PDA

Pokaż pełną wersje : Tripida retired.

Kirwy
29-06-2007, 12:01
Tripida 302 MS z Astery przeszedł na urlop. Przez co? Sami zobaczcie.

Comment:
27/06/2007 - RETIRED - HAIL UPDATE

Alguma dúvida no tibia?
Visite o supported fansite www.tibiabr.com

Nie wierzysz? Wejdź na http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters i wpisz Tripida.

O tak update naprawde udupił sorców...

Xeremon
29-06-2007, 12:16
Kto będzie następny?:confused:

Duch Guardi
29-06-2007, 12:20
To już kolejny przypadek po update że h lvl przestaje grać kilka osób 200+ teraz 302 ;/ Jak tak dalej pójdzie to na deserta nie będzie brakowało paladyna tylko drutów i sorców. Pewnie w następnym upie będzie znowu ulepszanie postaci magicznych. Mnie to wydaję się śmieszne taki knight raz zainwestuje w raz miecz zrobi sobie druta do uhów i praktycznie bez wydatków lootuje , a taki sorc musi inwestować w mf przez co rzadko wychodzi na +

Goldscorpion
29-06-2007, 12:25
MDW też już 3 dni sie nie loguje. Czyżby również i on?

Argen
29-06-2007, 12:25
Po prostu wbił co miał wbić, osiągną swój cel, i napisał 'fajowego komenta'.

Macunio
29-06-2007, 12:31
o boshe to jego sprawa jesli gral sorkiem dlatego ze mial zaje*iste pg to sie nie dziwie... pewnie teraz mysli ze cipy odrazu dadza sorka moc bo jakis tam tripida nie gra... ,

Dark Sven
29-06-2007, 12:47
Oj, oj, oj... Jakiś maniak przestał grać w tibie. Faktycznie, straaszne <ziew>

PiscemNatareDoces
29-06-2007, 13:19
MDW, tego brazola ktory w commencie pisze se ze wspiera tibiabr.com bo mu za to oplacaja pacca a on im reklame kazdy ma w dup*e.
Nie tylko Tripida odchodzi ;] Takze Cachero (269ms) Ciekawie opisal update w commencie ;]

Profesormarian
29-06-2007, 13:33
I bardzo dobrze ze poodchodzą:)
Niech poczuja sie jak rycerze miesiac temu:)
Gdy oni z zajebistym zyskiem polowai na warlcoki/demony, rycerz mial waste na glupich dlach..
wiec jedyne co moge im powiedziec to- bye menz

Alanus Lutinum
29-06-2007, 13:40
Teraz, chyba wybiorę sorca, bo w next update zaś ujebią knightów i pallów, a sorcowie będą rypać na 50 lvlu z 3000 z sd a ja moim pallem po 20 z p-boltow. To nie balans, to zjebanie tibii, wcześniej było lepiej, teraz jest dupiato. Strasznie chamscy jesteście, żalllll "idę robić palla, bo on nie ma waste".

Pan Klocek
29-06-2007, 14:01
Powiem tak wszystkim tym co rezygnują z gry przez update :

CRY ME A RIVER EMO BOYS!

Minie trochę czasu i ludzie się przyzwyczają. To że sorcek będzie miał trochę większy waste? Po co tyle krzyku! Przecież gra na takim 200 lvl sorcem wcześniej to było jak oteesy, czego się tak mażą? Pffff widocznie nie powinni grać, troszkę i poziom trudności wzrósł (z very easy na medium) i już ryczą, krzyczą, panikują i rzucają zabawki wybiegając ze łzami w oczach z piaskownicy. DROGA WOLNA! Przynajmniej ruch się trochę zwolni...

PharadoX.05
29-06-2007, 14:04
Naprawde? Zaniose żołte róże na jego grób i zatańcze. Who the Hell Cares?

Edit : Jeżeli grał tylko dla dobrego Expa , to b.dobrze że zrezygnował.

Regoor
29-06-2007, 14:35
No i widać, że update nic dobrego nie przyniósł. Kolejny h-lvl odchodzi na emeryturę.
Za to cieszę się, ponieważ Eternal Oblivion wrócił do gry (może nie w takim stylu , jak kiedyś, ale gra).
Z tego co widziałem, wydaję się, że Mateusz Dragon Wielki sobie odpuścił (?) expienie...
Zobaczymy, co dalej ten up~ przyniesie (ale raczej nic dobrego).

Pozdrawiam.

wrogonastawiony
29-06-2007, 14:49
Tak, poplaczcie sie bo Tripida ma teraz gorsza statystyke exp/h :( I wpisal sobie w komencie ze "sie przemęczył z powodu update" :(
Udupili sorkow :(
:(

Pan Klocek
29-06-2007, 15:09
No i widać, że update nic dobrego nie przyniósł. Kolejny h-lvl odchodzi na emeryturę.
Za to cieszę się, ponieważ Eternal Oblivion wrócił do gry (może nie w takim stylu , jak kiedyś, ale gra).
Z tego co widziałem, wydaję się, że Mateusz Dragon Wielki sobie odpuścił (?) expienie...
Zobaczymy, co dalej ten up~ przyniesie (ale raczej nic dobrego).

Pozdrawiam.

A powiedz mi od kiedy miarą jakości update jest ilość grających h-lvli?
Expie sorcem razem z Knightem i we 2 rządzimy. I o to właśnie chodzi! To jest MMORPG a nie jakiś hack and slash gdzie chodzisz sam i tłuczesz wszystko. Team work! I radze wam tak do tego podchodzić.

Vil
29-06-2007, 15:09
Mnie to wydaję się śmieszne taki knight raz zainwestuje w raz miecz zrobi sobie druta do uhów i praktycznie bez wydatków lootuje , a taki sorc musi inwestować w mf przez co rzadko wychodzi na +

zrob knighta i sorca, wbij nimi 60 level, zobaczymy ktorym charem zrobisz to szybciej i mniejszym kosztem.

btw uhy zuzywa sie z reguly pare razy szybciej niz uhmaker je robi, wiec albo robi sie z miejsca cala farme i uklada w domku, albo wogole olewa druida.

exeros
29-06-2007, 15:20
Oh tripida odchodzi? buhahaha pewnie któremuś ownerowi znudziła się tibia, i szukają kogoś do zapełnienia tej luki...

Pzdro.

Profesormarian
29-06-2007, 15:20
wow, sorc ma wszendzie waste, ciekawe skont bieże na uhy, zalorze sie ze w gre whodzi handel nielegalnymi runami albo po prostu karzdy ma w tajemnicy knighta i lootuje nim za darmo

Myszoon
29-06-2007, 15:23
Ma większe waste to nie gra, pogratulować, widać dla czego grał : ]

Pan Klocek
29-06-2007, 15:29
wow, sorc ma wszendzie waste, ciekawe skont bieże na uhy, zalorze sie ze w gre whodzi handel nielegalnymi runami albo po prostu karzdy ma w tajemnicy knighta i lootuje nim za darmo

WOW, a ja myślałem że tylko dzieciaki z podforum o rooku robią głupawe błędy!!

