PDA

Pokaż pełną wersje : Druid po update !

Kirsten
30-06-2007, 13:18
Witam! Mam do was pytanie. czy w nowym uptade dodano coś dla Druidów ??

Z góry Thx

Akune
30-06-2007, 13:24
Nie. Ten update dotyczył tylko paladynów i rycerzy. Druidzi zostali jedynie troszkę osłabieni. :)

Duke Dran
30-06-2007, 13:25
Tak dostali kopa w du** razem z Magami :P.

Kirsten
30-06-2007, 13:39
Dziękuje. Temat do zamknięcia.

Teleri
30-06-2007, 13:39
Nie. Ten update dotyczył tylko paladynów i rycerzy. Druidzi zostali jedynie troszkę osłabieni. :)

buehehehe, troszke :D

Bruno II
02-07-2007, 10:02
Witam, mam druida 62 lvl 62 mlv niestety bez PACC wiec co do udeżeń z VIS się nie wypowiadam. Druid to często runemaker wiec jednak zmieniło się kilka tematów:
- Teraz mój druid ma mocniejszy atak z axa więc zbieranie souli na Carrion Wormach jest szybsze bezbolesne i nie wymaga używania many (zyskałem na update)
- Poszła fama że postacie magiczne są słabe wiec stado noobków zajęło się knightami i pallami - wynik --> Mniej UH na rynku a więcej chętnych do kupowania czyli cena 3200 za bp a nie 3000 jak dotąd (zyskałem na update)
- Mniej druidów - większy respect szczególnie dla tych którzy będą towarzyszami na huntach z SIO.

Best regards.

ripper
02-07-2007, 10:28
@up
1. Druid bez pacc ssie, i tu nie ma kontrargumentów.
2. Fakt, bo soule to taki wielki problem. Pomijam fakt głupoty robienie run inaczej niż na afku/lagach.
3. 200gp więcej w... 3~h? IMO powinniśmy otworzyć szampana.
4. Jeśli ktoś gra druidem na facc i do tego zajmuje się oraz podnieca robieniem uhów, to wiele przyjemności nie zakosztuje z gry nim. Przed czy po updatem.

JazzCaffe
02-07-2007, 12:27
Wg mnie druid nie powinien dostać nic! Sorc ma mort hura i UE, a druid robi sam dla siebie uhy, ma tanie leczenie i jest równowaga. Jak by mieli dać druidowi mocniejszy atak, albo coś podobnego do mort hura to po grzyba robić sorca jak można zrobić druida i masz to samo co wcześniej tylko jeszcze exura sio za jakieś tam 70 many...

edit:

Zaprzeczyłem sam sobie "Wg mnie druid nie powinien dostać nic!"

Druid powinien dostać nic :)

Znaffca
02-07-2007, 14:20
Witam, mam druida 62 lvl 62 mlv niestety bez PACC wiec co do udeżeń z VIS się nie wypowiadam. Druid to często runemaker wiec jednak zmieniło się kilka tematów:
- Teraz mój druid ma mocniejszy atak z axa więc zbieranie souli na Carrion Wormach jest szybsze bezbolesne i nie wymaga używania many (zyskałem na update)
- Poszła fama że postacie magiczne są słabe wiec stado noobków zajęło się knightami i pallami - wynik --> Mniej UH na rynku a więcej chętnych do kupowania czyli cena 3200 za bp a nie 3000 jak dotąd (zyskałem na update)
- Mniej druidów - większy respect szczególnie dla tych którzy będą towarzyszami na huntach z SIO.

Best regards.

lol najpierw piszesz ze facc i nie skomentujesz visa a potem piszesz jakie to fajne sio... zdecyduj sie nabku - sio = pacc ;E

;s

ripper
02-07-2007, 14:40
@ripper
Druid bez pacc ssie? Przed update bez pacca szybciej robiło się 60 lvl drutem niż knightem. Knight co prawda expił za darmo lub prawie za darmo lecz bardzo powoli a jeśli chciał dorównać druidowi w szybkości expienia to musiał o wiele więcej od niego zapłacić. Po update role się odwróciły. Soule to nie jest żaden problem dla normalnie expiącego druida. One przeszkadzają tylko tym, którzy robią runy. Facc druid ma wystarczająco silny atak z różdzki żeby mu się zwracała kasa wydana na exp, więc nie widzę tutaj konieczności robienia run. Bardzo często słaba średnia hitów u knighta powodowała waste na potworach lepszych niż elfy.

Knight facc - of, poh, dragi, ef - wystarczy, żeby efektywnie expić.
Druid facc chyba na w/w expowiskach niespecjalnie poexpi. Ef - waste, dragi - z samego wanda średnio, a z hmm waste, poh - waste, chyba że rare poleci z gsa.

DRoN
02-07-2007, 14:51
Sorc ma mort hura i UE, a druid robi sam dla siebie uhy, ma tanie leczenie i jest równowaga. Jak by mieli dać druidowi mocniejszy atak, albo coś podobnego do mort hura to po grzyba robić sorca jak można zrobić druida i masz to samo co wcześniej tylko jeszcze exura sio za jakieś tam 70 many...

Uwielbiam takie teksty.

Z takim rozumowaniem można stwierdzić, że postacie magiczne nadal są lepsze, bo robią dla siebie runy. Paladyn jako-tako się trzyma, bo ma jeszcze arrows/bolts + HMMy, a knight ssie.

Za to według mnie, fakt że sorc robi SD, czy druid UH'y nie jest znaczącą zaletą tych profesji (fakt, że lepiej kupić runy od kogoś niż w sklepie, ale jakby teraz magom zabrali wypalanie run, wcale nie byliby gorsi niż są) i nie powinno być to brane pod uwagę (a druid jest lepszy od sorca, bo ma create food).

Macunio
02-07-2007, 16:55
Była mowa o lvlach 8-60.

dragi - Knightem przed 60 lvl? Chyba żartujesz. Ty wiesz jaki to będzie waste? Na jednego draga będzie iść więcej niż 3 uhy. Drag nie zostawia za każdym razem 525+ gp w kasie i itemkach. Druid przynajmniej może poexpić na nich z dsami. Koszty wtedy są praktycznie zerowe chociaż exp i loot jest stosunkowo słaby w porównaniu do innych potworów.

