zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Golden Bow czyli itemy dla pala po ub

sirpatrick
05-07-2007, 12:04
Na początek chcę oznajmić, że trochę nazwę tematu uciąłem :P.

Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tej oto broni oraz amunicji poniżej:
*Golden Bow
*Enchanted Spear
*Royal Spear
*Onyx Arrow
*Sniper Arrows
*Piercing Bolts

Cipsoft nareszcie wzmocnił PaladynówB)!

Vlad Dracula
05-07-2007, 12:30
nie slyszalem o ty Golden Bow

Szybki'Byll
05-07-2007, 12:47
nie slyszalem o ty Golden Bow

Ja też nie słyszałem o nim.

Lernath
05-07-2007, 12:49
*Golden Bow
*Enchanted Spear
*Royal Spear
*Onyx Arrow
*Sniper Arrows
*Piercing Bolts

Enchanted Spear to lepsza wersja speara. jest wytrzymalsza (nie rozpada sie po kilku zutach) i ma wiecej ataku. robi ja chyba pall ze zwyklego speara poprzez rzucenie czaru.

Royal Spear jest tez lepszy od zwyklego speara tyle ze mozna wyloocic z potwora ( np. dl'e, orc leader) lub kupic za 15 gp.

Onyx Arrow sa lepsze od zwyklych stzral (chyba najlepsze ze wszystkich) dostepne od 40 lvl, mozna kupic po 5 gp na paccowych terenach.

Sniper Arrow po 3 gp w paccowych miastach, od 20 lvl. Ponoc trafiaja znacznie czesciej niz zwykle albo zawsze.

Piercing Bolty to lepsza wersja bolta - od 30 lvl wypadaja m.in. z dwarf soldierow.

??Golden Bow?? jescze go nie widzialem, a slyszalem za malo zeby sie wypowiadac na jego temat. Moze to cos typu arbalest?

Verous
05-07-2007, 13:00
Golden bow jest chyba z najtrudniejszej areny, jest od 120 lvlu

Vlad Dracula
05-07-2007, 13:08
@up
po co mowisz jak nie wiesz

@sirpatrick
skąd słyszałeś o tym bow'ie?

sirpatrick
05-07-2007, 13:25
@up:

www.tibia.pl> dystansowe> Golden Bow :P...

@Lernath:

Dzięki dużo mi pomogłeś!

Jeśli wie ktoś o Golden Bow to niech coś tu napisze, bo strasznie chciałbym się dowiedzieć co to daje :P...

Lernath
05-07-2007, 13:28
Dark jesli to co piszesz dotyczy mnie to łuk jest pokazany w broniach dystansowych na tibia.pl, wiec widzialo go juz sporo ludzi, a w grze zaczeli o nim dyskutowac i kazdy ma jakies przypuszczenia, ktore niekoniecznie sa prawdziwe. Wiec jak mowilem slyszalem za malo i nieprawdziwe wypowiedzi wiec czego mam wymyslac, napisalem ze nie wiem i tak jest chyba lepiej?

@up spox

Xeremon
06-07-2007, 18:03
GOLDEN BOW

Dostajemy go gdy po wygranej na 3 poziomie areny wybierzemy... PRESENT!

Dinrepfilo
06-07-2007, 18:09
@up
po co mowisz jak nie wiesz

Akurat on ma racje , wiec ty nie wiesz noobie -.-

sirpatrick
06-07-2007, 18:55
GOLDEN BOW

Thx za info ;)... A wiesz może co on daje?

Kropka997
06-07-2007, 19:31
hmm kolega wziol prezent na 3 arenie i byl wnim panda teddy..
@down
w bp jest 100 infernal bolts i 100 power bolt i 2 miksturki nowe jakies;>

Flisik
06-07-2007, 19:33
@up
Bo w roomie jest obuch, miecz, topor, plecak, prezent.

