Pokaż pełną wersje : Masowe odejscia postaci magicznych!
pokers39
29-06-2007, 19:10
Witam, po update zauwazyłem ze coraz wiecej sorcow i drutow opuszcza serwery z powowdu update. Rozumiem ich niezadowolenie ale to nie powod zeby konczyc z gra^^ Przypomnijmy sobie jak kiedys kijowo mieli knightci i palladyni, ale grali dalej cierpliwie czekajac az sie zmnieni!
WIEC APELUJE TO NAPEWNO NIE OSTATNIE UPDATE BEDZIE NASTEPNY BALANS PROFESJI
Jakie sa wasze opinie na ten temat?
Don^Mokate
29-06-2007, 19:20
tak ,ale kiedys knighci mieli najwiecej hp cap i skili, no i do tej pory sa najlatwiejsza w obsludze profesja. A teraz maja wiecej capa hp skili i jeszcze wiekszy dmg. Wiec jaki jest sens grania sorcem. i magowie za kazdy praktycznie hit placa, a knight? free free free. Jest w dziale zdjecia jak 225+ ms z 80 m lvlem wali 165 z visa 900 z ue- wstyd. takie jest moje zdanie.
Terravita
29-06-2007, 19:25
Powiedz mi kiedy to najci mieli "kijowo" bo ja sobie tego jakoś nie przypominam. To, że sorc/druid po update 7.8 był lepszy to nie znaczy, że najtem nie dało się grać...
pokers39
29-06-2007, 19:25
tak ,ale kiedys knighci mieli najwiecej hp cap i skili, no i do tej pory sa najlatwiejsza w obsludze profesja. A teraz maja wiecej capa hp skili i jeszcze wiekszy dmg. Wiec jaki jest sens grania sorcem. i magowie za kazdy praktycznie hit placa, a knight? free free free. Jest w dziale zdjecia jak 225+ ms z 80 m lvlem wali 165 z visa 900 z ue- wstyd. takie jest moje zdanie.
Tak wiem to jest bardzo uciezliwe ale niech profesje magiczne walcza a nie ze odchodza :D
pokers39
29-06-2007, 19:27
Powiedz mi kiedy to najci mieli "kijowo" bo ja sobie tego jakoś nie przypominam. To, że sorc/druid po update 7.8 był lepszy to nie znaczy, że najtem nie dało się grać...
Po tym jak sorc i drut dostali rozgi wtedy tez wiele najtow i palladynow odeszło:)
i była taka sama gadka jak teraz
Ja po update wróciłem do gry druidem. Bardzo się cieszę, że jest tylu knightów, bo moje UHy schodzą jak ciepłe bułeczki po bardzo fajnych dla mnie cenach B)
Knight i pall nie mają hitów za free. Musieli na nie ciężko się na robić. Jak uważasz , że jest za free to spróbuj skillowania do co najmniej 80 sword fighting.
IPchanger
29-06-2007, 19:32
popatrz na to z innej strony- co by bylo, jesli od poczatku tibi bylo tak jak teraz?
sorcowie grali by dalej, w przekonaniu ze kiedys nadejdzie ten dzien, w ktorym ulepsza ich profesje.
ale oczywiscie, jak ich udupili, musza grymasic ze ich hity sa mniejsze, a tak naprawde, nadal wiecej wala niz knight/pall na podobnym lvlu. przeciez zeby walnac z exori gran/assasin stara, takie palki/knighty tez musza zmarnowac mf/kase.
don- sam jestes zalosny. jezeli 900 z ue, to nadal mniej niz te wymeczone 400 z jakiegos mystic blade.
Hooligan90
29-06-2007, 19:45
Knight i pall nie mają hitów za free. Musieli na nie ciężko się na robić. Jak uważasz , że jest za free to spróbuj skillowania do co najmniej 80 sword fighting.
Zgadzam sie z Tobą w pełni...sorci wybrzydzaja ze maja przewalone... ze knight to teraz latwo ma.... wezcie ludzie (te sorci i druty) postarajcie sie poskilowac... do 80 naprzyklad... zobaczycie co to zycie knighta.
Don^Mokate
29-06-2007, 19:46
widac ze nie grales sorcem. 80 m lvl wbic trudniej niz skile po 80 a 200 ms z 80 m lvlem wali mniej niz 80 ek z 80/80. A tak w ogole o hity chodzilo mi o normalne uderzanie chyba nie placisz za walenie mieczem.
@ IPchanger
takim zalosnym wytlumaczen mozesz wszystko wyjasnic....
Od update 7.8 to chyab TY grasz...
Sorcowie/Druidzi mają lepiej od Update'u 7.6 kochany (chyba, że go nie pamiętasz ;) ) od kiedy to weszły różdżki, szybsza regeneracja many, tańsze mf'y dające więcej many a obrażenia z e-vis itp. podobne tyko zżerające tyle samo many co przed update. I się zaczęła era 80+ lvli solo z kknightem i dsami na hydrach (ds + rozdzka+e-vis) Hydra padała w pół minuty, a resp jest tak szybki że w 2 minuty zabijał conajmniej trzy Hydry za co miał około 6k expa...
Pozdrawiam,
~Stitl
Edit chwilkę później:
Co do tych wszystkich eful sorcererÓf i drÓidÓf.....
Dla mnie większośc tych waszych 50+ Ed I Ms'ów to chary zwykłych noobów co grają w Tibię od roku i dlatego sorc/druid bo kolega z real powiedział, że Sorc/Druid najsyzbsi w expieniu a tu 'wredne łajzy' z Cip-Softu nie daja nam wycinać na 50 lvlu z visa po 150!!!!1111stojedenaście AAajjjććć MAMO! czy ja umrę?!
Co do Pana wyżej:
Koleś kurde a przenieś się w czasy Tibii 7.5 i starszej (kiedy grałem druidem na Vinerze) I wbij chociaż 50 level expiąc wciąż na rotach i dwarfach z bronią jak rycerz... Owszem były runy od mniejszego levela ale co mi po nich?! Jestem pewien, że byś nei wbił nawet 20 levela, tylko uciekł do odmu z płaczem: 'lol, no lol' nie no max, hity po 12 na 60 lvlu, nie no to już lol, że max' <- uznałem, że jesteś tego pokroju =)
Magowie mieli lepiej w tibii 7.6 kiedy przyspieszyli odzyskiwanie many a ilość many potrzebnej na visa niezwiększyli. Najtem teraz gorzej skilić bo za szybko potwory padają. I to dla was fair było że sorce wiecznie expili a najci musieli skilić?Mhm. Mieliście swoje chwile kiedy cip'soft był ślepy więc teraz nie narzekajcie.
Cóż robiłem ostatnio testy ze znajomym na dragach, ja 60 ms 51 mlvl 5 smoków z czego potrzebowałem około 13 hitów na smoka. kosztowało mnie to jakieś ~1600 many licząc 2 exury gran na smoka. Znajomy knight 65 lvl wtedy 73 skill bron war hammer 1 smoczek 6 hitów, kolejny 7, następny 4, kolejny 6 ostatni 5, strata po jego stronie 2 runki uh. Ktoś mówił w temacie o skillowaniu, po skillach tego knighta widac ze wogóle nie trenował a mimo wszystko zadaje obrażenia dużo większe od maga.Teraz nasuwa się pytanie czy to jest balans profesji, jeśli profesja bijąca za darmo bije znacznie mocniej i szybciej niż profesja magiczna płacąca za każdy hit?
Holek080
29-06-2007, 20:26
Witam, po update zauwazyłem ze coraz wiecej sorcow i drutow opuszcza serwery z powowdu update. Rozumiem ich niezadowolenie ale to nie powod zeby konczyc z gra^^ Przypomnijmy sobie jak kiedys kijowo mieli knightci i palladyni, ale grali dalej cierpliwie czekajac az sie zmnieni!
WIEC APELUJE TO NAPEWNO NIE OSTATNIE UPDATE BEDZIE NASTEPNY BALANS PROFESJI
Jakie sa wasze opinie na ten temat?
Pall przed update wcale gorzej niż sorc nie miał. Sam grałem sorcem i pallem i cos o tym wiem
Hooligan90
29-06-2007, 20:28
2
@up
skilowales kiedys knightem? czhyba nie.... myslisz ze 73 skilla to wychodzac z rooka w 10 min robisz? ...
2
@up
skilowales kiedys knightem? czhyba nie.... myslisz ze 73 skilla to wychodzac z rooka w 10 min robisz? ...
Spójż na jego lvl też go 10 minut robił? miał 65 lvl wtedy.. wiec? Zresztą nabił skile tylko podczas expienia bo wogóle nie trenował
Wy chyba nic nie rozumiecie?
Wystarczy zobaczyc na ERIGU kto teraz expi dzis tylko 3 magiczne profesje bylo w top 100 czy 300 ...
Sorcem zawsze za exp płaciłes a żeby zarobić musiałes miec albo zajebistego farta albo wysoki lvl.
Wystarczy zobaczyc na Magsona dał ostatnio fotke z expu na hydr + loot na 30bp mf ledwo co mu sie zwrociło 190 lvl... a knight? Pojdzie sobie ubije Hydre zejdzie mu z 400 many na exury,
Mowicie ze MFY staniały to sorki miały lepiej? Kazdy knight juz walil na dragach exury bo sie nieoplacalo z uhami? i kto wiecej zarabiał.
Naprawde bardzo duzo daly te wandy i rody wch... bez nich praktycznie nie dało się grac ? ale co z tego ze dali wandy jak zwiekszyli ilosc many na czary.
Teraz wogole gra Sorkiem/Druidem jest potrzebna tylko do | Desert Questu | PoI |
Bez zadnego problemu same knighty palki sa wstanie wyjebac caly quest...
Expienie Palkiem na Demonach kupujesz bp power boltow idziesz w 2 palkow i z samego gsa Ci sie zwroci ?
A Sork? 1bp sd na demona whohoho =\
Juz nie mowie co zrobili z druidów ... uhmaker i chuja wiecej :|
Nawijacie o skillowaniu? a mlvl co sam się zrobi?( No mozesz nabic w 1 dzien i stracic pare mln na manasy).
Bylem dzis u kolegi, jak zobaczylem jak bije dle na poi to poprosu zal 7-9 hitów i pada ? strata ohh 5 exurek =|
Wiec niemowic o balansie ? 30 palki na pohu na*******aja gsy a sork? ohh roty na darashi.
Afff
pokers39
29-06-2007, 20:55
Ten temat nie miał służyc do kłótni tylko do wyrazania własnych opini! Gdyby podobny temat powstał np po update 7.6 to sytuacji w której znajduja sie profesje magiczne była by inna. Powiem wam jedno raz na wozie, raz pod wozem :)
Co do niektorych sie zgadzam, ale mysle ze kolejny update bedzie juz naprawde wyrwnaniem profesji. Co byscie powiedzieli kiedy knight i palladyn zostal taki jak jest teraz, a drutowi i sorcowi dali by takie hity jak przed upadate 8.0?
TibiaToDno
29-06-2007, 21:03
Nie chcę mi się dokładnie wyliczać tego na kalkulatorach ,ale ja wyskiluje 5 profesji do 80 ataku zanim ty zrobisz jednego maga z 70 mlvl .
Jeżeli ktoś nie wierzy ,że cipsoft zrobił cyrk na kółkach zamiast balansu profesji to podobnie jak to uczynił Rafayen ,zapraszam na erig.net by zobaczyć na własne oczy ostatnie wyniki expa na dzień ... nawet mnie to zszokowało.
pokers39
29-06-2007, 21:07
a co sadzisz o moim pomysle?
Alanus Lutinum
29-06-2007, 21:07
Ten temat nie miał służyc do kłótni tylko do wyrazania własnych opini! Gdyby podobny temat powstał np po update 7.6 to sytuacji w której znajduja sie profesje magiczne była by inna. Powiem wam jedno raz na wozie, raz pod wozem :)
Co do niektorych sie zgadzam, ale mysle ze kolejny update bedzie juz naprawde wyrwnaniem profesji. Co byscie powiedzieli kiedy knight i palladyn zostal taki jak jest teraz, a drutowi i sorcowi dali by takie hity jak przed upadate 8.0?
Następne pół roku czekania. Na next update zaś przesadzą i tibia stanie się jednym wielkim gównem w którym żadną profesją nie da się grać CipSoft straci kasę, bo nikt grać nie będzie i ogólnie jeden wielki krach.
Ale z was śmieszne postacie... Przedtem płakaliście że knighci i palkowie są za słabi a teraz jak już ich ulepszyli to płaczecie bo sorcowie i druci są cieniasami!!
Jak wam się nie podoba profesja to zmiencie na inną nikt wam nie każe grać sorcem/drd prawda?
Pozatym ludzie wybierają profesję którą lubią grać! Co was to obchodzi jakie hity będziecie walić na określonym lv przecież to tylko gra i nie ma co gadać: o nie mój kolega ma knajta i mnie zabije, nieee pliiiz zmieńcie to!!!BŁAGAAM!!!
PS
Druid tylko do uhów? A powiedzcie mi czym się różni druid od sorca oprócz tego że nie ma ue i e wave (i jakiś badziewnych czarów)których i tak nikt prawie nie używa?
pokers39
29-06-2007, 21:14
Ale z was śmieszne postacie... Przedtem płakaliście że knighci i palkowie są za słabi a teraz jak już ich ulepszyli to płaczecie bo sorcowie i druci są cieniasami!!
Jak wam się nie podoba profesja to zmiencie na inną nikt wam nie każe grać sorcem/drd prawda?
Pozatym ludzie wybierają profesję którą lubią grać! Co was to obchodzi jakie hity będziecie walić na określonym lv przecież to tylko gra i nie ma co gadać: o nie mój kolega ma knajta i mnie zabije, nieee pliiiz zmieńcie to!!!BŁAGAAM!!!
PS
Druid tylko do uhów? A powiedzcie mi czym się różni druid od sorca oprócz tego że nie ma ue i e wave (i jakiś badziewnych czarów)których i tak nikt prawie nie używa?
Masz racje ;d trzeba myslec pozytywnie jak knightci byli tak slabi ze na wojnach najczesciej padali to co stao:)? Nic przypadek? Nie za male hity jedynie explo moglo cos zdzialac albo nogi za pas i ucieczka
TibiaToDno
29-06-2007, 21:37
PS
Sam jesteś śmieszna postać .W twoim poście brakuje logiki ... większość z ludzi ,którzy narzekali ze rycerz i paladyn są słabi teraz ma radoche ,ot co .
Prawda ,że nikt mi nie karze grać magiem ,ale zdecydowałem się na kupno pacca i wybór tej ze profesji bo znałem jej możliwości i ograniczenia ,oraz możliwości i ograniczenia pozostałych ,a teraz mi wywrócili wszystko do góry nogami -.- płace - żądam .Po co mam się męczyć magiem jak mogę rycem zrobić lvl 100 w 2 miechy ,do tego jak już zrobię owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od maga ... co nie zmienia faktu ,że rycerz to denna ,nudna ,prosta i niewymagająca niczego od gracza profesja ,więc jak już na coś będę zmieniał
to na palla :).
Ja jestem knightem i przez ten up-date tez odechciewa mi sie grac. Tibia stala sie wielkim otsem, sam mam skile 80/81 ktore zrobilem na dlugo przed updatem zebym mogl expic bez waste na cycach, a teraz po update byle knight ze skilami 60/60 biega sobie po pohu, stracilem tyle czasu na skilowanie zeby teraz latalo po pohu 30+ knightow i w tym okolo 25 ponizej 25 lvla -.-. Po up date poprostu teraz nie ma gdzie expic nagle pelno knightow przywrocilo sie do zycia jak nigdy zaczeli expic na guardach pohu
I wcale przed updatem knight nie byl najslabsza i najbardziej pokrzywdzona profesja, wrecz przeciwnie wiekszosc ludzie na servach to sorki, knighty wiec jak knight byl taki slaby to czemu go wybierali? mi jakos nie przeszkadzaly moje hity i caloksztal profesjii dobrze wiedzialem co wybieram i dlatego nie narzekałem. Przed upem mozna bylo chodzic na hunty z sorcami bo mieli przyzwoite hity a teraz?? chca albo wiecej loota bo maja wiekszy waste albo wogole nie ma chętnych.
To to by był JEDEN WIELKI O T S ! Co za debilny pomysł - zgłoś się do cip'ów to cie zatrudnią.
wrogonastawiony
29-06-2007, 22:25
...i jeszcze wiekszy dmg.
Hęęęęęęęę ?
Drakonir
29-06-2007, 23:00
2
@up
Nie ale napewno nie jest to mega evul zadanie:baby:
@up
On ci powie, że " to ejst mega evul zadanie ile się trzeba namęczyć(...)", bo nigdy nie grał sorcem ani drutem...wiem zaraz mi pojadą niedorozwoje, że co ja wiem o tibii mam "pszecierz" tylko 23 lvl....ale widzialem grę wyższych lvl...
@up
Cfaniak ;]
@topic
Jak przed upem MDW wbił 14 kk expa a Sero max 5 kk to magom było dobrze, a teraz zmniejszyli im hity i afera na całe forum. Nie podoba się, nie grajcie, albo idźcie na otsy, tam bedziecie walić po 5 kk z óe i robić 14 kk expa w 5 minut ....
Muminek1993
30-06-2007, 02:30
Ja gralem przed upade sorcem i bede nim gral dalej bo moze cos nastepny upade mi da. denerwujaca jest tylko fala 20 lvl knightow i pallow ktorzy sie wpychaja na exp. Np dzis stalem na wyvernie z ds a obok mnie 5, 20 lvl knightow i 2 pallow 15 i 20 lvl i jak tu grac jak oni kradna loot.
TibiaToDno
30-06-2007, 10:34
Dzisiaj trafilem na ciekawa wypowiedz na temat update (niestety nie mam linka).
Balansacja byla potrzebna, tyle ze albo trzeba bylo obnizyc sorcow/druidow do obecnego poziomu, albo podbic rycerzy/palow do obecnego poziomu, robiac obydwie rzeczy CIP przecholowal.
Jesli by podbili tylko rycerzy do obecnego poziomu to wreszcie w PvP bylo by mniej wiecej rowno, ale znowu potwory staly by sie zdecydowanie za slabe.
Znowu zostawienie sorcow na poziomie sprzed update tez nie jest opcja... wyglada na to ze sorce zostana jak sa a rycerze wroca do tego jak byli albo podobnie (tak slyszalem na tescie wyglada).
No Gremlin już myślałem ze jesteś jednym z tych ślepo wierzących ,iż balansacja była prawidłowa i cipsoft wykonał od dawna potrzebne zmiany ... co oczywiście jest bzdurą .Byłbym widzieczny jakbyś napisał coś więcej !Kto napisał tego posta (tutor?GM?zwykły gracz?) i kiedy owe zmiany zostaną wprowadzone ...
pokers39
30-06-2007, 10:38
Powiedzmy ze zgadzam sie z wami, o tym balansie, jednak z palladynem przecholowali kiedys power bolty były tak drogie a teraz mozna kupic je w sklepie ze bezcen dla palladyna mogli by zostawic te nowy czary zeby wiecej za jednym razem boltow zrobic itp...
Wiecie co ja o tym myślę. Jak już balansują postacie to nie powinni obniżać siły postaci magicznych. Ludzie dosyć ciężko pracowali żeby nawbijać te swoje 200 lvle i teraz ciężko będzie im się przestawić na grę czymś co jest 2x słabsze.
Wydaje mi się, że dopóki nie wróci stara siła postaci magicznych, to TOP 100 na erigu będzie wyglądać tak jak wygląda teraz (99 rycerzy i paladynów + 1 mag)
Przeciętnego maga/druida raczej nie obchodzi jak silni są rycerze. Postacie magiczne potrzebują jednak mieć starą siłę, żeby mieć taką samą frajdę z gry. Co z tego że teraz są równi rycerzom, jeśli nie mają już takiej przyjemności z gry.
Rozwiązaniem tego mogło by rzeczywiście być zostawienie nowej siły ataku rycerzy i palków oraz starej siły magów drutów. Do tego można by wprowadzić jakieś super silne potworki które byłyby wyzwaniem nawet dla większych drużyn.
pokers39
30-06-2007, 13:10
Rozwiązaniem tego mogło by rzeczywiście być zostawienie nowej siły ataku rycerzy i palków oraz starej siły magów drutów. Do tego można by wprowadzić jakieś super silne potworki które byłyby wyzwaniem nawet dla większych drużyn.