@Topic
Zauważyliście jaki jest średni damage? Ja sorcem mam coś na poziomie 200 co runde, czasami więcej jeśli potrzeba. A knight? Prawda, na tym poziomie co ja ze skillami 75/75 to i za 300 pierdyknie albo i więcej z czarami ale uderza tez za 70 i 50 więc widać różnice co nie? A ja sorcem sobie jeszcze z daleka z SD pierdykne, a to z UE poprawie. Nie narzekam... a że mf używam? Dobrze! Będzie większy mlvl.
Sorce marudzą że muszą długo trenować mlvl, dłużej niż knight skille. Ale czy knight za skillowanie dostaje kasę? Bo ja za plecaki SD taaak i to całkiem sporą, a i mogę jeszcze je wystrzelać np w Demony.

Zastanówcie się, ci co robili balansowanie też grają sorcami i to z całkiem niezłym lvlem. Sądzicie że chcieliby sobie zaszkodzić?

Bartek153
29-06-2007, 15:36
11 Saphir Thor (*) [Germany] History Selena Sorcerer 173 +1,795,889

jezeli on potrafi zrobic na 170 lvlu 1.8 mln expa to mdw tripida itp bez problemu moga zrobic wiecej -,- wiec nie pierdolcie ze az tak mocno udupili sorka.

Profesormarian
29-06-2007, 15:45
A "skont" i "whodzi" czemu nie podkreśliłeś?

Xzizikur
29-06-2007, 15:56
up@

Bo te błędy nie były głupawe tylko idiotyczne

topic@

Niech odchodzi.. więcej expowisk dla tych którzy chcą grac :)

Xzizzbit.

Alanus Lutinum
29-06-2007, 19:47
Its a joke that a pally buy a bp of power bolts for 12k, 2k shots ,and mages buy for 12k 2 bps sd (from ppl ,not a NPC) and 40 shot, 3 p-bolts do MORE dmg than me with 1 SD, not even fair for old system on sorc dmg, 5 pbolts = 30 gp, SD = 300 gp, thats balancing? and not even talking about assasin stars or knights/pally of my same level ,no comments, its a joke. my sd from 1315 to 600? a joke lol, if call that balancing, you have never played tibia, just win money with it, i Quit.
To napisał Cachero po angielsku. A tutaj macie przetłumaczoną wersję po polsku (przeze mnie).
To żart, że paladyn kupuje bp power boltów za 12k w którym jest 2000 strzałów, a magowie kupują za 12k 2 bp sd (od ludzi, nie od NPC) i mają 40 strzałów, 3 p-bolty dają więcej dmg niż ja z jednym SD, nie równo dla starego systemu na sorcorowemu dmg, 5p-bolts=30 gp, SD=300gp, to zbalansowanie? Nawet nie mówię o assasin stars albo knightach/pallach z moim lvlem, bez komentarza, to żart. Moje sd z 1315 do 600? żart, lol, jeśli nigdy nigdy nie graliście w tibię, po prostu wygrywaliście kasę w tym. Idę stąd.

Widać, że to nie fair wobec sorców.

Cashtan
29-06-2007, 20:04
Sorce marudzą że muszą długo trenować mlvl, dłużej niż knight skille. Ale czy knight za skillowanie dostaje kasę? Bo ja za plecaki SD taaak i to całkiem sporą, a i mogę jeszcze je wystrzelać np w Demony.

Zastanówcie się, ci co robili balansowanie też grają sorcami i to z całkiem niezłym lvlem. Sądzicie że chcieliby sobie zaszkodzić?

Dokladnie to chcialem napisac, polac mu !
Sorc ma ten sam dmg w przedziale nawet 2x na runde a mi sie zdarza nie wziac poison spidera na hita, boze..
Teraz placza dzieci rozdzek ktore nie wiedza ze na dawniej viz kosztowal 40 gp nie bylo rozdzek itp ;'(
ohh ;'(

Pan Klocek
29-06-2007, 21:37
Dokladnie to chcialem napisac, polac mu !
Sorc ma ten sam dmg w przedziale nawet 2x na runde a mi sie zdarza nie wziac poison spidera na hita, boze..
Teraz placza dzieci rozdzek ktore nie wiedza ze na dawniej viz kosztowal 40 gp nie bylo rozdzek itp ;'(
ohh ;'(

No właśnie, sorce biegali z warhammerami i skull staffami, ale ludzie i tak nimi grali. Kolega grał przed updatami knightem na cluby mimo że byly O WIELE słabsze. Dlaczego? Bo chciał, wolał młotki i tyle. Jeśli h lvle są nastawione na PG i fast exp to droga wolna.

I jeszcze raz podkreślam, zobaczcie sobie średni damage. Pomieszczenie z 2 braindeathami, knight na 60 lvlu zabije je? Prędzej się spierdzi, a sorc? No już większe szanse prawda? UE i te sprawy.

Teleri
29-06-2007, 22:08
ale smuty, przeciez byla mowa o balansacji vocow, a nie ulepszenie palkow/knightow i udupcenie sorcow/druidow... z reszta to jest troche nie wporzadku wobec graczy ktorzy juz grali sorcami/druidami, przedostatni update nie byl taki ze polepszyli sorca i ujebali knightow, tylko knightow zostawili w spokoju, wiec o czym wy mowicie? mogli obnizyc hity o 10%,20% ale o 50-60% ~ ?
gdyby zrobili darmowe runy dla sorcow i druidow to wtedy to by mialo sens <taka mala ironia, dla tlokow> jeszcze ani razu nie widzialem sorca ktory by pochwalil ten update :*

Pan Klocek
29-06-2007, 22:19
ale smuty, przeciez byla mowa o balansacji vocow, a nie ulepszenie palkow/knightow i udupcenie sorcow/druidow... z reszta to jest troche nie wporzadku wobec graczy ktorzy juz grali sorcami/druidami, przedostatni update nie byl taki ze polepszyli sorca i ujebali knightow, tylko knightow zostawili w spokoju, wiec o czym wy mowicie? mogli obnizyc hity o 10%,20% ale o 50-60% ~ ?
gdyby zrobili darmowe runy dla sorcow i druidow to wtedy to by mialo sens <taka mala ironia, dla tlokow> jeszcze ani razu nie widzialem sorca ktory by pochwalil ten update :*

No to widzisz! Ja jestem sorkiem i pochwalam update. Nie jestem jedyny. Oczywiście dzieciury przyzwyczajone do łatwizny będą się burzyć, tak to już jest. I jakoś nie odczuwał obniżenia obrażeń. Może dlatego że nie robiłem PG z blokerem, tylko systematycznie podnosiłem mlvl w stosunku do lvla (61lvl/60mlvl), a nie gram dużo, jak sami widzicie mam Rookstayera.

Jak już mówiłem, dzieciury marudzą i głupolą pierdoty.

P0nury
29-06-2007, 22:52
z reszta to jest troche nie wporzadku wobec graczy ktorzy juz grali sorcami/druidami, przedostatni update nie byl taki ze polepszyli sorca i ujebali knightow, tylko knightow zostawili w spokoju, wiec o czym wy mowicie?

