Pokaż pełną wersje : !!!UWAGA!!! Szukasz informacji? Patrz tu!!!!
Witam, zaczalem grac w Tibie od nie dawna dopiero co wyszedlem z rooka wybralem klase pojechalem do jakiegos miasta na V. Wychodzac z miasta znalazlem jakas jaskinie wszedlem do niej byly tam tylko Raty ale okazalo sie ze nie ma stad wyjscia... nie mam ze soba liny co moge zrobic?
Nie pozostaje Ci nic innego jak poprosić kogoś, np z game-chat o pomoc, lub jakiegoś ze znajomych.
Dizzy_Adventurer
31-10-2008, 17:22
wybralem klase pojechalem do jakiegos miasta na V.
Czym jechałeś?? PKSem?? Pociągiem??
Mam pytanie ,przy próbie uruchamiania Tibii na komputerze mojej ciotki wyskakuje mi błąd mówiący ,że powinienem dostosować grafikę .Komputer jest stary jednak oprogramowanie Windows Xp ,Geoforce 2 powinno umożliwiać łatwą i przyjemną grę. PRoszę o pomoc i sugestie co jest źle.
fenoloftaleina
23-11-2008, 16:14
Ludzie czy ktoś wie jakie są wszystkie miasta dla graczy bez paca? Już trochę w tibię gram ale do tej pory nie wiem gdzie mogę płynąc bez paca. Chciałbym gdzieś popłynąć ale nie wiem gdzie mogę, albo np. jakieś questy. I tak woglóle to jak nie mogę płynąc statkiem to jak mam płynąc. wiem że gdzieś jest taki ziom co może mnie bez paca zabrac ale nie wiem gdzie. Jeżeli ktoż wie i ma czas mi odpisać i odpowiedzieć na moje pytanie będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje.
Ludzie czy ktoś wie jakie są wszystkie miasta dla graczy bez paca? Już trochę w tibię gram ale do tej pory nie wiem gdzie mogę płynąc bez paca. Chciałbym gdzieś popłynąć ale nie wiem gdzie mogę, albo np. jakieś questy. I tak woglóle to jak nie mogę płynąc statkiem to jak mam płynąc. wiem że gdzieś jest taki ziom co może mnie bez paca zabrac ale nie wiem gdzie. Jeżeli ktoż wie i ma czas mi odpisać i odpowiedzieć na moje pytanie będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje.
Miasta bez pacc:
Ab'dendriel, Carlin, Thais, Venore oraz Kazordoon.
Bez pacc możesz popłynąć na foldę, NPC który Cię tam zawiezie znajduje się tutaj (http://tibia.pl/earth.php?x=32235&y=31677&z=0&q=160.99).
@down
Zapomniałam, dziękuję.
Miasta bez pacc:
Ab'dendriel, Carlin, Thais, Venore.
Jest jeszcze Kazordoon. :)
marmarsmok
10-12-2008, 17:23
pyt jak zostac elite knight i jakie sa z tego korzysci? mam PACC i wiem ze trzeba miec 20 lvl
ale cos sie dostaje po ile sie odradza hp?I jak to dostac
???
pyt jak zostac elite knight i jakie sa z tego korzysci? mam PACC i wiem ze trzeba miec 20 lvl
ale cos sie dostaje po ile sie odradza hp?I jak to dostac
???
http://tibia.pl/strona/manual-game#promocja
4.1.8 Promocja
Każda profesja posiada elitarną rangę, do której można promować postać. Promocja daje twojej postaci kilka korzyści:
Fajny tytuł: Postać otrzyma tytuł zależny od profesji. Paladyn zostanie promowany na "royal paladina", mag na "master sorcerera" itd.
Poprawiona regeneracja: Zwiększona zostanie szybkość regeneracji punktów życia i many. Dokładniej, druidzi i magowie będą regenerować szybciej manę, podczas gdy rycerze szybciej wyleczą się ze swoich ran. Promowani paladyni z kolei regenerują szybciej zarówno życie jak i manę.
Więcej punktów duszy: Promowane postacie posiadają 200 soul pointsów zamiast 100. Zwiększona będzie też szybkość ich regeneracji. Promowana postać odzyska 1 punkt duszy co 15 sekund.
Specjalne zaklęcie: Każda z promowanych profesji będzie mogła się nauczyć jednego dodatkowego zaklęcia.
Promocje są nadawane przez króla w Thais, królową w Carlin, krasnoludzkiego imperatora w Kazordoon i wielkiego wezyra Ankrahmun. Twoja postać musi porozmawiać z jednym z tych NPCów i poprosić go o promocję (promote). Musi też jednak spełniać kilka warunków zanim będzie mogła dołączyć do elity:
Poziom: Musi osiągnąć co najmniej 20 poziom.
Opłata: Musi uiścić jednorazową opłatę 20,000 sztuk złota.
Premium Account: Tylko gracze premium mogą promować swoje postacie. Pamiętaj, że promocja będzie zawieszona, gdy skończy się Premium Account. Wszystkie promowane postacie zostaną zredukowane do ich zwykłej rangi, a wszystkie korzyści wynikające z promocji zostaną zablokowane. Kiedy jednak znów zakupiony zostanie Premium Account, postacie będą automatycznie przywrócone do poprzedniego stanu bez konieczności ponownego płacenia za promocję.
druidek123
26-12-2008, 16:58
Witam, zaczalem grac w Tibie od nie dawna dopiero co wyszedlem z rooka wybralem klase pojechalem do jakiegos miasta na V. Wychodzac z miasta znalazlem jakas jaskinie wszedlem do niej byly tam tylko Raty ale okazalo sie ze nie ma stad wyjscia... nie mam ze soba liny co moge zrobic?
to miasto to Venore:D
Cichobiegacz
30-12-2008, 11:21
Mam kłopot z postman quest. Wykonałem misję w której trzeba przynieść 20 kości. Więc je przyniosłem i nie wiem co dalej. Spojrzałem do działu questy i tam jest napisane że po wykonaniu tej misji NPC powinien powiedzieć
Gracz: mission
Kevin: You have made it! We have enough bones for the fund! You remind me of myself when I was young! Interested in another mission?
