Pokaż pełną wersje : Program "FindIt" z News'a na tibia.pl jest wirusem
przeczytajcie post w temacie newsa
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1508827#post
A z kad wiesz O.o ?
"skad"
a ciezko Ci wejsc na podany przeze mnie temat?
bys wiedzial... :confused:
Każdy temat ładuje się ok 10 min...i jeszcze jakaś reklama mi wyskoczyła, której nie mogłem zamknąć i zaniewidziałem ci pisałem.
A co do tematu to fałszywe alerty jakichś mało znanych antywirów.
zal...
autor newsa usunal z tamtego tematu moj post ze screen'em skan'a i zamknal temat "Sorry! This thread is closed!"
wiec zamieszczam go tu
http://img74.imageshack.us/img74/3544/skansr6.jpg
Nie sciagajcie programu, jest zainfekowany i mozecie stracic swoje konta w Tibii! :D
oli_powrot
26-06-2007, 19:09
weźcie bo zaczynam sie bac -.- ale nie sądze aby tibia.pl dopuściłaby się takiego skandalu...jeżeli sie okaże, że wrzuciliście nam trojana to gz xD i tak sprzedałem wszystkie swoje postacie i mam tylko p seta na 13 palku ;d.
ale sądze, że to jakiś wał ^^
Omg, nie zesrajcie się, to są po prostu tak cieńkie antywirusy, że nawet zeskanować porządnie nie potrafią.
Cytat By Dwimenor (moderator forum)
te 2 antywiry po prostu panikują, bo findit grzebie w rejestrze
Plik jest czysty, nie siejcie paniki jak sie nie znacie.
Dwimenor
26-06-2007, 19:19
Kod źródłowy programu został sprawdzony, a następnie skompilowany przez MatKusa. To, że 2, mało znane skanery go wykryły nie znaczy, że to jest wirus.
Oba wykryły go jako podejrzany plik(a nie konkretny wirus). Deleter grzebie w rejestrze, przeszukuje foldery systemowe i kasuje tam pliki-dla antywirusa jest to wystarczający powód aby uznać plik za podejrzany.
kamillo-ja
26-06-2007, 19:38
NIE WIERZE, że tibia.pl podala by link do zainfekowanego linku.
Ten portal jest jaknajbardzie pewny, dla mnie zawsze byl zrudlem pewnych informacji. JEZELI MODKI GO PRZESKANOWALY TO JA JESTEM PEWIEN ZE JEST CZYSTY!!
heh....to w koncu czyste czy ... nieczyste? ;) ...
Kup.Se.Musk
26-06-2007, 20:45
heh....to w koncu czyste czy ... nieczyste? ;) ...
Czyste...
Autor Topic:
Nie ma to jak wierzyć ruskim antyvirom -.-
NIE WIERZE, że tibia.pl podala by link do zainfekowanego linku.
Ten portal jest jaknajbardzie pewny, dla mnie zawsze byl zrudlem pewnych informacji.
Yhy, żebyś się nie zdziwił.
JK.
FindIt
Programik ten powstał dzięki xoz. Wykrywa i usuwa on:
OwnTibia (wersja komercyjna, darmowej NIE), TibiaMail, Lord of Tibia, Tibia Logger.
Ten projekt został zamknięty przez autora bodaj półtora tygodnia temu, więc keylogger i tak nie działa.
Szekelebongo
26-06-2007, 23:18
Antywirusy skanują pliki i rozpoznają wirusy na podstawie sygnatur. Niestety im "mniej znany" antywirus tym mniej szczegółowe sygnatury.
Momentami potrafi dochodzić to takich sytuacji :
Norton potrafił mnie zasypać alertami o wirusie w programie który napisałem w Asemblerze. Także nie należy w 100% wierzyć w te alerty, gdyż wszystko oparte jest na sygnaturach które jak widać momentami nie są doskonałe.
Kuffa, wiedziałem że tak będzie....
Jak już napisał Dwim, ja dałem źródła, a Matkus kompilował. Może on coś wcisnął :P - nie winikam :]
@tibia logger
Owszem projekt zamknięty, ale z tego co testowałem to działał na ostanią(?) jego wersję.
@wykrywalność
Przypomnijcie sobie Owntibia deleter z torga... Też coś tam piszczało mimo, że był czysty.
Antywirusy skanują pliki i rozpoznają wirusy na podstawie sygnatur. Niestety im "mniej znany" antywirus tym mniej szczegółowe sygnatury.
Przeczytać to sobie pare razy, i nie spamować takimi tematami...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.