Pokaż pełną wersje : waspy!!!
gdzie na rooku można spotkać waspy????? ?(
Jest cos takiego na rooku co sie zwie Wasp tower...tam tego dużo...to jest kolo respu Orc Spearmana
Sir Lukasz
01-11-2003, 17:14
Ale nie radze Ci tam iść na solo- jak jest full resp... nawet jak masz w miare sprzet i 8 lvl- lepiej nie ryzykowac... no chyba ze nie ma full respa- to spokojnie, ale mimo wszystko waspy to nie jest dobry potwor na expienie, a tym bardziej na loot(0 loota, nawet zarcia nie daje :D ) a wiec odradzam waspy
szczerze mowiac, to ja przesedlem wiekszosc rooka na wilkach i wezach :)
omg następny nub, może looknij na mapke rooka albo poczytaj wcześniejsze posty na Tajemnicach Rookgaardu albo przynajmniej tam zamieść ten temat (!)
matko, ile razy można przypominać, że na tej stronce jest mapa Rook'a i wszystko jest w niej tam dokładnie opisane!
Oryginalnie dodany przez Sir Lukasz
Ale nie radze Ci tam iść na solo- jak jest full resp... nawet jak masz w miare sprzet i 8 lvl- lepiej nie ryzykowac... no chyba ze nie ma full respa- to spokojnie, ale mimo wszystko waspy to nie jest dobry potwor na expienie, a tym bardziej na loot(0 loota, nawet zarcia nie daje :D ) a wiec odradzam waspy
Solo da rade z lekkimi problemami. Potem jedynie problem jest z poisonem, ale ja pare razy wybijałem całą wierze solo i przeżywałem. Co do loot'a to sie zgadzam. Nigdy nic nie wypada, a exp. też mało jak na te potwory.
Wydaje mi sie że lepszą alternatywą dla waspów są orki i trolle....jakiś ciekawy loot jak na rooka chociaz no i żarcie:)
Na rooku najbardziej lubiłem Skeletony bo były stosunkowo łatwe do zabicia, dawały spoko loot, a po drodze do nich mozna było spotkać poison spidery, które też są fajne do expienia :rolleyes:
Aha a waspy są dobre na poczatkach na mainie bo jest ich dużo = duzo expa dają czyli ;)
Maniakpl
03-11-2003, 16:57
na rooku waspy mogły by byc bardzo dobre do expowania gdyby nie zatruwały....bo ta trucizna moze spowodowac wieksze szkody od ataków na "klate"
---
a na mainie na samych waspach jechałem od 17 do 21lv ;p
JA MAM AWERSJE DO WASPÓW,ZAWSZE TAK JUZ BEDZIE
Odradzam ekspienie na waspach na rooku(sa na poludnie od misiów koło respawnu orx spermana )
Chodź jak idziesz np:.do spider caves to można tam wstąpić,gdyż ze 100-200 ekspa jak to ktoś kiedyś powiedział "piechotą nie chodzi" :rolleyes:
na rooku zawsze od 7 do 8 lvl siedze na waspach:))
A jak już tak na waspach siedzimy to może mi pwoeicie na jakim lvl jest sie szybszym od waspów bo raz uciekałęm przed waspem na 13lvl palkiem i był 2x szybszy to znaczy, że aby byc od nich szybszych trza mieć ponad 25lvl?
ludzie waspy to takie g**** że ja na 6 lv poszłeem na wieże i nic mi nie zrobiły!
Waspy to cioty.Na rooku nie polecam.Strrrrrrrasznie sie dlugo je bije.Lepsze sa do expienia orki i trole spidery i raty...Zreszta waspy zatrowaja co jest dosc uciazliwe na rooku... :D
Bloody_Izual
25-01-2004, 20:35
Waspy na roku w większej ilości mogą zaszkodzić ale tak wziąśc jednego to już nie problem towera ja wybijałem i wolałem zawsze mieć 1 antidote.
Tak jak kolega w pierwszym poscie powiedzial gdzie sie znajdoja waspy to teraz ja powiem co zrobic zeby ci niezaszkodzily ;)
Więc tak:
- Najpierw idziesz na trolle zabijasz i czekasz az ci wypadnie jakis silver amulet
- Kupujesz antidote
- Przed wejsciem na waspy zapychsz sie zarciem i siejesz postrach waspom ;) :))
-misiek-
26-01-2004, 01:08
Oczewiscie, że są wystarczy przejśćobok lasu niedźwiedxi i widac trupy waspów. A pozatym jest mapka(mogłeś skorzystać).
PzDr ;)
Oryginalnie dodany przez Miscoo
A jak już tak na waspach siedzimy to może mi pwoeicie na jakim lvl jest sie szybszym od waspów bo raz uciekałęm przed waspem na 13lvl palkiem i był 2x szybszy to znaczy, że aby byc od nich szybszych trza mieć ponad 25lvl?
ja mam 35 lvl i bohy a waspy są ode mnie szybsze X(
Najpierw idziesz na trolle zabijasz i czekasz az ci wypadnie jakis silver amulet
Nie opłaca sie- lepiej spylić komuś ten amulet na rooku za ~500gp jak nie lepiej
ja mam 35 lvl i bohy a waspy są ode mnie szybsze
To masz srogo bo ja miele waspy jak chce i jakoś nie widziałem zeby były takie szybkie jak mówicie. Może to po update tak?? bo nie sprawdzałe, ale kiedys były wolniejsze....
A po co na waspy?? 24 expa a nieźle walą.Lepiej iść i zabić w tym czasie np. 1 snake`a i 1 wolfa.Albo 2-3 snake`i.Nawet szybciej wychodzi a o wiele łatwej i bezpieczniej.Ja przeszedłem rooka tak: 1-6lvl snake,7-8 wolf.Ewentualnie jak chcesz coś zarobić to idź na Trolle i bierz liny itepe.Ktoś kupi w mieście.Albo jak chcesz silne potworki to skeletony i minosy.(ewentualnie orki i orki spearmany)
Waspy to na rooka najgorsze ze wszystkich potworów.
1. Nie zostawiają lootu.
2. Są trujące.
3. Dają mało exp jak na coś takiego.
4. Występują w skupiskach.
5. Są wstrętne.
6. Są okropne.
7. Są ochydne.
8. Są niedobre.
9. Są obrzydliwe.
10. Przyprawiają o mdłości.
11. Są brzydkie.
To już chyba wszystkie ich zalety. :D
1-6lvl snake
hmmmmmm.
Jakim cudem na 1 levelu expowałeś na snakach??
Musiałbyś wychodzić tajnym tunelem, a tak o byś go nie przeszedł. Może uzupełnij
-1-2 lvl raty- 3-6 lvl snake itd....
Waspy dają dość dużo expa na rooku i ogólnie rzec biorąc są mało groźne. bo tucizna zabierajaca po 1 to chyba nie jes tragedia....
A że lootu nie ma to się nie dziwcir bo co pszczołą ma unieść??
Troche realizmu chłopaki
Lord Tomekk
07-02-2004, 19:09
Mnie jeszcze wasp nie zabił... :D
Waspy lubiłem ale poszłem na Maina i szukałem szkieletów - i znalazłem 8) - koło carin, ale trza mieć łopate aby tam dojść
Waspy znajdziesz w jednym miejscu na rooku. Dokładnie to w okolicach kręgu kamieni w wierzy w której jest is spora gromadka. Nie myśle że je sam wszystkie sam zabijesz(bez life fluidów). Pozatym waspy to nieopłacalna jednostka nie radzie chodzić.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.