tak biedny zeby nie mogl go kupic? No chyba ze rzeczywiscie jest, to musi sie pogodzic z free acc ;d

Evil-Mateo
23-06-2007, 13:31

Tak bo gorzej urodzony człowiek (czytaj biedny) ma gorzej w życiu to w grze też musi mieć...
Wqrwia mnie podział ludzi na klasy szczególnie na biednych i bogatych ;/
No rzeczywiscie 95 zl na 3 miesiace to majatek.
Wystarczy odkaladac 1 glupia zlotowke dziennie i juz a nie pier*olic farmazony ze pacc jest drogi, jest tani jak barszcz.

PS.
Czemu nooby musza spamwoac na forum czy nowe czary sa dla facc zamiast przelookac http://tibia.erig.net?
Tak a dasz mi tą złotówkę dziennie ? wątpie

_*FunMN*_
23-06-2007, 13:54
Buahhaha ale to jest żal, shitsoft musiał wymyśleć jakąś bajeczkę bo jeszcze nie skończyli update to pierdolą o jakieś chłodach buahahhahaha
Poczuj chłód bauhahaha leże

Zobaczcie ile oni już na tym zarobili, grube miliony i jeszcze im mało, a to jak jadą po FACCu to normalnie żenada, niedługo żeby wbić lvl będzie odejmowany 1 dzień pacca buahahahahahahahaha a facce będą tylko runki za bp sd 2k robić.

Tensz-in
23-06-2007, 13:56
@2up
A czy on powiedzial ze on jest bogaty i chce miec latwiej, a biednym sie nie nalezy ? Powiedzial ze oczekuje czegos wiecej skoro placi za gre.

@drugi cytat
A po co on ma ci dawac zlotowke dziennie ? Co ty jestes na jego utrzymaniu czy jak ? Ja nie mam jakos problemow z paccem, chociaz nie jestem synem Billa Gatesa, i nie pier*ol gadki ze zlotowka dziennie to jest duzo, napewno przez 3 miesiace wydajesz na siebie wiecej kasy niz 90 zl. Ta cala gadka o biednych, glodnych dzieciach, co nie maja na pacca na tym forum mnie juz denerwuje, bo jezeli tak naprawde jest, a jest i tak w zyciu czasami, to napewno dziecko takie nie siedzi na tym forum i nie zali sie, ze nie moze strzelic exori hura, bo dzieci takie zwykle sa 1000% bardziej pracowite niz normalnie ustawiona rodzina, i mozesz mi zaufac, ze jak juz powiedzialem, nie siedza tu i nie lamentuja o swoim faccu.

_*FunMN*_
23-06-2007, 13:59
napewno przez 3 miesiace wydajesz na siebie wiecej kasy niz 90 zl.

No ty na pewno nie bo pewnie tylko Tibią żyjesz.

--Cienius--
23-06-2007, 14:09
Taka prawda ze 2-3 pacce pierwsze to za rl kaske potem jak sie nabije lvl nie potrzebne juz eq bo masz to zbierasz ze 150k i masz pacc za gp
Niemcy ktorzy sprzedaja nam pacce za gp maja zajebisty zysk u nich 20 Euro to jest jak u nas 20 zl ;/ :
-babka daj 20 Euro
-ok
"dostaje GP "
"kupuje pacc na tibia.com"

I za 20 Euro ma 150k na exping
0 pierdolenia sie z kupowaniem na allegro ;]
Tak to dziala ;]

SpeedyZkS
23-06-2007, 14:12
Według mnie, skoro odświeżenie serverów ma odbyć się 27 czerwca, to w pewnym sensie napewno to będzie przygotowanie wszystkiego do update'u, aby chociaż w jakiejś części zapobiec błędom. Wiadomo, że skoro coś będzie odświeżone ( czyt. poprawione, zakonserwowane ) to będzie lepsze i łatwiej będzie następnie coś wprowadzić, a więc według mnie update będzie jakoś w drugiej części przyszłego tygodnia, oczywiście są to tylko moje teoretyczne domysły.

