Pokaż pełną wersje : Antywirus zwariował?
Witam!
Ściągnąłem TibiaCamLite 1.7 z oficjalnej strony i oto, co zaprezentował mi mój antywirus podczas ściągania...
http://foteka.pl/mini/5fa658cd39904622d8c97174144001e9.jpg (http://foteka.pl/5fa658cd39904622d8c97174144001e9)
Co wy na to?
BlakHant
28-06-2007, 12:16
Sprawdź innym antywirkiem i tam se zobacz czy tam wirek.Ale u mnie (mam takiego samego antywirka,to samo sciągałem!) nie wykryło nic
Kaspersky tak ma, wydaje mi się, że to przez to iż Tibicam wpływa na inny proces, oczywiście chodzi tu o Tibie, ale nie wiem dokładnie. W każdym razie plik jest czysty.
No i sprawdziłem na znanej chyba wszystkim stronie... Czysto nie wyszło...
http://foteka.pl/mini/3e3cbd6c0d06bcb3ed0b02fd4188deab.jpg (http://foteka.pl/3e3cbd6c0d06bcb3ed0b02fd4188deab)
http://foteka.pl/mini/45ed57bf7a648813830d0392ad3786a6.jpg (http://foteka.pl/45ed57bf7a648813830d0392ad3786a6)
No i sprawdziłem na znanej chyba wszystkim stronie... Czysto nie wyszło...
Bez paniki.. -.-''
BlakHant
28-06-2007, 13:43
Ryba moge skopiować twój cytat z jezusem
Bez paniki.. -.-''Czy ktoś tu panikuje? Nie znasz takiego przysłowia "Kto pyta nie błądzi"? Jeśli nie masz do powiedzenia niczego konstruktywnego to nie wypowiadaj się, bo nic nie wnosisz do tematu...
Fotki bardzo niewyraźne (przynajmniej u mnie, nie wiem dlaczego), ale zauważyłem, że tylko jeden antywir zgłasza problem. Zapewne to twój Kaspersky. Nie przejmuj się tym, po prostu jest przewrażliwiony ;)
Czy ktoś tu panikuje? Nie znasz takiego przysłowia "Kto pyta nie błądzi"? Jeśli nie masz do powiedzenia niczego konstruktywnego to nie wypowiadaj się, bo nic nie wnosisz do tematu...
Owszem, wnoszę, bo jak ktoś mówi, że plik jest czysty, to nie dociera?
Owszem, wnoszę, bo jak ktoś mówi, że plik jest czysty, to nie dociera?Co wnosisz, głupią opinię, czy powtórzenie tego, co ktoś wcześniej powiedział? Mam nadzieję, że kiedyś trafisz na coś nowego, wirus w pliku, którego nigdy by nikt nie podejrzewał i założysz podobny temat i usłyszysz właśnie coś takiego "Bez paniki, skoro mówią, że czyste, to nie dociera?" i uwierzysz, a na następny dzień będziesz miał czyste konto, brak dostępu do GG i wykasowaną pocztę, to może nie będziesz taki do przodu i zaczniesz ufać antywirom - programom stworzonym do wykrywania wirusów, a nie do słuchania takich jak ty ("Mówią że czyste, to olej antywira...").
Fotki bardzo niewyraźne (przynajmniej u mnie, nie wiem dlaczego), ale zauważyłem, że tylko jeden antywir zgłasza problem. Zapewne to twój Kaspersky. Nie przejmuj się tym, po prostu jest przewrażliwiony ;):D Są wyraźne, tylko trzeba w nie kliknąć, to będą w rozmiarze 1152/864. A co ciekawe, to na tych stronach wirusa wykrywa nie Kaspersky, tylko jeszcze jakiś inny :D
On niezwariował ;) TO jest keylogger ,poczytaj posty pod linkiem który Hacker podał ;> Radze wywalic w kosmos i przeskanować programem findit ,avast,spybot search&destroy
Co wnosisz, głupią opinię, czy powtórzenie tego, co ktoś wcześniej powiedział? Mam nadzieję, że kiedyś trafisz na coś nowego, wirus w pliku, którego nigdy by nikt nie podejrzewał i założysz podobny temat i usłyszysz właśnie coś takiego "Bez paniki, skoro mówią, że czyste, to nie dociera?" i uwierzysz, a na następny dzień będziesz miał czyste konto, brak dostępu do GG i wykasowaną pocztę, to może nie będziesz taki do przodu i zaczniesz ufać antywirom - programom stworzonym do wykrywania wirusów, a nie do słuchania takich jak ty ("Mówią że czyste, to olej antywira...").
Ta, jeszcze Ci samochód ukradną i rodzine pozabijają za sprawą czystego pliku. Nie ktoś, tylko ja to wczesniej pisałem.