Ciesze ze sie zgadzasz na takie cos ^^
Wez wbij przynajmniej 70 mlev to pogadamy ^.^ NA 70 mlevelu walne z visa ze 150 ... 40 knight walnie czasami 250 chodz jego srednia jest ofc mniejsza lecz mnie to kosztuje on ma for free
Dark Sven
30-06-2007, 14:10
Odchodzą postacie magiczne, gdyż wyłączyli im "God Mode". Trudno, będa następni. Pracownicy Cip Softu z głodu nie umrą.
Piotrek Marycha
30-06-2007, 15:43
a teraz sorcem nie da sie grac?
Cóż robiłem ostatnio testy ze znajomym na dragach, ja 60 ms 51 mlvl 5 smoków z czego potrzebowałem około 13 hitów na smoka. kosztowało mnie to jakieś ~1600 many licząc 2 exury gran na smoka. Znajomy knight 65 lvl wtedy 73 skill bron war hammer 1 smoczek 6 hitów, kolejny 7, następny 4, kolejny 6 ostatni 5, strata po jego stronie 2 runki uh.
LOL od kiedy sie 60 sorkiem Dragi bije?!?!?!?
Pall przed update wcale gorzej niż sorc nie miał. Sam grałem sorcem i pallem i cos o tym wiem
G*** wiesz, jakbys widzial 70 sorca robiącego 60k+/h bez waste to bys dopiero "cos o tym wiedział"
Prawda ,że nikt mi nie karze grać magiem ,ale zdecydowałem się na kupno pacca i wybór tej ze profesji bo znałem jej możliwości i ograniczenia ,oraz możliwości i ograniczenia pozostałych
chciales powiedziez ze znales możliwosci sorca (zadnych ograniczen) i ograniczenia innych profesji (zadnych mozliwosci)
,a teraz mi wywrócili wszystko do góry nogami -.- płace - żądam
a qutfa knightci nie płacą? wiec czemu maja bic 2 x wolniej, 2 x slabiej, i 2 x mniej opłacalnie?
Po co mam się męczyć magiem jak mogę rycem zrobić lvl 100 w 2 miechy ,do tego jak już zrobię owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od maga ...
tydzien temu - "Po co mam sie meczyc knightem jak moge sorcem zrobic lvl 100 w 2 miechy, do tego jak juz zrobie owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od knighta..."
Wydaje mi się, że dopóki nie wróci stara siła postaci magicznych, to TOP 100 na erigu będzie wyglądać tak jak wygląda teraz (99 rycerzy i paladynów + 1 mag)
a co, za bardzo sie przyzwyczailes ze przed upem bylo 99 sorców + 1 knight ?
Przeciętnego maga/druida raczej nie obchodzi jak silni są rycerze. Postacie magiczne potrzebują jednak mieć starą siłę, żeby mieć taką samą frajdę z gry. Co z tego że teraz są równi rycerzom, jeśli nie mają już takiej przyjemności z gry.
Masz racje, zajebista jest była przyjemnosc jak sorce biły 2x mocniej na 2x mniejszym lvl od knighta
ale dalej by sie expilo na slabych monsterach, wiec nie tedy droga aby wprowadzac coraz to mocniejsze potwory......
knightci powinni miec mniejszy atak od sorca ale expic tez z mniejszym waste, druidzi powinni byc niezbedni w kazdym party i uzywac buff
knightci powinni miec mniejszy atak od sorca ale expic tez z mniejszym waste, druidzi powinni byc niezbedni w kazdym party i uzywac buff
dlatego mysle, ze jesli by cipsoft mial cos naprawiac po tym updacie, to zwiekszyc sile sorkow, a knightow zostawic w spokoju, bo fajnie sie nimi gra, lecz sork zeczywiscie teraz jest zbyt slaby ;/
a druid jest potrzebny w party jako healer caly czas :)
tylko niektorzy nierozumieja sensu grania nim i mowia ze jest do dupy
Damian_1235
30-06-2007, 16:18
eeee. juz sie to robi nudne! ja sam posiadam ms-a i nie nazekam na hity.
niech teraz inni sobie pograja jak ludzie.
a ze mam waste 1 czy tam 2 bp mf wiekszy to da sie przezyc jak cos fajnego spada :>.
Wiec nie marudzcie juz
Krzysiekkrzysiek
30-06-2007, 16:33
wiesz ile cipow obchodzi to ze sorce i druidzi odchodza ?
Nic
A dlaczego ? Bo na ich miejsce przychodzą knighci i palki , ktorzy kupują pacc
a teraz sorcem nie da sie grac?
LOL od kiedy sie 60 sorkiem Dragi bije?!?!?!?
G*** wiesz, jakbys widzial 70 sorca robiącego 60k+/h bez waste to bys dopiero "cos o tym wiedział"
chciales powiedziez ze znales możliwosci sorca (zadnych ograniczen) i ograniczenia innych profesji (zadnych mozliwosci)
a qutfa knightci nie płacą? wiec czemu maja bic 2 x wolniej, 2 x slabiej, i 2 x mniej opłacalnie?
tydzien temu - "Po co mam sie meczyc knightem jak moge sorcem zrobic lvl 100 w 2 miechy, do tego jak juz zrobie owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od knighta..."
a co, za bardzo sie przyzwyczailes ze przed upem bylo 99 sorców + 1 knight ?
Masz racje, zajebista jest była przyjemnosc jak sorce biły 2x mocniej na 2x mniejszym lvl od knighta
ale dalej by sie expilo na slabych monsterach, wiec nie tedy droga aby wprowadzac coraz to mocniejsze potwory......
Hmmm widać, że raczej grasz knightem niż sorcem. Po tym updacie jest tak: Ty masz teraz znacznie lepiej, a ja mam teraz znacznie gorzej. Nie ma w tym nic złego że poprawili knightów żeby wyrównać profesje. Zapewne będzie Ci się grało znacznie przyjemniej. Jednak ja się przyzwyczaiłem że bije z vis za 215 i expie w miare bez wastu (może lekki zysk). W tym właśnie jest problem nie chce grać czymś 2x gorszym od tego co sam wypracowałem długimi miesiącami gry.
A co do eriga to to co mówisz jest przynajmniej nie sprawiedliwe. Możliwe że przeważali w TOP 100 magowie i druidzi, ale zawsze było przynajmniej kilkunastu rycerzy i palków, a to co się teraz dzieje to jest jakaś farsa.
To miało być balansowanie profesji, a nie zamiana silnych magów na silnych rycerzy.
Krzysiekkrzysiek
30-06-2007, 16:42
Znowu zostawienie sorcow na poziomie sprzed update tez nie jest opcja... wyglada na to ze sorce zostana jak sa a rycerze wroca do tego jak byli albo podobnie (tak slyszalem na tescie wyglada).
:Dtylko ze ten test to z powodów technicznych a nie balansacji . lol
Nie macie sie co łudzic i tak sorcow nie ulepszą znow
Niewiem czemu sorce płaczecie niech jakiś sorc spróbuje posiedzieć na żółwiach z 8h to zobaczy jak fajnie knightem ... ,a nie poleci na nerco / hero solo i wbije prawie 2x szybciej lv i do tego z lootem lepszym niż knight po 8h na żółwiach.
TibiaToDno
30-06-2007, 16:49
@Piotrek Marycha
Ok ,zgoda przed Update było źle ,sorc/drut był lepszy w każdym aspekcie gry od kina i palla na tym samym lvl-u ,zgadzam się jak najbardziej . Ale czy balansacja postaci polega na tym ,że przed 2 lata ryce/palle są znacznie lepsi a za kolejne 2 lata znowu nastanie 2 letnia era magicznych profesji ?! I tak w koło macieja ?
Balans polega drogi Piotrze ,na tym że każda profesją gra sie porównywalnie dobrze.
I do tego będą dążyć a nie do okaleczenia profesji magicznych ku uciesze takich ludzi jak ty.
IwanGrozny
30-06-2007, 17:12
Ktos tam plakal, ze teraz wszedzie knightow w cholere.A jak bylo po update 7.6 ?? Magofie i Dróidowie łazili z tymi swoimi wandami i kiedy knight walil 32 lvl po 50 moze troszke wiecej magowie bili prawie zawsze po 70, knight raz 30 raz 50 raz nie trafi -.-
Kina nie wali za darmo...zawsze musi brac na hunty sporo plecaczkow uhow i ma malo many. A taki sork ze swoja "ruszczkom" ma exure vite, sd, runy, ktore sam moze sobie zrobic za grosze. Druid zawsze byl uhmakerem i ludzie sobie jakos radzili do 7.6 wiec nie rozumiem dlaczego placzecie. Nie pamietacie jak drut/sork wlazil na 40 lvl z knight axe i walil po 16 w rota...dostali wandy, runy w sklepach, tansze manasy...co chcecie wiecej ?
jezeli 900 z ue, to nadal mniej niz te wymeczone 400 z jakiegos mystic blade.
Człowieku jaki ty jesteś tępy! Czy naprawdę nie dochodzi do twojego durnego łba to, że jeden hit z UE to DUŻY wydatek, a ty za hit z tego twojego Mystic Blade nie płacisz NIIIC!!!
Profesormarian
30-06-2007, 18:21
Wez wbij przynajmniej 70 mlev to pogadamy ^.^ NA 70 mlevelu walne z visa ze 150 ... 40 knight walnie czasami 250 chodz jego srednia jest ofc mniejsza lecz mnie to kosztuje on ma for free
Knight placi kupe kasy za leczenie a Ty sie leczysz za darmo
Unnamed Glum
30-06-2007, 19:09
Kolejny update i kolejna porazka Cipsoftu. Jezeli to ma byc balans to panom podziekujmy. Zdaje sobie sprawe ze aby dobrze zrownowazyc profesje trzeba sie niezle zastanowic. Tutaj podejrzewam wazniejsze bylo jak najszybsze wprowadzenie zmian zeby rzesze noobkow kupily pacc. Ale tak ten biznes sie kreci. Wg. mnie Tibia powinna wrocic do wersji 7.5 . Pamietam doskonale te czasy. W druzynie warto bylo miec kazda profesje i tylko grupowo mozna bylo huncic mocniejsze potwory. Droga druida i sorca byla dla wytrwalych i juz doswiadczonych graczy. Wiedzieli na co sie decyduja i ile czasu beda musieli poswiecic aby stac sie poteznym. Do Tibi przyciagnal mnie kiedys klimat. Lezka sie w oku kreci jak z drzeniem rak solowalem palkiem dsa xD. Tibia wtedy wymagala myslenia i taka masa idiotow w nia nie grala. Wszystkie te "apdejty" to woda na mlyny dla dzieci neo. Siedza przed kompem, bija lvle, nic nie robia bo mama podsunie talerz z zarciem i nocnik. Przykra prawda ale to oni sa glownym zrodlem dochodow cipsoftu. Zmiany wprowadzone w tej aktualizacji to lekkie przegiecie (OTS). Miejmy nadzieje ze w krotkim czasie cos sie zmieni ( i nie mowcie ze gadam tak bo mam sorca. Mam rowniez paladyna i troche mi sie to nie podoba ze 50~lvle soluja gsy w kopalni bez zadnego wastu). Narazie mamy totalny balagan. Pozdrawiam
Krzysiekkrzysiek
30-06-2007, 20:53
A niech sobie krytykują sorce i druidzi ( grający od tibii 7.6 bo wtedy ta gra byla wystarczająco łatwa dla nich) ale nie macie co sie sprzeczac.
Czy nie wiecie , ze jak sie dziecko na coś uprze to mu do rozumu nie rpzemówicie ;]?
@up: Gram od czasow kiedy jeszcze ludzie nie wiedzieli co to "Skill bar"
Knight placi kupe kasy za leczenie a Ty sie leczysz za darmo
Ja lecze sie za darmo? Czlowieku rozbawiles mnie jeszcze bardziej XD Po tym update jest tak : MNIEJSZY EXP = WIEKSZE WASTE (wiecej visow .. im wiecej visow musze wiecej heal ...... im dluzsze zabijanie potwora tym wieksze prawdopodobienstwo deada)
Btw. Dlaczego 60 ms przy expie ma waste? A knight expi porownywalnie (teraz) i ma wysoki profit? Fair? Wg. mnie nie ;]
Po raz kolejny moja zlota mysl
"Tibia powinna stawac sie trudniejsza , coz jest na odwrot"
A i druga:
Kieyds 100 lvl to bylo mazenie i dla przecietnego tibijczyka nieosiagalne ... Teraz 100 lvl wbije dzieciak ktory ma nadzianych rodzicow (allegro) , czas i tibia blackd ;(
@up
No i kogo to obchodzi? Zamiast plakac na forum zrob jedna madra rzecz - skoncz z tibia.
Piotrek Marycha
01-07-2007, 00:29
A i druga:
Kieyds 100 lvl to bylo mazenie i dla przecietnego tibijczyka nieosiagalne ... Teraz 100 lvl wbije dzieciak ktory ma nadzianych rodzicow (allegro) , czas i tibia blackd ;(
Zmieniaja sie ludzie, nie tibia.....
Wiecie jaka jest roznica? Knightowi cipsoft nigdy nic nie zabral co sprawialo, ze knight mogl sobie grac i czekac az cipy dadza cos ciekawego. Teraz popatrzmy jak to wyglada ze strony sorca. Sorc byl slaby, czekal na ulepszenie. Stalo sie, nikt (praktycznie) nie mogl podskoczyc sorcowi bo byl silny, liczyl on, ze ewentualnie cipy cos dodadza, ale nie ze usuna! Popatrzcie teraz na sile sorca, a kiedys. Wyobrazacie sobie teraz wojny? Bo ja jakos nie. To jest moje zdanie wiec nie drzec sie "kretynie" itp.
knightci powinni miec mniejszy atak od sorca ale expic tez z mniejszym waste
problem w tym, ze czesto to wlasnie slabszy atak przeklada sie na wiekszy waste.
Nie ma w tym nic złego że poprawili knightów żeby wyrównać profesje. Zapewne będzie Ci się grało znacznie przyjemniej. Jednak ja się przyzwyczaiłem że bije z vis za 215 i expie w miare bez wastu (może lekki zysk). W tym właśnie jest problem nie chce grać czymś 2x gorszym od tego co sam wypracowałem długimi miesiącami gry.
boli, ze najpierw dali za duzo, a teraz troche przycieli ?
wrogonastawiony
01-07-2007, 09:02
Powinniscie sie cieszyć drodzy czarodzieje ze był czas kiedy w miare łatwy sposob zrobiliscie sobie niezłe postacie! ]:->
"Ale to już było i nie wróci więcej..."
pzdr. nie lamcie sie TO TYLKO GRA ;-)
Ktos tam plakal, ze teraz wszedzie knightow w cholere.A jak bylo po update 7.6 ?? Magofie i Dróidowie łazili z tymi swoimi wandami i kiedy knight walil 32 lvl po 50 moze troszke wiecej magowie bili prawie zawsze po 70, knight raz 30 raz 50 raz nie trafi -.-
Kina nie wali za darmo...zawsze musi brac na hunty sporo plecaczkow uhow i ma malo many. A taki sork ze swoja "ruszczkom" ma exure vite, sd, runy, ktore sam moze sobie zrobic za grosze. Druid zawsze byl uhmakerem i ludzie sobie jakos radzili do 7.6 wiec nie rozumiem dlaczego placzecie. Nie pamietacie jak drut/sork wlazil na 40 lvl z knight axe i walil po 16 w rota...dostali wandy, runy w sklepach, tansze manasy...co chcecie wiecej ?
Żeby walić po te 70 trzeba mieć 33 lvl. Sorc i druid używa dużo many zeby wbić lvl, a knight? Ma dużo hp,capa. Gdy grałem knightem 72 skila to mi na jeden lvl schodziło pół bp uhów. Gdy expie moim druidem na guardach idze mi 12bp mf na lvl. Różnica czasu wynosiła 1.5h na korzyść druida.
Z tym robieniem runów to jest całkiem inna sprawa.
Na jednego sd trzeba 880 many. Mana leci co 3 sec, co daje 40 many na 1 min.880:40=22min na 1 sd, cały bp 440min. W tym czasie wbijesz spokojnie lvl knightem. A teraz po upie gdy sila magi zostala zmniejszona to za dużo nie poexpisz z 1 bp sd. Nie zapomnij ze mf i runki kosztują. I jeszcze jedno knight za hity mało płaci, paladyn trochę więcej. Terac coraz wiecej widzę knightów 35lvli na guardach. Cóż kiedyś druty i sorce mieli dobrze, a teraz knight i paladyn. Ale przed update i tak sie fajnie knightem grało, teraz jeszcze lepiej.
Jeśli zrobiłem jakiś błąd w obliczeniach to mnie poprawcie
Pozdro
@down
dzieki :)
Ja swoim drutkiem nadal mam zamiar pograć, ale mam mało czasu na gre bo do pracy trzeba isć więc zostają tylko nocki :)
Czubek^^
01-07-2007, 16:21
Borucao dobrze gadasz ;S
A po za tym widać jak każdy sie teraz jara i szybko robi pallka lub knighta
XD
Ja gram ms dalej ale juz trudno sprzedaje sie runy np SD , wiec kasy na exp trudno wymotać...
Najlepiej zdefiniował to pewien mag w swoim opisie
Jun 26 2007, 19:45:00 CEST Killed at Level 212 by Cipsofts summerupdate.
You were downgraded from level 212 to level 80.
Czubek^^
01-07-2007, 17:32
@up
Dokładnie tak jest -.-
Najlepiej zdefiniował to pewien mag w swoim opisie
Jun 26 2007, 19:45:00 CEST Killed at Level 212 by Cipsofts summerupdate.
You were downgraded from level 212 to level 80.
Wystarczy kilka słów aby opisać update ;)
Następny update ma być przeznaczony dla druida więc sie nie moge doczekać :)
AraxivonL
01-07-2007, 19:58
muwicie ze udupili sorkow i druidow ale to nie prawda popatrzcie na to 2 strony taki seromontis ktury dotychczas bil max 500-600 teraz bedzie bil za 100 max i jak tez ma taki knight expic z miecza tylko, a paladyn ile 200 lvl walnie z sd 300 moze max jak dobrze pujdzie nawet nieweim czy 300 walnie to z czeego on bedzie expiil z bolt popatrzcie na to z tej strony a nie kazdy pisze ze udupili sorka i druida zrobili tylko to ze na mniejszym lewelu bedzie sie szbciej expic i moim zdaniem najlepszom zeczom kturom mogli by zrobic to to ze za bp sd placilibysmy w sklepie jakies 2k to by kazdy wychodzil na plus jak dawniej tylko ze wolniej by expil
AraxivonL is online now Report Post Edytuj/Usuń Wiadomość
Różnica czasu wynosiła 1.5h na korzyść druida.
1.5h jest niemiarodajne, ile to bylo ? 30 min vs 2 godziny czy 5.5h vs 7 ? Widzisz roznice ?
JazzCaffe
01-07-2007, 20:56
LOL wow LOL! Najtem za free się nie leje. Wiecie jak dłógo trzeba skillować, żeby wbić te 80/80 najtem, żeby hity ładne były? Nic za darmo. Najtem się wychodzi z ruuka, kupuje się jak się da najlepszą tarczę, żeby potworki za dużo Cię nie hitały i idzie się wbijać jakiegos przyzwoitego skilla. Sorcem wyłazisz i idziesz po pierwszego wanda za free i idziesz na expa, zarabiasz i do 30 lvla masz prawie 0 waste -.-
Fejkowiec
01-07-2007, 21:01
Kiedys paladini odchodzili i profesja przeżyła.
Nie srajcie ciagle, zmiany widac dopiero powyzej 100 lvla, a tutaj w wiekszosci pisza 60 lvle, ktorym hity zmniejszyly sie o max 1/3. Zalosne.
KalasantyX
01-07-2007, 21:24
@up
Niemożliwe jest, żeby sorc na 60 lvl stracił 1/3 siły magicznej nawet przy 0 mlvlu. Baa, nawet MDW nie stracił tyle.
A oni "srają" bo przecież będą później mieli (?) takie pro evul levele, że im Cipsoft zepsuł świat...
Wg mnie w tej grze nie chodzi o to kto szybciej expi, ani o wasta na expie, ani kto tam ma lepsze hity tylko o zabawę... Dla mnie im trudniej coś przyszło tym więcej uciechy to sprawia. Baa, może dlatego przed update zacząłem grać sorciem? A najważniejsi są oczywiście ludzie w tibii. Łażenie z kumplami gdziekolwiek na prawie cokolwiek rządzi...
Największy problem tej gry to przeludnienie. I dziwne, że masowe odejścia tego nie załatwiają.