Kimo36
06-07-2007, 20:44
Golden Bow to jest może odpowiednik arbalesta tylko, że łuków.
skoro są dwie bronie jako kusze to dlaczego nie 2 łuki :P

Maybe ma wiekszy zasięg (tak jak arbalest) i częściej sie trafia (tesh zaleta arbalesta)

sirpatrick
06-07-2007, 20:58
@up:

Może i masz rację, ale poczekam do czasu potwierdzenia twojej hipotezy;)...

@Edit:

A wie ktoś może, w których miastach mogę kupić Royal Spear?

Emok
06-07-2007, 22:19
A wie ktoś może, w których miastach mogę kupić Royal Spear?

Royal Spear możesz kupić u Peroda w Port Hope, Dario w Ankrahmun i u Cedrika znajdującego się w Liberty Bay. Cena to 15gp.

Możesz go także wylootować z Dragon Lorda, Orca Leadera, Blue Djinna, Marida, Green Djinna, oraz Efreeta.

Gorn Valorian
06-07-2007, 22:44

No a ja sie nie zgadzam z dwóch powodów:
1. Nie znalazłem go w QS'ie z areny w listach nagród
2. Widziałem posty, że to tylko legenda

Zresztą na TibiaWiki nie ma żadnej informacji na temat golden bow'u. Po prostu wisi na liście broni dystansowych i tyle, no alechyba się ciut wysilę i poszukam jakiś innych legend na jego temat ;].

Tensz-in
06-07-2007, 22:52
Golden bow podobno mozna zdobyc w taki sposob, iz nie bierzemy ze wszystkich trzech poziomow areny ZADNYCH nagrod, wtedy mozemy wbic do pokoju na polnoc, ktory pewnie kazdy widzial, a nikt nie mogl wejsc, no i tam w tych skrzyniach ktore tez widac jest Golden bow. Mowil to jakis 200+ rp na tibia.de, a jak wiadomo na tibia.de jest 300% wiekszy poziom intelektualny niz na tibia.pl... Albo nawet 400%.

szymcio
06-07-2007, 23:08
@up właśnie ktokolwiek wie o tym 4 pokoju? Mnie to strasznie ciekawi bo bow fajnie wygląda:)

Canvaser
09-07-2007, 16:28
Tensz-in masz racje ;] jesli nie wejdzie sie po nagrody z 3 aren wteyd mozna wejsc do 4 pokoju i tam jeden z prezentów zawiera Golden Bow.Czemu nikt onim nie pisal? poniewaz kazdy kto zrobil arene odrazu bral nagrody ;] tylko hlvle tak sie zabawily i odkryly co sie tam dzieje Pozdro

Dwik
09-07-2007, 16:34
Wygląd 4 pokoju:
http://img480.imageshack.us/img480/1747/arena4qq4.jpg

Ciekawe w ktorym prezencie jest Golden Bow XD

Kejmilo
10-07-2007, 20:07
@up: Czyja to fotka? I wiadomo co wziął?

Edit: Ahh to fake... Śnieg pod postacią -.-

^Awolver^
10-07-2007, 20:35
wie ktos co jeszcze jest dostepne w 4 pokoju? :)

H.L
12-07-2007, 10:19
@up: Czyja to fotka? I wiadomo co wziął?

Edit: Ahh to fake... Śnieg pod postacią -.-
To nie fejk
Exiva view -1 (blackd)

Matthew_Sensei
14-07-2007, 23:08
Golden bow nie jest nagroda z Areny.Jak niewiezycie to popatrzcie na:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1521614 - na dole postu mozna otworzyc co jest w backpacku albo prezencie.
a na http://hunted.pl/2007/07/11/poziom-w...eny-svargrond/ sa bronie jakie mozna zdobyc

Adow Adan
15-07-2007, 01:01
Golden bow nie jest nagroda z Areny.Jak niewiezycie to popatrzcie na:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1521614 - na dole postu mozna otworzyc co jest w backpacku albo prezencie.
a na http://hunted.pl/2007/07/11/poziom-w...eny-svargrond/ sa bronie jakie mozna zdobyc

ale ty tępy jestes , przecierz pisza ze jak sie nie bierze nagród z 3 poziomów(greenhorn,scrapper,warlord) to masz dostęp do 4 komnaty z nagrodami(na północ od zejscia ze schodów po tp z areny ).
Ps. jezeli ktoś tam był to ile tam jest skrzyń z nagrodami/presentów? i czy jest jakiś goblet tam?

