Pokaż pełną wersje : Opinie
SuperMag
26-06-2007, 21:14
Tutaj piszcie swoje komentarze związane z Update 8.0. To może ja pierwszy:P:
- Według mnie źle że udupili aż tak sorcerera oraz druida, nie chodzi o to że źle zrobili, że polepszyli knightów i pallów ale powinni nie zmniejszać siły Sorcererów i Druidów tylko powiekszyć jeszcze więcej Knightów i Pallków, wtedy to by sie zrównoważyło.
Pozdrowienia,
SuperMag
Wladca sedesu
26-06-2007, 21:17
juz sie cos popsuło nie wbijesz na żadnego serva bo nawet charów nie logniesz bo error ze nie może polaczyć jakiś 20002 =/
Dragon Len
26-06-2007, 21:18
Zmieniony wygląd Hatchetów i Power Boltów oraz nowy BP, narazie tylko to zauważyłem. I coś jest nie tak, mam palka 22lvl i 53 dista i gówno 60 w Liona, a w Carion Rotka po 120 siadało.
Up: Czyżby żal dupe sciskał? Może masz tibie 7.92 a nie 8.0, albo po prostu jeszcze serwów niewłączyli...
SuperMag
26-06-2007, 21:20
no wiem właśnie nie moge nawet na chary sie wlogować, a wczesniej moglem. Hmm co jest grane ?? :D
@up
e no spokojnie :)
Dragon Len
26-06-2007, 21:22
Hmm, servery od A do H napewno działają bo Harmonia działa :)
Wedlug mnie strasznie zespusli bronie. Chodzi mi o to ze do dobrych borni musi byc wymagany level. Mialem 41 lvl knighta i expilem sobie spokojnie z giant swordem a tu teraz buuuuuu 55 lvl wy,magany zeby miec gs.
CIPY ZROBCIE UPDATE DO TIBII 7.6
wedlug mnie z kadym updatem zamiast ulepszac tibii to cipy ja coraz bardzije psuja
SuperMag
26-06-2007, 21:24
Thoria 0 GER
Titania 0 GER
Trimera 0 USA
Unitera 0 USA Non-PvP
Valoria 0 GER
Vinera 0 USA
Xantera 0 USA
Xerena 0 GER
Zanera 0 USA
tylko te serwery nie dzialaja jak na złość ja gram na Thori :D
P.S. Saphira tez nie dziala jeszcze
Saphira off GER
cielakmateusz
26-06-2007, 21:25
Ja gram na Zanerze -.-
W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje.Tylko oprócz palla. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.
Myślałem, że ten update coś da nowego dla knightów, ale widzę, że trzeba sobie druida/sorca założyć.
@down
Widziałem to. To z Morning starem mam latać...
cielakmateusz
26-06-2007, 21:32
W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.
Myślałem, że ten update coś da nowego dla knightów, ale widzę, że trzeba sobie druida/sorca założyć.
Lol!
Zauważ ze war hammer jest od lvla -.-
A to czasami nie ejst tak ze jak nie amsz wystarczajacego lvl to wogole nie mozes walic z borni a nie ze walisz po 1,2,3??
Kup.Se.Musk
26-06-2007, 21:46
Uptade bardzo dobry.Cipsoft dobrze zbalansował profesję.Jedynym minusem jest nowa ikona.
Jeżeli chodzi o bronie.To większość dostała wymagania lvl-lowe.Jeżeli założyssz broń która wymaga 30 lvl ,a Ty masz 20 to będziesz zadawał mniejsze hity niż z takiego serpent sworda ,,ponieważ DMG jest redukowany.Kumacie?:)
mlodysiwek
26-06-2007, 22:04
W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje.Tylko oprócz palla. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.
@down
Widziałem to. To z Morning starem mam latać...
ŻAL MI ŚCISKA DUPE! Gdy widze takie posty
Może sprawdź, poczytaj, popytaj...
War Hammer jest teraz od levela..
@up
O co ci chodzi?
Wiem, że war hammer jest od lvl ale nie wiedziałem, że hity będą aż tak małe.
bulamen7
26-06-2007, 22:35
juz serwery dzialaja ....update slaby moim zdaniem
Piotrek Marycha
26-06-2007, 22:50
@Daranei - taaa normalnie teraz palek Overpowered! ja 53 pal vs 68 knight -->> 21:02 You lose 145 hitpoints due to an attack by XxXDxXxXx. -.- , moj best wyniosl 88, a srednio wchodzilo ~50, przy czym kumpel walnal mi 2x 140+ a 100+ nawet nie liczylem...
MasterGos
26-06-2007, 22:58
ehhh... przed kilkoma sekudami moja kopia tibi wylądaowała w koszu pierwszy raz od 3 lat!!!
