Pokaż pełną wersje : Publcizny test server
cielakmateusz
29-06-2007, 21:43
Otworzyli test server dla graczy z PACC :D
Dlaczego tylko dla pacc ? ;/ zawsze było tez dla facc...
Nie mogę wbić... Nawet char listy nie ładuje :confused:
cielakmateusz
29-06-2007, 21:57
Po 10 minutach oczekiwania sie zalogowalem ...
kuba13ufo
29-06-2007, 21:59
chyba coś skopali bo chcą dać klienta 8.02 do ściągnięcia i otworzenia testa. dlatego nie działa ci chyba test serv.
cielakmateusz
29-06-2007, 22:00
chyba coś skopali bo chcą dać klienta 8.02 do ściągnięcia i otworzenia testa. dlatego nie działa ci chyba test serv.
Dali Klienta 8.02 specjalnie pod test server
Golden'Fanatyk
29-06-2007, 22:01
"Sorry. Internal error. Closing connection."
też to macie? :confused:
kuba13ufo
29-06-2007, 22:01
nom szkoda że dla pacc ;(, tak chciałem sprawdzić czy dam ds'kowi rade na 26 lvlu, buuu;(
Lord Pelar
29-06-2007, 22:02
Kurde nieumiem sie polaczyc... Internal Error...X(
Jedno pytanie po co ten Test Server?
Będą poprawki? czy co?
kuba13ufo
29-06-2007, 22:04
możliwe ! pewno coś zepsuli:]
Golden'Fanatyk
29-06-2007, 22:06
Public Test - A warning?
It has come to mind that the 'public test server' available on tibia.com homepage is in fact a keylogger. Can a customer support verify this please, otherwise thousands of people could get hacked.
We assume this because there is no 'See you in Tibia' message, and If I'm correct, the test used to be for all players and not just premium players?
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1718692
:confused::confused:
kuba13ufo
29-06-2007, 22:08
zrozumiałem słowo keylogger i hacked ale reszta to dla mnie czarna magia:p, tłumacz proszę!
Teraz pozostaje pytanie co oni znowu wymyslili ze chca odrazu zmieniac
Golden'Fanatyk
29-06-2007, 22:13
dajcie znac, jeśli uda Wam się zalogować!
ja mam caly czas error, ekhm :confused:
kuba13ufo
29-06-2007, 22:20
a ściągnąłeś klienta?
Hellraiser
29-06-2007, 22:20
Ten Tutor to się chłopak osrał, lekko mówiąc.
Jedno mnie dziwi, czemu pod TS'a by robili nowy klient?, jakieś zmiany? na rl tibi?
Gatho Gokhinin
29-06-2007, 22:27
Szczerze to mi coś tu śmierdzi, nie wpominając już o atakach na Luminere w tym samym czasie. Może jedno z drugim nie ma wiele wspólnego a ja jestem przewrażliwiony, ale lepiej być uważnym..
Goldscorpion
29-06-2007, 22:30
Coś mi tu śmierdzi...
Zresztą zawsze był inny link. Jakoś download.tibia.com oś tam dalej a tera jest download.cipsoft.com.tesserwer***** mimo, że mam pacc powstrzymam się jakijś czas
@Gatho Gokhinin
Masz racje, lepiej być uważnym.
Dużo ludzi na forum tibia.com pisze, że nie możę się zalogować na ts. :(:(
cielakmateusz
29-06-2007, 22:32
O KURWA!
Z tego co zrozumialem ten klient to moze byc keylogger!!
Ok, zalogowałem się na Testere ;)
21:26 Craban the Beginner [300]: For your information: We have not changed anything about the game that you will see. This is merely a technical test
Andrealfus
29-06-2007, 22:34
@up
Szybszy :D
21:26 Craban the Beginner [300]: For your information: We have not changed anything about the game that you will see. This is merely atechnical test
dla waszeg info :P
Goldscorpion
29-06-2007, 22:36
Takl jak juz pisałem link jest nieco podejrzany. jeżeli tam byłby keylogger to hack na skalę globalną :)
@Gatho Gokhinin
Masz racje, lepiej być uważnym.
Dużo ludzi na forum tibia.com pisze, że nie możę się zalogować na ts. :(:(
probowalem sie zalogowac... bo jakism czasie wkoncu chary sie wyswietlily wybralem
i pisze ze niemam pacca.. jak ja mam caly czas pacc na tibi rl od jakiegos roku~~ wiec wtf?
~~AnpeR~~
29-06-2007, 22:37
Eh nie chce nic mowic... ale przy kazdym niusie jest "Yours Cip Soft albo Cya in Tibia"
Goldscorpion
29-06-2007, 22:38
@UP
LOL!! Dokładnie w każdym innym Your CipSoft Team
jak by sie okazalo ze to key logger i masa ludzi by miala hacka lacznie zemna...
to co by cipsoft zrobil wtedy...
~~AnpeR~~
29-06-2007, 22:43
link do nowej tibi
http://download.tibia.com/tibia800*****
link do testu
http://download.cipsoft.com/tibiatestserver802*****
czemu inny mirrior? hack plx?