Zapewne update bedzie dopiero w sierpniu (wakacje w Niemczech zaczynaja sie w sierpniu ;) ), btw. wszyscy robią teraz knightow/palków. I po co? Moim zdaniem CIPsoft zmieni ten "balans postaci" bo to przegiecie knight ktory wali po 400 pvm a sorc na 200 lvlu za 200 z sd pvp elos, no ale czy mam racje to sie okaze niestety dopiero po UPie ;s i oby .... jak najpóźniej :]

Szczerze, nie wierze w to, że update będzie na początku sierpnia.. Te newsy co raz bardziej podsumowują wszystkie wcześniejsze zapowiedzi... Które już trwają... hmm, miesiąc, czy nawet trochę więcej?
A do robienia knightów/pallków to częściowo się tylko z Tobą zgadzam, ja uważam, że ludzie którzy skończyli grać spory czas temu, bo byli znudzeni, a ten update ich nie zachęci raczej do zrobienia sorca/druta... Więc teoretycznie oczywiste jest to, że zrobią knighta albo pallka ( z kompletnie innymi możliwościami niż kiedyś ). Lecz może nie którzy pomyślą troche i zrobią sorca/druta... Napewno będą bardzo poszukiwani na Deserta. :p

Co do tego, jak już ktoś wcześniej napisał, tu nic nie pisze o wprowadzeniu map na server, albo NPC'ów.. Tylko to ma być w pewnym sensie przygotowanie, odświeżenie, konserwacja server'ów.. Zmiany typu mapa, potwory, NPC, zostaną wprowadzone podczas aktualizacji. A co do tego, że będzie w czwartek/piątek to się zgadzam;)

@edit
@up
Tiaa ? Szkoda ze gowno o mnie wiesz. Moj post moze i brzmi jako taki w ktorym tibia jest na pierwszym miejscu, ale tutaj nie o to chodzi..

W sumie ty tibia sie nie przejmujesz kozaczku, to po ch*j katujesz teraz to forum, idz bo czekaja na ciebie 3 dupy w pokoju i Metaxa z lodem. Sorry sprostowanie, herbata w butelce po metaxie, a dupy to matka i dwie siostry, alfonsie.
Poprawka , twój stary jest alfonsem a ty jego psem :), pomijając twoją matke która robi za szparke w zoo ;)
Przepraszam was bardzo, że się wtrącam, ale mam pytanie. Przez ile stron tego tematu będziecie teraz na siebie jechali? :p

Evil-Mateo
23-06-2007, 14:33
@2up
@drugi cytat
A po co on ma ci dawac zlotowke dziennie ? Co ty jestes na jego utrzymaniu czy jak ? Ja nie mam jakos problemow z paccem, chociaz nie jestem synem Billa Gatesa, i nie pier*ol gadki ze zlotowka dziennie to jest duzo, napewno przez 3 miesiace wydajesz na siebie wiecej kasy niz 90 zl. Ta cala gadka o biednych, glodnych dzieciach, co nie maja na pacca na tym forum mnie juz denerwuje, bo jezeli tak naprawde jest, a jest i tak w zyciu czasami, to napewno dziecko takie nie siedzi na tym forum i nie zali sie, ze nie moze strzelic exori hura, bo dzieci takie zwykle sa 1000% bardziej pracowite niz normalnie ustawiona rodzina, i mozesz mi zaufac, ze jak juz powiedzialem, nie siedza tu i nie lamentuja o swoim faccu.
Hah a co ja powiedziałem że jestem biedny i głodujący ?
Poprostu nie będę odkładał złotówki dziennie której na taką gre za te pieniądze można kupić wiele innych przydatnych rzeczy(np bluza buty itd) -.- (złotówki dziennie której i tak brakuje :])

Xerionis_Family
23-06-2007, 14:37
Zobaczcie ile oni już na tym zarobili, grube miliony i jeszcze im mało, a to jak jadą po FACCu to normalnie żenada, niedługo żeby wbić lvl będzie odejmowany 1 dzień pacca buahahahahahahahaha a facce będą tylko runki za bp sd 2k robić.