Baa, po update moim pallkiem wyciągnąłem best hit z bolta 256, a z 5 power boltów, które miałem jeden wszedł za 302... Sorc przestał być profesją, która najmocniej wali bez jakichś giga kosztów, ale nadal wali pewne, statystyczne obrażenia.
Zresztą sądzę, że to wszystko sprawka CipSoftu, który chce, żeby więcej knightów i pallków kupiły pacc. A w następnym update zapewne znowu sorców zachęcą do gry...
Btw. Przed updatem czytałem o fluidach poprawiających mlvl i inne skille, wie ktoś o nich coś więcej?
Ok, ktory to juz bedzie taki post.
Do wszystkich evul kina. Czytam tak te tematy i caly czas jestem zdziwiony.
Czy wy naprawde nie rozumiecie ze sorców wcale nie denerwuje ulepszenie knigta? Naprawde mi to nie przeszkadza! Owszem, knightci mieli gorzej ale knightem dalo sie spokojnie grac! Sam mam knight 51 lvl i zrobilem go bez najmniejszego problemu! Sorcem za to gralem jeszcze za czasów tibi 7.4, niektórzy wiedza o co chodzi: bicie z broni do 50 lvla :).
Druga sprawa.
Mowicie ze teraz sorcem trzeba wbijac mlvl, a czy przed upem nie trzeba było? Czy jako 150 ms niepowinienem miec czasem 120 mlvla? Skoro mlvl wbija sie łatwiej niz skille? Czy sorc to naprawde profesja dla nieroba ktoremu sie nic nie chce? Zauważcie ze zeby bic z tego exori visa trzeba byc caly czas czujnym, a nie, jak knight, spać przed komputerem.
Nastepna rzecz.
Mówicie ze sorcowie mieli lepiej bo mana odnawiała sie 4x szybciej. Przepraszam ale czy czasem knight tez nie ma 4x szybciej odnawiajacej sie many?
Zastanówcie sie co piszecie, sorc w tym update został skrzywdzony jak nigdy. Mimo ze knight był słabszy to nigdy nie był pogarszany!
Moim zdaniem naturalna rzeczą w grach RPG jest to ze postacie magiczne są najsilniejsze! Knightem expi sie najłatwiej, minimalne straty, prawie zawsze duzy profit. Natomiast sorc to początkowo wielka męczarnia, za to później wielka siła. Nie myślcie, ze po dodaniu różdżek one same za nas expią!
Niemożliwe jest, żeby sorc na 60 lvl stracił 1/3 siły magicznej nawet przy 0 mlvlu. Baa, nawet MDW nie stracił tyle.
Śmiem twierdzic ze stracił więcej. Ja przy 153 lvlu i 75 mlvlu posiadam obecnie 71% poprzedniej siły. Czyli osłabiono mnie o prawie 1/3
muwicie ze udupili sorkow i druidow ale to nie prawda popatrzcie na to 2 strony taki seromontis ktury dotychczas bil max 500-600 teraz bedzie bil za 100 max i jak tez ma taki knight expic z miecza tylko, a paladyn ile 200 lvl walnie z sd 300 moze max jak dobrze pujdzie nawet nieweim czy 300 walnie to z czeego on bedzie expiil z bolt popatrzcie na to z tej strony a nie kazdy pisze ze udupili sorka i druida zrobili tylko to ze na mniejszym lewelu bedzie sie szbciej expic i moim zdaniem najlepszom zeczom kturom mogli by zrobic to to ze za bp sd placilibysmy w sklepie jakies 2k to by kazdy wychodzil na plus jak dawniej tylko ze wolniej by expil
AraxivonL is online now Report Post Edytuj/Usuń Wiadomość
Kurde zobaczylem "muwicie przez u luz zobaczylem "ktury" przez u juz zabolalo zobaczylem "pujdzie" to mnie zgielo ale nie w tym rzecz
czytalem do pujdzie przez u otwarte i same bzdury z czego on po 500-600 bil bo nie zrozumialem z lapy > a tera za 100 ? pomysl troche zanim cos napiszesz.
--Cienius--
01-07-2007, 21:55
bosh jak knightci mieli zle to sorcowie nie narzekali.
Dla mnie sorc powininen bic najmocniej ale...
To jest nie sprawiedliwe jak solo expi na dlach dragach na mniejszym lvl uz fisa. Teraz knightci bija troche mocniej.NIE ROZUMIECIE GLUPIE DZIECI VISA ZE KNIGHT BYL CZOLGIEM LUB PARCELEM KTOREGO POTWORY NIE MOGLY PRZESUNAC NA SORCOW?
SKonczcie lamentowanie mieliscie swoje 5 min teraz zaczyna sie era najtow
SKonczcie lamentowanie mieliscie swoje 5 min teraz zaczyna sie era najtow
Wyrównanie profesji nie może polegać na tym, że skoro jedni mieli poprzednio lepiej to teraz drudzy będą mieli lepiej, a ci pierwsi gorzej. No chyba, że jesteś durny i choci ci o rujnacje magów:confused:
Awww.
Profesje magiczne narzekają, że osłabione. Profesje niemagiczne cieszą się, bo sporo dostały. Każdy tu przedstawia swój osobisty punkt widzenia, a i tak każdy będzie grał tym, kim najbardziej mu się podoba. To, że postacie magiczne zaczęły odchodzić znaczy tylko i wyłącznie o ich stosunku do Tibii. Najprawdopodobniej powergamerzy.
Wy mówicie o zbalansowaniu profesji. Nie dość, że jest to nierealne, to imho nikomu nie wyszłoby na dobre. Powołujecie się na papierowe RPG - zapomnieliście chyba, że tam gra się drużyną. A żeby być naprawdę silna, drużyna musi być zróżnicowana.
Do czego zmierzam?
Zwróciliście może uwagę na na ankietę na tibia.com, w której jesteśmy pytani "Czy lubicie grać w party?" Może szanowne CIP'y mają zamiar zmienić nieco reguły gry i nastawić ją bardziej na współpracę i zabawę w drużynie. I wtedy powinno być tak jak w papierowych RPG-ach - blokujący knight, ofensywny sorc, supportujący druid i dystansowy shooter.
Wyrównanie profesji nie może polegać na tym, że skoro jedni mieli poprzednio lepiej to teraz drudzy będą mieli lepiej, a ci pierwsi gorzej. No chyba, że jesteś durny i choci ci o rujnacje magów:confused:
Witam wszystkich forumowiczów ponieważ jestem tu nowy. Chciałem wtrącić swoje 2 grosze. Właśnie nie wiem kto tu jest durny?? Na ten update najci i palkowie dostali więcej, a na następny ( co już Cip Soft zapowiadał ) Sorcowie i druty dostaną coś nowego.. Płaczecie jakby nie wiadomo co się stało, a i tak najt nie ma szans z sorciem na podobnym lvlu..
krzysheak
01-07-2007, 23:17
No kur*a ( nie przeklinam tylko ze wzgledu na obecnosc tibia.pl supportera (stan na 22:00 :P) )
Nie moge z niektorymi ludzmi, to po to ja place 90 zl zeby miec fun raz na 2 lata, no ludzie juz skonczcie z gadaniem takich glupot, to co zrobil cipsoft to totalne dno, dali knajtom za wysokie hity, od 50 lvla wlasciwie mozna expic na dl z dobrymi skillami (jest to mniejwiecej tak oplacalne jak expienie z visa na hydrach z blokerem na 90 lvlu przez ms) a do tego hity sorca to po prostu zenada.
Tibia zmienila sie w cos na ksztalt ots, kazdy moze wbic 1kk expa bedac knajtem i majac blackd oraz troche kasiorki. Pomijam juz kwestie ekonomiczne ze knajt np. ze knajt zarabia 2x wiecej kasy niz zarabial a sorc traci 4x wiecej tego co zarobil przedtem.
Jak dla mnie wogole pomysl z test serverem po update to kompletny absurd, bo generalnie test server z samej nazwy jest po to zeby cos testowac a testuje sie zwykle przed wypuszczeniem czegos w szersze grono. Cipsoft powinien wreszcie zaczac wiecej myslec o samej grze a nie o kasie ktora trzepie na 75 tys. osob kupujacych premmy.
1.5h jest niemiarodajne, ile to bylo ? 30 min vs 2 godziny czy 5.5h vs 7 ? Widzisz roznice ?
6.5 vs 8
Ale druidem jeszcze po manasy chodzilem, i loota odkładać.
@JazzCaffe
Gdzie ty masz zero waste??
@down
Dla kilku osób jest to problem :) znam wiele osób które sie nad takim lvl długo męczyły :)
Wiecie co wam kurwa powiem ? cioty jestescie i tyle ...
O jezzu zamiast 200 z beama wale 180 no zesram sie zara... PLakac to moga 150 + a nie wy , polowa z was nie ma naet 40 lvla pewnie i sracie..
Knight jest latwy ta?
Nie wydaje kasy ta?
Dobra... mfy dla sio - czesto sie nie zwraca
Wbij 80 skilla to pogadamy =] co nie jest łatwe chyba ze dla botterow to ,i,
Knight exuruje sie po 10 -.- a Sorc? po 60 z czego ma qrwa 400 hp -.-
i co ze ma duzo hp ?powiedz m na jakim lvlu ssolujesz demona knightem a na jakim sorrcem ?
Sorry ale przez 10 lat krolowali magowie , to sie w koncu musialo zmienic..
Rozumiem takiego mdw ktory nie gra .. bo zamiast 1.6 k z sd wali po 900 ^^
Ktos tam napisal ( chyba borucao ) ze trzeba wbic 33 lvl zeby miec wanda co jest niby trudne .. sory ale jezeli ktos tu ma problemy z wbiciem 33 lvla to w ogole sie tu nie powinien wypowiadac bo co mu update szkodzi ?-.-
juran_se_spychowa
02-07-2007, 00:44
ktoś tam powiedział, że on płaci ciężkie pieniądze, placi wymaga- i dobrze ale popatrz, jak by CIPsoft mial sie stsowac idywidualnie do karzdego gracza to popatrz ;)haos. A do pacc nikt cie nie zmuszal -.-
Teraz wychodzi na to ile ludzi gralo sorcererami na siłe.
Ja grałem palkiem zawsze czy było ciężko czy nie bo lubie tą profesje i będe grał palkiem zawsze. Sorecererami grało dużo ludzi bo to BYŁA najleprza profesja gdyby ktos naparawde cenił maga tak jak ja cenie palka napewno nie przestal by nim grac nawet w trudnuch czasach.
Maciasty
02-07-2007, 10:31
i nie ma sie co dziwic ze odchodza, to chyba normlane taki sorc 250 przed update walil z sd 500 a teraz 300 to jasne ze sie postacia magicznym nie chce grac bo nie sprawia im to przyjemnosci
Teraz placza tylko dzieci rozdzek i visa
Dawniej vis kosztowal 40 gp i szlo sie z war hammerem do 40+ lvla na roty i sie klepalo runy 2 dni zeby isc na cos lepszego wiec i tak macie dobrze i uspokojcie sie juz :* no juz jestem przy was
http://erig.net/top500-hist.php
spojzcie se na exp np. mdw i tripidy xD
Przecież to jest kwestia kilku tygodni, jak zobaczycie News'a na www.tibia.com o update z aktualizacjami dmg. CipSoft nie jest taki głupi, 90 % h lv sorcerow i druidow protestuje i przestało grać, co za tym idzie? Że Sorcer i Druid najczęściej kupował pacc'a a knight'om i paladynom nie jest potrzebne do jakiegoś tam lv, więc jak by nic nie zmienili to firma CipSoft GmbH za jakiś miesiąc, dwa - bankrutuje, i nie będzie istnieć taka gra jak Tibia.
Ale się rozgadałem :)
Przecież to jest kwestia kilku tygodni, jak zobaczycie News'a na www.tibia.com o update z aktualizacjami dmg. CipSoft nie jest taki głupi, 90 % h lv sorcerow i druidow protestuje i przestało grać, co za tym idzie? Że Sorcer i Druid najczęściej kupował pacc'a a knight'om i paladynom nie jest potrzebne do jakiegoś tam lv, więc jak by nic nie zmienili to firma CipSoft GmbH za jakiś miesiąc, dwa - bankrutuje, i nie będzie istnieć taka gra jak Tibia.
Ale się rozgadałem :)nareszcie madra opinia xD
Weś mi niemów że najt coś traci jak atakuje -.-'' i co że wytreni ten 80 sf a puzniej co niemusi trenic bo wali powyzej 150 ;/
taki sorc/druid musi co chwile trenic mlvX(X(
Teraz knight na 50 lvlu idzie na dragi bo mu ulepszyli hity.
Mag na 120 lvlu idzie na dragi bo mu pogorszyli hity.
Teraz wystarczy to połączyć ... N/C
Krzysiekkrzysiek
02-07-2007, 12:06
Ale się rozgadałem :)
Sorcow juz nigdy nie ulepszą - nie masz co marzyć :]
Cipy nic nie obchodzi to, że odchodzą hlvle - dla nich liczy się to , że teraz wielu knightow i paladynów kupuje pacc , czyli update im sie opłaca .
Duch Niespokojny
02-07-2007, 12:30
Najśmieszniejsze jest to, że przez ten update z gry odchodzi... Seromontis
@Krzysiekkrzysiek:
Weź naucz się angielskiego, wejdź na www.forum.tibia.com i poczytaj. Jak nie wiesz o co chodzi to się nie odzywaj. CipSoft już się przygotowuje do update, który będzie tylko związany z DMG, będzie on, góra za 2 tyg.
Nacpany_Wlodek
02-07-2007, 13:29
@2xup
Bo Seromontis to nie jest dzieciak, który się podjarał, że nastała "era najtuff". Po prostu wyraża żal, że teraz 100+ rycerz jest w stanie wykręcić exp jak on sam. Wcześniej było widać, że to on jest najlepszy, a teraz wystarczy spojrzeć na erig.net i wyciągnąć wnioski. Zresztą wielu rycerzy też odchodzi, przypomina mi się jakiś rycerz z Calmery (nick zapomniałem), który odchodzi po tym, jak przeszedł poh dragon lair solo tracąc 4 uhy i nie widzi motywacji w tak łatwej gierce.
Update'y w przeszłości zrobiły za silych postacie magiczne to fakt, i należało się wyrówanie, ale nie "kiedyś sork i druid byli dobrzy, to teraz odwracamy role". Zresztą zobaczcie comment Cachero.
Malkowicz
02-07-2007, 13:39
Apel nic nie zdziała.
Złoty007
03-07-2007, 22:48
Jeszcze nikt tu nie powiedział, że Ek, a nawet Rp(z wysokim poziomem) mogą bloczyć potwory typu Orshabaal.....(można posępić na loota:D)
@offtopic
Najbardziej mnie śmieszy jak to wielce 30 lvl wypowiadają sie na temat. A bylo wyraźnie wskazane ze MS/ED do poziomu 50 nie odczują wiekszych zmian, więc wszystkim którzy tego update nie przeżyli "na własnej skórze" już podziękujemy.
Szybki'lols
03-07-2007, 22:57
Ja po update wróciłem do gry druidem. Bardzo się cieszę, że jest tylu knightów, bo moje UHy schodzą jak ciepłe bułeczki po bardzo fajnych dla mnie cenach B)
I ta odpowiedz mi się najbardziej spodobała niby druids sux a tu popatrz?:)
Przynajmniej chłopak się nie załamał jak inni...
Wiecie co wam kurwa powiem ? cioty jestescie i tyle ...
O jezzu zamiast 200 z beama wale 180 no zesram sie zara... PLakac to moga 150 + a nie wy , polowa z was nie ma naet 40 lvla pewnie i sracie..
Knight jest latwy ta?
Nie wydaje kasy ta?
Dobra... mfy dla sio - czesto sie nie zwraca
Wbij 80 skilla to pogadamy =] co nie jest łatwe chyba ze dla botterow to ,i,
Knight exuruje sie po 10 -.- a Sorc? po 60 z czego ma qrwa 400 hp -.-
i co ze ma duzo hp ?powiedz m na jakim lvlu ssolujesz demona knightem a na jakim sorrcem ?
Sorry ale przez 10 lat krolowali magowie , to sie w koncu musialo zmienic..
Rozumiem takiego mdw ktory nie gra .. bo zamiast 1.6 k z sd wali po 900 ^^
Ktos tam napisal ( chyba borucao ) ze trzeba wbic 33 lvl zeby miec wanda co jest niby trudne .. sory ale jezeli ktos tu ma problemy z wbiciem 33 lvla to w ogole sie tu nie powinien wypowiadac bo co mu update szkodzi ?-.-
Moge Cię o coś zapytać??
Ty jesteś pojebany na maxa??
No jasne..magowi królowali 10 lat ciekawe jak jak w tibi 7.5 jeszcze różdzek niebyło i było mało magów z 50 lvl...
Magowie latali z knight axe / war hammer na retwormach a knightowie już na czymś lepszym .. -.-
Sorków udupili już na maxa .. -.-
Ciekawe jak za 2 lata będzie.
Wyobrażam se to, jeszcze napewno osłabią knightów i paladinów o 50% tak jak maga ...
Sorcom dodają rużdzki i będą znowu najlepsi.
Ehh,ta tibia podobna już do otsa ...
Każdy newbie Ci tera knightem wbije 30 lvl -.-
Dobra ja lece narq
Duch Guardi
04-07-2007, 00:49
ja przed update miałem waste i rzadko wychodziłem + podczas expienia w kasie za mf ,teraz po update to totalnie mam pieronowy waste już nic nie zarabiam -.- samemu już rozmyślam przerzucenie się na knighta :(
down#
ciekawe jaką jest twoja postać knight z skillami 49/48 ? na 18 lvl
Duch Niespokojny
04-07-2007, 06:19
Bo Seromontis to nie jest dzieciak, który się podjarał, że nastała "era najtuff". Po prostu wyraża żal, że teraz 100+ rycerz jest w stanie wykręcić exp jak on sam.
To mnie akurat nie martwi. Widocznie Cipsoft (słusznie zresztą) stwierdził, że gdzieś ten wyścig szczurów musi się skończyć i nie ma sensu, żeby po Tibii biegali Terminatorzy na 500 lvl, dla których solowanie PoI questu to kaszka z mleczkiem. Być może starają się z powrotem zawrócić Tibię z kierunku bezmyślnego powergamingu w stronę RPG, chociaż w to akurat nie bardzo chce mi się wierzyć...
Inną sprawą jest natomiast tzw. balans postaci. W to, że profesje magiczne są teraz słabsze od rycerzy i paladynów nikt przy zdrowych zmysłach chyba nie wątpi. Można by to jeszcze przeboleć biorąc pod uwagę niedawny okres świetności magów i ich olbrzymiej przewagi nad profesjami "fizycznymi". Problem jednak w tym, że teraz ta nierówność wydaje się o wiele większa niż przedtem.
Krzysiekkrzysiek
04-07-2007, 10:28
Miną 2-3 tygodnie - wszyscy sie przyzwyczają, noobki z tibii 7.5 odejdą i będzie spokoj bo jak narazie to sie o wszystko kłócicie :]
Idzcie na dwór, ucuncie Tibie z komputera i bedzie lux
Rafals from hell
04-07-2007, 17:33
To jest tzw. GŁUPOTA!!!! X(
Profesje magiczne odchodzą, bądź narzekają, bo zostały osłabione. Ten update moim zdaniem należy do najlepszych update jakie kiedykolwiek wyszły i nie dlatego, że gram knightem, ale dlatego, że zostały wyrównane profesje. Wystarczy spojrzeć jak Tajfun, czy Mateusz Dragon Wielki szybko wybili w level, co zagwarantowały im wcześniejsze updaty. Jeszcze wyrównanie druida z sorcererem i tibia będzie przyjemniejsza.
Na koniec dodam jeszcze, że większość profesji magicznych odchodzi z tego względu, że przestali już królować, a walka będzie teraz bardziej wyrównana. Wcześniej dla przykładu: 60 MS bez problemowo mógł ubić nawet 80 EK i to były fakty...
Radas123
04-07-2007, 20:41
Tak to praWDA tibia zaczyna spadac na psy ale i tak wiekszosc zostanie i bedzie gralo w tibie nawet jak zrobia totalne gowno z niej ale i tak zawsze bede gral juz sorcererem na dobre i zle. Walic cip softX(X(X(
Rafals from hell
04-07-2007, 20:46
Tak to praWDA tibia zaczyna spadac na psy ale i tak wiekszosc zostanie i bedzie gralo w tibie nawet jak zrobia totalne gowno z niej ale i tak zawsze bede gral juz sorcererem na dobre i zle. Walic cip softX(X(X(
Widać jesteś bardzo zdesperowany... z stylu twojego pisania wynika jedynie to, że jestes postaią niskolevelową... zapewne srokiem, albo druidem i narzekasz ,że was osłabili... Ale ty nawet nie masz prawa odczuć zmniejszonych obrażeń.