@taziu
jesli by to byl kelogger to ja tez bym mial hacka ale gdby wszystko wrocilo do normy zrobili by cofke dnia
A inna ikonka? News o test serwerze zawsze miał ikonę szarych trybików, a nie młotka.
Wygląda podejrzanie, ale skoro podają msg z tego testa.....
Czy zalogował się ta ktoś ?? Jeśli tak to prosze napisać co za zmiany wprowadzili.
ps. Może zmieniaja dmg magów bo jest troche zalosne przy innych profesjach
Ja nie moge sie zalogowac wyskakuje mi bląd 10061 :/
Goldscorpion
29-06-2007, 22:46
link do nowej tibi
download.tibia.com/ tibia800*****
link do testu
download cipsoft.com/tibiatestserver802 *****
Dokładnie to samo miałem na myśli...
Torarnos
29-06-2007, 22:47
Testa nadal nie chodzi :(
P.S Jak ktos sie boi to niech sobie passy zmieni , bo na testa wchodza stare..
@Cielakmateusz
Nie przeklinaj:p
@Taziu
Moze by cofke servow zrobili?
@Topic
Ten klient jest bardzo podejzany pisze enter test itd.
plus jeszcze w newsie na tibia.com nie ma "See you in tibia" albo cos w tym stylu... A i jeszcze Luminera zostala zaatakowana.
~~AnpeR~~
29-06-2007, 22:49
Czytajcie moja wypowiedz... sa 2 rozne mirrory wiec to na bank hack. Nowa tibia i test tibia sa na ROZNYCH serverach
cielakmateusz
29-06-2007, 22:50
Jestem przekonany , że to hakerzy...
Ten God zbyt dużo pisze , a poza tym robi straszne błedy po angielsku
Testera działa, ale Testa nie.
Nic nie zmienili, tylko jakieś zmiany technicze.
Goldscorpion
29-06-2007, 22:51
Jak widać zdesperowani sorcererzy są zdolni do wszystkiego :p
cielakmateusz
29-06-2007, 22:52
Jakby zrobili cofke to przestaje grac...
Uwaliłem kolesia i zarobilem na nim Bohy , wbilem 2 lvle i teraz ma sie to jebac??!!
Jestem przekonany , że to hakerzy...
Ten God zbyt dużo pisze , a poza tym robi straszne błedy po angielsku
no to sie zabardzo pospieszylem z odpalaniem tego bede mial haka i huj :/
Goldscorpion
29-06-2007, 22:55
No a co na to inni?? Mam na myśli tutorów Gmów Cmów u mnie słabo z angielskim więc przeglądnijcie forum tibia.com
Moze tu chodzi o hack...(odkrywcze) w senisie latka przeciwko Macro i Light hack
Darefiend
29-06-2007, 22:58
Kurwa hack cipsoft plx :D
Goldscorpion
29-06-2007, 22:58
No i jeszcze jedna podjerzana sprawka. Czyż zawsze na tibia.comw newsie nie pisali z jakiego dnia pobierają wszystkie dane na Test Serwer?? Wszystkie lvl skille eq itp. jakie mieli wszyscy?
cielakmateusz
29-06-2007, 22:59
No i jeszcze jedna podjerzana sprawka. Czyż zawsze na tibia.comw newsie nie pisali z jakiego dnia pobierają wszystkie dane na Test Serwer??
dokladnie...
Andrealfus
29-06-2007, 23:00
dla mnie to normalny test serwer.... hackna nas to co? hack na globalna skale ale po co? cofna i tak ;p
cipsoft pujdzie z torbami!
Darefiend
29-06-2007, 23:00
Gorzej jak ukradną inne hasła... :P
~~AnpeR~~
29-06-2007, 23:01
1. nie da sie lognac na ts
2. jest ikonka jakiegos mlotka? lol
3. nie ma napisanego Your CipSoft Team
w niusie
4. inny mirror
nowa tibia ma mirrior tibia.com
a test serv cipsoft.com wiec?
""why i have free account on test server? and error 10061?" < prosto z tibia.com
Atak na servery tibii....news nie w stylu cipsoftu (krótki i bez podlizywań)...tylko dla pacc...download.cipsoft.com-po co to tutaj O.o...jakieś informacje o hackach...dziwne to zaiste....
cielakmateusz
29-06-2007, 23:05
1. nie da sie lognac na ts
Da sie...
Mam nawet dwa screeny
Jak ktoś nie wierzy, że można się logować:
http://i19.tinypic.com/4ouidd4.jpg
Sorry za jakość, ale zapisywałem w Paincie.
Looknijcie...zawsze jak pojawiało sie słowo premmium to był odnośnik do kupna,a teraz co ? ;)
Owntibia niech sie schowa xD
Torarnos
29-06-2007, 23:18
@2up, testa czy testera
Inny mirror, brak linka w słowie 'premium', test serwer w piątek w godzinach wieczorowych (a oni pracują 9-17 od poniedziałku do piątku), inne ikonki, całkowicie inny styl newsa...
To wygląda podejrzanie. Oczywiście nie twierdzę na 100% że to fałszywy klient, ale...
