Pokaż pełną wersje : Price list
szymon287
10-07-2007, 20:07
Zrodlo z tibia.com skopiowane z zgoda Kaer Aloren ;) (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1735059)
Bylo juz wiele takich akcji, zazwyczaj sa nie udane (pewnie ta tez bedzie, ale trzeba probowac ;))
Jak kazdy zauwazyl, ceny na harmonii, sa ponizej wszelkich granic, powazniejsze hunty sie nie zwracaja (np. demki/dle i wiele innych...). Kilku graczy wpadlo na pomysl, aby stworzyc liste cen, ktorych nie powinno sie znizac i oczywiscie do tego dostosowac ;) Przynajmniej do czasu kiedy CIP'y dodadza nowe npc w sprzedazy takich itemow.
Helmets:
Crown - 2.5k
Devil - 2k
Beholder 70k
Warrior - 7k
Crusader - 8k
Royal - 40k
Skull - 90k
Demon - 300k
Armors:
Dwarfen - 150k
Blue Robe - 20k
Knight - 6k
Crown - 15k
Golden - 45k
Dsm - 70k
Demon - 1.5kk
Magic Plate - 700k
Amulets:
P-Ammy - 5k
Legs:
Knight - 6k
Crown - 25k
Golden - 170k
Boots:
Boh - 40k
Steel - 40k
Pirate - 10k
Fur - 4k
Soft - 450k
Shields:
Tower - 10k
Crown - 12k
Medusa - 15k
Vampire - 20k
Demon - 55k
Mms - 150k
Weapons
Swords:
Crystal - 4k
Fire - 5k
Bright - 10k
Haunted Blade - 50k
Blacksteel - 10k
Dragon Slayer - 25k
Giant Sword - 20k
Mystic Blade - 50k
Demonrage - 200k
Justice Seeker - 400k
Avenger - 300k
Magic Sword - 1,5kk
Axes:
Fire - 12k
Beatslayer - 5k
Naginata - 5k
Headchopper - 10k
Heroic - 50k
Dragon Lance - 20k
Guardian Halberd - 10k
Royal - 300k
Stonecutter - 1.5kk
Clubs:
Banana Staff - 15k
Mammoth Whooper - 3k
Taurus Mace - 5k
Furry Club - 5k
Dragon Hammer - 3k
Diamond Sceptre - 6k
Dragonbone Staff - 3k
Brutetamer's Staff - 6k
Skull Staff - 8k
Sapphire Hammer - 10k
Lunar Staff - 5k
Spiked Squelcher - 40k
Orcish Maul - 10k
Cranial Basher - 50k
War Hammer - 2k
Blessed Sceptre - 300k
Arcane Staff - 300k
Distance:
Arbalest - 300k
Addon Items:
Ape Fur - 700 gp
Bat Wing - 50 gp
Bear Paw - 500 gp
Behemoth Claw - 15k
Behemoth Fang - 4k
Beholder Eye - 500gp
Blue POC - 3k
Brown POC - 300 gp
Chicken Feather - 10gp
Demon Dust - 4k
Demon Horn - ?
Dragon Claw - 1kk
Eye Patch - 500 gp
Fish Fin - 7k
Giant Spider Silk - 5k
Green Dragon Scale - 500 gp
Green POC - 500 gp
Hardened Bone - 600 gp
Heaven Blossom - 300 gp
Holy Orchid - 3k
Honeycomb - 100 gp
Hook - 500 gp
Iron Ore - 500 gp
Lizard Leahter - 300 gp
Lizard Scale - 600 gp
Mandrake - 1kk
Minotaur Leather - 100 gp
Nose Ring - 500k
Peg Leg - 500 gp
Red Dragon Leahter - 500 gp
Red Dragon Scale - 3k
Red POC - 5k
Sniper Gloves - 5k
Soul Stone - 1kk
Vampire Dust - 500 gp
White POC - 300 gp
Wolf Paw - 150 gp
Yellow POC - 300 gp
W razie zawyzonej ceny, badz zbyt niskiej, poprostu napisz!