Radas123
04-07-2007, 20:49
Tak to ciekawe czemu bo jestem postacia na 120 lvl i nie pisz skoro nie wiesz kim jestem ;) ale masz racje bo jestem magiem i troszke zdesperowany bo nie wale juz tak jak do tej pory i mam spore problemy zeby wziasc 4 dl na ryj tak jak kiedys moglem a tera huj juz mnie jebia.....
Samo update podoba mi się, jednak trochę przesadzili z obniżeniem hitów u sorków i druidów, wystarczyło dodać hity pallom i knightom i byłby good :).
up Zostaje zacisnąć zęby i grac dalej miejąc nadzieje, że dodadzą sorką i drutom
coś nowego co ułatwi expienie ( może mniejsza cena run )B)
Knightom to sie nalezalo , ale pallkom jakos srednio
Ale sorcom mogli zostawic DMG a knightom i pallom niech zostanie jak jest obecnie ;] to by bylo dobre
Nacpany_Wlodek
04-07-2007, 22:31
Jak to Duch Niespokojny napisał, dobre są starania by obniżyć powergaming, a wzmocnić stronę RPG, tylko jak to zwykle CIPsoftowi udało się to połowicznie.
Obniżenie mocy magów do takiego stanu >> niech będzie
Obniżenie mocy magicznej paladynów i rycerzy( bo w końcu to nie magowie), a dodanie nowych "bajerów" w stylu "bumerang">> dobrze
Ale po chuj takie ich wzmocnienie? Teraz miejsce tych pg magów zajęli rycerze i paladyni. Nie mam nic przeciwko szybkoexpiącym rycerzom i palkom, ale ta gra powinna stawać sie trudniejsza, a stała się tylko dla czarodziei i druidów (oczywiście h-lev), natomiast rycerze i paladyni dostali "easy mode on".
Ten update na serio zrąbał magów. Wielka szkoda, że tak wielu EK tego nie pojmuje i na dodatek ma jeszcze czelność twierdzić, że to bardzo dobrze, że profesje magiczne zostały najzwyczajniej w świecie zniszczone. Do wszystkich zacieszających z powodu imbalansacji: Jesteście ciołki i głupie kasztany. Nara
Duch Niespokojny
05-07-2007, 03:22
Wcześniej dla przykładu: 60 MS bez problemowo mógł ubić nawet 80 EK i to były fakty...
Fakty prosto z OTS, dodajmy.
Wiesiek787
05-07-2007, 04:04
Ten update na serio zrąbał magów.
Z tym się moge z tobom zgodzić :D
Wielka szkoda, że tak wielu EK tego nie pojmuje i na dodatek ma jeszcze czelność twierdzić, że to bardzo dobrze, że profesje magiczne zostały najzwyczajniej w świecie zniszczone.
1.Ciekawi mnie czemu wspomniałeś o Ek zwykły knight się już nie liczy?
2.Wybacz ,że mam czelność tak twierdzić ale czy nie uwarzasz ,że profesje magiczne przed update miały zbyt łatwo poruwnując do knighta/pala?
3.profesje magiczne zostały zniszczone???więc runy bendziemy musieli kupować tylko w sklepie szkoda ;/
4.Czy ty aby nie przesadzasz??
Do wszystkich zacieszających z powodu imbalansacji: Jesteście ciołki i głupie kasztany. Nara
Więc przez to ,że ciesze się z tego ,że w końcu muj knight zadaje więkrze obrażenia jestem ciołkiem, głupkiem i kasztanem???
Tak wynika z twojej wypowiedzi a poza tym wiem ,że z pogarszaniem magów/drutów przesadzili troche ale skoro palkowie musieli podnosić swoje ŁAMIĄCE się bronie a knighci musieli się pogodzić z tym ,że są niejako mięsem armatnim. To teraz profesje magiczne mogom się troche pomęczyć
JAvAL666
05-07-2007, 05:34
Tak wiem to jest bardzo uciezliwe ale niech profesje magiczne walcza a nie ze odchodza :D
chociaz sam gram dalej(171 ed) w 100% rozumiem i popiram odchodzących...dlaczemu? ludzie są ŹDZIEBŁO zbulwersowani tym że cofnieto ich nieraz o nawet poand 100 lvli ...i nimoga juz osiagnac poraktycznie wikszych hitow teraz lvl o niczym nieswadczy TOTALNIE 90 sorc/ed ma taki hity jak ja...a ja mam niewle mniejsze od 250 ed ...zal a co do tego ze KNIGHCI MIELI KJIEDSY TAK STRASZNIE ZLE bullshit dowod? top 500 pg z przed upa ponad 260 ludzi bylo knightami /palkami reszta to duridzi i sorkowie skoro byli tka udupini czmu bylo mniejwiecje po rozno? luknijcie top 500 za 2-3 michy ja sam nieliczena to ze sie na nim utryzmam dluzej niz 2-3 tygle juz spadlme chyba o 30+ mijsc
Z tym się moge z tobom zgodzić :D
Więc przez to ,że ciesze się z tego ,że w końcu muj knight zadaje więkrze obrażenia jestem ciołkiem, głupkiem i kasztanem???
Tak wynika z twojej wypowiedzi a poza tym wiem ,że z pogarszaniem magów/drutów przesadzili troche ale skoro palkowie musieli podnosić swoje ŁAMIĄCE się bronie a knighci musieli się pogodzić z tym ,że są niejako mięsem armatnim. To teraz profesje magiczne mogom się troche pomęczyć
pomijajac fakt ze WY (pale i knighci) zawsze mieliscie hp capa shieldinga terazmaciejeszcze hity a my NIC to jst luzik ale co tma mentalnosc polakow NIECH TERAZ ONI SIE POMECZA rox :) a co do miecha armatnioego...o wybiedni:( na hunt najmniej wydawali a loot po rowno dla wszystkich;/ to takie ni fair w stosunku dla was;/ widizsz to co bylo przed upem ,, kazda sytacja miala swoje plusy i minusy, jesmte za tym co zrobili palkom i knightom ale w zadnym badz razi zmniejszenie nam dmg nie jest balancingiem, teraz zeby zbalansowac postacie musza nam dac hp capa i shielding( tylko niech nikt mi nimowi TY MASZ MANE!!!!!!11111111ononeonetwo-co mi po niej? mam porawe 5k nigdy btyle misie nieprzydaje jedynie wygoda nimuszemanasowac co chwial...na ms przeciez nieboje bo to waste jak h...) i co nam wtedy zostanie? zrobinie 1 profesji w grze? hah paranoja,a co do tego ze mielismy wieksze hity od was...w koncu jestesmy shooterwmi chyba nie? powiesz mi do czego teraz potrzebne magiczne profesje?
wojny?nie
hunty?nie poco solo palek i knight moze anawet jak by to taniej wychodzi knight + palek lub 2x ktores z nich
runy? tak , po upi zostalismy rune makerami niczym wiecej : )
S.T.E.K.
05-07-2007, 07:38
Jesteście śmieszni. Jak zawsze patrzycie tylko z jednej perspektywy na update. Jest źle bo wam coś zabrali/obniżyli. A weźcie pod uwagę jak ciężko teraz będzie knightom skillować. Jedyny dobry sposób to monk (biedne non-pvp serwy) albo slime (jw.). Jak napisał ktoś na samym początku: knight żeby mieć takie hity musi ciężko trenować. Kiedyś magiczni mieli w plecy bo mogli bić mlvl tylko poprzez robienie run/exurę pod dp. Teraz mogą to robić chodząc z laskami i bijąc lvl jednocześnie. Już od 8 lvla, tymczasem nasz biedny knight musi walić cały dzień trolla żeby móc podejść choćby do warriora. NIE PATRZCIE NA HITY Z PERSPEKTYWY NAJSILNIEJSZYCH KNIGHTÓW BO SĄ TEŻ SŁABSI.
A jak wam się nie podoba to droga wolna, więcej respów będzie wolnych.
@edit
A może właśnie o to chodziło w tym update? Knight może być teraz bardzo silny, ale będzie go to kosztować ogrom czasu.
Krystian-Wielki-Owner
05-07-2007, 07:52
ta, ten update to niezamądry pomysł... ( chociaż sam gram knightem...)
Dirk Pitt
05-07-2007, 09:38
teraz zeby zbalansowac postacie musza nam dac hp capa i shielding
Pamientaj o jednym, nic nie musza.
top 500 pg z przed upa ponad 260 ludzi bylo knightami /palkami
zaden dowod.
przyjrzyj sie ilu z tych ludzi gra na Harmonii, Antice, Novie, zobacz daty utworzenia tych serwerow i, zakladajac ze sa oni jednymi z pierwszych graczy na serwie, przeanalizuj w jakim czasie zbudowali te postacie. EO jest na oko o polowe starszy od MDW, Taifun zrobil 200 w ilestam miechow, dla porownania na niektorych starych swiatach jak Lunara czy Valoria na pierwsza dwusetke musielismy czekac pare lat. Kilka wyjatkow niespecjalnie zdaje sie przeczyc regule - po update z mana sorce wyskoczyli pare dlugosci do przodu.
Kolejny temat graczy do lvl 50 o masowych odejściach:) Proszę was dajcie spokój:) Większość moich znajomych lvl 40-120 gra dalej i jakoś nie zamierza kończyć gry.
Rafals from hell
05-07-2007, 19:38
Tak to ciekawe czemu bo jestem postacia na 120 lvl i nie pisz skoro nie wiesz kim jestem ;) ale masz racje bo jestem magiem i troszke zdesperowany bo nie wale juz tak jak do tej pory i mam spore problemy zeby wziasc 4 dl na ryj tak jak kiedys moglem a tera huj juz mnie jebia.....
4DL na klate jak to łądnie brzmi... I DOBRZE!! Ile ty byś chciał??? Knight nawet teraz tylu nie wezmie jak nie ma naprawde wysokiego levelu.
A niech se odchodza :D
Powody odejsc sa 2:
1. Zfrustrowani highlevelowcy : walili hity po 1k+ teraz im to zabrano (placz) moga wyciagnac tylko 600-700 (placz) (nie mowie o ue)., ale to sie zmienia coraz wiecej wraca znow tych highlevelowcow do gry.
2. Zfrustrowane dzieci - kiedys multum dzieci gralo palkami (czasy gdy palek do 100 lvla byl najszybciej expiacym charem - np takie gsy walilo sie od 20 lvla) , potem grali najlatwiejsza bo najbezpieczniejsza profesja jaka jest knight ( to tez sprawa wzgledna jesli chodzi o to czy to byla najlatwiejsza profesja - ale z punktu widzenia dzieci ktore zadko dociagaly 80 lvla to i owszem) , potem wprowadzono rozdzki i wandy oraz tania mane dzieci przezucily sie na postacie magiczne ktore staly sie najlatwiejsze (szybki exp poczatek kazdego nowego swiata to 90% postacie magiczne , tani szybko i bezbolesnie - juz nie trzeba walic z run wystarczy wand albo pozniej podbiec do potworka jak kanight tylko zaspanowac z visa) , teraz dzieci wroca do palow i knightow wg uznania.
Tych nie uwzgledniam bo ci gracze zawsze beda grali na noob charach ewentualnie 100+ ale z malym haczykiem charach tymi profesjami ktorymi najlatwiej sie gra z powodu braku umiejetnosci.
Bloker_or_kurczaki
06-07-2007, 11:43
sory ze przerywam ale zapomnieliscie ze Knightci nie maja tak wcale dobrze bo maja bronie od lvl'a tu jest problem bo fire sworda mozna chyba uzywac dopiero od 30 lvl'a CYA pozatym CIPSOFT wie co robi i ma w dupie wasze poglady.
Myslicie "Ku*wa jeb*any Cipsoft specialnie to zrobil bo za dobrze mi sie gralo"
ludzie pamientajcie to nie jest ostatni update np.
wtedy sorcy i druidzi mieli najlepiej
teraz knightci i palkowie
a pozniej moze bedzie TY bendziesz mial super profesje CYA
filobossek2
06-07-2007, 13:54
Do tych co mówią, że magowi/druidzi płaczą mam taką cichą nadzieje, że w zimowym update to wszystko nam zrekompensują i zobaczymy kto wtedy będzie robił 50 postów dziennie bo potrzeba shotera...
Ktoś gdzieś mówił, Ze magowie/druidzi mogą robić runy przy robieniu m lvl'a a knightowie nic nie mają za skilowanie... Druidzi to może jeszcze tak po tym updacie, ale MAGOWIE ??? Ja bp Gfb który chodził za 3k po obniżce na 2k nie mogę sprzedać...
zapewne srokiem.
Ciekawe, doprawdy ciekawe.
Dobrze mi sie gra paladynem i czuje zwiekszone hity, ale to jest niesprawiedliwe dla postaci magicznych.Mogli ich nie ruszac.
Musieli ruszyc?
Czy wy nie kumacie istotnej rzeczy?
1. Zrownowazenie profesji = u postaci fizycznych - skile , u postaci magicznych - mlvl , a sila zwiazana z levelem rosnie wszystkim jednakowo.
(zauwaz ze keidys tylko postaciom magicznym rosla - jesli by zrownowazenie mialo polegac na tym ze w takim samym tempie postaciom fizycznym dmg z broni by rosl wraz z levelem to seromontis mialby z broni obecnie hity po 1k+? - czy to nie ots? )
2. Daltego wplyw levela na sile teraz wszyscy maja rowny ale zmniejszony i juz nie bedzie przegiec typu sd za 1,2k lub wiecej a demon na 6 sd ...
3. Zauwaz ze tibia to gra rozwojowa ktorej nie da sie przejsc - levele mozna wbijac w nieskonczonosc - byl raz problem EO ale przesuneli granice levelowa i pewnie jeszcze nie raz przesuna. 300+ bedzie coraz wiecej bo taka jest tendencja ktorej nie mozna zapobiec a za niedlugo mozemy zobaczyc nawet 400+ .
I co cipsoft mial zrobic z tym fantem - jesli sila sorcow (a przy twojej opcji zrownowazenia i reszty) rosla by wraz z levelem? Mielibysmy setki postaci za 2 lata bijacych demki na 3-4 hity obojetnie czy to sorc pal drut czy knight?
DLATEGOCIPSOFT DRASTYCZNIE OGRANICZYL WPLYW LEVELA NA SILE I ZROWNAL TEN WPLYW BY TAKI KNIGHT JAK JUZ WBIJE 100+ SKILA NIE EXPIL TAK SAMO NA 100 JAK I NA 300 LEVELU.
Hank Peterson
06-07-2007, 22:54
Co wy na sorkow narzekacie, ja swoim sorkiem 40 lvl 46 m lvl na tescie 35 palka ściągam na kilka sd, a on mnie z bolt max 40 walnie i ma problem bo po wystrzale bolt ma lekki exhaust na czary a ja z sd jakos 190 max walnalem... ^.- Marudzicie i tylko to moge powiedzieć. W Tibii 7.2 150 lvl bym niemożliwością, bo nie było żadnych wandów żadnych tanich MF, byli pazerni na pieniądze więc polepszyli sorca/druida a knight dostawal po dupie bo co mu z tej exury na dragach?? Tutaj role grają pieniądze więcej nic. Cipsoft jest za bardzo pazerny, ale z drugiej strony jest co raz więcej graczy i muszą byc co raz lepsze servery. Czy kiedyś była mowa żeby na jakimś serverze było 950 ludzi online?? Dobra mówcie sobie co chcecie ale na slabym lvl tak do 70-80 sorkiem nie ma co marudzic bo nie ma sie do czego przypieprzyc.
arni1990
07-07-2007, 04:03
zawsze po kazdym upie ludziska marudza ostatnio nie mówcie ze postacie magiczne mialy gorzej X(
fakt dla mnie balansacjia to to zabardzo nie jest bardziej by pasowalo "wynagrodzenie" za poprzednie 2 upy :o
no ale cóż za jakis czas znowu najty i pale beda plakac ze maja gorzej ze caly swiat jest przeciwko nim a cipy to juz wogule lubia ich torturowac ;(
:cup::cup::cup: a ludzi dalej w tibi przybywa :cup::cup::cup:
Ja tym upem to wogóle się nie przejmuje choć jestem druidem bez pacca a wiadomo druid bez pacca to już totalna klapa ale mimo to potrafie expić na guardach z tempest rodem solo bez summonów waste jest po każdym expieniu mniej więcej na 10k ok 1,2-1,5k kasy ale my druidzi mamy uhy i to une ratują nas przed bankructwem. Oczywiście na paccu nie ma takich problemów bo waste nie ma i jest bosko (wiem co mówie peninsula tombB) na paccu to nnie przeszkadza ci nic ani waste ani cap ktorego tak druidowi brakuje i ja nie wiem co druidzi tak sie ciepią na knightów i palów mi sie to nawet podoba bo lubie isc do kumpla i popatrzec na jego boskie hity hehehe o lol ale sie rozpisałem narqa all.
Ja niewiem oco wam biega też nażekałem że udupili sorców i druidów.
Ale po tym jak poszłem sprawdzic moje hity to żeczywiście sie ździwiłem omg.
POwiem wam że niejest tak źle kiedyś przed update potworom z woi(wand of inferno) zabierałem czesto po 70 a tera 68-67 i to niejest wielka róznica
nawet druta sobie jeszce zrobiłem :P
Powiem jedno:
SUX Update!
A ja przeczytałem dwie strony tego tematu i zwątpiłem, bo:
NIE MOŻNA MIEĆ WSZYSTKIEGO W JEDNYM!
- Chcecie mieć maszynke do kasy? Wybierzcie Knighta.
- Chcecie mieć super eFul szyPki exp? Wybierzcie Palka.
- Druid? Jest typowym UH makerem i Sioerem i nie uda wam się wbicie wysokiego lvla nim(chyba, że macie bardzo dużo samozaparcia i silnej woli). On po prostu nie jest do tego stworzony.
- Sorc? On powinien być mocny (NIE tak jak knight), ale i DROGI! Jak jest w innych RPG'ach (a przynajmniej jak powinno być)? Na sorca wydaje się najwięcej po to żeby było widać efekty. Przyzwyczajcie się do tego. Ten update był według mnie najlepszy. To tyle.
@up
popieram. masz calkowita racje.
moze i oslabili postacie magiczne ale sorc nadal jest dobry! moze juz nie jest takim kosiarzem jak wczesniej ale nadal jest bardzo mocny. powinno sie wybrac profesje ktora sie lubi i chce grac, a kazda ma swoje wady i zalety jakby nie bylo.
ja tam nigdy nie narzekałem na up daty, choć nie obraził bym się jak by zrobili up date do 7.6 :P,jest jak jest i trzeba grać dalej i się nie poddawać
AdasieqCukierkowyPalladyn
09-07-2007, 11:17
Przed Update zawsze brakowało pallów na desert questa,tera to chyba zabraknie
sorków i druidów :o
Moim zdaniem przesadzili tak obnirzac;( postaci magiczne
Danio1984
10-07-2007, 12:57
Co do balansacji postaci to faktycznie jest tragedia dla druidów/sorców. Może nawet bardziej dla druidów. Gram tą profesją od roku fakt expienie nią jest dość szybkie nawet po update ale na takich serverach jak PVP expienie to nie wszystko trzeba się również jakoś bronić przed ciągłymi atakami pk. Sorcerowie mają przynajmniej ue a druid nie miał nic i nadal nie ma a odkąd osłabili atak z run obrona stała się wręcz niemożliwa. Bo z czego zabije teraz takich pk z sd, z którego żałośnie walniesz teraz za nędzne 150 jak dobrze wejdzie, a może z exori vis z którego trafić nie jest wcale tak łatwo.
Mówicie, że wbić skille 80/80 knightem potrzeba mnustwo czasu a wbić 80 m level postacią magiczną to co uważacie że robi się to w 5 minut?
Jeżeli chodzi teraz o porównanie ataku 60 knight wali po 100 + przeciętnie faktycznie za darmo a postać magicza mająca niewielką ilość hp na 60 levelu płaci nie tylko za manasay które pomagają mu w leczeniu ale potrzebne są również do ataku to również za bardzo drogie SD których na zabicie takiego knighta potrzeba bardzo dużo ze względu na jego dużą ilość hp. Jedynym kosztem knighta w tym przypadku sa uhy, których zużyje niewiele. Więc teraz sami sobie porównajcie ok 15 bp manasów + kilkanaście bp SD, a knighta który po osbrażeniach z sd (ok 150) zużyje kilka uhów ze względu na duża ilość hp.
