zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia 7.6 vs tibia 7.92

nabber
25-06-2007, 11:38
oceniajcie która wersja tibi była lepsza dla tych co nigdy nie grali w tibie 7.6 daje filma:

http://pl.youtube.com/watch?v=xjBchtD03zU&mode=related&search=

a tu 7.92 dla przykładu
http://pl.youtube.com/watch?v=cK8_f-ScPoQ

Anvortis
25-06-2007, 12:11
Ehhh, nie wroca juz stary czasy Tibii, ktora tak wkrecala do grania ;/. Tibia 7.92 to zlo ........

Silver Kay
25-06-2007, 12:13
Ehhh, nie wroca juz stary czasy Tibii, ktora tak wkrecala do grania ;/. Tibia 7.92 to zlo ........

za to najlepsze otsy sa pod 7.6 :))

Anvortis
25-06-2007, 12:15
za to najlepsze otsy sa pod 7.6 :))

I to wlasnie mnie pociesza :).

Robert Lublin
25-06-2007, 12:32
Ehhh...Wspomninia po Tibi...
Ja tam jestem fanem updatow tibi do czasu Ank bylo spoko ale potem juz jak weszła Tiqanda zaczeła sie tibia szybko psuć, teraz juz tej gry nie nazwał bym tibia... :s
Ale mimo to mam zamiar powrocic na new servy jak wyjda w wakacje juz nawet pacca mam :P

Pamietajcie Drogie dzieci teraz macie tylko namiastke tibi, ale kto nie grał kiedys ten nie wie... ;s

BingooCola
25-06-2007, 12:37
Tibia 7.6 była najelpsza :) wraz z kolejną wersją i updejtami tibia zaczeła sie pierdolić :'(

Exod
25-06-2007, 12:39
1. Najpierw idiotyczne hotkeye :baby:
2. Teraz te zmiany profesji :baby:
3. Że bronie będą od lvl'a :baby:

Upierz
25-06-2007, 12:44
To 7.5 bodajże, spójrzcie na trawę. Klimat Tibii umarł dawno i raczej już nie powróci, 7.5 była najlepsza.

Gucias
25-06-2007, 13:03
oceniajcie która wersja tibi była lepsza dla tych co nigdy nie grali w tibie 7.6 daje filma:

http://pl.youtube.com/watch?v=xjBchtD03zU&mode=related&search=

a tu 7.92 dla przykładu
http://pl.youtube.com/watch?v=cK8_f-ScPoQ
Hey Mógłbyś mi dać mp3 z tą za**** muzą (druga w kolejności - ala pulp fiction) - nvm już znalazłem :p
Fajne filmiki :P

Wielki MarIuSzzo
25-06-2007, 13:09
najlepsze otsy byly po 7.1. nic pozniej nie pobilo tych turnieji non_bot-pvp.
wtedy to bylo cos miec dobre pvp, na podobnym otsie ludzie sie ciebie bali. teraz ? teraz wyskoczy dzieciak z botem i pozamiatane.

tibia najlepsza to pod 7.5 byla. od kolejnych update'ow cipsoft zaczynal ja coraz bardziej pozbawiac swojego klimatu.

Hugo
25-06-2007, 13:24
A moim zdaniem najlepsza była tibia 7.6 i nic tego nie zmieni.
Były już wandy ale żeby kogoś sorcem ubic nadal trzeba było porządnie wycelować na ekranie. A teraz walka wygląda tak:
Ja mam więcej sd niż ty masz uh, to ja wygram hahahahahaha (F10)

tibia, to już nie jest Tibia

Pan Kracy
25-06-2007, 13:34
niema to jak stare czasy gdy robiło się 5 sorców z 15lvlem i 25mlvlem i sd sie waliło na MC :D:D:D haha nigdy nie zapomne tych starych dobrych wspomnień gdy zaczynałem grać ;-)

ps. teraz już się botami nie bawię za dużo do stracenia X(X(X(X( 7.6- rox

oli_powrot
25-06-2007, 13:38
Według mnie najlepsza tibia to była 7.1-7.3...Wtedy jak zaczynałem grę... 50lvl to było coś :) a teraz trzeba będzie zrobić 100lvl żeby być kimś...
W tibii 7.6 były bodajże już soule, i speary się łamały ale to nie ma znaczenia.