Mam dość tego, ludzie to juz nie jest darmowa gra pacc to nie cos co ma ulatwiac gre tylko sama gra. Te 90 zł to ja wole zainwestować np w silki z Silkroad online niz w konto premium. A najbardzej mnie wk$%^... to że all nowe skille(bo tak to się powino nazywać) są dl PACC. cool I tak Cipsoft nie nakłonił mnie na kupno PACC tylko do rezygnacji z tej gry.
Ale wam forumowicze radze zostac przy tej grze bo Cipsoft potrzbuje dużo kasy i (ja) nie chce byście zapychali serwy do innych gier.
Pa Pa...
Kup.Se.Musk
26-06-2007, 23:22
ehhh... przed kilkoma sekudami moja kopia tibi wylądaowała w koszu pierwszy raz od 3 lat!!!
Mam dość tego, ludzie to juz nie jest darmowa gra pacc to nie cos co ma ulatwiac gre tylko sama gra. Te 90 zł to ja wole zainwestować np w silki z Silkroad online niz w konto premium. A najbardzej mnie wk$%^... to że all nowe skille(bo tak to się powino nazywać) są dl PACC. cool I tak Cipsoft nie nakłonił mnie na kupno PACC tylko do rezygnacji z tej gry.
Ale wam forumowicze radze zostac przy tej grze bo Cipsoft potrzbuje dużo kasy i (ja) nie chce byście zapychali serwy do innych gier.
Pa Pa...
Tylko spójrz ,że Cipsoft dał najemnijszy abonament na rynku wśród innych MMORPG.W takim Silkroadzie masz o wiele drożej ,bo kupujesz różne tickety,małpki za o wiele więcej pieniędzy niż PACC.W dodatku w Silkroadzie masz masę botów ;) ,ale nie będę mówić o Silku ,bo to forum o Tibii.Pozdrawiam
to update jest wedlug mnie zrypane! zle zrobili poniewaz dali bronie od określonych lvl i nie zdazyelm lvl wbic i teraz musze kupowac bron itd.
Co sądzicie o nowym update? Dobry? Zły?
Wszelkie uwagi, opinie i spostrzeżenia tutaj (-;
Uptade bardzo dobry.Cipsoft dobrze zbalansował profesję.Jedynym minusem jest nowa ikona.
Jeżeli chodzi o bronie.To większość dostała wymagania lvl-lowe.Jeżeli założyssz broń która wymaga 30 lvl ,a Ty masz 20 to będziesz zadawał mniejsze hity niż z takiego serpent sworda ,,ponieważ DMG jest redukowany.Kumacie?:)
nie wypowiadaj sie tu 14-levelowy knighcie -.-
kumpel knight 127 położył z sova solo hydre na 1 uha.. wyrównanie profesji ?
moje hity z visa zmniejszyły sie o 25~ o sdkach nie mówie
niby hit o 25 mniejszy wydaje sie niewielką różnicą, ale to jest odczuwalne, gdy hity srednie to 135~ .. lol ?
wszystko bedzie teraz zajete przez knightów, pallów bo praktycznie na POH będą sobie 80-levelowi rycerze na legalu expic
d lair to samo
hydry ? to samo i to knight solo style bez waste (nie mówie o 50 levelach)
<33333 CIP
to update jest wedlug mnie zrypane! zle zrobili poniewaz dali bronie od określonych lvl i nie zdazyelm lvl wbic i teraz musze kupowac bron itd.
Tak, ale teraz słabszą bronią zadajesz podobny, jak nie lepszy, dmg.
Czuć różnicę. Odpaliłem z nudów Tibię, żeby zobaczyć power knighta. Wziąłem mojego 24 knighta (skill 56, knight axe) i może max dmg dużo nie skoczył (nie przekraczam dmg 110, a besta mam 130), ale średnia hitów ostro poszła w górę. Dwarfy soldiery wchodzą średnio na 2 hity (70-80 i 55-65). Roty na 1 hit. Do tej pory nie miałem żadnego dymka i hita poniżej 20 nie licząc takich, że potworowi zostało poniżej 20hp (a wbiłem już 3k expa).
Mam pytanie. Czy ten czar "rzut bronią" jest dla facc i gdzie i za ile można go nabyć?
Grałem tylko chwilkę po upie i uważam, że jest dobrze. Ograniczenia poziomowe dla broni to najfajniejsza rzecz jaką mogli zrobić. Nie podoba mi się tylko wygląd royal helmetu teraz wygląda jak nocnik z plasteliny.
kajkoikokosz21
27-06-2007, 00:40
Co sądzicie o nowym update? Dobry? Zły?
Wszelkie uwagi, opinie i spostrzeżenia tutaj (-;
Dla mnie normalnie super bo knighta mam. Ale jak słyszałem i widziałem to inne profesje nie ubolewają nad swoją słabością... Nawet lepiej- już spotkałem parę wysoko lvl pk -.-
Jest takie powiedzenie: "kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera".