Więc zanim zaczniecie porównywać grę knightem i postacią magiczną zastanówcie się czy macie racje bo słabo mi się robi jak czytam te bzdury że to update wcale nie zniszczyło postaci magicznych. Pograjcie najpierw jedną i drugą profesją i zobaczymy co wtedy będziecie mieli do powiedzenia. W szczególności polecam servery PVP na których są ciagłe wojny i ataki pk.
Pozdro ;>
Tawer Redeye
10-07-2007, 13:08
Co do balansacji postaci to faktycznie jest tragedia dla druidów/sorców. Może nawet bardziej dla druidów. Gram tą profesją od roku fakt expienie nią jest dość szybkie nawet po update ale na takich serverach jak PVP expienie to nie wszystko trzeba się również jakoś bronić przed ciągłymi atakami pk. Sorcerowie mają przynajmniej ue a druid nie miał nic i nadal nie ma a odkąd osłabili atak z run obrona stała się wręcz niemożliwa. Bo z czego zabije teraz takich pk z sd, z którego żałośnie walniesz teraz za nędzne 150 jak dobrze wejdzie, a może z exori vis z którego trafić nie jest wcale tak łatwo.
Mówicie, że wbić skille 80/80 knightem potrzeba mnustwo czasu a wbić 80 m level postacią magiczną to co uważacie że robi się to w 5 minut?
Jeżeli chodzi teraz o porównanie ataku 60 knight wali po 100 + przeciętnie faktycznie za darmo a postać magicza mająca niewielką ilość hp na 60 levelu płaci nie tylko za manasay które pomagają mu w leczeniu ale potrzebne są również do ataku to również za bardzo drogie SD których na zabicie takiego knighta potrzeba bardzo dużo ze względu na jego dużą ilość hp. Jedynym kosztem knighta w tym przypadku sa uhy, których zużyje niewiele. Więc teraz sami sobie porównajcie ok 15 bp manasów + kilkanaście bp SD, a knighta który po osbrażeniach z sd (ok 150) zużyje kilka uhów ze względu na duża ilość hp.
Więc zanim zaczniecie porównywać grę knightem i postacią magiczną zastanówcie się czy macie racje bo słabo mi się robi jak czytam te bzdury że to update wcale nie zniszczyło postaci magicznych. Pograjcie najpierw jedną i drugą profesją i zobaczymy co wtedy będziecie mieli do powiedzenia. W szczególności polecam servery PVP na których są ciagłe wojny i ataki pk.
Pozdro ;>
1. Idioci małpoludy itd Kiedy ku*wa zrozumiecie że 80mlvl to nie 80 skill. 80m lvl więcej daje niż 80 skill.
2. Ta część upa jest po to żeby knight dogonił sorca
3. Do zakończenia balansu jest min 1 up
4. To tyle
Piotrek Marycha
11-07-2007, 00:04
Pozdro ;>
Nie odzywaj sie jak nie wiesz o czym mowisz...
mith_alinek
11-07-2007, 01:00
ja osobiście nigdy knighta którym gram za profke pokrzywdzoną nie uwazalem. Biło sie długo skille ale bardzo mi to nie przeszkadza poniewaz grac druidem próbowalem i mnie przerazaly problemy druidów z maną (caly czas brak). Uwazam ze utrudnienie grania magom nie jest uczciwe za to nie zgodzę się z tym co pisaliście ze to straszne i skandal ze palek ma takie tanie power bolt. A próbowaliscie kiedys skillowac palkiem!!? ja mialem kiedys palladyna i caly czas brakuje spearów 0 capa malo many brak strzal i ciągle wydatki. Palladyn był zanikającą profesją i ci którzy wytrwali mając nadzieje na leprze czasy otrzymali za to nagrodę
AldursWronka
11-07-2007, 01:36
2 lata temu grałem na Aldorze Knightem gra mi coś nie szła miałem 12 lvl i skille 46/48 zaczeli mnie pkować to przestałem grać w tibie.
Po 2 latach wrociłem grać ale na Celescie
Chara założyłem 1 dzień przed Update i wbiłem 8 lvl.
Wniosek :
1.Moj kolega jest Knightem i na zrobienie skilla 70/70 potrzeba 87 godzin
2.Uhy mozna opchnac za 3,2 max 3,5k a ihy po 1,2k
3.Knight bedzie chcial zaatakowac np. dargona a ty ustaniesz w przejsciu na 1 kratke walisz dragona a knight musi czekac bo walic twojego draga nie moze.
4.A czy wy druidzi i sorcerzy nie zapomnacie o kasie z ihów,uhów,gfb,hmm,i sd
5.Każda Postać jest dobra tylko ze liczy sie wybór i chęć gry nią każdy ma wady i zalety więc po co sie kłucić na zimowym updacie sie wszystko zbalansuje i będzie Git.
mith_alinek
11-07-2007, 01:52
kolo!!! sam napisales ze nie grales w tibie.
Więc nie wypowiadaj się na tematy o których chuja wiesz!
Knightem trzeba skillować dużo więcej...
Masz problemy ze draga nie mozesz bic jak ci staja w przejsciu ... A WCZESNIEJ NIE BYLO TAKICH PROBLEMÓW?????
A tym ze sorc i druid mają wielkie zyski z run to mnie kolo naprawde rozjebales prawie z krzesła spadłem...
Zrób se druida wbij jakis tam lev zebys mógł ihy robić i zrób backapcka..
po 1,5h męczenia się z maną i runkami idz i to jeszcze sprzedaj (1k)
Zeby zarobić 10k musisz się z tym męczyc 15 godzin!!!
Natomiast przez ten czas knightem wbiłbys z 20 lev( bo jestes noobem) zrobilbys desert questa zarobił 10 a kolejne 5 zebrał expiąc do tego desert questa. w dodatku idą ci skille przy ubijaniu potworób idzie ci exp i kasa tez a taki drut sie niemilosiernie męczy zeby te jebane ihy zrobic
arni1990
11-07-2007, 02:57
najbardziej rozzaleni sa madzy i druci z niskimi levelami zrobili sobie maga/druta zeby szybciej expic wykozystac to ze postacie magiczne byly lepsze a teraz po upie kiedy oni sa "słabsi" zrobil sie wielki rwetes ;(
a to ze chcieliscie wykorzystac to ze madzy/druci byli dużo silniejsi to jest git??X(
a skoro mówicie ze najcik i tak mial zawsze lepiej to dlaczego nie graliscie nimi co?!?! tylko robiliscie sobie maszynki do nabijania expa
ja nie narzekałem kiedy byliscie silniejsi tak jak ktos napisal wczesniej to nie koniec balansacji moze to zeczywiscie bylo po to zeby najci i palki podgonili??
a ze placzecie ze nie ma w top 300 expienia magów i drutów czyja to wina?? nie wierze ze mag czy drut po upie nie nabija juz tego 1.5 miliona zeby spokojnie znalesci sie na tej liscie
POCZEKAJCIE SYTULACJIA PO NASTPENYM UPIE MOZE SIE DRAMETRIALNIE ZMIENIC :)
Wiem ze nie rosnie szalenie lecz jakikolwiek wzrost nawet trudnodostrzegalny jest szalona poprawa w stosunku do tego co bylo przed up
I to bardziej w sensie psychologicznym , bo kazdy kina wiedzial ze jego sila atakow bronia bedzie wlasciwie stala w miejscu czyniac ta postac delikatnie mowiac maloperspektywiczna .
To wlasnie dzieki temu od 150 levela knighci stawali sie postaciami magicznymi klepiac all glownie z run : hmm , explo , gfb.
ja osobiście nigdy knighta którym gram za profke pokrzywdzoną nie uwazalem. Biło sie długo skille ale bardzo mi to nie przeszkadza poniewaz grac druidem próbowalem i mnie przerazaly problemy druidów z maną (caly czas brak). Uwazam ze utrudnienie grania magom nie jest uczciwe za to nie zgodzę się z tym co pisaliście ze to straszne i skandal ze palek ma takie tanie power bolt. A próbowaliscie kiedys skillowac palkiem!!? ja mialem kiedys palladyna i caly czas brakuje spearów 0 capa malo many brak strzal i ciągle wydatki. Palladyn był zanikającą profesją i ci którzy wytrwali mając nadzieje na leprze czasy otrzymali za to nagrodę
Racja, zgadzam sie z toba w 100%.Ja swojego palla mam jeszcze na dlugoo przed update tyle ze nim nie gralem ^^.Teraz od niechcenia robie lvl dziennie.
Czubek^^
13-07-2007, 00:45
2 lata temu grałem na Aldorze Knightem gra mi coś nie szła miałem 12 lvl i skille 46/48 zaczeli mnie pkować to przestałem grać w tibie.
Po 2 latach wrociłem grać ale na Celescie
Chara założyłem 1 dzień przed Update i wbiłem 8 lvl.
Wniosek :
1.Moj kolega jest Knightem i na zrobienie skilla 70/70 potrzeba 87 godzin
2.Uhy mozna opchnac za 3,2 max 3,5k a ihy po 1,2k
3.Knight bedzie chcial zaatakowac np. dargona a ty ustaniesz w przejsciu na 1 kratke walisz dragona a knight musi czekac bo walic twojego draga nie moze.
4.A czy wy druidzi i sorcerzy nie zapomnacie o kasie z ihów,uhów,gfb,hmm,i sd
5.Każda Postać jest dobra tylko ze liczy sie wybór i chęć gry nią każdy ma wady i zalety więc po co sie kłucić na zimowym updacie sie wszystko zbalansuje i będzie Git.
Jednym słowem omg :D
Sprzedać runy ;S
Buhahahahahahaha!
Ja jestem ms i runy sprzedaje sie cieżko lub wcale ...
Ale zeby sprzedawac SD po tydzien to przesada...
Witam wszystkich forumowiczów ponieważ jestem tu nowy. Chciałem wtrącić swoje 2 grosze. Właśnie nie wiem kto tu jest durny?? Na ten update najci i palkowie dostali więcej, a na następny ( co już Cip Soft zapowiadał ) Sorcowie i druty dostaną coś nowego.. Płaczecie jakby nie wiadomo co się stało, a i tak najt nie ma szans z sorciem na podobnym lvlu..
no tak oczywiscie taki 100lvl sorc spokojnie bez wiekszych problemow udupi 100lvl kina -.-"
taki kina bedzie lezal na glebie i rżał jak kon do poki nie uzna ze koncza mu sie uhy i warto by sie zmyc -.-"""
Tak tak Ci co mowia ze profesje sa wyrownane.
Posluchajcie, jezeli profesje bylyby wyrownane nie powstawalo by 10 tematow dziennie o "nieudanym update" chyba nie ? logiczne
Pozatym rozumiem Cie gremlin, z e-visa ladnie mozna siekac nawet lepiej od kinghta, ale hity paladyna Z DYSTANSU to jest przegiecie, praktycznie zero waste ze spearow.
dzisaj na stone tombie miezylem exp
Kumpel 30 palek wbil 35k/h tracac 30 royal spearow a mial z 5k na +
Ja 66 master z dsami -.- (nie mowiac o expeniu bez nich omg) zrobilem 40k/h tracac 7 bp mf / bp ih na dsy loot - 6k~
ZAAAAAAAAAAAAAL wbijam 100 lvl tym sorcem tylko bo to bez sensu grac dalej i czekam na up zimowy
Znubiale nieudaczniki z cipsoftu
Jejku!
Kiedy wy zrozumiecie, że "balansacja" wcale, a wcale nie miała na celu wyrównania siły profesji, a jedynie wyrównanie ich liczby na serwerach :/.
It's all.
Gracz-Pogromca
19-07-2007, 13:23
Moim zdaniem ten update byl udany :)
Sporo osob twierdzilo ze sorcem albo drutem lepiej sie gra niz najtem :D
Teraz sporo osob twierdzi ze palem lub najtem lepiej sie gra niz sorcem :]
Wiadomo! Nowe mozliwosci dla palow i najtow to ludzie chca nimi grac! Dlatego magiczne profesje odchodza B)! Ale nie na tym updacie tibia sie konczy! na pewno kiedys bedzie ulepszenie sorecerow i druidow to bedzie wiecej osob gralo nimi! Ja na przyklad zrobie se palka albo najta ale dalej jestem wierny mojej ulubionej profesji! Czyli sorcowi!
Nekro Simonus
Ziomwy update - ulepszenie sorców i druidów
Letni update - ulepszenie knightów i paladynów
to takie trudne do zrozumienia?X(
Przed update sorc/druid wzioł w łape wanda/roda i wymiatał:p Chyba najwyższy czas to zmienić?:)
thewojtek
20-07-2007, 16:50
popatrz na to z innej strony- co by bylo, jesli od poczatku tibi bylo tak jak teraz?
sorcowie grali by dalej, w przekonaniu ze kiedys nadejdzie ten dzien, w ktorym ulepsza ich profesje.
ale oczywiscie, jak ich udupili, musza grymasic ze ich hity sa mniejsze, a tak naprawde, nadal wiecej wala niz knight/pall na podobnym lvlu. przeciez zeby walnac z exori gran/assasin stara, takie palki/knighty tez musza zmarnowac mf/kase.
don- sam jestes zalosny. jezeli 900 z ue, to nadal mniej niz te wymeczone 400 z jakiegos mystic blade.
Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0 nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<
napisalem to tylko bo wkurzaja mnie wasze posty, nie chce zaraz widziec aa bo ty sork itp i tak mowisz bo teraz slaby jestes >,< jedyna rzecz ktora mi sie podoba w tym up to to ze wojny sa ciekawsze = ) i 130 kina juz cos znaczy a nie jak przed up ze 5 ms po 120 lv wpada i go zdejmuje na pierwsze combo >,<
Piotrek Marycha
20-07-2007, 17:13
Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0 nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<
Ale ty swoim uber 225 ek bedziesz mial problemy zeby zabic 60+ sorka, a ten 225 ms rozniesie 60 ek bez problemu...
walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach
WLASNIE, w 5 hitach!!! czyli 10 sekund, a sorcek walinie to jednym klikneciem, widzisz roznice?
napisalem to tylko bo wkurzaja mnie wasze posty, nie chce zaraz widziec aa bo ty sork itp i tak mowisz bo teraz slaby jestes >,< jedyna rzecz ktora mi sie podoba w tym up to to ze wojny sa ciekawsze = ) i 130 kina juz cos znaczy a nie jak przed up ze 5 ms po 120 lv wpada i go zdejmuje na pierwsze combo >,<
nadal jest chodzacym mwallem/potem*
(*- niepotrzebne skreslic)
2
@up
a ty wbijałes kiedys mlevel? wasz zakichany 70 skil to jakies 2 tygodnie najwyzej lub dobra, miesiąc, czy nawet dwa .....a 50 mlevel? pół roku?
pozatym porównaj sobie pacanie ksozt swojego dennego skilowania a koszt wbijania mlevela.
I wy - postacie niemagiczne przestańcie sie srać ze sorc i druid dostali różdzki i wy z płączem odeszliscie z gry bo waszych postaci NIE UDUPILI a jedynie dali sorcom i druidom to co im się należy - BROŃ. z jakiej paki sorc miał bic waszymi swordami? chciałbym widziec knighta który expi hmmami (samymi)
knight i paladyn nigdy nie mieli tak przesrane ,a to ze oszczep znika to wg mnie uczciwe bo pamietam kiedys cwaniaczki wyłaziliscie zx rooka ,kolega stawiał monka i 3 spearami wbijaliscie se skile na dystans 80. potem zaczeliscie sie pluć bo nie można było botów uzywać co? tak was to zabolało?
A to że broń rzucana wraca do własciciela to dla mnie bezsens ,z jakiej paki oszczep wraca? to jakis bumerang czy jak?
i jeszcze jedna ważna rzecz :
Z JAKIEJ PAKI DZIKUS Z OSZCZEPEM LUB RZUCAJĄCY KAMIENIAMI JAK JASKINIOWIEC MA BYĆ SILNIEJSZY NIŻ DOSTOJNY MAG?
50 mlevel? pół roku?
brazol ktory jak na razie najszybciej zdolal wbic 100 level ( cos kolo 21-24 dni ) mial ciut powyzej 50 mlvela.
pozatym porównaj sobie pacanie ksozt swojego dennego skilowania a koszt wbijania mlevela.
Czasowy ? znacznie wiekszy u knighta bo jesli chce trenowac skutecznie to w tym czasie nie expi. Pieniezny ? Sorc dobija manasami, jego problem zeby robil to w taki sposob zeby mu sie zwracalo.
knight i paladyn nigdy nie mieli tak przesrane
kwestia punktu siedzenia, ja np uwazam ze mechanika zadawania obrazen fizycznych przed update to jedno z najwiekszych ( jesli nie najwieksze ) przegiecie mechaniki sposrod wielu gier w ktore gralem na wysokim poziomie. Niedorzecznymi byly: minimalny dmg, niemozliwosc czesciowej odpornosci na czary ( czy vis wali ile wali w 90% stworkow, a z broni behemota nie utluczesz ) i tym podobne pierdolki.
Z JAKIEJ PAKI DZIKUS Z OSZCZEPEM LUB RZUCAJĄCY KAMIENIAMI JAK JASKINIOWIEC MA BYĆ SILNIEJSZY NIŻ DOSTOJNY MAG?
z jakiej paki ma nie miec mozliwosci szybkiego expienia ? Mag moze pokazac swoje w pvp, czemu w pve ma byc jedyna postacia nieograniczona niczym ?
sila postaci jako tako ma znaczenie w grach typu Baldurs Gate, gdzie operuje sie druzyna i kazdy ma swoje zadania. Warrior tankuje, priest leczy/ blessuje, mag nawala na odleglosc i nikt nie jest zbulwersowany ze robi pare razy wiekszy dmg. Gdyby kazdego z druzyny odseparowac i skazac na samotna gre postacie nie zrobily by absolutnie nic. Taki wlasnie model singleplayerowy istnieje w Tibii.
ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0
znajdz sobie w necie jakiegos screena z UE, policz krateczki na obszarze ktorych dziala ten czar. Porownaj z atakiem na pojedynczy cel knighta. Wez jakiegos znajomego EK z wysokimi skillami, zapytaj sie jaki ma procent missow w: GS, behemota, dowolnego grata z PoI, zapytaj sie ile jego ciosow jest blokowanych przez shielding potwora, zapytaj sie ile ( orientacyjnie ) procent jego ciosow stanowia trafienia ponizej 30% masymalnego dmg. Porownaj z dolnym/gornym dmg czarow i czestotliwoscia ciosow.
Tralalalala, kogo to obchodzi ;/
thewojtek
20-07-2007, 21:20
Ale ty swoim uber 225 ek bedziesz mial problemy zeby zabic 60+ sorka, a ten 225 ms rozniesie 60 ek bez problemu...
WLASNIE, w 5 hitach!!! czyli 10 sekund, a sorcek walinie to jednym klikneciem, widzisz roznice?
nadal jest chodzacym mwallem/potem*
(*- niepotrzebne skreslic)
hahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahahaha 225 ek rozniesie 100 ms jak psa a 225 ms moze walic ile wlezie w takiego 80 eka a ten bedzie stal i sie smial a przy farcie to i 60 przezyje jezeli sie umie grac (ja uwazam ze bym przezyl ; o) co to jest dostac po 500 max >,< hahaha
wlasnie 10 sekund a w tym czasie sork zwastuje przynajmniej 500 gp i kto wali z ue expiac na pojedynczych potworach, kina ma tez exori/exori gran ktore przy podobnym zuzyciu many zadaje podobne obrazenia, no wlasnie rycerz to rycerz co do wojen, powinien dumnie kroczyc w pierwszej lini przedzierajac sie do szeregow wroga siejac tam zamet i poploch (hahaha troche rpg)
200+ EK teraz spokojnie wezmie solo 60+ms/ed . Z tego co widzialem moim 77ek wale tyle z exori gran co 140 ek przed update :) . 200ek ~walil przed uptade z exori 350~, teraz sila czaru exori gran jest 2 razy wieksza .
Sorcerereq
20-07-2007, 22:04
Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0
ROTFL Dobre, dobre, Seromontis 305 EK ze skillem 100+ (nie chce mi się sprawdzać) walnął na TEST SERVIE ~700 max, a przypominam, że obrażenia zostały zmniejszone o 15%... Już nie wspominam, że te ~600 walnie raz na... miesiąc? A ile zwykły knight (80/80) ma puffów? Ile na zbroje potwora? Ile UH mu pójdzie na ubicie demona?
nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<
Tak, ale magowie płacą za hity w określonym przedziale, a nie za 60% nietrafień! Przypomne też, że z melee/bolta masz exhausted 2 sec, z visa 1 sec, więc i tak sorkowie wypadają lepiej! No i jeszcze ZAWSZE trafiają, a palkowie/najci mogą te 2 razy NIE trafić.
