Pokaż pełną wersje : Nowości
Witam. Chciałem założyć ten temat abyśmy wszyscy poznali nowe rzeczy w update. Tzn wymieniamy wszystkie nowe rzeczy w update (oczywiście nie typu spear mają nowy wygląd albo że nie upadają).Więc zaczynamy...
nowy loot z troll - 0-12gp
krzyżyk zamiast kropki na minimapie
(i podawajcie tym podobne rzeczy)
Piotrek Marycha
26-06-2007, 22:46
hity knightow za 150+ na paladynach -.-
PS: ja jakos roznicy nie widze w hitach, a kumpel z lvlem o 10+ wiekszym rozwala zerki na hita (ten sam knight)
Revoyalito
26-06-2007, 23:07
@Topic
Knight - Hity mocno zwiększone. W broni (atk:35, Def 25 +1) Byl także temat o tym, że jak skille zostały zwiększone to będzie się trudniej trenować, lecz nie ma przy tym problemu.
@OFFtopic
Ja osobiście swoim sorcerem nie widze różnicy dlatego mi to w niczym nie przeszkadza B) Nareszcie knight nie będzie workiem treningowym na wojnach.:p
:mag:
19 paladin z 63 skilla uderzył 141 w carrior worma(czy jak to się tam pisze...) z łuku.
Gruchmen
26-06-2007, 23:18
Hmm, sickle ma atak 5, nowy wyglad spirów, hatcheta, power bolty za 6 gp w sklepie.
You see piercing bolt.
It can only by wielded properly
by players of level 30 or higher
@TOPIC
zostawia sie ślady na sniegu :D:D które po około 4 sec znikają...
@OFFTOPIC
co do skillowania, to swoim 49 knightem troche nadzwyczaj szybko zabijam slimy z daggera i czasem nie zdążą się zrespić.
Ten temat powstał, żeby forum nie zalała fala nowych tematów.
Wpisujcie tu nowe rzeczy, które zauważyliście po update.
(Opinie będą kasowane)
kamienie 5 atk
p blocy jak bylo mówione robi sie po 10
zwiekszenie hitów srednio zaówazalne ;0
pal robi po 8 burstów nie po 3 jak przed up ;P
Don^Mokate
26-06-2007, 23:56
nowy wyglad: green tunic(na prawde ladny), giant sword, rh, hatchet, spear. Bronie dwureczne moga nosic tylko knighci. Sorcem 68 lvl 58 m lvl walnalem w wyverne 511 z e wave- czyli nie najgorzej, a walnalem tylko raz z wave, wiec nie wiem czy przypadek czy norma. W grafice i szczegolach tibii zauwazylem tylko male gowienko. Jak jest drabina do podziemi to w podziemiach na kratce ktora sie naciska, tej oswietlonej przez slonce, zeby wejsc up widac taka trawke, chyba z zalozenia mialbyc to jakis mech:D.
z GSów lecą Poison Arrowy =P
Aaa i z Djinnów leca jakies nowe speary =P
00:08 You see a hunting spear (Atk:32 Def:0).
It can only be wielded properly by players of level 20 or higher.
It weighs 22.00 oz.
z Walky:P
-z DLa spadło mi 6 power boltów.
-nowy staff z draga
-swoim 30ekiem, ze skilem 55 i knight axem bije cyce jak wysokopoziomowy knight przed updatem. best hit jak narazie 139
Rafals from hell
27-06-2007, 01:17
Wiem, że z zerków lecą hunting speray. Hity w moim przypadku są bardzo zauważalne i sa o niebo lepsze.
Dla knightów porada: jak chodzicie na dragi... broń boże nie użuywajcie uhów... kupujcie manasy i exurujcie... ja zamiast tracić 1 uha na draga trace 1 manasa czyli 3 razy mniej kasy wydaje ;] bo uhy teraz gorzej lecza jak wiadomo.
z mino archera i dwarfa soldiera leca 0-4 Piercing Bolt.
No knight i pall wala lepsze hity. łatwo zauważyć
Na rooku tez wali sie większe hity ja walnolem5 lvl w wolfa za 22
Ja na tej nowej wyspie spotkałem stado mamutów, jeden daje chyba 165 expa, dużo większe hity palków i knightów, trofea w domkach, i taki nowy mieczyk fajny poelciał mojemu koledze z frozen spider czy jakos tak.
Wiem, że z zerków lecą hunting speray. Hity w moim przypadku są bardzo zauważalne i sa o niebo lepsze.
Dla knightów porada: jak chodzicie na dragi... broń boże nie użuywajcie uhów... kupujcie manasy i exurujcie... ja zamiast tracić 1 uha na draga trace 1 manasa czyli 3 razy mniej kasy wydaje ;] bo uhy teraz gorzej lecza jak wiadomo.
nie, jestes cepem i nie umiesz czytac, a to bylo powtarzane 100 razy. uhy lecza tak samo jak przed upem. z tego co widze to nikt nie wspomnial o tym, ze exiva zabiera mane nawet wtedy gdy postac, ktora chcemy odnalezc jest offline.