Nie ściągając nie tracicie wiele, co najwyżej kilkanaście minut w kolejce, jeśli to prawdziwy klient.
@2up, testa czy testera
Testera.
Testa wyłączona i nie mogę się zalogować na mojego ED z Candii ; <
http://img337.imageshack.us/img337/3344/ffffmy4.jpg
a tutaj inny
http://img508.imageshack.us/img508/2555/fffffffuh0.png
kiedys sie zemszcze ~.~
Muminek1993
29-06-2007, 23:22
Nie bedzie dla facc gdyz za duzo by bylo chetnych. Tak mi dzis powiedzial tutor
A ze ja facc to tylko jedno powiem ;(
Nie bedzie dla facc gdyz za duzo by bylo chetnych. Tak mi dzis powiedzial tutor
A ze ja facc to tylko jedno powiem ;(
Na kij haxorom facc ?
cielakmateusz
29-06-2007, 23:29
Na kij haxorom facc ?
Hmm
Mój kolega ma 85 lvl , gra dwa lata , a nigdy PACC nie mial
LUDZIE NIE ŚCIĄGAĆ TEGO!!! NA FORUM TIBIA.COM SAMI TUTORZY I SENIOR TUTORZY OSTRZEGAJĄ ŻEBY NIE ŚCIĄGAĆ, PONIEWAŻ PLIK JEST ZAINFEKOWANY! <keylogger> PODOBNO ZHACKOWANO TIBIA.COM!
LINK DO TEMATU NA TIBIA.COM ! NIE ŚCIĄGAĆ!!
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1718692
- wszyscy czekają na odpowiedź GameMastera - czekamy i my!
Muminek1993
29-06-2007, 23:31
Mi bardziej chodizlo o ts. ale cos nie wieze ze to global hack poniewaz pytalem sie tutorow dzis co z tym ts. A oni mowili ze normalnie jest dla pacc. Nawet moj ziomek tutor tak mowil
RomdiMon
29-06-2007, 23:32
i co wy tak sie martwicie???
jak shakowali to cipsoft po paru dniach wszystko naprawi i najwyzej jak cofke zrobią :p niema sie co martwic to tylko gra i tyle;p
jak widze niektorych to mi sie zal robi, niemoga bez niej zyc... jak jacys narkomani???
Angel of Death
29-06-2007, 23:34
Mi bardziej chodizlo o ts. ale cos nie wieze ze to global hack poniewaz pytalem sie tutorow dzis co z tym ts. A oni mowili ze normalnie jest dla pacc. Nawet moj ziomek tutor tak mowil
Mhmm tutorzy za przeproszeniem gówno wiedzą ? Tutorem każdy (kto miał pacca) może zostać -.-'
W Cipsofcie God'y i CM'y mają już wolne wiec czekajcie sobie w błogiej nieświadomości ;)
hubcionooboman
29-06-2007, 23:35
po co ten test server jak byl juz update? <lol>
Muminek1993
29-06-2007, 23:36
Jak Cip SOft Zrobi Cofke to duzo ludzi straci swoje itemy. Ja tym bardziej a do tego quest na draconie
RomdiMon
29-06-2007, 23:40
Jak Cip SOft Zrobi Cofke to duzo ludzi straci swoje itemy. Ja tym bardziej a do tego quest na draconie
lepiej zeby byla cofka niz zeby z pare tysiecy osob zostalo haknietych i mialy wieksze straty
Angel of Death
29-06-2007, 23:42
Jeszcze więcej stracą jeżeli to rzeczywiście mass hack i nie zrobili by cofki ...
Nie, bo wiesz, postawic serwer na 1000 osob ktory obsluzy to jako tako moze tylko pozadna firma, a co wiecej w przypadku hacka i tak bedzie cofka.
Muminek1993
29-06-2007, 23:48
Najlepiej by bylo jak to by wogule nie byl mass hack
oczywiscie w podnieceniu sciagnalem to gowno, gogogo haxors!!!
ja pierdole oni chyba kurwa zabezpieczaja to swoja strone avastem do chuja ;ss
Adow Adan
29-06-2007, 23:53
usunąłem tą tibie ale wcześniej ją zainstalowałem . co zrobić jezeli był tak keylogger?
@up
narazie sie nie loguj do tibii i poczekaj na wskazowki od tych pedalow i zmien haslo ofc xd
cielakmateusz
29-06-2007, 23:55
usunąłem tą tibie ale wcześniej ją zainstalowałem . co zrobić jezeli był tak keylogger?
Najlepiej zrób formata , albo przestań grać w Tibie
domena cipsoft.com należy do cipsoftu (http://whois.domaintools.com/cipsoft.com)
Jeżeli komus udało się włamac na właśnie cipsoft.com, dać na ftp zainfekowany plik to w jakiś sposób musiałby w jakis sposób dać newsa na tibia.com. Możliwe, że mają system newsów powiązany jakoś z cipsoft.com, lub ktos włamał się także na tibia.com - a w tedy to ma wasze hasla, dane osobowe i wiele więcej.
I co może jeszcze powiecie że hakerzy postawili Test Serwer ? Ludzie żal...
