zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ile razy mozna urzyc opcji "zapomnialem hasla"????

Maks14
30-06-2007, 20:56
Mam nastepujace pytanie. Dokladnie takie jak w temacie. Ile razy moge uzyz tej opcji na tibia.com??? Bo wpadl mi do glowy dobry (wedlug mnie) pomysl na unikniecie hacka lecz troszq monotonny. Otoz po kazdym wlogowaniu sie do tibii braloby sie opcje "zapomnialem hasla" i nowe haslo by szlo na maila, a hacker dostawal by tylko nasze stare ktore urzylismy przy logowaniu.
Za kazdym logowaniem trzeba by bylo powtarzac czynnosc:/
Wydaje mi sie ze bylby to dosc skuteczny sposob, lecz tylko wtedy gdy mamy pewnosc co do swojego konta e-mail.
Nie wiem lecz czy opcji "zapomnialem hasla" mozna by uzywac codziennie.
Prosze o szybkie skomentowanie.

Szybki'lols
30-06-2007, 21:01
Powiem Ci szczerze że nawet nie wiem.

Ale pomysł wydaję się całkiem dobry lecz może ktoś to bardziej wyprostuje :)

Donas
30-06-2007, 22:09
Pomysł nierealny z tego powodu, że jeśli raz poprosiłeś o nowe hasło to musi minąć 24h, bo tyle masz czasu na kliknięcie w link w mailu. Do tego czasu będzie się wyświetlać informacja, że najpierw poprzednia prośba musi zostać zrealizowana albo przedawnić się.

Magma
30-06-2007, 22:12
Urzyć nie można ani razu. Można co najwyżej użyć.

Maks14
30-06-2007, 23:22
@Magma
za duzo to ty do tematu nie wniosles, ale dzieki za poprawke. Czlowiek to nie komputer i moze sie pomylic ;p

@Topic
szkoda, ze moj pomysl jest nierealny, trzeba dalej kombinowac jak sie uchronic:/

Kajulec
01-07-2007, 12:35
Jak sie uchronic? Stara metoda: uzywac mozgu i uwazac co sie robi w Internecie. ;) 99% skutecznosci.