zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Piosenka o Celozie!

swoosh.
06-07-2007, 19:20
Witam serdecznie!
Wielkie wydarzenie dla forumowego rynku muzycznego! Zespól The Fiszbins & The IRC Kids wydaje swoja pierwsza plyte "Najwieksze mendy forum tibia.pl". Album jest promowany przez singiel "Celoz to pipa", który mozecie uslyszec juz dzis!
Sklad zespolu:
Fiszbin - gitara elektryczna, gitara basowa, perkusja, wokal
Ryba - wokal
Tolek - wokal, gitara klasyczna
Posluchaj utworu!: http://www.the.fiszbins.the.irc.kids.ceolz.to.pipa.patrz. pl/
Juz wkrótce utwory m.in o Poliniku, Waldzie i Pixiku oraz innych forumowych bohaterach.

Fiszbin
06-07-2007, 19:22
Chłopaki dają radę, jak nigdy.

Rybzor
06-07-2007, 19:25
Hyhy, cała płyta zajęła nam aż jedną piosenkę, to tak.. bo była kiepska jakość kompresji. Ogólnie to mam taki pure phroczny głos, że Fjasz ma szczęście, że za to kasy nie biorę, bo by się nie wypłacił.
Z niecierpliwością czekamy na single o Waldzie, PiXiKu (czy jakoś tak), oj ostro będzie : PPPP
Btw wszyscy wiedzą, że to nie jest najseksowniejszy utwór, get a fun : P

Aval'yah
06-07-2007, 19:27
ale gówno ;/

Ryłek
06-07-2007, 19:30
ale gówno ;/

Sorry, ale muszę się zgodzić, Fiszbin. Grindcore nie na tym polega, żeby napieprzaniem zagłuszyć marną jakość nagrania. Do tego praca gitary na prawdę średnia, stać Cię na więcej.

Meryba
06-07-2007, 19:31
Nic nie moge zrozumieć z tego FCNASDHAUDHADUA może ktoś dać tekst

Vanhelsen
06-07-2007, 19:32
Ostre xP i jakże genialne w swojej prostocie, choć by zrozumieć pierwsza część musiałem przesłuchać to z 10 razy a i tak nie rozszyfrowałem całości, widać jestem za słabym adeptem mhroczney muzyki by rozumieć wszelkie teksty :P

Fiszbin
06-07-2007, 19:35
Sorry, ale muszę się zgodzić, Fiszbin. Grindcore nie na tym polega, żeby napieprzaniem zagłuszyć marną jakość nagrania. Do tego praca gitary na prawdę średnia, stać Cię na więcej.

Trudno jest połączyć ładnie nagraną gitarę z typowym 'garażowo-undergroundowym' darciem mordy :P Dlatego też poodkręcałem wszystkie pokrętła w piecu na maksa i napierdzielałem power chordy. Marność nagrania wynika z marności sprzętu do nagrywania. Enyłej, oczekujcie kolejnych tworów.

Tekst:
(Tolek)
Giń Celozie!
(Fiszbin)
Celoz jest metalem słucha Behemotha, codziennie rano zjada kota!
(Ryba)
Giń Celozie! x3
(Fiszbin)
Celoz jest metalem słucha Behemotha, codziennie rano zjada kota!
A teraz przed wami sam Celoz!
(Tolek w roli Celoza)
Raz, dwa, trzy ... nie mogę spać ... bo kocham ją! ... Dzięki!

Kajulec
06-07-2007, 19:54
\m/
gzkurwa

http://pl.youtube.com/watch?v=yKy78yvCA0I

;<<<<<<<<<<<<<
Zalosne, ale pasuje do waszego klipaa xD

Vekegi
06-07-2007, 20:05
żenua......

PanKracy
06-07-2007, 20:38
Guwno przez u!

Arfyd
06-07-2007, 20:50
Mhroook żondziiiiiii !!!!!!1111!1111!!!

Fiszbin
06-07-2007, 20:53
O wszystkich którym się nie podobało, za karę, powstanie piosenka! Muhauhsuhsuhsuhsuhaushaush! <dżołk>

Uther92
06-07-2007, 20:59
@Up
A już miałem powiedzieć, ze sie to do odbytu nadaje :P

spider-bialystok
06-07-2007, 21:36
Jak widac, dla niektorych forum.tibia.pl to cale zycie ;)
Sa wakacje, a wy nie macie niz lepszego do roboty, tylko siedziec calymi tygodniami przed kompem, by zrobic jakis forumowy "dżołk"?

NervGal
06-07-2007, 21:49
@UP:

Lol, a czy ta piosenka brzmi jak nagrywana przez 'całe tygodnie'?

@Topic:

Myślałem, że będzie fajniejsza :(

Fiszbin
06-07-2007, 21:49
Sa wakacje, a wy nie macie niz lepszego do roboty, tylko siedziec calymi tygodniami przed kompem, by zrobic jakis forumowy "dżołk"?

Nie wiem jak na twojej dzielni ale u mnie ostatnimi dniami ciągle pada, poza tym nagranie piosenki zajęło mi łącznie może 40-50 minut(oczywiście nie ciurkiem, skomponowałem utwór, nagrałem swoje ścieżki, poczekałem aż pozostali wyślą mi swoje i skleiłem wszystko). Tak, więc sam żeś jest nołlajf.

Thero
06-07-2007, 21:51
Dlaczego tracisz cenne sekundy wakacji czytając mojego posta? Lepiej idź się napić z ziomami, joł.

