Pokaż pełną wersje : Jak przestawić Directa w Tibii?
Przez przypadek zmieniłem w opcjach graficznych tibii DirectX5~ na DirectX9 (?) (druga opcja przy 3). Odpalając tibie wyskakuje mi error, zapewne z powodu przestawienia tej funkcji. Jak mogę spowrotem przestawić Directa X9 na X5, nie odpalając tibii?
Wiem że to możliwe, dawno temu już miałem taki przypadek.
Vanhelsen
22-06-2007, 18:40
wpisując nazwę tego błędu w forumowej wyszukiwarce i czytając FAQa? -.-"
@up
Twój post mnie irytuje. Pisząc ten topic licze na pomoc a nie na twoje głupie komenty.
moze latwiej sciagnac nowego klienta??
sam nie wiem...ja bym od tego zaczol:P
@up
Twój post mnie irytuje. Pisząc ten topic licze na pomoc a nie na twoje głupie komenty.
"Tibia.pl supporter"
Wlasciwosci skrotu tibia***** i do elementu docelowego dopisz
-engine 0 - dx5
-engine 1 - dx9
-engine 2 - opengl
@Dronez
Trzym dupe kupiles sobie vipa i na ots spamowales ze zeby na nim grac trzeba sciagnac specjalnego klienta
@Up
Wielkie dzięki. Właśnie tego szukałem.
@Up
Wielkie dzięki. Właśnie tego szukałem.
Pytanie o ten problem pojawiało się z milion razy na forum. Gdybyś użył magicznej opcji szukaj, o której wspomniał Wieszok, dawno byś znalazł odpowiedź.
@up
A mnie (i Wieszoka zapewne też, podobnie jak wieeelu userów) irytuje zylionowy temat o tym błędzie. W szukajkę byś wklepał 'error code 13' (bo to ten błąd). Sprawdziłem, wyszukało wyniki w 1.41 sekund, ósmy temat od góry nosi tytuł "Błąd". Wystarczy zajrzeć i przeczytać, odpowiedź została tam udzielona. Ale nie, nasz pan Dupa-Świętej-Krowy chce wszystko na talerzu.
Vanhelsen
22-06-2007, 21:26
wpisując nazwę tego błędu w forumowej wyszukiwarce i czytając FAQa? -.-"
@up
Twój post mnie irytuje. Pisząc ten topic licze na pomoc a nie na twoje głupie komenty.@Up
Wielkie dzięki. Właśnie tego szukałem.GÓWNO prawda a nie szukałeś, gdybyś szukał nie zakładał byś tego tematu. Irytują mnie ludzie tacy jak Ty... Mój post był POMOCĄ a nie "głupim komentem", gdybyś raczył zastosować się do mojego posta znalazł byś rozwiązanie problemu, ale po co, lepiej ten czas przeznaczyć na expienie, right?!!... -.-"
Ninjaster
22-06-2007, 21:54
ej. mam viste i kolo mi polecil zeby zmienic direct na 9 bo nie umiem odpalic na viscie. jak wejsc wogole w ta grafike tibii i zmeinic tego directa?
Wchodzim W Options>Graphics>Advanced i na samej górze tabeli wybieramy
Ninjaster
22-06-2007, 22:38
ale gdzie wejsc w te options?
Wendaren
22-06-2007, 22:38
Ludzie szukajcie, bo ten error code 13 to za mojej kadencji jest 3 raz i jeszcze chyba 10 razy przedtem o niego pytano ;)
Ninjaster
22-06-2007, 22:42
ej, a gdzie wejsc w te options zeby zmienic?
Wendaren
22-06-2007, 22:47
Po prostu włączasz Tibię, i nie wciskasz "Enter Game" tylko 2 przyciski niżej jest "Options". Jak chcesz amienić directa to "Graphics", "Advanced" i tam u góry masz :)
Ninjaster
22-06-2007, 23:04
ale nie rozumiesz mi wogole nie chce tibia wejsc...
Wendaren
22-06-2007, 23:10
Napisałem Ci 4 posty wyżej! Szukaj!
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1495802
Mój post :p
Ninjaster
22-06-2007, 23:36
daje engine 1 i jak wlanczam to pisze ze tibia is already running a wogole nic nie weszlo =/
to wejdź w manager zadań windows (ctrl alt del) i wykasuj proces Tibia*****, potem ponownie uruchom Tibię :)
Ninjaster
23-06-2007, 11:59
lol.... kto cie zrobil? bo mi cie zal =.= mowie ze pisze ze jest already running ale mi sie nie wlancza tibia ...... tak trudno to zrozumiec... wiec jak niby mam ja wykasowac z manager zadan jak jej tam wogolen ie ma ? -,-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.