O tym, że kto nie idzie to przodu, ten się cofa.

Don^Mokate
29-06-2007, 23:03
ale wy wszyscy knighci jestescie zalosni. Jakos jak eo nie gral jak byl knight udupiony to wszyscy go popieraliscie ateraz sie tripidzie dziwicie

Memku
29-06-2007, 23:29
up:
ta, ale wtedy expienie nightem na takim lvlu bylo zalosne
mial do bicia wrl i tomby z gfb.... to sie bardzo szybko nudzi
sorc na takim lvlu mial demony, wrl, hydry solo albo z blokerem i mort hur i wiele innych ciekawych expowisk

pozatym wyciagal duzo wiencej expa w kru(ó)tszym czasie

Serehee
29-06-2007, 23:30
Placzcie ze kolejny ziom z wieloma pixelami nei gra ;]
Niedlugo noobki nie beda mialy jak sprawdzac "hajt lefeli"
5. Tripida Astera online << po zboju chyba retarded a nie retired :D

Kimo36
30-06-2007, 00:09
Pan Klocek mówi tu tylko do rzeczy -.-
połowa z niezadowolonych to sorcowie z fand ow plgieu i pierprza głupoty ale czemu whyy mamo!!

Że teraz knighci/palowie nie sa juz bezbronnymi czołgami bez lufy i nie mozna ich zabic mając snakebite rod to nie wylewać mi żali tutaj.
tripida << leje na niego.
To że on miał mass expa i nie ćwiczyl mlvl nie miał na to czasu itd. to mi to zwisa.
każdy tak potrafi.
Wbijać expa i nic pozatym.
a pall zanim wbije good skille na hunta zanim kupi ammo zanim zacznie hitac porządnie to trzeba troche czasu poświęcić.
To było przewidywalne.
sprzed miesiąca knighci narzekali a teraz sorcowie nie maja zabawek :S

filobossek2
30-06-2007, 17:17
Pan Klocek i reszta VNU (Village Neostrada Users ;] ) :

1. Pograjcie sobie facc magiem/druidem... I wtedy drogi Memku powiedz nam jakie to wciągające...
2. Niech ktoś z was na Askarze znajdzie mi dobre Experience Place dla maga/druida , które nie będzie zajęte przez knighta/paladyna.
3. Jak już gdzieś/kiedyś mówiłem to magowie/druidzi mieli i mają gorzej na starcie!! Przynajmniej facce.
4. Ciekawe o ile teraz Tripidzie/MDW spadły hity...
5. HAIL UPDATE <ironia rox>...
6. Podobają mi się tylko hity na rooku ;] 40 się zdarza ;D

P.S
To moja opinia, a mając 20 lat to już się "dzieckiem" nie jest przynajmniej w pewnym tego słowa znaczeniu.
Panu Klockowi to bym pod tym "name" to bym wstawił Rook-Looser(loser) roku 2007

Pan Klocek
30-06-2007, 17:39
Pan Klocek i reszta VNU (Village Neostrada Users ;] ) :

1. Pograjcie sobie facc magiem/druidem... I wtedy drogi Memku powiedz nam jakie to wciągające...
2. Niech ktoś z was na Askarze znajdzie mi dobre Experience Place dla maga/druida , które nie będzie zajęte przez knighta/paladyna.
3. Jak już gdzieś/kiedyś mówiłem to magowie/druidzi mieli i mają gorzej na starcie!! Przynajmniej facce.
4. Ciekawe o ile teraz Tripidzie/MDW spadły hity...
5. HAIL UPDATE <ironia rox>...
6. Podobają mi się tylko hity na rooku ;] 40 się zdarza ;D]

I ty z twoimi argumentami na poziomie dziecka z przedszkola śmiesz mi ubliżać?

1. To nie temat o magach na facc tylko o hlvlach którzy odchodzą przez update. I co w tym dziwnego ze z pacc mamy łatwiej? Chyba po to płace co nie? Czy ja wygladam na Caritas?
2. Co nas obchodzi Akara i jej hunting places? Nie masz gdzie expic to kup pacc. Chcesz mieć je za darmo? To czekaj aż CipSoft zmieni nazwe na Caritas. Na pacc jest pełno takich miejsc np Undead pirates. Tam nie chodzą palki i knighty, no i kilka Tombów.
3. Co ty za pierdoty głupolisz? Co to ma do tematu? I odkąd są wandy i rody to właśnie mag i drut ma lepiej (heja na cycki czy slimy)
4. Jeśli nie trenowali mlvlu to spadły im sporo. Teraz muszą bić w teamach i to ich boli. Kupowali SD, bili z brustów, no to maja super lvle a mlvl jak co niektóre 80 lvl. Co nie zmienia faktu, że mają sporo many i hp więc mogą expić na lepszych potworkach. Nie chcą waste? To niech wezmą palka czy knighta ze sobą.
5. Tak update jest super, jeszcze takiego nie było. Nowe questy są po prostu wypas. Nareszcie docenili club userów.
6. Ja na 49 lvlu takie robie, tobie chyba chodzi o speary?

Cygan Slejter
30-06-2007, 19:19
@up
oj Klocek czasami mowisz mądrze, a czasami takie glupoty pieprzysz że szkoda czytać

@topic
z update powinno byc tak:
Wzmocnienie Knightów Paladynów
Druid i Sorcerer-nie tykać
to bym wtedy nazwał balansacją

~~cya~~

~~AnpeR~~
30-06-2007, 23:01
LUDZIE ZAPALMY ZNICZE SORCOM!
niech kazdy da to w swoim podpisie ! Biedny Trishit ;( r.i.p

ale w sumie troche racji w tym jest, mag bije troche za slabo. ( dla tych ktorzy sie czepiaja, mam 50 i 42 ed )

Cygan Slejter
30-06-2007, 23:12
oh...Anper...Wzruszające:D

długo nad tym myślałeś??:baby::baby:

Luthi
01-07-2007, 00:28
Kolejnym przypadkiem jest Jens Ferdinand. [200+]

Rozmawiałem z nim dlaczego i powiedział mi wprost, że CIP soft totalnie utrudnił grę sorcowi.

Dla wszystkich którzy ironizują n/t tych retiredów: grajcie wysokopoziomowym magiem/druidem [200+] i zobaczycie o co chodzi, a nie lećcie z taka tania ironia.

Pan Klocek
01-07-2007, 00:30
@up
oj Klocek czasami mowisz mądrze, a czasami takie glupoty pieprzysz że szkoda czytać

@topic
z update powinno byc tak:
Wzmocnienie Knightów Paladynów
Druid i Sorcerer-nie tykać
to bym wtedy nazwał balansacją

~~cya~~

To nie byłaby "balansacja" tylko Hack and Slash albo OTS. Power Gameing nic więcej. Wszyscy by biegali na 200 lvlach. Nie widzisz tego, że to by było przegięcie? To może niech od razu ustawią exp x 10 co nie?

