Pokaż pełną wersje : Fire sword
jogurt15
31-10-2003, 19:57
Nie rozumiem dlaczego takie bronie jak fire sword czy skull staff chodzą po tak wygórowanych cenach?? Przecież nie mają aż tak dobrych statystyk!! Może mają jeszcze jakieś dodatkowe atrybuty?? ?(
kupsetramwaj
31-10-2003, 20:15
Wydaje mi się że dzieje się tak, ponieważ są one dość rzadkie.
Pall of Kuznica
31-10-2003, 20:44
skull staff jest lekki :D wazy mniej niz szynka
a firesword lekko swieci w ciemnosci
A tak pozatym fs to jedyny dobry jednoreczny latwo dostepny miecz> Moze dlaego jest dosc drogi.
re: Fire Sword cienki
W tym ze atak bronia nie liczy sie na zasadzie ze jesli ma 2 razy tyle ataku to bije 2 razy mocniej, roznica jest duzo wieksza.
Pozatym wszystko kosztuje tyle ile ludzie sa gotowi za to zaplacic biorac tez pod uwage ile trzeba wydac zeby zdobyc cos takiego.
Pozatym z mieczy lepszych niz fire sword ktore masz jakies szanse (powyzej 0.0001%) dostac w swoje rece to jest jeszcze giant sword i to wszystko.
Tak FS jest najlepszy ogólno dostępnym jednoręcznym mieczem na Tibi... Jest lekki (23 o.z.)
A skull staff bo wylatuje z dobrych potworów :
Necro (tylko PACC)
Warlock(dla wszytkich) ale zabicie go to wyczyn :D
chyba dlatego ze ludzie sa naiwni i kupuja po takich cenach gdyby nikt nie pupowal firesworda po 10k to by byly tansze a pozatym to kiedys fire sword kosztowal 13k a teraz mozna kupic nawet po 9k ... :):):)
Wy to macie problemy,matko trzymaj mnie
Ile kosztuje mace???Nic???A dlaczego???
Bo każdy mniał w rekach mace przynajmnie 100 razy i to wkrótkim czasie.
Fire Sword jest żadki,to jeden z powodów jego ceny
Czym wolisz bić???
battle hammerem czy c -mace???
różnica nie jest tak wielka przecież,ale każdy wybierze broń o lepszych statach,a jeśli każdy woli taką o lepszych statach to sie może okazać iż dobrych broni może zabraknąć i wtedy rośnie ich cena,(to się nazywa ekonomia)
Poza tym ja wealąc bronią za powidzmy 30 ataku i 15 obrony,i wiedziałbym że istnieje broń mająca 31 ataku i 15 obrony,i jest to jedna z najsilniejszych breoni tego rodzaju,kupiłbym ją za wszelka cene(no przesadzam ale dałbym za nią z 10-20 razy wiecej niż za pierwszy egzemplarz)
Lepszy sprzęt nie raz i nie dwa uratuje Ci życie
Giant Sworda mozna kupic :)))) i nie jest az taka zadkoscia ze 0.0001%
Fs swoje zawsze bedzie kosztowal bo to najlepszy ogolnodostepny miecz jednoreczy ( Giant Sword jest 2 reczny )
a zeby miec Magic Sworda albo Magic Long Sworda to bys musial na nowym servie startowac ,szybko expic i wykonac quest ( na ktory jest duuuuzo chetnych )
i trzeba byc pakerkiem zeby go wykonac:)
Pozdrawiam
Michu
Nie rozumiesz czemu ceny tych przedmiotów są takie "wysokie"???
Zrozumiesz wtedy gdy zdobędziesz lvl, który pozwoli ci huntować na stworki które wyrzucają te przedmioty. Jak zabijesz ponad 100 smoków i nawet nie zwrócą Ci się koszty boltów (ja palek) i po 500 smoku trafi ci się 1 firesword to zobaczysz że nie będziesz się go chciał pozbywać za bezcen.
och a gdzie sie zdobywa fs,a?
Oryginalnie dodany przez Fakeus
och a gdzie sie zdobywa fs,a?
Czy ty tylko udajesz takiego idiote czy nim naprawde jestes?tuz nad twoim postem jest napisane
po 500 smoku trafi ci się 1 firesword
a ty sie pytasz gdzie mozesz go zdobyc?? grrr...
Giant Sworda mozna kupic )) i nie jest az taka zadkoscia ze 0.0001%
A co ja powiedzialem?
Powiedzialem ze poza FS i nie liczac takich na ktore masz 0.0001% szansy to z lepszych jest jeszcze GS do zdobycia i nic wiecej.
a zeby miec Magic Sworda albo Magic Long Sworda to bys musial na nowym servie startowac ,szybko expic i wykonac quest ( na ktory jest duuuuzo chetnych )
Nic ci to nie da bo:
Magic sword quest jest wylaczony bo za duzo ludzi zdobywala ten typ broni.
