Pokaż pełną wersje : Tibia.pl, czyli jedna wielka reklama
Godsaveme
09-07-2007, 17:01
Myślałem, że da się to wytrzymać, ale jednak...to było silniejsze ode mnie!
Irytują mnie te cholerne reklamy za każdym razem jak chcę sprawdzić coś na forum albo na zwykłej stronie! Włączam IE, wpisuje www.tibia.pl, czekam aż załaduje się strona. Pięknie, teraz muszę poczekać na ładującą się reklamę, zazwyczaj home.pl albo jakiejś księgarni. Oczywiscię ,,krzyżyk" jest zazwyczaj odseparowany od całej reklamy i trzeba go szukać...a znaleźć można go wszędzie jak się niedawno przekonałem...Czy was też to tak denerwuje?...
Włączam IE
Radze zmienic przegladarke. Slyszales, ze w nastepnej wersji IE w lewym, dolnym rogu ekranu pojawi sie licznik z liczba uzytkownikow przegladajacych twoj komputer? :p
Godsaveme
09-07-2007, 17:36
Cóż, akurat najnowszy IE jest dosyć dobry, jeżeli ma się dobrego firewalla to nie mam się co obawiać o ataki z sieci...do firefoxa/opery nie moge się przyzwyczaić, nie lubie tego syfu, no ale powracając do tematu...
@UP:
Jeżeli będziesz miał pirackiego Windowsa to pewnie tak ;) Ja bym się na Twoim miejscu bardziej obawiał o policję, niż o ,,użytkowników przeglądających twój komputer" :)
Myślałem, że da się to wytrzymać, ale jednak...to było silniejsze ode mnie!
Irytują mnie te cholerne reklamy za każdym razem jak chcę sprawdzić coś na forum albo na zwykłej stronie! Włączam IE, wpisuje www.tibia.pl, czekam aż załaduje się strona. Pięknie, teraz muszę poczekać na ładującą się reklamę, zazwyczaj home.pl albo jakiejś księgarni. Oczywiscię ,,krzyżyk" jest zazwyczaj odseparowany od całej reklamy i trzeba go szukać...a znaleźć można go wszędzie jak się niedawno przekonałem...Czy was też to tak denerwuje?...
komera, komera to mnie wlasnie irytuje... xD
no coz kazdy musi jakos zarabiac :p ciekawe czy Ty powstrzymal bys samego siebie posiadajac tak popularne www~ aby nie zarobic grubych $$ za free praktycznie xD
\o/
komera, komera to mnie wlasnie irytuje... xD
no coz kazdy musi jakos zarabiac :p ciekawe czy Ty powstrzymal bys samego siebie posiadajac tak popularne www~ aby nie zarobic grubych $$ za free praktycznie xD
\o/
Chyba sobie żartujesz ? Grube $$ ? Haha.. A utrzymanie serwera na którym przebywa średnio 1000 użytkowników założysz na yoyo.pl ?
Cóż, akurat najnowszy IE jest dosyć dobry, jeżeli ma się dobrego firewalla to nie mam się co obawiać o ataki z sieci...
Naprawdę w to wierzysz, czy kolega Ci powiedział?
Godsaveme
09-07-2007, 18:27
Naprawdę w to wierzysz, czy kolega Ci powiedział?
Jak nie masz nic konkretnego do napisania to lepiej nie pisz. Może spojrzysz najpierw na temat, a dopiero potem pomyślisz co napisać. Wiem co dobre, z dobrym firewallem i MYŚLENIEM bez problemu można używać IE...Jeżeli ktoś nie daje tak rady to niech ściaga firefoxa...jeszcze raz: TO NIE JEST TOPIC O PRZEGLĄDARKACH INTERNETOWYCH!
Napewno tibia.pl ,,trochę" na tym zarabia, ale działa to negatywnie na użytkowników...na stronie głownej nawet z waszymi firefoxami i tak pokazują się małe reklamy, na tym samym tle co strona, nie jest to może takie wkurzające no ale zawsze coś ;) Poza tym sądzę, że jeżeli chciałbym znaleźć księgarnie internetową itd. to sam bym poszukał...wsykakujące reklamy tylko mnie do tego zniechęcają, no ale to już nie jest problem Tibia.pl, tylko tych, którzy decydują się tak reklamować :)
Wiem co dobre, z dobrym firewallem i MYŚLENIEM bez problemu można używać IE...
Ok, to myśl tak dalej. W końcu trafisz na spreparowanego jpga.
Napewno tibia.pl ,,trochę" na tym zarabia, ale działa to negatywnie na użytkowników...na stronie głownej nawet z waszymi firefoxami i tak pokazują się małe reklamy, na tym samym tle co strona, nie jest to może takie wkurzające no ale zawsze coś ;)
Reklamy google też można zablokować, przecież taki przeglądarkowy mastah doskonale o tym wie, prawda?
Ok, to może takie rozwiązanie: reklamy znikają z Tibia.pl, a w zamian za to Ty płacisz 5000pln miesięcznie na utrzymanie serwerów, co Ty na to? Wilk syty i owca cała. Chyba, że masz jeszcze jakieś trzecie wyjście? Inne niż oklepane i wałkowane dziesiątki razy "dostęp do serwisu przez płatnego smsa" albo "comiesięczna zrzuta wśród uczestników".
O ludzie, ale macie problemy. Instalacja Firefoxa + adblocka + noscripta to raptem 5 min roboty. Nie dość, że jest bezpieczniejszy, to jeszcze gwarantuje wam, że wygodniej będzie Wam się korzystało z internetu...