Ludzie chcą promocje to płacą, a cipsoft na tym zarabia. Muszą utrzymać pracowników, grafików, reklamy, serwery, programistów. Grube miliony? Możliwe bo wielu ludzi w to gra. Ale odkąd pamiętam cipsoft nigdy nic nie odebrał faccom więc raczej granie na facc nie ulegnie zmianie...

Edit:

i jeszcze im mało

To nie cipsoftowi jest mało bo oni nie zmuszają do kupowania promocji. To graczom jest mało dlatego cipsoft dodaje coraz więcej możliwości dla ludzi którzy im płacą... można by powiedzieć, że ilość "bonusów" które się kupuje jest coraz większa, dlatego to cipsoft coraz mniej zarabia dając coraz więcej - tak żeby było prościej: mimo że światy się powiększają i jest coraz więcej możliwości, przedmiotów, questów i mnie błędów cena pacc jest taka sama i na ten sam czas. To nie cipsoftowi jest mało lecz wymagającym graczom.

Ametystowec
23-06-2007, 14:48
Ludzie chcą promocje to płacą, a cipsoft na tym zarabia. Muszą utrzymać pracowników, grafików, reklamy, serwery, programistów. Grube miliony? Możliwe bo wielu ludzi w to gra. Ale odkąd pamiętam cipsoft nigdy nic nie odebrał faccom więc raczej granie na facc nie ulegnie zmianie...

a wlasnie ze ulegnie:o
teraz juz 70 knightem nie pojdziesz na mint (bez pacca ofc) bo bedziesz bil z gfb po...30? a nowe spelle sa tylko dla pacc ;) wiec teraz facce juz nie maja nic prucz troszke lepszego dmg...

Ashlon
23-06-2007, 15:14
Przestancie sie zalic, ze facc nie dostaje, bo to tak, jakbyscie mieli pretensje do kogos, ze w sklepach musicie placic. I tak macie dobrze - macie mozliwosc gry za free i to stosunkowo niezlej gry. Np taki WoW - nie dosc, ze placisz 200 zl na starcie, to pozniej jeszcze 50zl miesiecznie. Life is brutal and full of zasadzkas - chcesz miec dostep do nowych terenow, promocji, domkow itd = placisz. Nie placisz = nie masz ograniczenia np do 50 lvlu, po prostu nie masz tych ciekawostek. A to, ze Cipsoft na tym zarabia? To normalne, przeciez utrzymanie zalogi, serwerow itd kosztuje, a to ich praca, wiec zarobic tez musza.

Tore
23-06-2007, 15:28

Jak chcesz grać z ludźmi którzy mają pacc to idź na server Premia A po za tym nudna by była gra gdzie grali by tylko pacc ponieważ nikt by nie kupował itemków bo poco skoro mogą sami sobie wylotować :baby:

Michoss
23-06-2007, 15:38
@Xerionis_Family
Demce zabrał, bo kiedyś były dla wszystkich ;) (a na pewno przez jakiś okres czasu-Ferubras)

Tensz-in
23-06-2007, 15:49
Hah a co ja powiedziałem że jestem biedny i głodujący ?
Poprostu nie będę odkładał złotówki dziennie której na taką gre za te pieniądze można kupić wiele innych przydatnych rzeczy(np bluza buty itd) -.- (złotówki dziennie której i tak brakuje :])

Chyba mnie nie zrozumiales, ja nie mowie ze ty jestes biedny i glodujacy. Ale denerwuje mnie takie gadanie och zlotowka ile to pieniedzy. Jezeli nie bedziesz odkladal zlotowki dziennie , no to po chuj sie wypowiadasz i klucisz ze masz zle na facc i ze pacc za drogi. Proste ze lepiej sobie kupic bluze, ale to twoj wybor, mozna takze kupic bluze i odlozyc zlotowke, nie widze w tym zadnego problemu, ale to juz twoja sprawa.