Jesli, ktos ma pisac teksty typu:
-to nie wypali, nie macie cie co meczyc
-3/4 serwa dalej bedzie sprzedawala po nizszych cenach
- jestesmy pojebani
To wyjdzcie z tego tematu...
Dodam jeszcze post z tibia.com, ktory moze was przekona
It's very good prices. On harmonia prices are too low. its MUST get highest.
Look on h lvl. we waste 20 bp uh to loot 1 dsm and we have to sell it for 35k? Isn't is sick? we dont have money for uh's. MPA is for 210k = 60 bp uh (its 20 days making 3 bp's uh for each day... and MPA is THE BEST armor in tibia) !!! -.- 40 lv can get full eq!!
BTW. when low lvl became high lvl will understand it. that when he loot something and must sell it for nothing.
W.e.s.t.e.r
10-07-2007, 20:20
Jeżeli wy 100 lvle wszyscy się do tego dostosujecie to ten pomysł wypali i jak za dawnych czasów dsm rh bohy będą wartościowe.
Pozdrawiam, popieram.
btw. demon horn z 15-20k bedzie bo niezwykle rzadki, chyba rzadszy niz dsm z dla z tego co wiem :P
mucha922
10-07-2007, 20:22
qqqqqqqqqqq4ewrwrwwwwwwwqqqqqqqqqqq4ewrwrwwwwwwwqq qqqqqqqqq4ewrwrwwwwwwwqqqqqqqqqqq4ewrwrwwwwwwwqqqq qqqqqqq4ewrwrwwwwwwwq...
Popeiram ceny z nowej listy wkońcu jak idziesz na hunta to masz nadzieje ze ci się wróci a nie ze lootniesz dsm i potem bedziesz się meczyc przez tydzien żeby go sprzedać za marne 35k? 70k jak na dsm to w porządku cena według mnie tak powinno zostać w 100%...
POPIERAM
Cukier54
10-07-2007, 21:03
Rozumiem szlachetna idee huntowania i chec zysku z wydanej kasy na hunt ale musicie troche zrozumiec przedstawicieli nizszych lvli :) takie jest moje zdanie na ten temat :P
a i tak nooby z ruthles beda pisac sell 100x mms 50k each ; *
szymon287
10-07-2007, 21:10
Rozumiem szlachetna idee huntowania i chec zysku z wydanej kasy na hunt ale musicie troche zrozumiec przedstawicieli nizszych lvli :) takie jest moje zdanie na ten temat :P
Ale co nas obchodza nupki? xD Niech siedza na rotkach/albo w dp proszac o 'fri itens' i niech zarabiaja, albo niech poprstou ida sami lotnac, my mamy byc na minusie, zeby sprzedac dsm po 35k? Poprostu sie boja, ze na 30lv nie beda mieli full eq...
@up:
Do upka mysle, ze mamy spokoj ;) (oby dluzej...)
@mucha:
Dsm 60k? Znowu beda zjezdzac do 50/40 etc, a 70k mysle, ze dobra cena, po 2 leci dosc rzadko ;P Co do rh, 5k drozej niz dzin? Wkoncu leci tylko z 3potkow i do tego 2x na pacc, wiec 40k to tez dobra cena ;) (miedzy innymi nad tymi itemami najdluzej myslelismy)
Cukier54
10-07-2007, 21:25
co prawda to prawda szymon.. no ale chcialem sie z dobrej strony pokazac ze mi niby zalezy na naszych ""niezastapionych"" naapkach :P Fri Itenz Rox :D
dragon slayer drozszy od gsa? powodzenia.
a poza tym to signed ; )
W.e.s.t.e.r
10-07-2007, 22:50
dragon slayer drozszy od gsa? powodzenia.