Muminek1993
22:46 Tutor [32]: The TS is not a mass hack. Wiec nie wiem co teraz myslec
~~AnpeR~~
Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/
Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)
kuba13ufo
29-06-2007, 23:56
na tibi.pl jest dobry programik w dzale download" find it!" jest dobry wpakuj i odpal pare razy
Jezeli strona byla naprawde hacknieta czyli przez profesjonalny team, to zawarty w pliku instalacyjnym keylogger jest:
a) trudno wykrywanlny
b) trudny do usuniecia
Enjoy.
Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/
Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)
A ostatnie zdanie ma tylko 16 sylab, zawsze ma 19 to na pewno nie Cipsoft ;(
Ja wam powiem tyle jezeli to keylogger to i tak zrobia cofke swiatow, a jezeli nie i (w co i tak nie wierze) CipSoft pojdzie z torbami to i tak nie bedzie tibii wiec mi nie zalezy i loguje sie na teste. Co do tych zarzutów:
1) Na tibia.com forum piszą ludzie ze mozna sie logowac.
2) Nawet w tym temacie sa screeny z testa.
3) Do tych co mysla (mowia) ze to server hackera to powiem ze postawienie servera dla ok. 1000 osobo i przeniesienie wszystkich kont z rl tibii to niemaly wyczyn nawet dla CipSoftu a co dopiero dla hackerow.
4) "Enter Test" itp tym tez sie nie przejmojcie wystarczy zobaczyc kilenta testserva po 8.00 bylo tak samo (wiem bo ogladalem filmy z testa).
5) Wlasnie jestem na tescie i zyje :P
Pfff hakerzy którzy hakneli stronke tibia.com najbardziej potrzebuja waszych passow :)
KURWA LUDZIE! KTOS PUSCIL PLOTE BO KOLEJKI SA (WLASCIWIE TO BYLY BO JUZ OFFLINE).
Po pierwsze: domena cipsoft.com
Po drugie: news na stronie głównej
Po trzecie: profesjonalne teamy hackerow nie okradaja tibijczykow
Po czwarte: trzeba miec duzo pieniedzy zeby postawic serwer (trzeba jeszcze miec mape)
TAK WIEC DAJCIE SOBIE SPOKOJ NIE MA ZADNEGO HACKA!
//up Eeee no z tym premium to podejzane jest :D HAHAHAHAHA ja pierdziele ale cep
Muminek1993
30-06-2007, 00:02
Cos mi sie widzi ze to nie hack poniewaz po co hakerom konta wszystkich jak by juz hakneli stronke to by skasowali wszystkie konta. A to gadka tutorow
22:49: You won't be hacked unless you download the client from another website
22:48 : dont worry, cip wont hack you :p
22:48 : the test server is only testing the strength of the servers and such
cielakmateusz
30-06-2007, 00:04
nie wiem co o tym myśleć...
sram na tą gre , mimo ze zostalo 70 dni pacca
kuba13ufo
30-06-2007, 00:05
jeśli hakezy walneli taki news na stronie to zaden problem zobaczyc wasze hasa itd. po1 nastompilby krach pszy takim hacku, mieli by konta i nic by z nimi nie zrobili bo by nikt nie grał
po 2 tak jak golega wyzej postawienie test serva to wyczyn godny nagrody, pszygotowanie tego trwa parew dni !
hakerzy nie dali by radu haknąc strony tibi.com i nie pszydało by im sie to na nic no hyba że to totalne debile (hackerzy)
Adow Adan
30-06-2007, 00:06
jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/
co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła
morthifer
30-06-2007, 00:07
juz kiedys byl hack tibia.com, kilka lat temu
kilka dni strona byl offline a na koniec wszyscy dostali na nowo wygenerowane passy
http://xs216.xs.to/xs216/07265/iopio.JPG
Michau_Druid
30-06-2007, 00:09
To ten klijent do testa jest zawirusowany?
ale cipsoft bedzie miał z tym problemy ;/
a wogule po co test jezeli byl juz update
jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/
co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła
cip nie zna naszych pasow :)
Adow Adan
30-06-2007, 00:12
@up chodzi mi o to ze jeżeli wkradli sie na ftp to maja wszystkie hasła , ale wiadomo ci najlepsi i tak nie wejda na "niby?" test serwer wiec by duzo na tym nie zyskali.
A mi zostało 86 dni pacc:D
Czyzby po 10 i pol roku koniec tibi;>
Hackniecie strony nie gwarantuje hackniecia noramlnych passow. Po pierwsze hasla sa hasowane w jakistam sposob. Po drugie na loginservach na stronie sa uzyte klucze RSA wiec ich zlamanie nei wchodzi w gre. Nie da sie rowniez od razu zhackowac login servow totez w nowym cliencie zostaly dodane nowe:
login01.tibia.com
login02.tibia.com
Nie mowie ze to hack na 100% ale ciekawie sie to prezentuje ;)
@upup
Hasla nie sa na zadnych ftp, sa przechowywane pewnie w bazie (MySQL?), a dodatkowo na pewno sa szyfrowane wiec ich zdobycie to nie taka prosta sprawa.