Adi Ninjax
20-07-2007, 16:16
Dziwne ale z tego co słyszałem i takie jest info na erig.net nie ma w 3 arenie w BP golden Bow'a ale to tylko moje skromne zdanie :D

Wyciszony
28-08-2007, 00:49
Teoria o nie braniu 3 nagród jest błędna, o to dowód: MOVIE (http://tibicams.tibianetwork.com/en/movies/show/29451)
Jakby komu nie działało, to trzeba skrócić nazwę filmu.

Arcymag
28-08-2007, 00:59
@autor:

podaj ip i jakieś info tylko exp rate... etc. -.-

Avallach
28-08-2007, 11:23
wiekszosc z was pisze o goldeb bowie, bo slyszala od innych osob, albo od kolegi, kolegi.
ZALOSNE, zaden z was nie ma pewnosci, oprocz pana ktory podal filmik

THX na info

Evenkan
12-09-2007, 15:58
W 4 pokoju nie wiadomo jakie sa nagrody a pozatym wyzej pokazane zdjecie jest prawdziwe (sam sprawdzilem) jedyne co o tym pokoju wiadam to to ze sa tam bardzo wartosciowe przedmioty , tylko jakie?? Golden bow, moze jakas nowa tarcza, bron ?
I tak narazie sie tego nie dowiemy....

Sorcerereq
12-09-2007, 17:01
http://img480.imageshack.us/img480/1747/arena4qq4.jpg
Ciekawe co pisze na tabliczce przed wejściem do tego pokoju...

Moja teoria jest taka, że trzeba nie brać nagród z żadnej areny, wtedy będziesz taki... szlachetny? I w nagrode dostajemy dostęp do pokoju-zagadki.

Albo trzeba do niej wejść mając przy sobie wszystkie 3 puchary.

Vodetus
13-09-2007, 13:58
@Up

Nic z tego juz jedna osoba probowala opcji nie wziecia nagrody z zadnego Rooma i nadal nie mogla wejsc do tego 4.
Filmik mozna znalesc na tibicam.

Duch Niespokojny
13-09-2007, 15:02
A może golden bow powstał z okazji stutysięcznego pacca? W końcu według newsa nagrody miały być uzależnione od profesji, więc może gdyby wygrał paladyn, miałby do wyboru między innymi ten właśnie łuk...

PijmlekoBedzieszWielki
13-09-2007, 15:50
@up

Racja dla mnie to najlepsza teoria.

Xardas00
15-09-2007, 12:40
http://wiki.hunted.pl/wiki/Golden_Bow

nie wierzycie to macie:]

Pomocny Murzyn
15-09-2007, 13:19

Przeczytaj to co pisze nad artykułem na wiki...

Duch Niespokojny
15-09-2007, 22:31

To niby ma czegoś dowodzić? Już zresztą usunąłem te brednie o tym, że niby można go zdobyć nie biorąc żadnych nagród z areny.

neoidzida
16-09-2007, 00:10
Ten Golder Bow to jakiś rar czy co?