a poza tym to signed ; )
Osiaaa, ale popatrz na to z innej strony... przecierz dragon slayer ma mniej ataku tylko 2 i jest dostepny od 45 lvl a gs dopiero od 55. Wiec cos w tym jest, ale owszem dragon slayer z 20k powinien biegac (dla nie domyslnych biegac - kosztowac)
pozdro
Swiety-Mikolaj
10-07-2007, 22:52
K-legs równe ceną do k-arma i o wiele tańsze od c-legs? Chyba pomyłka ktoś zgubił 10k :>
A ogólnie to oferta uczciwa :]
Dobry pomysł z price list !!!
ale dosłownie żal mi niektórych popatrzcie na trade channel co chwila jakies 15/20 lvle piszą texty w stylu "Jebane Nooby Przestancie"
Nie jestem za bardzo h lvlem a skoro h lvle już się upominają że trudno jest lootnąć dsm na przykład to musi być także trudno zdobyć dsm 60k minimalna cena !!!
GOGOGO CENY
cami firo
10-07-2007, 23:49
Ceny good:) ale wy 100 lvle wezscie pod uwage tez te mniejsze teraz ciezko sie im odbic wy macie juz swoja "marke" ,macie kasy i morzeczie chodzic an demy itd. a te nizsze nie za bardzo a ogolnie good ceny;)
W.e.s.t.e.r
10-07-2007, 23:55
Ceny good:) ale wy 100 lvle wezscie pod uwage tez te mniejsze teraz ciezko sie im odbic wy macie juz swoja "marke" ,macie kasy i morzeczie chodzic an demy itd. a te nizsze nie za bardzo a ogolnie good ceny;)
Hej Cami ale pomysl troszke taki 100 lvl nie wbil tego w miesiac nie? tez musial do tego dojsc a wiekszosci przypadkow zaczynali tibia 7.6 - 7.7 lub wyzej wiec pomysl sobie jakie wtedy byly ceny wiec oni teraz mimo swojej marki, maja malo oplacalne hunty. jeszcze rok temu jak zaczynalem tu gre innym charem to dsm chodzil 120k+, mpa nawet niewiem bo malo kto mial, golden armor cza bylo miec fart zeby za 50k kupic itp. nie bede sie rozpisywal. A tak btw co da 20 lvlowi dsm???? -.- ja zawsze biegam do 30-40 w p secie ... bo to nie ma sensu kupowac drogiego eq... wiec mi nie mow ze bedzie im ciezko a dolujace jest to co te male lvle pisza na trade... poczytaj co oni gadaja to o nich zapomnisz :]
Na trade dużo pokazuje się noobski ofert takich jak np Sell plate armor 100k czy sell rope 50k to jest żałosne ale zobaczycie jak tak ceny postają przez tydzien na trade to sie utrzyma a nuubki jak co będa biegać w plate setach (góra knight) tylko trzeba postawic na swoim :) w końcu im się znudzi i będa zmuszeni kupic DSM za te 70k :P
Pozdro
Sell Crown Legs <Thais> <30k>
KUPCIE xD
Nie wymiękniemy
gogogoggo new pricelist
Sell Crown Legs <Thais> <30k>
Zrodlo z tibia.com skopiowane z zgoda Kaer Aloren ;) (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1735059)
Bylo juz wiele takich akcji, zazwyczaj sa nie udane (pewnie ta tez bedzie, ale trzeba probowac ;))
Jak kazdy zauwazyl, ceny na harmonii, sa ponizej wszelkich granic, powazniejsze hunty sie nie zwracaja (np. demki/dle i wiele innych...). Kilku graczy wpadlo na pomysl, aby stworzyc liste cen, ktorych nie powinno sie znizac i oczywiscie do tego dostosowac ;) Przynajmniej do czasu kiedy CIP'y dodadza nowe npc w sprzedazy takich itemow.
W razie zawyzonej ceny, badz zbyt niskiej, poprostu napisz!
Jesli, ktos ma pisac teksty typu:
-to nie wypali, nie macie cie co meczyc
-3/4 serwa dalej bedzie sprzedawala po nizszych cenach
- jestesmy pojebani
To wyjdzcie z tego tematu...