Muminek1993
30-06-2007, 00:16
Wedlug mnie po przeczytaniu wszystkich postow to nie jest mass hack. Zeby haknac tibie com to trzeba byc niezlym hakerem a po co takiemu hakerowi tyle kont w tibi
Dark Immolator
30-06-2007, 00:17
Może taka mało ważna pierdoła
21:26 Craban the Beginner [300]: For your information: We have not changed anything about the game that you will see. This is merely a technical test
a na rl...
Name: Craban the Beginner
Sex: male
Profession: None
Level: 4
World: Premia
Residence: Rookgaard
Last login: Mar 06 2006, 10:36:18 CET
Account Status: Premium Account
i jeszcze jedna sprawa... ten char nie ma pozycji CM...
@upup
sprzeda plejt sety na allegro.br :<!
Muminek1993
30-06-2007, 00:19
A to ciekawe wlasciwie gdzie ci to napisali?
Ej mam pytanie, czy jak by byli to hackerzy i by ich namiezyli, to miely by konsekwencje prawne?
Muminek1993
30-06-2007, 00:22
To akurat jest ciekawe bo takiego hakera raczej by nie namierzyli
Ja wam powiem tyle jezeli to keylogger to i tak zrobia cofke swiatow, a jezeli nie i (w co i tak nie wierze) CipSoft pojdzie z torbami to i tak nie bedzie tibii wiec mi nie zalezy i loguje sie na teste. Co do tych zarzutów:
1) Na tibia.com forum piszą ludzie ze mozna sie logowac.
2) Nawet w tym temacie sa screeny z testa.
3) Do tych co mysla (mowia) ze to server hackera to powiem ze postawienie servera dla ok. 1000 osobo i przeniesienie wszystkich kont z rl tibii to niemaly wyczyn nawet dla CipSoftu a co dopiero dla hackerow.
4) "Enter Test" itp tym tez sie nie przejmojcie wystarczy zobaczyc kilenta testserva po 8.00 bylo tak samo (wiem bo ogladalem filmy z testa).
5) Wlasnie jestem na tescie i zyje :P
tylko czemu jak wpisuje to pacca tam niema i niemoge wbic a na rl tibi mam ?
ktos mi to wytlumaczy? ;/
Ktos moze haknal tibia.com dla prestizu/jaj/z zemsty (ubili jego 7 lvl) bo interesu w tym raczej nie ma (jesli real hack - cofka wiec chuja ze sprzedazy itemow).
Anyway - temat o hacku reported :D
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1718692&pagenumber=2 rotfl
Jak juz mnie tak wielkodusznie zacytowales (nie bierz tego na powaznie ;)) to ja ci odpowiem prawdopodobnie kupiles/aktywowales pacca wczoraj lub dzisiaj a dane z tego co widze sa z dnia wejscie klienta 8.0
Kurwa jeszcze niekapujecie co jest grane? -.-
Magowie z MDW na czele wynajeli rosyjskich hakerów żeby zniszczyli tibie za ten update.
link do nowej tibi
http://download.tibia.com/tibia800*****
link do testu
http://download.cipsoft.com/tibiatestserver802*****
obydwie domeny należa do cipsoftu. Wielu pewnie nawet nie wiedziało, że od dawna istnieje strona cipsoft.com (kiedyś, nie wiem czy nawet przypadkiem nadal nie jest gdzies na stronie oferta pracy dla grafika 3D)
domena cipsoft.com należy do cipsoftu (http://whois.domaintools.com/cipsoft.com)
Jeżeli komus udało się włamac na właśnie cipsoft.com, dać na ftp zainfekowany plik to w jakiś sposób musiałby w jakis sposób dać newsa na tibia.com. Możliwe, że mają system newsów powiązany jakoś z cipsoft.com, lub ktos włamał się także na tibia.com - a w tedy to ma wasze hasla, dane osobowe i wiele więcej.
hmm, NIE MAJĄ NASZYCH HASEŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Na 100% hasła są szyfrowane/haszowane szyfrem jednostronnym (np MD5 zobaczcie na wikipedi co to jest jak ktoś nie wie), po wiem tylko tyle że algorytm ma za zadanie tak pomieszać hasło dostawiajac/zamieniajac/itp jego człony żeby stworzyć hash dla danego wyrazu zawsze taki sam i to ten hash jest zapisywany w bazie. W momencie gdy ktoś się loguje to z podanego hasła generowany jest hash i porównywany z tym w bazie jeżeli się zgadza to znaczy, że teoretycznie hasło jet prawdziwe. (Teoretycznie ponieważ w przypadku MD5 czy SH1 nie pamiętam dokładnie udokumentowano przypadki spreparowania hasha. Czyli hashowane teksty były inne ale hashe takie same).
Ej mam pytanie, czy jak by byli to hackerzy i by ich namiezyli, to miely by konsekwencje prawne?
Tak, ponieważ jest to przestępstwo komputerowe.
Magowie z MDW na czele wynajeli rosyjskich hakerów żeby zniszczyli tibie za ten update.