@FunMN
Ja ci cos powiedzialem, najwyrazniej za bardzo trudnego do zrozumienia dla ciebie, a ty odrazu jedziesz po starych po wszystkim jak sie da. Hail PL. Dno.

Evil-Mateo
23-06-2007, 15:52
Chyba mnie nie zrozumiales, ja nie mowie ze ty jestes biedny i glodujacy. Ale denerwuje mnie takie gadanie och zlotowka ile to pieniedzy. Jezeli nie bedziesz odkladal zlotowki dziennie , no to po chuj sie wypowiadasz i klucisz ze masz zle na facc i ze pacc za drogi. Proste ze lepiej sobie kupic bluze, ale to twoj wybor, mozna takze kupic bluze i odlozyc zlotowke, nie widze w tym zadnego problemu, ale to juz twoja sprawa.

sorki sorki nie zrozumieliśmy się ja nic nie napisałem że mi na facc źle mi jest dobrze ;> bo gram za free nie muszą nic dawać faccą ale też niech nie zabierają tych run ;p

Kermitozol
23-06-2007, 16:19
teraz juz 70 knightem nie pojdziesz na mint (bez pacca ofc) bo bedziesz bil z gfb po...30? a nowe spelle sa tylko dla pacc ;) wiec teraz facce juz nie maja nic prucz troszke lepszego dmg...

Tam 70 kina obejdzie sie bez gfb, moze jedynie na wejsciu w bramie pojdzie ci jedna runka, ale jak sie uprzesz to i bez tego wejdziesz. Sam tam lazilem 74 knightem nie raz. Ale fakt faktem ze teraz bedzie gorzej <pod tym wzgledem> bo sa miejsca gdzie to gfb czy hmm sie przydaje :/ Mam nadzieje ze wieksza sila ciosow zrekompensuje to.

Etoric
23-06-2007, 16:27
oh znawcy nad znawcami. Update ZAWSZE odbywał się pod koniec lipca/poczatek sierpnia.

Xerionis_Family
23-06-2007, 17:05

Pacca kupujesz bo chcesz sobie poexpić, a nie dlatego że musisz... czy cipsoft ci mówi - musisz kupić pacc, bo ci zablokujemy konto/usuniemy postać/bo cie sterroryzujemy etc? Zastanów się! Nawet nie musisz w tą gre grać za darmo więc już tym bardziej kupić pacc nie musisz.

Tore
23-06-2007, 17:07
oh znawcy nad znawcami. Update ZAWSZE odbywał się pod koniec lipca/poczatek sierpnia.

ale teraz zapowiedzi update są wcześniej czyli update też będzie wcześniej lol noob

Astro'noon
23-06-2007, 17:12
Dłużej przeciągać Update już się chyba nie da. Powinno nastąpić lada chwila. Ja od razu kupię Pacc. Też już się doczekać nie mogę xD

MortaroDelToro666
23-06-2007, 17:32
wspaniale tak sie ciesze ze az strach

Ganci.
23-06-2007, 18:18
Przestancie wreszcie biadolic jak stare baby -.-
Update bedzie to bedzie, teraz jest dobrze a puzniej bedzie lepiej ( jestem knightem wiec z mojego punkty widzenia bedzie ), Sorce TYMBARDZIEJ powinni liczyc na wbicie kilka lvli dopóki bija wiecej z visów.

@ Edit

zróbcie jak ja, póki nie ma update podszlifujcie skille bo potem moze byc krucho z treinieniem jak beda te wieksze obrazenia...

Kejmilo
23-06-2007, 19:38
Poczułem bezlitosny uchwyt Mrozu i Chłodu! I co dalej? Ahh czekać na Up... Ale ile? Dość owijania w bawełnę...

A co do tego, że ktoś powiedział "dadzą wcześniej, bo dużo ludzi kupi pacc".
Prawda jest taka, że teraz dużo ludzi kupi pacc, a up wyjdzie pod koniec Sierpnia (co oczywiście niemożliwe), a więc kupią drugiego pacca, czyli podwójny zarobek dla Cipów.