Osobiście mam najta 60 lvl, 79/80 i jakoś potrafię zauważyć, że na potworkach, które mają mało hp to knight zdobędzie loota, ale już na dragu może wafla sorcowi/drutowi pociągnąć.
200+ EK teraz spokojnie wezmie solo 60+ms/ed
Jeśli ms/ed stoi afk bez utamo vita albo jest baardzo daleko od protection, lub też robił lvl na bocie i nie umie grać.
Tak na oko 80% magów, co najbardziej narzekają na update, to ci, co nigdy nie osiągnęli nawet 50 poziomu doświadczenia profesją magiczną.
Yours Sorcer~
Gowikor15
20-07-2007, 22:06
Ja powiem tak ludzie nie wiecie co o jest mordowanie sie ze skillem ja odkad wyszedlem z roka expilem 2 tygodnie i do skilla wrocilem knight potrzebuje czasu i troche poswiecenia ze swojej strony na postac a nie wyjdzie z rooka bierze sobie wanda albo roda i juz smiga na soldach albo cycach X(X(X(
Teraz i tak knight ma maly - bo za szybko mu potworki padaja jak skilluje no ale jakos trzeba zyc dalej.
Irwin546
20-07-2007, 22:37
tak ale wiesz co? 3x dwarf solider jeśli otoczą sorca to 10-13 lvl waląc średnio po 8dmg na turę dednie. Wiem bo połowa takich przypadków które oglądałem właśnie tak się skończyła :P
PS.
rzeczy do zrobienia:
zrobić silniejsze potworki będące wyzwaniem dal lepszych drużyn. Zrobić lepszych Bossów. Przywrócić ,,biednym" sorcom i drutkom starą siłę przy okazji dać im jakiś nowy czar chociaż nie za silny. Czary zależne od Mlvl wicej niz od skilli ryccka(trudniej się treni mlvl niż skille więc mag z 100 mlvl powinnien walić tyle co rycek z 110). dać różdżki dla 50\100 itd...
PS. proszę nei bluzgać
PS2. A tak na serio to spieprzyli też pallów i knajtów. Wcześniej mogli używać run (żeby walnąć większy Boom!) a tera się nie opłaca a maks. hit jest mnieejszy o wieeele wieeele.
Gowikor15
21-07-2007, 02:36
Zgodze sie z moderatorem gremlinem w tym co napisal czarno na bialym wszytko jasne a teraz koniec marudzenia i wracac do gry bo napawde robicie awantury ze sork slaby ze do niczego wbijcie nim wiekszy level to dopiero zacznie sie gra :):) , a nie ludzie macie swoich sorkow i druidow maja powiedzymy powyzej 30 levela a wy nagle zmieniacie na knighta i palladyna bo ten jest za slaby i tak macie luksusy bo macie wandy i rody wiec mozecie gdzies smigac od razu najkies potworki typu sold albo cyklop a knightem zeby na takie potworki isc potzebuje on skilli. To jest bezsensowny ruch z waszej strony bo sami wiecie ze tego nie chce a to robicie zamiast dalej grac swoja profesja i jak zaczniecie grac palladynem albo knightem to napewno bedzie wam sie nie chcialo skillowac i ta postac bedzie raz gorsza o waszego druida badz sorcerera zalezy kto kim gra :)
A teraz DOBRANOC.
@DOWN odrazu widac ze jestes rozsadny masz racje z tym ze ci co grali wczesniej przystosuja sie ale ci co zaczeli grac nie i dlatego marudza.
Medivh Shady
21-07-2007, 12:25
Bla bla bla .... każdy narzeka na to update tak jak ja na samym początku jak zobaczyłem te śmieszne sd nawet za 180 w pvp, ale stwierdziłem że da sie grać.
Teraz można przynajmniej poznać kto grał sorcem przed era wandów i mf ;) a kto wcześniej , bo ci co grali wcześniej przystosują sie szybko do nowego update.
Pozatym poczekajcie do zimowego update , to nie jest aż tak sporo czasu zważając na to że od września polowa z was ma szkołę a teraz pracuje.
Wtedy maja ulepszyć sorcow i druidow. dostosowując cene run ofensywnych i ilość many do czarów ofensywnych .
Więc skończcie już z tym narzekaniem.
~Med~
Po update zimowym 2005 expienie sorców i druidów (tych pierwszych szczególnie) to była bajka. Teraz przynajmniej szanse są wyrównane.
Sorcerer i Druid ciągle mają czary, co tworzy jednak przewagę nad EK. (utani gran hur, zauważył ktoś, że po update jest szybsze?)
Knight i Paladin mają teraz dodatkowe czary, takie jak dla EK exori mas, exori gran. Z exori mas wyciągam na 114 w PvP 20-40. Z exori gran tak jak ze zwykłego exori przed update. Palladyn ma nowe shurikeny, i nie narzekajcie, że są one super-mega-hiper-ekstra. Ten sławny 'assassin star', kosztuje (UWAGA!) 500 gp jedna. Faktem jest, że większość palladynów nosi teraz enchanted spear. Ale i tak hity wchodzą 100 rp 40-120. Z naciskiem na <80. Pozatym, knight i palladyn mają teraz ograniczenia co do broni. Potrzebny jest dany poziom na daną broń.
Moim zdaniem, osoby, które odchodzą od grania sorcami i druidami po update są newbami. Bo ciągle można expić tymi profesjami tam gdzie poprzednio, ale już nie z takim profitem. :)
Irwin546
21-07-2007, 13:50
łehhh..
mój kolega z zwykłych assasin star zabił dragona zadając mu maks. 70. zużył 2 mana fluidy, a z zwykłych spearów wali maks. (widziałem!) 120. więc nikt nie soli że palle nie walą po 120.
pS. ma 56 dista
Duch Niespokojny
22-07-2007, 16:13
Sprobuj pojsc gdzies gdzie jest wiecej duchow i DSow
Że na demon skeletonach niby się zwraca? Pan raczy żartować
Jeśli chodzi o wyrównanie szybkości zdobywania punktów doświadczenia, to raczej się to udało. Z tą "drobną" różnicą, że rycerz, nie mówiąc już o paladynie, expi niemal za darmo. W przypadku magów, jeśli się chociaż zwracają koszty, to już jest super...
Medivh Shady
22-07-2007, 16:52
Że na demon skeletonach niby się zwraca? Pan raczy żartować
Jeśli chodzi o wyrównanie szybkości zdobywania punktów doświadczenia, to raczej się to udało. Z tą "drobną" różnicą, że rycerz, nie mówiąc już o paladynie, expi niemal za darmo. W przypadku magów, jeśli się chociaż zwracają koszty, to już jest super...
nie płacz , widać że jesteś dziecko wanda
Duch Niespokojny
22-07-2007, 17:56
nie płacz , widać że jesteś dziecko wanda
Gratulacje, Sherlocku. Zapewne "dzieckiem wanda" czyni mnie fakt, że grać sorcem zacząłem na długo przed wprowadzeniem różdżek do gry (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie). Pewnie nie przyszło ci do głowy, że to co napisałem może być prawdą? Najprawdopodobniej nawet nie zadałeś sobie trudu przeczytania tego ze zrozumieniem, bo i po co? Jeżeli komuś nie odpowiada nierówność profesji (a nie wmówisz mi, że profesje są teraz wyrównane - choćby dlatego, że musiałbyś przedstawić jakieś racjonalne argumenty, a nie sądzę żebyś był do tego zdolny), to od razu "płacze", bo jest "dzieckiem wanda"...
Wbrew pozorom wcale nie ubolewam nad kierunkiem zmian, wprost przeciwnie. Bardzo wiele rzeczy podoba mi się w tym updacie. Nie zamierzam też rezygnować z grania moją ulubioną profesją tylko dlatego, że została osłabiona. Ale, co stwierdzają nie tylko ludzie grający postaciami magicznymi, gra jest teraz jeszcze bardziej nierówna niż to miało miejsce po wprowadzeniu różdżek i szybszej regeneracji many. To nie moja wina, że Cipsoft tak dopakował magów w którymś z poprzednich update'ów i, uwierz mi, wolałbym aby tak się nie stało. Skoro jednak już tak zawalili sprawę, to powinni to naprawdę naprawić, a nie po prostu odwracać sytuację...
PS. Widzę, że po updacie sam poszedłeś na łatwiznę i zacząłeś grać paladynem, więc raczej sam jesteś "dzieckiem wanda", hipokryto.
Duch Niespokojny
22-07-2007, 18:24
A probowales kiedys aktualnie bic DSy?
Na twoim lvl powinna byc to sprawa 2-3 vis (wliczajac pudla)
Na moim levelu (82, mlvl 61) jest to sprawa 3-4 vis, nie wliczając pudeł (tak, sprawdzałem).
z samej kasy ci sie zwroci, no ale fakt ktos tu przywykl ze wystarczy zeby 1 na 3 hunty sie zwrocil i bedzie dosc kasy na 2 nastepne, te czasy minely, musisz zaczac grac jak rycerz, zbierajac co sie da z loota, pojedyncze gp itp.
Tak się składa, że byłem dzisiaj w Drefii (zainspirowany twoim postem notabene), zabijałem głównie wspomniane demon skeletony, trochę ghostów, ghouli, mumii i stalkerów, ze dwa czy trzy razy wstąpiłem też na necro, ale ogólnie można powiedzieć, że expiłem na DSach. Zbierałem wszystko co miało jakąś wartość, wypadł mi nawet jeden guardian shield, a mimo to na 260 zużytych mana fluidów (13 bp) byłem do tyłu o jakieś 4000 (loot był warty jakieś 6000, do tego 3000 w gotówce).
Wiem, że to pewnie kwestia tego, że nie umiem zarabiać (choć np. na hero, na których ponoć jest świetny zysk, przez ok. 8 godzin w sumie wypadł mi crown helmet i red piece of cloth - to już chyba nie jest moja wina?), ale mam też paladyna na 57 lvl i nie mam nim absolutnie żadnych problemów ze zwracaniem się za polowania, podczas gdy grając sorcem sytuację podobną do wyżej opisanej mam niemal zawsze...
Medivh Shady
22-07-2007, 21:00
PS. Widzę, że po updacie sam poszedłeś na łatwiznę i zacząłeś grać paladynem, więc raczej sam jesteś "dzieckiem wanda", hipokryto.
paladyna miałem na długo przed update ( służy mi jako depo na wrl ).
Wyjebane na expienie oni zrobili po to ten update zeby sorce mniej ludzi zabijali :)
Tibia .7.5 rox kiedy lvl sie nie liczyl tylko twoje pvp.
Moze i sorc nadal najszybciej expi ale za takie waste to wole isc ludzi pozabijac pewniejszy loot.
Nie dziwie sie bo jak miałem gsa i lootłem se d slayera to gsa sprzedałem za 21k i miałem kase, a po za tym to ja z d slayera to minimum 150 wale a często 200-250 to wszyscy prawie albo skończyli grać albo się przenieśli na knighta.
A po za tym dobrze jak by było troche drutów, bo przynajmniej łatwiej by było można uhy kupić i taniej.Teraz to uhy po 3,2k minimum.:evul:
O tym ze praktycznie z co drugiego ghosta wypada morning star (warty 100gp) a praktycznie z kazdego ghoula wypada brass/viking helmet (warte odpowiednio 30gp i 66gp) to pewnie tez nie slyszales?A dlaczego nie napisałeś, że wypadają 2 morning stary? albo 3brass helmety?? Wyglądałoby ładniej a było tak samo nieprawdziwe... :evul: Zapomniałeś też dodać, ze powinien zbierać maczugi i miecze, scale armory i inne "wartościowe" przedmioty. No i oczywiście puste butelki, powyrzucane przez radośnie expiących w okolicy knightów i palków (całe 5gp sztuka!). Nie ma to jak "cudowny" lootbag, wysłany ze skrzynki pocztowej na Drefii, ważący 5k+ i wart coś ze 2k gp... rewelka...
--Cienius--
28-07-2007, 09:59
Ja to zawsze jak widzialem sorcow/drutow tachajacych loota to im wyrzucalem do wody... Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...
Duch Niespokojny
28-07-2007, 12:29
Krodko mowiac miales 3k zlota, 2k za guardian shield i 1k innego loota*???
To za przeproszeniem 13 BP pustych butelek bylo warte wiecej niz ten twoj zalosny 1K.
O lootbagu to pewnie nigdy nie slyszales, o tym ze jest na Drefi skrzynka pocztowa pewnie tez nie.
O tym ze praktycznie z co drugiego ghosta wypada morning star (warty 100gp) a praktycznie z kazdego ghoula wypada brass/viking helmet (warte odpowiednio 30gp i 66gp) to pewnie tez nie slyszales?
*6k
Napisałem wyraźnie, że zbierałem wszystko, co miało jakąś wartość.
Zresztą nie ma sensu się kłócić, bo i owszem masz rację, że są miejsca, gdzie magom się zwraca za koszty expienia (ale nie na demon skeletonach ffs! :p), ale ich liczba jest naprawdę niewielka. Zwłaszcza w porównaniu do liczby miejsc, gdzie bez strat może sobie polować rycerz czy paladyn. Magom pozostają w zasadzie jedynie grobowce na Daramie i wiecznie okupowane smoki. Nie mówiąc o konieczności robienia wspomnianych przez ciebie lootbagów, bez czego taki paladyn na przykład może się doskonale obejść.
Eeech... widzę, że zamieniam się powoli w jednego z tych zrzędzących "update sux", "halp plx zniszczyli mi sorca". Ale jak już mówiłem, chodzi mi tylko o różnice w opłacalności polowań pomiędzy magami a resztą świata.
A bylo w porzadku jak knightci oprocz zolwi nie mieli gdzie expic przed updatem nawet EO z samej broni nie byl wstanie zabic hydry, a sorc co ?
Na 40 lvelu moze z summonami ubic...
Co nie pasuje sorcom, ze jak wpadna na tomba gdzie expi knight nie moga powiedziec "leave or die" ?
Myslicie, ze kto walnie wiecej w demona 300 knight ze 100 skilla z broni czy taki MDW z SD ?
Nie slyszeliscie, ze magia run zostanie oslabiona ? Widzialem jak Seromontiss na tombie robil tyle expa z GFB, ze z zadnego glupiego melee tyle nie zrobi.
Knight wibje 100 skilla i co myslicie ze tak szybko mu sie zwieksza obrazenia ?
A sorcowi co lvel przybywaja.
Duch Niespokojny
28-07-2007, 13:07
Knight wibje 100 skilla i co myslicie ze tak szybko mu sie zwieksza obrazenia ?
A sorcowi co lvel przybywaja.
Sorcowi przybywają co level tak samo jak knightowi.
Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...
mentalnosc przedszkolaka.
są miejsca, gdzie magom się zwraca za koszty expienia , ale ich liczba jest naprawdę niewielka. Zwłaszcza w porównaniu do liczby miejsc, gdzie bez strat może sobie polować rycerz czy paladyn.
podtrzymuje ze jest to dobra nauczka dla sorca, aby mogl poczuc sie jak knight jeszcze jakis czas temu, gdzie nawet na mid levelu wybieralo sie albo koszmarny exp na scarabach z lekkim zyskiem, albo przecietny na tombach, albo zarabialo sie kase na mino zeby przetracic na elfach czy innym wastowym expowisku.
Nie ma to jak "cudowny" lootbag, wysłany ze skrzynki pocztowej na Drefii, ważący 5k+ i wart coś ze 2k gp... rewelka...
po raz kolejny pokazujesz ze z twoja matematyka jest cos nie tak, zarowno helmy jak mi morning stary maja przelicznik troche lepszy niz 1gp / 1 oz, wiec predzej z tych 5k oz wyciagniesz 10k kasy niz 2k.
Sorcowi przybywają co level tak samo jak knightowi.
Widze, ze nie czytales o tym dokladniej na poczatku mial zyskiwac co lvel troche wiecej obrazen ale usunieta ten pomysl tak samo jak zmniejszyli obrazenia.
podtrzymuje ze jest to dobra nauczka dla sorca, aby mogl poczuc sie jak knight jeszcze jakis czas temu, gdzie nawet na mid levelu wybieralo sie albo koszmarny exp na scarabach z lekkim zyskiem, albo przecietny na tombach, albo zarabialo sie kase na mino zeby przetracic na elfach czy innym wastowym expowisku.O? To o to chodziło? O nauczkę dla Sorca? Tja... A ja, prostaczek wierzyłem w zapewnienia, ze to miało być wyrównanie postaci...
po raz kolejny pokazujesz ze z twoja matematyka jest cos nie tak, zarowno helmy jak mi morning stary maja przelicznik troche lepszy niz 1gp / 1 oz, wiec predzej z tych 5k oz wyciagniesz 10k kasy niz 2k.Czy termin: licentia poetica jest Koledze znanym? :p Skoro Gremlin może opowiadać piękne, ale jednak bajki na temat expienia/zarabiania sorcem to mnie chyba też czasem wolno ciut nagiąć rzeczywistość, żeby podkreślić o co mi chodzi, n'est-ce pas?
Duch Niespokojny
28-07-2007, 15:17
Widze, ze nie czytales o tym dokladniej na poczatku mial zyskiwac co lvel troche wiecej obrazen ale usunieta ten pomysl tak samo jak zmniejszyli obrazenia.
A kogo obchodzi jak miało być? Ważne jak jest. Zresztą i tak chyba wyssałeś to sobie z palca.
co do masowych odejść high levelowych graczy mogę powiedzieć tylko tyle że mi ich żal, bo oni zawsze walili hity powyżej 1000 z sd, a teraz jak za 500 walną to sie burzą, bo za trudno im się gra, uważam takie osoby za ofiary, a jeżeli MDW zrezygnował z gry z powodu wyrównania profesji to naprawdę dobrze że przestał grać, bo przynosiłby wstyd, mam nadzieje że to jednak urlop
Piotrek Marycha
29-07-2007, 00:38
O? To o to chodziło? O nauczkę dla Sorca? Tja... A ja, prostaczek wierzyłem w zapewnienia, ze to miało być wyrównanie postaci...
Czy termin: licentia poetica jest Koledze znanym? :p Skoro Gremlin może opowiadać piękne, ale jednak bajki na temat expienia/zarabiania sorcem to mnie chyba też czasem wolno ciut nagiąć rzeczywistość, żeby podkreślić o co mi chodzi, n'est-ce pas?
oo ale błyszczysz, aż chyba monitor przyciemnie bo oczy bolą...
A tak serio - robisz z igły widły... sorc teraz po prostu bardziej potrzebuje blokera niz przed UPem IMO, i moze nadal kosić duzo skuteczniej od palka/najta
Podoba mi sie ten update ,gram knightem (zaczelem przed update , zeby nie bylo =P) po czesci sorce przestaja grac bo wola plakac po katach i marudzic na update, ale z 2 strony strasznie nie podoba mi sie ze ja 50 sorcem walnelem z sd wiecej niz 180+ druid oraz to ze Palki moga expic ze spearami.To juz jest calkowicie bez sensu palek moze expic praktycznie nic nie tracac : |
Marvolis
29-07-2007, 01:23
wiekszy dmg?
chyba nie lales ;|
Skorpion
29-07-2007, 02:35
A tak serio - robisz z igły widły... sorc teraz po prostu bardziej potrzebuje blokera niz przed UPem IMO, i moze nadal kosić duzo skuteczniej od palka/najta
Taa.. zgodziłbym sie z tym, że bardziej potrzebuje tylko co z tego skoro knighti są tak samodzielni ze wola expić gdzie tylko chcą a nie marnować czas żeby pobloczyć biednemu sorcowi albo druidowi... a cala reszta w sumie jest prawdą
Sandrzysko
31-07-2007, 02:36
Teraz sorc i druid rzeczywiscie maja ciezko...Ale nie nalezy sie zalamywac tylko jechac dalej tak jak jest...Zauwazylam,ze moja sorcka mniej wali,ale takich problemow z tym nie mam...Teraz sorc nie moze dobrac sobie dobrego expowiska,wiekszosc jest dla knightow,lecz najgorzej teraz tak naprawde ma druid...on przeciez nie ma zadnych czarow ofensywnych(powyzej okreslonego lvla),a sorcowi mimo to zostaje chociz to sd i ue...Druid po tym updacie jest juz tylko do uhania i sio itp...
bartii10
31-07-2007, 10:06
@up
z sdkami nie prolbme, przeciez druid moze sobie kupic !
a ile ten sorc uzywa ue? raz na dien czy raz na tydzien ? a drucik ma tanei leczenie w postaci exura sio "nick i uzywa tego bardzo czesto.
poprzez to update zwiekszuly sie koszty huntow, gdyz trzeba brac wiecej mf, wiec teraz tanie leczenie druta to duzy atut.