Dodam jeszcze post z tibia.com, ktory moze was przekona
to zobacz ceny na refugi i nie płacz. nara
szymon287
11-07-2007, 00:53
Wkoncu bedzie sie oplacal hunt i chcialbym zauwazyc ze to czesciowy plus dla sorkow i druidow z harmonii ktorzy zostali oslabieni w uptade gdyz teraz mimo tego beda ZARABIAC bo itemy podrozaly ale powiem wam jedno panowie.. trzeba tych gnojow z 20+ przydusic a niepodoba sie to bye albo zapie.... w plate secie i tyle proste pamietam jak na pvp na hibernie wprowadzali price liste niepodobalo sie to zgon i welcome in temple ;] tutaj sie tak nieda ale forma jednosci i motywacji psychicznej napewno to zalatwi wkoncu h-lvli albo conajmniej 60+ jest duuuuuzo i jak kazdy sie zjednoczy to bedzie git i dsm , bohy , g-legi itp beda rarami a nie bezuzytecznym syfem jakim sa powiedzmy sobie szczerze teraz ;]
Tyle, ze jesli lowlv nie beda kupowac za 70k, nie ktorzy zaczna sprzedawac za 65k i ceny znowu pojda w dol, a co nie ktorzy nei zamiarzaja sprzedawac po wiekszych cenach... i tu kolejny problem, jak utrzymac te liste =/
@ktos tam:
A czy nupki na lowlv musza miec od razu najlepsze eq co inni nawet na 100+ chodza? Odpowiedz jest prosta, NIE!
@up:
Gdzie ja placze ;(? Co mnie refugia obchodzi? Gram na harmonii i chce, aby tu mi sie dobrze gralo :o
POPIERAM
w 120%!!!!
pamietam jeszcze harmonie na 7,6
wtedy to sie gralo
jak na 40 lvlu se kupilem k legi i biegalem w eq jakie teraz ma 20~ lvl to bylem naprawde zadowolony ;> a teraz?
full set moze miec 50 lvl -.-
Mysle ze to dobry pomysl :) ale mogliscie o tym myslec troche wczesniej :)
A btw. plxx help niemoge lognac sie na astera i calmera chyba na all no pvp
Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)
to mi wyskkauje co mam zrobiuine swiaty mogelgonaac ;(;(;(;(
Mysle ze to dobry pomysl :) ale mogliscie o tym myslec troche wczesniej :)
A btw. plxx help niemoge lognac sie na astera i calmera chyba na all no pvp
Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)
to mi wyskkauje co mam zrobiuine inne swiaty moge lognac ;(;(;(;(
@up
masz racje za późno się za to wzięliśmy ale lepiej późno niż wcale do all niskich lvli wyższe lvle mają dość 11 knightów biegajacych w aolach i nie zwracajacego się lootu z frostów i dli (chodzi głównie o dsmy ale też o demki) każdy wie że update obniżył dmg sorka i druida wiec waste na demonach jest o wiele większe niż przed update a lootniecie mpa (super cud) nie zwróci all sd chyba że to bedzie 1st/2nd demon nie musicie od 20 lvl biegac w b robach (magowie) od 11 w dsmach (knighci) czas samemu na coś zarobić bo samemu zabic banshee/dla i zlootowanie dsma/b roba jest nie realne. takie mam zdanie na ten temat
cya
Popeiram ceny z nowej listy wkońcu jak idziesz na hunta to masz nadzieje ze ci się wróci a nie ze lootniesz dsm i potem bedziesz się meczyc przez tydzien żeby go sprzedać za marne 35k? 70k jak na dsm to w porządku cena według mnie tak powinno zostać w 100%...