ForBetterNebula
22-05-2008, 18:42
tez potwierdzam 4 pokój wiele razy to slyszalem od high lvl

Enif
22-05-2008, 19:02
Rzeczywiście, czwarty pokój naprawdę istnieje, była juz o nim mowa w wielu miejscach.... Co do nie brania nagrod to to by nie mialo sensu. Musi byc cos glebiej, albo poprostu za pare upkow pojawi się quest na czwarty pokoj, taka 4 arena no :/

Jak sie patrze na wypowiedzi powyzszych uzytkowników to robi mi się niestety słabo... Niektorzy :baby::baby::baby: cytują slowo w slowo co kiedys zostalo powiedziane o tym złotym łuku. Ja bym nie zaśmiecał forum takimi głupotami i zamknąłbym temat.

Dziękuję i pozdrawiam.
Troll Troll Troll :)

Pitek_Spox
23-05-2008, 19:45
@up i 2xup

Looknijcie na date założenia tego tematu...

STOP ARCHEOLOGOM

cooksley
23-05-2008, 20:11
Ja na jakimś forum czytałem, nie pamiętam czy była to www.tibia.pl czy jakieś inne, że 4 arena zostanie dodana w Summer Update 2008. Może wtedy będzie można wejść do 4 pokoju z nagrodami??8o

Undeadzik
23-05-2008, 21:35
@forbetternebula

I po jakie licho to odświeżasz !!! X(

xXxKaiserxXx
23-05-2008, 22:39
Ja swoim knightem zrobiłem już 2 areny i nie otwierałem drzwi...
Narazie mam facca i hacked więc wątpię że kiedyś spróbuje...

VanBobel
24-05-2008, 13:03
Krąży wiele plotek na temat tego niezwykłego złotego łuku, lecz tak naprawde nikt, nic o niem nie wie. :baby:

Gasioreczeq
02-06-2008, 23:06
Akurat on ma racje , wiec ty nie wiesz noobie -.-

Ty nie masz racji :
Złoty łuk. Łuk, którego siła jest nieporównywalna z siłą zwykłego łuku. Hity zadawane z niego i przy pomocy Onyx Arrow są podobne do hitów zadawanych z Power Boltów przy pomocy arbalisty. Widziany na Test Serverze. Mit o dostępności go z areny Svargrond (kończąc wszystkie poziomy nie biorąc żadnego przedmiotu) został obalony.

Vorioo
02-06-2008, 23:21
Ty nie masz racji :
Złoty łuk. Łuk, którego siła jest nieporównywalna z siłą zwykłego łuku. Hity zadawane z niego i przy pomocy Onyx Arrow są podobne do hitów zadawanych z Power Boltów przy pomocy arbalisty. Widziany na Test Serverze. Mit o dostępności go z areny Svargrond (kończąc wszystkie poziomy nie biorąc żadnego przedmiotu) został obalony.

Taaaaaaa,dokładne czytanie ze zrozumieniem się kłania.. ^^
Patrz co pisze powyżej informacji na temat Golden Bowa ^^
:
Informacje zawarte tutaj nie są pewne ani potwierdzone, mogą być zatem nawet całkowicie nieprawdziwe.

Pzdr. ;)

Scofild
03-06-2008, 19:13
Hmmm jeżeli może być Golden Bow to może w 4 room jest Magic Long Sword,
Great Axe albo Arcane Staff :P

Lub może nawet jakaś nie spotykana różdżka?

ErAgOg
03-06-2008, 21:07
Przestańcie rozpowiadać te legendy o 4 arenie. Nie ma czegoś takiego, że nie weźmie się nagród z 3 pierwszych i do 4 się wejdzie. Było tak (podobno) że ktoś przy pomocy bota zobaczył co jest w czwartym pokoju i był tam właśnie m.in.(?) golden bow. A później jakieś dziecko o tym usłyszało i zaczęło gadać, żeby nie brać nagród z pierwszych aren.
PS. No jeszcze przed kliknięciem "wyślij odpowiedź" poszukałem trochę (15 sekund!), no i proszę bardzo: Golden Bow (http://wiki.hunted.pl/wiki/Golden_Bow)

@EDIT
Jeżeli ktoś już o tym napisał to sorka, nie zauważyłem, że jest więcej stron, a ja tylko pierwszą przeczytałem ;x
@EDIT2
No już temat przeczytałem.. Nie wiedziałem, że w blackd jest taka fajna opcja D: Zaraz sam sobie pooglądam ten pokoik. Tylko jeszcze nie rozumiem skąd wiadomo, że w 1 z prezentów jest golden bow? Też za pomocą blackd można sprawdzić?

