Pokaż pełną wersje : Fast MLV
Witam!
Po kilku miesiącach powracam do tibii i jej świata ;-)
Przeczytałem info na temat letniego update...i niestety zawiodłem się ponieważ jestem druidem xD!
Mam pomysł. Chodzi o to, że po update nie lv tylko mlv będzie ważniejszy. Więc czemu nie robić mlv'a szybciej? Choćby 2 razy szybciej! Bo to będzie uciążliwe, knight zrobi sobie skille 60/60 i już wymiata na 20 lv. A mag? 20 lv i 20 mlv...
Co myślicie o tym?
ja mysle ze gdybys czytal newsy o update wiedzialbys, ze do ok. 70 levelu nikt nie odczuje zmian. Poza tym o ile mi wiadomo jak na razie nie ma pewnosci jak mocno mlvl bedzie wplywal na obrazenia z czarow i dzieki temu tak naprawde nie wiadomo jak mocno trzeba bedzie go trenowac.
problem polega na tym ze ty jako poczatkujacy gracz myslisz ze skile leca szybciej niz m level, ja jako 138 ek wiem ze na axe adv potrzebuje nie mniej nie wiecej tylko 80 godzin nudnego treningu, natomiast, majac1 mln kasy w banku moge kazdy m lev wbic w godzine :)
PiscemNatareDoces
25-06-2007, 02:25
Hahahaha.
Mana needed from Magic Level 80 (+0%) to Magic Level 81: 3,277,440
Cost if using mana fluids @ ~100 mana / 50gp (selling flasks back) each: 1,638,720 GP
Time to drink 32,774 fluids @ ~100 mana each and 1 fluid every 2 seconds: 18h 12m 28s
Mowiles cos o 1 godzinie i 1M kasy???
No wlasnie !! Z MANASAMI PRAWIE 20H, czyli 1/4 tego co ty skilujesz. Pomyslec ile czasu by to zajelo z normalna regeneracja many, czyli bez kosztow ( jak u rycerza )
Pomyslec ile czasu by to zajelo z normalna regeneracja many, czyli bez kosztow ( jak u rycerza )
Pomyslec, ze podczas expienia wpadnie ci co prawda wolniej niz przy piciu mfow na bocie, ale szybciej niz przy samej regeneracji, odwrotnie niz knightowi ( trening vs wzrost skillow przy expieniu - 3:0 dla treningu ).
Marciniek
25-06-2007, 09:47
Jak już napisał Vil, postacie z typowym mlvlem do ok. 70 lvlu nie odczują większych zmian, co oznacza, że mając mlvl większy niż "typowy" postacie magiczne mogą zyskać.
Au'los, najlepszym rozwiązaniem (wg mnie) będzie wbicie wymaganego poziomu i robienie uh, w ten sposób wbijesz mlvl i zarobisz troche gotówki, którą można odłożyć albo przeznaczyć np. na mf albo life ringi.
A co do mlvlu, jak masz większy to zwiększa komfort gry zarówno teraz jak i po update.
Sorcerereq
25-06-2007, 09:51
Kupta se soft bootsy... W nich się opłacalnie i bardzo szybko robi runy, a co za tym idzie mlvl, a na expie nie wiem jak... zależy od szczęscia... :P W każdym razie musiałbyś w 4h zarabiać 10k na huncie... 8o
W każdym razie musiałbyś w 4h zarabiać 10k na huncie...
Mówisz, jakby to było niemożliwe.
Bo myśli, że owszem, jest :)
Hahahaha.
Mana needed from Magic Level 80 (+0%) to Magic Level 81: 3,277,440
Cost if using mana fluids @ ~100 mana / 50gp (selling flasks back) each: 1,638,720 GP
Time to drink 32,774 fluids @ ~100 mana each and 1 fluid every 2 seconds: 18h 12m 28s
Mowiles cos o 1 godzinie i 1M kasy???
porownywalem knighta i sorca, chodzilo mi o to ze knightem trzeba te swoje 75 godizn wyskilowac a magiem mozna sobie pomoc i tak robiac 74-->75 m level wydamy 900k a zrobione sd mozna sprzedac za 600k wiec wtapiajac 300k kasy mozna to zrobic relatywnie szybko. a knightem SIE NEI PRZYSPIESZY. oczywiscie, problemem pozostaja sp, ale przecierz nikt normalny nie skiluje 50-90 godzin non stop tylko tez jest to rozlozone na jakies 1-2 tygodnie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.