Slovik
01-07-2007, 00:47
@Pan Klocek

Prosze idź karać na rookgard a nie tu pier*olisz takie głupoty! Bo jak czytam to co gadasz to mi się żołądek przewraca:

1. Cipsoft spie*rd*olił sprawe najlepiej jak mógł, powinien tylko polepszyć knightowi dmg o troche a o troche zmniejszyc sorcowi a nie, że sorc miał x10 dmg a teraz ma x3 a Knight na*******a jak na tibii 7.92 Seromontis to jest śmieszne, o Palku już nie wspomnie bo jeżeli pallek osiąga w pvp 80 + lv to będzie najcenniejszą postacią w wojnie, a tak jak knight bedzie tylko biegał i rzucał m walle ( oczywiscie z 9 mlv ) to teraz np. 150 sorc bije z 200-250 sd to tyle bił niedawno 70 sorc to jest k**wa śmieszne.

Ja skończyłem grać w tibie jak zobaczyłem plany Cipsoftu, a jak wlazłem na knighta kumpla (50 lv 85/85) to solowałem dragi na 3-4 strzały żal!

Macunio
01-07-2007, 01:30
do sorkow :
a nie dodacie tego ze walicie 2 razy szybicej ? , przeciez z visa tak sie wali.. .-.-
knight/pal moze wyciagnie te 300 ale nie za kazdym razem , bedzie walil przciez 10 , 13 50 , 110 itp. a sork ma przewaznie hity podobne do siebie, na dodatek leca mu 2 razy szybciej.
:baby::baby::baby:

Gustaw_konrad
01-07-2007, 02:18
Co wy kurwa pierdolicie?! Update zły bo zabrali wam "trochę" expa na godzinę?
Knightem można było pomarzyć o dobrym expie bez waste teraz dali nam taką szanse to korzystamy, wy napieprzaliście hydry z mort hura, kiedy my za*******aliśmy godzinami na dragach albo żółwiach nie mając ułamka waszego expa... Jak to mówił Pan Klocek (dobrze mówię?) teraz liczy sie team work (praca zespołowa) teraz nie opłaca się magom iść na demony solo czy we 2 (mag + bloker) tylko trzeba większy team. Może to będzie trochę mniej expa na godzinę, knightom dali poprzez ten update możliwość nadrobienia tego że na wspólnych huntach nie bral praktycznie expa. Na pewno będzie lepsza zabawa, gdy będziecie organizować wspólne hunty, po to w końcu są gry, żeby bawiły, a nie zrobić w miesiąc 100 ms i sprzedać go potem na allegro...

Vhaloir
01-07-2007, 05:44
"trochę"
Obrażenia też zostały obniżone o trochę, ta?
Na tym forum 230ms [80mlvl] pokazywał ss'y swoich hitów po update. Przykład:
z 2k+ ue po update wpada 1k~ max. - Spora różnica, nieprawdaż ? Mało tego spala przy tym 1k+ many więc zanim zdąży się 'zmanasować' pallek jebnie w tym czasie kilka pb za 100+.

Tu już nie chodzi o pg, tu chodzi o to że nie widzę w tym 'erpegie' w których zazwyczaj mag jest najpotężniejszą postacią jeśli chodzi o dmg. Ma wiele czarów ofensywnych lecz ma mała wadę - Mała ilość hp. Dlatego jest mu potrzebny rycerz który będzie blokował lepszego potworka... Więc wg. mnie obniżenie hitów o 50%~ jest sporą przesadą ;s. Wystarczyło obniżyć je o tyle, żeby sorc nie mógł expić solo na demach bez waste =S [Mówie tu u hlvl'ach] i wtedy widział bym w tym chociaż nutkę rpg ;X.

Wspominając o tym co napisał Cachero... Ma w 100% racje. PB z których 100+ pallkowi często wpadają 200+ kosztują 6gp [U NPC !] a sorc na tym samym lvl'u walnie 300~ [za 300gp]... Przecież to jest śmieszne x\ ...
Wg mnie update to nie balans profesji - to jest udupienie sorca a z knighta/palla zrobienie totalnego 'pałergejmera' ;S

@Klocek
Popieram tych co mówią
Czasami jak coś pierdolniesz to turlam się ze śmiechu po pokoju :p nie bierz tego do siebie ale napisałeś kilka pierdół ; d

@Wg. mnie najlepszym balansem było by przywrócenie złotego klienta 7,4 ...

Mac Artur
01-07-2007, 13:17
Tripida wróć !!!11one

A tak na serio to jest tylko gra, normalny człowiek nie załamie sie kiedy jego vis bedzie mial hita 100~ mniejszego, czy 5 sd-kami nie zabije demona. Ludzie jeśli nie chcecie grac nie grajcie, jeśli uważacie że sork czy druid jest za słaby to zróbcie sobie paladyna czy knighta. Jeśli ktoś włożył dużo pracy w zrobienie h levelowego sorca to nie powinien sie załamywać tylko powinien starać sie aby jego postac była jeszce potężniejsza. Da mu to wtedy więcej satysfakcji bo bedzie mogł sobie powiedzieć: "Utrudnili mi grę a ja wciąż jestem mocniejszy"

To tyle z mojej strony

dejw
01-07-2007, 13:51
A tak na serio to jest tylko gra, normalny człowiek nie załamie sie kiedy jego vis bedzie mial hita 100~ mniejszego, czy 5 sd-kami nie zabije demona. Ludzie jeśli nie chcecie grac nie grajcie, jeśli uważacie że sork czy druid jest za słaby to zróbcie sobie paladyna czy knighta. Jeśli ktoś włożył dużo pracy w zrobienie h levelowego sorca to nie powinien sie załamywać tylko powinien starać sie aby jego postac była jeszce potężniejsza. Da mu to wtedy więcej satysfakcji bo bedzie mogł sobie powiedzieć: "Utrudnili mi grę a ja wciąż jestem mocniejszy"

Lol, zajebista motywacja -.-. Tak motywować się mozesz podczas treningu - sztuk walk, piłki nożnej, biegania, itp, że ,,pomimo trudnosci będziesz walczyl", a nie w tibii. Jak mozna w ogóle grac z nastawieniem, ze ,,przelamie swoje slabosci, bede na*******al po 20 godzin przed kompem zeby sobie udowodnic, ze jestem silny" - LOL

Slovik
01-07-2007, 14:28
Obrażenia też zostały obniżone o trochę, ta?
Na tym forum 230ms [80mlvl] pokazywał ss'y swoich hitów po update. Przykład:
z 2k+ ue po update wpada 1k~ max. - Spora różnica, nieprawdaż ? Mało tego spala przy tym 1k+ many więc zanim zdąży się 'zmanasować' pallek jebnie w tym czasie kilka pb za 100+.

Tu już nie chodzi o pg, tu chodzi o to że nie widzę w tym 'erpegie' w których zazwyczaj mag jest najpotężniejszą postacią jeśli chodzi o dmg. Ma wiele czarów ofensywnych lecz ma mała wadę - Mała ilość hp. Dlatego jest mu potrzebny rycerz który będzie blokował lepszego potworka... Więc wg. mnie obniżenie hitów o 50%~ jest sporą przesadą ;s. Wystarczyło obniżyć je o tyle, żeby sorc nie mógł expić solo na demach bez waste =S [Mówie tu u hlvl'ach] i wtedy widział bym w tym chociaż nutkę rpg ;X.

