PDA

Pokaż pełną wersje : Test Serwer zamknięty.

bosal
11-07-2007, 12:19
Otwarty na tydzień Test Serwer, został właśnie zamknięty. Techniczne testy, okazały się bardzo owocne. Z nowym systemem Światy wytrzymują obciążenie 1500 graczy online bez najmniejszych problemów. Nowy system spowoduje, że gra stanie się jeszcze bardziej stabilną. Będzie możliwe podnieść również limit graczy na serwerach, jeśli stanie się to konieczne.

CipSoft dziękuje za udział w teście i ma nadzieje, że bawiliście się tak dobrze jak oni :)

Do drugiej wiadomości należy informacja, że GM Tyrell zrezygnował z pozycji gamemastera i dołączył do grupy senatorów. Tyrell pomagał graczom oraz wypełniał sumiennie swoje obowiązki jako gamemaster przez wiele lat. Serdecznie mu za to dziękujemy.

Drzamich
11-07-2007, 12:23
Może w konću nie będzie kolejek po 200+ osób.

Raymort
11-07-2007, 12:24
I tak od kilku dni miałem tam bana xD.

struspendziwiatr18
11-07-2007, 12:28
dobrze ze tyrell odszedl pamietam jak zarobilem 3kk na secura w 2 miech (30 drutow taka farma :D) potem mnie zlapal hehe ale chociaz kaske mialem z tego :)

Rybzor
11-07-2007, 12:38
Ta... niech jeszcze dołożą graczy na serwach, to nie będzie wolnych sqm na niektórych :P

Andrealfus
11-07-2007, 13:16
@Ryba
Popieram, juz i tak jest za duzo graczy :/

Goldscorpion
11-07-2007, 13:21
Dokładnie! Na FACCu by było 10 chopa na jednego trolla :D

Neo_pl
11-07-2007, 13:26
HaHaHa :D Cipsoft chce tak przeludnić expowiska facc aby wszyscy mieli pacca :evul:

Monouth
11-07-2007, 13:30
Cipsoft zajebiscie pomyslal niech zrobi 2000 ludzi na jednym serverze! i tak juz niema gdzie expic jak jest 500 ludzi ale co tam cipsoft jest z a j e b i s t y

Omlet
11-07-2007, 13:38
Będzie możliwe podnieść również limit graczy na serwerach, jeśli stanie się to konieczne.

Co powiecie na 1200 osób online na Harmonii lub Refugii. xd? Radzę rezerwować już sobie miejsca do expienia, chociaż swoją drogą na trollach zawsze się zarabia...

Hamerpl
11-07-2007, 14:15
Candia , normalnie ok 900 on-line na paccu jeszcze idzie expić, ale jak będzie po 1300 nawet on-line to z Carlin nie wyjdziesz

SousElwow
11-07-2007, 14:17
A myslicie ze jest szansa ze otworza nowe swiaty ;>?

Ujo
11-07-2007, 14:24
@Up:nie

i tak ja sie wkurzyłem na cipy od kilku lat nic nam faccom dodali(pozytywneg0
water elemental na foldzie i fibuli loljest on chyba poto aby ludze dedali -.-)
widzałem jak knight z 30lv powalił wyverne na 8 hitow nara spadam na otsa

Koleji na secura przed upade max.80
Po upade: min.80 max.250

Hegemmon
11-07-2007, 14:26
zakładam, że następny update to będzie spory zastrzyk użytkowych sqm, bo w przeciwnym razie będzie pogrom... 1500 graczy!! Matko Boska Częstochowska, To będzie przecież taki ścisk, że się w głowie nie mieści. Fakt, że obecnie miasta dla pacców są raczej wyludnione, bo tych kilkudziesięciu graczy co siedzą w miastach dla pacc, po rozdzieleniu na te 6 paccowskich miast, to wychodzi zaledwie kilkunastu na miasto, jednak ten limit sprawi jedynie, że więcej facców będzie na serwerze... Tu będzie potrzeba nowego kontynentu.
Oby wiedzieli co robią... chociaż raz! :P

