Pokaż pełną wersje : dX 5/9 OGL
Hi!!
Jak sie wciśnie alt + F8 w górnym lewym rogu pokazuje sie DX 5 i ping jest tez Dx9 i OGL.... Co to daje i od czego to jest i taki powinien byc ping aby nie bylo lagow, frezow??
Jakbyś umiał czytać, wiedziałbyś, że to nie ping o.O
no to sa fps ale ile ich powinno byc i co te DX5 i Dx9 OGL?
Sadze, ze 15-40 . ;] (bynajmniej ja mam tak)
Z reszta ustaw graph>advanced>framerate limit do 40 i to powinno starczyc.
Nie zapominaj takze o wylaczeniu roznych scierw typu gg, bearshare, eumle.
Reszta bedzie zalezala od servera gry i dostawcy netu.
Jezeli chodzi o te dx5, dx9 w rogu ekranu z FPS'ami to jest info o tym jakiego programu uzywaszdo odtwarzania obrazu, a wybiera sie je w options>graph>advanced.
Im więcej tym lepiej. Ja mam 30-60.
@janek@:
Bynajmniej =/= Przynajmniej.
Bynajmniej to partykuła mająca wzmocnić zaprzeczenie.
Im więcej tym lepiej. Ja mam 30-60.
Nie zupełnie :P
Wystarczy, że będzie ich w granicach 25-30. Oko ludzkie nie wychwyci różnicy między 25 a 100 fps, a procek będzie mniej obciążony.
Zatem najlepiej, kiedy będziesz miał w granicach 25-30
@down
To też zależy, od tego gdzie te fpsy oglądamy, faktycznie w filmach ilość FPS wymagana do komfortowego oglądania płynnego obrazu jest o wiele mniejsza, niż W CSie np, gdzie nigdy nie wiadomo jaka będzie następna klatka, wtedy to ma znaczenie. Wg mnie Tibia nie należy do gier, gdzie potrzeba >30 fps.
Nie zupełnie :P
Wystarczy, że będzie ich w granicach 25-30. Oko ludzkie nie wychwyci różnicy między 25 a 100 fps, a procek będzie mniej obciążony.
Zatem najlepiej, kiedy będziesz miał w granicach 25-30
Wychwyci wychwyci....
Chociaż i tak twierdzę, że wartość 30-40 jest wystarczająca do komfortowego grania.
BolecMW,
dX5/9 (http://pl.wikipedia.org/wiki/Directx)
OpenGL (http://pl.wikipedia.org/wiki/Opengl)
Ping powinien być jak najniższy, poniżej 100ms najlepiej.
Durtalion
08-07-2007, 17:13
A tak apropos nawiazujac do tematu. Jak zwiekszyc ten fps?? :) Wiem, tylko tyle ze zwiekszenie czestotliwosci odswiezania ekreanu cos zdziala.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.