PDA

Pokaż pełną wersje : Poczta

zaitsev
10-10-2004, 17:02
Co zrobić żeby wysłać paczkę do kogoś, bo wszystkich pytam a oni mówią żebym na waszym forum zapytał.... HELP

tomek654321
10-10-2004, 17:13
kupujesz parcela a w leeter piszesz:
Nick postaci
miasto
label wkładasz do parcela a do parcela zeczy i wrzucasz do niebieskiej skszynki pocztowej
<edit>
Pomylilem sie z nazwą ale umiem wysyłać parcele!!!

Filu
10-10-2004, 18:02
kupujesz parcela a w nim jest liscik ze sznureczkiem w nim wpisujesz najpierw nick gracza a w nastempnej linijce miasto którego jest obywatelem. Letter to jest co innego w nim pisze sie listy tylko kosztuje 8 gp ty gosciu o czym ty mowisz takig gadanie narazasz niewtajemniczonych na strate kasy, bedą sobie ludzie kupowac parcele z liscikami i jeszcze list a w liscie nick i miasto a liscik parcelowy pusty i taki gosc do paczki wlorzy jakos super bron zbroje lub tarcze i co?? wszystko przepadlo bo jeden "niemodry" tak powiedzial.
A może ty sam nie potrafisz jeszcze wysylac??? :p
Acha jeszcze jedno ten liscik w parcelu to sie label nazywa! :tongue:

Dwimenor
10-10-2004, 18:03
kupujesz parcela a w leeter

NIe leeter( a tym bardziej nie letter) a lable

Letter wkładasz do parcela a do parcela zeczy i wrzucasz do niebieskiej skszynki pocztowej
Lable wkładasz jako ostatnie, tak aby było na pierwszym polu parcela.

Skraps
10-10-2004, 18:13
Lable wkładasz jako ostatnie, tak aby było na pierwszym polu parcela.

Pierwszy raz słysze, wysłałem chyba 5 paczek i raz tylko labela wkładałem na koncu (i wszystkie 5 doszło)

Dabek
10-10-2004, 18:18
NIe leeter( a tym bardziej nie letter) a lableNie lable tylo label:p.

Dwimenor
10-10-2004, 18:48
Re:Up
No dobra nich ci będzie
Re:UPUP
Mi tam zawsze jak włoże na dalsze miejsce to zostaje na skrzynce. Nie ma tego problemu, gdy umieszcze ją na samym początku. Ten sam problem jest gdy włożysz label(Label DABEK, dobrze już pisze) do bp.

aktus
10-10-2004, 19:32
label musi sie znalezc w parcellu. obojetnie na ktorej pozycji. warto natomiast obejrzec czy parcell nie nazywa sie stamped parcell to wtedy jest juz zuzyty. nalezy dobrze wypelnic tez adresata w paczce...

Dowizul z Inferny
10-10-2004, 20:34
a jak można list wysłać???

van palka
12-10-2004, 13:07
Tak samo jak parcel poprzez wrzócenie do skrzynki (takie niebieskie cuś). Heh, mam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie. Czasami nie moge wysłać parcel bo np. napisałem Imię z małej lub dużej litery!!!!!
Nawet taki przypadek mial miejsce wczoraj nie mogłem wysłać parcela. Po długich kombinacjach (miasto z małej ltery, imię z dużej itd.) wpadłem na pomysł napisania imienia i nazwy miasta z capslockiem. No i się udało :tongue:

Helixaw
12-10-2004, 17:00
@up:
Dziwne, ja na początku pisałem z dużej litery adresata i miasto, ale teraz pisze małymi i też wszystko dochodzi.

@edit:
Tutaj coś napisałem, ale to było zbyt głupie. Sorki :D

snajper007
12-10-2004, 17:32
a jak można list wysłać???
Przykładowy list do postaci "Von Detlev" do miasta Carlin:
Von Detlev
Carlin
Tutaj jest treść Listu.......

Wielkość liter obojętna, ale nie może być spacji przed nazwą miasta albo ksywką.....

Monoskar
13-10-2004, 00:58
kupujesz parcela a w nim jest liscik ze sznureczkiem w nim wpisujesz najpierw nick gracza a w nastempnej linijce miasto którego jest obywatelem.

Jak juz cos, to w drugiej linijce podajesz miasto, w ktorym ewentualna paczka ma byc odebrana, tzn obywatel Carlin odbiera paczke w Venore, jezeli ta zostala zaadresowana do Venore

Chmielok
26-10-2004, 20:32
Jak mozna odebrac list ?