Rybzor
06-07-2007, 21:52
Nie chce nic mówić, ale mi nagranie 2 słow i wysłanie do fisza zajęło 2x mniej czasu niż Tobie pisanie tego posta. :P

Lasooch
06-07-2007, 21:54
Piękne. .

Rychulec
06-07-2007, 22:05
I co to ma być??
Popieram tam kogo na 1 stronie:p
"żenada"

spider-bialystok
06-07-2007, 22:26
Nie wiem jak na twojej dzielni ale u mnie ostatnimi dniami ciągle pada, poza tym nagranie piosenki zajęło mi łącznie może 40-50 minut(oczywiście nie ciurkiem, skomponowałem utwór, nagrałem swoje ścieżki, poczekałem aż pozostali wyślą mi swoje i skleiłem wszystko). Tak, więc sam żeś jest nołlajf.
U mnie tez pada, ale mimo to poszedlem do pracy ;]
Takie denne wysmiewanie sie z kogos bawilo mnie w przedszkolu. Celoz to straszny mroczniak, ale jesli nie masz nic lepszego do roboty niz tworzenie jakichs piosenek wysmiewajacych niego, to nie mam pytan. Dziecinada.
Dlaczego tracisz cenne sekundy wakacji czytając mojego posta? Lepiej idź się napić z ziomami, joł.
Nie, dzieki, ja na trzezwo mam lepsze fazy, iz wiekszosc ludzi po 0.5l wodki;)
Poza tym raczej nie pije, wiesz, silownia ;]

Fiszbin
06-07-2007, 22:50
U mnie tez pada, ale mimo to poszedlem do pracy ;]
Takie denne wysmiewanie sie z kogos bawilo mnie w przedszkolu. Celoz to straszny mroczniak, ale jesli nie masz nic lepszego do roboty niz tworzenie jakichs piosenek wysmiewajacych niego, to nie mam pytan. Dziecinada.

Widocznie w tym momencie, kiedy wpadłem na pomysł nagrania piosenki nie miałem nic ciekawego do roboty. Poza tym jest to pewna forma protestu, przeciwko ostatnio panującej modzie na bycie 'tru blekowcem'. Oprócz tego była to dla mnie i nadal jest fajna zabawa. Jeżeli ty nie masz ochoty/poczucia humoru/jaj/pomysłu na wyrażanie swoich opinii lub odbieranie opinii innych, w trochę niestandardowy, sposób to już twoja sprawa.

@down
To jest grindcore! Przynajmniej tak miało być z założenia. Wzorowałem się na zespole Anal Cunt ;p

Milan ognia
06-07-2007, 22:58
Słyszałem już trochę metalu w życiu (Metal "Milicja" rox) ale to bije wszystko na głowę.
Łatwiej chyba zrozumieć "Chwała Mordercom Wojciecha [...]".
Trv blekmetalowe. ;D

Gangrel
06-07-2007, 23:06
Niezłe, ale panowie z Cud nad winem są lepsi :)

Thero
06-07-2007, 23:16
@down
To jest grindcore! Przynajmniej tak miało być z założenia. Wzorowałem się na zespole Anal Cunt ;p
Kolejny flamewar Ci się marzy? Taki jak w MM, tylko większy? ;p

Nie, dzieki, ja na trzezwo mam lepsze fazy, iz wiekszosc ludzi po 0.5l wodki;)
Poza tym raczej nie pije, wiesz, silownia ;]
Skoro już przy dziecinadach...
"na trzezwo mam lepsze fazy, niz wiekszosc ludzi po 0.5l wodki;)" - pisanie takich rzeczy - to jest dopiero gówniarskie. Oczywiście nie chodzi mi o obrażanie Ciebie (nie ma tym krzty ironii).
To, że komuś się nudziło, ew. chciał się jakoś wyluzować, zrobić coś co uważa za fajne to jego sprawa i nie zamierzam samej idei tworzenia takiej pioseneczki wyśmiewać. To byłby tylko dowód moje dziecinności, którą tak bardzo staram się ukryć ;).

Quezacoatl
06-07-2007, 23:37
Brzmi bardzo podobnie do odgłosów jakie słyszę gdy położę telefon na głośnikach... A jak dodam do tego podkład podkręcając na maksa moc wiatraczka od procka to wychodzi kolejny hit.

BTW
Zdaje mi się, czy tytuł ani razu się w utworze nie pojawił? Jakże to tak można?

Glamri
06-07-2007, 23:40
Trv \m/ Dołączam się qwa do projektu!

Ryłek
07-07-2007, 00:05
Wzorowałem się na zespole Anal Cunt ;p

BUHAHAAHAOAHOAHOAHAOAHOAPDOPDOapaoDPdoEPoePOE! DŻOŁK?!?!?
Biedny Seth Putnam, kopnął by w kalendarz gdyby się dowiedział dla jakich rzeczy jest inspiracją.

Wald_Kerius
07-07-2007, 00:16
Nudzi wam sie? Jak już robicie jakaś piosenkę to taką aby można było ją jakoś zrozumieć. O mnie jak już coś ma być to poprosze coś ala http://pl.youtube.com/watch?v=iHAuTKkeF7E

Ashlon
07-07-2007, 00:38
Sorry, moze ja nie mam poczucia humoru, albo nie bawi mnie humor w stylu forumowe rooshowe nastollatkii, ale to jest raczej smutne, a nie smieszne. Wyjdzcie na dwor ze znajomymi sie spotkac, zamiast bawic sie w takie cos.

Dan the Automator
07-07-2007, 00:44
Nie szargaj dobrego imienia \m/ MISZCZA \m/

"I try to make people aware of things that are gay that they may not know are gay."
--Seth Putnam