zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban na IP

ProXimO
09-07-2007, 19:53
Z góry posta zaznaczam że szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i znalazłem kilka odpowiedzi na ten temat ale mam jeszcze kilka wątpliwości. Otóż dziś rano po godzinie 12 wchodzę na konto i zobaczyłem dość dziwną informacje : Your IP Address is banisched. !! Trochę się zdziwiłem gdyż gram już od dość długiego czasu w Tb i pierwszy raz dostałem bana na IP no więc pierwszą czynność jaka wykonałem to wszedłem na Tibia.com zobaczyć za co ten ban.
Ofc informacji o banie, za co i po co on nie ma !! X( No więc wchodzę na forum tibia.pl i zacząłem szukać podobnych sytuacji okazało się że przy osiedlowych netach i wspólnym IP jeśli ktoś dostanie Bana to wszystkie osoby z tym samym IP też go utrzymują. Większość takich banów po 24 h jest "odbanowywana' czyli wszystko wraca do normy. Ale i tu nasuwa się moje pytanie : Czy jeśli tamta osoba która spowodowała dzisiejszego bana dostanie go po raz 2 to znowu to odbije się na nas ? I co przy 3 Banie tej Osoby ? Wszyscy stracimy możliwość gry ?

Proszę o jakąś konkretną dopowiedz a nie paplanine osób które nie mają o tym pojęcia !!

Z góry Dziękuje :)

PS :

Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat ale nigdzie mi nie pasował więc dałem go tutaj.

@ Angel of Death

Wielkie Dzięki za Info bardzo mi pomogłeś czyli jedyna konsekwencją tego Bana na IP jest odczekanie 24 h ?

Angel of Death
09-07-2007, 19:57
IP ban to po prostu blokada IP i nigdzie nie będziesz miał go wpisanego, i nic się nie stanie po trzecim, dziesiątym i setnym...

@edit Nom tak, chociaż te 24 godziny to chyba maxymalny IP ban z reguły są na pół godziny.

Kajusz931
10-07-2007, 12:34
Możesz zmienić adres IP, np. zrób sobie static IP (wtedy nikt prócz ciebie nie będzie miał takiego samego jak Ty) :):)