Po upie , 50 kina z skilem 77/72 z bs'em !! biore draga z 0 uh i mf , czasami 1 uh pojdzie ( zakladajac ze zaczynam z full hp i mp) ( Co dopiero gdbym wzial bron 42 + atk ). Teraz mozna fajnie knightem expic na dragach

ripper
02-07-2007, 19:57
poh - Tutaj mogą expić zarówno facc knight jak i facc druid. Druidowi wychodzi taniej ze względu na większe średnie hity i tańsze leczenie. Na GS'y przed 60 lvl nie ma po co się wybierać. Natomiast na reszcie potworów które się tam znajdują knight wcale nie expi taniej, no może z wyjątkiem poison spidera.
Nawet z tanim leczeniem i większą średnią hitów nie zwrócą mu się cyce/slime'y, a na tym głównie by tam expił bez pacc i visa.
of - Knightem przed 60 lvl? Chyba żartujesz. Byłeś tam chociaż z raz przed update? Na jednego zerka będzie szedł średnio jeden UH zakładając wersję optymistyczną, że nie będzie cię atakowało naraz więcej niż jeden. Drut przynajmniej może tam poexpić z monkami/dsami żeby się zwróciło.
Z dobrymi skillami i eq na 50~ lvlu knight wyszedłby na 0 (bo 1 halka = ponad 2 uhy).
dragi - Knightem przed 60 lvl? Chyba żartujesz. Ty wiesz jaki to będzie waste? Na jednego draga będzie iść więcej niż 3 uhy. Drag nie zostawia za każdym razem 525+ gp w kasie i itemkach. Druid przynajmniej może poexpić na nich z dsami. Koszty wtedy są praktycznie zerowe chociaż exp i loot jest stosunkowo słaby w porównaniu do innych potworów.

Nikt nie mówił, że ma się zwrócić. Zresztą jeśli komuś by się miało zwrócić, to knightowi.

n@uriQo.
02-07-2007, 21:03
Każdy po sobie powtarza, to może i ja powtórzę :)

Sam gram knightem i trzeba przyznać ze teraz o wiele lepiej sie expi.. ale
i tutaj jest właśnie te ale :p. Druid robi uhy, prawda ? (kurde ale mam informacje, ja Cię wale :D). Dzisiaj jak chciałem iść na hunta pisałem chyba z 2h żeby kupić zasrane uhy, ale nikt nie pisał. Prawda jest taka ze teraz taki ED zarobi więcej na uhah po update niż przed :o. Więc jeżeli sie zastanawia ktoś druid czy sorcerer - polecam druta !

Tak offtop:
Dużo noobków przerzuciło się na knighta/palla ale tak czy siak skillowanie knightem jest strasznie nudne, więc po jakiś 2-3 tygodnaich oni znowu wrócą i będą grać dawnymi postaciami..

@up
a co ds'y sie same lecza ? bo jezeli mowa jest od ED to loos, ale zwykly druid musi miec przynajmniej te ihy zeby leczyc ds'y, a i tam chyba lepiej isc walic tez z roda/wanda niz tylko ds'y.

Ripper - ja sie z tobą w 100% zgadzam :p

Nimir
02-07-2007, 21:19
Wg mnie druid nie powinien dostać nic! Sorc ma mort hura i UE, a druid robi sam dla siebie uhy, ma tanie leczenie i jest równowaga. Jak by mieli dać druidowi mocniejszy atak, albo coś podobnego do mort hura to po grzyba robić sorca jak można zrobić druida i masz to samo co wcześniej tylko jeszcze exura sio za jakieś tam 70 many...

Koleś widze ze masz Max 13 lat i nie wiesz co piszesz:)
Hehe Druid z Pacc, możliwe ale druid Facc to jest załamka...
Postój se frajesze dobre 3h i 20 minut rzeby wypalić bp uh'ow+1h 20 minut rzeby odrobić soula co straciłeś i ci wyjdzie ile grasz... a za UH'y masz tlyko 3.2k teraz...
Tanie leczenie to ma tylko Elder... A Facc ma Drogiego Ded'a!!
Nie mocniejszy ale jakis atak i jakiegos spox Rod'a a nie tempesta z zasięgiem 1X(

Zastanów sie następnym razem co piszesz Noob'ie!!

Ja grąłem Druid'em miałem 41 lvl(do hack'a teraz mam 36[po hacku])
i gra nim była Harc Core'm...
Mialem Pacc'a i spox...
Pacc sie skończył z Druid'a zostało Shit(36 lvl z 45 Mlvl'em)

Ta profesja to gówno a nie możliwość do gry...

ripper
02-07-2007, 21:40
Na takie shity jak cyc i slime to sie bierze slabsze rozdzki i tez sie zwraca a wcala nie spowalnia to expa bo respawn jest jaki jest.
Jeśli zajmie dla siebie poh, co nie jest niemożliwe, to spawn będzie za szybki na przeciętnym świecie
Zakładając ze "dobre skille" to dla ciebie 85/85 (pewnie mniej ale co tam) a dobry eq to avenger+rh+dsm+knight/crown legs+leather boots/BoH+p-ammy/aol (pewnie gorszy ale co tam) na jednego draga będziesz tracił średnio 2-3 UH'y. W przypadku kiedy zaatakują cię 2 naraz pomnóż tę wartość razy 2. (na jednego draga ofc) Na dragach koło venore respy są przeważnie po 2-3 dragi. 2 UH'y = 350 gp. Stosunkowo rzadko zdarza się loot z draga o wartości 350+ gp.
Co nie zmienia faktu, że może tam powastować to co zarobi np. w mint (gdzie wcale nie jest aż taki zły exp, jeśli wziąć pod uwagę zarobek).
Chyba żartujesz. Druid z summonami expi za darmo więc nie wiem jakby mu się miało nie zwrócić. Jedyny koszt to jednorazowe postawienie 2 DS'ów. Sorcerer jest dokładnie w takiej samej sytuacji jak druid. Bez użycia summonów największą szansę na zwrot pieniędzy miał palek. Knight do update był najgorszy na dragach aż do 100+ lvla.
Och, faktycznie. Z summonami na 50~ lvlu to wyborny exp = ) Ile expa/h? 20k? = S

kierowca
02-07-2007, 22:20
lipnie sie gra

ripper
02-07-2007, 23:39
PoH to publiczny resp, nawet nie ma gdzie listu polozyc.