Btw. takiemu szajsowatemu antywirusowi jak "f-secure" mam ufać?
Bazując na antywirusach, twierdzisz, ze findit to też keylogger?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=136045&highlight=findit+keylogger
Zobacz! tam aż dwa antywirusy wykryły, bójcie sie Boga! ide sprawdzić czy mam jeszcze samochód w garażu
Ta, jeszcze Ci samochód ukradną i rodzine pozabijają za sprawą czystego pliku. Nie ktoś, tylko ja to wczesniej pisałem.
Btw. takiemu szajsowatemu antywirusowi jak "f-secure" mam ufać?
Bazując na antywirusach, twierdzisz, ze findit to też keylogger?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=136045&highlight=findit+keylogger http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Zobacz! tam aż dwa antywirusy wykryły, bójcie sie Boga! ide sprawdzić czy mam jeszcze samochód w garażu
Gari wyluzuj mam propozycje:
A więc odjedz z krzesłem od komputera, tak abyś siedział prosto przed monitorem.Następnie zamknij oczka i poproś aby ktoś Cię popchnął do przodu... I za ojczyznę! może zrozumiesz co się do ciebie pisze.
Kaspersky cos świruje mi tez dzisiaj wykryl wirusa w instalce do Tibiacam Lite kiedy ja usuwalem o raz w nowej wersji NG.
@up
Twoj podpis doskonale odnosi sie do tego forum ,moge skopiowac? : P
@Up
W nowej NG wirus? Gdzie tam...
a na następny dzień będziesz miał czyste konto, brak dostępu do GG i wykasowaną pocztę.
spalony dom, zgwałconego kota, brudne nogi.. chłopie, wyluzuj.
Kaspersky cos świruje mi tez dzisiaj wykryl wirusa w instalce do Tibiacam Lite kiedy ja usuwalem o raz w nowej wersji NG.
@up
Twoj podpis doskonale odnosi sie do tego forum ,moge skopiowac? : P
Proszę.
Kaspersky nie jest jakimś szczególnie dobrym antyvirem.. Ja tam na avascie się nie zawiodłem.
Hehe :D Patrząc na wasze posty, nic dziwnego, że w świecie Tibjczyków tyle debili, co dają się hackować. Co jeden, to mądrzejszy, wywala teksty o spalonych domach. Dziwicie się, że ludzie się śmieją z tych, którzy grają w Tibię? To przestańcie, bo poziom IQ tego grona pewnie nie przekracza średniej wynoszącej 30-40. Co jeden, to na forum mądry w gębie, a ci, którzy potrafią robić z takich wałków i dobrze na nich zarabiają po prostu się śmieją. Człowiek przychodzi do was z pytaniem, czy to nie dziwne, że antywir pokazuje zagrożenie, to przywalacie się prawie sugerując, że jestem skończonym idiotą, że zwracam uwagę na jakiegoś tam Kaspersky'ego (przecież to w końcu tylko jeden z najlepszych antywirusów dostępnych na rynku).
Nie spędzam czasu ani na tym forum, ani na tibia.org.pl, ale nie trzeba spędzać, żeby wiedzieć, co jedni myślą o tych drugich. Nie chce was obrażać, ale po raz pierwszy od momentu, kiedy mam założone konto na tym forum, poniekąd zrozumiałem frustrację tych z tibia.org.pl, którzy twierdzą, że na tym forum zbyt dużo jest ludzi bezmózgowców, aby w miarę normalny człowiek mógł tu wytrzymać.
Bez urazy... Więcej się nie wypowiem, bo szkoda. Mieliście okazje trochę pojechać sobie po człowieku, który okazał się zbyt głupi, bo chciał zaufać antywirusowi (ba! głupota, nie?)...
Proszę.
Kaspersky nie jest jakimś szczególnie dobrym antyvirem.. Ja tam na avascie się nie zawiodłem.Ja też tak myślałem, do momentu, kiedy zainstalowałem innego antywirusa, który znalazł to, czego avast nigdy nie widział...
On niezwariował ;) TO jest keylogger ,poczytaj posty pod linkiem który Hacker podał ;> Radze wywalic w kosmos i przeskanować programem findit ,avast,spybot search&destroyWyraźnie napisałem, że ściągnąłem z oficjalnej strony. I co? Nie mam racji, że zbyt wielu ty bezmózgowców? Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafią...