Ja to zawsze jak widzialem sorcow/drutow tachajacych loota to im wyrzucalem do wody... Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...
Głupie dziecko NoN-PvP. Dlatego nigdy się nie przyznaję, że jestem polakiem. Wstyd mi za was. PL SUX
A ja takich jak ty zawsze ubijale:) Albo grasz z polakami - dobrze znanymi ziomami, albo graj ze szwedami:)
--Cienius--
31-07-2007, 13:45
Naps ^_-
Najpierw patrze czy polak a jak nie to wyrzucam oto mi chodzi...
Według mnie powinna panować równość pomiędzy narodami, ale wy jesteście j3banymi nacjonalistami. Nie nawidzę takich...
ech..
ja aktualnie posiadam ms'a i mogę Wam powiedzieć, że Tibia to nie jest tylko:
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!
Tibia to zabawa, przygoda.. Poza tym sorc ma summony, którymi może się bronić ;p
Ale nie! To nasza cecha!: Narzekać!
Ludzie, wszystko ma swoje złe i dobre strony!
Pozdro!
@up:
no dokladnie. tibia to jest gra, zabawa. mamy sie nia cieszyc!
moze i sorca oslabili, jest teraz duzo drozszy i w ogole. ale nadal nie ma na niego bata. mocny sorc kosi rowno i palkow i knightow. mimo iz sorc stal sie teraz postacia trudniejsza i drozsza to jak dla mnie dalej jest bardzo mocny [nawet najmcniejszy].
ja pierdole ludzie zobaczcie na to z innej stony jak TERAZ jeżeli ktoś nie odejdzie od sorca/druta a bedzie nim nadal gral i staral sie expic tak samo napewno bedzie mial wiekszy szacunek niż wiekszość knightow zrobionych do pg...
@grali
to co tu piszesz to świete słowa... btw przed chwilą oglądałem zdjęcia twojej gildii od pierwszych stron... lezki sie w oczach zakrecily jak zobaczylem stara tibie ;D
Duch Niespokojny
01-08-2007, 00:56
Naps ^_-
Najpierw patrze czy polak a jak nie to wyrzucam oto mi chodzi...
Co nie zmienia faktu, że płyta chodnikowa reprezentuje sobą wyższy poziom niż ty.
ech..
Tibia to zabawa, przygoda.. Poza tym sorc ma summony, którymi może się bronić ;p
Pozdro!
Potwierdzam. W koncu zyjemy w polsce, gdzie wszyscy na wszystko narzekaja. Dorosli na politykow (ktorych sami wybrali), a my... Na upade!. Co z tego, ze sa nowe tereny, ze probuja zbalansowac postacie? Nic. Bo komus sie nie podoba, ze z visa wali o 5-10 mniej.. Albo ze wychodzi na minus. I co z tego?
Prosze o jednym nie zapomniec... Tibia to gra, zabawa. W ktora nikt nie musi grac, nikt nikogo nie trzyma. Nie podoba sie? Przykro mi... Ale coz, radze zmienic gre, a nie psuc ja innym.
Głłłłłupi knighci... Zawsze takie same tępe pały. Nic im się nie da wytłumaczyć. A co do summonów... Przydają się TYLKO Demon skeletony na Hydrach. To chyba jedyne zastosowanie.
:cup: Widac ze zaden z was knightow ani pallow no moze poniektorzy nie wbijali nigdy np. 60Mlvl..... Gdybyscie nei uzywali botow na te pierdolone skillowanie i na robienie Mlvla to byscie zobaczyli co trudniej zrobic kurwa....
Skille 80/80 to polega na znalzc dogodna zjebana miejscowe>ustawic bota>isc spac :D Gz zrob ten 60 Mlvl zobaczymy czy trudniej 60Mlvl czy skilel po 80/80 0.o
Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly,
no ale oczywiscie ani sorc, ani druid nie moga postawic bota... no bo to juz sie nie da... -.- skaranie boskie z takimi uzytkownikami...
Elder Nagan
01-08-2007, 14:04
Jak dla mnei to tylko nooby zmieniaja postacie z powody update..
Sorc i druid przed update byl jak maszyna do expienia..kazdy nim gral poniewaz byly to maszyny do expienia..teraz kiedy knight i pall zostali brutalnie polepszeni wszyscy poprzechodzili na te psotacie..jak non vocation bedzie polepszone tez wyszyscy sie przezucicie?:o
Ja bym dalej gral druidem gdyby nei to ze pacc sie skonczyl i miech przed update bylem zmuszony wejsc na knighta..
ech..
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!
Pozdro!
respect.
Ja sorcem na 38 lvl mialem 52 magic lvl..wiec nie mow ze ciezej jest nabic mlvl niz skill bo sie osmieszasz..wystarczy dobry bot i miejscowa no i oczywiscie noc;]
ech..
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!
Pozdro!
150 ms pójdzie na demony z dsami?
@up
ech..
no pewnie, że nie, ale gdzie ja napisałem, że ma iść?
co nie zmienia faktu, że sorc na demonach poradzi sobie i tak całkiem dobrze (pewnie lepiej niż palek).
a 150 ms albo powinien się bawić na demcach solo albo poprosić kumpla-blokera i wtedy zaczyna się zabawa.
I na tym polega klimat rpg:
wspólne wypady i faza z kumplami :D
Duch Niespokojny
01-08-2007, 22:38
Ja sorcem na 38 lvl mialem 52 magic lvl..wiec nie mow ze ciezej jest nabic mlvl niz skill bo sie osmieszasz..wystarczy dobry bot i miejscowa no i oczywiscie noc;]
Tak samo jak ci powiem, że trudno jest wygrać xx misję w grze yy, odpowiesz, że jest łatwo, bo wystarczy wpisać kod na wygraną?
@up
ech..
no pewnie, że nie, ale gdzie ja napisałem, że ma iść?
co nie zmienia faktu, że sorc na demonach poradzi sobie i tak całkiem dobrze (pewnie lepiej niż palek).
a 150 ms albo powinien się bawić na demcach solo albo poprosić kumpla-blokera i wtedy zaczyna się zabawa.
I na tym polega klimat rpg:
wspólne wypady i faza z kumplami :D
i tu się mylisz : ) mi na demca idzie 21 sd, a 140 palkowi tylko manasy, bo stoi z " KUSZĄ " kolo demona i bije go tylko z power boltów i uzywa exury vity: ), cipsoft pisze ze sorc dalej robi wiecej expa na 1h, może i robi wiecej ale ile traci... ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :) + duże waste bo manasy ida w szybkim czasie czyli nic nie zdążę zlocic, a taki 130 knight idzie sobie na gs island z softami i 20 bp mf i siedzi 3x dłużej niż ja i ma wiecej wyciagnie niz ja, a to ja jestem magiem :), 65 knight zgarna wiecej expa za dla niz ja, ja mam przecietne hity z e visa 160 +/- a taki 65 knight wali po 250 z broni! a to ze ja musze stac na combo to juz nie wspominam, 80 knight idzie sobie na demone.. bo po co kurwa stoi sobie na skos i nawala z broni a jak zniknie to sobie walnie exori.. odjebalo cipsoftowi mogli zostawic sorców i knightów ulepszyc, moze i prawda ze najlepiej sie z kumplami hunci, ale co to za faza jak na zabicie 20 demców idzie 120k, a knightem wykupisz sobie blackd proxy na rok i masz 150 lvl... niedlugo cipsoft wbuduje cavebot do tibii, bo po co przeciez inni z tego korzystaja
i tu się mylisz : ) mi na demca idzie 21 sd, a 140 palkowi tylko manasy, bo stoi z " KUSZĄ " kolo demona i bije go tylko z power boltów i uzywa exury vity: ), cipsoft pisze ze sorc dalej robi wiecej expa na 1h, może i robi wiecej ale ile traci... ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :) + duże waste bo manasy ida w szybkim czasie czyli nic nie zdążę zlocic, a taki 130 knight idzie sobie na gs island z softami i 20 bp mf i siedzi 3x dłużej niż ja i ma wiecej wyciagnie niz ja, a to ja jestem magiem :), 65 knight zgarna wiecej expa za dla niz ja, ja mam przecietne hity z e visa 160 +/- a taki 65 knight wali po 250 z broni! a to ze ja musze stac na combo to juz nie wspominam, 80 knight idzie sobie na demone.. bo po co kurwa stoi sobie na skos i nawala z broni a jak zniknie to sobie walnie exori.. odjebalo cipsoftowi mogli zostawic sorców i knightów ulepszyc, moze i prawda ze najlepiej sie z kumplami hunci, ale co to za faza jak na zabicie 20 demców idzie 120k, a knightem wykupisz sobie blackd proxy na rok i masz 150 lvl... niedlugo cipsoft wbuduje cavebot do tibii, bo po co przeciez inni z tego korzystaja
chciałbyś grać tak, żeby wszystko za darmo było ? kiedyś mfy były droższe to raz, dwa to to, że sorc nie był tanią profesją. a co do tego dl'a, to byłem ja + 46 rp ja brałem 800 expa reszte on, na dragach podobnie- on brał więcej expa ode mnie.
Bo Takie polaczki idą tylko na Exp/h albo na kase zdobytą z tego... -.- Zamiast pójść z kumplami na hunta, wolą rywalizować z lvlem... n/c Tibia nie polega tylko an wbiciu lvla i sprzedania itemów/ kasy na allegro.
Pozdrawiam
wrogonastawiony
03-08-2007, 11:59
ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :)
To wina cipsoftu ze tak sie pogorszyles ?
Powiedz jeszcze ze to wina oslabionego visa i dlatego spadles z 40 na 12%...
a taki 65 knight wali po 250 z broni!
Raz na kilkanascie uderzen ?
kasiulekk
03-08-2007, 12:10
A moje zdanie jest takie;
Po co wogole jeszcze rozmawiamy na ten temat. Moze jeszcze sie poplaczcie bo knight i pall stal sie lepszy! Jak wy dostaliscie rozdzki, wszyscy chcieli bys sorkami itp. to bylo dobrze....? My to godnie :) przezylismy to i wy przezyjecie.... jezeli sie wam to nie podoba to skonczcie grac w tibie....sprawa jest prosta...."raz na wozie,raz pod wozem"... poczekajcie 1-2 rok/lata i bedziecie mieli to co chcecie :)
@UP
65 Knight moze i walnie za 300 + ale nie wali ciagle... zaleta sorka/druta jest to ze jezeli uzywa exori vis/mort to hity sa porownywalne! Jezeli tak narzekacie to robic Knighta/Pala!:P
Sorry za bledy :) No i za to ze nie ma polskich znakow :P ale angielski system wymiata:)
Arcymag_Corristo
03-08-2007, 23:09
Hmm...nie chce za dużo mówić bo mam tylko 63 lvl (57 mlvl) ale nie narzekam aż tak bardzo na exp, co prawda zwraca mi sie raz na 20 huntów ale co z tego :) Tibia to tylko gra, gram kim lubie, a lubie sorca :)
Moim zdaniem jeśli ktos lubi sorca(lub druida) to pozostanie przy nim nawet gdy bedzie bił jeszcze mniej.
Pamietajcie Tibia to tylko gra!! :)
A tu sie mylisz.
Nawet 200 rp na samych manasach demona nie zabije stojac przy nim bez tarczy z power boltami.
U pala dolicz manasy , troszke uh , i ammo - zauwaz ze demon sie leczy , dodatkowo zauwaz to ze pal bedzie z power boltow walil 4 razy dluzej od ciebie demka wiec zcesciej bedzie musial sie leczyc , jedyna w miare rozsadna miejscowka dla pala na solo demony to parchment gdzie resp trwa 40 min. GZ
Saniushy
09-08-2007, 11:03
Moim zdaniem postacie magiczne odchodzą bo nie będą już najlepsi. Teraz wszyscy są równi a im to przeszkadza to niech odchodzą.
Ja czekam za PACC'em i jak dojdzie to zakładam postać , oczywiście Druida.
Bo jak ktoś umie grać to i tak sukces odniesie a jak nie umie to będzie gadał że postacie magiczne są gorsze itp.
Pozdrawiam , Saniushy ;)
Ja jakos często widze sorców/drutów
Piotrek Marycha
11-08-2007, 22:57
A tu sie mylisz.
Nawet 200 rp na samych manasach demona nie zabije stojac przy nim bez tarczy z power boltami.
no to bierze kumpla tez palka i go go, a i btw, od kiedy przy demonie sie stoi?
dodatkowo zauwaz to ze pal bedzie z power boltow walil 4 razy dluzej od ciebie demka wiec zcesciej bedzie musial sie leczyc
a to ze paladyn leczy sie 2 x oplacalniej i 2 x bezpieczniej od sorca to juz umknęło twojej uwadze?
jedyna w miare rozsadna miejscowka dla pala na solo demony to parchment gdzie resp trwa 40 min. GZ
polecam filmiki z goromy
Checie wiedziec dlaczego to Knightci sa na pierwszych miejscach na eriq.net? Tylko dlatego, ze gdy powiekszyli im lekko hity to nabrali checi do gry, uwierzyli w siebie, gdyby tylko sorcowie dostali cos nowego to tez by dalej expili jak nakreceni...
Checie wiedziec dlaczego to Knightci sa na pierwszych miejscach na eriq.net? Tylko dlatego, ze gdy powiekszyli im lekko hity to nabrali checi do gry, uwierzyli w siebie, gdyby tylko sorcowie dostali cos nowego to tez by dalej expili jak nakreceni...
sorce expili jak nakręcenie od tibii 7,6 więc wiesz
@topic
na refugii sorce już powoli pogadzają się ze swoi losem i wracają do gry
Wiec jaki jest sens grania sorcem.
Może nie zawsze trzeba iść na łatwiznę i grać tym czym najłatwiej? :/Ja po tym update zacząłem grać sorcem...
Update z różdżkami - pełno dzieci neo zaczęło grać magami, bo można łatwo PG robić... Teraz pełno dzieci neo zaczyna grać pallem/knightem, bo można łatwo PG robić. No i jaki sens jest teraz grania magiem? Taki, że wylecimy z top 100 na erigu? Przecież celem naszej gry jest regularne bywanie w top 100 PG nie? TO JEST PO PROSTU ŻAłOSNE! Ludzie ogarnijcie sie, grajcie tym kim lubicie, a nie co update sie każdy przerzuca na inną profesję, która jest po prostu lepsza w danym momencie... Dajcie spokój, albo wybieracie profesje i gracie nią, bo lubicie albo nie grajcie wogóle...
Pozdrawiam dzieci neo i powergamerów z eriga -.-
PS
Możecie teraz dzieciaki po mnie jeździć, że nie jestem już w TOP 100 ludzi, którzy cały dzień grają w Tibię, bo nie zrobiłem knighta po upie :/
sorce expili jak nakręcenie od tibii 7,6 więc wiesz
@topic
na refugii sorce już powoli pogadzają się ze swoi losem i wracają do gry
I zaczną się pogadzać z losem na każdym serwerze, bo wcale im tak źle nie jest ;).
TaJemniczy
13-08-2007, 01:06
szczerze?Odchodzą tylko najsłabsi..........
Wiem, wiem zaraz mi wytkniecie to że jestem ek i hujnia wiem co to za gra magiem czy druidem po upie, lecz nie mówię wam tego by wam dopiec, mówię wam to byście się nie podawali, naprawdę znam dużo ms i ed 100+, którzy na pytanie "jak się expi po up?", odpowiadają "spox, trochę więcej mf, ale jakoś idzie gra".
Bym zapomniał, Kogutt.....popieram cię ........jaki twój nick przyjacielu z serva:)?Może się znamy.....
@up
Mój nick Korl'tana (raczej mało znany:))
@topic
Naprawdę niektórych ludzi nie rozumiem. Są typy co po upie przestają grać np. takim 70 ms/ed i zaczynają jakimś 20 lvlkiem knightem. Dlaczego? Bo go polepszyli. Sorc i druid nadal jest lepszy! CipSoft w jednym z newsów napisał, że sorc i druid zawsze będzie expił szybciej od knighta/palla, bo praktycznie zawsze magowie mają większe waste i przede wszystkim większe ryzyko (mało hp itp.)
Dlatego jak ktoś mówi, np. "Nie gram już sorcem, teraz gram knightem bo jest lepszy" to po prostu mnie to śmieszy. Lepszy, bo lepsze hity wali i przez to szybciej expi? Mag zawsze będzie expił szybciej od knighta. Dlatego przerzucanie się z high level maga na low lvl knighta jest kompletnie bez sensu. Zapewne tacy ludzie co to robią to dzieci neo, które po update z różdżkami porobiły msów i ed, zaczęły robić PG i teraz mają trudniej więc znowu od nowa grają. Po prostu no comment...
Pozdro -,-
Piotrek Marycha
13-08-2007, 20:17
CipSoft w jednym z newsów napisał, że sorc i druid zawsze będzie expił szybciej od knighta/palla,
i to ze tak napisal oznacza ze tak jest naprawde? -.-
http://www.tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/29132
zrob 56 sorcem 100+k/h majac waste na poziomie nie przekraczajacym ~1k/h to pogadamy
PS: kolesiowi bardzo prawdopodobnie by sie zwrocilo gdyby nie to ze nie zbieral loota (troche ciezko zbierac gp's majac non stop 3 bonebeasty na plecach...)
bo praktycznie zawsze magowie mają większe waste i przede wszystkim większe ryzyko (mało hp itp.)
no wlasnie - waste, malo hp , ryzyko deada, malo capa, wiec do h*** czemu sorc za ten sam exp co paladyn ma placic 10x wiecej?
Mag zawsze będzie expił szybciej od knighta.
owszem - wastujac kilka- kilkanaście razy wiecej kasy...
Dobra dajcie spokój. Ja gram sorcem, bo lubię i tyle. Chrzanię to, że był jakiś śmieszny update. A niech se robią PG ci knighci. Chromole ich -.- Ja se jeden dzień pozbieram kasę, a na drugi ją zwastuje i zaexpie dużo szybciej niż taki knight. Knight nie ma waste, ale musi EQ kupować mocne. Kasę wydaję tylko na exp, ewentualnie domek i addony. A knight może i nie wydaje kasy na expa, ale za to musi kupować coraz lepsze EQ. Coraz lepsze - coraz droższe.
Nie mam ochoty się wypowiadać więcej na ten temat. Jeśli ludzie, którzy grają magami odchodzą to znaczy, że po prostu są słabi i wogóle niech lepiej nie grają. Tyle mam do powiedzenia...
Ja gram Msem. Da sie expic tak samo skutecznie jak rpzed upem. Mam 60 lvl i 52 m lvl. Dzisiaj wbilem 60 lvl 1 dnia nabilem 260k expa w przeciogu 6h. wiec wychodzi ponad 40k expa na godzine. Wyszedlem na 0. PIerwsze moje ue weszlo rowno za 300. Słabo?? Duzo ludzi ktorych spotkam pytaja mnie sie czy chce mi sie grac sorkiem. przecierz on taki chujowy. Ja ludzie sorkiem grac i ebde gral nadal :)
Segalczuk
14-08-2007, 03:40
Sila sorca znaczaco spadla ale to nieznaczy ze tak zostanie , szykuje sie na przelomie wrzesnia tibia 8.1 w ktorej zostanie podwyzszona sila magow (jak ktos gral na test servie to widzial) wiec w ten czas kiedy nie ma updat'a mozna se porobic runki , zrobic jakis addon , a moze quest z kolegami ;)
Btw sorcowie i druidzi nie odhodza xd tylko robia kina/palki albo jada na wakcje a wy to uznajecie jako 'odejscie' ... .
Podobno postacie magiczne mają dostać nowe czary ( jak dla mnie przesadzili z ubdate kumple przestają grac i to mnie dołuje:( ) .Bez magi jest syfnie jako dzieciak zawsze fascynacja magia i to zawsze mag był najlepszy więc jak ktos chce grac Sorc/Drud Będzie nim grał , pozatym kolejny ubdate itd .....
napewno cipy cos zrobią z tym bo będą chciały zarobić więc Don't Wory Be Happy! / Druid nie masz co narzekać Uhy idą jak swieze buleczki .Sorc ty tracisz lecz runy tez zchodzą ( hmm .explo. gfb itd.) . Pewnie każdy zauważył że coraz więcej Kina Lub Pallow Im Ich więcej tym więcej zarobi taki Uh Maker Lub Run Seler .