Magic Long Swrod w sumie jest chyba darem od GM a nie z questa.
Jakie ma staty Sword of Valor, gdzie go można kupić i za ile??
Bombelius
09-11-2003, 18:36
Oryginalnie dodany przez Fred
chyba dlatego ze ludzie sa naiwni i kupuja po takich cenach gdyby nikt nie pupowal firesworda po 10k to by byly tansze a pozatym to kiedys fire sword kosztowal 13k a teraz mozna kupic nawet po 9k ... :):):)
jeszcze niezauwazyles ze w Tibi obowiazuja zasady Marketingu i Ekonomii??? :)
ja fs kupilem z pul roku temu za 25k:)
cene se ustala ktos kto go pierszy sprzedawal(moze kiedys i po 30k chodzily:))a kiedy wiecej ludzi leje smoki i jest wiecej fs'ów na sprzedaz to ludzie w ramach konkurencji zmniejszaja cene.generalnie jak jako pierwszy masz "cos" to se mozesz wymyslec cene jaka chcesz
Ahahahaha ja kupilem FS`a za 9K!! i jestem z niego bardzo zadowolony!! :D to jest naprawde dobry mieczyk!! zastanawiam sie tylko czy mozna znalezdz kiedys w tibi Ice Rapiera :] !! Ale warto by bylo zabic nawet z 40 demonów zeby wypadł ci taki mieczyk :P!!
Oryginalnie dodany przez MAQ
Ahahahaha ja kupilem FS`a za 9K!! i jestem z niego bardzo zadowolony!! :D to jest naprawde dobry mieczyk!! zastanawiam sie tylko czy mozna znalezdz kiedys w tibi Ice Rapiera :] !! Ale warto by bylo zabic nawet z 40 demonów zeby wypadł ci taki mieczyk :P!!
Zawsze mozna tez zabic kilka wampirow i z nich wyciagnac taki. Tylko po co? Znika po pierwszym uzyciu.
No co ty Ice Rapier znika po pierwszym uzyciu ?( to ciekawe po co jest ten miecz w grze skoro po 1 udezeniu znika?? mozecie mi to wyjasnic?? ?(
Voleyball
12-11-2003, 19:54
Fire Sword bardzo pożądany miecz ale głupie jest to że na początkowej mapce nie można zdobyć jakiegoś dobrego miecza a jak już to trzeba kupić a ja wiadomo nikt nie lubi tego ponieważ Ci którzy sprzedają tylko na tym zyskują np. ostatnio gościu proponował mi Torch za 10 sztuk złota tylko się uśiałem hihi i ppomyślałem nie no co za debil 10 gp. haha a i jest jeszcze jeden sposób okradanie martwych zwłok ale ja taki nie jestem ponieważ jestem uczciwy i nie zabieram czegoś na co ktoś pracował :))
No dobra lece grać w Tibie hihi :]
Oryginalnie dodany przez jogurt15
Nie rozumiem dlaczego takie bronie jak fire sword czy skull staff chodzą po tak wygórowanych cenach?? Przecież nie mają aż tak dobrych statystyk!! Może mają jeszcze jakieś dodatkowe atrybuty?? ?(
mają... oba są lekkie. a FS daje światło.
co do twojego "nie mają aż tak dobrych statystyk!!",
no moze nie mają 100/100 ale wymień mi coś co ma lepsze statsy od FSa. i powiedz dlaczego, jeżeli jest taki cieńki, to jest najlepszym dostępnym jednoręcznym swordem ?
Ja swojego pierwszego kupiłem za 30k. i nie żałowałem jakoś kasy na niego. pamiętam jak jeszcze po 40k chodził. a dzisiaj sam sprzedaje po 20k. ceny zależą od serva na którym grasz... na Antice [najstarszy serv], fsa kupisz już za 4k. czym serv nowszy. tym ceny są wyższe, bo mniej [w tym przypadku fsów] jest w obiegu... norma...
@MAQ
dla urozmaicenia gry. jak by nie znikał, to każdy szanujący się knight by z nim chodził.
@Voleyball
plx itam. free itam plx !
jak nie masz do napisania nic sensownego. to prosił bym cię o wstrzymanie się...
4k za FS??? ja też tak chce!! Gram na liberze i tu chodzi po 9-12k
Fs jest drogi dlatego że pewnego razu ktos go sprzedał za 20k i teraz każdy go po tyle sprzedaje. Jak chcesz żeby fs był tani to zabij smoka i go sobie sprzedaj w cenie kurczaka.
Fs dobra rzeczc wkoncu nic nie dostaniesz wiekszego niz fs 1 recznego bez questa sam mam knighta i mam fs i gs ale fs jest przydatny do blokowanie :P
a na isarze od 11k do 15k....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.