Edit: A ja se Druida zrobię :P Już widzę te pieniążki wchodzące do depo za ukończone Deserty, i oferty kupna ode mnie Bp-ów Uhów :]

slimaczek
23-06-2007, 20:25
w diablo wszystko zalezy od przedmiotow (hammer z 80lv i enigma 2x soj etc vs sorc 99lv sorc z jakims noobostwem ze sklepu- sorc wdupia z kretesem) za to w tibii dobrze wyskillowany knight pokona nawet i 2x wiekszy od siebie lv (niezaleznie od profki i chodzby i z samym GS'em, DL'em czy WH'em)
No jasne, oczywiście stanie 400h knightem przy slimach jest stokroć trudniejsze i wymaga więcej umiejętności niż zabijanie potężnego bossa kilkanaście-kilkaset(?) razy w Diablo II.

SnikersS
23-06-2007, 21:42
@Wielce_Oswiecony_KrecikX, Weź poprostu zamknij ten PYSK! Już pieprzysz przez pare postów!!!!! Jak coś Ci się w Tibii nie podoba TO NIE GRAJ I NIE ZAWRACAJ DUPY NA FORUM SZMATO! Won Grać w Diablo geju i pozdrów frajerów z rodziny bo muszą być z ciebie dumni. Poprostu ŻAL, Dzieci NEO RuleZZZ!!:baby:

SnikersS
23-06-2007, 21:54
To widzę że nie tylko ja po tobie jade. Pozdro Dla Siostry i współczucia że ma takiego Brata Gejasa. Żal mi też twojego starego że takie dziecko na świat sprowadził.
P.S. - Jesteś jak te dziecko NEO w czerwonej koszulce na obrazku w moim podpisie niżej \/.

roXen
23-06-2007, 22:23

rotfl, na mint z gfb..

gz pomyslu
tam malo co mf idzie na exury, czysty zysk, a ty tam gfb chcesz uzywac.. great !

$orc
23-06-2007, 23:03
Nie obrażajmy się na wzajem bo i tak nic to nie zmienia a i tak huja wiemy :(

SnikersS
23-06-2007, 23:06
Ty huju glupi zlamany kutasie co? kurwa wyskocz na ulice to kurwa wrocisz w trumnie zajebany s*****elu. co myslisa z e tak se mozesz wyzywac suka pierdolona co? rozpierdoel Cie i zobaczysz skurwysynie pierdolony, jebany w dupe ****u pierdolony... chodz kurwo

PS: Pijany jestem

Bronisz Dzieci NEO!? Siedzi taki idiota i mówi: "Tibia jest głupia, a diablo jest takie zawaliste" Więc niech sie dzieciak nie odzywa! Po co ludziom dupe zawraca spammując forum.
PS. Jestem Trzeźwy

Tore
23-06-2007, 23:34
@Wielce_Oswiecony_KrecikX, Weź poprostu zamknij ten PYSK! Już pieprzysz przez pare postów!!!!! Jak coś Ci się w Tibii nie podoba TO NIE GRAJ I NIE ZAWRACAJ DUPY NA FORUM SZMATO! Won Grać w Diablo geju i pozdrów frajerów z rodziny bo muszą być z ciebie dumni. Poprostu ŻAL, Dzieci NEO RuleZZZ!!

Jesteś jak moja młodsza siostra,

wyjdź i nie wracaj
PS. Naucz się cytować czyjeś słowa bo jak widzę to nie umiesz ;) noob

SnikersS
23-06-2007, 23:43
A co do tej zapowiedzi.. to żal.. histroryjka wymiata, widać że wymyślona na poczekaniu, cipsoft cos zwalił i sie nie wyrobił.

Hail Przepychanie Mamuta!! Hail Cipsoft! Update Plx!

HAIL NOOBS: Wielce_Oswiecony_KrecikX !