Wspominając o tym co napisał Cachero... Ma w 100% racje. PB z których 100+ pallkowi często wpadają 200+ kosztują 6gp [U NPC !] a sorc na tym samym lvl'u walnie 300~ [za 300gp]... Przecież to jest śmieszne x\ ...
Wg mnie update to nie balans profesji - to jest udupienie sorca a z knighta/palla zrobienie totalnego 'pałergejmera' ;S

@Wg. mnie najlepszym balansem było by przywrócenie złotego klienta 7,4 ...

Teraz sobie właśne przeliczyłem coś i mi wychodzi że bp sd w sklepie kosztuje chyba 6 k a bp of pb w sklepie kosztuje 11k! Więc albo źle coś policzyłem albo jednak mam racje. Najlepsze w uptade jest to ze 150 ms wali z ue tyle ile 70 ms..... to jest k***a przęgięcie ..

@edit

ale dodac hity palla ktory moze bic z sd po bodajze 100 to juz przegiece sorc wtedy pada odrazu...

Kuryca
01-07-2007, 14:37
Teraz sobie właśne przeliczyłem coś i mi wychodzi że bp sd w sklepie kosztuje chyba 6 k a bp of pb w sklepie kosztuje 11k! Więc albo źle coś policzyłem albo jednak mam racje.
Nah, dobrze policzyles, klopot w tym, ze za 11k jako bp pb masz 2000 power boltow, a za 6k za bp sd masz tylko 20 sd.

Slovik
01-07-2007, 14:40
@up

No w sumie tego nie policzylem... No to "Ćipsoftowi" trzeba sprzedac laczka ;D

Ojjj spierdzielili sprawe... Pewnie zrobili to dla EO dlatego że pisał raz że wtedy zacznie grać...

Diego'Odin
01-07-2007, 15:02
Kolejnym przypadkiem jest Jens Ferdinand. [200+]

Rozmawiałem z nim dlaczego i powiedział mi wprost, że CIP soft totalnie utrudnił grę sorcowi.

Yeeha wracam na premie!

Dla wszystkich którzy ironizują n/t tych retiredów: grajcie wysokopoziomowym magiem/druidem [200+] i zobaczycie o co chodzi, a nie lećcie z taka tania ironia.

np. 140ed nie jest wstanie ubic solo 80~rp nawet przed upem. Teraz to nawet taki Jens bedzie miec problemy.

Piotrek Marycha
01-07-2007, 18:29
@Pan Klocek

to teraz np. 150 sorc bije z 200-250 sd to tyle bił niedawno 70 sorc to jest k**wa śmieszne.
To czemu mi kumpel 61 lvl walnal mi chyba 206 z sd?

Ja skończyłem grać w tibie jak zobaczyłem plany Cipsoftu, a jak wlazłem na knighta kumpla (50 lv 85/85) to solowałem dragi na 3-4 strzały żal!
hAUha huahaha czyli srednia 350+ ? xD moj kumpel na 70 lvlu nie ma nawet takiego BEST hita wiec chlopcze tutaj nie naginaj faktów dla twojej wygody...

Teraz sobie właśne przeliczyłem coś i mi wychodzi że bp sd w sklepie kosztuje chyba 6 k a bp of pb w sklepie kosztuje 11k! Więc albo źle coś policzyłem albo jednak mam racje. Najlepsze w uptade jest to ze 150 ms wali z ue tyle ile 70 ms..... to jest k***a przęgięcie ..
kiepsko z liczeniem co?

ale dodac hity palla ktory moze bic z sd po bodajze 100 to juz przegiece sorc wtedy pada odrazu...
Fakt, sd to teraz potega! jak mi kumpel 75 rp walnal za ~50 to nie wiedzialem czy sie smiac czy płakać...

@Topic : Jezeli taki ktos jak Tripida rezygnuje z gry bo nie moze pgowac juz na demoanch solo z mega zyskiem to od teraz jest dla mnie zwyklym n00bem ktory nie ma zycia prywatnego... mam nadzieje ze nie pobil mamy krzeslem bo mu zabrali Sdki po 1500....

Goku_Sayian
01-07-2007, 19:05
omg kolejne dziecko... X( niedosc, ze pisac nie potrafi to jeszcze bredzi.
handel nielegalnymi runami :o- U MADE MY DAY :D:D:D
pewnie przemycaja je z pacc area nielegalnie jakos O.o

Bezwolakinho
01-07-2007, 20:26
Przed update jakos magowie nic nie mieli do tego, ze ich postacie sa "troszku" mocniejsze, a teraz taki krzyk i rzucanie tibii.

Uther92
01-07-2007, 20:42
omg kolejne dziecko... X( niedosc, ze pisac nie potrafi to jeszcze bredzi.
handel nielegalnymi runami :o- U MADE MY DAY :D:D:D
pewnie przemycaja je z pacc area nielegalnie jakos O.o

Runy sie od Bułgarów na stadionie 10-lacia kupuje. To ty o tym nie wiedziałeś ? ;)

Pan Klocek
01-07-2007, 23:39
@Slovik

Czego ty tak z ryjem wyskakujesz? Nie potrafisz inaczej jak tylko przeklinać?
Dlaczego wam sie wydaje, że jak dodacie kilak k$%# i h#@# i ja#$%# to wasza wypowiedz będzie poważniejsza?

No tak nie spojrzałem na avatar... kibol? SOORCE PANY KNIGGGHTYY HU$#%$ tak? Bo nie wiem jak to się mówi w "waszym języku"...

Najlepsze jest to, że większość osób które się tu tak burzą na update nie posiada nawet 1/6 poziomu Tripa ;)

Myślę że Piotrek Marycha wystarczająco powytykał twoje (mała litera zamierzona) błędy. Co z tego że knight zabije smoka na 3 hity, nawet niech ma ten 60 lvl (załóżmy bo wiemy że to lekko naciągane), ja na 60 lvl nie spotkałem smoka który wytrzymałby 3x energy wave mojego sorca. No po prostu nie ma BATA!
Zaraz się odezwie noobek "noo takkkk ale tfuj atak kosztuje mane! a knajt nic nie placi"
Odpowiadam: Używa UHów których ja nie muszę, oraz nie zabija każdego napotkanego smoka na 3 hity, a ja tak. On jednego będzie pykał a drugiego zabije raz dwa bo jego średnie obrażenia wahają się od 10% moich do 100% moich. Rozumisz teraz? Bo mi się już tłumaczyć nie chce!

TraceurX
02-07-2007, 01:19
Jako, że jestem nowy na tym forum chcialbym sie przywitac...
Hello! xD

Na początek chcialbym się ustosunkować do update'a. Jest dobry mimo, iż nie jestem z niego w 100% zadowolony. Wg. mnie ciut za bardzo ulepszyli profesje "mniej magiczne" (ale tylko ciuteczke). Ale BARDZO mi się podoba, że wkońcu skończyli (ch/h)arcowanie druidów/sorców.