HAHAH 0wn3d dla wszystkich, a panu piwo za swietna teorie spiskowa xD
Muminek1993
30-06-2007, 00:28
ale macie pomysly mi to wisi czy polepszylo sie knightom bo nooby zaczna grac knightami a na nastepnym upade bedzie lepiej sorcow i oni znowu sorcami. Ja wole pograc swoja postacia poczekac do nastepnego upade i miec duzy lvl.
NAJGORSZA JEST FALA 20 LVL KNIGHTOW I PALLOW X(
morthifer
obydwie domeny należa do cipsoftu. Wielu pewnie nawet nie wiedziało, że od dawna istnieje strona cipsoft.com (kiedyś, nie wiem czy nawet przypadkiem nadal nie jest gdzies na stronie oferta pracy dla grafika 3D)
strona cipsoft.com niedziala chyba od tygodnia
Torarnos
http://foteka.pl/full/8605e7ad88834c9151a0d4f7c29929ba.jpg
idzcie w ts pograc a nie bzdury piszecie
Adow Adan
30-06-2007, 00:29
Może taka mało ważna pierdoła
a na rl...
Name: Craban the Beginner
World: Premia
Residence: Rookgaard
Last login: Mar 06 2006, 10:36:18 CET
Account Status: Premium Account
i jeszcze jedna sprawa... ten char nie ma pozycji CM...
Name: Craban
World: Arcania
craban ma CM , jest Cm , dowiedziałem sie od tutka na Honerze ,
edit:
23:22 Krowka Montana [18]: ok kauiz but why so later is a Test server?
23:22 Kauiz Mac Morden [24]: I don't know but i doubt highly that it is done by hackers
23:23 Kauiz Mac Morden [24]: if there was in sure cip would find some way to tell us
Andrealfus
30-06-2007, 00:30
to dlaczego wlasnie ja przegldam?
Ostatni raz tibie hackneli Brazylijczycyjakies 4-5 lat lemu, wtedy bodajże na Nova demony po thais latały.
Dziwne jakoś mnie działa.
Muminek1993
30-06-2007, 00:33
Sorry za moj poprzedni post bo nie tu go wpisalem i jeszcze jedno olejcie juz to poniewaz i tak nic nie zrobimy a dowiemy sie wszystkiego za jakis miech ;]
Ostatni raz tibie hackneli Brazylijczycyjakies 4-5 lat lemu, wtedy bodajże na Nova demony po thais latały.
Jestes w błędzie.. było ich wiecej i wczesniej (nawet przez polaków) ale nie wszyscy byli tacy głupi aby sie tak bawić:)
Co jest kurcze :/
http://img403.imageshack.us/img403/8245/ehhan3.jpg (http://imageshack.us)
Muminek1993
30-06-2007, 00:37
Ruskcy zniszczyli tibie i wprowadza nowa gre o putinie :evul:
morthifer
30-06-2007, 00:37
to dlaczego wlasnie ja przegldam?
a patrzyles tam codziennie ?
jakis tydzien temu przez kilka dni niedzialala
bylem na tsie przez jakis czas juz kupilem all a tu bahh kick ;) i teraz tak samo 2000002....
Marchewka
30-06-2007, 00:41
Z tego co wyczytałem na tibia.org, to jest fałszywy TS
Jak juz mnie tak wielkodusznie zacytowales (nie bierz tego na powaznie ;)) to ja ci odpowiem prawdopodobnie kupiles/aktywowales pacca wczoraj lub dzisiaj a dane z tego co widze sa z dnia wejscie klienta 8.0
tylko ze w momencie gdy kupowalem pacc mialem jeszcze 2 dni starego
a wiec..?
No to polecą hacki...
Z forum.tibia.com
"First of all, I am not a representatives of CIP or anyhow but just that this is causing too much panic so I would appreciate it if I can have your attention here anyways.
There are evidences and opinions about test server could be a possible hacking tool as well as being a safe test server such as IP addresses, domain names, Craban being on test and all sorts of things, etc. However, everyone could make mistakes and even CIP Team do and I would not complain about it if it was just a simple mistake that they have made which led to this situation.
Please do not download it or play it if you do not feel safe about it. There is no need to discuss about it and panicking on Help channels on every game worlds.
If you really do not feel safe and downloaded it, I would simply suggest you to do a system restore if you had a backup done.
My last words would be to wait for a CS member to clarify this situation before you do anything if you really wnat to be 100% safe."
Z tibia.org.pl
Witam,
Z przykrością zawiadamiamy, że dzisiejszy test serwer tibii jest fałszywy, i najprawdopodobniej służy przejmowaniu waszych loginów i haseł! W oryginalnym kliencie tibii login serwery, na które idą wasze hasła podczas logowania wyglądają tak(dokładniejsze wyjaśnienie znajduje się tu ) :
server.tibia.com
server2.tibia.com
I tak aż do server4 ponieważ mamy 4 login serwery. W kliencie rzekomego test serwera login servery wyglądają tak:
login01.tibia.com
login02.tibia.com
I tak aż do login04.
Najprawdopodobniej shackowano cały serwer na którym stoi tibia.com, dlatego mogliśmy ujrzeć newsa mówiącego o " test serwerze".
Jeżeli to prawda to na pewno będą cofki serverow...
Chciałbym poinformować że ten test server to fałszywka
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=202014
Tu macie wyjaśnienie...
więc kurwa hack...
Muminek1993
30-06-2007, 00:43
kurde najpierw mowia zeby sie dobrze bawic pozniej nie kazda sie logowac
najlepiej niech wszystcy pacc przestana grac
IwanGrozny
30-06-2007, 00:44
kurde najpierw mowia zeby sie dobrze bawic pozniej nie kazda sie logowac
najlepiej niech wszystcy pacc przestana grac
Pewnie ci ktorzy graja i sie dobrze bawia nie czytaja tematu. Ahh...jak dobrze miec facc
pierdolcie tak dalej, zal mi was, czytajcie wiecej org.pl a bedizecie jescze bardziej pierdolnieci niz jestescie, zal mi was, jezeli byl by to hack to bylo by shakowanych w huj charow, jak nie polowa paccow
Muminek1993
30-06-2007, 00:47
Jak bedzie cofka to sie zabije. wlasnie wylocilem z the hortex foxa nose ring [postacia brata] bo bylem na tym quescie poplacze sie
--Tovddi--
30-06-2007, 00:47
jesli ten hak jest prawdziwy to bedzie niela jazda
:(:(:(:(
Dark Immolator
30-06-2007, 00:53
prosze tylko nie cofka... prosze nie... dzisiaj na main wyszedlem... prosze... ja chyba sie powiesze albo przez okno wyskocze... pomozcie mi...
Kauiz Mac Morden [24]: GM's have said that it hasn't been hacked, and thats the third time i have said this.
Kauzin jest uznanym tutorem na honerze
23:36 Dofis [35]: what do you think its hack or not?
23:36 Nezbo [51]: its not hacked...
Nezebo nastepny znany tutor z honery
23:44 Krowka Montana [18]: test serv is really and this is no hack
23:44 Kauiz Mac Morden [24]: indeed i already said that
I znowu kauzin.
Mnie najbardziej przekonuje pierwszy cytat bo tutor powoluje sie na gma.
@edit
Takich jak ci ktorzy mowia ze sie zabija, powiesza itp bo dzis wyloocili, zrobili lvl to naprawde mi nie szkoda.
Skoro jestescie az tak uzaleznieni to pora wziac sie za siebie albo ze soba skonczyc
(nie brac na powaznie tego, bo ktos tak zrobi i bedzie na mnie)
Jak bedzie cofka to sie zabije. wlasnie wylocilem z the hortex foxa nose ring [postacia brata] bo bylem na tym quescie poplacze sie
Na 99% będzie cofka i na 99% jutro max w poniedzialek wszyscy dostana nowe passy na mail, a baza wroci do stanu z dzisiejszego save.
Btw gratz dla hackorów. 2 strony hacked tibia.com i cipsoft.com (o ile nie stoją na tym samym kompie), ale zbyt mało dopracowane i opłacalne. FBI na dupe dziękuje.
prosze tylko nie cofka... prosze nie... dzisiaj na main wyszedlem... prosze... ja chyba sie powiesze albo przez okno wyskocze... pomozcie mi...
i ty plączesz o 4k expa ja mi się lvl pójdzie jebać czyli jakieś 700k i jakoś nie płaczę.
Właśnie wyłączyli Test Server. Napisali, że właczą w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie w poniedziałek.
IwanGrozny
30-06-2007, 00:55
Z tego co slyszalem z Horned Foxa zawsze Nose ring dropa
Ja strace 39 lvl i loocik z Elvenbane ;/
Andrealfus
30-06-2007, 00:56
czytajcie news na tibia.pl
Adow Adan
30-06-2007, 00:57
@up
czytaj naabku newsa na tibi.pl
"Na koniec chciałbym zauważyć, iż plotka o tym, jakoby miała być to próba hakerska to bzdura. Test serwer jest prawdziwy, zostało to potwierdzone na prywatnym forum tutorów."
dofis , mój 2 char to krowka montana xD , trudno było mi uwiezyc 24 lvl ale jeżeli on naprawde tak muwi to chyba ma racje (oby) .
Przekonamy sie jutro.
Muminek1993
30-06-2007, 00:57
a wescie chyba skoncze grac w tibie tak zwalic rzecz. moze mi oddaja poltora lvl i itemy mogli by lepiej pilnowac stronki
Dziwi mnie brak daty z jakiej będą brane chary
Na 99% będzie cofka i na 99% jutro max w poniedzialek wszyscy dostana nowe passy na mail, a baza wroci do stanu z dzisiejszego save.
Btw gratz dla hackorów. 2 strony hacked tibia.com i cipsoft.com (o ile nie stoją na tym samym kompie), ale zbyt mało dopracowane i opłacalne. FBI na dupe dziękuje.
Nie dość że sam jesteś młotem, to jeszcze innym robisz gówno z mózgu...
TIBIA NIE ZOSTAŁA HACKNIĘtA!!!
Senior Tutor który puścił tą plote został zbanowany.
Pozdro -. =
-------
Test włączą po Weekendzie a nie za tydzień.
