Pokaż pełną wersje : Skillowanie kina po upie?
World_of_naabz
28-06-2007, 15:02
Więc... każdy kto próbował skillować po update wie o co chodzi (dla nie wiedzących - slime pada po kilku sekundach). I tu pojawia się moje pytanie - Czy prędkość padania slime ma duży wpływ na prędkość wbijania skilli? Jeśli tak to jak skillować na non-pvp przy skillach 75+/75+?
Shor'tugal
28-06-2007, 17:58
Niech ci ktoś postawi monka i poskiluj na geomancerze (czyt. geomancer leje monka, monk nie leje nikogo, ty lejesz geomancera, 2 poison spidery leja ciebie)
@Up. Monki odpadaja bo maja lifedrain chyba
@up z tego co wiem to monki nie mają life drain (moge się mylić)
Na non-pvp no to nie ma raczej za dużego wyboru...jeśli chodzi o skillowanie:)
mam pytanko, czy prędkość wzrostu skill po apdejcie sie zmieniła? szybka odpowiedź plis :)
_Modton_
28-06-2007, 19:52
@up
Nie <10 sznakoff>
kEyLoGgEr.
28-06-2007, 20:29
a oplaca sie skilowac odrazu do 70/70 czy np. 55/55-60/60 i do 30-35lvla(bright sword / fire axe)?
maszter321
28-06-2007, 20:30
to dlatego zmienili atak np. knife,small stones... z reszta nienarzekaj nie jest az tak zle, a jak ci na skillach 7 5pada po kilku sekundach to chyba z bsem trenisz^^ na skillach 82 nie jest az tak zle jak ty mowisz...
@_Modton_
Dzięki, tego podtrzebowałem :)
Pozdro
Co do monka i non pvp. Od jakiego poziomu i z jakim eq można na nich trenować? :)
Wiesiek787
02-07-2007, 03:51
Jak to po zmianach bywa nie morzna wszystkich zadowolić, to fakt skillowanie stło się ostatnio udręką jednak coś za coś jeśli się tylko troche pomęczymy to rezultaty naszej "ciężkiej pracy" będą bardzo widoczne zwłaszcza po tibia 8.0 ( mowa oczywiscie o hitach zadawanych przez nas).
Witam,mam knighta 30 lvl i skille 60/60.Skille są słabe lecz jak skilluje to dwarfy oraz roty padają na kilka hitów.Moje pytanie brzmi gdzie mógłbym skillowac??.Sądzę że dobrze szłoby ze slimami ale nie wiem gdzie jest mało osób aby tych slimow mi nie zabili.Dobrze byłoby z mapką.
a ja mam małe pytanie.Czy skillowanie knighta na skillach 70/70 na cycach ma sens.Czy będzie niewypał?
Ghard Lage
06-07-2007, 20:19
a ja mam małe pytanie.Czy skillowanie knighta na skillach 70/70 na cycach ma sens.Czy będzie niewypał?
Już lepiej na slimach na cycach expi sporo osób więc mogo ci ubijać.
Osobiście gram na Pvp i:
Po 1 Nie trenić na monku on ma chyba Life draina i duży atak...
Po 2 Geomancer!
Po 1 Nie trenić na monku on ma chyba Life draina i duży atak...
PWNED HAHAHAH, monk nie ma żadnego life draina -.-
Ja nie wiem jak mam skilić >_>. 50/49 i z cluba na full def 2 roty starczają mi na góra 2 minuty :|. Na co i gdzie ja mam kurde iść żeby potrenić? (non-pvp) :/
@up no pewnie, że monk nie ma life draina xD
krystian15
06-07-2007, 22:06
Ludzie wy wogole znacie sie na skilowaniu ;( ?? Koles summonuje ci monka ty lurujesz na niego (na monka) dwa np: bugi aby to ich hity szly na tarcze nastepnie lurujesz 2 bugi na siebie (zeby tobie rosl shield) i walisz obojetnie czym monka (nawet knifem na skilach 55 bez problemu bedziesz zadawac blood hity). I w zyciu nie skilujcie na cycach chyba ze na 100/100. <<<Monk nie uzywa life drain>>>
Przeste update knight ma troche zle z skilowaniem ;/ a co gorzej swiaty non pvp
Przeste update knight ma troche zle z skilowaniem ;/ a co gorzej swiaty non pvp
Pewnie, barany w tym Cipsofcie, powinni zrobic dodatkowy Training Mode dla knighta, czyz nie?