Zawsze można iść na otsy ;) i pograć sobie na tibii 7.6 :D. Ja tam wolę iść z duchem czasu i grać na nowej tibii ;p

Tuba^^
25-06-2007, 13:48
7.5 rox
Gdy nie bylo jeszcze tyle dzieci "ruszczek"
A wysoko poziomowych sorcow bylo kilka na serverze

Anvortis
25-06-2007, 14:30
Tibia 7.5, owszem byla super (48 ED z 86 mlvl :P). W Tibii 7.6 mozna sobie najwyzej ponarzekac, na lamiace sie speary itp. Dla mnie Tibia 7.6 byla juz ostatnia wersja przypominajaca prawdziwa Tibie sprzed wielu lat.

Dzisiejszy poziom Tibii sprawil wlasnie, to co sie dzieje (ktury, z kont, dul, morze, "possij mattce......"). Kiedys 12 latkowie nie grali w Tibie, bo po prostu nie potrafili sobie poradzic. W dzisiejszych czasach, wystarczy wbic lvl i miec dobry internet (wbicie lvl w dzisiejszych czasach, to przyjemnosc), kiedys bylo inaczej.......nie bylo tyle psujow tej gry ........CipSoft mysli, ze ulepsza ta gre, ale tak naprawde wzieli by sie za konserwacje, wzmacnianie etc serverow do gry, a nie na sile probuje ulepszyc cos co bylo IDEALNE ! "wszystko powinno byc uproszczone do takiego stopnia jak to mozliwe, ale nie bardziej!" oni sie do tego nie stosowali. Tibia tez miala taki jakby pasek ulepszenia, ktory zostal dawno przekroczony co skutkuje tym, co widzimy.

CipSoft doskonale wie, ze po ktoryms tam updacie zaczelo grac duzo dzieci i ulatwiaja im gre, bo "dziecko dostaje kieszonkowe, wiec bedzie PACC, bedzie pacc to zarobimy". Taka jest moja opinia na ten temat, ich nie obchodzi dobro graczy lecz ilosc $$ za to. Nie dziwie sie im, bo w koncu nie robia tego za darmo, tez chca cos z tego miec, ale bez przesady......

Granteon
25-06-2007, 14:53
wtedy to bylo cos miec dobre pvp, na podobnym otsie ludzie sie ciebie bali. teraz ? teraz wyskoczy dzieciak z botem i pozamiatane.

Już nawet nie potrzebuje tego bota, bo jest już "wbudowany" w Tibii :P

Slyzgy
25-06-2007, 15:14
Ja zaczolem na 7,3 bodajze to bylo cos :P a teraz... jednym słowem lipa sie robi

pzdr

Kimiko
25-06-2007, 15:20
A ja wam powiem tak:
Kiedys to sztuka bylo wbic 100LvL mowie jeszcze o tych starych 6.x
Pozniej wszedla tibia 7.1 Looz ;] Pk bylo fajne ... tam sie naprawde cwiczylo PvP poniewaz nawet w potwory trzeba bylo celowac.
Następnie tibia 7.4 Problemy z logowaniem :/ ( Bubble 200 LVL )
To byl wyczyn Nastepnie byl Cachero ( jak sie myle to mnie poprawcie )
Nastepnie tibia 7.5 Hmm nie powiem duzo bo nie bylo nic ciekawego.
I uwaga! tibia 7.6 Dodali Soul ( W koncu jakies urozmaicenie ) I tak mogloby pozostac ale niee.... musieli zmienic i dodawac te jebane czary od lvli ...
Kiedys sie wbijalo ten 15 lvl 15 m lvl i sie robilo sd,hmm wybieralo sie na hunty...

Teraz!
7.71 Boty ! ( CipBot ) Następnie MegaBomb ...
7.72 ( n/c )
7.8 W sumie nic sie nie zmienilo dodane jebane hotkeye , kupowane runy w sklepie ! OTS!
7.92
No i w koncu ... wbija ktos 100 lvl ( pff co to za problem 1-2 miechy )
200lvl ? ( tez mi wyczyn )
300Lvl ? ( tak napewno gra na mule i handluje na allegro -.- )
to jest cala rzeczywistosc.