Gracz: yes
Kevin: Since I am convinced I can trust you, this time you must deliver a valuable present to Dermot on Fibula. Do NOT open it!!! You will find the present behind the door here on the lower right side of this room.
Gracz: bye
Kevin: Good bye.
i po tym YES nie pisze nic takiego co powyżej tylko
Kevin: Your eagerness is a virtue, young one, but first lets talk about advancement.
co tu robić??
tomszter
01-01-2009, 15:36
Ej orientuje sie ktoś za ile sprzedam iron ore????
boniedwa
01-01-2009, 16:05
Ej orientuje sie ktoś za ile sprzedam iron ore????
500gp - 1k
Mam kłopot z postman quest. Wykonałem misję w której trzeba przynieść 20 kości. Więc je przyniosłem i nie wiem co dalej. Spojrzałem do działu questy i tam jest napisane że po wykonaniu tej misji NPC powinien powiedzieć
i po tym YES nie pisze nic takiego co powyżej tylko
co tu robić??
napisz hi->advancement
pawello32
17-01-2009, 15:52
Ja mam pytanie proszę opowiedziec o Frag System.
np. Jezeli wbijam 4fragi dzis, kiedy mogę wbic nastepne 4 zeby nie dostac bana
oczywiscie wbijam UNjsty nie Ok.!:baby:
nie ma tego więc się pytam ^^ czy jest na forum coś aby móc pobawić się swoim tibia.spr? bo kiedyś się bawiłem ale teraz nie wiem jak XD bo bym sobie pozmieniał wygląd kilku itemków :P niektóre na starsze inne na te które na necie znalazłem itp.
Ja mam pytanie proszę opowiedziec o Frag System.
np. Jezeli wbijam 4fragi dzis, kiedy mogę wbic nastepne 4 zeby nie dostac bana
oczywiscie wbijam UNjsty nie Ok.!:baby:
Wtedy kiedy ci RS zniknie ;) Z rs'em na niskim lvlu nie polecam biegać bo zaraz cię będą bili
budynios
18-02-2009, 14:47
Siemka, mam pytanie czy mozna wrocic do Roodgaar????, prosze o odpowiedz
Siemka, mam pytanie czy mozna wrocic do Roodgaar????, prosze o odpowiedz
W momencie, gdy będziesz miał osiągnąć 5 poziom na Mainlandzie (czyt. zginiesz na 6), zostaniesz automatycznie przeniesiony na wyspę nowych. Jednak pojawisz się tam w takim samym stanie, jak po stworzeniu postaci - z pierwszym poziomem i bez eq. Jest to jedyny sposób na powrót.
Slyszalem Ze Mozna Zmienic Swiat Dla Swojej Postaci Ale W Necie Nic Nie Znalazlem Wiec Psze Tutaj Help Plx :d
Vasudanin
23-03-2009, 09:03
Nie da sie.
a chce ktos zrobic wt moja nerana twoja rubera. na neranie mam ponad 300k :D
witam wszystkich
mam czasem taki problem ze nie moge sie przelogowac (relogowac) na inna postac wiecie dlaczego tam sie dzieje ?? i jak temu zaradzic:p:p:p
dopiero po ss to sie zmienia , a postać która w okienku jest niby online tak naprawdę jest wylogowana i to sie mi juz nie zdarza 1 raz
zdarzalo sie wam to kiedys??
DK-LOG.911
26-06-2009, 08:32
To się często zdarza, nie tylko Tobie (w sumie mi sie nigdy nie zdarzyło). Twoja postać jest pomiędzy naszym światem i światem Gry, więc jedyne co zrobić to czekać to porządków (ss).
Witam serdecznie, jestem tu nowy na forum. Wiec napisze krótko...
jestem tu w jednej sprawie, szukam informacji:
1. Kiedy pojawią się NOWE oficjalne servery tibia od dnia dzisiejszego ?? Szukałem wszedzie i mnie to szukanie zmęczyło bo nic dobrego nie znalazlem...
2. Który server albo servery są najświerzsze ?? I mniej wiecej jak długo istnieją...
3. jak już coś to gdzie moge patrzyć na bieżąco na info. z pierwszej ręki z punktu "1"... prosze o nie pisanie ogółowo np. "tibia.com i tam szukaj" napisać prosze dokładnie
Tyle chciałbym wiedzieć... wy jesteście maniaki więc powinniście to wszystko wiedzieć.... a ja jestem po Baaaaaaardzo długiej przerwie i chce właśnie powrócić do gry. THX.
Co do nowych światów to nikt konkretnie nie wie kiedy i jakie będą. Jedynie jest parę plotek ze nowe światy będą gdzieś na zimowy update i ze będą to pvp albo ze juz nie bedzie itp
Iskierek
19-10-2009, 17:12
Ja mam mały problem, otóż : Nie mogę się zalogować do świata tibii. Koledzy mówili mi, że loguję się (świecę na VIP'ie) na ok. 5 - 6 sekund i logout. Trwa to już, łohohho - 3 miesiące. Tak wiem, było napisane o tym na FAQ'u lecz na OTS'y mogłem się logować normalnie + jak mówiłem, nie mogę się zalogować od 3 miechów.
Bardzo proszę o pomoc
PS.
Nie mówcie żebym reinstalował tibię, chyba nie myślicie że tego nie robiłem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.