@ topic.
Wygląda na to, że nie tylko w IV RP są protesty... pielęgniarki chcą podwyżek, a Tibijscy Magowie ...anulowania update'a? (xD).
Po dawnym update kiedy dostali wandy/rody w łapy siedzieli cicho i szarżowali po Tibii niczym na OTS'ie. Koniec tego! Buntujecie sie teraz, że sprowadzili was na ziemie ?! Taki np. knight wbrew pozorom zawsze mial cieżko. Czemu? Ano dlatego, że zaraz po wyjściu z RooKa dostawał w prezencie solidną dawkę treningu. A Sorci/Druci co robili po RooKu? Różdżka w łapy, troche żarcia i heja na cyce po szybki exp. Bez treningu i większego przygotowania...

Odnośnie Pana Klocka... dobrze gada chłopak ;p

Luthi
02-07-2007, 13:38
Przed update jakos magowie nic nie mieli do tego, ze ich postacie sa "troszku" mocniejsze, a teraz taki krzyk i rzucanie tibii.

Bo magowie przed update byli mocniejsi od knightów, niemniej jednak i tak miewali problemy z ich ubiciem. Natomiast teraz to knight nie ma najmniejszego problemu z ubiciem sorca. Rozumiesz?

Slovik
02-07-2007, 14:23
@Pan Klocek

wy jesteście kumplami z piaskownicy ?? Koniec rozmowy bo i tak nie zrozumiecie o co chodzi, a ten uptade to jest właśnie pokazanie znajomości RPG przez Cipsoft... Jakby Tibia stała się taką grą jak Diablo to by się nie liczyła grafika a w tibie nawet na najgorszych serwerach z totalną wojną grałoby po nawet 600 ludzi...

Pozdro i koniec rozmowy

Slovik
02-07-2007, 14:39
Fakt, sd to teraz potega! jak mi kumpel 75 rp walnal za ~50 to nie wiedzialem czy sie smiac czy płakać...
.

A teraz walnij se w łeb i pomyśl sobie, że np. 130 rp z 17(?) mlv idzie na wojne z
boltami i sd.... wyciąga po 100-150 a z bolta tez nie gorsze hity, a przykładem jest Furora, bo w tej wojnie jest może nie dużo knightow ale maja wysokie lve :

Vison : Imargam 204 ek
Wizja: Spaaw 193 ek

Jak i Rp:

Yubov 150 +(Wizja)
Yeetro 130 + (Vision)

Kolejny gracz rodem z rookgardu ?

A co do tego że źle policzyłem.. ktoś tam up sprawdził, a ja nie byłem pewien czy dobrze policzyłem więc przeczytaj coś 3 razy, a potem napisz!

Może z tymi hitami nagiełem lekko, ale i tak o wiele za dużo leją przykład:

50 ek idzie na guardy - Guard ma 245 hp, a pomyślmy że ciosy Knighta wynoszą średnio 70-120 no czasami więcej ( nie wiem bo nie gram knightem )

Teraz sorc - 40 lv z bp explo i mf idzie na guardy. Z Explo wyciąga hmm... szczerze nie wiem bo nie grałem juz po upt, ale napewno ma wieksze waste niż knight no tak może jeszcze zsumonować monka ale to kolejna strata i tych 2-3 mf oraz expa bo wiadomo exp po polowie co wyduża już w ogóle sorcowi exp. Ktoś napisał, że magowie powinni w RPG mieć największe dmg - bo to prawda! Przykładem hmm... Diablo - Zamarznieta kula na calym ekranie wybucha kula z której powstają pojedyncze pociski... NIE dość że jest ich mnóstwo, to jeszcze każdy ma dmg minimalnie 600 a to jak na taki pocisk dosyć dużo. Oczywiście odrazu mówie że ta nagonka o Diablo to przykład, żeby nie było offtopu. Mógłbym dalej pisać o tym, ale pewnie zostałbym zbluzgany za offtop.

Uptade:

Sorc - Bez zmian
Druid - Dodać coś w stylu mort hura dla sorca tylko z trucizny ;p
Pall - Dodać amunicje nie polepszać hitów tylko niech one będa wg lv
Knight - Hity wg lv no i zwiększyć je, ale bez przesady.

Mi by takie coś pasowało

Grelix
02-07-2007, 15:06
Last login: Jul 01 2007, 22:45:28 CEST

Nie jestem taki pewny ze odeszla bo po co by sie wczoraj wbijala?

Pan Klocek
02-07-2007, 15:21
@Slovik
Czy wiesz, że istnieje opcja "edytuj post" ? MADŻIKAL nieprawdaż?
I ta twoja wspaniała zasada "nie wiem jak odeprzeć argument to go spróbuje obrazić i będę przeklinał" very very mature taaaak i ty tu o piaskownicy piszesz....
Nawet nie muszę cię obrażać i poniżać, sam sobie to robisz...

I co ty tu z Diablo wyjeżdżasz? Diablo to hack and slash, nic więcej, więc do porównania się nie nadaje. Prędzej WoW albo Guild Wars... widzę, że argumenty do ciebie nie trafiają. Tak to już jest z "anty fanami updatu". NIE I KONIEC!

Porównujesz 50 lvl knight z 40 lvl sorc o.0 gdzie tu logika?
I kto powiedział, że sorc musi iść na guardy i to z explo, a na kij mu explo, nawet jeśli nie ma exori vis to ma wand i hmm, Guardy nie są szybkie i nieodporne na ogień. Tak to już jest, są różne expowiska dla różnych profesji. Oczywiste jest, że na żółwiach knight będzie miał mniejszy waste, tak samo jak sorc pójdzie na undead piraty. Tam to knight będzie miał nieporównywalnie większy waste (przez duszki).

No ale widzę, że jakiekolwiek argumenty by się podawało, to i tak nie trafią do was. Znajomi 120 ms, 99 ed, 166 ms, jakoś nie narzekają. Jak już mówiłem, to zależy od podejścia. Ja się ciesze, przynajmniej łatwiej znaleźć blokera na bk, hydry czy hero, bo w końcu knight też dostaje expa... i to pewnie tak "anty fanów" boli...

Erhion
02-07-2007, 19:23
Straszna rzecz. I co teraz zrobimy?:baby:

filobossek2
03-07-2007, 15:47
Slovik - 100 % poparcia ...

Pan Klocek - szkoda się męczyć, ale się poświęcę.

Najpierw twoja riposta ~ nie lubię Cię powiedzmy sobie szczerze, a co do ubliżania to wolny, demokratyczny kraj jak myślę i mam prawo do swojego zdania, a jak czujesz się obrażony to są sądy podaj mnie o zniesławienie ...