Bardzo ładny, wprost piękny wygląda cape.
http://img300.imageshack.us/img300/6978/capevt7.jpg
palladyn ze skillem 99 potrafi wyciagnac z power bolta okolo 350 dmg :O
Jak Skilluje z knife moim 10lv na full def Trole Padaja w 1- max 3min
Tera trudno skilowac
aaaaa
i jeszcze cos moim 32 ek niebije tak mocno GS'em jak FS XD
filobossek2
27-06-2007, 08:26
Nie ma opcji Network = NO MORE NEW OTS ?
to teraz przyszykujmy sie na wysypke postaci 100 200 i nawet 300 lev ;]
Instrukcja obsługi do tibii:
Kursory+Fire
btw to ganialny pomysł zeby jednocześnie uwalic magów i druidów skoro sie tak mocno ulepsza inne profesje... chbya jakiś polak zasiada w Cip
palladyn ze skillem 99 potrafi wyciagnac z power bolta okolo 350 dmg :O
No chyba troszkę zaniżone to jest :p Ja wyciągnąłem z bolta w wyverne 169 na skilu 67 <dist> :)
30 najt skille 62/61 często ma carriona na hita a rota bardzo rzadko na więcej niż 1 hit(czyli prawie zawsze ma rota na hita)
Nie Pisac o obrazeniach to chyba kazdy wie.
Raczej napewno ale nie jestem pewien z Djinnów lecą Djinn Blady.
I Chyba cos bardzo dobrego do Sorców =PP Soft Bootsy Daja 4 razy wiecej many :) 120bp mf na Softy :>
Pienkna Knight
27-06-2007, 11:12
Dwarf Soldier - 0-7 Bolts.
Narazie tyle zdołałem zobaczyć, poza tym dużo większe hity, co wcale nie jest pozytywem dla Knightów z niskim skillem....:/ Bo teraz będzie się 10 razy trudniej trenowało:/// W sumie mam bardzo mieszane uczucia co do tego Updatu...:/
MarcoRoton
27-06-2007, 11:48
Tak panowie hity są teraz naprawdę zachwycajace... ja mam skile na knightu 73/73 udalo sie przed upade... teraz ciezko skilowac na rotach;)... Na beho hit 174:O
Laleczka voodo
27-06-2007, 11:51
10:43 You see a hunting spear (Atk:32 Def:0).
It weighs 22.00 oz.
z valky~
i chyba wiecej spearow z potworkow
@EDIT
hunting spear polecial mi z valky i mino guard
zboro_69
27-06-2007, 12:19
WIE KTOś JAK NAZYWA SIę WYSPA Z BARBARIANAMI ? BO NA FROST DRAGI I GIANTY MOGE PłYWAć A NIE WIEM JAK NAZYWA SIE WYSPA NA KTOREJ SA BARBARIANY I ICE WITCHE.
PS.z areny nagrody to bronie prezent lub backpack.
z 1 poziomu bronie 42 ataku 2 reczne
z 2 poziomu bronie 44 ataku 1 reczne
z 3 poziomu bronie 47 ataku 1 reczne
a wiec łatwo można zdobyć dobrą broń do 2 poziomu , na 3 radze sie nie wybierać poniżej 100 lvlu a sorkiem i drutem ze 180 +
coś o hitach: 73 lvl 81/77 dlance, dragi: pełno 150-250, 2 besty 313 i 372, exori gran best za 455.
Dark Brozyn
27-06-2007, 15:28
nie wiem czy ktoś pisał ale z behe lecą pięknie assasin stary
Piotrek Marycha
27-06-2007, 18:45
W sklepie sa dostepne po 3 rodzaje strzal i boltow:
Do you want to buy an arrow for 2 gold?
Do you want to buy a sniper arrow for level 20 and above for 3 gold?
Do you want to buy a onyx arrow for level 40 and above for 5 gold?
Do you want to buy a bolt for 3 gold?
Do you want to buy a piercing bolt for level 30 and above for 4 gold?
Do you want to buy a power bolt for level 55 and above for 6 gold?
cholera!, gdzie to kupic??? próbowalem kupic na facc area i sie nie dalo, to znaczy ze tylko na pacc area mozna? na 99% napisałem poprawnie wiec nie ma mowy o pomyłce
Oto kilka nowych itemow jakie udało mi sie znaleść:
You see a krimhorn helmet (Arm:6).
It weighs 51.00 oz. - item z jednego z barbarzyńców
You see a wyvern fang (Atk:32 Def:19 +1).
It can only be wielded properly by players of level 25 or higher.
It weighs 20.00 oz. - loot z wyverny (miecz 1h)
You see a mystic blade (Atk:44 Def:25 +2).
It can only be wielded properly by players of level 60 or higher.
It weighs 35.00 oz.
This sword is only granted to a scrapper of the Svargrond arena. - jedna z 3
broni-nagród za przejscie areny na 2 stopniu trudności
Bartek153
27-06-2007, 19:55
niech ktos powie co jest w backpacku i prezencie na arenie?
