Pokaż pełną wersje : Letni update 2007
Dwimenor
27-06-2007, 12:24
Biel i spokój pokrywa ziemie na dalekiej północy, lecz nie powinieneś nabrać się na ten przyjazny widok. Gdyż nie tylko przez Chyll, mroźny północny wiatr, nieostrożni podróżnicy padają ofiarą. Jest o wiele więcej niebezpieczeństw skrytych w tym zimnym rejonie. Gracz z Premium, którzy są na tyle odważni by stawić czoła temu wyzwaniu, mogą wypłynąć statkiem lub użyć latającego dywanu by dostać się do nowego, wspaniałego miasta Svargrond. Stąd mogą zwiedzić nie mniej niż sześć nowych wysp, by rozwiązać tajemnicze sekrety, pokonać liczne nowe potwory i wykopać cenne skarby. Raczej zrzędliwi barbarzyńcy zamieszkujący Svargrond mogą mieć jakieś zadania dla tych, którzy udowodnili im swoją wartość. Jednakże bądź ostrożny przy wypełnianiu swoich misji! Pogłoska głosi, że dziwne plemię próbuje przyzwać bardzo silnego demona.
http://images.tibia.pl/static/news/summer_update_2007.jpg
Co więcej, całkiem nowa arena otworzyła swoje bramy i oczekuje tych którzy są przygotowani by wyzwać dziesięciu gladiatorów na pojedynek. Ci którym się powiedzie nie tylko zdobędą honor i chwałę, ale również zdobędą nagrody o niesamowitej wartości.
http://images.tibia.pl/static/news/norseman_outfit.jpg
Ponadto, gracze mogą zdobyć wspaniały nowy Outfit i dwa pasujące dodatki dla swoich postaci. Ciepłe i puszyste ubrania Norseman Outfit nie tylko wyglądają szykowanie, lecz zarówno będą ci pasować na tych zimnych krainach.
Dodatkowo kontynuowaliśmy równoważenie profesji. Wszystkie ataki bronią i na dystans zostały podniesione. Teraz umiejętność władania bronią jest najważniejszym czynnikiem przy zadawaniu obrażeń bronią. Podobnie z obrażeniami zadawanymi magią, poziom magiczny jest najważniejszy teraz. Jako że poziom doświadczenia jest mniej ważny by rozwiązać problem obrażeń, rycerz oraz paladyn dostali nowe czary by nadrobić po utracie zdolności efektywnego używania rune. Zostały również wprowadzone zmiany w już istniejące zaklęcia, na przykład czar „Berserk” od teraz pobiera stałą ilość many. Zauważ iż czar „Find Person” zabiera manę również wtedy, gdy gracz którego szukasz nie jest online. Paladyni powinni być zadowoleni z wieści, iż amunicja która wcześniej spadała na ziemię, od teraz pozostaje w ich inwentarzu by zapobiec kradzieżom. Wprowadziliśmy również wymagania level’owe dla wielu broni ręcznych. Jeżeli dzierżysz broń która wymaga większego poziomu doświadczenia niż twój, wtedy wielkość twoich ataków spadnie. By dostarczyć wystarczającą ilość broni dla postaci o różnych poziomach doświadczenia, update przyniesie ponad 60 nowych broni. Niektóre z jednoręcznych broni mają zmiennik obrony, który zwiększy lub obniży wartość obronną tarczy, która trzymasz w drugiej ręce. Zauważcie, że wiele dwuręcznych broni jest dostępnych tylko dla rycerzy.
W końcu Windows Vista jest zgodny z klientem Tibii i powinien działać bezproblemowo dla wszystkich użytkowników tego systemu. Dodatkowo do skrótu „CM” przed ich imieniem, Community Managers otrzymali czerwoną pelerynę do swoich Outfit’ów, więc możesz ich łatwo rozpoznać jako pracowników CipSoft.
Proszę zapamiętać, że w związku ze zmianami technicznymi, trzeba pobrać nowego klienta 8.0. Patch nie będzie dostępny.
Tłumaczenie:CZuk85 (http://forum.tibia.pl/member.php?u=3332)
Chcemy też przywrócić do życia Tibian Earth (http://tibia.pl/earth.php) i uzupełnić o mapy nowych terenów - jeżeli podczas wędrówek przez skute lodem krainy nakręcicie jakiś filmik podzielcie się nim z nami - szczególy i warunki jakie musi on spełniać tutaj (http://tibia.pl/show_page.php?p=tibian-earth).
No i fajnie, tyle że i tak bez Pacc, to lipa ;\
NOWE OUTFITY!!!!:) Na to czekalem!Proponuje jeszcze wprowadzic nowe profesje i ta gra stanie sie ciekawsza!;)
Dr.Unknown
27-06-2007, 12:44
Poczekajcie aż zobaczycie nowe czary paladyna/rycerza =d.
Jak to dobrze ze dziś tibia.pl dostarczyła mi pacca.
Ale najpierw muszę knighta wyskilować.
elfo.del.bien
27-06-2007, 12:46
profesji nie dadza bo bylo by to nie fair dla starych graczy.
Madrista
27-06-2007, 13:06
Kiedy będą jakies solucje?
Ja zamówiłem PACC'a w poniedziałek przez tibie.pl i mam nadzieje,że jeszcze dzisiaj go dostane, choć wątpię w to:P
mam Pytanie Gdzie Jest Tam Sklepam Z Manasami;)
Mlecziii
27-06-2007, 13:12
Troche pużno z tym niusem ale grunt ,że jest .Tibia sie zmienia za kilka mieśięcy zobaczymy czy na dobre czy na złe.
update na pierwszy rzut oka nic nie przyniosla a jedna.gram pallem i bardzo mi sie spodobalo ze spear nie upada a po zatym dluzej mozna go uzywac niz w 7.92 Gratuluje CipSoft spisaliscie sie:cup:
:) update bardzo mi sie podoba , moim zdaniem jedno z lepszych od kilku lat.A ze aktualnie gram knightem to jest zajebiscie :).Nowe lodowe wyspy bardzo fajnie wykonane potwory tez niczego sobie.Njabardziej mi sie podoba arena , tylko moim zdaniem nagroda jest zbyt cenna :P
Niektóre z jednoręcznych broni mają zmiennik obrony, który zwiększy lub obniży wartość obronną tarczy, która trzymasz w drugiej ręce.
Czy mi się wydaje, czy CipSoft tym potwierdził, że gdy trzymamy tarczę, to obrona broni się nie liczy?;> (Bo niby mogliby zwyczajnie zwiększyć/zmienszyć obronę jednoręczniaków, praktycznie na to samo wyszłoby, bo nikt nie chodzi z jedną ręką wolną... A tak to tylko programista miał trochę roboty. :P )
Hmm, nie jest to jednoznacze, mimo to odniosłem takie wrażenie. ;]
odkrylem bardzo ciekawom zgadke NIEZABIJAJCIE HASKICH BO ZA TO JEST KARA 1,5k CZY COS W TYM STYlUB)
Tibianiczyk
27-06-2007, 13:28
taaaa fajnie że jest ale czego niema pokazanych nowych broni i czarówX(
Alanus Lutinum
27-06-2007, 13:28
Fajnie fajnie, czary nowe są super, tyle te ograniczenia, tak to bym na 30 lvlu z p-boltami biegal. Dmg jest ogromne i ta nowa amunicja.
Tak update jest dobry dla pallow i knightów.
Kumpel 143 master wystrzelał bp sd z tego walnoł minimalny sd 163 a maxymalny 251. Z UE około 400, więc tutaj jest porażka taki master nie solnie nawet 40 elita bo mu ucieknie. Kolege pall 150 wali po 300 z p boltów z ludzi troche przesada.. nie wspomnę o zwykłych boltach w potwory po 200-250.
Dzisiaj dwóch kumpli poszło na gomore na hydry 130 elit i 120 huncili 1h poszło im kilka uhów w dwóch bili exp miodzio 0 waste. a Sork? 60 master wali po 200 z sd bo nie odczuwa róznicy do 70 lvl to jest prawie jak 140 master bo wali nie wiele więcej więc po co bić lvl skoro na 60 uderzamy z run prawie tak samo jak na 140... totalna porażka dla sorka.
Moje zdanie sorkerer powinien zostać taki jaki był przed update powinni tylko polepszyć palka i knighta.
KaMiLSpAwW
27-06-2007, 13:31
Tak tak , niby wszystko pieknie ale i tak jest cięzko z tego powodu iż nie wiemy jak odkryć te wyspy , wogóle nie wiem gdzie chodzic w tym mieście co gdzie kupic itp.
Mam nadzieje ze szybko powstana solucje z questami..
Tak btw RH wyglada strasznie
Tak update jest dobry dla pallow i knightów.
Kumpel 143 master wystrzelał bp sd z tego walnoł minimalny sd 163 a maxymalny 251. Z UE około 400, więc tutaj jest porażka taki master nie solnie nawet 40 elita bo mu ucieknie. Kolege pall 150 wali po 300 z p boltów z ludzi troche przesada.. nie wspomnę o zwykłych boltach w potwory po 200-250.
Dzisiaj dwóch kumpli poszło na gomore na hydry 130 elit i 120 huncili 1h poszło im kilka uhów w dwóch bili exp miodzio 0 waste. a Sork? 60 master wali po 200 z sd bo nie odczuwa róznicy do 70 lvl to jest prawie jak 140 master bo wali nie wiele więcej więc po co bić lvl skoro na 60 uderzamy z run prawie tak samo jak na 140... totalna porażka dla sorka.
Moje zdanie sorkerer powinien zostać taki jaki był przed update powinni tylko polepszyć palka i knighta.
Dzieki temu juz nie bedzie sorcererow na 140lvlu z 45mlvl.
Troche pużno z tym niusem ale grunt ,że jest .Tibia sie zmienia za kilka mieśięcy zobaczymy czy na dobre czy na złe.
mam pytanie nie zwizane z tematem. prubuje sie zarejestrować. w drugim etapie
trzeba wpisać hasło. wpisuje hasło swojego konta i wyskakuje mi
Error
Password is not correct. DLACZEGO!!!;(
MalyZiomQ
27-06-2007, 13:39
Wszystko Ladnie mi sie podoba nowe czary dla knight itp. ale RH do bani wyglada :/
nawet good update dla rookstayerow tylko tera troche za latwo sie bedzie grac:confused:
ps.
dajcie na tibia.pl w broniach te new bronie:P
Tak tak , niby wszystko pieknie ale i tak jest cięzko z tego powodu iż nie wiemy jak odkryć te wyspy , wogóle nie wiem gdzie chodzic w tym mieście co gdzie kupic itp.
Tak btw RH wyglada strasznie
Powiem tyle staramy się jak możemy, żeby jak najszybciej dostarczyć wam informacji na temat nowych broni, potworów oraz questów.
Tłumaczenie trochę późno wyszło bo tłumacze też ludzie i mają inne sprawy na głowie ;p
Wracam do swojej pracy...
katja of isil
27-06-2007, 13:45
Ktoś wyżej pisal o ms 140 lvl z 45 mlvl , uwazam ze jest to niemożliwe mieć tak niski mlvl , nawet specjalnie nie trzeba sie starac a mlvl sam rośnie mniej lub bardziej,nie wyobrażam sobie inaczej ( chyba ze ekspil na bocie z f axe np., ale wtedy to jego problem )
Co do up date to sila czarow wyraźnie spadła , w moim wypadku vis może nie tak tragicznie , z 180 ponad na 160 , czasami walilam 112 , postrzelałam trochę z explo i niestety ŻAL . Kolega RP średnio widzi te nowe pociski , bo sd były o wiele lepsze a hmm mógl robić sobie każdy pall nawet na facc , o gfb również warto wspomnieć, glupie gadanie , że niech nie da się otoczyć itp to tylko wkurza ludzi ,
Miasto nowe bardzo mi się podoba , dużo ładnych domków , tereny powoli się odkryje mam nadzieję, wąwozy lodowe lekko denerwujące są , do glupiego pajaka idzie sie pół godziny , łażenie w slimaczym tempie po sniegu też średnie jest , ale nic ,pożyjemy , zobaczymy B)
Mam jedno pytanie jak dostac sie na expowiska na nowych wyspach
PLX Odpowiedzcie fast
PS niewiecie gdzie som mapy resp na nowej wyspie
jak co to link ze stronkom na forum
...Pogłoska głosi, że dziwne plemię próbuje przyzwać bardzo silnego demona. ...