No właśnie lootnołeś tego dsma i próbujesz go sprzedać za 35k przez tydzień i nie umisz tego sprzedać i teraz podnosisz cenę do 70k i myślisz że teraz tłumy będą walić drzwiami i oknami żeby go kupić za 70k no właśnie nie, sprzedasz go tym bardziej bo każdy chce sprzedać po nowej cenie, a kupić po starej to wam nie wyjdzie dlatego ze każdy pamięta stare ceny i albo sprzedasz po starej cenie albo wogule i wszyscy po tygodniu wrócą do starych cen bo nic wam nie będzie schodzić i nie będziecie mieć kasy na hunta. Taka prawda niestety, ale jestem z wami sam kupiłem swojego dsma za 110k nadzieja umiera ostatnia pamiętajcie o tym
Tak na prawde, zeby to zafunkcjonowalo, powinnismy skupowac wszystko, co ludzie sprzedaja tanio... A to niestety w wiekszosci nierealne...
Chociaz - jak ktos sprtzedaje np. fire sworda za 4 k - mozna smialo odkupic i sprzedac za tyle samo u djinna :-) Tylko koledzy ze zrobionym djinnem musieliby pomoc prze sprzedazy. Wowczas byloby mniej na rynku i cena by zwrosla.
Przemyslcie to wysokopoziomowcy...
Wole new pricelist kur.. to nie jest jakis zachwyt na 20 lvlu miec dsm pamietam kiedys na 50 dsm wow masz dsm na 50 lvl gratz teraz mozna miec full set na 50 ale to szczegół
niewiem o co chodzi tym 15/20 lvlom na trade >.< i tak ich nie stac nawet na dsm za 35k tylko chcieli kupic serpent sworda za 600 gp ktos powiedzial 800 i zaczeli wyklinac na trade ~~
szymon287
11-07-2007, 17:57
nie będziecie mieć kasy na hunta.
I tu sie myslisz ;>(chyba, ze ktos po haku, zbiera kase z hunta na hunt...) Jak by kazdy bral udzial w akcji to sie lista utrzyma, bo kase ludzie maja, a nupki nie beda mieli itemu i wkoncu kupia ;>
I tu sie myslisz ;>(chyba, ze ktos po haku, zbiera kase z hunta na hunt...) Jak by kazdy bral udzial w akcji to sie lista utrzyma, bo kase ludzie maja, a nupki nie beda mieli itemu i wkoncu kupia ;>
Nie kupią gram na tym serwie od tibi 7.1 i tu była już nie jedna rewolucja cenowa i zmowa h lvli była i dupa 4 dni max tydzień i wszystko wróciło do normy teraz tez tak będzie bo kto ci kupi dsma za 70k ? jak dasz ssa jak sprzedałeś jakiś item po nowej cenie to ci uwierzę że ta rewolucja nie padnie po tygodniu.
Prosze o pomoc i nie piszcie ze to nie ten dzial ale na dzalach do tego odpowiednich nikt nie zaglada a tu sa ludzie ktorzy naprawde sie znaja na tibi wiec prosz o pomoc kto tylko wie co mozna by zrobic Piszcie ... tu lub na gg 9568778.
Dostalem 56 knighta od kolegi swiat azura nie gralem w tibia dosc dlugo i nie moge lognac na rzaden server usa a ten nkight to usa server ludzie mieszkajacy w moim bloku majacy ten sam internet moga wejsc moze mam cos zle skonfigurowane nie znam sie na tym PLXXX HELP wyskakuje mi takie cos
Cannot connect to a login server
Error: Connection timeout.
Prezinstalowywalem tibie nic nie daje od 2 dniu to mam ale mozliwe ze predzej poniewaz nie sprawdzalem ale jakis czas temu gralem na servie usa
Skawa the Druid
12-07-2007, 08:36
POPIERAM
No bo dziwnie ze z banku ze 100k po 2 hydra huntach mialem 90k :P. Ceny musza isc w gore. Pozdro ALL
6k za k legi? nie za malo?
Ujme to tak..