Godsaveme
09-07-2007, 21:19
Ok, to myśl tak dalej. W końcu trafisz na spreparowanego jpga.
Reklamy google też można zablokować, przecież taki przeglądarkowy mastah doskonale o tym wie, prawda?
Skoro Ty jesteś takim ,,mastah" to chyba powinieneś wiedzieć na jakiej zasadzie działają reklamy google...jakbyś nie wiedział, to jest to na górze, z podpisem ,,reklamy google" ;) Skrypt z nimi jest zamontowany na stronie, nie pojawiają się jako wyskakujące okienka, tylko mają swoje jedno miejsce, przy czym elastycznie się zmieniają (różne reklamy).
A co do ,,spreparowanego jpga"...potrafię zauważyć, że coś jest nie tak, bez żadnego problemu na bieżąco mogę sprawdzić zużycie pamięci i kontrolować procesy...nawet jeżeli wirus potrafi blokować menedżer zadań i nie mam żadnych problemów z usunięciem takiego gówna w kilka/naście minut.
Powracając też do Twojej poprzedniej wypowiedzi, też jakże specjalistycznej, zwykłym używając zwykłego firefoxa też te reklamy wyskakują, dopiero po zainstalowaniu programu/dodatków, a tak samo można zrobić z IE i uwierz, że bo dodaniu paru dodatków do IE naprawdę nie ma z tym problemu.
Bardzo podoba mi się, że w bardzo wyrafinowany sposób próbujesz pokazać, że kompletnie się na sprawach bezpieczeństwa i korzystania z internetu zupełnie nie znam ;)
P.S. Gram w Tibię 2 lata, ciągle używam IE, ściągam całą masę filmów itp. z różnych forów, nie tylko z tego i ani razu nie miałem hacka, a keyloggera tylko raz i usunąłem go w jakieś hmm...5 minut?
Skoro Ty jesteś takim ,,mastah" to chyba powinieneś wiedzieć na jakiej zasadzie działają reklamy google...jakbyś nie wiedział, to jest to na górze, z podpisem ,,reklamy google" ;) Skrypt z nimi jest zamontowany na stronie, nie pojawiają się jako wyskakujące okienka, t
Aha, a zablokować reklamy z maski *googlesyndication* to zabrania Ci religia?
Misiu, możesz sobie narzekać na reklamy, ale dopóki nie zaproponujesz realnej alternatywy jak zdobyć pieniądze na utrzymanie KILKU serwerów (bo ta strona i forum stoi na kilku) to jest to po prostu miauczenie podobne do tego, że ogień parzy a słońce grzeje. Albo się z tym pogodzisz, albo będziesz te reklamy blokował. A skoro upierasz się przy IE, które najwyraźniej radzi sobie tylko z pop-upami to zaciśnij zęby i to znoś.
Godsaveme
10-07-2007, 00:02
Aha, a zablokować reklamy z maski *googlesyndication* to zabrania Ci religia?
Misiu, możesz sobie narzekać na reklamy, ale dopóki nie zaproponujesz realnej alternatywy jak zdobyć pieniądze na utrzymanie KILKU serwerów (bo ta strona i forum stoi na kilku) to jest to po prostu miauczenie podobne do tego, że ogień parzy a słońce grzeje. Albo się z tym pogodzisz, albo będziesz te reklamy blokował. A skoro upierasz się przy IE, które najwyraźniej radzi sobie tylko z pop-upami to zaciśnij zęby i to znoś.
,,Misiu" to możesz mówić to swojego brata albo chłopaka i naprawdę nie wiem z czym masz problem bo z moim IE i normalnym firefoxem reklamy i tak są, oczywiście niektóre są blokowane ale nie wszystkie ;)
Że tak powiem wprost: jakie kuźwa reklamy? Na tibia.pl nie widziałem ich od przeszło 2 lat.
Ale na to, że teraz zamiast zegarka lub roweru na komunie dostaje się neostradę to nic nie poradzę...........
Thor of heaven
10-07-2007, 00:06
Cóż, akurat najnowszy IE jest dosyć dobry, jeżeli ma się dobrego firewalla to nie mam się co obawiać o ataki z sieci...
To napisałeś Ty czy jedna z osób przeglądająca Twój komputer? :P
Nikt nie będzie niczego pod Ciebie zmieniał. Tym bardziej, że wystarczy zainstalować sobie inną przeglądarkę i po kłopocie. To, że nie chcesz tego zrobić, to nie nasza sprawa. Więc przestań z łaski swojej jęczeć i sam coś z tym zrób.
bo z moim IE i normalnym firefoxem reklamy i tak są, oczywiście niektóre są blokowane ale nie wszystkie ;)
Bo, misiu, najwidoczniej nie umiesz ich zablokować skutecznie, co w firefoxie jest mozliwe. Nowe IE to syf, i nie, nie znasz się na sprawach bezpiecznego korzystania z internetu. Przecież, synku, gdybyś się znał, nie próbowałbyś przekonywać kogokolwiek, że IE jest bezpieczne.
: )
A co do reklam - są, bo być muszą, żeby mieć chociaż trochę grosza do utrzymania serwerów.
Co do tego, że Ci przeszkadzają, misiu, who cares?
My sobie jakoś z tym radzimy, a Ty masz problem? Od dawna nie widziałem na forum ani na stronie żadnej reklamy. A mam firefoxa. Patrz, mi się udało zablokować, a Tobie nie ; )
Jedynym wyjsciem jest zainstalowanie w/w programow albo wysylanie nam pieniedzy za serwery (zakladajac, ze jestes Synem Bogatego Szejka). Musimy jakos utrzymywac serwery, niestety.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.