Czy wy tez sie boicie ?! ;D
DARTHjendrek
27-06-2007, 14:19
bardzo ladnie dla mojego palka bo nie musze juz zbnierac spearow przy knighcie nie zauwazulem roznicy w ataku a drut i sork tez tak jakos nie zobaczylem roznicy w koncu maja niskie levele
byloby naprawde dobrze jakby dali jakies tereny dla nieplacacych jak ja na co mi nnowe tereny na ktore nogi postawic nie moge i na co mi nowe cary jak bez paccana nie moge ich kupic? troche to tepe co nie?
Pogłoska głosi, że dziwne plemię próbuje przyzwać bardzo silnego demona.
Czy wy tez sie boicie ?! ;D
czyżby Ghazbaran?
http://tibia.erig.net/Ghazbaran
Perkiusz
27-06-2007, 14:23
No,no.....
Wczoraj po Update poszlem sprawdzic Palem hity ;) na 18 lvl skile 66 dista ;) hita w cyce walnolem 156 ;) to juz coś POLECAM grać PALEM!!!!!!
Hail Perek
Hail Berylia
Hail Jin!!!!
See all in Game!!!
:D:D
e usually solve our problems on our own but some of the people might have a mission for you. Old Iskan, on the ice in thenorthern part of the town had some trouble with his dogs lately.
Szukałem go wie ktos może gdzie on jest , tu pisze że na północy ale ja niegdzie go niemoge znaleść. Jak by ktos mógł wstawić mapke z tym NPC to jest WIELKIe THX
Poprostu Pitbul
27-06-2007, 14:36
Evul, tylko że nie mogę się zalogować na moje konto:/.
Loleczka
27-06-2007, 14:38
ja dokładnie tak samo, już 3 razy mi zablokowało IP na pół godziny, a dobrze wpisywałam!! Co się z tym dzieje?? W starszej wersji tak nie bloczyło, najwyżej raz! A pewna jestem, że wszystko dobrze wpisałam!;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
Czy wie już ktoś jak można robić te lody{bez skojarzeń np. mieszasz lód z mlekiem albo coś}, i co z tymi specjalnymi miksturami oraz fajnie by było jak by ktoś dał informacje o trofeach{z czego wypadają/co jest potrzebne aby je zrobić}
A i jeszcze wiele osób krzyczało że ten up skończy erę drutów i magów a ja zbytniej różnicy nie odczuwam {no może więcej UH-ów schodzi ale to normalne po upie z nowymi terenami}
Mnie sie osobiscie up podoba, chodz gram dru, to wielkiej ruznicy nie zauwazylem ... ale teraz duzo pk to wlasnie palla ;/
mam pytanie nie zwizane z tematem. prubuje sie zarejestrować. w drugim etapie
trzeba wpisać hasło. wpisuje hasło swojego konta i wyskakuje mi
Error
Password is not correct. DLACZEGO!!!;(
zostałeś H A C K E D !!!
Loleczka
27-06-2007, 15:10
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ;(;(;(;(;(;(;( CZWARTY RAZ ZABLOKOWAŁO MI IP!!!!!!!!!! ;(;(;(;(;(;(;( co z tym update? zanim pobrałam nową wersję wszystko było ok!! jak ja niby mam grać?
wacikOne
27-06-2007, 15:13
@Loleczka
Mozę sprawdź na tibia.com czy masz dobre passy i ci ktoś nie haknoł konta:)
@topic
Ogólnie to mi sie podoba update:)
Loleczka
27-06-2007, 15:18
na pewno dobre wpisałam... poza tym, mój kuzyn też wpisywał dobrze i też zablokowało... i nieshackowali mi, bo na charakters sprawdzałam i godzina logowania ostatniego jest prawidłowa... co to ma być? a czy jak odinstaluję tibię i zainstaluje ponownie to strace odsłoniętą mapę?
ziemiak11
27-06-2007, 15:19
kiedy zaktualizują listę broni?
Szymek14
27-06-2007, 15:33
Update juz za nami a czy bedą w najgliższym czasie nowe śWIATY? Porsze o Odpowiedz z gory thx
Loleczka
27-06-2007, 15:37
8o8o8o8o8o8o8o8o:cup::cup::cup::cup::D:D:D:D:cup: UDAŁO się zalogowało wreszcie!!
ten update to jest PARODIA a Cipow powinni dac do najzabawniejszych zwierzat swiata ... wymiencie mi 1 nowa rzecz ktora zrobili dla facc. mialem nadzieje ze te umiejetnosci jakies fajne beda <zebralem 15k zeby sobie je kupic zaraz po update> patrze na tibia.com a tam ze wszystkie sa dla pacc <super wyrownywanie profesji>.... oczywiscie zadnego terenu nowego dla facc niema, no bo po co dbac o graczy z ktorych zysku niema ? no i wychodzi na to ze w tibie nie da sie grac bez pacc.jedyna rzecz ktora sie przyda to podnoszenie spearow no ale to bardziej w skilowaniu niz w walce.
WNIOSEK: gratki dla Cipow za zrobienie najgorszego update w historii tibi :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup:
ten update to jest PARODIA a Cipow powinni dac do najzabawniejszych zwierzat swiata ... wymiencie mi 1 nowa rzecz ktora zrobili dla facc. mialem nadzieje ze te umiejetnosci jakies fajne beda <zebralem 15k zeby sobie je kupic zaraz po update> patrze na tibia.com a tam ze wszystkie sa dla pacc <super wyrownywanie profesji>.... oczywiscie zadnego terenu nowego dla facc niema, no bo po co dbac o graczy z ktorych zysku niema ? no i wychodzi na to ze w tibie nie da sie grac bez pacc.jedyna rzecz ktora sie przyda to podnoszenie spearow no ale to bardziej w skilowaniu niz w walce.
WNIOSEK: gratki dla Cipow za zrobienie najgorszego update w historii tibi :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup:
WNIOSEK ?! Nie podoba sie ?! to WYPAD!! albo kup PACCa z tibia.pl ;)
Goldscorpion
27-06-2007, 16:08
1. Zwiekszone obrazenia dla knighta i palka.
Tibianiczyk
27-06-2007, 16:08
http://foteka.pl/full/127e08d0fc95903e0cfca1f312505b6c.jpg (http://foteka.pl/127e08d0fc95903e0cfca1f312505b6c)
FAjna nowa bron yeeeeeeeeB)
Riddok wypad jak ci się nie podoba to graj na rooku podobno teraz sa lepsze hity i mozna lepiej expić.
Mi się update podoba akurat mi dziś pacc doszedł zamuwiony na tibia.pl
Mogę sobie teraz poskilować. Mi się podobają nowe czary knighta.
Troojka91
27-06-2007, 16:19
Moim zdaniem to co zrobili z sorcem i drutem to jest wielka LIPA ! tak bardzo zjebali te profesje ze nie da sie nia grac ZAL...
No to prawie wszystkie poradniki i kalkulatory poszly w pizdu.
btw. Jak teraz beda wygladaly wojny? ; o
Update nie podoba mi się.
Kolejka do jednego npc od wszystkiego - a wystarczyłoby trochę kultury i szło by to 50% szybciej... ale nieee, chamstwo wychodzi jak słoma z butów... Takie sytuacje to jakby sprawdzian dla poziomu dorosłości niektórych...
Nowe czary mają więcej z efekciarstwa, niż ze skuteczności...
Ciągnące się korytarze pod lodowcem i w tej plątaninie np. na długości 50 sqm... 3 frost trolle i polarny miś... nie ma to jak obfitość. Chociaż lodowe golemy niczego sobie, milusie i mrą szybko.
Dookoła miasta pełno drobnicy i badziewia ... w sumie to nie ma z czym walczyć, no chyba, że z tłumem pingwinów... a i tak jak się zacznie za tobą pies wlec, to nawet sie nie poczaruje, bo się psa skrzywdzi, a to złe...
Oczywiście są i tajemnice, które mnie ciekawią, np. szyb kopalniany, głodny pies, przeręble w lodzie, a już mistrzostwem świata są puszczające gazy wściekłe pingwinki... ale za mało tego.
Nie tego się spodziewałam. Dopóki nie uspokoi się trochę, nie pojadę do Svargrond, bo i po co? Użerać się z bydłem popisujących się małolatów, dla których punktem honoru jest zaspamić ci gadkę z npc albo przywalić krzesłem czy wypchać cię z kolejki... Najbardziej ze wszystkiego chciałam pobić Chakoye, ale chyba nie nastąpi to szybko :/
Makartas
27-06-2007, 16:32
Moim zdaniem to co zrobili z sorcem i drutem to jest wielka LIPA ! tak bardzo zjebali te profesje ze nie da sie nia grac ZAL...
omG... Jak Ci się nie podba gra sorcem albo druidem zrób sobie knighta albo pallka... a Jak Ci się nie podoba pallek ablo knight to nie graj w Tibie. Cipsoft zbalansowal postacie tak aby każdy miał po rónwe szanse... A tu wyskakuje sapiąca królewna....
Ale ogólnie, gdyby nie bydło i chamstwo i niektóre bzdurne rozwiązania... można uznać updejt za kawał średniej roboty. Ale rozczarowana jestem i tak.
Goldscorpion ale to nie jest nowa rzecz i to dotyczy wszystkich ;) mi chodzi o cos takiego jak new tereny itp.
xzseba- nie wszyscy leca do babci i mowia "babciu prosze daj mi 90zl ze swojej renty na takie super konto do gry bo musze kolege przescignac w poziome"...
a z reszta mi zwisa to czy bedzie rozbudowywane konto pacc tylko rzeby Cipy nie zapominaly o facc i zmniejszyly przepasc jaka dzieli te konta.
ps na rooku tez sie ciezko gra bez pacc bo na wszystkich respach nooby siedza ;p
Sorcer_Pips
27-06-2007, 17:12
Mnie się podoba update, fajne te nowe miasto bardzo rozlegle tereny za nim raz to nawet się zgubiłem :D
Przed upem jak biłem gsy z kolegą dostawałem po 150 expa teraz dostajemy po połowie :p
Luxterini
27-06-2007, 17:42
Ja tylko współczuje niskolevelowym knightą, którzy mieli dobrą broń ( w tym ja ). Jak zobaczyłem, że po update bije z gs-a poniżej 100 to mnie ścieło. Przed update hity były o wiele lepsze :confused:.
elfo.del.bien
27-06-2007, 17:42
A pvp to jest normalnie smieszne, 40knight ze spokojem ojedzie takeigo sorca nawet 60, hity z sd do dupy i drogie jak wiadomo, knight takiego sd nadrabia dwoma hitami i to za darmo, do tego knighta nawet sie na combo nie pojedzie bo marne ue i sd mozna se zapomniec, knajt nie dosc ze ma w chuj zycia to jeszcze pizga prawie jak sd, i to za darmo!! Nie no zajebista balansacja!!!! Jedyne co mi pozostaje to utani gran hur i s*******ac bo jak narazie zaraz najtowi dadza i ten czar, btw najt juz dostal cos jebnietego na maska ala ue, normalnie walnelo clipsoft i tyle!
... a nikt z CipSoftu nie pomyślał o biednym druidzie, skazanego jedynie na Visa, ktorego doszczędnie osłabili...:(
Cytuje elfo.del.bien:
A pvp to jest normalnie smieszne, 40knight ze spokojem ojedzie takeigo sorca nawet 60, hity z sd do dupy i drogie jak wiadomo, knight takiego sd nadrabia dwoma hitami i to za darmo, do tego knighta nawet sie na combo nie pojedzie bo marne ue i sd mozna se zapomniec, knajt nie dosc ze ma w chuj zycia to jeszcze pizga prawie jak sd, i to za darmo!! Nie no zajebista balansacja!!!! Jedyne co mi pozostaje to utani gran hur i s*******ac bo jak narazie zaraz najtowi dadza i ten czar, btw najt juz dostal cos jebnietego na maska ala ue, normalnie walnelo clipsoft i tyle!
