PDA

Pokaż pełną wersje : magic sword

Wubeso
10-10-2004, 16:10
podobno na antica byl jakis blad i duzo osob ma ten o to miecz. jaki ti byl blad???

Dwimenor
10-10-2004, 16:20
Normalnie ten miecz jest dostępny tylko z Anihilatora. Kolega mi mówł, że wypadał z demona, ale nie dam głowy za to co mówił mój kolega.

Wubeso
10-10-2004, 16:23
bosh... ale na antice byl kiedys blad i go duzo osob mialo a ja chce wiedziec jaki to byl blad!!! :/

Gangrel
10-10-2004, 16:30
I tak nic ci to nieda... watpie zeby ktos to pamietal.

Dwimenor
10-10-2004, 17:42
Myślałem że się dymyślisz, że z wypowiedzi mojego qumpla wynika, że błęndem było wypadanie MS z Demona.
Błąd został zlikwidowany i już go nie ma.

Vanhelsen
10-10-2004, 19:18
Gremlin chyba na foru kiedyś pisal o pradawnym bugu ale z Warlord Swordem. Mianowicie w którejśt tam jaskini z trollami pojawiał się WS i E-Plate po save servera :P, tak było przez 5 dni do wykrycia buga i został on skasowany, ale to ponoć było baaaardzo dawno temu, kiedy tibia była strasznie zabugowana :P

Dwimenor
10-10-2004, 19:20
... ale to ponoć było baaaardzo dawno temu, kiedy tibia była strasznie zabugowana :P
Kiedy to było, nie pamiętają najstarsi górale.....

Angelus
12-10-2004, 16:00
Toż to była cudowna jaskinia !!! , a nie żaden bug ...

Dwimenor
12-10-2004, 16:14
Wiesz coś na ten temat?? Podziel się z nami tymi informacjami.

Ashlon
12-10-2004, 16:43
Otoz bug polegal na tym, ze mozna bylo kopiowac przerozne itemy. Ktos zabil smoka i wypadl mu sword of valor (wypadaly wtedy jeszcze ze smokow, najsilniejszych potworkow w grze).Kopiowal, skopiowal kumplowi, kumpel kumplowi itp. I zrobilo sie ~200 takich swordow. Jednak evul GMy zaczely banowac i kasowac konta tych, ktorzy kopiowali. Jednak niektorym sie udalo i zostaly im magic swordy :).

Gremlin
13-10-2004, 06:30
Gremlin chyba na foru kiedyś pisal o pradawnym bugu ale z Warlord Swordem. Mianowicie w którejśt tam jaskini z trollami pojawiał się WS i E-Plate po save servera :P, tak było przez 5 dni do wykrycia buga i został on skasowany, ale to ponoć było baaaardzo dawno temu, kiedy tibia była strasznie zabugowana :P
Nie calkiem.
Plotka glosi ze na jednym ze swiatow (Eterni zdaje sie) po jakims update map lezal sobie warlord sword na ziemi w Mino Hell na Rook, otoz jakis spryciaz zlapal to i na main przetargowal go rare set (nie pytajcie dokladnie co to bylo bo nie wiem, ale stuff typu boh, golden legs etc). CIP jak sie dowiedzieli ze ktos ma ten miecz to go skasowali (w sumie ciekawe czemu skoro na Antica jest pelno rzeczy pochodzacych z bugow).

Czy historia jest prawdziwa nie wiem, ale w pierwszym wydaniu listy zadkich przedmiotow wypisal ja ktorys z moderatorow na podstawie histori rarow z tibia.de

re: Top
Nekromanta wytlumaczyl dokladnie o co chodzilo.

LOL_13
16-10-2004, 15:07
ej ale jak oni kopjowali te itemy???

Walrock
16-10-2004, 15:11
Ludzie, tych błędów już nie ma i nawet jak byś się dowiedział jak kopiowali itemy to by ci to nic nie dało.

Onier
30-10-2004, 20:42
Itempki kopiowalo sie w sposob nastepujacy:
1.)brales dowolny przedmiot
2.)otwierales dowolne drzwi
3.)kladles w nich (otwartych drzwiach) przedmiot)
4.)zamykales drzwi

Po czym jeden przedmiot zostawial w drzwiach a skopiowany zosotawal wypychany, co poprzez zabicie smoka zdobywales takie to magsworda, po czym co sekunde powstawal ci jeden, co daje w ciagu godziny 3600 magswordow ;>

Externus
30-10-2004, 20:50
@onier

Sądze, że to nie mogło by być takie proste bo wtedy z jednego itemu powstało by ich nagle miliony, a aż takich ilości rarów nigdy nie było i sądze, że nigdy nie będzie. Klonowanie itemów musiało być albo bardzo czasochłonne albo bardzo męczące tak żeby kopiowanie ich w wielkich ilościach zniechęcało ilością czasu jaki trzeba by było na to poświęcić.

Stu
30-10-2004, 21:38
@up: gdyby bugi były planowane przez CIPów, zapewne tak właśnie by wyglądały:) Ale niestety (w tym przypadku "na szczęście") bugi wyskakują same gdzie chcą i jak chcą, i na próżno szukać w nich logiki.

Pozdrawiam.