na razie mam 12 lvl knighta ze skilami 47/43 i nie widzę różnicy w skilowaniu, może to dopiero później wyjdzie jak będę miał większe skile.
Pewnie, barany w tym Cipsofcie, powinni zrobic dodatkowy Training Mode dla knighta, czyz nie?
bravo. dokładnie o tym samym myślałem ;)
po upie trening na slimach to straszna h.uj.nia. skill 66 knife 5 ataku 5 def'a hity w przedziale 1-15 srednio 9-10 slim starcza na 15 hitow, tak wiec siedzisz 5 godzin dziennie z nosem w monitorze bo co 20 sekund musisz zmieniac slima. ktos tu wposminal ze na skilu 81~~ nie jest az tak zle? :confused:
EDIT:
ominąłem to ale by zadnen Yntelygent sie nie doczepił "skill 66 knife 5 ataku 5 def'a" oczysicie bije full def.
ktos wyzej napisal zeby ktos mu postawil monka a on go bedzie bil, na non-pvp odpada bo nie da sie bic summonow jak i ludzi B)
Tak , prędkość padania slima ma wpływ na szybkość robienia skilla, ponieważ zanim dojdzie nowy klon do ciebie już stracisz dodatkowo czas.
Co do skillowania na 97/97 przed upem jeszcze dawało się skillowac na slimie, teraz jedynie zostaje dark monk, lub ewentualnie monk + uh co godzine.
Goldscorpion
11-07-2007, 13:19
No a może skilować na: tortoise albo carrior wormach? Osobiście tego jeszcze nie próbowałem ale tylko podrzucam taką propozycję.
Dragon-Rook
12-07-2007, 13:24
bravo. dokładnie o tym samym myślałem ;)
Ja też. :P . Ojej ajaj knight ma gorzej ze skillowaniem prez update...update suc bo ma troche gorzej ! to niedopuszczalne ! Jak oni mogli to nam najlepszym najpiękniejszym najmocniejszym najladniejszym najfajniejszym knigtom zrobic ?!
*MacIek*
12-07-2007, 13:31
mi tam sie dobrze skiluje ;> nawet na slimach ale na pvp monk, na non przy wyższych skilach dwarf/mino ?
Albertus
12-07-2007, 15:28
Ja też. :P . Ojej ajaj knight ma gorzej ze skillowaniem prez update...update suc bo ma troche gorzej ! to niedopuszczalne ! Jak oni mogli to nam najlepszym najpiękniejszym najmocniejszym najladniejszym najfajniejszym knigtom zrobic ?!
takie wypowiedzi to do lekarza
masz kompleks jakis ?
Slide_Aurea
12-07-2007, 16:10
Witam,mam knighta 30 lvl i skille 60/60.Skille są słabe lecz jak skilluje to dwarfy oraz roty padają na kilka hitów.Moje pytanie brzmi gdzie mógłbym skillowac??.Sądzę że dobrze szłoby ze slimami ale nie wiem gdzie jest mało osób aby tych slimow mi nie zabili.Dobrze byłoby z mapką.
Tak trudno znaleźć najsłabszą możliwą broń? typu club, sicle czy knife, wrzucić full defa i na slimach spokojnie można do 90 wytrenić...
~~AnpeR~~
13-07-2007, 17:55
@up
buahah w jakim ty swiecie zyjesz oO nie czytasz newsow :> update byl -.- . Ja z 77 sword mam problemy z train na slimach ( uzywam knife and full def ) srednia hitow w slima to 20+ . Olejcie skille :D 60 60 i expajcie 4ever ;p
jak narzekacie na potworki to trencie na ludziach omfg...
Gorn Valorian
13-07-2007, 19:57
@up
Słyszałes o non-pvp? Paru ludzi się użalało w tym temacie...
No ta... własnie sobie spokojnie skilluje na Slimach (pierwszy raz po update)
Wrażenia :o :
-jak to było wcześniej wspomniane, padają prędzej (z 5x szybciej), przez co musze sobie robić częściej krótkie przerwy przy przeglądaniu stronek/forów, oglądaniu TV etc
-przed chwilą (i chyba zaraz też) musiałem czekać, aż matka "wyrucha" summony, bo zabrakło
Tak więc (o dziwo niektórych sorców) ten update nie był, aż tak wspaniały. Nie narzekam bo na wszystko można znaleźć sposób, jak się tylko ruszy głową lub przejrzy stronki...
mateusz999
05-08-2007, 15:53
update dla sorków był bardzo krzywdzący bo pomyśl tak np jest Kina już wytreniona powiedzmy 50lev skille 80/80 i sork 50lev 52 magiczny to ten sork nie ma żadnych szans na przeżycie
Tak trudno znaleźć najsłabszą możliwą broń? typu club, sicle czy knife, wrzucić full defa i na slimach spokojnie można do 90 wytrenić...
niestety cip soft tworzy coraz to nowe bronie zaczynajac od srednich az po mocne, jednakze zapomina o stworzeniu broni ktora by miala 1 ataku...
Nawet pall ma teraz dużo trudniejsze skillowanie z kamykami gdy mój pall ze skillami 65 dist padał na full defie w 2 minuty
Nawet pall ma teraz dużo trudniejsze skillowanie z kamykami gdy mój pall ze skillami 65 dist padał na full defie w 2 minuty
to co ty w siebie tymi kamieniami waliles czy co? 0.o
Mam knighta i nie chce mi sie nim za bardzo skilować, więc mam pytanie. Czy skile 60/60 wystarcza żebym mógł spokojnie expić i już więcej nie skilować??
PijmlekoBedzieszWielki
08-08-2007, 10:07
Ja moim 15 Knightem z Crimson Sworda przy skilach 60/59 zabiłem na 2 hity slima to co się dziwić
LoL z czym ty skillujesz że na takich skillach tak szybko padają?:)
bulamen7
15-08-2007, 12:19
Ja trenie na monku przy czym bija mnie 2 snake B)
Niech ci ktoś postawi monka i poskiluj na geomancerze (czyt. geomancer leje monka, monk nie leje nikogo, ty lejesz geomancera, 2 poison spidery leja ciebie)
@Up. Monki odpadaja bo maja lifedrain chyba
Nie monki nie mają life draina, chociaż i tak jak już skillować na monkach to od conajmniej 85-90 skilla bo wcześniej monk będzie ostro bił.
@top
Dalej możesz skillować na slimach albo na geo bo ten pomysł też jest dobry, jak masz pacc to można zawsze na tombie poskillować na gargoylach. :p
ja sie skilowanie mnie martwie
mam skille 69//69 (zarza 70//70)
i ze slimem sie troche czasu sie bawie
szkoda ze cipsoft niewymyslil wczesniej wymienionego skilling mode
Ja moim 15 Knightem z Crimson Sworda przy skilach 60/59 zabiłem na 2 hity slima to co się dziwić
ja ze silem 78/77 zabijam kazdego slima na 1 hita z heroica
Salarigoth
27-08-2007, 15:13
i ze slimem sie troche czasu sie bawie
Nie widzisz linku www.forum.tibia.PL, wiec mow po polsku.
Eee, nie jest tak zle z tymi slimami :) Szczegolnie z jakims wspomagaczem. Co do treningu na non-pvp to albo slimy albo geomancer.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.