TIBIA 7.6 RLz

PoZDro All ;)

Guriel
25-06-2007, 15:34
Ja lubilem tibie 7.1 to dopiero byla gra ;]
a teraz to no coments ;/

pzdR! :>

Frisbi
25-06-2007, 15:44
Osobiście gram dopiero od 7.26, ale najbardziej do gustu przypadły mi czasy Tibii 7.4-7.5
Kiedyś, to trzeba było być nieźle wytrenowanym, aby trafiać sobie z SD, a teraz ... Ale na nowe światy PvP pójdę ;)

wrogonastawiony
25-06-2007, 16:14
EHhh ten warrior outftit 7.6 - boski ! :) Teraz taki krzywy jest. :/
Fajne tez byly te akcje z przekladaniem parceli pod siebie zeby runami nie mogli trafiac ;p
lezka sie kreci =(

Golden'Fanatyk
25-06-2007, 16:19
Tibia 7.6 ftw _/

Sorcerereq
25-06-2007, 16:45
http://pl.youtube.com/watch?v=yE2F_PyRknM

tutaj ładny filmik ukazujący różnicę - kiedyś... teraz...

Kiełek
25-06-2007, 18:43
A może by tak napisac petycje o przywrocenie Tibii 7.4 - 7.6? Obecnie Tibia z coraz kolejnym updatem schodzi na DNO! Niby wyrównanie profesji? Bronie dla rycków od lvl. Outfity, ten summoner wygląda jakby dostał z pały w plecy :(
Hotkeye? Teraz liczy się ile osób cię bije. Wracając do petycji, sądze, że Cipy raczej by się zgodzili. Nie wątpie że obecna Tibia ma też swoich zwolenników, ale jest ich znacznie mniej niż zwolenników dawnej Tibii. A przecież CipSoftowi głównie zależy na ilości graczy, i na kasie, prawda? Więc można byłoby zagrozic, że nie będziemy grac do czasu, kiedy nie wprowadzą starej Tibii. Jedynym problemem byłaby kwestia pieniędzy wydanych na outfity/addony.

Pozdrawiam :)

Gesior
25-06-2007, 19:32
Tibia 7.5, owszem byla super (48 ED z 86 mlvl :P). ...
Aktualnie (chyba ten sam gosc) ma 90 mlvl i chyba 52 lvl. Stara tibia mu raczej nie pomogła w biciu mlvla, bo wbił go pijąc MFy, a po update z hotkeyami moze trzymac hot key i samo pije.

Wielki MarIuSzzo
25-06-2007, 19:40
http://pl.youtube.com/watch?v=yE2F_PyRknM

tutaj ładny filmik ukazujący różnicę - kiedyś... teraz...

ten filmik pokazuje jak sie nie powinno walczyc.
koszmarne pvp polaczone z kiepskim montazem.

SzlafRok
25-06-2007, 20:25
CO ;(
Lubie tamte czasy ale nieporadzicie nic !
Ludzie konkurencje trzeba zrobic :P hunted.pl - ots (7.4 plx)

TT- Tibicy terro - wywalac każdego z serverów - serv po servie (pvp) :evul:

tera to jest tak
Buy Blackd proxy > Pacc > 100 lvl :)

Nevizus
25-06-2007, 20:27
7.6 rlzzz chociaz mozna bylo sie pochwalic celnoscia run a pod 7.92.. nie wpsomne juz o 8.0 porazka tibia schodzi na psy teraz same dzieci neo zostana;]

Anoj
25-06-2007, 20:36
gdyby nie update juz dawno bym w to nie gral... a tak powrot ;)

Zen
25-06-2007, 20:46
jak dla mnei najlepsze tibie to byly 7.5 ; 7.4 ; 7.6

wtedy to byla gra... zaluje starych czasow,
tibia ktora mamy teraz porownac mozna do ots

Wedlug mnie cip soft powinien zrobic serwery na klienty 7.4,5,6 (ktorys z nich) dla koneserow tibi, dla ktorych tibia nie byla tylko wyscigiem po level. serwery te (skoro cipom zalezy na kasie) powinny byc platne (np. wejscie na 3 miesiace -180 zl). ttakie jest moje zdanie

zeby takie marzenie sie spelnilo trzeba zaangazowania duzej ilosci graczy i osobiscie proponuje utworzenie organizacji na rzecz powrotu starej tibi otorzenie stron fanowskich. moge sie tym zajac tlyyko potrzebowal bym wspolpracownikowi i duzej ilosci osob ktore mnie popieraja....co wy na to? hehe