Nie zgadzam się z tobą że knight wali jak ty sd i to za darmo knight nie wali tak ciagle moze miec chwile ze przez chwile albo nie trafia albo wali 13,31,23 i znowmu nie trafia i walnie jakis dobry hit i potem znowu chmurki i ty mozesz w niego walic z odleglosci a on musi z bliska ty wystarczy utani gran hur i walisz w niego z sd z odleglosci i masz nad nim przewage czemu nikt nie myśli o przewadze sorka że on wali z run n odległość a knight musi podchodzić do ofiary.
Zgadzam się z Xerden w tej chwili druid jest według mnie najgorsza profesją.
Darcik_ridaow
27-06-2007, 18:34
... a nikt z CipSoftu nie pomyślał o biednym druidzie, skazanego jedynie na Visa, ktorego doszczędnie osłabili...:(
Tu się zgadzam.
Moim zdaniem uodate lipa totalna. Zje... to na maksa . Miala byc balansacja profesji. Bzdura gdzie tu balanascacja, Kiedys sorc mogl robic pg z wastem, teraz bedzie waste jeszcze wiekrzy.
Hity palkow to przesadza. 80 palladyn ze zwyklymi boltami soluje hydre dlubiac w nosie. Sama kasa z ktora z niej leci daje zwrot za bolty. Nieswspomne o padajacych Dragach i dl, niema zadnych srat tylkko i wyloncznie zyski. Nawet przed update sorc ze 160 lvl mogl zabijac szybko ale z duuzym wastem.
W poprzednich newsach przeczytalemz e hunty beda musialy byc wykonywane w teame. I tu brecht. Mieli chyba na mysli Knight + druid bo tylko takie teraz beda powstawac.
Palkowie ze zwyklych boltow wala w ludzi po 100+. Zaraz podniosą sie głosy o ja a z sd bylio wiecej, ale wesmy pod wuage koszt bolta a koszt sd :).
Teraz nastapila era palkow, cip zjebal robote miala byc balansacja a palladynowie robic beda wiekrze pg niz sorce i to z zyskiem a nie stratami.
Osobicie update mi sie nie podoba, jednakże nadal bede grać sorcem.
Co do wojen : Smiech na sali
Knight + knihht +knight = palladyn owned
pall+ pall + pall = knight owned
Sorc+sorc+sorc+sorc+sorc = dopiero palladyn.
Gz dla Cipsoftu, psujcie ta gre dalej
Troche glupio zrobili z tymi broniamy...... ze lvl wprowadzili broni... totALNA KASZANA =/
zeby miec FS-a to musze zapier....c z serpent swordem do 30 lvl! :(
ale jak narazie mam hit 105:D:cup::D tak w ogole to paccy maja najlepiej! outfity dostali i w ogole. Facc-om powinni tez cos dodac: np. jakis addon albo cos!! to nie feer! =/
PS.
Tibia.pl musicie nadrobic z mapkami, broniami i lvl broni itp.!
mkskiler
27-06-2007, 19:32
Chociaż nie lubię obgadywać cip to teraz totalnie ich opier*** nie ma teraz prawie ze wogole sensu grania drutem i srocem nie opłaca się już lepiej zacząc grać pallem który zajbie nawet draga na 20 lvl bo bedzie latal ze sperami i juz ehh ten update jest totalą pomyłką cip chyba nie myśli że to tak zostanie że ludzi sie na to zgodzą w taki sposób mogą stracić graczy a co za czym idzie mniejsze dochody bo nie którzy będą mieli w dupie granie pallem lub tez knightem bo lubią magie i c***. Ehh dlamnie update to totlne gówno które powinno być cofnięte lub też inaczej zrobione bo tibia staje się grą bez sensu bo na swiatach powstanie coraz więcej pallków i będzi era pallków ehh
Update letni 1/10
Ivanomen
27-06-2007, 19:44
Cieszę się z nowego update. Po pierwsze będzie mniej uh makerów, wzrośnie cena za uhy, bo więcej knightów będzie. Obrażenia zmniejszyły mi się o jakieś 10-15% (mało!). Fakt, że kina wszytko soluje, ale sam widziałem, jak mój 100lvl knight (kolega) musiał się uhać na każdego crystal spidera (150gp, to większe waste od mojego visa i roda [na hero zresztą też]). Nowe tereny i potworki bardzo mi odpowiadają, np dziś na 10bp mf udało mi się wylootować k legi i nowa broń, którą sprzedałem za 8k (zarobiłem na huncie). Niestety do areny nie można się dostać, bo potrzeba questów (NPC zajęty-kolejka od 2 dni xD). Nie wiem jeszcze jak się strzela z run, bo nie próbowałem. Według mnie teraz gra jest znacznie ciekawsza. A co do KNIGHTÓW, którzy mówią, że "jak się komuś nie podoba sorc, to niech sobie zmieni na knighta", hehe, ludzie: zmień swojego knighta i graj sorciem xD Zrozumiesz, że low lvl sorciem gra się znacznie trudniej, niż twoim wyskillowanym knightcie. Więc zanim coś napiszecie, przemyślcie to i nie dołujcie już innych, bo nie tym rzecz polega ; )
szopenfeldziarz
27-06-2007, 19:46
G
a z reszta mi zwisa to czy bedzie rozbudowywane konto pacc tylko rzeby Cipy nie zapominaly o facc i zmniejszyly przepasc jaka dzieli te konta.
jak czytam takie wypowiedzi to chciałbym, żeby w ogóle zlikwidowali FACC.
Cipsoft nie ma żadnych zobowiązań, żeby zapewniać darmową rozrywkę. Mają prawo zrobić co im się żywnie podoba.
Boski_Wiatr
27-06-2007, 20:00
jak czytam takie wypowiedzi to chciałbym, żeby w ogóle zlikwidowali FACC.
Cipsoft nie ma żadnych zobowiązań, żeby zapewniać darmową rozrywkę. Mają prawo zrobić co im się żywnie podoba.
Racja, albo niech wywalą FACC albo niech się o nich tez troszczą...
pomyslcie co bedzie jak wszyscy facc zrezygnuja, lub zostaną zlikwidowani???
A co do update wiele ludzi pisze:
Zimowy update polepszenie druidów i sorców
Letni update polepszenie knightów i palków..........
a mi sie wydaje że tak:
Zimowy update polepszenie druidów i sorców
Letni update polepszenie knightów i palków, POGORSZENIE SORCÓW I DRUIDÓW!!!
wychodzi na to że teraz knight i pall są lepsi a sorc i drut tak jak dawno temu
Cieszę się z nowego update. Po pierwsze będzie mniej uh makerów, wzrośnie cena za uhy, bo więcej knightów będzie. Obrażenia zmniejszyły mi się o jakieś 10-15% (mało!). Fakt, że kina wszytko soluje, ale sam widziałem, jak mój 100lvl knight (kolega) musiał się uhać na każdego crystal spidera (150gp, to większe waste od mojego visa i roda [na hero zresztą też]). Nowe tereny i potworki bardzo mi odpowiadają, np dziś na 10bp mf udało mi się wylootować k legi i nowa broń, którą sprzedałem za 8k (zarobiłem na huncie). Niestety do areny nie można się dostać, bo potrzeba questów (NPC zajęty-kolejka od 2 dni xD). Nie wiem jeszcze jak się strzela z run, bo nie próbowałem. Według mnie teraz gra jest znacznie ciekawsza. A co do KNIGHTÓW, którzy mówią, że "jak się komuś nie podoba sorc, to niech sobie zmieni na knighta", hehe, ludzie: zmień swojego knighta i graj sorciem xD Zrozumiesz, że low lvl sorciem gra się znacznie trudniej, niż twoim wyskillowanym knightcie. Więc zanim coś napiszecie, przemyślcie to i nie dołujcie już innych, bo nie tym rzecz polega ; )
słuchać tego pana - zgadzam sie z przedmówcą, mam podobnie jak on, druida, i moje obrażenia zamiast spaść, podniosły się bo mam przyzwoity mlvl jak na swój poziom. Nie zamierzam kończyć gry swoim druidem bo raczej teraz będzie na nich zapotrzebowanie (sio na huntach, uhy), wzrośnie liczby cen uh'ów więc i zarobek większy. Update, mimo że wiele osób ocenia go jako porażkę tej gry, ze swojego punktu widzenia oceniam nie tak tragicznie chociaż te hity raczej zostały podwyższone trochę za dużo.
~be greetings
Hmm, przedobrzyli, czuję się, jako rycek, jakiś podpakowany. :P
Praktycznie nigdy nie skillowałem, mam więc 30lvl i skille 58/56, a jestem w stanie zabić dorosłego elfa na balanced clerical macem jednym zamachnięciem. ;] Oj przesada, przesada... Byle faktycznie nie było tak, że każda(z tych nowszych) wersja Tibii ma taką profesję do bicia... Wcześniej palek, teraz druid? Oby tak nie było. :/
Schwenkler
27-06-2007, 20:21
Szczerze to nienawidze update-ow
Gram od tibii 7.6 i ta wersja mi sie najbardziej podobala (chociaz slyszalem ze poprzednie byly jeszcze lepsze) , teraz czuje sie jak bym gral moim paladynem na jakims ots ;(;(
To co mozna pozytywnego o nim powiedziec to nowe bronie i ulepszenie knightow oraz palków dla wiekszosci , ale np ja chodzujac przez prawie 3 lata mojego sorrca zostalem tak udupiony , ze teraz ma on moc 120 lvlowego sorrca z przed Updatem... niewiem czy mam sie smaic czy co robci to jest zalosne , zaraz pewnei jacys super znawcy powiedza ze mam slaby mlvl czy cos ale kiedy sie widzi takie cos to serce sie kraja ... :( , o druidach to juz nie wspomne a moze jednak?do innych postaci maja juz lata swietlne co maja czekac do zimy,runy robic?haha ... druid to przykladowo : pojedynek skeleta z ghulem ghul to kazda inna postac ...
za jakies 30 min zamieszcze screnny z moich hitow sa poprostu banalne , zygam ta gra dopuki sie niezmieni to bede tylko obserwatorem ...
Ciekawi mnie jak inni to odczuwaja ine hlvle z forum , opinie jakies moze?
Shillhell
27-06-2007, 20:39
Najbardziej przeszkadzający minus tego update to kolejki na securze 250+.
A pogorszenia druida i sorca mi nie przeszkadza , za 2 lata to powróci era sorców!
@Edit
Lagi prawie grać sie nie da!
Nie zamierzam kończyć gry swoim druidem bo raczej teraz będzie na nich zapotrzebowanie (sio na huntach, uhy), wzrośnie liczby cen uh'ów więc i zarobek większy.Optymista... Sio na huntach praktycznie przestaje być potrzebne - para knightów jest w stanie samodzielnie zatłuc (prawie) każdego potwora, zużywając minimalne ilości UH. Knight potrafi w tej chwili skasować 3-4 dragi pod rząd, zużywając max 1 UH-a. 1-2 UH na hydrę. Biorąc pod uwagę, że większość wyskolevelowych knightów ma własnych UH-makerów, granie druidem powoli zamienia się w długi i ponury koszmar...
Po 1: Widać jak z was wychodzą noobki (nie ze wszystkich oczywiście)... Nie mówie że ja nim może nie jestem (napewno "profesjonalistą" nie jestem :D)
Po 2: Była era druidów i sorców - było pięknie ładnie, jest palów (knightów może też) od razu jak tak może byc co to ma znaczyć, weźcie się uspokujcie, ja też mam druida i mi pasi jakoś pożyje, a tak wogóle dalej mamy różdżki, itp.!!!
Po 3: Wiem że jak sie ma Pacca to zawsze powinno się mieć więcej (może i dużo więcej) płacisz to masz, ale to nie znaczy żeby nic nie dodawać dla Facców. Wiem ktoś może powiedzieć że są różdżki, nowe bronie, ale zawsze mogą dać jakiś nowy teren, kilka nowych potworków, dużych wymagań nie mam ale zawsze coś by się przydało...
Schwenkler
27-06-2007, 21:17
Zmniejszyli sile run paladynom i knightom, a w zamian dali wszystkie nowe czary dla pacc (niepozostaje nic innego tylko kupic pacc)- troche przesada :confused:
JazzCaffe
27-06-2007, 21:17
CZŁOWIEKU! Bądź poważny! Właśnie o tym mówię, że stara dobra tibia zakończyła kres swej świetności. wiesz... kiedyś nie było solucji i gra była ciekawsza jak się samemu wszystko odkrywało. Komputerowe "strzelanki" też przechodzisz z solucją? Jak tak to żal.pl pozdro dla Ciebie!