Mam Nadzieję ze opinia nie jest zła .
Piotrek Marycha
14-08-2007, 12:05
Sila sorca znaczaco spadla ale to nieznaczy ze tak zostanie , szykuje sie na przelomie wrzesnia tibia 8.1 w ktorej zostanie podwyzszona sila magow (jak ktos gral na test servie to widzial) wiec w ten czas kiedy nie ma updat'a mozna se porobic runki , zrobic jakis addon , a moze quest z kolegami ;)
zmartwie cie... CIPsoft niczym samotna skala nadal trwaja w przekonaniu ze sorc expi "ekonomicznie" 2x szybciej od najta i paladyna...
zmartwie cie... CIPsoft niczym samotna skala nadal trwaja w przekonaniu ze sorc expi "ekonomicznie" 2x szybciej od najta i paladyna...
maja racje xd
wkurzaja mnie ludzie którzy nawet nie mają 50 lvla i mowia ze nie przejmuja się tym update bo on nie jest taki zły. Zmiany tego updata czuć dopiero w okolicach 60+lvla.
Najbardziej sa zalosne te osoby ktore nazywaja noobami tych co zmieniaja prof. to jest ich sprawa nie wasza i gowno wam do tego.
Sam zmienilem prof z sorca na palka bo tibia dla mnie jest rozrywką wiec chodzi o to zeby sie gralo przyjemnie, jesli komuś juz nie sprawia przyjemnosci gra magiem po update a spodobala sie inna prof to wcale mu sie nie dziwie.
A co do zimowego update to prof magiczne niech lepiej nie licza na zwiekszenie dmg, lub jakas znaczaca zmiane bo cipsoft juz napisal ze nadal uwaza prof magiczne za duzo lepsze, a co gorsza expiące ekonomicznie.
Taa sranie w banie. Z sorka zrobili zwyczajne badziewie, które jest praktycznie nie potrzebne nigdzie. Nawet na Hydrantach. Po co sork, skoro można go zastąpić sioherem! Tylko expa zabiera. Żałosne!!! Potrafię walnąć z SD za 270, gdy tym czasem, palek na 50lvl wali z royali za 340. www.summer.update.n/c.zal.pl
Teh_pkay
14-08-2007, 14:02
jaki 50 palek wali 340 z royal spira? czy W OGOLE jakis palek przed 100 distem walnie 340 z royal speara? na 79 discie moj best hit to 241, wiec pomysl zanim cos napiszesz
Piotrek Marycha
14-08-2007, 17:29
Najbardziej sa zalosne te osoby ktore nazywaja noobami tych co zmieniaja prof. to jest ich sprawa nie wasza i gowno wam do tego.
Sam zmienilem prof z sorca na palka bo tibia dla mnie jest rozrywką wiec chodzi o to zeby sie gralo przyjemnie, jesli komuś juz nie sprawia przyjemnosci gra magiem po update a spodobala sie inna prof to wcale mu sie nie dziwie.
popieram, ale tak czy inaczej to jest pojscie na latwizne, ale przeciez nie ma sie czego wstydzic :> gra jest po to by bawic a nie użerać sie z brakiem kasy i expowisk
A co do zimowego update to prof magiczne niech lepiej nie licza na zwiekszenie dmg, lub jakas znaczaca zmiane bo cipsoft juz napisal ze nadal uwaza prof magiczne za duzo lepsze, a co gorsza expiące ekonomicznie.
moze nie wzmocnia az na tyle, ale moze dodadza cos ciekawego sorkowi i druidowi (sorc distance figher plx...)
które jest praktycznie nie potrzebne nigdzie.
oj to chyba nie wiesz jak nadal fajnie sie pkuje sorcem :D
jaki 50 palek wali 340 z royal spira? czy W OGOLE jakis palek przed 100 distem walnie 340 z royal speara? na 79 discie moj best hit to 241, wiec pomysl zanim cos napiszesz
ale jak paladyn bije tyle samo w 2-3 rzutach placac 0-15gp co sorc sd to chyba cos nie w porzadku jest...
Ja sie ciesze że poodchodziło tyle postaci magicznych. Na moim serwerze regularnie gra 3 MSów powyzej 60 lvla w tym ja. Zarabiam w choj kasy i manasow na czyszczeniu Green Djin twoera, Na czyszczeniu ofa, Na czyszczeniu Pokoju z Banshee queen. Exp na ktorym sobie jade nie ejst przepelniony. Jestr wręcz pusty. Zadna inna profecja nie moze tam expic. Tylko druid i sorcer. :) Gra sorkiem nie ejst wcale zla. Trzeba tylko wiedziec jak grac
Piotrek Marycha
15-08-2007, 02:04
Zarabiam w choj kasy i manasow na czyszczeniu Green Djin twoera, Na czyszczeniu ofa, Na czyszczeniu Pokoju z Banshee queen.
a po co sorc do OFa albo green Djin towera teraz? najt idzie pierwszy, zbiera all, a jak w teamie jest 5+ palkow to ledwo co do niego zdazy dojsc...
Exp na ktorym sobie jade nie ejst przepelniony. Jestr wręcz pusty.
co to za problem znalesc taki?
Zadna inna profecja nie moze tam expic. Tylko druid i sorcer. :) Gra sorkiem nie ejst wcale zla. Trzeba tylko wiedziec jak grac
nie ma takiego miejsca w tibii gdzie tylko sorc/druid moga expic
Conquistador
15-08-2007, 02:43
Kogo to obchodzi ze magowie odchodza, wczesniej odchodzili knightci , teraz magowie. Moral? brak.
Duch Niespokojny
15-08-2007, 10:30
co to za problem znalesc taki?
Grałeś kiedyś na Refugii?
Owszem, są. Chociażby peninsula tomb za teleportem. Ilość duchów i stalkerów w tym miejscu jest tak duża, że dla żadnej profesji niemagicznej chodzenie tam nie miałoby po prostu sensu.
Milten Magician
15-08-2007, 10:41
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
A owszem jest pare, komnata profesji przed poi, Na fernfangu powiedzmy expić może tylko druid ;p bo jest na wyspie druidów
@topic
No i dobrze, że odchodzą w*****ało mnie już to, że sorc tylko non stop pierdoli jaki to waste ma etc..
Adi Ninjax
15-08-2007, 11:49
ja osobiście też przestałem grać ;/
no ale to już moje zdanie że update zwalił sorców i drutów
Krasnalek92
15-08-2007, 11:56
te sorki i druty co odeszly sa poprostu noobami cala tibie mieli dobrze teraz raptem upd i obrazeni ...w zimowym beda mieli poprawke kiedys taki sorc sie wbijal na resp dla najta i sie smial teraz oberwal i tyle
Imm0rtal
15-08-2007, 15:30
popieram, ale tak czy inaczej to jest pojscie na latwizne, ale przeciez nie ma sie czego wstydzic :> gra jest po to by bawic a nie użerać sie z brakiem kasy i expowisk
moze nie wzmocnia az na tyle, ale moze dodadza cos ciekawego sorkowi i druidowi (sorc distance figher plx...)
oj to chyba nie wiesz jak nadal fajnie sie pkuje sorcem :D
A jak się tu bawić jak doskwiera brak kasy i everywhere pall areas?
Taa, 'ruszczka' waląca esdekami ;D.
Fakt.
te sorki i druty co odeszly sa poprostu noobami cala tibie mieli dobrze teraz raptem upd i obrazeni ...w zimowym beda mieli poprawke kiedys taki sorc sie wbijal na resp dla najta i sie smial teraz oberwal i tyle
Ty jesteś żałosnym noobem, gówno ci do tego czy odeszli czy nie.
Zresztą ostatni news cipsoftu mówił sam za siebie że prof magiczne sa nadal lepsze, i nie moga być polepszane bo i tak są silniejsze od innych.
Wielu magow odeszlo nie zewzględu na dmg, poniewaz nadal jest najwieksze, ale z powodu ekonomi gry. Sorc/druid sa nadal najlepsi ale nikt nie chce sie męczyć zbierajac loot/ robiac runa, przez kilka dni by móc poexpic 1 dzień.
W tym czasie knight potrafi expic non stop.
Nikt z normalnych graczy nie wbija się na resp, robią to tylko nooby.
Nooby byly i beda zawsze. Nawet po tym upie noob ktory jest magiem moze ci sie wbic na resp i nie dac ci expic.
Piotrek Marycha
15-08-2007, 19:46
Grałeś kiedyś na Refugii?
Owszem, są. Chociażby peninsula tomb za teleportem. Ilość duchów i stalkerów w tym miejscu jest tak duża, że dla żadnej profesji niemagicznej chodzenie tam nie miałoby po prostu sensu.
stalkery bardziej przeszkadzaja sorcowi niz knightowi... a na ghosty tez sa sposoby, chociazby z hmm albo z lmm stojac na defie tak ze ghost nawet blood hita nie zada
Profesja: Paladin
kthxbye
CipSoft ma rację. Sorc i druid nadal expi dwa razy szybciej. Tylko, że teraz ma dwa razy większe waste...
No comment -,-
CipSoft ma rację. Sorc i druid nadal expi dwa razy szybciej. Tylko, że teraz ma dwa razy większe waste...
No comment -,-
Racja!!!
Postaciami magicznymi przestają grać głównie nooby, którzy szli na łatwiznę wybierając postacie magiczne. Trzeba grać swoimi ulubionymi profesjami, a nie szukać najlepszej z nich.
Piotrek Marycha
15-08-2007, 23:54
No comment -,-
nie dwa... tylko dwanaście razy wieksze ... nie, to nie jest przesada
Ja nie jestem aż taki słaby i gram sorcem, bo nie chce mi sie grać od nowa :) A poza tym lubie postacie magiczne. Dalsze balansowanie profesji na pewno będzie więc po prostu trzeba czekać.
Piotrek Marycha
16-08-2007, 22:57
powiem tak, "ujdzie w tloku" gra sorcem, po prostu trzeba lubic styl gry sorcem, przed upem wiekszosc ludzi grala bo sorc byl najlepszy, a nie dlatego ze go lubia, a teraz jest zgrzyt... ofc to nie jest powod zeby tak udupiac sorca
stalkery bardziej przeszkadzaja sorcowi niz knightowi... a na ghosty tez sa sposoby, chociazby z hmm albo z lmm stojac na defie tak ze ghost nawet blood hita nie zada
kthxbye
Jak czytam to co napisałeś to nachodzi mnie jedna myśl. GRAŁEŚ KIEDYŚ W TIBIE ?
Duch Niespokojny
17-08-2007, 00:09
Nie powiedziałem przecież, że dla rycerzy czy paladynów są one niezniszczalne. Po prostu marnowanie 120 many na kilka stalkerów i run na ghosty mija się z celem i może prowadzić, jeśli nie do tego, że się nie zwrócą koszty, to przynajmniej do dużo mniejszych zarobków. Tak czy owak, nie sądzę, żeby we wspomnianym przeze mnie miejscu expił na dłuższą metę jakiś rycerz czy paladyn.
Idefix_Paladyn
17-08-2007, 12:46
Mi ten update też sie nie podoba, chociaż gram palkiem. W tibi 7.92 zrobiłem retired. Ale teraz powróciłem, we wcześniejszych update(od 7.72 bodajże aż do 7.92 ) palek był postacią "elitarną" było ich mało na serwach, to dużo spirów sorcy i dryuty (nie jestem pewien) expiący na valkiriach zostawiali speary pod drzewami to jak sie tak kilka drzew obleciało to miało się na kilka h treningu, a teraz co nie patrzysz to pall albo kina , chociaż bardzo dużo knightów grało w poprzednich, ale przecież "oni byli tak udupieni że nie można było nimi grać",moim zdaniem cipsoft, źle się zabiera do wyrównywania profesji ponieważ zabiera silniejszemu, a daje słabszemu, a według mnie powinno być tak zostawia silniejszego w spokoju i doda troche dla słabszego, albo niech powróci tibia 7.5 lub 7.6 najlepiej :p
Piotrek Marycha
17-08-2007, 13:01
Jak czytam to co napisałeś to nachodzi mnie jedna myśl. GRAŁEŚ KIEDYŚ W TIBIE ?
oh, co za argumenty, ahh, ta zawartosc merytoryczna twojego postu mnie az powala aaaa
Nie powiedziałem przecież, że dla rycerzy czy paladynów są one niezniszczalne. Po prostu marnowanie 120 many na kilka stalkerów
a po co exori? wystarczy wziasc kilka LMMow... spamisz na okolo siebie hotkeyem, a jak trafisz go w koncu to i tak na hita leci...
i może prowadzić, (..) to przynajmniej do dużo mniejszych zarobków.
ktore i tak beda wieksze niz sorca...
mezowski86
17-08-2007, 23:23
Ludzie którzy nadają na balans profesji po ostatnim update są zwyczajnie mówiąc niesprawiedliwy. Rozumiem poprzednią balansacje gdzie knight i paladyn byli znacznie gorsi od profesji magicznych (szczególnie knight). Wiem, że ta balansacja nie jest idealna, ale na 100% jest bardziej sprawiedliwa niż poprzednio. Teraz sorc i druid dalej expią szybciej od knighta, jednak ponoszą większe straty - według mnie jest to uczciwe. Niektórzy piszą, że knight teraz jest lepszy od sorca, bo expi za darmo i niewiele wolniej. Krótko mówiąc są to bzdury, ponieważ:
1) Sorcem expi się dalej zauważalnie szybciej niż knightem (inna sprawa, że sorc ponosi większe waste).
2) Knight nie expi za darmo, bo ma najdroższe leczenie.
3) Używanie run atakujących knightem jest teraz mało opłacalne (w większości przypadków), więc logiczne jest to, że obrażenia z melee muszą być większe.
4) Z tego co clipsoft piszę sorc/druid do 50lv nie zauważy spadku mocy.
Według mnie ten update mimo drobnych błędów był bardzo udany, ponieważ nie może dojść do sytuacji z poprzedniego update gdzie sorc bił 10x mocniej od knighta na tym samym lv, nie musiał trenować poziomu magicznego (a knight musiał skille), expił znacznie szybciej bez większego waste. Sam widziałem druidów/sorców którzy na noobskich lv brali gsa na klate z visa i wychodzili na plus. Największe były jaja jak sorc 100lv+ expił na demonach w pojedynkę. I tu właśnie tracimy cały sens gry zespołowej w tibii? Po co bić w zespole potwory jak byle noob mógł zrobić hlv sorca w krótkim czasie i iść na demony. To było chore ale dobrze, że się zmieniło.
Niektórzy piszą, że knight teraz jest lepszy od sorca, bo expi za darmo i niewiele wolniej. Krótko mówiąc są to bzdury
To nie bzdury :)
1) Sorcem expi się dalej zauważalnie szybciej niż knightem (inna sprawa, że sorc ponosi większe waste).
To ja wolę expić tak jak knight, lecz bez waste :)
2) Knight nie expi za darmo, bo ma najdroższe leczenie.
Jednak na każdym takim huncie (np. w cyclopolis, na żółwiach, na barbarianach, dragach, ofie itd. itd.) knight wychodzi dużo na plus.
4) Z tego co clipsoft piszę sorc/druid do 50lv nie zauważy spadku mocy.
Nie będę miał wiecznie 50lvl :)
mankutos
18-08-2007, 01:37
Knighci nie we wszystkim sa na plus :P Z explo juz sie walic nie oplaca ( np. dla 300 lvla knighta to duży minus ), z exori knight na 200+ lvlu walił z exori ok 1000, teraz jak wiadomo z exori gran nie da rady aż tyle :P Knight z broni żadko będzie miał hit 300+ na 100 lvlu ( średnio z hitów wyjdzie mu tyle ile sorcowi z vis ). A co do tego że sorcowie nie xpią to dlatego że byli przyzwyczajeni do większych hitów, a mimo to nadal mogą zrobić więcej xp w ciągu dnia niż knight.
Piotrek Marycha
18-08-2007, 02:08
Knighci nie we wszystkim sa na plus :P Z explo juz sie walic nie oplaca ( np. dla 300 lvla knighta to duży minus )
Seromontisowi to pewnie musiala kopara opasc jak to po "balansacji" zamiast bic z explo po 700 to wali ~300...
, z exori knight na 200+ lvlu walił z exori ok 1000, teraz jak wiadomo z exori gran nie da rady aż tyle :P
z drugiej strony - jego exori kosztowalo go 1000+ many, teraz kosztuje 340
Knight z broni żadko będzie miał hit 300+ na 100 lvlu
zalezy, jezeli na potworach nie grzeszacych duzym defem to dosyc czesto beda wchodzily ~300
A co do tego że sorcowie nie xpią to dlatego że byli przyzwyczajeni do większych hitów, a mimo to nadal mogą zrobić więcej xp w ciągu dnia niż knight.
ale sorc expi NAPRAWDE DUZO drozej niz knight
@up
Z wszystkim muszę się zgodzić :)
mezowski86
18-08-2007, 17:26
Jakby nie było ten update jest dużo bardziej sprawiedliwy, niż poprzedni. Ja jestem zadowolony
papik1992
18-08-2007, 18:32
Jakby nie było ten update jest dużo bardziej sprawiedliwy, niż poprzedni. Ja jestem zadowolony
Powiedzial Knight/Pall ...
Ja jestem sorcem. I Ogolnie gram/znam tibie od 4 lat jestem zdowo wkurzony bo przez te 4 lata ciagle zmienialem serv a bo to tam kumpli durzo a bo tam fajniej a to profesje bo tą polepszyli a to padłem wkurzalem sie i od nowa... przemyslalem to ostatnio i pomyslalem jak wielkim bylem idiotą ... (11 latki tak mają juz chyba teraz mam 15 lat :P). Gdyby nie to cieszył bym sie 200+ lvlem.
Ostatnio postanowiłem nie zmieniac hara zostawic jego passy na wieki wieków no i przyszedł update i co sie stało ? (nie grałem charem od długiego czasu) no co ? dalej gram magiem ;P wbilem troche lvli i nawet pacca kupuje !
Tak Fakt update nie zadawala nas niestety knighci i pallkopwie teraz ażskaczą z radości ale taka moja mała prośba zrobcie sobie przez tydzien granie sorcem ;) tyle ze w sumie wandami bedziecie bili ale to itak upierdliwe na 20 lvl bic za 40 xD najlepiej jak byscie podeszli do kolegi ktory ma 40 sorca i popatrzyli jak hunci sie sorcem dragi z hmmow ;P to tak dla przykladu ;)
Wd mnie jesli cip uwarzał że sorcowie sąza dobzi to tak powinni nas pogorszyc i owszem zrobili to dobrze a moze troszke za mocno bo powinni zostawic choc troszke wiekszy atak zalezny od lvla. Ale tak jak knightow i pallkow podwyrzszyli to przesada do tego w sklepach teraz sa power bolty !! a jesli mi sie nie przywidzialo to small stonsy wczesniej chyba warzyły więcej a moze miały większy atak ale to takie moje przywidzenia chyba.
Fajnie by było gdyby knighci walili np o połowe lepiej niż kiedys a pallkowie o troche bo nie zapominajmy pall wali z odległosci co powinno powodowac utrate ataku !
i teraz cos takiego
Knight powinien miec dobry atak sporo treni naraza sie na sporo hitow itp
Pall powinien miec sredni atak ponieważ nie naraża się tak jak knight
Druid/Sorc najlepszy atak czemu ? najbardziej się naraża duży waste za mf'y nie raz ;) a co do pociskow to prosze nie mowic ze sd mocno walą ;P ale jeden kosztuje 250 gp ^^.
W sumie co do sd to w dzien mozna grac a w nocy sd .. ta ale ? jak robic w nocy nie nagnając zasad ? ;P
To tylko moje spostrzeżenia ja tam dużo nie moge ;P
no co ? dalej gram magiem ;P wbilem troche lvli i nawet pacca kupuje !
To super!!! Kupuj!!!
Ja dalej gram sorcem, bo nie chce mi sie grać od nowa. I tylko dlatego :) Mam również nadzieję, że będą kolejne balansy profesji. Jeśli w zimowym upie znów pogorszą maga to nara chłopaki :D
--Cienius--
18-08-2007, 19:30
przestancie juz spamowac "po nje moke ekspic z ruszczki!!!!! Mamooooo zabrali mi 10 % dmg vis :<<<<<<< MAMAAA KUP MI PACCCCCC NA Knajta to sorc saxxxxxxxxx"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.