Stworzyłem swojego maga za czasów "dominacji knightów". Dobrze wiedziałem co wybieram. Sorc był wtedy słaby, ale elitarny. Niewielu podejmowało się gry tą profesją. Zauważcie, że gdy nadszadł zimowy update 2006 mimo wzmocnienia sorca nic nie zabrano knightowi. Ba dostali możliwość bardziej opłacalnego huntu z użyciem manafluidów. Teraz Cip soft pieprzy wszystko co może.
Wiadomo, że Cip soft od jakiegoś 1.5 roku wprowadza zmiany dążące do sprowadzenia jak największej liczby dzieciaków, poprzez coraz to nowe update. Wg mnie to nie jest w żadnym stopniu ta sama tibia co kiedyś. Nie czuje się tego czegoś co pare lat temu przyciągało do tej gry. Komercja wzieła górę. Przykre i prawdziwe. Moje miejsce jest gdzieś w tibii 7.1-7.6 więc grać już ne zamierzam ;)
Mi sie strasznie nie podoba przez 1 rzecz, gram na serverze nonpvp.
I nie mogę trenić ponieważ jedynym źródłem skili był SLIM ale teraz cipsof zwiększył dmg i nie moge trenic bije w tego slima z knifa na full defa i brakuje summonow best hit to 23 LOL
Wydaje się fajny nawet =P Najwieksza Afere zrobią Sorki Druidy ale i tak tydzień popłaczą i bedzie ok =P
Bardzo podoba mi się to że nie można używać wszystkich broni na 10lvlu czy tam 20 =P
Mi update średnio się spodobał. Fakt jestem nisko lvlowym sorkiem, ale mniejsza z tym. Jeśli chodzi o lvl broni to z nie którymi przesadzili i to sporo. Dmg nie sprawdzałem nie wiem. Obniżyć o kilka procent atak sorka myślę, że było to jednym z lepszych wyjść (choć to bardzo ugodziło high lvlowych sorków). Zmierzam do czego innego. Otóż przestańcie narzekać jednemu to się nie podoba, drugiemu to. Nie podoba się, nie graj. A gadanie, że teraz wszystkie miejscówy przez palów i knightów będą zajmowane to aż żal za dupe ściska. Przed tym update to właśnie knighty i palkowie tak mówili. Teraz może się jakoś wyrówna. Taki sork to bez jaj był wymiatacz teraz mu ukrucili siłę i bardzo dobrze. W ten sposób nie będzie noobów sorków (może i w tym mnie), którzy uważali, że jak sork to wszystkich ściągnie.
Jak dla mnie update do bani. Sam gram knightem i nie zrobił mi ten nowy update, bo i tak noszę broń dla wyższych lvli. Co kolejny update, pojawia się pełno 10-latków, którzy nie wiedząc nic o tej grze mogą wbić high lvl. Tibia 7.5 była the best.
Laleczka voodo
27-06-2007, 09:39
@Even
tak cie to martwi? zrob sobie knighta...
@Topic
wg mnie update wypadlo niezle.. chociaz i tak napewno beda jakies poprawki ;p
Jak dla mnie update do bani. Sam gram knightem i nie zrobił mi ten nowy update, bo i tak noszę broń dla wyższych lvli. Co kolejny update, pojawia się pełno 10-latków, którzy nie wiedząc nic o tej grze mogą wbić high lvl. Tibia 7.5 była the best.
Update super... Prof. Knight i pall były słabe przez długi okres czasu zawsze dostawaly w dupe przez sorc -.- Mam sorca a kine mialem to wiem jak to jest.
po 2) zrobił zwiększyl ci hity :) ale cuz... po 3) 10-latek nie wiedząc nic jak może kupić czar ? :S
Ice and fire
27-06-2007, 09:44
dla mnie wszystko dobrze ... ale nowe czary knighta dla pacc .... a przecież odebrali hmm i gfb ..... fajna rekompensata mam nadzieje że to zmienią lol ...
Mi nic nie pszeszkadza teraz jest dobrze.
Jestem zadowolony z update :)
pablomorales
27-06-2007, 10:26
no ale chyba wszyscy zapomnieli ze Cip Soft robi ta gre dla pieniedzy a nie w czynie spolecznym, wiec ich nie interesi ze facc stracili, zrobia wszystko zeby przyciagnac kase i niewazne ze to beda dzieci. Kasa to kasa. zreszta nie znam firmy robiacej gry komputerowe zeby dawala cos free. a jak byla to znikla juz dawno.