Maciektgk
27-06-2007, 21:31
Ale na rooku jest popyt na speary. Normalnie co chwile widzę krzyk "BUY SPEARS". A trolle... normalnie nie można teraz znaleźć wolego miejsca z trollami dla FACC, bo wszyscy szukają spearów... . Ale ja pozostanę przy mojej stalowej katanie.
Pawlicak
27-06-2007, 21:52
Ja się z upka cieszę,m choć są wymagane lvl co do broni.
Mam leprze hity :)
Szymek14
27-06-2007, 22:15
Zgadam sie teraz tylko dla Pacca :/ powinni poszerzac terytorium dla FACC niech dbaja o innych graczy tez... nie mowie duzo ale po trochu
ZIOMKOWIE WIECIE MOZE CZY BEDA NOWE ŚWIATY DAJCIE ZNAC PLX :)
Zgadam sie teraz tylko dla Pacca :/ powinni poszerzac terytorium dla FACC niech dbaja o innych graczy tez... nie mowie duzo ale po trochu
ZIOMKOWIE WIECIE MOZE CZY BEDA NOWE ŚWIATY DAJCIE ZNAC PLX :)
Pytanie kto im za to zapłaci?
Gracze z pacc dostają nowe tereny, ponieważ za to płacą.
Za każdy update gracze z facc korzystają choćby w mniejszości, ponieważ mogą oglądać nową grafikę a itemy można kupić od graczy z pacc.....B)
Co do serverów to to zależy od ilości graczy......:p
Szymek14
27-06-2007, 22:39
Czyli w najbliższym czasie nie sa planowane? była sada jakie chcemy światy... i zazwyczaj po update byly nowe servy hmm ale widze ze nikt nic nie wie mogli by zrobic ;]
Awwww Knight i Paladin dostał czarów w opór nawet sorcerer dostał jeden czar a co z biednym druidem ;( to nie fair :(
Sorc dostał jakiś czar? :o ciekawe jaki :P
Ziellarz
27-06-2007, 23:27
Enchant Staff
http://tibia.pl/spell/Enchant_Staff
Pozdro Ziellarz
szopenfeldziarz
27-06-2007, 23:30
FACC poza tym korzysta na update w ten sposób, że zawsze PACCi odpływają na nowe tereny, co oznacza:
1) mniej graczy na kontynencie - zawsze luźniej
2) mniej PACCów - mniej graczy mających przewagę nad PACC.
Do gry w Tibię nikt nie zmusza (chyba, że w podstawówce).
A pokaż komercyjną grę online, w której ten, kto płaci nie ma przewagi nad darmozjadem.
Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
Co do runek na początku też mnie to wnerwiło, że nowe czary są tylko dla pacc, ale patrząc obiektywnie to przecież nawet jak były runki to raczej były one używane przez te hight lvl, a co sie z tym wiąże osoby te miały pacc'a.Wydaje mi się iż Cip'y wychodzą z założenia, że nie warto dawać tych czarów dal facc bo gracze nie będą ich używać bo na facc'u są za słabe potworki, a jak są lepsze to raczej w mniejszych ilościach i to by było na tyle:)
A co do balansu to ja moim palkiem na 13lvl w ghoula załadowałem hita za 100 z 63 dystem, ale przed update brałem do tylko na dwa hity wiec dużej różnicy nie ma.
A Sorce zamiast płakać na forum, że już nie mają takich hitów to niech lepiej zaczną bić mlvl...
PZDR:]
Ghard Lage
27-06-2007, 23:46
Enchant Staff
http://tibia.pl/spell/Enchant_Staff
Pozdro Ziellarz
Ten czar już był -.- sorc nie dostał żadnego czaru...
Pallki mogą używać od biedy burstów zamiast fire balli a dzisiejsze hity z boltów mniej więcej są równe jak dawne combo hmm+bolty tyle że trochę słabsze ale za to owiele tańsze! Jedyne co to strata gfb najbardziej mi doskwiera nie wyobrażam sobie robienia questów z dużo ilością potworków burstami :D
odnalazlem nowy teren dla FACC !!! :)
mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej :)
pzdr
SpeedyZkS
28-06-2007, 00:18
odnalazlem nowy teren dla FACC !!! :)
mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej :)
pzdr
Mapka?Plx :p btw. jaka droga Hunter's?
Mapka?Plx :p btw. jaka droga Hunter's?
heh nie chce mi sie tlumaczyc :P poprostu jak kiedys sie szlo po wschodniej stronie rzeki na DC to teraz idziesz zachodnia strona tylko tam sa Huntery i pare innych smieci nie polcam sorcom i low lvls
Szymek14
28-06-2007, 00:50
Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
PZDR:]
Nierozumiem cos ci sie nie podoba w new servach? niechesz nie graj moze inni chca wiec nie komentuj.... graj na jednym i sie ciesz.... -.-
X(
Po nowym update czas chyba nadszedl na retried w karierze,gram MS i to moja wlasna opinia.......
Balnas profesji bo taka dumna nazwe nosi ten update,nie ma nic z balansem,bo to zadne wyrownanie,tylko jawne i ewidentne oslabiene postaci magicznych.
Byly glosy ze tibia staje sie OTS dla magow 150+,ze kosza wszystko i dlatego balans jest potrzebny........
A teraz ? Tibia stala sie OTS dla knightow/palladynow 60+lvl,z skilami na miare lvl,dodam tylko ze sila hitu postaci magicznej jest nieporownywalnie slabsza do czasu poswieconego na wyskilowanie w stosunku do zrobienia mlvl aby cios byl zblizony-to chyba nie jest zbyt zawile ?xD
Cios ekonomiczny jaki zostal zadany sorcom ,jest przyslowiowym gwozdziem do trumny,a mianowice sprawa sprzedarzy run.
Jak wiadomo knight i pally juz teraz nie postrzela z run ofensywnych,czyli 2 profesje na rynku zbytu mniej !!! Jedyna szansa bedzie wcisnac SDs (bo cala reszte sam sobie stworzy)druidowi ,ale on jako nalogowy palacz UHs ,mozna powiedziec kasa nabity,pozwoli sobie na runki w sklepie.......
No i jak narazie wynika z moich obserwacji i obliczen oraz porownan perspektywa zwiekszenia ataku magicznego w przypadku visa o 18 hp kosztem wytrenowania szesciu mlvl (co juz na 30 mlvl jest sporym wyzwaniem),ze nie wspomne o mlvl 60+ ,(przyklad :walisz z visa przykladowo max hita na 64 mlvl 170...to zeby walic 188 trzeba zrobic 70 mlvl......kazdy kto gral postacia magiczna wie o czym mowie..
Nie kazdy jest graczem ktory robi nowego chara po kazdym update....
Wiec chyba nadeszla pora pozostawic OTS jakim stala sie tibia dla knightow/palladynow od 60 lvl bo juz ilosc zycia maja wystarczajaca zeby solowac Drag Lordy......
Echhhhhhhhh
Brak mi slow........
Mago i co teraz powiesz ?Podoba ci sie to ? Gdzie znadziesz wolne expowisko jak z zalosnym skilem 67 (26 lvl )z boltow zlozylem cyklopa na 2 hity ?
Pozdrawiam.
Dzieki temu juz nie bedzie sorcererow na 140lvlu z 45mlvl.
Akurat ma 72 mlvl
CentralBattleNet
28-06-2007, 01:46
hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego :D
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update.
pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo :D
chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery...
One of DiV
28-06-2007, 06:35
hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego :D
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update.
pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo :D
chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery...
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal
co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\
Powiem krótko i zwięzle
ZAJEBIOZA ;)
A może mi ktoś powiedzieć jak sie dostać na te wyspy? Jak próbuje saniami to ja nie moge, a inni śmigają normalnie. Jakiś quest jest potrzebny czy jak ??
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal
co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\
Jak masz 40 lvl i dobrze wytrenowanego druta to powinienes miec wiekszy dmg niz dotychczas. Update udupil tak wlasciwie wysokolewelowych drutow i sorcow. Ale jak udupil? Bez przesady , kiedys kina wysokopoziomowy czy pal stali w miejscu mimo wzrostu levela a sorce czy drucie wraz z lewelem byli coraz potezniejsi , teraz to wyrownali i usrednili czyli postaciom fizycznym i magicznym tak samo idzie wzrost dmg w zaleznosci od lewela.
I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd ..
Co trzeba zrobić żeby wejść na arene?? Prosze o pomoc Fast!! Jeżeli jest gdzoes napisane podajcie strone.
na dole masz karczme ;) a w niej quest na wytrzymalosc :)
mianowicie musisz zabrac ze soba kilka honeycombow ... quest bedzie polegac na tym, ze musisz wypic miod z ich dodatkiem i sie nie zrzygac :) ... proste w swojej prostocie xD
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update. No cóż, granie magiem przed update przynajmniej wymagało pilnowania, żeby we właściwm momencie naciskać odpowiednie hotkeye. Granie Knightem/Palkiem po update nie wymaga nawet tego. 35levelowy knight bije teraz mocniej niż 110levelowy sorc a w dodatku bez ponoszenia kosztów. I zaręczam Ci, że spadek siły visa JEST większy niż to Twoje "20dmg".
kamiliusz
28-06-2007, 11:22
Jak masz 40 lvl i dobrze wytrenowanego druta to powinienes miec wiekszy dmg niz dotychczas. Update udupil tak wlasciwie wysokolewelowych drutow i sorcow. Ale jak udupil? Bez przesady , kiedys kina wysokopoziomowy czy pal stali w miejscu mimo wzrostu levela a sorce czy drucie wraz z lewelem byli coraz potezniejsi , teraz to wyrownali i usrednili czyli postaciom fizycznym i magicznym tak samo idzie wzrost dmg w zaleznosci od lewela.
I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd ..
taaaa, a masz sorca lub druida na 120 poziomie? sproboj sobie jak milo sie gra. mam 72 mlvl a mnie ogarnia czarna rozpacz. vis zmniejszony z 250+ na 196. to jest balans? bylem z kolega palkiem (81 lvl) na spacerze po nowych wyspach i i tylko 4 (slownie: cztery) razy mialem wiecej expa od niego. a w tym momencie on juz ma wiecej hp i capa odemnie. nie ma to jak balans
elfo.del.bien
28-06-2007, 12:14
Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!! i w dodatku od chuja zycia i capa, nie no super zajebista balansacja. BTW kiedy wreszcie t.pl zrobi update strony???? Tibia wiki zrobila to juz wczoraj...
Czy ktoś wie cokolwiek na temat nowych światów ?????
Czy są w ogóle planowane ???
Avalanche
28-06-2007, 12:21
Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!!
Żeby to wszystko trzymało się kupy powinni obniżyć ceny run ofensywnych dwukrotnie i zmniejszyć koszty ich wytwarzania, bo w tej chwili 55 paladyn bije z power bolta za 6gp niewiele mniej niż 55 sork z sd, które kosztuje ponad 200...
Konrad_darnoK
28-06-2007, 12:35
Osobiście uważam że może trochę za mocno pociął Cip-Soft magiczne postacie, ale:
- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80
- nabicie takiego skilla na Monku oznacza 230h przy kompie (nie mówimy o cheaterach)
- na światach n-pvp 230h zamienia sie w conajmniej 300h trenienia
- przez te 300h expienia na paccu nawet noob-sorc lub noob-druid zrobi 10k exp/h
- to nam daje ze w tym czasie ma juz ponad 3kk expa, czyli około 60 lvla
- trochę kumający gracz zrobi przez 300h magiczną postacią ~80 lvl,
- wiec jak knight skończy trenić ma ~20 lvl, a w tym czasie jego magiczny kolega zrobi ~80 lvl,
PS: Dobry Knight to Knight ze skillem 90, wiec sami przeliczcie ile za czas takiego trenienia nabije Sorc/Drut
Pozdro
taaaa, a masz sorca lub druida na 120 poziomie? sproboj sobie jak milo sie gra. mam 72 mlvl a mnie ogarnia czarna rozpacz. vis zmniejszony z 250+ na 196. to jest balans? bylem z kolega palkiem (81 lvl) na spacerze po nowych wyspach i i tylko 4 (slownie: cztery) razy mialem wiecej expa od niego. a w tym momencie on juz ma wiecej hp i capa odemnie. nie ma to jak balans
1. Capa faktycznie pal ma wiecej ale coz z tego bolty waza krocie w porownaniu do manasow.
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita.