Dawergo
25-06-2007, 20:52
tibie 7.4 i 7.5 byly najlepsze... pamietam te farmy druidow w roznych dziwnych miejscach... szkdoa ze te czasy juz nie wroca :(

SzlafRok
25-06-2007, 20:55
jak dla mnei najlepsze tibie to byly 7.5 ; 7.4 ; 7.6

Wedlug mnie cip soft powinien zrobic serwery na klienty 7.4,5,6 (ktorys z nich) dla koneserow tibi, dla ktorych tibia nie byla tylko wyscigiem po level. serwery te (skoro cipom zalezy na kasie) powinny byc platne (np. wejscie na 3 miesiace -180 zl). ttakie jest moje zdanie

zeby takie marzenie sie spelnilo trzeba zaangazowania duzej ilosci graczy i osobiscie proponuje utworzenie organizacji na rzecz powrotu starej tibi otorzenie stron fanowskich. moge sie tym zajac tlyyko potrzebowal bym wspolpracownikowi i duzej ilosci osob ktore mnie popieraja....co wy na to? hehe
ba zapłacił bym !.. !!! .
Moze lepiej zapytac się któregoś z "bogów" czy ... no własnie ;)
+ temat na tibia.com - kiedyś było i hyhy całą noc widziałem tylko ok
zapelować o ankiete (czy dodać/zamienic jakiś serv 6.x-.7x)
strona nic nieda na siłe trzeba
rozpieprzeniem servera na dobre (jednego)
i porozmawianiem w 4 oczy

Milten The Druid
25-06-2007, 21:01
A ja najlepiej wspominam tibie z czasow kiedy mozna bylo robic uh trapy, nie dalo sie wchodzic na meble i skrzynki, farmy druidow i te duele w ktorych liczyl sie skill a nie to kto ma wiecej run, wyzszy lvl.... Tamta tibia miala swoj niepowtarzalny klimat, teraz z kazdym update ta gra staje sie coraz gorsza i traci swoj urok.

Kowa_l
25-06-2007, 21:02
pamietam czasy farm druidow na mc :P a teraz idziesz do shopa "hi 20 ultimate healing rune yes"...ehh ;s
Outfity stare, tego mi strasznie brakuje ....
Tibia 7.6 come back plax ;s

Arjenek
25-06-2007, 21:04
:/ Ta .. 7.5 Come back ;((((((((((( teraz to straszna lipa bedzie 8.0 to już w ogole :/

qq2
25-06-2007, 21:08
Hehe, zgodzę się z kolegami up, najlepsze te farmy drutów co były xD

Tibia 7.6 ... To było coś, pamiętam jak mój kolega miał wtedy 55 msa i jak przychodził do kafejki, to razem z innymi biegał na różne hunty itp. to wtedy połowa miasta się zleciała, żeby popatrzeć :D

Gered
25-06-2007, 21:12
taaa... a za 2-3 lata bedziecie mowili ze Tibia 8.0 byla najlepsza, bo pozniej ja zespuli, dodajac cos nowego...
ja osobiście uważam ze tibia 7.6 byla ok, tibia 7.92 tez jest ok i tibia 8.0 tez bedzie ok, tylko do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaic... w koncu wszystko sie zmienia ;)

Archangel-Tyrael
25-06-2007, 22:00
Prosba o tytul nutki w 1 minucie 07 sekundzie z pandoria war

@topic
To juz nie tibia to ots!!

milibi
25-06-2007, 22:29
Większość z was mówi "To już nie TIBIA to OTS " HMM TO TYLKO słowa.
Mówicie jaka to tibia była fajna, a jaka teraz jest głupia... jak wam sie nie podoba to nie grajcie proste :)

Tibia 7.6 była najlepsza no i może 7.5 ale co poradzic trzeba patrzec do przodu, kazda gra MMORPG sie zmienia i tibia również

Etoric
25-06-2007, 22:49
wiecie jak narzekałem na tibie 7.6 i prosiłem, by wróciła tibia 7.3? wszystko się zmienia, do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaić.

Prepok
25-06-2007, 23:13
Tibia 7.6 \o/

Teraz polowa ludu ma poblemy jak wlacza Tibie 7.92 za duzo zajmuje procesora ;/ Tibia 7.6 wlaczalo sie bez problemu... (to zalezy od kompa) Tibia 7.6 Zajebisty FPS teraz to gora mam 60 -.-"

UPDATE SUX! Teraz "Cipki" duzo nie zarobia :< na nowe BMW , CADILAKI ITP..