No i liczac srednia z expa w mint i na dragach wychodzi ci niewiele wiecej niz w samym mint. Druid nadal jest w stanie robic wiecej bez waste.

20k/h to knightem w mint nie osiagniesz na przecietnym swiecie pvp.

1. PoH niekoniecznie jest publiczny - zależy od serva.
2. Może, nie wykluczam.
3. Rotfl. Na 2 różnych pvp (Iridia i Isara) ZAWSZE było ponad 20k/h.

ripper
03-07-2007, 00:34
Jeśli nie to i tak na pewno nie poexpi sobie tam 8-60 lvl solo.
Na 25 lvlu z 70/70 i przeciętnym eq zwraca się, jeśli zbieramy śmieci w stylu mace.
O 8 rano na pewno nie wyciagniesz 20k/h.
Nie wiem, nie jestem tak pojebany żeby expić od 8 do późna. W godzinach "normalnych" (po szkole/pracy/śniadanku) 20k/h w mint to MINIMUM.

Argen
03-07-2007, 00:47
Na 25 lvlu z 70/70 i przeciętnym eq zwraca się, jeśli zbieramy śmieci w stylu mace.

Zbierając śmieci, znacznie wolniej expisz.

Zdążyłem zauważyć, że często mówisz o tym jak to się zarabia w mint~,
z tym moge jeszcze się zgodzić, ale po ch*j mówisz, że knight może sobie na dragach powastować to co zarobi na mint~?
Równie dobrze sorc/drut może powastować to co zarobi w tydzień robiąc runy, lub expiąc na mniej kasożernych expowiskach.

ripper
03-07-2007, 10:18
Równie dobrze sorc/drut może powastować to co zarobi w tydzień robiąc runy, lub expiąc na mniej kasożernych expowiskach.
Sorc/druid robiąc runy nie expi albo wcale albo robi jakieś 5l/h, a zarobek (na facc szczególnie) jest dużo mniejszy niż dla knighta w mintwallin.
To samo można powiedzieć o druidzie jesli wezmie rozdzke o zblizonej sredniej hitow do knighta ze skillami 70/70 czyli volcanic/quagmire.
Z volcanic - może, w sumie sam expiłem z wop i w miarę było ok. Z quagmire sprawa raczej nie wygląda tak dobrze.
Na liberze (przeciętny pvp) 20+k/h można osiągnąc tylko pomiedzy godzinami 20 a 23 bo wczesniej i pozniej jest za wolny resp. Jestes az tak naiwny i myslisz ze nikt z wyzszym lvlem niz 60 nie zajmie expowiska o tej porze? Może ci się uda wbić raz na parę dni ale na pewno nie poexpisz tam regularnie z predkoscia ponad 20k/h.
Jeśli wziąć by pod uwagę to, że na każdym serverze expowiska są zapchane, to dyskusja raczej nie ma sensu w ogóle, bo byłaby to raczej kwestia szczęścia/grania po nocach niż zalet profesji.

ripper
03-07-2007, 13:03
To jest argument przeciwko robieniu run a nie druidowi facc.
To był oddzielny aspekt dyskusji.
Dodaj że wcale nie wychodzi na tym gorzej niż knight.
Gorzej = )
Jeśli zakładasz ze wszystkie expowiska sa wolne to facc druid jest lepszy od facc knighta. Wspomnijmy chociażby guardy na których 33+ druid z dobrym eq jest w stanie expić o wiele taniej i szybciej niż knight. Szybkość expienia druida dochodziłaby do 40k/h. Bardzo wątpliwe jest czy knight gdziekolwiek na facc area byłby w stanie tyle osiągnąć bez waste.
Nie udało mi się wyciągnąć nigdy 40k/h na guardach moim sorcem (a dmg taki sam).

ripper
03-07-2007, 18:15
Uzasadnij dlaczego.
Śmiem twierdzić, że wop/vrod ma mniejszą średnią niż 20 knight z 70 skillem i fa/bs/ss (nie wspominam o lepszych broniach, które nie były na tym lvlu niemożliwe do zdobycia i bezużyteczne).
Wiecej niz knightem na elfach i do tego bez waste.
Knightem na elfach też raczej nie jest się na minusie.
I pokaż mi jakiś namacalny dowód, że druidem jesteś w stanie wyciągnąć 40k/h na guardach (może w dwarf hell przy dobrym spawnie jest to wykonalne, ale anyway chciałbym zobaczyć).

Adi Ninjax
03-07-2007, 18:25
Według mnie ten up-date był w porządku bo tak:
Sorcerer - robi SD, i inne runy ma UE, mort Hur, i na paccu tez duzo
Druid - Uhy, uzdrawia sie exura sio i przydatny na Hunty
Pall - nadrabia to robieniem hmm'ow, boltow i innych
Knight - dodali mu lepsze EXORI i według mnie to jest w porządku ma tez lepsze hity ze zwyklej broni.

jak dla mnie update spx
lecz nie powinni pogarszać ataku sorcow a zwiększyć knightow i pallow i to by sie zgadzało wtedy i nowe rzeczy dodali.

Nimir
03-07-2007, 20:48
Mozliwosc do gry jest, problem w tym ze to TY nie potrafisz jej wykorzystać.

Widze ze grasz na Servie No-Pvp i max co robisz to palenie run na Bot'ach...

Możliwość jest gry tylko Elderem...
Ale jeśli inaczej to wbij 100 zwykłym...

Bo może ty masz inne czary na Druidzie niż ja-.-

Jesteś kolejnym Knight'em lub Pallqiem ktury po Up-ie myśli że nie wiadomo kim jest...
te 2 Prof. były zawsze najłatwiejsze8o
A Druid przez kolejny Zmiany stawał się istnym GÓWNEM!!

Nimir
03-07-2007, 21:09
@up

Weź mnie nie rozśmieszaj:P podaj chociaż nick swojego Druta:)
a nie wypowiadasz sie...(tylko RL a nie jakiegoś przypadkowego:P)

Co Ci z Tempest'a? Zasięg 1(no ale może jak podejdziesz pod cos lepzego to cie nie zabije:) przynajmniej Drag z FB cie rani).

