Pokaż pełną wersje : Pytanka o Palka
Venderer
07-10-2004, 21:39
Hello!
Zacząłem grać od nowa i mam zamiar grać Paladynem, więc mam pare pytań.
Na początku chciałem dodać że... UŻYWAŁEM OPCJI "SZUKAJ" i to kilka razy, ale nic nie znalazłem.
No więc:
1. Po pierwsze, co ile sek. odnawia się u Paladyna 1 pkt. życia i many? na stronie Tibia.pl przeczytałem, że 1 pkt. many i życia regeneruje się co 8 sek. (chodzi mi o FACC), za to jakiś kolega ( a może gdzieś słyszałem :confused: :confused: :confused: ... nie pamiętam) mówił mi, że 1 pkt. many i HP regeneruje się co 9 sek. Która wersja jest prawdziwa ????
2. Po drugie, chciałem zadć kilka pytać związanych z walką...
No więc powiedzmy, że mam łuk i kogoś atakuje to:
Jak dam biegnij za wrogiem, to mój charakter będzie strzelał tylko gdy podejdzie na 1 pole od wroga?? Czy będzie strzelał gdy tylko wróg znajdzie się w zasięgu?? :baby:
Za to gdy dam atak (nie pamiętam jak się to nazywa) atakuj tylko z 2 pól odległości to czy gdy wróg wyjdzie z zasięgu to moja postać będzie do niego [podchodzić czy będzie stała w miejscu????
Wow, no to by było na tyle sorki za rozpisanie, ale chciałem wszystko wyjaśnić. Wiem, że pytanie są dosyć Newb- owskie :baby: ale co ja poradze, że jestem Newbie.... :(
1. Co 8 sekund (wiem z mojego doświadczenia) ;)
2. Na początku gdy zaczniesz go atakować to paladyn podejdzie do wroga i dopiero wtedy zacznie atakować, ale gdy wróg juz bedzie uciekał to paladyn bedzie biegł za ofiarąi strzelał nawet jeżeli wróg jest o kilka kratek od paladyna.
3. Gdy wróg będzie biegł w twoją stronę to paladyn będzie wtedy sie od niego oddalał, lecz gdy ofiara będzie uciekała to wtedy paladyn bedzie za nim biegł, lecz zawsze 2 kratki odstępu :]
Jeżeli sie mylę w jakimś punkcie to mnie poprawcie B) Mam nadzieje, że pomogłem.
Venderer
08-10-2004, 14:50
Dzięki za pomoc, skoro nikt nic nie mówi oznacza to, że jednak masz racje :P...
Ale mam jeszcze 2 pytanka:
Czy przy treningu Palkiem, równierz obowiązuje zasada, że co 30 hit-ów musi być co najmniej 1 blok tarczą czy też nie???
i czy to prawda, że przy ćwiczeniu dista, blood hit, oraz hit w zbroje liczą się jako 2??? (O_O)...
Z góry dzięki za pomoc....
Venderer
09-10-2004, 12:34
Czemu nikt nie odpowiada :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( ...
Cors Ent
09-10-2004, 18:45
1] na treningu co 30 spearow musisz bloodowac.
czyli 2x na minute.
palkiem to dosc proste bo spear czesto trafia.
2] jak liczy sie razy 2? nie kumam -.-
Ja także mam pytanie do Palka a mianowicie gdy zaczełem grać w tibie to chciałem zostać odrazu palem bo to moja ulubiona postać w każdej grze ale nie podobało mi się to że on musi strzelać z łuku lub kuszy dopiero wczoraj poszedłem po rozum do głowy i kupiłem sobie kusze i teraz największe pytanie mam 18 lvl i 18 defensa i czy dogonie te moje zaległości z kuszy bo gdybym trenował odrazu to miałbym pewnie 50 i czy ja to nadgonie bo mi bardzo zależy
Dirty Sanchez
09-10-2004, 23:16
ja n ie iwm !!
dogonisz bez zadnych problemow... bedziesz musial kilka godzin wiecej trenowac i tyle... a tak poza tym to czym lales ze masz 18 dista na tym levie?
Przez cały czas waliłem clubami a dokładniej na początku battle hamerem a teraz dragon hamem i jak zaczełęm już nawalać z kuszy to aż się zdziwiłem jak to szybko idzie
Venderer
11-10-2004, 08:01
1]
2] jak liczy sie razy 2? nie kumam -.-
No tak przeczytałem w tym artykule http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=84787
A dokładniej w tej częsci:
"...Parę rewolucyjnych informacji na temat dista. Istnieje różnica między trafieniami/trafieniami w zbroję a chmurkami/nietrafieniami w diście. Trafienia i trafienia na zbroje są liczone za 2 natomiast chmurki oraz pudła są liczone jako jeden... "
Może nie zrozumiałem tekstu??? O_O
mati sorcek
11-10-2004, 15:06
Jestem palkiem na prawie 14 levelu z skilami 45/31 i mam pytanie gdzie expic??
Best team:http://69.56.199.198/tibia/monsters/dwarfguard.gif
Best hit:http://69.56.199.198/tibia/monsters/dwarf.gif 71
Best monster::B)http://69.56.199.198/tibia/monsters/cyclops.gif
Mr Brzydal
11-10-2004, 15:17
Ja treniłem w kazordoonie na dwarfah, dwarf soldierach(na nie uważaj i bierz po jednym) i rotwormach.
W venore też można isć na rotwormy. Reszta miast jakoś mi do gustu nie przypadła. :P.
Marcos De'Iwo
13-10-2004, 21:18
Siema!
mam teraz skille Pallem 40/33 na 9lvl i niewiem na czym do trenić do 50 Dista bo Trolle za szybko padaja i nie mozna zrobic porządnego treningu prawie tak samo z Rotami więc na czym mam trenić?
@Venderer dobrze zrozumiałeś tekst.
Według wyników badań (hehehe nieźle brzmi) zamieszczonych na tibianews, biorąc pod uwagę trening palkiem trafienia w tarczę liczone są za 1 pkt, a na zbroje i do blood za 2 pkt, więc przyjmując trafianie zawsze w armor taka osoba trenuje 2 razy szybciej niż osoba zawsze trafiająca w tarczę.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.