zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : POtworki i skille paladynkiem

orromiss
22-06-2007, 23:06
Jest taka magiczna opcja jak szukaj a ja z niej korzystałem i nie mogłem znaleĽć, tego o co chce was zapytac. Moim zdaniem gra paladynem powinna wygl±dać tak:

1)przechodze rook

2)kupuje eq:8-12lvl :brass legs, scale armor, soldier helmet, dwarven shield
12- nie wiem do jakiego jeszcze : noble armor, plate legs, dark helmet, dragon shield

3) skille : 8 level - ide na trolle wbijam 30/30 i kolega summonuje mi moonka na ktorym wbijam 55/30 i przy okazji wbije 9 level. Na 15 levelu wbije 65/35 i expie.

4)Expienie: 9 level skille : 55/30 i expie na elfach w elf fortress(wypadaj± z nich strzały), uwazam na arcanisty oraz pojedynczo zabijam scouty.
Na 15 levelu z kusz± i boltami ide na minosy i mino archery oraz guardy( z mino archerow wypadajo bolty) i tak do 20 levela a potem chyba bede wiedzial.

Mowcie czy dobrze bede grał, a jak zle, to mowcie jak inaczej mam to robic.

Sanyol_Master
22-06-2007, 23:14
Jest taka magiczna opcja jak szukaj a ja z niej korzystałem i nie mogłem znaleĽć, tego o co chce was zapytac. Moim zdaniem gra paladynem powinna wygl±dać tak:

1)przechodze rook

12- nie wiem do jakiego jeszcze : noble armor, plate legs, dark helmet, dragon shield

3) skille : 8 level - ide na trolle wbijam 30/30 i kolega summonuje mi moonka na ktorym wbijam 55/30 i przy okazji wbije 9 level. Na 15 levelu wbije 65/35 i expie.

4)Expienie: 9 level skille : 55/30 i expie na elfach w elf fortress(wypadaj± z nich strzały), uwazam na arcanisty oraz pojedynczo zabijam scouty.
Na 15 levelu z kusz± i boltami ide na minosy i mino archery oraz guardy( z mino archerow wypadajo bolty) i tak do 20 levela a potem chyba bede wiedzial.

to z elfami i mino nie za bardzo,znaczy tylko z arcnami i archerami,od archerow bedziesz za mocno dostawal,zreszta jak i od arcanow...

Bulbek
22-06-2007, 23:16
Bron cie Panie Boze isc na elfy. Polecam cyclopy lub Dwarfy soldy i pojedynczo guardy (leca z soldow bolty)

Kup.Se.Musk
23-06-2007, 00:07
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=70325

-.-

Gladius
23-06-2007, 12:40
To jest poradnik czy co? :p Najpierw tak zagraj, a potem pisz na forum ; )

orromiss
23-06-2007, 14:44
To jest poradnik czy co? :p Najpierw tak zagraj, a potem pisz na forum ; )

To nie poradnik, tylko ja was pytam czy dobrze bede gral

Gardi
23-06-2007, 17:06
sory,ale wedgług mnie pomysł idiotyczny... nie licz na to że te stzrały/bełty które ci polecą z elfów i archerów wystarczą ci na expienie, a od tych potworków przy twoim lvl paść będzie niezwykle łatwo. Na początek może jakieś roty(leci z nich sporo kasy za która będziesz kupowal amunicję) lub ghoule. Nie licz na tym etapie an grę palkiem z jakimś dużym zyskiem bo to nierealne. Za to co uzbierasz podczas expienia kupujesz następne stzrały/bełty i idziesz expić dalej tak w kółko-taka rola palka na początku. Później sam zdecydujesz gdzie chodzić(np guardy,cycki). Zresztą powstał juz niejeden poradnik dla tej profesji i więcej się dowiesz tam.B)

Leondoris
23-06-2007, 20:01
Nie wiem na jakim ¶wiecie chcesz robić tego chara ale patrz±c na twoje dane grasz na Refugii (non-pvp) a tam nie będziesz mógł skilować na monku kolegi. Sam gram na ¶wiecie non-pvp i wiem że skilowanie jest spor± strat± kasy na takich ¶wiatach co nie znaczy że nie opłaca sie grać na nich palkiem:p

orromiss
23-06-2007, 20:24
tego palka robie sobie na refugi

Technick
23-06-2007, 20:42
Skillować do 65... Też tak robiłem na pocz±tku gry palkiem. Po godzinie zwykle skillowanie się kończyło, bo już mnie nadgarstek bolał ; /. No chyba, że jeste¶ masochist± to już inna sprawa.
Na mino guardy palkiem z 15 lvlem 8o
Dopiero zaczynasz grać w tibię?
Jeden hit tego mino wchodziłby za 120+

Uci3kini3r
23-06-2007, 21:22
Tylko ze palkiem nie mozesz miec luku/kuszy i tarczy naraz. A bez tarczy sie duzo wiecej obrywa ;/

1gu5
23-06-2007, 21:27
tego palka robie sobie na refugi

szczę¶liwego...^^

Flasherq
23-06-2007, 21:30

1)przechodze rook

Powiem wprost, będziesz grał okropnie.

Ja gram tak:

1) w zupełno¶ci się z tob± zgadzam.
2) kupuję eq: brass armor, solider helmet, dwarwen shield, chain legs (heh, sentyment, długa historia) za pozostał± kasę kupuję speary.
3) expie do 16lvl (co opiszę w następnym punkcie) i idę skillować. Zazwyczaj do 60 dista, pallem uwielbiam grać na pvp więc trenie na monku kolegi, b±dĽ z innym pallem z podobnym eq i skillami. Shielding będzie nam też rósł co jest bardzo przydatne.
4) na pocz±tku expie sobie w najlepsze na zamku nieopodal Ab oraz na wolfach, trollach, waspach i bugach do 13lvl. Potem idę do kopalnia powalczyć z dwarfami i soldkami. Potem za¶ na guardy do 50lvl. Teraz już maj±c takie do¶wiadczenie będziesz wiedział na co chodzić.

Coach
24-06-2007, 00:46
Sam gram na ¶wiecie non-pvp i wiem że skilowanie jest spor± strat± kasy na takich ¶wiatach co nie znaczy że nie opłaca sie grać na nich palkiem:p

bo tylko idioci wydaj± kase na speary, co za problem i¶ć na amazon camp nazbierać spearów

cielakmateusz
24-06-2007, 00:53
Na 9 lvl na fortece elfów :|
Zycze powodzenia.
Ja byłem 11 Palkiem skille 61 dist , gdyby nie BP ihów to bym padł na wej¶ćiu

nie123
24-06-2007, 01:54
OJ ziomek zes chyba z dywanu spadł masz tyle innych poradnikow jak grac pallem to ty kombinujesz...8o

Leondoris
24-06-2007, 13:24
bo tylko idioci wydaj± kase na speary, co za problem i¶ć na amazon camp nazbierać spearów

Tak? To ciekawe na czym będziesz tymi spearami skilował? Ja kupuje około 1000 kamieni za 10k ł±cznie i skiluje na rotach i dwarfach. A od spearów potworki odrazu padaj± i trzeba cały czas do depo po nie biegać bo więcej niż 15-20 nie weĽmiesz na tym lvlu.

Piotrek Marycha
24-06-2007, 15:23
To nie poradnik, tylko ja was pytam czy dobrze bede gral

Ľle, spam, reported

nie123
24-06-2007, 18:24
Wezie temat zamknijcie bo jeszcze ziomkowi nic ciekawego nie powiedzilisce...