Tempest jest dobry na GS'y jak masz Blokera z Exeta Res...:D

A co do Uh'owto sie nie Opłaca chyba że chcesz stać jak idiota:)

Knight i Palleq średnio w 3h i 20 minut na Mintwall'in zarobi jakieś8-10k na czysto!
Przy czim jeden traci ok. 4k na Bolty a drugi 300 gp na 2 Uh'y +1k na Manasy:)

A druid: Jak sie źle ustawiaja monstery to jakieś 3k za manaski i coś kolo 300 gp za 2 Uh'y
Z czego chodzi wolniej niż Palleq lub Knight bo musi ciągnąć Summony+1/2 Exp'a od każdego:)

ripper
03-07-2007, 23:13
Przed update: wop/vrod > fa/bs/ss na skillu 70
Teraz nie możemy sprawdzić tego w żaden sposób, więc dalszy spór nie ma sensu. Ja dalej zostaję przy zdaniu, że fa na 70 skillu w moby takie jak cyce/mino ma większą średnią niż wop/vrod. Zatem IMO ogólnie koniec tematu.

Maniek90
04-07-2007, 10:31
Tak uptade przyniusł dla druida wielkie gówno obniżenie obrażen o 50 % itp.
MDW niee gra od 6 dni.

Pior
04-07-2007, 10:54
druid nie jest stworzony do pgowania update wg mnie nie zmienil go na tyle znaczaco aby stal sie slabsza prof od innych

Hellmaster
04-07-2007, 11:48
a czy teraz oplaca sie grac sorcerer dajmy na to na 24 lvl z 27mlvl czy Knightem z 54lvl 5mlvl skilami 75/73 i z paccem
????? kim sie bardziej oplaca;(

thoro
04-07-2007, 12:53

edit:

Zaprzeczyłem sam sobie "Wg mnie druid nie powinien dostać nic!"

Druid powinien dostać nic :)

Taaak druid robi sam dla siebie UHy noobie jeden. Wez pograj troche druidem a potem sie wypowiadaj, bo pokazales ze nie masz zielonego pojęcia o profesji druida. Po pierwsze po update siła sio spadła niesamowicie, jak kiedys każde sio mialem do full hp to teraz bardzo czesto siokne za 300... To jest smieszne. Po drugie sorc ma mort hur'a, UE i SD, a druid ma tylko UH. Widzisz jakas roznice czy nadal uwazasz ze jest rownowaga? Po prostu jak nie masz pojecia na temat profek to badz tak uprzejmy i nie wypowiadaj sie w miejscach publicznych bo sie osmieszasz.

Uzupatorka
04-07-2007, 13:49
Nie! Druid został jedynie troszkę osłabiony..... ;/ Ale na szczęście mnie to nie dotyczy, ponieważ gram knightem .

Knight Patryk
04-07-2007, 20:41
a czy teraz oplaca sie grac sorcerer dajmy na to na 24 lvl z 27mlvl czy Knightem z 54lvl 5mlvl skilami 75/73 i z paccem
tym kim wolisz.Ja nie gram najlepszym vocem tylko tym co lubie.

Nimir
05-07-2007, 00:35
Po prostu jak nie masz pojecia na temat profek to badz tak uprzejmy i nie wypowiadaj sie w miejscach publicznych bo sie osmieszasz.

8oPOPIERAM!!

Górna część wypowiedzi to też racja:)

Teraz Druid niema sie jak bronić!Nawet Sio nie pomaga;(

Przecietny Palleq(75 skill's) na hita zabiera jakieś 100-120 hp(wiem bo znajomy strzeałe):lucznik:

Zwykły Knight na Skill'u 70/70 z K-Axe zabieraj jakieś 70-100 na hit'a!:wiking:
A druid odbiera 30 z Tempesta(Świetny Rod dla Knight'a ponieważ ma tylko 1 zasiegu:D). Dodaj do tego teraz jakieś 30 z Hmm(Na 41 lvl i 45 mlv'u tyle zabierałem a nawet mniej![Thix Up-Date i Cip-y]
I licz że karzdy z tych ataków albo kosztuje Mane albo rune:)

A manas doda max 120!!
(Czasem trafi sie 70:P)

Takie są sznase:)
Pozdro All a szczególnie Thoro za słowa prawdy:P

juran_se_spychowa
05-07-2007, 11:24
Była mowa o lvlach 8-60.

of - Knightem przed 60 lvl? Chyba żartujesz. Byłeś tam chociaż z raz przed update? Na jednego zerka będzie szedł średnio jeden UH zakładając wersję optymistyczną, że nie będzie cię atakowało naraz więcej niż jeden. Drut przynajmniej może tam poexpić z monkami/dsami żeby się zwróciło.

poh - Tutaj mogą expić zarówno facc knight jak i facc druid. Druidowi wychodzi taniej ze względu na większe średnie hity i tańsze leczenie. Na GS'y przed 60 lvl nie ma po co się wybierać. Natomiast na reszcie potworów które się tam znajdują knight wcale nie expi taniej, no może z wyjątkiem poison spidera. :D

ef - Tutaj w ogóle trudno się expi druidem niezależnie od rodzaju konta. Po update to miejsce w ogóle nie nadaje się do expienia, gdyż jest zbyt przeludnione niskolevelowymi knightami, a konkretniej noobami ktorzy blokuja respawn zamiast expic.

ty chyba snisz?? Moj kuzyn 104 EK expi se na dragach i czasem nawet jeden uh mu nie zejdzie, gs'y to samo co z dragami czasami mu 2 uh'y pojda, a ma skile 92 sword/ shield nie wiem jaki ;/ , dl'e bije z palcem w dupie wiec mi nie mow ze 60 lvl knight nie poexpi se ...mosi miec poprostu dobre skile bo jezeli ty zakladasz ze ten knight bedzie mial skile 50/50 to sie nie dziwie ;)

cHRoM
05-07-2007, 13:30
Postacie magiczne upadły moze uptade świąteczny przyniesie zmiany dla Druida:D

gorek3
05-07-2007, 20:57
tym kim wolisz.Ja nie gram najlepszym vocem tylko tym co lubie.