No mi sie podoba, tak jak wczesniej w ludzi nie moglem przekroczyc hita za 80 tak teraz w testowaniu hitow odpowiednio na ek z enchanted spear weszlo 135, w ed weszlo 159, a co do potworkow to w kongre 309. Szkoda tylko ze tak sd oslabili no ale ciesze sie ze ms stracil, bo taka roznica jak byla wczesniej miedzy profesjami to przegiecie :D
Pienkna Knight
27-06-2007, 10:59
A ja nie wiem co o tym całym updacie myśleć...Z jednej strony super - z moimi skillami zabiłem guarda na 2 hity....ale z 2 strony....Podczas treningu zabiłem Dwarfa zwykłym clubem na 5 hitów na balanced...:/ trening będzie teraz duuużo cięższy:///
knight-kuba
27-06-2007, 14:49
fakt skillanie bedzie ciezkie sam obecnie skillam i widze roznice ( a skillam na slimach) zreszta wg.mnie to troche przesadzili z tym update poniewaz i owszem byla znaczna roznica miedzy sorkim a najtm/palem ale mogli sorka zostawic w spokoju a najta/pala polepszyc i wtedy bylby git a tak to ciezko choc najt bedzie lepiej expil i bedzie w stanie solowac to coraz mocniejsze potworki -->wiec dla mnie bomba:D
Revoyalito
27-06-2007, 19:52
@up
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Fajnie, że ulepszyli najta/pala, ale sorców i drutów mogli zostawić w spokoju. Sam gram sorcerem i dalej przy nim zostane bo mi sie gra przyjemnie więc nie widzę powodu dla, którego mam przeżcuać się na najta jak masy dzieci neo.:baby:
SuperMag
28-06-2007, 00:06
Dokładnie, powinni Sorców i Drutów zostawić w spokoju i tylko polepszyć tych Pallów i Najntów, bo przegieli z tym Update naprawde jak mój BestHit w Scaraba na skilla 65/63 to 205 to co jest grane ??!!! Jestem w 50% zadowolony z UPDATE.
Z pozdrowieniami:
SuperMag
Piotrek Marycha
28-06-2007, 01:06
@oslabienia sorcow/drutów - wrócili do systemu tibi 7.5 tylko ze w inny sposob, mianowicie sorc low lvl jest slaby i sie ciezko gra a potem sie równa a na koniec przezyzsza ( TAK PRZEWYŻSZA! MDW dalej sieka z sd tysiącami a Seromontis moze o takich hitach pomarzyc!)
@wzmocnienie palkow/knightow - na pierwszy rzut oka pojawiaja sie obawy ze przegieli w druga strone ale zobaczy sie wszystko w praniu za tydzien albo dwa
@pvp - qrfa, dodtad JEDYNA profka ktora mogła zagroźić życiu innego gracza był sorc(WTF?) knight i palek to mogli sobie postukac tylko z broni ... pomyslcie, co czuliscie kiedy bil was 100ek? bo ja bym sie tylko zastanawial czy nie przyjda jego kumple, bo solo to mógł pucowac pałki, a 100 ms w chwile nieuwagi mogł mnie rozjechac ... (btw patrz profil)
Czubek^^
28-06-2007, 02:01
To napewno nie jest wyrównanie profesji ? OMG
Poje****
Zepsuli gre...
Postacie magiczne musze walic duzo ..
rezydent
28-06-2007, 02:19
taa...
odrazu widać jak cipsoft dobrze zrobił zamieniając runy na czary...
knight i pal facc teraz nic nie mają oprócz lekko mocniejszych ataków (tak myślałem, że i tak wszystko dla pacc)
żal.pl.br.swe.cz
Piotrek Marycha
28-06-2007, 11:40
taa...
odrazu widać jak cipsoft dobrze zrobił zamieniając runy na czary...
knight i pal facc teraz nic nie mają oprócz lekko mocniejszych ataków (tak myślałem, że i tak wszystko dla pacc)
żal.pl.br.swe.cz
Pokaż mi expowisko dla facc gdzie MUSISZ uzywac run...
wczesniej knightem bilem czesto po 100+ z fsa tera musze lazic z serpentem i hitam po max 80 ...:(
Krzysiekkrzysiek
28-06-2007, 13:04
Mi tam sie kazde update podoba . I to w którym udupili knightow i teraźniejsze ;]. Bo Tibia sie musi rozwijać. a pozatym fajna jest nowa wyspa nieumarłych :P
Uwaga mamy już OTS'a pod 8.0
RL mapa+nowe tereny!!8o
Konto robimy na stronie www.tibia.com
Klienta tez ściagamy z tamtąd!!
Bez IP CHengera!
Wystarczy wyjść z Rok'a i wybrać prof Knight lub Palladyn!!
Hit'y po 200! z BS'a...
Nie polecam;(
zmiana mini map w cliencie teraz jest większa i więcej widać na niej.. taka moja mała opinia która zaszła wraz z nadejściem nowego 8.00 clienta
Piotrek Marycha
29-06-2007, 16:03
Uwaga mamy już OTS'a pod 8.0
RL mapa+nowe tereny!!8o
Konto robimy na stronie www.tibia.com
Klienta tez ściagamy z tamtąd!!