CIPY SUX!! :*

@down no racja x) ale grafa suks xD

Rocketsss
25-06-2007, 23:15
NIE WIECIE TO NIE GADAJCIE , NAJLEPSZE TIBIE TO 7.1 , 7.4 KAZDY DOSWIADCZONY GRACZ TO POTWIERDZI ! wtedy nikt na nic nie narzekal -.-

Neo_pl
25-06-2007, 23:56
7.4 rox... wszyscy mowia 7.5 ...a co bez rodow nie wyzyjecie?!?! Kiedys to byly czasy jak do 25 lvl sie blio z WH roty a potem z hmmami i niewidka na ghost land / drefie xD

Neo_pl
25-06-2007, 23:59
Tibia 7.6 \o/

Teraz polowa ludu ma poblemy jak wlacza Tibie 7.92 za duzo zajmuje procesora ;/ Tibia 7.6 wlaczalo sie bez problemu... (to zalezy od kompa) Tibia 7.6 Zajebisty FPS teraz to gora mam 60 -.-"

UPDATE SUX! Teraz "Cipki" duzo nie zarobia :< na nowe BMW , CADILAKI ITP..

CIPY SUX!! :*

@down no racja x) ale grafa suks xD

Pierd*** mnie grafa... w Tibi nigdy nie byla i nie bedzie najlepsza ... liczy sie KLIMAT ktory teraz jest coraz bardziej pierdzielony !

Milten The Druid
26-06-2007, 00:04
Większość z was mówi "To już nie TIBIA to OTS " HMM TO TYLKO słowa.
Mówicie jaka to tibia była fajna, a jaka teraz jest głupia... jak wam sie nie podoba to nie grajcie proste :)

Tibia 7.6 była najlepsza no i może 7.5 ale co poradzic trzeba patrzec do przodu, kazda gra MMORPG sie zmienia i tibia również

Tak wszystko rozumiem ale dlaczego caly czas sie zmienia na gorsze? :/ Wlasnie dlatego juz nie gram ze mi sie nie podoba tibia 8.0 to juz bedzie tragedia... po ladnych paru latach zmieniac dmg run i zwiekszac male... szybko sie skapneli ze jest nie rowno -.- Do tego na bron lvl bedzie potrzebny co upodobni tibie do innych gier mmprpg... Tak jak jzu wspominalem tibia stracila swoj urok i klimat a z kazdym kolejnym update traci go jeszcze bardziej. I jeszcze te nowe outfity poprostu niewypal :/ Old tibia rox.

Exodus
26-06-2007, 00:05
Nie rozumiem , czemu wy wszyscy tak pragniecie Tibii 7.6 ktora niewiele roznila sie od obecnej .Wielu uwaza ze najlepsza wersja byla 7.1 ,przed update ze skullami i wieloma innymi rzewczami . Ja osobiscie GRAM od 7,2 i moim zdaniem optymalna wersja byla Tibia 7.4. I raczej to nie jest kwestia gustu tylko FAKT!

ps.zgadzam sie z Rocketsss

Prepok
26-06-2007, 00:18
Pierd*** mnie grafa... w Tibi nigdy nie byla i nie bedzie najlepsza ... liczy sie KLIMAT ktory teraz jest coraz bardziej pierdzielony !

SZCZERze? mam Cie GLEBOKO W DU** Twoja wypowiedz xD

Grafa no fakt byla zawsze zjebana x) Tibia 3d plx? buahahah xD

MalyZiomQ
18-08-2007, 00:39
mojim zdaniem to 7.92 lepsza bo sa te addony i przesto sie nienudzi gra bo zbierasz itemki na addony ;). Ale otsy na 7.6 tez sa spoko :), a 8.0 jest tez dobra bo bronie od leva to jest trudniej wogule wszystkie sa wypas