Właśnie. Sprzeczacie się tutaj, i od tematu, co przyniósł update rozrosła się cała dyskusja o profesjach... Nigdy nie będzie tak, aby dogodził ktoś wszystkim. Zawsze ktoś będzie niezadowolony. Kiedyś tak było w przypadku knighta i palla, teraz sorca i druta. Każdy ma swoje racje. Każdy broni swojej profesji. Ale to, kim grasz zależy od ciebie. Nie będziesz grał kimś, kim nie chcesz, bo to się znudzi. Dlatego mówienie, że drut to shit jest bezpodstawne. Każda profesja ma zalety, i trzeba chcieć i lubić grać swoją...

Nimir
05-07-2007, 22:55
@up

Masz racje, ale za Tibi 7.6 nikt nie miał pojecia o jakimś balance Prof.
All miało gdzieś ze jakiś Sork strzelił za duzo z SD
Teraz gdy zaczeły sie zmiany ucierpieli gracze.

A że Druidów to najbardziej dotkneło to ich problem(mój był bo skończyłem gre nim po Haku);(

Vexorius
10-07-2007, 14:04
Osobiscie gram druidem i musze powiedziec ze Cip-y skopali te profke...Pallowi wracaja same spaery, stary itd.:( Knight se moze spokojnie expic bez waste. Druidem ciezko wyjsc na "+" z samego expa (pomijam robienie uhow) bo spali duzo manasow a moze nie wylootowac zadnego rare. Z Paccem jeszcze jakos idzie Combo rod+vis+summon ale tez niejest latwo.;)

:evul:PozDrO:evul:

Ancient900
10-07-2007, 23:06
druid robi sam dla siebie uhy,

Hahaha:D good luck

Marudzicie, postacie magiczne nie są aż tak osłabione, knight z paccem jest równy sorcowi/druidowi z paccem (na tym samym lvlu ofc)

Searinox
12-07-2007, 21:40
Hahaha:D good luck

Marudzicie, postacie magiczne nie są aż tak osłabione, knight z paccem jest równy sorcowi/druidowi z paccem (na tym samym lvlu ofc)

Tylko nie wszyscy mają pacca of course :)
Zanim się cipsoft zrobił wielce sprawiedliwy dla biednych knightów i palków
wszystko było dobrze.
Druid facc nie ma żadnego czaru spontanicznego zadającego obrażenia.
A te uhy to wcale nie taka kopalnia złota w porównaniu np. z hmmcami.

Ancient900
12-07-2007, 23:35
Tylko nie wszyscy mają pacca of course :)

Polityka CIPsoftu. Rosnie przewaga PACC nad FACC. I tak bedzie nadal;<

A te uhy to wcale nie taka kopalnia złota w porównaniu np. z hmmcami.

Na FACCu nie, ale posiadając promocję można ładnie na nich zarobić.. patrz up.

Marvolis
12-07-2007, 23:40
Knight facc - of, poh, dragi, ef - wystarczy, żeby efektywnie expić.
Druid facc chyba na w/w expowiskach niespecjalnie poexpi. Ef - waste, dragi - z samego wanda średnio, a z hmm waste, poh - waste, chyba że rare poleci z gsa.

rare z gsa? to cos nowego a niby co konkretnie?

Ziellarz
13-07-2007, 09:15
@up
Ripper napisał "rare", bo miał na myśli coś, co wypada rzadko, czyli np k legsy, k armor.

Vlad Dracula
13-07-2007, 10:21
@2up
"Rare" to nie tylko są blessed shieldy thunder hammery etc. To oznacza "Rzadkie" (przedmioty)

r4mz3s
13-07-2007, 11:47

Chcesz być szanowany wybierz sorcerera , a chcesz łatwo wbijac lv i być maszyną do zabijania wybierz najta :cup:

(Ja wybralbym sorka :) )

MeRiTuS
13-07-2007, 12:48
Gram aktualnie sorcem ( 80 lvl ) strasznie nie odczuwam zmneijszonego hitu, ale jak pomyślę ze na 200lvl zamiast po 400 z visa będę po 200~ bil to mnie az ciarki przechodzą po plecach... Gram na swiecie non pvp i w tej chwili jedna rzecz staje sie nie do zniesienia jak fala 40-50lvl palki i knighci wjebuja sie w respa... zal ... kto by przed upem pomyslal ze na takim lvlu mozna save dragi bez waste bic... zal poprostu zal

Vlad Dracula
13-07-2007, 14:29
@up
nie odczujesz ten różnicy,że na 200lvl będziesz walił z visa po 200 bo nigdy nie miałeś 200lvl i jak teraz nie odczuwasz strat to później chyba też nie będziesz bo się przezwyczaisz

Kyller
16-07-2007, 03:32
Pewnie mnie zaraz ukrzyżujecie za to co powiem, ale muszę to zrobić. Mianowicie chciałbym zwrócić waszą uwagę na to, że w konwencji fantasy to druid z Tibii nie zasługuje na miano druida. Głównym zadaniem druida nie tylko jest leczenie, ale też wykorzystywanie sił natury do własnych celów (na przykład przywołanie entów, czar powodujący oplątanie przeciwników przez rośliny itp). Do druida tibijskiego bardziej pasowała by nazwa kapłan (priest). Właściwie to wciąż żyję nadzieją, że CipSoft w końcu zwróci na to uwagę (no i na tego nieszczęsnego pala który z Palladynem niewiele ma wspólnego). Co wy o tym sądzicie?

Emwu96
16-07-2007, 04:40
No to tak:

Mam 57 lvl Druid obecnie PACC. Na FACC grałem do 53 lvl. Wg. mnie dla Druida nie ma lepszego miejsca niż guardy koło Kazordoon. 0 waste, no ale exp to tak 30k/h. Expiąc na pustej kopalni volcanic rod + hmm. Teraz HMM kupuje za 1k bp. Więc robie 1 bp UH (a dziennie sklepie 2-3) więc za HMM się zwraca. Na FACC robiłem sam HMM, lub sporadycznie kupiłem. Na guardzioszkach gdy jest się facc, expiąc w nocy można w 30min zmontować ogromnego lootbaga i z łatwością pociągnąć go do Kazo. Lubię Druida, chociaż sam przyznam - jest to uboga postać.
Nie ma dnia, żebym nie miał propozycji iść na hydry czy też inny hunt i robić sio. Nawet dzisiaj napisał do mnie koleś i mówił, że szukał na tibia.com druidów i znalazł mnie. Więc zapotrzebowanie na sio podnosi się. Tak samo z Uhami. Teraz gdy napiszę, że sellne bp od razu mam propozycje kupna. Przed uptade ciężko mi było sellnąć uhy.

pozdr.