Bez IP CHengera!
Wystarczy wyjść z Rok'a i wybrać prof Knight lub Palladyn!!
Hit'y po 200! z BS'a...
Nie polecam;(
Żenada, w profilu masz Ed, czyli placzesz teraz bo ci sie Easy-Mode skonczylo?
Mornelith
01-07-2007, 01:00
mnie wkurza tylko jedno...jako sorc stracilem zrodlo zarobkow jakim bylo sprzedawanie run bo ani najtowi ani palkowi sie juz nie oplaca(mają przeciez za to nowe bronie, wiecej zadają i mają ataki dystansowe) ale UHy druta dalej nie mają zadnej alternatywy w związku z czym są na nie chetni... szkoda ze Drut moze zarabiac na runach a sorc nie...
Mi tam sie to up update podoba. Lepiej bije moim knightem, pojawiło się wiele ciekawych broni i nowe potwory. Szkoda tylko ze to lodowe wyspy są dla graczy z PACC;( Ale co zrobić...
Piotrek Marycha
01-07-2007, 13:04
mnie wkurza tylko jedno...jako sorc stracilem zrodlo zarobkow jakim bylo sprzedawanie run bo ani najtowi ani palkowi sie juz nie oplaca(mają przeciez za to nowe bronie, wiecej zadają i mają ataki dystansowe) ale UHy druta dalej nie mają zadnej alternatywy w związku z czym są na nie chetni... szkoda ze Drut moze zarabiac na runach a sorc nie...
Idż na trole, niewiele mniej zarobisz... albo idz na roty, zarobisz 2 x wiecej!
motorolka164
01-07-2007, 14:50
Przejrzalam wiele tego typow dykusji i juz wiem o co chodzi -.- nie, sorc nie ma problemu z tym ze ulepszono knightow i pallow. Chodzi o to ze nigdy oni nie zostali pogorszeni jak my. dostawali cos na pociechce i bylo dobrze. Aaa czesto widzialam komentarze w typie sorki maja iq mniejsze lub to dzieci. Nie wiecie to prosze o pilnowanie sie co sie pisze -.- ogolnie sama zawisc i zazdrosc... obrazacie nas rowno a przeciez nigdy nic wam nie zabrano :( wiec czemu tak na sam najezdzacie. Uzasadnione to by bylo gdyby protesty byly potym jak nic na nie dano.
PS. Mf ostatnio dal mi 10 many. Przypadek pech? moze nie tylko u mnie... 55 gp i nawet na szczala z woi nie mialam ;(
Goldscorpion
01-07-2007, 15:12
Gdzieś tam pisali, że spójrzcie na erig.net i dajcie na top 300 w expie dzisiaj. "sami knightci i palkowie!!" a teraz dajcie sobie na top 500 w ogólnym expie to co drugi to master sorcerer!!X(X(
Zresztą test serwer nie został chyba wypuszczony bez powodu. Najprawdopodobniej wyjdzie poprawiony klient nieco poprawiający siłę magów.
motorolka164
01-07-2007, 17:00
Ktos mi dal namiar do 269 sorca. Jego comment mowi wszystko. szukajcie Cachero.
Piotrek Marycha
01-07-2007, 18:33
PS. Mf ostatnio dal mi 10 many. Przypadek pech? moze nie tylko u mnie... 55 gp i nawet na szczala z woi nie mialam ;(
U made my day xD
PS: "Sikała" a nie "Szczała"....
Mornelith
02-07-2007, 01:39
Idż na trole, niewiele mniej zarobisz... albo idz na roty, zarobisz 2 x wiecej!
ale ja chce bic tez mlvl poza tym napisalem ze chodzi mi o porownanie z drutem ktorego runy teraz ciesza się jeszcze wiekszym powodzeniem(przy 100% spadku zainteresowania runai sorca)...
Mateusz666
02-07-2007, 10:25
mam pytanie: mam 24lvl i bije bronia dla 25lvl o ile mi wzrosna obrazenia jak wbije 25lvl?
To co mnie WK@#$%A maksymalnie to zmiana katalogów domyślnych, po kiego grzyba CipSoft decyduje za mnie gdzie chce przechowywać mapy i ustawienia mojej Tibii i nie ma żadnej możliwości to zmienić, do tej pory wystarczyło wrzucić program do wybranego katalogu i tam sobie szukał odpowiednich plików. Teraz musze przenosić tibie do Documents and Settings (/home w przypadku linuxa). Wszystko było by ok gdyby można było wybrać położenie plików map i konfiguracji tak jak to jest np w Total Commanderze (katalog systemu, programu lub usera) a tak wyszedł z tego najbardziej zj364ny update EVER.