Rexibol
18-08-2007, 01:14
archeolog oO

Tentotrix
18-08-2007, 01:19
@MalyZiomQ (omg co za nick..)
no właśnie a to klasyczny przykład dzieciaka z tibi 7.9 :) "wogule" ,wypowiada sie w temacie ,a tibie 7.6 widzial tylko na OTS-ie....taaa i wlasnie takie dzieci jak on zostaną w tibi jak cipsofty czegoś nie zrobią....
@topic
PRAWIE wszyscy (naprawde nieliczni wypowiedzieli sie inaczej) byli by za przywróceniem tibi 7.6 i w dól... ja oczywiście także..(7.4 rox ! ) więc można by,zebrać jak najwięcej zwolenników "old tibi" założyć oficjalny blog i gromadzić tam wpisy wszystkich którzy by byli za przywróceniem starej tibi,i podesłac link cipsoftą..może wtedy jakoś by zaaragowali...ktoś napisał ze był by prolbem z kasą wydaną na addony,inny ze grafika kiedys byla sux...rozwiązaniem by było przeniesienie grafiki i addonów na silnik starej tibi,natomiast sama rozgrywka by była taka jak kiedyś... jakby już do czegoś doszło ,to cipsoft by zrobił ankiete do której wersji tibi najlepiej by było wrocić i demokratycznie wybrać :p było by super,zobaczyc znowu te farmy druidów i pallków z boltami (a teraz spiry..-.- ) duzo zalezy od nas tak wiec do dzieła...

BTW @edit
36.hopto.org fajny ots PVP ENFO Aldora War ..mozna sie pobić bez hotkow i poczuc smak starej tibi :)
tu szczegóły : http://www.otservlist.org/k120538.html OTS NIE MóJ !!!

Gagan
18-08-2007, 23:54
to nie grajcie w tibie, ja preferuje sapera

Sid Domestos
19-08-2007, 01:36
Oj, dzieci, dzieci. Wiecie dzieki czemum, sa te wszystkie zmiany? Dzieki wam drodzy gracze. Przed wprowadzeniem hotkey, byl lament, ze w grze jest duzo botterow, i uczciwy gracz, nie ma szans z takim. W ankietach najbardziej cziterzy przeszkadzali w grze. To, zeby bylo sprawiedliwie, wprowadzili hotkeye i dalej jest lament... Ludzie zdecydujcie sie wreszcie... I do wszystkich znawcow. W tibii 7.5 (najlepsza i najbardziej zbalansowana Tibia wedlug mnie) wprowadzili soule i lamiace sie speary, a dopiero w 7.6 wandy i rody.

Ev_
19-08-2007, 11:37
7.5 roxor =( Pozniej soule, hotkeye, chodzenie po 3+ parcelach :( pz na statkach, bronie na lvl zal xd

A czy to nie w 7.6 dopiero byly soule? ;d

Tentotrix
19-08-2007, 12:26
W tibii 7.5 (najlepsza i najbardziej zbalansowana Tibia wedlug mnie) wprowadzili soule i lamiace sie speary, a dopiero w 7.6 wandy i rody.

Nie.W Tibi 7.5 wprowadzili łamiące sie speary (wszyscy zaczeli plakać ze udupili pallków) w tibi 7.6 soule,czary od lvl i wandy...dlatego moim zdaniem 7.4 była najlepsza

BingooCola
19-08-2007, 12:40
Mój pierwszy char był właśnie na przełomie tibii 7.5 i 7.6 więc te 2 wersje tej gry były najlepsze :) Teraz jakieś głupie areny,bronie od lvl...Bez sens

Lavanor
19-08-2007, 13:09
Ja tam jestem fanem updatow tibi do czasu Ank bylo spoko ale potem juz jak weszła Tiqanda zaczeła sie tibia szybko psuć, teraz juz tej gry nie nazwał bym tibia... :s
Ale mimo to mam zamiar powrocic na new servy jak wyjda w wakacje juz nawet pacca mam :P

Pamietajcie Drogie dzieci teraz macie tylko namiastke tibi, ale kto nie grał kiedys ten nie wie... ;s

Kiedy niby mają wyjść :OOoo
Jak wyjdą to też lecę < na pvp > xD

A co do filmu .. 7.4 roox:)

Tentotrix
19-08-2007, 13:16
Wszyscy mówia ze old tibia rox...to moze ktoś by był zainteresowany zrobieniem strony o ktorej pisalem kilka postów wyżej ?