Hoxiu
16-07-2007, 13:20
No to tak:

Mam 57 lvl Druid obecnie PACC. Na FACC grałem do 53 lvl. Wg. mnie dla Druida nie ma lepszego miejsca niż guardy koło Kazordoon. 0 waste, no ale exp to tak 30k/h. Expiąc na pustej kopalni volcanic rod + hmm. Teraz HMM kupuje za 1k bp. Więc robie 1 bp UH (a dziennie sklepie 2-3) więc za HMM się zwraca. Na FACC robiłem sam HMM, lub sporadycznie kupiłem. Na guardzioszkach gdy jest się facc, expiąc w nocy można w 30min zmontować ogromnego lootbaga i z łatwością pociągnąć go do Kazo. Lubię Druida, chociaż sam przyznam - jest to uboga postać.
Nie ma dnia, żebym nie miał propozycji iść na hydry czy też inny hunt i robić sio. Nawet dzisiaj napisał do mnie koleś i mówił, że szukał na tibia.com druidów i znalazł mnie. Więc zapotrzebowanie na sio podnosi się. Tak samo z Uhami. Teraz gdy napiszę, że sellne bp od razu mam propozycje kupna. Przed uptade ciężko mi było sellnąć uhy.

pozdr.

haha zal, to po co ci pacc jak expisz volcanic + hmm ? idiot, bij z visa, szybszy exp, a jak robisz lootbaga to sie zawsze zwraca

Emwu96
16-07-2007, 14:03
No naturalnie, że czasem pykne z visa. Ale nie ciągle bo za szybko mana się spala i do tego jak podejde do guarda to mnie czasem hapnie za 90 nawet. A ja głównie mówiłem o expieniu na facc.

pozdr.

Raziel4ever
17-07-2007, 11:26
Ja gram druidem i będę grał druidem nie zależnie od tego jak go zepsuli. Ja tego nie odczuwam na razie i jest mi z tym dobrze, a na większym levelu sie przyzwyczaje. Wszyscy jadą druta że w takim samym czasie co knight zarabia mniej kasy, to zależy tylko od ownera co zrobi z czasem, może stać i robić UHy, albo poexpic+lootbag. Na guardach zwraca sie bardzo dobrze, na mint też do przodu kaska(można też zabijać zwykłe mino z jakieś broni jednoręcznej żeby nie tracić many, a mino guardy z visa/rod). Siedząc druidem powiedzmy 4h, jesteśmy w stanie uzbierać tam porównywalną ilość lootbaga+kasa+mino leathers, więc wyjdzie na to samo. A jak ktoś pragnie machnąć małe pg to polecam Oasis Tomb za tp, inne profesje mogą tam expić również, knight żeby nie wastowac UHów bierze druida, a palkowi zwraca sie zawsze =p No i zawsze chcą druida na hydry ^^

btw I nie pytajcie kim bardziej się opłaca, tylko grajcie tym którym lubicie, tak jak ja B)

Emwu96
17-07-2007, 22:56
~UP
Bardzo dobrze, o to w grze chodzi ... !
:cup::cup::cup::cup:
Oby więcej takich druidów na światach.

pozdr.
Etan Glen

Tibijczyk222
22-07-2007, 18:16
.
MDW niee gra od 6 dni.
Rany nie pomyślałeś że życie to nie tylko tibia
może na wakacje pjechał?

Bazyl52
24-07-2007, 20:53
Haha z krzesła spadlem jak to przeczytałem. Ludzie co was mdw? To człowiek nie maszyna. Napewno odpoczywa na wakacjach...

ArcHammer
05-08-2007, 14:02
druid i tak był słaby a jeszcze go osłabili. ale i tak gram knightem

Borucao
06-08-2007, 01:33
Według mnie:
Druid był, druid jest, druid będzie najciekawszą profesją w tibi ;)

U_r_i_z_a
06-08-2007, 07:47
Druid najlepszy do pvp
Borucao wie cos o tym:)

Ancient900
06-08-2007, 17:00
A ja gram druidem bo mój piękny ms ma hunta 4ever:D

Lekjam
06-08-2007, 17:20

Tak! i tu trzeba się zatrzymać. Mniej druidów - lepiej dla tych co zostali, tak jest zawsze. Np. po ostatnim update gdzie profesje magiczne były "rox" spadła strasznie liczba rycerzy i paladynów, a co jak co to podstawowe profesje, a właściwie to knight tylko. I gdy knightów było jak na lekarstwo, czyli magowie musieli strasznie wastować, jak jakiś druid/sorc spotkał wysokopoziomowego rycerza chętnego do wspólnego hunta skakał z radości i oferował nawet podzielić loot 1 do 2 (na korzyść blokera). Każda profesja jest ważna i odgrywa wielką rolę w grze, dlatego muszą pozostać jacyś druidzi i magowie!

Vazquez
27-08-2007, 00:52
Emwu96 ma pełną rację. Po updatecie, wielu ludzi postanowiło 'przerzucić' się z druidów i sorców na palki i knighty - ich problem. Druid nie ma aż tylu złych stron, są hunty na Hydrach, na które jest duże zapotrzebowanie (vide: sio), można pokiereszować kabzę na UHach, albo po prostu poexpić sobie na Tombie bijąc jakieś Necro (PACC), albo na Guardach robiąc lootbagi i naprawdę nieźle się wzbogacając (FACC). Teraz polepszyli rycków i palków, w zimę polepszą druidów i sorców - na tym polega wyrównywanie profesji. Polecam obejrzeć parę filmików w roli głównej z pallkami, niby wymiatają, niby mają fajne hity na małych levelach ze średnim distem, ale to ich problem, nie sądzę by ostało się to do następnego zimowego update. Takowy palek może czasami w ogóle nie trafić w potworka, albo czasami za 2 hp, a druidem z dobrym mlvlem nie zejdziesz poniżej średniej. To tyle ode mnie ;].