3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal.
4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz.
5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy.
--Cienius--
28-06-2007, 13:13
jestem bardzo zadowoalony 82 sworda i gs w lapie czasami biore Thornbacka na shoota (300hp) Na dragach 0 waste (czasami nawet 1 exurki nie schodzi) Praktycznie co hit 100+ 200 + itd
UPDATE ROX :D
Mam małą sprawe... piszcie knajci jaka macie bron jaki skill i po ile walicie ;)
161 ek przy skillu 99 mial hit 440 w hydre z SCA ;p
jak wejdzie mu jakis lepszy to napisze
btw, sero okolo ~600 bije ;d
3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal.Power bolt - hity za ~300 - koszt=6gp. E-wave - hity za ~340 - koszt= ~150gp. Thank you...
Poprostu Pitbul
28-06-2007, 13:29
Ja chcę już OTS pod Tibię 8.0:/.
Makartas
28-06-2007, 13:32
Tak źle i tak nie dobrze... Czy ludzie potrafią tylko narzekać? Co update to zawsze ktoś ma pretensje co Cipsoftu-.-
Proponuje cofnąć tibie do 6.9 wersji i wtedy każdy będzie zadowolony ?
Ja ten update moge tylko pochwalić i pogratulować Cipsoftowi za pomysły :]
I oby tibia stawała się coraz ciekawsza :>
ot co ! xD
@iles tam up
"- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80"
Haha - trzeba miec poziom, aby cie nie zabilo, a nie skil. Ja na swoim badziewniym skilu (bez skilowania osiagnietym) expie ze hej! A juz zwlaszcza ten drugi jest wazny - przeciez wiekszosc osob lata z dwu recznymi broniami. Mi sie obrona zatrzymala na 66...
Konrad_darnoK
28-06-2007, 14:23
Chodziło mi raczej o expienie i te hity Knightów, na które tak narzekają MS, pewnie że można expić na niższych skillach. Dobry skill to taki który Cię zadowala :P
SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej
Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim
I wali mnie to czy moja postac jest słabsza czy silna i tak ja kocham
jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily ....
A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy
to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy
I JEST SPRAWIEDLIWE !!!!
SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej
Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim
jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily ....
A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy
to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy
I JEST SPRAWIEDLIWE !!!!
ROK!?!?!? ja siedze w tym kolo 5 lat i przez te lata Rycek miał tyle ile my z ZuS-u, a w miedzyczasie jeszcze mu trening udupili ;]
WIEC JAK KURWA SLYSZE NARZEKANIA 15 LATKOW JACY TO ONI SKRZYWDZENI TO MAM DOSYC TEGO FORUM ...
PS: ja mam Rycka 50 lv skille takie jak powinien miec 30 lvlowy Knight i wale raz poraz 200 + w smoka wiec ogolem, maniacy co siedzieli tygodniami na treninieniu maja teraz lekka dolinke bo za darmo praktycznie takie hity osiagnelem ;]
pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ...
Mnie sie akurat podoba ten update tylko zdenerwowalo mine to ze jak zrobili balans to zadne nowe czary nie byly dla facc :( No ale w życiu nie ma nic za darmo :p
Dark Hubi
28-06-2007, 17:22
pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ...
Jesteś śmieszny. To postacie magiczne (pomijając kapłanów) są silniejsze w zadawanych obrażeniach. Wojownik to tank, który ma za zadanie skupić na sobie uwagę potwora... Ale jak wiadomo - Tibia jest inna.
Update przyniósł tego lata wiele zmian. Niestety większość z nich jest wg. mnie na minus. Hunty, niegdyś zbiorowe, teraz będzie można wykonywać samemu nie męcząc się. Rola druidów przestała się już prawie zupełnie liczyć. Magowie zadają mniejsze (lub bardzo zbliżone) obrażenia od rycerzy (jak napisałem wyżej - znane mi światy fantasy stawiają, pod względem zadawanych obrażeń, magów na najwyższym miejscu). Trening paladynem stał się zbyt łatwy. Dodano nowe, bezsensowne, czary.
Plusów nie będę wypisywał.
Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye
1. Capa faktycznie pal ma wiecej ale coz z tego bolty waza krocie w porownaniu do manasow.
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita.
3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal.
4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz.
5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy.
Mago ty moj serdeczniaku xD
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka...
Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ?
Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety..........
Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ?
Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje....
Pozdrawiam :)
Tibernator
28-06-2007, 17:56
szkoda mi tych co narzekaja na oslabienie siły magicznej :/ co wy chcecie zebyscie walili z sd na jednego strzala ?? przeciesz przed update sorc i druid to byly kozaki , rycerz wtedy byl biedny , a teraz jest w miare równo , a skoro uwarzacie ze jest nie równo to mogliscie pograc knightem albo paladynem przed update to byscie zobaczyli czy wtedy bylo zrównowarzenie postaci , a kurde płaczecie jak małe dzieci , idz do mamy przytul sie i wypłacz bo dzidzia w tibie niema jak grac
Dark Hubi
28-06-2007, 18:06
Ej... sory... Ale postacie rycerze, kapłani, strzelcy i magowie powinni mieć różne zadania. Knight to tank / bloker. Kapłan leczy, a strzelcy i magowie zadają obrażenia. Nie chodzi o to, żeby gra była łatwa tylko aby się nią cieszyć. Starzy gracze wybierali profesje nie patrząc na to jakie zadają hity.
Co musiał robić czarodziej żeby zadawać takie obrażenia? Poświęcić czas na trening, kupić czar oraz wydać krocie na mana fluidy.
Co musi zrobić Knight? Kupić Broń.
Ja nie narzekam bo mi samemu spadną teraz hity, tylko dlatego, że tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę).
@Down
Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach.
Progmaniak
28-06-2007, 19:05
oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum
idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie
CentralBattleNet
28-06-2007, 19:48
smieszny ludek jestes. albo nooba nie widziales albo sam nim jestes.
ze tez qrwa na tym swiecie sa jeszcze ludzie nie wiedzacy co to jest ironnia. za duzo tibi za malo szkoly widocznie. hehehe co do sio slabszego glupoty gadasz ze hej. bylo wyraznie zaznaczone ze sila czarow leczacych nie ulegnie zmianie.
bez powazania i nie pozdrawiam.
tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę).
@Down
Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach.
no tak masz absolutna racje jednak z wczesnijsza wypowiedzia ze sorc ma najwieksze hity w swiatach fantasy nie moge sie zgodzic :P no coz spojrzmy na to
Sławny świat FR (Baldur Icewind etc)
Wojownik obrazenia b duze i stale, mag owszem ma duze obrazenia ale z porzadnego czaru ktory moze uzywac bardzo rzadko a tak to jego obrazenia skupjaja sie na slabych ofensywnych czarach raczej wspomagajacych woja w walce. Do tego podstawową bronią chyba w kazdym swiecie jest laska ewentualnie sztylet badz proca i kusza a nie rozdzka ktora ma nieskonczonosc ladunkow ... chociaz rozdzki istnieje to posiadaja ładunki. Zazwyczaj szybko sie koncza. Patrz Baldur ESIII Oblivion ETC
Na TibiaWiki są bronie i inne rzeczy. Dodatkowo sprawdziłem jedzenie i z pingwinów cuś wypada podobnego do ryby, prawdopodobnie inny rodzaj.
Takie głupie narzekanie, kiedyś dawno dawno Tibia była dobra i miała klimat, a że ją coraz bardziej niszczą to inna sprawa, ale nie można narzekać i zachowywać się jak gówniarze spod bloku. Graj tą profesją, która Ci się najbardziej podoba, a nie dlatego że są różdżki albo kogoś polepszają. Oby jak najszybciej polepszyli Druida, bo jednak sporo traci ostatnio. Mogli jeszcze tych poziomów na broni nie robić.
Pozdrawiam :browar:
Dark Hubi
28-06-2007, 20:59
Wojownik obrazenia b duze i stale, mag owszem ma duze obrazenia ale z porzadnego czaru ktory moze uzywac bardzo rzadko a tak to jego obrazenia skupjaja sie na slabych ofensywnych czarach raczej wspomagajacych woja w walce.
Tak się dzieje dopóki nie osiągniemy wysokiego poziomu. Później wygląda to tak jak w tibi (czyt. UE), a niedobitki słabszym czarem obszarowym. Zresztą... zawsze wystawimy rycerza na pierwszy ogień, a wojownik zadaje takie hity dzięki czarom wspomagającym.
Gdyby w tibi druid mógł być druidem, rycerz - rycerzem, a mag - magiem to gra stałaby się o wiele bardziej ciekawa.
mam pytanie... Co oznaczają przy bronaich takie np. +1, powiedzmy ze bron jest 24/21 +1... co to znaczy?:baby:
Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye
do Ciebie i reszty majacej problemy ze swobodnym rozumowaniem:
Nam, grajacym magami, nie przeszkadza ani troche fakt, iz knight dostal mocnego boosta. Nie przeszkadza nawet zmniejszenie naszych hitow. Doskonale zdajemy sobie sprawe z kalectwa, jakie knight wykazywal przed update. Jakkolwiek, profesje mialy zostac ZBALANSOWANE, a w rzeczywistosci zamieniliy sie miejscami, ba, roznica nawet sie powiekszyla, bo teraz mag = slaby atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz slaba obrona, a knight = mocny atak(jak na srodki na niego zuzyte) oraz mocna obrona. I TYLKO w tym widzimy problem, niech knight wali sobie po 250+, byleby tylko mag walil albo troche mocniej za taka sama ilosc pieniedzy wlozonych w atak albo duzo mocniej za troszke wiecej srodkow.
Hellogoodbye
28-06-2007, 21:25
na jakim lvlu i skilu mozna chodzic na dragi zeby bez problemow sobie poradzic ? chodzi mi o knighta B)
Eragon0104
28-06-2007, 22:10
syf syf i jeszcze raz syf :P
No dobra UPDate mi się podoba bo jestem palkiem na niskim lvl (23) ale już skille calkeim niezłe bo 60/43... na takim lvl wale niezle ity z bolców :] i średnia hitów jest lepsza... jak kedyś zadazalo sie ze marnowalem 7/10 bolcow na cyca to teraaz zabijam go 3/5 bolcami :D:D:D
Ale wkuzylem się bo czary sa tylko dla PACC!!!!!!!!!!!
A ja tu skakałem z radości z nowe czary dostane
szopenfeldziarz
28-06-2007, 23:32
Ale jedno co mnie dosyć boli, to fakt, że z update'u na update rzeczywiście coraz mniej trzeba robić w grupie. Teraz rycerz sam może chodzić na polowanie, magiczni mają coraz mniej runów do robienia (to co ktoś powiedział o tym, że paladyn i rycerz nie potrzebują już run, poza tym można kupić w sklepie), PACCi nie muszą już sprzedawać łupu innym, mogą to zrobić u dżinów. Nie ma już praktycznie żadnego zagrożenia z lurowanych potworów. Strasznie uregulowana robi się ta tibia
IceGacus
29-06-2007, 00:00
Wyczytałem że NorthPort to miasto Barbażyńców(Barbarians)Znajduje sie tam NPC AJAX i BRON obaj w Outfice Barbarianów.
Był może tam ktoś tam po Upie może znajduje się tam jakiś Resp Barbariana
Ja niezobacze ponieważ kolejki 250 + ...
Xerionis_Family
29-06-2007, 02:25
No i super! Nareszcie siła białej broni jest brana pod uwagę :D
Moim nowym palem mam lvl 38 (dzisiaj wbiłem 4 poziomy a wcale dużo nie grałem). Mój best hit z arrowsa to 145 (na skilu 69) w carrior worma XD! A best hit to około 170 na skilu 71 z jakiegoś speara (hunting albo royal).:lucznik:
Power bolt - hity za ~300 - koszt=6gp. E-wave - hity za ~340 - koszt= ~150gp. Thank you...