Kyox
03-06-2008, 21:25

Lub może nawet jakaś nie spotykana różdżka?

Straszy cię? :p jak by takie iteemy były dostępne z 4 areny to Tibia moim zdaniem straciła by klimat.
Co do golden bowa to nie mam pojęcia może będzie dostępny z 4 areny, jeśli taka w ogóle kiedyś będzie, ale jakoś się tym nie jaram. :baby:

Pzdr.

Taxman
03-06-2008, 21:35
http://tibia.pl/earth.php?x=32224&y=31047&z=7&q=178.15

Czwatry pokój wygląda tak /\B)

szaebb
04-06-2008, 09:40
Mit o dostępności go z areny Svargrond (kończąc wszystkie poziomy nie biorąc żadnego przedmiotu) został obalony. i nie pieprzcie już o tej arenie

Cygan Slejter
04-06-2008, 10:39
Zadne z waszych plotek nie są prawdziwe na temat Golden Bow

poprostu ktos go znalazł w grafikach tibi ale obecnie go nie ma...może dodadzą w tym upie

sorry, ale musialem napisać bo nie mogłem już czytać tych postów pod tytułem "golden bow dostaniesz z 4 areny"

Bezmusk
04-06-2008, 15:50
Tensz-in masz racje ;] jesli nie wejdzie sie po nagrody z 3 aren wteyd mozna wejsc do 4 pokoju i tam jeden z prezentów zawiera Golden Bow.Czemu nikt onim nie pisal? poniewaz kazdy kto zrobil arene odrazu bral nagrody ;] tylko hlvle tak sie zabawily i odkryly co sie tam dzieje Pozdro

Mit obalony ...

Narazie nie wiadomo jak go zdobyć, są plotki, że po upie wylatuje z morga i ghazbarana(nie wierze w to) ...

Triq
05-06-2008, 22:54
Zadne z waszych plotek nie są prawdziwe na temat Golden Bow

poprostu ktos go znalazł w grafikach tibi ale obecnie go nie ma...może dodadzą w tym upie

sorry, ale musialem napisać bo nie mogłem już czytać tych postów pod tytułem "golden bow dostaniesz z 4 areny"

A sam gadasz bzdury :) Pierwsze pytanie: SKĄD WIESZ, że nie ma golden bowa w Tibii? Przekopałeś całe POI? Zabiłeś Ghazbarana używając jedynie fista? Szczerze wątpie, więc skąd możesz wiedzieć, że golden bowa nie ma?
Pytanie drugie (dotyczące ostatniej części twojego posta): Skąd wiesz, że nie będzie on dostępny po wykonaniu 4 areny po którymś tam updatcie?

Enjoy

Xenhil
07-06-2008, 10:13
o lol wy nic nie wiecie!!!!na 80% hity z golden bow i onyx arrow są takie same jak z arbalestu i power bolt

Kedug
07-06-2008, 11:15
Wg. mnie ja tak:
Pamiętacie jak bło z POI było już wczesniej a wprowadzono je dopiero w tibia 7.XX tak samo bedzie z tym pokojem w tibia 8.XX zostanie wprowadzony

pi0trus
14-06-2008, 00:09
Ja raz widziałem na aldorze Golden Bow w domku kolo depo(thais). Myślałem że to normalna broń dostępna po update.

Paciuch
14-06-2008, 09:50
@UP ta a ja w tibi salta to wody robiłem po co to znowu odświeżasz ?

