zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia i Windows Vista - HELP!

Corsair
07-07-2007, 18:20
Witam . Przeszukalem forum ale znalazlem mojego problemu z windowsem vista a tibia . Takze do sedna , sciagnelem tibie , zainstalowalem i chce otworzyc i nic czekam.........po 10 minutach nic sie nie otworzylo , kliknolem 20 razy i mi sie pokazalo "Tibia is already running." a nie byla .

Moze ktos bedzie mi wstanie pomoc .

Szczerze dziekuje .

~~Hunter

Stary_Duch
07-07-2007, 19:47
Z Vistą są różne dziwne problemy. Wiem, bo sam jesteś jej "szczęśliwym" posiadaczem, choć nie narzekam zbytnio. Napisz jaką wersję Tibii ściągnąłeś (najnowszą do normalnej gry, czy jakąś wcześniejszą do ots'a). Napisz też jaką masz tą Viste, którą wersję. U mnie otwiera się każda wersja Tibii, z tym że grać mogę tylko na najnowszej, bo we wcześniejszych przy łączeniu wysypuje się.

Czy podczas otwierania Tibii zamiast kursora jest to niebieskie kręcące się kółko? Jeśli tak poczekaj chwilę. Kliknij PPM na pasek zadań i wybierz Menedżera zadań. Wyszukaj w procesach czy tibia jest uruchomiona. Zobacz czy Tibia nie "chowa" się gdzieś do paska. Spróbuj uruchomić grę klikając na ikonę prawym przyciskiem myszy i wybierając uruchom jako administrator.

Tak wogóle to chyba nie w tym dziale powinno być.

Stary_Duch
07-07-2007, 19:48
Post mi się zduplikował.

Corsair
07-07-2007, 20:43
Sciagnelem 7.92 do ots , wersja Windows Vista Home premium. ta pojawia sie te kolko ale te rady nic mi nie daja . moze jakies inne propozycje ??:<

Stary_Duch
07-07-2007, 21:18
Letni update 2007: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=136257

W końcu Windows Vista jest zgodny z klientem Tibii i powinien działać bezproblemowo dla wszystkich użytkowników tego systemu.

Starsza wersja może u Ciebie nie działać. Proponuję, abyś ściągnął najnowszą i zobaczył czy ona się uruchomi, czyli czy Tibia wogóle będzie działać. Też chciałem pograć w ots'a, ale jak już mówiłem, tibia się wysypywała.

Corsair
08-07-2007, 19:14
Kurde ;/ na tym forum nie ma nikogo kto by wiedzial jak mi pomoc ?

Thor of heaven
08-07-2007, 19:45
Wiesz... my tu raczej nie pomagamy w niczym jeżeli chodzi o ots..
Ale jak pisze wyżej dopiero teraz ustabilizowano tibie do windows vista.

Coach
13-07-2007, 15:19
Też mam problem z tibią , otóż mam zainstalowaną vistę ultimate i po kilku minutach od uruchomienia tibia , ta się zawiesza, i pojawia się czarny ekran . Dziś padłem na elfach przez to ;(;(

Pomóżcie ;(;(;(

dekster17
20-07-2007, 12:38
Ja mam podobny problem - Mam Viste Home Basic (moglem zainstalowac cos lepszego, bo mam plytke Ultimate, ale nie zainstalowalem, poniewaz mam za malo ramu). Probuje wlaczyc Tibie 8.00 i nic sie nie dzieje. Gdy probuje uruchomic po raz drugi wyskakuje "Tibia is running" (czy cos takiego).

PinGOnE
20-07-2007, 14:19
Nic nie rob ... poprostu czekaj. Vista ma wbudowana ochrone przed aplikacjami. Za kazdym razem gdy otwierasz nowy program Vista najpierw skanuje wszystkie pliki potrzebne do uruchomienia aplikacji i dopiero pozniej pyta czy jestes pewien aby ją wlaczyc (robi to w tle dlatego nie widzisz ze cokolwiek sie dzieje, ale system pracuje caly czas :P). U mnie poszlo szybko, ale np gdy odpalalem MU Online po raz pierwszy czekalem 40minut zeby ruszylo. Ja za to mialem inny problem z Vista :P Moja graficzna niebardzo podchodzila systemowi i resetowal sie co 30 minut xD (Dlatego wrocilem do XP)

Descartes
20-07-2007, 17:24
Napiszcie do CIPSOFTU niech zrobią jakąś łatkę do Visty.
Łatkę? Do wcześniejszych wersji?

Uther92
20-07-2007, 18:56
w ogóle odradzam inwestowanie w Vistę do czasu wydania SP1.

nie123
21-07-2007, 02:10
Jednak stary XP'ek jest najlepszy :P

Gadom123
24-09-2007, 14:00
Kurcze bo ja własnie też mam problem (mam viste);/ i wysakuje mi coś takiego jak klikne 2 razy na tibie : http://foteka.pl/2318768ad244d68ad54e2674bcab05ee . Prosze pomózcie!!