Piotrek Marycha
27-08-2007, 02:18
. Druid nie ma aż tylu złych stron, są hunty na Hydrach, na które jest duże zapotrzebowanie
masz zamiar całe życie spedzic na hydrach?
w zimę polepszą druidów i sorców -
złudna nadzieja

Stolec
27-08-2007, 02:19
Pewnie mnie zaraz ukrzyżujecie za to co powiem, ale muszę to zrobić. Mianowicie chciałbym zwrócić waszą uwagę na to, że w konwencji fantasy to druid z Tibii nie zasługuje na miano druida. Głównym zadaniem druida nie tylko jest leczenie, ale też wykorzystywanie sił natury do własnych celów (na przykład przywołanie entów, czar powodujący oplątanie przeciwników przez rośliny itp). Do druida tibijskiego bardziej pasowała by nazwa kapłan (priest). Właściwie to wciąż żyję nadzieją, że CipSoft w końcu zwróci na to uwagę (no i na tego nieszczęsnego pala który z Palladynem niewiele ma wspólnego). Co wy o tym sądzicie?

Widze ze masz avatarka o ile sie nie myle z Lineage2 ;), miło też lubie tą gre. Masz racje druid to calkiem inna postac niz ta prezentowana w tibi.

@Topic

Knight sam w sobie jest mocny z powodu duzej ilosci hp, duzej ilosci capa oraz duzej wytrzymalośći. Jego uderzenia moze nie są najlepsze ale wystarczajace alby obalac potworki dajace okolo 200 expa w dosc szybkim tempie bez waste. Zbierajac co cenniejszy loot do wlasnego plecaka.
Jego exp jest stabilny i powoli coraz szybszy.

Paladyn postac majaca sporo hp i troche mp. Leczy sie exura vita, ma mozliwosc robienia co po niektorych run. Zadawanie dmg przez niego jest teraz bardzo tanie. Aby rozpoczac gre palkiem wystarczy wyskillowac sie do 65 dista, wlozyc plate set i 20 royal spearow i isc na poh wbic 100lvl. Jego exp jest stabilny i powoli coraz szybszy. Paladyn jest aktualnie postacia ktora dostaje najmniej dmg.

Knight i Paladyn nie potrzebuja pacca chyba że chcą ...

Sorcerer ma malo hp i duzo many, potrafi robic dosc pozadne runy. Jego glowna bronia jest wand of inferno i wand of cosmic energy. Bez problemu radzi sobie na guardach. Zabija je w tepie troche szybszym niz knight. Niestety aby zwrocilo mu sie za expienie jest zmuszony robic lootbaga. Jesli nie bedzie musial robic runy w miescie, ktore potem sprzeda. Mimo wszystko jego exp jest "jednostajny" jak bylo na 40 lvl 20k expa na godzine tak samo bedzie na 80 lvlu (guardy). Aby moc sie rozwijac potrzebuje placic 30 zl miesiecznie. Poniewaz nie widze sensu grania w taki sposob

Druid postac bardzo podobna do sorcera. Robi dobre runy lecz powoli. Nie posiada nadzwyczanych umiejetnosci. Jego glowna bron to tempest rod i vocalic rod. Nie ma oglolnie przyjetego expiska dla druida bez premium account!! Prosze to zapamietać. "Wspaniałym" rozwiazaniem jest "kalectwo" na innych expiskach na ktorych dominuje inna profeja np. Guardy,PoH,Ef,Of.
Jedynym rozwiazaniem sa wiverny ktore zostaly wprowadzone dosc niedawno.
Exp jest bardzo niestabilny raz sie ma 3k/h a innym razem 20k/h. Jedynym rozwiazaniem jest kupno platnego konta. Wtedy ma sie mozliwosc rozpoczecia dość dobrego expienia na tombach/dragach/hydrach. Najczesciej z waste.

Teraz prosze powiedziec mi ktora waszym zdaniem profesja jest najbardziej udupiona??? Hmmm zapewne knight? Ktory przed update mial to samo tylko expil na latwiejszych potworkach. A teraz przyszla kolej na dragi i wszystko co od draga lepsze. Oczywiscie wiem ze wiekszosc knightow bedzie mowic jakie waste maja te postacie magiczne. A takie ze zeby uderzyc za 65 potrzeba 13 mp. Powiedzmy cyklop 260hp to okolo 4-5 uderzen czyli 50mp.
Liczac na oko jest to jakies 30gp przeznaczone na zabicie cyklopa oczywisice po cenie mana fluidu. No i jeszcze trzeba sie uleczyc exura gran... A knight? Kilka darmowych hitow i 150 expa wpada do kieszonki.

Żeby nie było mam knighta na 30 lvlu ze skillem 64 i Druida na 56lvlu
a sytuacja up jest z zycia wzieta i prosze nie mowic ze nigdy nie gralem ktoras profesja.

Mam nadzieje ze wszystko jest na swojim miejscu i zbytnio sie nie powtarzam ^^ wkoncu juz 1 w nocy ;p

P.S

01:12 Despair Embodied [123]: poexpilbym
01:12 Despair Embodied [123]: ale nie mam za co
01:12 Despair Embodied [123]: ^^

Vazquez
27-08-2007, 08:14
Oryginalnie napisane przez Vazquez
. Druid nie ma aż tylu złych stron, są hunty na Hydrach, na które jest duże zapotrzebowanie

masz zamiar całe życie spedzic na hydrach?

Cytuj:
w zimę polepszą druidów i sorców -
złudna nadzieja
Każdy gra, jak chce jest od skur... rzeczy do expienia, które może lać druid. Jak ci się coś nie podoba to po prostu nim nie graj, a co wróżką jesteś, że wiesz, że nie polepszą druida i sorca? Na tym polega balansowanie postaci miszczu ;].

golmann
27-08-2007, 11:49
Po upie nawet sie opłaca grać druidem bo uhółw brakuje :PP

Vazquez
27-08-2007, 12:07
Po upie nawet sie opłaca grać druidem bo uhółw brakuje :PP

No więc właśnie, większe zapotrzebowanie na UHy, bo coraz mniej osób gra druidami ;].

wizu
27-08-2007, 12:08
Ja was naprawdę nie rozumiem. Nie podoba wam się gra jakąś profesją? To ją zmieńcie... Grajcie tym, i w to co wam przynosi radość. Ja tak właśnie zrobiłem, przerzuciłem się na L2 i jestem w pełni zadowolony :]
A co do druida to mam na 55lvl i żeby nie mieć waste musiałbym całe życie na soldkach siedzieć i robić lootbaga, a to nie za bardzo mnie bawiło. Według mnie druid to teraz najmniej przyjemna profesja do grania, jednak są tacy co im się to podoba. A jedyną rzeczą jaką bym zmienił między sorcem a drutem, to zabrałbym sorcom summon. W końcu Druid to pan przyrody... A co do robienia run, to ten argument w ogóle do mnie nie przemawia. Moim zdaniem to noobostwo robienie runek w czasie, w którym możemy normalnie expić. Nawet z waste...
PS: przerzućcie się na L2 :P