Poza tym:
1. Dlaczego udupili magów? MDW (http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters&name=Mateusz+Dragon+Wielki) i odpowiedź jest jasna, w takim tempie to od razu mogli by tabele expa rozszerzyć do levela 1k.
2. Tak sie zastanawiam, czemu CipSoft uparł się na ten balans postaci? To, że gra postaciami magicznymi była trudna na początku, a stawała sie coraz łatwiejsza wraz ze wzrostem levelu było zaj3615te i dlatego wybierając profesje w 2003 roku wybrałem druta, teraz robi się jedna kaszanka z tego... ale jak nie wiadomo o co chodzi...
Elite-Faru
04-07-2007, 14:15
Royal Helmet ,hatchet, dużo broni dla palka viper starsy,Assasin Star 65atk !!
Dużo Broni nowych Mi sie podoba chociarz gupio że lvl na broń trzeba mieć!!!!
Spulczuje sorcom/drutom
Zresztą test serwer nie został chyba wypuszczony bez powodu. Najprawdopodobniej wyjdzie poprawiony klient nieco poprawiający siłę magów.
Nie dosc ze mnie internet denerwuje to jeszcze przyjdzie takie dziecko i na*******a o jakis glupotach zamiast przeczytac ze zrozumieniem, idz i jeszcze raz newsa przeczytaj bo to juz jest w*****ajace..
Podziekuj Microsoftowi i Windows Vista, po prostu inaczej Tibia nie mogla by zachowac map z powodu genialnych zabezpieczen tego systemuCzyli kolejny rewelacyjny wynalazek MS po XP Home: Użytkowniku siedź cicho System wie lepiej co dla Ciebie dobre? Tylko czemu za taki wynalazek ukarani zostają również użytkownicy alternatywnych OSów? Mimo wszystko zwalanie na MS i Viste jakkolwiek durne są zabezpieczenia tego systemu nie zmienia faktu, że CipSoft w niemniej idiotyczny sposób rozwiązał sprawę (np, wbicie się teraz na test serwer na skopiowanych ustawieniach).
Mornelith
08-07-2007, 23:23
A ja sie uczepie jednego... pomijam kwestie obrazen bo to mozna dlugo dyskutowac i tak nikt nic nikomu nie udowodni, ale fakt ze ja za SD place 325 (albo ok 8 minut na 1 strzal) a palek 3gp za belta(lub najt 0 za cios) to lekkie przegiecie...postacie niemagiczne dostaly ataki dystansowe co dodatkowo uderzylo w magów (którzy i tak mieli mniej kasy bo przeciez to BLOKER zgarnia wiekszosc lootu) teraz sorców na hunty nikt juz brac nie chce za to druid pod tym wzgledem jest rozchwytywany bo CIPy nie daly zadnych umiejętnosci leczących nowych...(na Mytherze bylem niejednokrotnie swiadkiem ze BR bral druta Pl na Hydry i dawal mu mfy zeby tylko poszedl i to nie byli znajomi)... szkoda ze balans wyglada tak:
najt i palek dostali mase nowych broni plus bardzo duzy plus do obrazen
drutowi obnizono sile zadawanych obrazen ale UHy ciesza sie jeszcze wiekszym powodzeniem
sorc zadaje slabsze hity z czarów(na ktore wymagania oczywiście nie zostaly zmniejszone) a jego runy jako ze ofensywne są juz niepotrzebne bo przeciez są odpowiednie czary dla K & P...
Pozostaje mi tylko grac i czekac ze moze kiedys cos sie zmieni i bedzie spoko...
Moim zdaniem nawet fajnie zrobili z tymi broniami od lvl:)Przynajmiej noobki
nie bendeą na 10 lvl biegac z np gs
Ghard Lage
11-07-2007, 10:20
Najbardziej to mi się podobają domki w svargrond.
Najgorzej to, że jak zwykle najlepsze expowiska są dla knightów.
Co do balansacji profesjii to mogli by tylko ulepszyc palkow i knightow, a sorcow i drutow zostawic w spokoju...
Miasto, expowiska oraz nowe przedmioty sa znakomite...
To podniesienie sily atakow knighta jest trochce przesadzone nie da sie wogule skilowac ! Slime kturego atakuje na full defie z knifa ginie po 30 sec a co dopiero minosy na kturych dotad skillowalem ... Chociarz mogliby dodac nowe slabsze bronie z atk od 1- 6 .
Mi po update było wszysko ok ale gdy kupiłem pacc zaóważyłem że mlvl mi wolniej idzie a robie to co zawsze "runy,z vis nawalam a nie z rózgi" tera po każdym wbiciu lvl musze nadrabiać robieniem run mlvl X(
Sandrzysko
31-07-2007, 02:04
Moje zdanie jest takie:
Co do balasacji to nie musieli ich oslabiac,tylko tamtych wzmocnic.