Adow Adan
30-06-2007, 01:00
23:50 Jaden Star [107]: rumor has it that test is a hack
23:50 Jaden Star [107]: dont go to it
to wreszcie co jest czy nie ma hacka?
Devil Rayn
30-06-2007, 01:00
ts został zamknięty C$ zaprasza nas za tydzień ^.^
edit
sorc/deut nadal biją słabo
knight/pall nadal mocno
Micky domyslilem sie.
Proponuje:
1) Skaczyc dyskusje
albo
2) Przniesiec sie do tematu z newsem...
Tensz-in
30-06-2007, 01:03
Postawienie takiego servera kosztuje kupe kasy, wiec sklejcie wkoncu wary, nie bedzie zadnej cofki. To ze nie ma "your cipsoft team" wyglada rzeczywiscie podejrzanie, bo przegladalem all newsy i we wszystkich, nawet w tych z 2000 r. byl dopisek "your CIP team" czy cos, ale to nie znaczy ze wam p sety shackuja. Tibia.com to nie byle gowno, i na zabezpieczenia wydali napewno duuuuzo kasy, bo obroty za sama tibie liczy sie w setkach milionow euro rocznie, jak nie miliardach. A cipsoft ma jeszcze inne "wytwory" wiec nie myslcie sobie, ze jakis Czarek z nad Odry shackuje serwer tibia.com -.-'
Adow Adan
30-06-2007, 01:03
jeżeli to nie mas hack to widze ze na prima aprimis(czy jakos tak) jakby gm puścił taką plote były by większe zdenerwowania jezeli senior tutor takie zdenerwowanie juz robi :P
wie ktos czemu tak jest ze niemam pacca na tym tescie jezeli all time mam pacc. juz od roku tylko wczoraj mi new pacc doszedl jak mialem 2 dni starego.. wiec nie rozumiem =/ ?!?!!!
Więc tak..
Jeżeli miałby być to hack, hackerzy musieliby:
1) shakować cipsoft.com i wsadzić tam na serwer plik do ściągnięcia,
2) shakować tibia.com i napisać news,
3) mieć zaje**sty serwer i postawić testserver na nim.
JEST TO NIE MOŻLIWE, WIĘC NIE MA ŻADNEGO HACKA I NIE BĘDZIE ŻADNEJ COFKI, A CI CO PATRZĄ NA TIBIA.ORG.PL TO ŻAL !!!
Temat proponuję zamknąć, bo jeszcze dzieci neo się powieszą :)
Jeśli chodzi o ten news - tibia sprawdzała tylko techniczne sprawy i napisali to pewnie na szybcika... Test server trwał bodajże kilka godzin, sprawdzili i wyłączyli. Tyle... ;]
Mendolina
30-06-2007, 01:29
Nie ma obaw o hack, rozmawiałem z Senior Tutorem przed chwilą, sam ściągał klienta do TS i jest wszystko ok. To co piszą na tibia.org.pl to bzdury, nie ma się czego bać. W tej chwili TS jest zamknięty i ma powrócić w następnym tygodniu.:)
3) mieć zaje**sty serwer i postawić testserver na nim.
Taki lepsiejszy dedyk może nie za 500 zl/miesiac, ale powinien wystarczyć. Tutaj głównie zależy wszystko od łącza, i czy serwer jest poprawnie napisany.
Robert Lublin
30-06-2007, 10:32
LOL taaa cipsoft hakuje konta i odbiera wam plate sety -.-
Typ napisał ze ma tylko takie przypuszczenia poniewasz nie ma podpisu cipow...
Rofl...
To was musi przekonać !
Czemu zmienili mirror w sekcji Account-download client
?
dawid000
30-06-2007, 10:57
Nie Polaczac Sie To Hack!!!!!!!
Zobaczcie...co chwila zmieniają linki w downloadzie...
-download.cipsoft.com
-download.tibia.com
-download3.cipsoft.com
-download3.tibia.com
wrogonastawiony
30-06-2007, 11:09
Ale srasz, jakby to byla sprawka haxi0row to nie utrzymalo by to sie dluzej niz 1h.
Jakby to byl hack to by cos robili a nie siedzieli i przewijali swoje dzieci i patrzyli na falszywe newsy na tibia.com ale pie*dolicie
cielakmateusz
30-06-2007, 11:42
2) shakować tibia.com i napisać news,
Mogli shakować luminare i na niej postawić TS
@Up
Tylko jeden z TS działał... ;)
Druidaxo
30-06-2007, 12:02
Zrozumcie t nie jest hack, żadne z tych waszych wytłumaczeń nie jest wystarczające nawet do przypuszczeń... To, że nie ma Your.... team to nie znaczy że hack, to że inne mirory to bd. moim zdaniem szybsze łącze a nie zapchane jedno.
<>A.B.C<>
30-06-2007, 12:21
Ruskcy zniszczyli tibie i wprowadza nowa gre o putinie :evul:
Leże i kwicze ale masz pomysły
jest jakis test server dla pacc? tylko bez tutora? :PP
Draggy_Slayer
19-11-2007, 16:19
gratuluje archeologom ktorzy odkopuja tematy z poprzednego upa:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.