I znow glupoty ;P
Power bolt - hity za 0-300 czasami spudluje mimo ze mam skila 98 dist - koszt 6 gp.
E-wave - hity za zalozmy 280-340 - koszt 150 gp
Nie liczac nietrafien pala czyli juz baaardzo optymistycznie pal ma srednia 150 dmg i bije 50 % wolniej od sorca ktory ma srednia 310 dmg?
Zastanow sie zanim cos napiszesz.
Mago ty moj serdeczniaku xD
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka...
Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ?
Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety..........
Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ?
Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje....
Pozdrawiam :)
Napisalem wtraznie o bogatszym arsenale atakowania kilku potworkow naraz , Sorc z ue czy ewave dalej moze bic np z ewave (mowie tu o wysokopoziomowych) np 2 dle naraz albo z ue siekac behemoty po 2-3 naraz expiac tym samym o wiele szybciej
TytusatorPS
29-06-2007, 05:26
Powiem jedno:Nie było nigdy lepszego UPDATE dla Knightów i Palów:)
I znow glupoty ;P
Power bolt - hity za 0-300 czasami spudluje mimo ze mam skila 98 dist - koszt 6 gp.
E-wave - hity za zalozmy 280-340 - koszt 150 gp
Nie liczac nietrafien pala czyli juz baaardzo optymistycznie pal ma srednia 150 dmg i bije 50 % wolniej od sorca ktory ma srednia 310 dmg?
Zastanow sie zanim cos napiszesz.Ty też mógłbyś ;) Nawet gdybyś chybiał co drugi strzał, to przy średniej obrażeń 150 (z tych trafionych) zadanie 300 dmg kosztuje Cię nie więcej niż 36gp. Sorca, jak sam raczyłeś wyliczyć - 150gp. e-wave, na wypadek gdybyś nie wiedział, ma dość specyficzne pole rażenia i wymaga dokładnego ustawienia się względem celu, żeby wogóle trafić, więc nie opowiadaj mi, proszę o 50% przewadze szybkości.
Małe pytanie - czym się bardziej opłaca grać - 41 sorc 40 mlvl dobre eq dużo kasy czy 13 pall 53 dist słabe eq mało kasy (bo inny serwer) ?? Nie mam zamiaru kupować pacca narazie.
A myslalem ze tu dadzam cos dla ziomkuff z facc a co ja tu widze?
>>>GOWNO<<<
Nawet czarów załowali troszke dac
Ta...Jasne...Palem i Knightem opłaca sie grac tylko pacc'em bo cipsoft tam se pomysli:
"A huj z tymi faccami poco mamy dawac cos im przeciez nie mamy zysku z ich"
Czy oni musza iemc zysk?
Czy oni musza iemc zysk?
Żal, a nie? Przecież Tibia powstała nie żeby bawić a żeby zarabiać pomyśl trochę jakbyś miał coś robić za darmo albo za grube pieniądze które by cię ustawiły do końca życia to co byś wybrał? Przecież im chodzi tylko i wyłącznie o zysk a facc jest przykrywką żeby zachęcić do kupna pacc'a -.-'
Czy oni musza iemc zysk?
Utrzymanie ponad 70 serwerów za darmo nie jest.
Żal, a nie? Przecież Tibia powstała nie żeby bawić a żeby zarabiać
Przykro mi, Tibia powstała, by bawić... Ale gdy się rozrosła-dopiero wtedy wkroczyła na ścieżkę komercji... Chyba studenci nie piszą takiej gry z myślą: "O! To będzie nasz sposób na życie!" ;]
Przykro mi, Tibia powstała, by bawić... Ale gdy się rozrosła-dopiero wtedy wkroczyła na ścieżkę komercji... Chyba studenci nie piszą takiej gry z myślą: "O! To będzie nasz sposób na życie!" ;]
racja ;D ale cipsoft sam sie zakopie w swojej komercji poniewaz w tym momencie uwazam ze facc ma nie wystarczajaco aby sie dac namowic na pacc. Dlaczego ? Otuz trzeba sie w tą gre wciągnąć a wszyscy moim kumple sie ze mnie smjeja ze w to gram bo po grafie stwierdzaja ze to syf ;] a wiec rada dla CipSoftu MORE FOR FREE
Masz racje powstała aby bawić, ale wyobraż sobie utrzymywać to i uaktualniać przez kilka lat za free!! Na początku było łątwiej jeden serv i mało ale coraz więcej osób w to gra. Zwróć uwage na to, że gdyby nie komercja byś w tą gre nie grał bo Antica by była tak zapchana, żę huj!!.
Teraz co do update. Chcesz poznać nooba?? Zagadaj MS lub sorcerem. Teraz każda profesja jest równa!! no może poza drutkiem który ma małe tyły(w następnym w update ma to być zmienione;d). Narzekacie, że walicie małe hity, mlvl bić!!! knight i pal skilowali a wy tylko do 29mlvl aby sd używać i potem sam lvl jechaliście! Najwyższe skile dista i figthingu podchodzą pod 120 a mlvl zaledwie 90(80+ to rzadkość). Przecierz jest pełno knightow o mlv 8, o 7mlvl jest w pip a o 6 już nie będe mówić. Knight aby wbić 7 lvl musi zurzyć tyle many co socer aby wbić około 75mlvl!!!! I niech tutaj nie mówią 120MS czy 150MS, że mają 72 bądź 76mlvl i jest on dobry, TO JEST GÓWNIANY MLVL!!!!!!! Powinniście mieć znacznie wyższy ponad 90 minimum!! Kiedy knight i pal skilił i expili wy tylko expiliście. Lvl dawał wam większą moc palom i rycerzom nie!! Im tylko skile pomagały(zresztą wcale dużo nie dawały). Wielu tutaj narzeka że knight wpip hp i trudno ubić, sorcowie i druidzi walną utamo vita i walili z sd a many mieli wiecej niz rycek hp(jacy wy ślepi jesteście). Po za tym utani gran hur i walisz w knighta i dasz mu rade chyba że grać nie umiesz(chyba tak z wiekszością sorców). Zanim socer cos napisze niech pomyśli. Podsumuwując zaczęła się era gdzie najlepszymi są najlepsi!! a kończy era gdzie najlepszymi są najlepsi z pośród MS!!
@up wiesz ile w twoim poscie jest glupot? :P nie ? to przeczytaj jescze raz...
@up wiesz ile w twoim poscie jest glupot? :P nie ? to przeczytaj jescze raz...No czego się człowieka czepiasz? Przecież on ma rację. Gdybyśmy zamiast expić jak te głupki stali i palili manę pod dp, zeby trenować m-level jak należy to już po marnych 2 latach, 253 dniach, 16 godzinach, 56 minutach i 28 sekundach mielibyśmy ten "porządny" 90 m-level... A pomyśl sobie, że taki knight, zeby wyskilować do 90 musi się, bidulek, męczyć prawie całe dwa miesiące...
no może ponad 90 przesadziłem ale około 90 napewno. Potrzeba na to czasu ale przecierz są manasy. Zamiast używać utamo vita podczas wbijania lvl i marnowania many mogliście to wykorzystac przy robieniu i by sie wam zwróciło. Ale nie trzeba było lvl bić i być silniejszym a reszta niech skiluje. Wtedy napewno nie były równe szanse a teraz są!!
P.S. najwyższy mlvl knighta 10(potrzeba ponad 4 lata)
najwyższy mlvl sorca 90(potrzeba prawie 3 lat)
Jesteś śmieszny. To postacie magiczne (pomijając kapłanów) są silniejsze w zadawanych obrażeniach. Wojownik to tank, który ma za zadanie skupić na sobie uwagę potwora... Ale jak wiadomo - Tibia jest inna.
Update przyniósł tego lata wiele zmian. Niestety większość z nich jest wg. mnie na minus. Hunty, niegdyś zbiorowe, teraz będzie można wykonywać samemu nie męcząc się. Rola druidów przestała się już prawie zupełnie liczyć. Magowie zadają mniejsze (lub bardzo zbliżone) obrażenia od rycerzy (jak napisałem wyżej - znane mi światy fantasy stawiają, pod względem zadawanych obrażeń, magów na najwyższym miejscu). Trening paladynem stał się zbyt łatwy. Dodano nowe, bezsensowne, czary.
Plusów nie będę wypisywał.
W wiekszosci innych gier/swiatow fantasy wystepuje tzn. end game - postacie maja okreslony maksymalny lvl jaki moga osiagnac i od tego momentu juz nie dostaja exp/hp/mana, a roznice miedzy postaciami zaleza tylko od eq i doswiadczenia gracza. Takie rozwiazanie jest tak popularne wlasnie dlatego, ze o wiele latwiej dzieki temu zrobic najtrudniejsza rzecz w grze MMO - balans postaci. Wystarczy balansowac maxymalne lvle pod katem i pvp i pvm - i juz wszyscy sa zadowoleni.
Tibia jest zupelnie inaczej rozwiazana - nie ma maxymalnego lvlu, wiec o wiele trudniej zrobic dobry balans postaci - a byc moze jest to wrecz niemozliwe. Dlatego CIP team stosuje taktyke wahadla - wiedzac ze nie mozna idealnie zrownowazyc postaci, co kazdy update (celowo moim zdaniem) przesadzaja z moca ktorejs z profesji, po to wlasnie, aby docelowo zrownowazyc je wszystkie. Co by to byl za balans postaci, gdyby teraz wyrownali 100 sorca do 100 knighta, 50 sorca do 50 knighta. Skoro od poprzedniego updatu sorce wypracowali sobie olbrzymia przewage w lvlach, to obecne wyrownanie po prostu utrzymaloby ta przewage. A tak - czesc sorcow zrezygnuje/sprzeda konta, czesc sie przerzuci na knightow/palkow - balans swiatow sie rozpoczyna :)
Co do druida to faktycznie - widac ze CIP za bardzo nie wie co z nimi zrobic, sprowadzajac ich role do takiego troche slabszego sorca. Ale jak to inaczej rozwiazac? Dawac druidowi exp za leczenie a nie za dmg? To bedzie o wiele wolniej expil, bo musi najpierw znalezc druzyne, a sorc sobie moze expic solo. Takie rozwiazanie jest dobre w grach wlasnie z end game - najwyzej taki druid bedzie troche wolniej dobijal do tego maxymalnego lvlu, ale zdobywajac go bedzie juz rowna postacia z sorcem (przy czym wazniejsza, bo postaci zadajacych dmg jest wiecej niz leczacych). A w tibii - roznice miedzy sorcem a druidem wraz z kazdym lvlem by sie tylko poglebialy. Wiec jak masz jakis pomysl, jak wyrownac druidow wzgledem sorcow (glownie) oraz knightow/palkow - to pisz, z checia poslucham :) Podobnie jak masz pomysly jak sprawic aby gracze zaczeli huntowac grupowo, a nie solo. Bo krytykowac to wiesz - kazdy potrafi...
no może ponad 90 przesadziłem ale około 90 napewno. Potrzeba na to czasu ale przecierz są manasy. Zamiast używać utamo vita podczas wbijania lvl i marnowania many mogliście to wykorzystac przy robieniu i by sie wam zwróciło. Ale nie trzeba było lvl bić i być silniejszym a reszta niech skiluje. Wtedy napewno nie były równe szanse a teraz są!!
P.S. najwyższy mlvl knighta 10(potrzeba ponad 4 lata)
najwyższy mlvl sorca 90(potrzeba prawie 3 lat)
Cost if using mana fluids @ ~100 mana / 50gp (selling flasks back) each: 42,496,094 GP
Profit from Sudden Death backpacks: 27,960,489 GP (BP sold for 6000 GP each)
"i by sie wam zwróciło"...
Nie wiesz może gdzie można znaleźć 14.535.605 gp na pokrycie tej drobniutkiej różnicy?
Dark Hubi
29-06-2007, 16:36
Podobnie jak masz pomysly jak sprawic aby gracze zaczeli huntowac grupowo, a nie solo. Bo krytykowac to wiesz - kazdy potrafi...
~~Podnieść siłę potworów (pomijając te, które występują na rookagardzie) o x%.
~~Zmniejszyć zadawane obrażenia każdej profesji o x% (+x% dla knighta).
~~Wprowadzić czary wspomagające (podnoszące wartość obrony, punktów życia itd.).