Zwi$TheDruid
19-08-2007, 13:20
Tibia 7.6 była fajna ale mi bardziej sie podoba 7.92 bo tam sa hotkeye nowe outfity i dużo nowych broni , mobów , czarów i expowisk. ALe zjebali z tymi broniami od lvl X(

Mercioleksy
19-08-2007, 22:53
Mój pierwszy char był na tibia 7.5 Fajnie się grało. Do Tibi 7.92 dało się grać jeszcze. Update zmienił grę w syf. Trzy najgorsze błędy cipsoftu od czasów 7.5 to moim zdaniem:
1.Soul points
2.Bronie od lvla
3.Nowy przelicznik hitów z magi

Bonie od lvl to porażka. Bronie od skila dałoby się moim zdaniem wytrzymać. Wystarczyło pomyśleć o przeliczniku 1.5*atak broni=wymagany skill

Sid Domestos
20-08-2007, 13:14
Nie.W Tibi 7.5 wprowadzili łamiące sie speary (wszyscy zaczeli plakać ze udupili pallków) w tibi 7.6 soule,czary od lvl i wandy...dlatego moim zdaniem 7.4 była najlepsza
Mylisz sie. 7.5 byl przelomowym upem, bo dodali soule, a ze sorci i druty wtedy plakaly, ze nie maja jak sie wybyc, to w 7.6 dali wandy i rody

Sebastian116
20-08-2007, 14:49
1. Najpierw idiotyczne hotkeye :baby:
2. Teraz te zmiany profesji :baby:
3. Że bronie będą od lvl'a :baby:

Zgadzam sie te raz mnie ta Tibia 8.00 obrzydziła że gram w OTS Tibia7.6!!X( NIe jest to dobry wybór żeby tworzyć Tibie 8.00 a jak już chciali mogli inaczej ją zrobićX(

Dercan_1337
20-08-2007, 21:06
Tibia 7.6 rox ale 7.5 też niezła :D

Ulverin
21-08-2007, 01:00
ludzie wasza inteligencja mnie normalnie roz*******a :D wprowadzenie broni od lvla bylo konieczne ze wzgledu na wieksze dmg :P wyskilowac knightem skile 50/50 to jest jeden dzien, dac mu war hammera i bedzie lazil 8 lvl kozak kazdego zabijal xD to jest jeden z elementow "balansowania" profesji :D:D:D:D8o8o8o8o xDDDD

Gesior
21-08-2007, 02:10
ludzie wasza inteligencja mnie normalnie roz*******a :D wprowadzenie broni od lvla bylo konieczne ze wzgledu na wieksze dmg :P wyskilowac knightem skile 50/50 to jest jeden dzien, dac mu war hammera i bedzie lazil 8 lvl kozak kazdego zabijal xD to jest jeden z elementow "balansowania" profesji :D:D:D:D8o8o8o8o xDDDD
Prosty blad 3 mnoznikow. Tego poprostu sie nie da zrobic, ale goscie z cipsoftu musieli byc madrzejsi.. nie da sie zrobic wzoru na podstawie ktorego obrazenia nie bada za niskie na starcie i za wysokie na wysokich lvlach
cos z rodzaju 8 lvl*30 skill* ataku broni i masz hit za iles tam, a na 100 lvl*80 skill * 50 ataku broni masz juz kosmiczny hit. Oczywiscie mozna przy tym duzo grzebac, ale co by nie robic, jesli 3 zmienne maja wplywac w zauwazalny sposob na atak to przy tak roznych wartosciach (lvl 1-350, skill 10-120, bron 5-65) nie da sie zrobic dobrego wzoru. Tylko po co wogole brac sie za cos czego dobrze sie nie da zrobic. Zeby dac przewage hlvl knightą mogli dac poprostu fast-attack zalezny od lvl. Wtedy knight moglby szybko expic jak sorc, ale w walce PvP nie mialby takiej przewagi jak teraz :>
Jak biegne 130 MS z 73 mlvl i z sd wale po 180 w ludzi to cos jest nie tak :/
Podchodzi knight 130 i zdejmuje mnie na kombo w jakies 3 sekundy (miecz, exori, miecz, exori) jak ma fart, a ja moge w niego wywali 250 SD i szczegolnie go to nie rusza. To ma byc tzw. balans postaci? To jest czyste lecenie na kase przez co Tibia robie sie jak MU. Jeszcze tylko brakuje tego, ze po smierci nie bedziesz tracil EQ i BP bez uzywania jakis tam AoLi, a w dodatku lvl nie bedzie ci mogl spac, ani skill po smierci. Liczba PACC wzrosnie do 2389723897 miliardow, a gra stanie sie jeszcze zalosniejsza. Kiedys liczyla sie znajomosc gry, umiejetnosci i zgranie. Teraz oplacenie abonamentu za bota i granie 12 godzin/doba.