Hehe :D Patrząc na wasze posty, nic dziwnego, że w świecie Tibjczyków tyle debili, co dają się hackować. Co jeden, to mądrzejszy, wywala teksty o spalonych domach. Dziwicie się, że ludzie się śmieją z tych, którzy grają w Tibię? To przestańcie, bo poziom IQ tego grona pewnie nie przekracza średniej wynoszącej 30-40. Co jeden, to na forum mądry w gębie, a ci, którzy potrafią robić z takich wałków i dobrze na nich zarabiają po prostu się śmieją. Człowiek przychodzi do was z pytaniem, czy to nie dziwne, że antywir pokazuje zagrożenie, to przywalacie się prawie sugerując, że jestem skończonym idiotą, że zwracam uwagę na jakiegoś tam Kaspersky'ego (przecież to w końcu tylko jeden z najlepszych antywirusów dostępnych na rynku).
Nie spędzam czasu ani na tym forum, ani na tibia.org.pl, ale nie trzeba spędzać, żeby wiedzieć, co jedni myślą o tych drugich. Nie chce was obrażać, ale po raz pierwszy od momentu, kiedy mam założone konto na tym forum, poniekąd zrozumiałem frustrację tych z tibia.org.pl, którzy twierdzą, że na tym forum zbyt dużo jest ludzi bezmózgowców, aby w miarę normalny człowiek mógł tu wytrzymać.
Bez urazy... Więcej się nie wypowiem, bo szkoda. Mieliście okazje trochę pojechać sobie po człowieku, który okazał się zbyt głupi, bo chciał zaufać antywirusowi (ba! głupota, nie?)...
Ja też tak myślałem, do momentu, kiedy zainstalowałem innego antywirusa, który znalazł to, czego avast nigdy nie widział...
Wyraźnie napisałem, że ściągnąłem z oficjalnej strony. I co? Nie mam racji, że zbyt wielu ty bezmózgowców? Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafią...
Człowieku staramy Ci się uświadomić że sam robisz z igły widły i cały czas drążysz w tym temacie.. Lej na Kasperskiego i używaj do woli:)
No ja pamietam mialem dawno temu Avasta gdy zainstalowalem inny antywirus to mi wykrylo wiele wirusow ktorych avast nie widzial.
Człowieku staramy Ci się uświadomić że sam robisz z igły widły i cały czas drążysz w tym temacie.. Lej na Kasperskiego i używaj do woli:)Ok, ja zrozumiałem, że TibiaCam 1.7 nie jest wirusem, nawet Kaspersky'ego do tego przekonałem. Napisałem pierwszego posta, odpisano mi, żebym przeskanował innymi antywirusami, zrobiłem to i od tego się zaczęło...
Hehe :D Patrząc na wasze posty, nic dziwnego, że w świecie Tibjczyków tyle debili, co dają się hackować. Co jeden, to mądrzejszy, wywala teksty o spalonych domach.
Sam wywaliłeś podobny tekst pierwszy.
Dziwicie się, że ludzie się śmieją z tych, którzy grają w Tibię?
Nie, nie dziwimy, połowa z nim wraca do domu i wali 5 nocek w Tibii.
To przestańcie, bo poziom IQ tego grona pewnie nie przekracza średniej wynoszącej 30-40. Co jeden, to na forum mądry w gębie, a ci, którzy potrafią robić z takich wałków i dobrze na nich zarabiają po prostu się śmieją.
Z takich wałów? napewno nie z takiego bzdurnego czegoś, co Ty tu zaprezentowałeś, takie wały to owntibia, tibia logger itp, na które już się mniej ludzi nabiera.
Człowiek przychodzi do was z pytaniem, czy to nie dziwne, że antywir pokazuje zagrożenie, to przywalacie się prawie sugerując, że jestem skończonym idiotą,
Bo jesteś, po co piszesz aby sie poradzić, skoro masz to w dupie co inni piszą i nic do Ciebie nie dociera.
że zwracam uwagę na jakiegoś tam Kaspersky'ego (przecież to w końcu tylko jeden z najlepszych antywirusów dostępnych na rynku).
I co z tego, nikt nie jest idealny. Pozatym opierałeś się także na jakimś syfnym antywirku.
Nie spędzam czasu ani na tym forum, ani na tibia.org.pl, ale nie trzeba spędzać, żeby wiedzieć, co jedni myślą o tych drugich.
Uff, thanks God.
Nie chce was obrażać, ale po raz pierwszy od momentu, kiedy mam założone konto na tym forum, poniekąd zrozumiałem frustrację tych z tibia.org.pl, którzy twierdzą, że na tym forum zbyt dużo jest ludzi bezmózgowców, aby w miarę normalny człowiek mógł tu wytrzymać.
To idz z tym problemem na tibia.org, napewno Cie wysluchają, zeskanują kompa satelitarnie, wywalą wirusy i dadzą fajne zabezpieczenia, skoro tu tyle bezmuskuw.
No, mam nadzieje, że nie rzucasz słow na wiatr.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.