Z mino arcerów leca piercing bolty 0-5 (nie jestem pewny)
20 knightem ze skillami 60/60 hity takie same poniewaz z fsa musialem przezucic sie na serpenta i wyszlo na to samo.
@edit to z erig.net
haunted blade atk 40 def 12, leci z Braindeath, 2reczny 30lv
Blacksteel sword atk: 42 def: 22, 2reczny 35lv
Mystic blade atk: 44 def: 25 + 2, 1reczny 60lv
Dragon slayer atk: 44 Def: 28 leci z forst dragon i dl 2 reczny 45lv
Demonrage Sword atk: 47 def: 22, 2 reczny, leci z demon 60lv
Justice Seeker atk: 47 def: 24 +3, 1reczny, 75lv
Nie wiecie przypadkiem czy SCA lub SoV mają jakieś bonusy do obrony?
Piotrek Marycha
28-06-2007, 00:55
Nie wiecie przypadkiem czy SCA lub SoV mają jakieś bonusy do obrony?
Sov ma chyba +3, SCA tez cos kolo tego
Nowy potwor Ice Witch tak jak wspominano ale nikt nie powiedzial ze leci z niego
11:12 You see earmuffs (Arm:0). It weighs 5.00 oz. They feel nice and warm on your ears.
Są to tak jakby NAUSZNIKI ! :)) Pozdro dla Jaksusa ktory pierwszy na Danubii je zlotowal :) (nie nie Teraram nie byles pierwszy :PPPP )
PS. na boardzie w locie ice witch trzeba wlasnie dopisac te nauszniki i jeszcze Crystal sworda :)
Pozdro all :)
Tanivupo
01-07-2007, 16:38
Podobno zostalo zmienione cos w anninhilator quest... o.o nie wie nikt o tym czegos?
cholera!, gdzie to kupic??? próbowalem kupic na facc area i sie nie dalo, to znaczy ze tylko na pacc area mozna? na 99% napisałem poprawnie wiec nie ma mowy o pomyłce
Ci oto npc sprzedają nową amunicję:
* Willard (Edron)
* Robert (Svargrond)
* Perod (Port Hope)
* Dario (Ankrahmun)
* Cedrik (Liberty Bay)
* Edoch (Darashia)
Jak widac, only PACC area...
Niedozwolony
02-07-2007, 17:11
Lunar staff z witcha ale to tylko widziałem na erigui tibi.pl więc niepotwierdzone
Przed upem nietrafiałem w draga mocno a teraz best 120
Czary dla kiny only pacc i.... niewiem juz czego niebyło napisanego
AdasieqCukierkowyPalladyn
03-07-2007, 11:21
Nikt nie wspomniał o nowych spellach dla knight'a i paladyn'a :D
Dzis expiac na DC z assasina wylocilem 4 viper star. Maja one 28atk. nie wymagaja lv, grafika taka jak throwning stary tylko ze te sa zielone.
@edit z assasinow wypada 0-6 nowych gwiazdek (viper star) ale takze wypada wiecej sthrowning star (za jednym razem wylocilem 13)
MasterMorduk
25-07-2007, 13:55
Nie wiem czy ktoś nie pisał, ale zobaczyłem na "Foldzie" jak mój "najt" zostawia ślady na śniegu.... ?
@up
O sladach wiadomo bylo juz dosyc dawno, pojawily sie na test servie ;)
Dzisiaj po huncie na chakoyach odkryłem że mammoth whooper :
11:02 You see a mammoth whopper (Atk:30 Def:15).
It weighs 45.00 oz.
Made from a mammoth's legbones, it is one of the favoured weapons among barbarians.
Wypada nie tylko z chakoya tribewardena, ale także z toolshapera :) Z tego wnioskuję iż z tego drugiego wypada on b.rzadko z tego pierwszego tylko rzadko.
Hmm, jeszcze Water Elemental w podziemiach Foldy.
Rotherdamie
20-09-2007, 22:37
Ci oto npc sprzedają nową amunicję:
* Willard (Edron)
* Robert (Svargrond)
* Perod (Port Hope)
* Dario (Ankrahmun)
* Cedrik (Liberty Bay)
* Edoch (Darashia)
Jak widac, only PACC area...
Pamietam jedno bardzo mądre zdanie:
W życiu jak w tibii wszystko co piekne jest płatne.
I nie ma sie co dziwic każdy musi z czegoś żyć nawet Cipy chociaż niektórzy myślą że nie są ludzmi bo ,,Kazdy nastepny udate jest coraz gorszy znecaja sie nad nami!!!!1111111oneoneone itd."
Ja zauwazyłem że piszac do Kruzaka Basilisk (kolega mi przypomniał o nim i co upek chodze do kruzaka i pytam go o nowe informacje) to on nic mi nie odpowiada. Wiem zaraz byscie napisali sprobuj napisac jeszcze raz moze blad zrobiles ale ja pisalem jzu z milion razy bazilisk,basilisk,bassilisk i basillisk,bassillisk i nic moze to jakis bug a moze Cipsoft postanowil wykluczyc legende o zdobyciu DSL:o. Mogłby ktos za mnie sprawdzic czy dalej tak jest?
Z góry Thanks.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.