VanBobel
14-06-2008, 10:01
@up. No własnie po co to odswieżasz....

Wojteo
14-06-2008, 22:12
Pewnie Golden Bow wejdzie w jednym z następnych update (nie wiadomo czy w tym, być może).
Tak samo jak 4 arena.
Boże, nie wiecie że dzisiejsze zagadki to juz nie zagadki tylko tzw. zapowiedź przed update?

Jak było z potworem morskim?
Silver mace?
itd.

Tu dla tych którym się nie chce czytać@

Wszystko co jest nie wiadome lub jest tzw. rarem, za 2 update będzie lecieć z demonuf
lub Sraashabaali, Pizdogarothów i innych 99999 hp 9999 dmg 999 armor 99 kratek na sekunde monsterków z otsa.

Hybki
16-06-2008, 00:08
Jakis modek na tym forum powiedzial ze mit zostal obalony przez pewnego 130 rp z harmonii(nie pamietam nicku) ktory nie bral zadnych nagrod,wzial wszystkie puchary po 3 arenie i nie dal rady wejsc do pokoju.Nastepnie widzialem filmik jak ten koles robi te 3 areny pod rzad i rzeczywiscie bylo tak jak mowil ten modem.Ktos znalazl ten bow w spritach i tyle.Nie ma co powtarzac glupot ktore uslyszelismy od kolegow kolezanek babci mojej mamy.:baby::baby::baby:

mysle ze temat do zamkniecia

Sehrman
16-06-2008, 13:07
Na początek chcę oznajmić, że trochę nazwę tematu uciąłem :P.

Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tej oto broni oraz amunicji poniżej:
*Golden Bow
*Enchanted Spear
*Royal Spear
*Onyx Arrow
*Sniper Arrows
*Piercing Bolts

Cipsoft nareszcie wzmocnił PaladynówB)!

golden bow nie istnieje albo na antice czy gdzues - rare ewentualnie - ale nie słyszałem żeby kto miał

en spear - leprze wytrzymalsze i lepiej wyglądające speary no i lecą dalej o 1 kratke
royalki - leprze od normalnych spear - podstawa dla palla zazwyczaj

onyx arrow - najleprze do łuku

sniper arrow - leprze od normalnych i PODOBNO celniejsze

piercing bolts - silniejsze od normal bolt

Zamne
16-06-2008, 14:24

arcane staff jest z poi ~~

Jabucho
16-06-2008, 19:57
A ja uważam że golden bowa nieidzie zdobyć i chu.8o

Nie_bijcie
16-06-2008, 21:50
Jak czytam te wasze posty (wypowiada sie 40lvl) ze g bow jest z 3 areny to mi sie plakac chce. Jak narazie to nikt nic o nim nie wie... ;(

dawidoss112
24-06-2008, 15:15
Zapewne dostęp do tego pokoju będzie możliwy po wykonaniu jakiegoś questa, albo jest po to, by w tibii istniały różne mity takie jak: warlord sword, sword of fury i tym podobne. Wszystko co było tu powiedziane to tylko domysły.

-MaRcEl-
24-06-2008, 23:30
Golden bow podobno mozna zdobyc w taki sposob, iz nie bierzemy ze wszystkich trzech poziomow areny ZADNYCH nagrod, wtedy mozemy wbic do pokoju na polnoc, ktory pewnie kazdy widzial, a nikt nie mogl wejsc, no i tam w tych skrzyniach ktore tez widac jest Golden bow. Mowil to jakis 200+ rp na tibia.de, a jak wiadomo na tibia.de jest 300% wiekszy poziom intelektualny niz na tibia.pl... Albo nawet 400%.
też słyszałem takie historie ale wiele osób mówiło że to nieprawda bo tak robii ale ja im nie wieże golden bow z onyx arowami jest jak arbalest z power booltami
przynajmniej tak mi się wydaję i pewnie zwieksza zasięg