100 levele grały wtedy co ceny były bardzo wysokie też niebyło ich stac na te itemsy..
a teraz jak jakis noob wjebie sie na allegro ZAPŁACI PARE GROSZY i ma MMS G legs Mpa itd...
JAK WAM SIE NIEPODOBA CENA TO WY*******AC Z SERVA NA NOVE ALBO ANTICE A NIE PIERDOLIC BO CENY SA ZA WYSOKIE NIEPODOBA SIE TO BB BEDĄ MNIEJSZE KOLEJKI -.-
panowie sprzedawajcie drogo, niesprzedacie to nic, ale przyczynicie sie do zwrostu cen na harmoni i polepszenia warunków życia na tym serverze
:cup::cup::cup:
Popieram. ;]
Przede wszystkim musi sie o tym dowiedziec jak najwiecej osob. Musimy sie postarac o jakies ogloszenia na rl chat itp. mozna osobiscie czasem pokrzyczec po depo o price list i calym tym temacie ;)
P.S.: Ostatnio widzialem nupka w thais krzyczacego-
Ludzie niekupujcie drogo poczekajmy az ceny same zaczna spadac 8o
X( ...
sprzedawajcie drożej, nie patrzcie co piszą kupujący, ignor i tyle, sprzedaj aby zarobić, a nie jeszcze stracić!
Mimo-vader
28-07-2007, 18:42
WoWoWo dla tych co piszą że zajebisty pomysł z pricelistą - przecież na większości servów PvP jest pricelista, ale i tak dopóki większość osób sie do niej nie dostosuje to i tak tylko strata czasu na układanie ;). Imo, dobrze że coś robicie żeby uratować ekonomie serva :).
co można zrobic z tym..
pierw muszą sie o tym dowiedziec h lev. Dleczego?
jeśli oni dostosują sie do tego bedą dyktowac ceny i nuub chcąc kupic naprzyklad dsm za 35k bedą musieli zakupic go za 70 I bedzie git
DSM CAŁYMI GODZINAMI LOOTOWANY MARNIE GO SPRZEDAC ZA 30k? TO CHYBA JEST P O J E B A N E? ! CO NIE?
MUSIECIE SPRZEDAWAC DROGO NIE SPRZEDACIE TO NIC JESZCZE RAZ MÓWIE DAWAJCIE TYLE ILE CHCECIE A INNI PUJDA ZA WASZYMI SLADAMI :cup: :evul: :cup:
To zaczyna powoli skutkować, chciałem kopic bohy myślałem heh 30-33k max a tu mecze sie na trade i nikt nie sella wkoncu znalazł sie ktoś ale za 37k powiedziałem bye, szukałem dalej i sie znalazł lecz tym razem za 40 k :)
jeśli to czyta jakis hlev niech zbierze ekipe która popiera "new price list"
niech wybiorą dzień,godz i niech zaczną sprzedawac po maksymalnych cenach
stracicie na to troche czasu ale z zyskiem jak to sie utrzyma jakś tydz. to nooby zaakceptuja nowe oferty i tyle :cup: :cup:
no i wal z new price list nie wypaliło : (
przykro to mówic.. :(
Nie uwazam sie za high lvl<75lvl>, ale juz ja odczuwam ,,tanizne" na serwie.
Np. ide sobie na hero... Wastuje ,,troche" uhów itp.
Leci mi c-armor i...? Mam go sprzedać za 12k? To jest debilne... Stare ceny rox....
Royal Matis
07-08-2007, 10:20
POPIERAM
bo jak dla mnie to jest popierdoln* zeby eq 20 lvl-a i eq ~100 lvl-a nic sie nie różniło, bo tak sie zaczyna robić!! Za tanio na tej naszej harmonii! STARE PRICE LIST ROX
Master Vilum
30-10-2007, 12:42
Witam, mam pytanie...ile kosztuje assasin outfit (sam outfit)??
Takie pytanie czy tu u was na Harmoni,
SOFT BOOTS sa cos warte jak tak to ile i czy ktos moze chce kupic?>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.