Voytex
23-06-2007, 23:43
Bronisz Dzieci NEO!? Siedzi taki idiota i mówi: "Tibia jest głupia, a diablo jest takie zawaliste" Więc niech sie dzieciak nie odzywa! Po co ludziom dupe zawraca spammując forum.
PS. Jestem Trzeźwy

EEE ani nie gram w tibie ani nie gram w diablo ani nie gram w prawie nic wiec sie nie wtracam juz :P robice co chcecie :P i sory za wyzwiska ;]

PS trzezwieje

Zrywna_Szkapa
24-06-2007, 00:15
Wielce oswiecony~

Idź grać w Diablo, jak Ci się to tak podoba, może znajdziesz tam jeszcze bardzije oświeconego gryzonia i nauczy Cię cytować posty...

Nahh
24-06-2007, 02:23
EJ SLUHAJCIE JUSZ JEST UPDEJT

JA JUSZ SOBIEM GIERCZE !!
http://img.photobucket.com/albums/v478/Nahh_the_Evill/kon.gif

Ganci.
24-06-2007, 06:42
@ SnikerS

Zmien podpis bo ten obrazek jest za duzy,

@ Wielce oswiecony krecik

Nie czepiaj sie bo Diablo nie jest mniejszym syfem niz tibia.

@ Inni

Get a Life. Nie macie co robic tylko srac ''kiedy ten update"?
Wezcie smycz i idzcie wyprowadzic psa lub siostre jak nie macie co robic.

@ Ktos tam

70 knight z gfb idzie na mint? Po kiedy grzyba zmniejszac sobie zarobek skoro gfb jest zupelnie zbedne?

Pioter234
24-06-2007, 08:59
Cyt.
my wkońcu płacimy żeby grać

Płacicie i macie 5x więcej terenów , questy , promocje , najlepsze potworki i co najlepsze NIE MACIE NOBÓW.
A dla FACCa zostaje Thais,Venore,Carlin, i pełno NOOBóW

Albertus
24-06-2007, 09:43
bardzo fajnie sie zapowiada

knighci i palkowie beda mieli co badac :)

Vaxasus
24-06-2007, 10:33
A dla FACCa zostaje Thais,Venore,Carlin, i pełno NOOBóW

Zapomniałeś o Kazoo i AB.

Blah the Evill
24-06-2007, 11:25
Get a life...

Cockz
24-06-2007, 11:32
Do dupy z takimi newsami >.>

OtherThanAll
24-06-2007, 11:51
Wywnioskowalem ze polowa osob piszących w tym temacie to dzieci neo. KThxBye

Kejmilo
24-06-2007, 11:53
Zapomniałeś o Kazoo i AB.

Chyba Kaz(n)oo(b) i (na)AB(s)...

Reportero
24-06-2007, 14:08
cIEKAE CZY BEDZIE UPADTE DLA FACCA:)

Sorcer_Pips
24-06-2007, 14:29
cIEKAE CZY BEDZIE UPADTE DLA FACCA:)

raczej nie, ty mając firmę też byś chciał zarabiać

Kejmilo
24-06-2007, 14:33
Up dla Facc będzie - nowe bronie, silniejsze ciosy (prof. fizyczne), być może poprawka w wyglądzie... i tyle.

Wemxiu
24-06-2007, 14:52
Wszyscy starsi tutorzy/senior tutorzy mówią, iż update będzie w tym tygodniu.
Może mają rację.
Pozostaje nam tylko czekać...
Pzdr!

Hellogoodbye
24-06-2007, 15:02
Moze pytali o to inni uzytkownicy.. ale zapytam jeszcze raz o nowe swiaty czy wogole beda.. i jak beda to w jakim odstepie czasu po update ?