1. Zabij mnie za tego offtopa. Nic w tym dziwnego bo Tibia to komercha i każdy to wie ... Tak. A kto tu mówi o Caritasie ?
2. Ciebie może nic, tak samo mogę się odnieść do twojego życia na Rookgaardzie, a hunting places to tylko przykład. Kupię pacc o to się nie martw. Nie, nie chcę, dla mnie ~90 zł to nie majątek. Coś się tak uwziął na ten Caritas. "...np Undead pirates. Tam nie chodzą palki i knighty, no i kilka Tombów..." - jesteś tego pewien ?
3. To nie ma nic do tematu, ale OFFTOPIC był,jest i będzie ~ happy ? Może i mają lepiej, ale to zawsze jest waste. Bo magowie/druidzi opierają swój byt na manie, a właściwie czarach i chodząc z taką WoI po 10 hitach tracisz manę = 3 exur gran. Może zrobimy bronie dla knighta na hp ? Hit = 12 hp
4. Hmm 4 dni pacca na wbicie 10 % m lvl ? Bardzo kusząca oferta...
Full mana maga/druida = takiego 100+ = 20 manasów+ = 1k(sprzedaż viali)
Full hp pala/knighta = 2 uh ? = 300 gp
700 gp różnicy

Dalszej części tego punktu nie komentuje...
5. Daj tytuł bajki, też chętnie obejrzę.
6. Nie, o bow...

Maniek90
03-07-2007, 16:17
I co z tego ze przestal grac jakis ziomek na 302 lvlu jego sprawa i jego strata i nikt niech nei mowi ze sorce sa wciaz na - bo gdyby tak bylo to skad kase na exp by brali albo skad by mieli po 200 cc w domkach zal.pl on przestal grac ktos inny zacznie ;]

Hooligan90
03-07-2007, 16:53
Powiem tak wszystkim tym co rezygnują z gry przez update :

CRY ME A RIVER EMO BOYS!

Minie trochę czasu i ludzie się przyzwyczają. To że sorcek będzie miał trochę większy waste? Po co tyle krzyku! Przecież gra na takim 200 lvl sorcem wcześniej to było jak oteesy, czego się tak mażą? Pffff widocznie nie powinni grać, troszkę i poziom trudności wzrósł (z very easy na medium) i już ryczą, krzyczą, panikują i rzucają zabawki wybiegając ze łzami w oczach z piaskownicy. DROGA WOLNA! Przynajmniej ruch się trochę zwolni...

RACJA xD .... omg Pwned Xd "krzyczą, panikują i rzucają zabawki wybiegając ze łzami w oczach z piaskownicy." argh niemoge xD dobre Xd

EdwardMatiz
03-07-2007, 17:04
A dlaczego Sero skończył???

Restleck
03-07-2007, 17:26
Najpierw MDW, potem Sero a teraz Tripida ?
OMG ! Kto nastepny ?
EO? TD?

Ja pierdole ...

Milten Magician
03-07-2007, 18:19
I bardzo dobrze że ten noob jest retired może na jakiś czas skończy się kradnięcie respa przez pro elo master sorca -.-

Co do MDW się nie wypowiadam bo on lepszy nie jest.

Imm0rtal
03-07-2007, 18:31
I bardzo dobrze że ten noob jest retired może na jakiś czas skończy się kradnięcie respa przez pro elo master sorca -.-

Co do MDW się nie wypowiadam bo on lepszy nie jest.

tzn? Co masz na myśli?

xNOOBx
03-07-2007, 19:22
no i jak ci nie pasuje to nie graj

Vil
03-07-2007, 20:33
chodząc z taką WoI po 10 hitach tracisz manę = 3 exur gran. Może zrobimy bronie dla knighta na hp ? Hit = 12 hp

Zakladajac, ze atakujesz z dystansu, te 10 hitow skonczy sie tym, ze dostaniesz expa nie tracac hp. Knight podejdzie do przeciwnika i atakujac go straci hp.

Full mana maga/druida = takiego 100+ = 20 manasów+ = 1k(sprzedaż viali)
Full hp pala/knighta = 2 uh ? = 300 gp

daj znac jak zabijesz cos/ kogos uhami, badz uda ci sie z wykorzystaniem uhow rzucic gran hura. Ponadto, racz laskawie zauwazyc, ze sorcowi przyrasta 2x wiecej many na level niz knightowi hp.

podsumowujac: ludzi z ograniczonymi ( zeby nie powiedziec szczatkowymi ) zdolnosciami analitycznymi i kojarzenia faktow uprasza sie o nie wypowiadanie sie w temacie, bedzie mniej postow do kasowania.

czusak900
03-07-2007, 21:15
obecnie gram najtem.... ale mysle ze przesadzili troche z tym ostatnim updatem(balans profesji?) chyba smiech... 130 sorek w porownaniu do 130 knighta to smiech. dmg sorka jest zdupione konkretnie po 130 z visa za 20 many mmm najt wali sobie po 400 za 0 many... teraz widze jak najci hunca na hydrach na duzym respie... trudno spotkac teraz sorka.. poniewaz to jest juz nawet nie smieszne ;s. knight wali sobie za freeko + jak ma softy to praktycznie na 260 min nie wyda wiecej niz 10k(hydry) o dlach juz nie wspomne. nie gram zeby tylko expic i wbijac te p*** one lve ale to jest przesada
a ze tripida i inne mdw odchodza to mnie najmniej obchodzi
moim zdaniem nie powinni ulepszac knightow i pallow tylko zmniejszyc dmg sorkow o 20%~ a nie 0 50 ;o

filobossek2
04-07-2007, 10:03
Zakladajac, ze atakujesz z dystansu, te 10 hitow skonczy sie tym, ze dostaniesz expa nie tracac hp. Knight podejdzie do przeciwnika i atakujac go straci hp.

daj znac jak zabijesz cos/ kogos uhami, badz uda ci sie z wykorzystaniem uhow rzucic gran hura. Ponadto, racz laskawie zauwazyc, ze sorcowi przyrasta 2x wiecej many na level niz knightowi hp.

podsumowujac: ludzi z ograniczonymi ( zeby nie powiedziec szczatkowymi ) zdolnosciami analitycznymi i kojarzenia faktow uprasza sie o nie wypowiadanie sie w temacie, bedzie mniej postow do kasowania.

Powiem tylko jedno : afff

Edit:
Down: RIGHT
2Down: Nie zawsze ...

thoro
04-07-2007, 11:46
Cała czołówka świata obecnie jest Retired, czyli MDW, Seromontis i Tripida, z reszta na erigu widac ze bardzo duzo osob nie expi wogole. No coż, byc moze ten powszechny strajk wymusi na Cipsoft'cie zmiany.

/Vil
Koles kurcze nie masz sorca ani druida to nie wiesz jak sie gra, wez zrob sobie postac, pograj kilka miechow i zobaczysz roznice. Idziesz na tomb i ta mana spada w 5-10 min a potem trzeba juz sie regularnie manasowac. Niestety ale taka jest prawda.

ripper
04-07-2007, 13:21
@up
Ale na każdej tombie na poziomie -2 zwróci się za manasy kilkakrotnie, a exp nie jest zły. Myśl.

Kapustka_1991
04-07-2007, 23:43
Myślę że akurat to czy ktoś gra czy nie Cipsoft najmniej interesuje. Dla nich liczy sie jedna rzecz. Sprzedaż pacców. Teraz wiele osób zaczęło robić nowe postacie- kupować pacce. High levele przestały natomiast grać. Wolne respy. Więc coraz więcej pacców. Magowie zapewne mają kupione pacce gdyż inaczej ciężko się gra. Zysk z nie wykorzystanych dni. Proste nie :)?