~~Podzielić exp na party (tylko w różnicy do 8 - 10lv).
~~Wprowadzić możliwość zabierania loot'a z potworków u każdego członka drużyny bez kar czasowych.
~~Ograniczyć siłę run leczących o x%.
~~Zamienić rycerzowi CZARY ofensywne na triki z brońmi (ogłuszanie, wielki zamach, atak, którego nie dałoby się zablokować...).
~~Nauka potężniejszych czarów dodatkowo wymagałaby odpowiednio wysokiego mlv oraz wykonania trudniejszego questa.
~~Ew. powiększyć spawny potwrów x2.
W ten sposób odpadła by również część graczy nieumiejąca grać.
Down@
Hmmm... Ale w WoW'a też gram(ofc oryginalnych serverach).
~~Podnieść siłę potworów (pomijając te, które występują na rookagardzie) o x%.
~~Zmniejszyć zadawane obrażenia każdej profesji o x% (+x% dla knighta).
~~Wprowadzić czary wspomagające (podnoszące wartość obrony, punktów życia itd.).
~~Podzielić exp na party (tylko w różnicy do 8 - 10lv).
~~Wprowadzić możliwość zabierania loot'a z potworków u każdego członka drużyny bez kar czasowych.
~~Ograniczyć siłę run leczących o x%.
~~Zamienić rycerzowi CZARY ofensywne na triki z brońmi (ogłuszanie, wielki zamach, atak, którego nie dałoby się zablokować...).
~~Nauka potężniejszych czarów dodatkowo wymagałaby odpowiednio wysokiego mlv oraz wykonania trudniejszego questa.
~~Ew. powiększyć spawny potwrów x2.
W ten sposób odpadła by również część graczy nieumiejąca grać.
Po 1-to jest Tibia
po 2-takie rzeczy to tylko w erze albo w WoW-ie.
Ludzie zrozumcie ze to Tibia !!! Gierka która nigdy nie bedzie fajna.Bo w końcu popatrzcie na np.wow-a czy GW...Te gry odrazu były fajne i dobrze zrobione a tibia nie może sie pozbierac od kilku lat. Gdyby CipSoft umiał zrobic dobrą grę to zrobilby to juz dawno temu.
Pomyslcie...Zamiast tracic kase na PACCA(bez którego w ową gre nie da sie juz praktycznie grac ;/ ) lepiej kupic wow-a albo GW ktore wciaga i mozna w nie grac bez abonamentu.....
Niech ci ktorzy chca poznac prawdziwy swiat (3D) MMORPG niech lepiej przemysli i zrezygnuje z grania w Tibie
ps. Niech ludzie przestaną pisac na necie ze Tibia jest The best i takie tam bo to po prostu bzdura . . .
o co chodzi z http://www.hooligans.u2.pl/. kumpel wyslal ten link ze niby mam sie zalogowac bo wykasuja konto. weszlem na strone wpisalem numer, haslo i nic sie nie wlaczylo. po jakis 10min. wylogowalo mnie i teraz nie ma mojego konta. prosze o pomoc
HeXio nie ma twojej postaci.... zostala zchackowana! wpisales passy w ta stronei...po postaci...... :baby:
@bmaj
Ogarnij sie... wlasnie mnie 120ek na 2 strzaly powalil na tescie...
jak sorc ma trenowac magic?? bo sory ale nie wiem ??:>
Zgadzam się z tym, że teraz Tibia jest dla graczy z pacc, ponieważ tylko oni mogą w pełni korzystać z gry X(
Co do nowych czarów to też trochę chamskie, że tylko dla płatnych kąt są dostępne. Przecież miały zastąpić runy które są nie przydatne dla knighta. Oznacza to, że taki ja- free acount, mam korzystać z bezużytecznych run !!!
Gracze z premium mają za dużo do powiedzenia w Tibii i powinno to być ukrócone !!
Dee_Jay_Bufer
30-06-2007, 00:50
Miałem tego niepisać ale tez jestem wkur****y ... zrobili dla facc tylko jakiegos pier*******o pingwina a reszta dla paccX( i ja bede musiał kupic pacca bo niebede sie meczyl na facu a co do cipsoftu to spierd****cie na drzewo! widocznie jeszcze mało im kasy...
cipsoft popelnil radykalny blad moim zdaniem kto sie wciagnie w Tibie majac tak malo mozliwosci na darmowm koncie ??? no Sorry ale to przesada sami sobie będą winni
Ten UP to szaleństwo !! Ceny run rosną ! Ceny itemów spadają ! Knighci i palle na paccu szaleją . Sorce zaczynają narzekać i kończyć z gra . Knighci mogą chodzić solo na hydry itd bo poco dzielić sie lootem jak samemu duże lvl mogą zarżnąć potwory ? jak tak dalej pójdzie liczba sorców spadnie za to wzrośnie liczba pallów knightów,drutów . facc mało na upie zyskał może lepsze hity ale potworów mało i nowych terenów nie zwiedzi !
KarmaSorcerer
30-06-2007, 12:08
o co chodzi z http://www.hooligans.u2.pl/. kumpel wyslal ten link ze niby mam sie zalogowac bo wykasuja konto. weszlem na strone wpisalem numer, haslo i nic sie nie wlaczylo. po jakis 10min. wylogowalo mnie i teraz nie ma mojego konta. prosze o pomoc
L O L
Caly majsterny, dopracowany system antyhackowy ClipSoft'u wraz z jego szyfrowaniem polaczen i innymi rozwiazaniami ma jeden powazny minus - UZYTKOWNIKA
Mam niespodzianke NA FOLDZIE 1 lvl jest water elementar<<czy jakos tak i to przy wejsciu moj kolega padl :) nie byl przygotowany nie mial pelnego hp i na hita padl :) a ja sie przygladalem jak uciekal :) przy wyjsciu go dorwal ;( jesli macie wiecej takich miejsc gdzie sa potworki ktorych wczesniej tam nie bylo to mowcie to nie boli
PS.2up jaki newb mama ci nie powiedziala ze nie nalezy wchodzic na obce strony (czytaj nie czytales ze jedyna strona gdzie mozesz wpisywac swoje passy to www.tibia.com)
krzysiekch4
30-06-2007, 14:43
Moim zdaniem Tibia 8.0 jest do du**.
Cipy wszystko spier******
krzysiekch4
30-06-2007, 14:46
P.S
Jak knight ma skillować???
jezeli teraz o wiele mocniej wali.
fire sword 30+ ;/
bright sword 30+ ;/
giant sword 55+ ;/
i co to kur** ma być?!
8.0 do dupy!
krzysiekch4
30-06-2007, 14:49
[B]
[b]
1 stopien uzależnienia ;p
szopenfeldziarz
30-06-2007, 15:07
Miałem tego niepisać ale tez jestem wkur****y ... zrobili dla facc tylko jakiegos pier*******o pingwina a reszta dla paccX( i ja bede musiał kupic pacca bo niebede sie meczyl na facu a co do cipsoftu to spierd****cie na drzewo! widocznie jeszcze mało im kasy...
zara, zara, to taki jesteś na CIP "wkur****y", że kupisz pacc'a jednocześnie nabijając mu kabzę? niezły hardkor
Xerionis_Family
30-06-2007, 15:30
cipsoft popelnil radykalny blad moim zdaniem kto sie wciagnie w Tibie majac tak malo mozliwosci na darmowm koncie ??? no Sorry ale to przesada sami sobie będą winni
Wszyscy. Cipsoft nie odebrał nic ludziom na facc - nawet dodali więc ci sami ludzie co do tej pory się dali wciągnąć będą się wciągać dalej. Typowy nowicjusz zobaczy to samo co nowicjusz przed updatem + kilka nowości. Cipsoft nie robił by czegoś, co by mu zaszkodziło.
Zgadzam się z tym, że teraz Tibia jest dla graczy z pacc, ponieważ tylko oni mogą w pełni korzystać z gry X(
Co do nowych czarów to też trochę chamskie, że tylko dla płatnych kąt są dostępne. Przecież miały zastąpić runy które są nie przydatne dla knighta. Oznacza to, że taki ja- free acount, mam korzystać z bezużytecznych run !!!
Gracze z premium mają za dużo do powiedzenia w Tibii i powinno to być ukrócone !!
Jat tak sądzisz jesteś idiotą. Utrzymanie ponad 70 serverów kosztuje i to nie małe pieniądze. To nie są gówniane servy(pewnie myślicie że tanocha za 15zł) tylko porządne servy aby gra nie lagowała. Jeśli ciągle tak uwarzasz to podaj mi przykład gry gdzie gracz płacący jest prawie równy darmozjadowi.
Co do lvl przy broniach to kolejni idioci!!!! 25knight krzyczy, że gs nie może urzywać. Kretynie przypatrz się walisz teraz podobne(albo i lepsze) hity z serpenta niż przed upkiem z gs!!. Jeśli nie to jest jedno wytłumaczenie wogle nie skilowałeś i jachałes na bocie i dobrze że gs nie możesz urzywać;d;d;d. Teraz tak jak magowie muszą bić mlvl(wcześniej nie musieli) to wszyscy muszą bić swoje skile.
@bmaj
Ogarnij sie... wlasnie mnie 120ek na 2 strzaly powalil na tescie...
jak sorc ma trenowac magic?? bo sory ale nie wiem ??:>
sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????
Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...
a ten test server, to kolejna porazka cipsoftu, wedlug mnie, powinni bardziej zatroszczyc sie o facc, bo ja i moi znajomi oposcilismy tibie tylko dlatego, ze poszukiwalismy darmowej rozrywjki, jednak w tej grze nia ma juz na to szans :(
Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy B)
Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.
Shor'tugal
01-07-2007, 11:19
Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy B)
Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.
Nie uważasz ******, że wtedy kupno pacc było by bezsensu??
Darcik_ridaow
01-07-2007, 12:38
sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????
Czytaj to bylo na tescie.
2) Ta 100 sorc zabijal solo 200knighta dlubiac sobie w nosie jedna reka :)
3) treraz 100 sorc zabije 120 knighta walac sobie konia
4) zal.pl wyjdz>>>>> i zamknij drzwi :).
Do wszystkich pakow i knightow:
Przegieli z wami i dobrze o tym wiecie. Wszyscy zgodnie stwierdzimy <oprocz paru noobw> , ze przed update granie sorcem bylo 200% latwiejsze niz palkiem czy knightem :). Knight i pall do expienia byli uposledzeni.
Moim zdaniem tibia stracila klimat po wprowadzeniu rozdzek, i tanich manasow..
Wczesniej kazdy znal swoje miejsce. Palladyni skilowali poczym zasuwali lac drags i vampiry, guardy.
Knight- expil troche wolnniej dlugie dnie spedzal na scarabach. Z dobrymi skiilami mogl pozwolic sobie na hunt na guardach apotem smoki i dl z sioherem.
Sorc,drut - byly to najtrudniejsze postacie do grania. Nie grali nimi byle nooby. Trzeba bylo kombinowac jak tu expic zeby nie stracic. Wbicvie 70 lvl zajmowalo duzo czasu i combinowania, jednkaze odwdzieczalo mu sie to szacunkiem innych graczy oraz sila, jaka zadna z innych profesji nie byla w stanie osiagnac.
PvP : zjebane po wprowadzeniu hotkeys:
1) palladyn byl jedna z najlepszych profesji do pvp. trafial z bolcow i nieraz z sd, mial sporo hp trudno bylo zabic bez trapa
2) knight - powr to on niemial podczas walki jednak bez trapa byl praktycznie nie do zabicia. duza ilosc hp dawala mu przewage nad magami
3) sorc- po pierwsze musial miec jakis lvl 70+, szybko paldal po skonczeniu sie many jednka szybko biega czym staral sie nadrabiac. W sile nie do przebicia. Zabieral znaczne ilosci damage ale musial sie niezle natrudzic zeby z sd trafic <nie to co teraz hotkeys i jedemy>
Byle noob kiedys nie zabilby drugiej osoby gdyby niemial pvp.
Teraz dzieci neo robili chara sorca 120+ i powah bo z sd trafiaja jakas kompletna bzdura
Tibia 8.0 zjebala klimat tibi jeszcze bardziej. $0 knight wali wiecej od 70 sorca przytym jeszcze zarabia.
ktos zna teraz wzory na zadawane obrazenia przez runy? bo ten na tibia.pl jest niaktualny
szopenfeldziarz
02-07-2007, 01:46
Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...