Scofild
29-08-2007, 10:44
Ten upatde polepszył knight i palladyn

A ROZDUPCZYŁ Magów

Spec93
30-08-2007, 23:34
Ta ale jak ja przed uppem sellałem bp uh za 2.5k a teraz potrafie za 3.2k to wiecie... Mi Się podoba :p

Arack
31-08-2007, 00:26
MNIE to tam wali ze druidowi zabralii cos druidom, zrobilem se druta 2 miechy pod udpate i jakos dalem rade... 15 ;p ale... dzisiaj ban za to ze pisalem po polsku na game-chat rasisci ...

Kuryca
31-08-2007, 00:36

A ROZDUPCZYŁ Magów
Boze dzieci, czy wy nie rozumiecie, ze takie rozumowanie jest bledne?!
Cipsoft juz od poczatku pisal,ze magowie/druidzi przed 60/70 lvl nie poczuja zmian! Magowie nie zostali pogorszeni, tylko knight/pall zostal ulepszony.

@topic
Ogolnie to gram elder druidem, ale troche slabo mi jak widze ze ledwie mi sie hunt splaca a takim rp zostaje jeszcze kupa kasy z niego... Ja wydaje kupe kasy na mfy a on kupuje sobie tylko kilka spearow za marne pare gp....
Nie wiem, byc moze niedlugo przerzuce sie na rp, az sie pacc skonczy.

Technick
31-08-2007, 07:51
Popieram pana @up
Co wy gadacie, że ten up uprzykrzył sorcom życie? Bo teraz Tajfun Devialry nie wali po 598763596328765 z UE -.-? Niby co mieli robić ci wszyscy pale i knighci przez ten czas kiedy to sorc i druid były ZNACZNIE lepszymi profesjami niż reszta? Grać. Byli udupieni a i tak na moim sertóvie latało pełno knighw (z palkami gorzej). A ty masz waste 20 gp bo zużyłeś kilka mana fluidów... Pomyśl o tym knighcie który użył ich tyle, żeby zbloczyć ci hydre a loot był kiepski.

Tao16
01-09-2007, 16:17

A ROZDUPCZYŁ Magów

Heh widze ze kolejny 13 latke wdarł sie na fore xD. Ehh poniekad macie racje ze na FACC'u grac lepiej kinem lub palem. Ale nie oszukujmy sie z uptade na uptade gra w tibie na FACC jest coraz ciezsza i mozoliejsza, dlatego Cip Soft robi takie zmiany niby diametralne zeby ludzie kupowali Pacc'a bo dla mnie teraz nie ma roznicy kim grasz na PaCC'u bo wszystkie postacie maja takie same szanse i nie marudzcie ze knight to i to bo jak ktos umi grac ED to tez sobie poradzi. W tym wszystkim chodzi o to zeby kupic wiecej PACC.

P.S. Patzrcie jaki Cip Soft jest zachlanny. Czytalem kiedys ze z reklam, PaCC'ow miesieczny przychod na + wynosi 400 tys E. Okolo 2 mln zlotych.

Yagsley
01-09-2007, 17:28
Sam gram druidem nie mam wysokiego lvlu nie mam PACCa i niby jestem najslabszy no nawet sorc ma lepiej bo ma fire wave a ja na tym lvlu z Facc nie mam nic czego by nie mial sorc... No moze UHy ale ile tzreba je robic zeby potem sie z nich chwile cieszyc i znowu od nowa.Ale sie nie poddaje nie zmieniam profesji i nie oddalbym mojego druida za zadnego knighta czy palladyna:) Nawet jak swiateczny udate jeszcze pogorszy druida to nie zmienie profesji i tyle. A przy okazji najwiekszy lvl Tibi to druid wiec chyba nie jest taki slaby?

Piotrek Marycha
01-09-2007, 18:39
MNIE to tam wali ze druidowi zabralii cos druidom, zrobilem se druta 2 miechy pod udpate i jakos dalem rade... 15 ;p ale... dzisiaj ban za to ze pisalem po polsku na game-chat rasisci pierdoleni...
pl?
Boze dzieci, czy wy nie rozumiecie, ze takie rozumowanie jest bledne?!
Cipsoft juz od poczatku pisal,ze magowie/druidzi przed 60/70 lvl nie poczuja zmian!
pisał tez ze przed update 90 lvl knight expil tak samo jak 300 lvl

P.S. Patzrcie jaki Cip Soft jest zachlanny. Czytalem kiedys ze z reklam, PaCC'ow miesieczny przychod na + wynosi 400 tys E. Okolo 2 mln zlotych.
jak juz ktos pisal wczesniej- chciwe gnidy z nich

Pulaski
01-09-2007, 20:37
jak juz ktos pisal wczesniej- chciwe gnidy z nich

Gdybyś ty był cipsoftem to też byś chciał więcej i więcej... apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Nie rozumiem ludzi co piszą "cipsoft myśli tylko o forsie chciwe gnomy". Gdybyście byli na miejscu cipsofta to zachowywalibyście dokładnie tak jak oni.

More
02-09-2007, 12:58
Pall Rox:cup:

Van'Dal
03-09-2007, 14:27
Gralem druidem przed up date ale po nim musialem przezucic sie na knighta i teraz jest Rox. Knight Rox ;)

Raziel4ever
05-09-2007, 18:53
Gralem druidem przed up date ale po nim musialem przezucic sie na knighta i teraz jest Rox. Knight Rox ;)

Czemu "Musiałeś"? Bo knight jest teraz na Topie? Niech Ci będzie ROX, ale to jest temat o Druidach, więc ze swoim Rox Knightem idź gdzieś indziej.

felek_xD
05-09-2007, 19:49
Ogolnie teraz druid jest ciekawa profesja.
Pamiętajcie ...
Gra w tibie nie polega tylko na ciaglym expieniu.
-.-
enjoy