Nowe miasto i jego atrakcje podobaja mi sie i to bardzo.
Expowiska tez dobre lecz Knight i Pall najlepiej na nich zarabia.
A co do mlvl'a to nie zauwazylam roznicy...Rosnie mi tak jak rosl...
krisksc-Slime sie rozmnaza wiec mozesz skillowac dopoki zaden noobek nie podejdzie i nie rozwali...
Jedyne expowisko(moge sie mylic,ale najlepiej tak wedlug mnie)co zostalo sorcowi to tomby,lecz tez na krotka mete...
Jest wiele zmian ale wydaje mi się że głównie dla paladynów. Pal kiedyś ze skilem dista 10 nie mógł nigdy trafić a teraz można już zabić wilka albo misia. Poza tym nie trzeba podnosić włóczni, ponadto wprowadzono nowe bronie dystansowe i dodano nowe czary. Jeśli chodzi o rycerza największym minusem jest to że są ograniczenia lvlowe na prawie każdą broń. Plusem u niego jest to że jeśli ma się ten upragniony lvl to zadaje się o wiele większe hity niż niegdyś, dodatkowo cipsoft stworzył nowe obuchy, miecze i topory. Poza tym zmieniono wygląd niektórych przedmiotów i dodano lodowe wyspy min. svagrond gdzie można stoczyć bodajże 3 bitwy na arenie i zwyciężyć jakieś ciekawe nowe rzeczy. Dodano też kilka potworów np: mamootch i dodano kilka zbroi, hełmów np: mamootch fur cape. Jednak update nie ma samych superlatyw, podwyższając siłę rycerza i paladyna, druidzi i magowie są bardzo pokrzywdzeni, podupadnie handel runami i na d questa nie będzie się już szukało knighta i palla tylko druta i sorca.
Wedlug mnie update byl troche porazka. Malo byc wyrownanie profesji a nie wywyzszenie knighta i paladyna. I nie wiem jak mozna uwazac ze sorc dalej expi szybciej niz paladyn lub knight :/
Wendaren
20-09-2007, 18:26
Może nie jestem zbyt szybki...ale popatrzcie na ikonke tibii! Przecież jak się przyjrzysz to jest to małe dziecko w kombinezonie. :D
Rotherdamie
20-09-2007, 21:57
Tutaj piszcie swoje komentarze związane z Update 8.0. To może ja pierwszy:P:
- Według mnie źle że udupili aż tak sorcerera oraz druida, nie chodzi o to że źle zrobili, że polepszyli knightów i pallów ale powinni nie zmniejszać siły Sorcererów i Druidów tylko powiekszyć jeszcze więcej Knightów i Pallków, wtedy to by sie zrównoważyło.
Pozdrowienia,
SuperMag
Powtarzasz to co każdy zdążył zauważyć i sie o tym wypowiedziec.
Palladinka
22-09-2007, 12:42
Wedlug mnie to update jest super tylko do kitu ze az tak znizyli tych sorcow i druidow :/ Ale ja gram palladynem i bardzo mi sie podobaja moje nowe hity ;)
Według mnie Update był udany powiększenie siły Knightów i Pallów to dobry pomysł , może troche przesadzili z magicznymi ale nie zapominajcie ,że to nie koniec balansacji!! Ja jako 40 Druid czekam na zimę i mam nadzieję ,że Druid i Sorc będą się różnić czymś więcej niż UH-SD czy Wand-Rod !!
Według mnie fajne że spearów nie trzeba podnosić z ziemi, ale więcej minusów, większość rzeczy, wysp i różnych bajerów jest dla pacc, a gdzie atrakcje i wyspy dla facc? Chciałbym żeby co najmniej był 1 Outfit dla facc...:x:
Vallinek
03-11-2007, 20:05
wedlug mnie troche mnie wkurza, ze teraz obrazenia od burst arrows zaleza od dista a nie od mlvla X( czy pallkom nie wystarczy, ze moga zabic potwora na hit, musza jeszcze walic z burstow?
fajnie wygladaja fur bootsy, bag i bp ;)
empuszek
19-11-2007, 19:52
Czy zna ktoś datę wprowadzenia zimowego update?
Szukam a nigdzie nie ma.
Z góry dziękuje za pomoc.
TIBIA - rulez
Witajcie chce wyrazic swoje zdanie na temat nowego zimowego update.
Jestem Paladynem najczęściej chodze ze sperami nie podoba mi sie to żę zmniejszono zasięg sper do 4 kratek, ale jakoś to przeboleje ale że zmniejszono leczenie czaru Exura Vita ktory nie lezył do końca teraz już tak niejest dodali nowe czry leczace ale co mi z tego jak to na PACC a ja gram na FACC to jest ten minus. A jakie jest wasze zdanie?