Myślę że to tylko chwyt na krótką metę aby więcej pacców zostało zakupionych.. a prawdziwy ballance odbędzie się za jakiś 1 miesiąc

A tak w ogóle to 1 100 lvl i 200 lvl postacią był knight. Czy knightom zawsze źle było

fizusek
05-07-2007, 00:04
o straszne... tripida odszedl trzeba robic temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:baby:
pewnie za miesiac powstanie ze sorc jest za dobry a knighta udupili?

filobossek2
05-07-2007, 10:08
http://hunted.pl/2007/07/05/pseudo-balansacja/

I to wszystko wyjaśnia...

Chybciok
06-07-2007, 12:48
Trzeba Było Robić runki...:cup:

Derius
08-07-2007, 16:11
@Kapustka_1991
Tak samo mysle... Cipsoft tylko chce zarabiac :p Kase Kase :p

Na azurze Urbexx zaczol expic i bendzie nastempny 200 LvL !! :p

Czuko
16-08-2007, 16:56
Ja jestem nastepny --- Dadriane Hunter

Seiya
17-08-2007, 13:17
Omg sorckowie cwaniaczyli przez ładnych kilka lat byli ponad 4 razy silniejsi niż knighci, a teraz że stali się tylko 2 razy silniejsi to już foch i uciekają

Tomaszop
17-08-2007, 23:13
Ja uważam ,że ten uptade był najgorszy. Paladyn jest teraz najlepszy.
Expi prawie za darmo, wcale sie nie dziwie ,że tak wiele postaci magicznych
odchodzi. Tibia z roku na rok staje się coraz łatwiejsza.
Moze zrobili ten uptade bo MDW za szybko expił :P ?.

Ujo
17-08-2007, 23:52
U mnie większośc sorkow i druiduw już niegra a przerzuciły sie na palka i knighta 103 ms expoący masowo na demonach przeszedł na na knighta i od tamtej pory nie gra soccerem ja w ten syf już nie gram tibia tu zuo wyjątkiem jest ots

Sir Emilio
18-08-2007, 00:14
@Kapustka_1991
Tak samo mysle... Cipsoft tylko chce zarabiac :p Kase Kase :p

Na azurze Urbexx zaczol expic i bendzie nastempny 200 LvL !! :p

Tu nie ma nad czym myslec. CIP jak kazda firma jako glowny cel stawia sobie zarabianie kasy (pacc) a nie to czy ktos gra czy nie. Jaka roznica czy pacc kupi 300 lvl, 100 czy 10? Pieniadze plyna tak samo.

Roy Dam
18-08-2007, 16:59
Dla zaciekawionych Tripida wbił wczoraj ponad 2 mln expa:p dokładnie to :2,598,926 B)

Kogutt
19-08-2007, 15:42
Buahahahahah. Żałosne te wasze Tripidy i MDW. Śmieszą mnie takie posty: "super ms power gamer retired!!111oneone!! nie gra!! robi pallka!! ale apdejt sax!" Ogarnijcie się do cholery. Nikt ich nie zmusi do gry. Są noobami to odchodzą. Nikt im nie kazał maga robić. Może wreszcie oderwą sie od tej Tibii i pójdą się czymś normalniejszym zająć. Chyba, że nie widzą sensu życia poza Tibią.

PS
Jestem sorcem -.-

PS 2
Ostro mnie wnerwia, jak sie każdy podnieca: o cholera MDW wbił lvl! A Seromontis padł! Cachero miał hacka! Polak jest najlepszy w TIBIE!!! Najwięcej przy tym ślęczy i ma najwyższy lvl!!! jejejeje

Cygan Slejter
20-09-2007, 23:10
Omg sorckowie cwaniaczyli przez ładnych kilka lat byli ponad 4 razy silniejsi niż knighci, a teraz że stali się tylko 2 razy silniejsi to już foch i uciekają

ale żeś dowalił:D:D:D

ile grasz w tibie?
bo po twoim poście mysle ze 1,5 roku :)

JokeY
25-12-2007, 22:40
Kazdy sorc/drut teraz wracają ... Hail Update ;D

AdiZgOlek
27-12-2007, 22:43
CRY ME A RIVER

Kogo to obchodzi... TEMAT DO KASACJI

btw...Co do komentu Cachera....On pieprzy że o jezu pal se kupi power bełta za 6 gp i jest super extra gites fajowsko a on to i tamto....
A przed upem co ? Wteyd jakie drogie byly power bolty, więc teraz się palowi coś należy za wieczne waste na amunicje...Albo ze sork nie moze wziac na jego lvlu FE na hita z visa a najt na jego lvlu z melee moze...Popatrzcie....Cachero ciagle expil to przy expie szedl mu mllv, i vis pali tylko 20 many, a najt ? By wziąć FE z melee na hita musi ostro trenowac z 2-3 miechy non-stop po 5+ h dziennie by miec te skile stylu 85~(zaczynając oczywiście od skili 10/10) i z potężnej broni wziąć FE na hita...Rozumiem jeszcze gdyby vis palił 100 many jak przed upem 7.6. wtedy mozna by było mieć jakieś tam pretensje...Pozatym ja bym się tylko cieszył jakby mi utrudnili grę moją profesją, bo wtedy z gry jest większa przyjemność

AdiZgOlek
27-12-2007, 23:06
Dla zaciekawionych Tripida wbił wczoraj ponad 2 mln expa:p dokładnie to :2,598,926 B)

Jak Ciebie to tak cieszy to idź sobie zwal konia...bez obrazy

Ballor Lurt
28-12-2007, 10:33
Dla mnie ludzie, którzy robią retired dlatego, że update ich "udupił" są straceni. Bo skoro nie potrafią sobie poradzić z uniedogodnieniami w grze, to co będzie w rl life? Jak tylko np. z braku pieniędzy w kasie pracodawcy nie dostanie premii to co, od razu odchodzi z pracy?!

Cygan Slejter
28-12-2007, 11:35
@up
no bez przesady :P nie porownuj zycia rl do tibi

Niqt
28-12-2007, 12:55
Mi to generlania lotto ,a do tego to jest brazol :D

Ballor Lurt
28-12-2007, 13:08
Cygan, interesuję się psychologią i wiem coś o tym :) Nasz charakter przenosi się we wszystkie dziedziny naszego życia. Od jedzenia, poprzez granie w Tibię, aż do podejmowania ważnych decyzji.

Argen
28-12-2007, 13:57
@up

Za przeproszeniem gówno wiesz, to że charakter człowieka wpływa na wszystkie jego działania, nie znaczy że każdy człowiek traktuje tibię jako coś poważnego.

Gościu (nie wnikam czy jeden..) poprostu traktował tibię jako jakąś tam rozrywke, a gdy jego postać dostała w plecy, przestało mu się chcieć grać.
Jeśli twoją reakcją na np. bark premii było by zwolnienie się z pracy, to gratuluję.
Naprawde, nie dla każdego tibia to 'rzycie', po prostu rozrywka.

P.S.: A jeśli ktoś rsa nabije, to na rl jest pewnie seryjnym mordercą co?