Crazy_Frog
24-06-2007, 15:03
Kiedy update bedzie to będzie nie ma się czym podniecać. Bo aż żal postów "To ja bd waliś wiencei z aksa ??" Te wyrównanie profesji jak podaje Cipsoft nie bedzie tylko w tym letnim update więc takich ogromnych zmian nie będzie.
Zresztą taka polityka wprowadzania zmian do gry powoli i systematycznie nie jest wcale taka zła. Enjoy ;)

Pozdrawiam :)

Soldiers
24-06-2007, 16:17
Kiedy update bedzie to będzie nie ma się czym podniecać. Bo aż żal postów "To ja bd waliś wiencei z aksa ??" Te wyrównanie profesji jak podaje Cipsoft nie bedzie tylko w tym letnim update więc takich ogromnych zmian nie będzie.
Zresztą taka polityka wprowadzania zmian do gry powoli i systematycznie nie jest wcale taka zła. Enjoy ;)

oj beda zmiany i to ogromne, Yubow taki palek bedzie walil po 800 z takiego czegos jak throwing stars^^, a np Taifun devilry z sd 600 w potworka/300 w humana. Takie informacje dotarly do mnie wczoraj bodajze

Pawelan
24-06-2007, 16:29
oj beda zmiany i to ogromne, Yubow taki palek bedzie walil po 800 z takiego czegos jak throwing stars^^, a np Taifun devilry z sd 600 w potworka/300 w humana. Takie informacje dotarly do mnie wczoraj bodajze

Już nie będzie bił po 800. Atak assasin starów został zmniejszony z 90 (!) do 60.

Crazy_Frog
24-06-2007, 17:10
Jak zaczynał się test server dla tutorów to były ogromne zmiany w obrażeniach. Teraz zostają one zmniejszone ( lub już zostały ) aby dojść do takiego punktu który im odpowiada.

@down
Matematyk ? :D

Nimir
24-06-2007, 19:09
Już 90 (!) do 60.

To jak by nie było -1/3

800/3*2=ok. 5348o

Wemxiu
24-06-2007, 19:33
Ktoś tam napisał, że już dużo zmniejszyli atak rycerzów, lecz wcale tak nie jest.
Został on zmniejszony o 15% niż na samym początku;););)
Więc i tak jest zaje*****e:p:p:p:p

Rycerzykw
24-06-2007, 20:04
http://tibia.erig.net/Giant_Sword - jest tu dużo informacji na temat zbliżającege sie update, m.in. to że assassin star maja 65 ataku. Są tu również podane przykładowe obrażenia broni przy odpowiednim skillu, a to jeszcze nie wszystko ;)

Iska
24-06-2007, 22:01
Przeciagaja jak tylko moga tego updata

Nimir
24-06-2007, 22:19
To jest taka zacheta zeby podjarać ludzi do kupowania Premium AccX(

Ostatni Up-Date i tak sie przeciągną bradzo długo więc ten to nic nowego....

Nie potrzebnie dają tyle wiadomości o nim...
Zamiast nich dali by screen'y jak ludzie wbijają Lvl'e!

Keris_troth
24-06-2007, 22:23
wiem ze o tym byla juz mowa.. ale chce sie zapytac czy prucz widocznego juz outfitu eskimosa bedzie cos jeszcze z niższej półki do zdobycia dla niższych lvl i latwiejszych do zdobycia itemów... czy co i jak by ktos mogl podac wykaz nowych broni i eq .... Pozdrawiam

Demmer
24-06-2007, 23:36
Ten Update to jeden wielki żal ...... Czy oni nie rozumieją że psują grę.
I tak najlepsza byla Tibia 7.4

Pawelan
25-06-2007, 01:09
Ale zastanów się, jak już wprowadzili te wandy, minął rok, nie ma balansu postaci. Co maja zrobić? Wyrównać knightow i palków zmieniając grę czy może cofnąć serwery do stanu Tibii 7.4? Tamte czasy nie wrócą, trzeba grać albo dać spokój Tibii. Miejmy tylko nadzieję, że wyrównają te profesje i po upie, przy Tibii 8.0 (mamy teraz 7.92 o ile się nie mylę) nie będą już w najbliższych kilku aktualizacjach rażąco zmieniać podstaw gry.

Morqadir
25-06-2007, 09:46
Ten Update to jeden wielki żal ...... Czy oni nie rozumieją że psują grę.
I tak najlepsza byla Tibia 7.4

to pograj na OTSie jak Ci nie pasuje...