Pozdrawiam.
BoltexDeath
06-05-2008, 23:00
8.0 dobre update teraz ci knighty i magowie nie bedo chodzili z gs'em na 8 lvl i nie bdeo walic z sd jakies noobki 20-
--Cienius--
07-05-2008, 07:37
Trollu to temat ma rok kretynie
Sureidalaht
17-05-2008, 21:11
Według mnie CIPsoft chce na Tibii zarobic jak najwiecej sie da... :/
Poczatek jak kazdy. Jak na swój młody i smarkaty wiek gram juz 5 lat w Tibie.
I wiem jak wygladały poprzednie wersje.
Na początku udoskonalano tylko grafike i dodawano nowe itemy, czary i kreaturki
Ten UPdate mnie rozbroił. Kiedyś się zaczynało i każdy gracz kupował PACCa od 50 poziomu aby ułatwić sobie kolejne kroki czy etapy gry.
Ale teraz posiadalnosc PACCa to obowiazek wręcz od 40. A przynajmniej dla profesji posłógującej się magią ;(.
Palladyn może na FACC-area znaleść expowiska jak OF czy D-Lair na Venore albo w duecie na Demonii.
Knight także pod warunkiem, że posiada spore skille.
Miałem 45 Elder Druidka... miałem PACCa, promocje i lepsze czary ale bylem w stanie zabic wszystko mając 49 M-level który trenowałem przy dziennym, cztero godzinnym robieniu UHów na których zarabiałem sporo kiedy UHy byly przydatne.
Teraz zwracanie się z EXPu mojego Druidka moge sobiie wsadzić w dupe X(
Zolfik88
12-12-2008, 11:25
Jak na moje z kazdym updatem ciagle cos chrzania praktycznie jesli nie masz pacca to nie jest gra zero czarow zero mozliwosc palek nic praktycznie nie ma po za czarami uleczenia i jakimis innym duperelami Doslownie jedna wielka Kicha :/ Tak samo mielsi wzmocnic cyklopy a tu nic ciagle takie slabe chyba ze ja nei widze roznicy takze sadzilem ze wiecej ekspa bedzie za nie a tu tez nie powiem tak rozczarowalem sie i to ogromnie nadal brakuje wiecej ekspowisk na wyspach dla facc Jedynm slowem ta gra zmierza ku upadkowi a nie pnie sie w gore przynajmniej ja tak sadze :/ Zobaczymy co zroba z tym od cipsoftu :baby:
Majsterek.
14-12-2008, 12:46
To napewno nie jest wyrównanie profesji ? OMG
Poje****
Zepsuli gre...
Postacie magiczne musze walic duzo ..
Wogóle od clienta 8.0 tibia mi sie nie podoba ,ehh ta wersja 8.4 żal ...
7.92 moim zdaniem była zajebista a teraz powymyślali...
Wyglądy-owszem nowe ale dla facc ani jednego ...
Czary-niepowiem doszło sporo ale all na pacc ;/
Sd-45lvl do uzycia a nie tak jak dawniej od 15magic levelu ...
UH'y-nie oplaca sie robic :(
I ogólnie wygląd tibi 8.4 jest ochydny ;/ itemki zaczynają robić się okrągłe , jak w bajkowych grach ;/ bronie od lvl ...
Bez sensu ... teraz czensto nawet lubie zagrac na ots-ie 7.92 gdyz podoba mi sie tam sd a nie teraz jakies rozmazana czacha :(
7.6 ... od tego zaczynałem i do teraz mile wspominam ... nazawsze w sercu
KrEmAs KAc
22-01-2009, 18:05
Mi to wisi co jest teraz ale gdybym miał teleport to cofnął bym się jakieś 4-5 lat do tyłu i pograł jeszcze w 7,4 :)
Wylansowany
22-01-2009, 18:55
Mi to wisi co jest teraz ale gdybym miał teleport to cofnął bym się jakieś 4-5 lat do tyłu i pograł jeszcze w 7,4 :)
A ja nie, bo gdybym zaczął wymieniać wszystkie minusy Tibii 7.4 to dostałbym ostrzeżenie, że pisze za długie posty :p
Chciałbym, żeby Cip Soft stworzył server z klientem ok. 7.6, bo wtedy wszyscy Ci, którzy są zapatrzeni w tamtą wersję, przejrzeliby wreszcie na oczy. Wtedy ludzie byli lepsi - teraz Tibia jest lepsza.
Chciałbym, żeby Cip Soft stworzył server z klientem ok. 7.6, bo wtedy wszyscy Ci, którzy są zapatrzeni w tamtą wersję, przejrzeliby wreszcie na oczy. Wtedy ludzie byli lepsi - teraz Tibia jest lepsza.
Zapisze sobie ten cytat. Cała prawda i tylko prawda.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.