PDA

Pokaż pełną wersje : Uwaga na kupno PACC na stronie głównej Tibii

Kakarott
30-06-2007, 19:58
Witam,

Tydzień temu kolejny raz z rządu zakupiłem na stronie głównej Tibia.com premiowane konto, za które zapłaciłem kartą kredytową Visa. Jak wiadomo, pośrednikiem w tych transakcjach jest firma ELEMENT5.

Dzisiaj otrzymałem telefon od mojego banku (Inteligo) z informacją, że ze względu na bezpieczeństwo moich oszczędności - karta została zablokowana. Kiedy wypytałem dokładniej o przyczynę tej decyzji konsultant powiedział mi, że firma VISA wystosowała list m.in. do mojego banku z informacją, że odbiorca tej płatności (w tym przypadku firma ELEMENT5) jest "podejrzana" i w krótkim czasie może dojść do skorzystania z mojej karty przez osoby postronne (prawdopodobnie wystąpił wyciek części danych klientów z ich baz danych).
Na chwilę obecną jestem całkowicie pozbawiony karty kredytowej, lecz bank w ciągu 5 dni ma mi podesłać za darmo nową.

To tyle, wolałem poinformować społeczność o tym fakcie.

Pozdrawiam.

Hestoran
30-06-2007, 20:12
Witam,

Tydzień temu kolejny raz z rządu zakupiłem na stronie głównej Tibia.com premiowane konto, za które zapłaciłem kartą kredytową Visa. Jak wiadomo, pośrednikiem w tych transakcjach jest firma ELEMENT5.

Dzisiaj otrzymałem telefon od mojego banku (Inteligo) z informacją, że ze względu na bezpieczeństwo moich oszczędności - karta została zablokowana. Kiedy wypytałem dokładniej o przyczynę tej decyzji konsultant powiedział mi, że firma VISA wystosowała list m.in. do mojego banku z informacją, że odbiorca tej płatności (w tym przypadku firma ELEMENT5) jest "podejrzana" i w krótkim czasie może dojść do skorzystania z mojej karty przez osoby postronne (prawdopodobnie wystąpił wyciek części danych klientów z ich baz danych).
Na chwilę obecną jestem całkowicie pozbawiony karty kredytowej, lecz bank w ciągu 5 dni ma mi podesłać za darmo nową.

To tyle, wolałem poinformować społeczność o tym fakcie.

Pozdrawiam.

Masz juz pewny staż na forum, wiec twoja informacja moze byc prawdziwa.
Ja tam zawsze uzywam paypal, znana i sprawdzona firma.

Kakarott
30-06-2007, 20:26
Masz juz pewny staż na forum, wiec twoja informacja moze byc prawdziwa.

Prywatnie mnie nie interesuje, czy ktoś mi uwierzy czy nie. Tym bardziej nie zachęcam do jakiejś paniki i unikania płacenia kartą kredytową (w sumie Drom byłby pewnie zachwycony z większej ilości klientów ;) ). Po prostu jestem fair i opisuję co mi się dzisiaj wydarzyło. 5 dni życia bez karty kredytowej, jak ja to przeżyję... :P

Imargamka
30-06-2007, 21:50
powies sie

Hestoran
30-06-2007, 22:01
powies sie

kolejne konto do wstawiania keyow na forum?

Pan_Luukas
01-07-2007, 00:20
Ja tam zawsze poprzez przelew z tibia.com placilem za pacca i niemialem nigdy problemow.

To dosc ciekawe bo patrzac na zabezpieczenia Cip Softu to wydaje mi sie ze kazdy leprzy hacker moze sie tam wlamac xD
Oczywiscie na 80% tak niejest.
Moze ktos przejol twoje dane ? xD

FMF
20-07-2007, 00:07
Wiec firma,ktora jest odbiorca to Element5?Caly czas szukam kto jest odbiorca.Jesli ktos tu wie to prosze o pomoc :(