Xerionis_Family
25-06-2007, 11:47
Hmm tak sobie myślałem, że jak czary paladynów i knightów będą osłabione, to co się stanie z czarami leczenia? Uhy, ihy, exury, exura gran, i vita... bo jeśli będą jeszcze słabsze niż są teraz, to sobie raczej nie pogramy :PP (Swoją drogą mogli by nawet ulepszyć exura vite - żeby zawsze dawała full hp!).

Tore
25-06-2007, 12:07
Hmm tak sobie myślałem, że jak czary paladynów i knightów będą osłabione, to co się stanie z czarami leczenia? Uhy, ihy, exury, exura gran, i vita... bo jeśli będą jeszcze słabsze niż są teraz, to sobie raczej nie pogramy :PP (Swoją drogą mogli by nawet ulepszyć exura vite - żeby zawsze dawała full hp!).

było już pisane ,że tylko czary/runy ofensywne zostaną zredukowane a czary/runy defensywne zostaną bez zmian;)

Hellogoodbye
25-06-2007, 12:31
Moze pytali o to inni uzytkownicy.. ale zapytam jeszcze raz o nowe swiaty czy wogole beda.. i jak beda to w jakim odstepie czasu po update ?B)

Pacz_mag
25-06-2007, 13:11
Ktos pisal ze up'date bedzie w sierpniu. Przeciez wakacje juz sa! Po za tym test servy dla tutorow i graczy z pacc juz byly wiec mysle ze up bedzie jeszcze w czrwcu. Co do nowych swiatow to niewiem. Mysle ze beda dzien przed albo wejda razem z up'datem. ;)

Pawelan
25-06-2007, 14:24
O ile pamiętam to nowe światy zawsze były wprowadzane po updacie. Moim zdaniem to logiczne ponieważ gracze mogą sobie na starych postaciach przetestować nowości z aktualizacji. Na takim nowym świecie wprowadzonym równo z upem, ktoś kto nie był na TS dla tutorów, nie wie czy zrobić sobie knighta czy sorca..

@ UP

Ten kto pisał o updacie w sierpniu miał na myśli to, że w Niemczech wakacje zaczynają się w sierpniu. Ale osobiście nie wyobrażam sobnie przeciągania tego tak długo. Po ostatnim teaserze chyba można sie spodziewać upka przed najbliższym piątkiem, ew. w weekend.

Fyres
25-06-2007, 14:47
:) spokojnie już teraz trwa konserwacja systemów ( niemogłem się zalogować do 11 00 :) więc spokojnie jak zakończą konserwację to pare dni max 5 i gotowe :) spokojnie .... narazie sobie grajcie i rozkoszujcie się jeszcze starymi grafikami spokojnie :)

OsKr
25-06-2007, 16:10
Prywatny Test Server (dla tutorów sie zakonczyl) Wiec.... Moze to juz nie bawem. Moze dzisiaj ;)?

yezus1
25-06-2007, 16:54
Dokladnie test serwer jest offline , ma ktos jakies sprawdzone informacje na temat update?

OsKr
25-06-2007, 16:56
Mowcie co wiecie :) Update musi byc dzisiaj !

Vectro
25-06-2007, 17:35
Zdania na ten temat są podzielone . Ale uptade wart poświęcenia .

Rafayen
25-06-2007, 18:32
Jun 25 2007 -
Summer update! Tomorrow afternoon CET, all game servers will be offline for a few hours to launch this year's summer update!

=P Ha pierwszy!

Morqadir
25-06-2007, 18:38
Summer update! Tomorrow afternoon CET, all game servers will be offline for a few hours to launch this year's summer update!

no to wszystko wiadomo B)

Tupac666
25-06-2007, 18:50
@OsKr
Nie zabijesz nikogo jeżeli będzie jutro? :evul:

Byrtex13
25-06-2007, 18:56
Nie wiem. Czyżby wprowadzanie update ' u się zaczęło? Nie mogę się zalogować :( Mam nadzieję że to update :)

Sory to tylko kick na moim servie