Tikiktaki
21-08-2007, 11:04
Oj, dzieci, dzieci. Wiecie dzieki czemum, sa te wszystkie zmiany? Dzieki wam drodzy gracze. Przed wprowadzeniem hotkey, byl lament, ze w grze jest duzo botterow, i uczciwy gracz, nie ma szans z takim. W ankietach najbardziej cziterzy przeszkadzali w grze. To, zeby bylo sprawiedliwie, wprowadzili hotkeye i dalej jest lament... Ludzie zdecydujcie sie wreszcie... I do wszystkich znawcow. W tibii 7.5 (najlepsza i najbardziej zbalansowana Tibia wedlug mnie) wprowadzili soule i lamiace sie speary, a dopiero w 7.6 wandy i rody.

aha czyli teraz pewnie wbuduja cave boota + auto skilowanie?

Pulaski
21-08-2007, 12:08
Gesior masz racje w przyszłości tibia będzie najgorsza jaka może być i wtedy będzie najwięcej pacców, i wtedy będą grać same dzieci którym ich rodzice będą płacić za pacc. -.-
Ja uważam że aktualna tibia jest dobra ponieważ wreszcie hlvl knight wali z miecza/topora a nie jak wcześniej z explo czy gfb. To nie był żaden knight tylko battlemage.

KHANIBAL
12-11-2007, 08:35
tibia 7,6 żondzi a 7.92 jest zjebana

moim zdaniem

Szybki'lols
12-11-2007, 11:02
czytając Wasze posty wiem ze tibia 7.6 byla the best nie bylo antyluringu niebespiecznie bylo wyjsc z dp i to bylo fajne ryzyko na maxa. pzdr ;]

Helmen
12-11-2007, 11:42
po chuja ktoś odświeża stare tematy -.-

Elder Nagan
13-11-2007, 11:44

100% sie z Toba zgadzam, keidys byl klimat. Nauka gry, przyjaciele na dlugie lata(z niektorymi do tej pory utrzymuje kontakt. BRAK DZIECI ktore NIE POTRAFILY PISAC!! to byla jedna z wielu zalet..pameitam jak sie ucieszylem kiedy dostalem DARK HELMET od kumpla przeskok z 4 na 6 edefa bylo dla mnie czyms wyjatkowym. GSY wygladaly inaczej ehh te czasy nie wroca..a powinny

wilkie pozdro dla old schoolerow

jeszcze lipa z wandami byla..po co je wprowadzali wg..

ale i tak najmocniejsza byla 7.4 tibia

Tentotrix
06-12-2007, 00:15
sorry za odświeżenie, jednak zanim mnie nazwiesz noobem ,archeologiem etc przeczytaj..a więc ktos wpadl na pomysl zeby cipsoft utworzyl serwery 7.4-7.6 i w tym celu gromadzone sa wpisy na forum tibia.com...wpiszcie sie tam ,moze sie uda i powstana serwery 7.4-7.6 wpisujcie sie tu ....
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=16811715#post16811715

powiesz moze "a co tam 1 glos niczego nie zmieni" - jeden glos nie ,ale jakby tak kazdy oddal ten jeden glos to zobacz ile by bylo..aha ,dawajcie linka qmplą zeby tez sie wpisywali..im wiecej glosow tym lepiej !

PaladynoS
03-02-2008, 15:07
moim zdaniem byla najlepszą tibią 7.6... szkoda ze cipsoft ją schrzanił.. tibia teraz to jest jak jakieś gówno.. odechciało mi się już grać w tą tibię ale 7.6 byla najlepsza no i (otsy) xD pzdr :)

PaladynoS
03-02-2008, 15:11
pamiętam te stare czasy moim 48 msem.. PKowalismy all rsy mieli i nagle wpadł thaldus xD.. UE puścił i all padli... a ja mam już 40 lvl.. bo PKowalem jak jakis noob :( i pamietam stare czasy z PKowania co polecialy bohy,knight set,w bp 1cc w kasie... szkoda ze te czasy tak szybko mijają :) pzdr all milych czasow.. xD

Un$i
03-02-2008, 15:33

Kox~ a kto powiedzial, ze beda nowe servy ? bo ja z ziomkiem planujemy tez na jakims nowszym grac, ale nie mozemy sie zdecydowac... a gdyby wyszly nowe to moze bysmy sie do ciebie przylaczyli ?:D