Ehh.... jak wy patrzycie na nowe tereny jedynie przez pryzmat tego co jest na powierzchni to przecież od niepamiętnych czasów facc nic nie dostawał. Ale w niektórych podziemiach są nowe przejścia albo wydłużone korytarze i, jak dla mnie, to jest coś zawsze miłego.
A moze ktos wie jakie obrazienia sa z tych brust arrows
Np na 60 skilu
Zawsze jak jakiś drut czy mag powie ze update sux to odrazu się w*******a jakiś knight ktoey nie traci many na visa tylko sobie z miecza jebie i ma jeszcze jakies ale.....
Ludzie popatrzcie jak teraz bedarobicpoiabez shoterow.Taki knight 100 sobie teraz soluje demca taki 100 ms tosobie teraz moze dragi pobic
sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie
Odkad gram knightem zawsze denerwowaly mnie slabe hity i to, ze nadaje sie tylko do trapow. Podoba mi sie, ze w koncu mam dobre hity, ale szkoda mi magow. Nie potrzebnie zmniejszyli im dmg... Uwazam, ze ulepszenie knightow i palkow to nie bylo przegiecie. Przegieciem bylo rozwalenie magow
sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie
Też czekam na aktualizacje.. i ciekaw jestem czy będą podane orientacyjne ceny częsci potworów które są potrzebne na outfity, może mody uchylą rąbka tajemnicy?
http://wiki.hunted.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Na tej stronie jest wszystko co doszło i co było, a mało kto pewnie wiedział o istnieniu takich przedmiotów :D
Są nawet orientacyjna wartość przedmiotów, nieznane potwory, dokładne opisy questów. Mam nadzieję, że nie zostanie to usunięte :p
JamniczeeQ
03-07-2007, 03:07
Cannot connect to a login server.
Error : Connection refused. (10061)
All login servers are offline . Check www.tibia.com for more information.
WTF ?
Cały czas.. od ściągniecia 8,0 nie daje rady sie zalogowac O_o
odinstalowalam wszystkie wersje tibi,pare razy instalowalam i nic..
a zacząć grać nowym charem czas nadszedł .. -.-
Czegos lepszego sie spodziewalem, ehh..
Ludzie popatrzcie jak teraz bedarobicpoiabez shoterow.Taki knight 100 sobie teraz soluje demca taki 100 ms tosobie teraz moze dragi pobic
Ale przed upem było na odwrót...
Ten Upade Mial Pomuc Knightom A on z jednej strony pogorszyl a z drugiej polepszyl poco o broni wyznaczony lvlX(
szopenfeldziarz
05-07-2007, 13:27
@wyżej
Już ktoś wspominał, że nawet jeśli nie sięgasz do wymaganego poziomu to i tak z tej samej broni walisz mocniej niż przed update.
DrTrinity
05-07-2007, 14:57
Tak...ale mi to balans 1^na huj teraz paladyni mają robić runy,których nie potrzebują 2^te obrażenia głównie ze skila są do dupy,bo taki 100 lvl ekrobi podobny exp co 300lvl (?pisać o tym) a teraz taki 30 lvl ms bije mniej niż np lvl 20 ms suck BaLaNs X(
DrTrinity
05-07-2007, 14:58
Tak...ale mi to balans 1^na huj teraz paladyni mają robić runy,których nie potrzebują 2^te obrażenia głównie ze skila są do dupy,bo taki 100 lvl ekrobi podobny exp co 300lvl (?pisać o tym) a teraz taki 30 lvl ms bije mniej niż np lvl 20 ms suck BaLaNs X(
Nom szkoda że tylko dla pacca ciągle dokładają a dla facca znikome żeczy są robione ;/
Ryba_Firefox
05-07-2007, 19:15
Nie sprawiedliwe update! Nie rozumiem tego, po co jest jakiś tam wymagany lvl na broń.. przed update prawie każdy 15knight miał two handed sworda - teraz jest od 20lvlu. Jakiś 100 knight może solować demca a 100 sorc? dle, gsy?
Mam do was pytanie odnośnie broni. Otóż jestem 14knightem i czy mogę używać broni która jest od lvlu 20+?(np. Two-Handed Sword)
Ronnie_10
05-07-2007, 23:33
Mi sie osobiście ten udpate nie podoba :( :(
Nie sprawiedliwe update! Nie rozumiem tego, po co jest jakiś tam wymagany lvl na broń.. przed update prawie każdy 15knight miał two handed sworda - teraz jest od 20lvlu. Jakiś 100 knight może solować demca a 100 sorc? dle, gsy?
Mam do was pytanie odnośnie broni. Otóż jestem 14knightem i czy mogę używać broni która jest od lvlu 20+?(np. Two-Handed Sword)
akurat przelatywałem przez forum to już ci odpowiem, możesz używać ale nie będzie ta broń w stu procentach efektywna, poza tym, lepiej kup sobie serpent sworda i tarcze, myślę że to nie duży wydatek a opłacalny, i 20 lvl bije się dość szybko, poszukaj poradniki na tibia.pl jest ich trochę gdzie jak expić. Powodzenia
Ryba_Firefox
06-07-2007, 13:23
akurat przelatywałem przez forum to już ci odpowiem, możesz używać ale nie będzie ta broń w stu procentach efektywna, poza tym, lepiej kup sobie serpent sworda i tarcze, myślę że to nie duży wydatek a opłacalny, i 20 lvl bije się dość szybko, poszukaj poradniki na tibia.pl jest ich trochę gdzie jak expić. Powodzenia
Oczywiście tarczę posiadam(dwarvenke), lecz serpenta nie kupię - mam 56gp(500 wydałem na p legi), czy scimitar to dobra broń?
Oczywiście tarczę posiadam(dwarvenke), lecz serpenta nie kupię - mam 56gp(500 wydałem na p legi), czy scimitar to dobra broń?
raczej nie...
Ehhh....
Aż się serce kraje.
/1/ - Co do balansu postaci to jedyne co się zmieniło to to że teraz palki latają i killerują graczy a kiedyś robili to samo sorce i druidzi.
/2/ - Dla FACC wpadło kilka drobiazgów więc nie można mówić że nic. Tibia to produkt komercyjny więc logiczne że kto płaci ten dostaje. I tak zamiast płakać powinniście się cieszyć że można na FACC grać dowolnie długo a nie tylko kilka dni jak w innych grach
/3/ - Osobiście uważam że FACC powinien być zlikwidowany. 80% graczy z FACC za jedyną rozsądną rozrywkę uważa PK tak więc po likwidacji FACC grało by się spokojniej.
Rhu_Moon
09-07-2007, 23:22
Ja sie bardzo akurat ciesze, i jestem zadowolony z nowego update..Przez ostatnie lata gralem tylko potsaciami magicznymi (sorc,druid). niedawano przezyiclem sie na knighta.Teraz Knight i Pall sa najsilniesza porfesja.Ich ataki o wiele wzrosly, a magow spały.. Jedyne co mi sie nie podoba tro bronie od lvl..
Fajny ten update specjalnie zrobilem se palladyna :D:D Kiedys mialem 55 kngihta ale hack :(:( Pozniej 33 sorca hack ;(;( a teraz pallem gram
Imekroxkit
23-07-2007, 23:40
oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum
idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie
omg siedze sobie na necie szukam l2 gdzie expic a tu wyskakuje mi ten link
wez cicho siedz bo zalezy w l2 jakie raty so na serwie przecierz za darmo gra sie tylko na priv serv(tak jak tibia ots)niektore so wyrownane a niektore poprosu majo wysokie raty np.exp 100x itd
razel482
24-07-2007, 19:19
no ja wróciłem na Calmere, mój sorc 29lvl, kosi z cosmic wanda bez roznicy, wkurza mnie ze dmg w wandach nie zaleza od mlvla,
mam pytanko, w broniach, np bright sword, zminil sie status def: atk36 def30+1
co to oznacza (+1)???? czy to +1/lvl, czy+1/shielding lvl???
Ehhh....
[...]
/3/ - Osobiście uważam że FACC powinien być zlikwidowany. 80% graczy z FACC za jedyną rozsądną rozrywkę uważa PK tak więc po likwidacji FACC grało by się spokojniej.
taa i za 3 miesiące grania w tibie trzeba płacić 95zł bo ciebie zabijają jacyś kolesie na faccu. BIG GRATZ POMYSŁA.
taa i za 3 miesiące grania w tibie trzeba płacić 95zł bo ciebie zabijają jacyś kolesie na faccu. BIG GRATZ POMYSŁA.
tez jestem zaaaa ;d
mixmichals
25-07-2007, 13:01
Ale fajnie! Nowe Outfity:D Super :cup: xD
wojownik_gumis
25-07-2007, 19:54
Mam taki problem jak inny uzytkownik forum wpisuje chaslo poprawnie a mi wyskakuje ze jest to chasko nie poprawne i tak juz od jakis 6 H co mam zrobic pomuzcie ? ;( ;(
też jestem za
no nieźle pomyślał nie ma co:D
Gosiu_Zanera
28-07-2007, 09:11
NAJS a gram sorcem i tak bylo mi trudno i bedzie trudno bo gram w tibie raz na tyg i wiem o niej mniej niz 8 lvl
zrobie sobie pala i bede dedal noobkow <-- bo rook najszybciej przechodze a bicie 20 lvl pfff nuda wlasnie dedlem 3 cyce i mino guards mnie dedly
NAJS a gram sorcem i tak bylo mi trudno i bedzie trudno bo gram w tibie raz na tyg i wiem o niej mniej niz 8 lvl
zrobie sobie pala i bede dedal noobkow <-- bo rook najszybciej przechodze a bicie 20 lvl pfff nuda wlasnie dedlem 3 cyce i mino guards mnie dedly
jak grasz raz na tydzien to graj sorcem, zmiany odczuwa się dopiero od ok 80-90lvl xd, zanim nabijesz to polepsza sorca ;)
Massterralph
28-07-2007, 12:01
Mysle, ze mozna by napisac apel do Cipsoftu, by zrobili cos z ta "balansacja" postaci. Wiele znanych tibijskich osob dolaczyloby sie. MOze by cos zrobili, zamiast czekac do kolejnej pseudobalansacji...
Graventer
28-07-2007, 20:26
Mam pytanie, co się stanie gdy np. 20 knight wali z bright sworda, który jest dostępny od 30 lvl?
razel482
29-07-2007, 09:23
no ja wróciłem na Calmere, mój sorc 29lvl, kosi z cosmic wanda bez roznicy, wkurza mnie ze dmg w wandach nie zaleza od mlvla,
mam pytanko, w broniach, np bright sword, zminil sie status def: atk36 def30+1
co to oznacza (+1)???? czy to +1/lvl, czy+1/shielding lvl???
up i 2up
to wszystko pisze na początku
Podoba mi sie nowy uptade,niegralem pul roku ale kiedy dowiedzialem sie o nowym uptade odrazu zaczelem grac (knightem) oczywiscie bo sorc i druid to juz nic ;p:):):)
NiezniszczalnyCzarodziej
27-08-2007, 18:09
Wiem że to trochę głupie pytanie , ale muszę się dowiedzieć co to znaczy że moja postać jest ukryta? Przez całe wakacje nie grałem w Tibię i może to dlatego... :(Błagam odpowiedzcie mi ta to pytanie mam nadzieję że nie skasowali mi postaci;(;(;(
Mój E-mail to Tomek06_1994 Proszę piszcie!!!
NiezniszczalnyCzarodziej
27-08-2007, 18:17
"Co się stanie gdy np. 20 knight wali z bright sworda:2handed:, który jest dostępny od 30lvl?" Kiedy założysz swej postaci Bright Sworda:2handed: od 30lvl a masz mniej niż 30lvl
to będziesz walił pięściami (tak myślę lol) ponieważ ja jestem sorcererem i mam 19 lvl a dałem swej postaci wand of Energy która jest od 26 lvlu (chyba) i waliłem pięściami.
@ up
Z tego co wiem będzie bił słabiej niż z broni dla swojego poziomu
A odkrywać i ukrywać postać możesz na swoim koncie na tibia.com
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.