Ujo
11-07-2007, 14:29
Oby wiedzieli co robią... chociaż raz! :P

cip soft nie myśli ;) a jeśli myślą to niech ktoś mi poda przykład

SousElwow
11-07-2007, 14:32
Ujo- Popieram
Tez przenosze sie na ots to jest hamstwo 75 level druida 60 m level i najslabsze hity z sd to128 I 130 CZY TO KURWA NIE JEST PRZESADA A RYCKI ZA FREE SOBIE TERZ EXPIA NA WSZYTKIM Z TAKIMI HITAMI NO ZESZ W MORDE X(X(

Goldscorpion
11-07-2007, 14:44
A myslicie ze jest szansa ze otworza nowe swiaty ;>?

No w koncu już 15 dzień po update a serwer nih*ja nie widać... :/ Sądzę, że jeszcze w tym tygodniu powinni zarzucić jakimś pvp.

SousElwow
11-07-2007, 14:52
OBY!!! Ja bym chcil juz porgrac na nowym z normalnymi cenami itemuw z mozliwoscia bycia najwikszym levelem na mapie:D:D:D

grzelu8
11-07-2007, 15:02
Ciekawe jak przepełnione będą expowiska na Facc jak zrobią limit 1,5k osób. Jak teraz na wszystkich przepełnionych serwerach nie ma gdzie expic to ciekawe co będzie z 1500 playerami, czyli ok 550 facców więcej na serwerze na którym było zawsze 950 graczy. Trochę sie spóźniliście z tym newsem ;)

Poprostu Pitbul
11-07-2007, 15:05
Nowa plaga noob'ów nadejdzie...

Milten Magician
11-07-2007, 15:50
Boże jak chcą coś takiego zrobić to niech lepiej od razu wyłączą serwery i po zamykają wszystkie respy. Żeby dostać się na d lair w venore/edron trzeba teraz stać paręnaście godzin to ja nie wiem co będzie po tym ich następnym updacie...

Miodojad
11-07-2007, 15:55
Z powiększeniem liczby graczy na serverze, powinno iść zwiększenie kontynentu Tibijskiego. Więcej expowisk dla graczy bez pacca.

Marciniek
11-07-2007, 15:55
Bardzo fajnie, że serwery będą wytrzymywać obciążenie 1500 graczy,
tylko czy ludzie takie obciążenie wytrzymią? :confused:

Sam gram na Guardii, która jest jednym z najbardziej przeciążonych światów i widać, że przy 950 osobach jest ciężko wytrzymać...

Aneviv
11-07-2007, 16:31
Z powiększeniem liczby graczy na serverze, powinno iść zwiększenie kontynentu Tibijskiego. Więcej expowisk dla graczy bez pacca.
Nie Tibilijskiego tylko większe tereny dla pacc ;) wątpię żeby Cipsoftowi chciało się pracwować wiele godzin nad terenami dla facc, i potem co by z tego mieli-nic

Boże jak chcą coś takiego zrobić to niech lepiej od razu wyłączą serwery i po zamykają wszystkie respy. Żeby dostać się na d lair w venore/edron trzeba teraz stać paręnaście godzin to ja nie wiem co będzie po tym ich następnym updacie...
Czy ja wiem, jak chodzi o wejście na d lair koło venore, racja ale nie na edron, ponieważ nawet teraz wszyscy gracze pacc mogą sie logować nawet jak jest 950+ osób.
Co do tego że teraz będzie mogło wejść 1,5k osób, cóż licze na to że po następnych updatach będzie więcej expowisk

Pozdrawiam:)

Candi
11-07-2007, 16:55
Nie rozumiecie chyba. Graczy będzie zawsze przybywać, czy na serwerze będzie mogło być 1000 osób, czy 1500. