Pokaż pełną wersje : Wyrównanie
Na rooku używałem cluba i teraz używam sworda na mainie i shielding wyprzedza sword figting o 2. Wyrówna sie? Sądze, że wyrówna się jak będę używac two handed.
Bij 1handed, to że masz większy shielding, to nic złego. Wyrówna się.
Jalokowy_
09-07-2007, 15:20
Na rooku używałem cluba i teraz używam sworda na mainie i shielding wyprzedza sword figting o 2. Wyrówna sie? Sądze, że wyrówna się jak będę używac two handed.
offtop: Rossi jestes z Ostródy? ^^ W takim razie ziomek ;d
@Topic: Tak, skill sworda ci sie spokojnie wyrowna... wiem to z doswiadczenia :)
Nom z Ostródy na jakiej ulicy mieszkasz? Ja na Piłskudskiego mam 14 lat xD
Nom z Ostródy na jakiej ulicy mieszkasz? Ja na Piłskudskiego mam 14 lat xD
Ładnie kraść nicki?
@Topic: Wyrówna się, ale jeśli taki uparty chcesz i koniecznie chcesz równo, żeby było to wal np z czegoś innego i miej tarcze. ^^
@Down : No rzeczywiście ; <
@rosi: popatrz na date dołączenia :)
powinno sie wyrównać
Ancient900
10-07-2007, 22:43
PiłsKudskiego mam 14 lat xD
haha xD own3d
@topic
Wyrówna się.
Kup.Se.Musk
10-07-2007, 22:54
Ja miałem/mam taką samą sytuację.Zrobiłem to umyślnie ,ponieważ chciałem ,aby shielding był wyższy.Jeżeli będziesz trenować cały czas na dwóch potworach to shielding nie zrówna się.Może być taki przyapadek,że jeszcze bardziej wzrośnie :) .Ja wychodząc z rooka miałem 14 shielda,10 sworda.Aktualnie mam 65/65.8 .Czyli shielding wyższy.Teraz dlaczego obrona lepsza?Później zacznie używać się broni dwuręcznej czyli wyrówna się ze swordem ,lub z inną bronią.Ja uważam ,że skille powinny być równe :) .Pozdrawiam
Mutilator
11-07-2007, 13:28
Po 1. lepiej mieć skile 92/90 niż 90/90 tracąc na trening tyle samo czasu, więc nie ma sensu wyrównywać.
Po 2. jak skilujesz, to szybciej rośnie shielding, bo cały czas bije Cie matka slima, a na klona musisz poczekać aż przyjdzie, czyli shielding rośnie z 1/2 prędkości przez ten czas a melee w ogóle (zakładamy trening na slimach :P ).
Po 3. wyrówna się (nawet expiąc bronią jednoręczną!), ponieważ aby rosły równo shielding i melee trzeba "brać na klate" 2 potwory cały czas, a jak expisz, to nie zawsze taka sytuacja ma miejsce.
Przy treningu na czymkolwiek oprocz monka mamy tendencje szybszego wzrostu shieldingu, ze wzgledu na to, ze shielding rosnie zawsze jesli tylko nie ma blokady licznika ( czyli jesli odpowiednio czesto zadajemy obrazenia bedzie nam rosl non stop ). Melee fighting natomiast nie rosnie / nie rosnie z pelna szybkoscia jesli nie zadajemy bloodhitow ( to jest do sprawdzenia w bardzo latwy sposob, nie bede tutaj rzucal gotowymi tezami bo sam nie jestem tego w 100% pewien ) wiec automatycznie im mniejszy procent naszych uderzen jest trafionych tym roznica shielding/ melee wieksza.
Wyrownuje sie to podczas expienia z tarcza ( oczywiscie bez tarczy jeszcze bardziej ), bo z reguly bijemy pojedyncze potworki, do tego czesc ich ciosow jest nieblokowana. Dodatkowo ( co wcale pewne nie jest ) skill wydaje sie rosnac minimalnie szybciej gdy zadajemy mocniejsze hity. Zreszta nawet gdyby sie nie wyrownalo wazniejsze jest posiadanie odpowiedniego skilla ( ze wskazaniem na melee - im wiecej tym lepiej ) niz skilla wyrownanego z obu stron.
Ja mam low lvl knighta, i na wyjsciu z Rookgardu mialem skille 16/17 a potem mialem problemy z treningiem bo skille byly 46/41 - potwory bilem za mocno, a na mocniejsze nie moglem isc, bo one mnie laly za duzo ;)
spokojnie - wyrowna sie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.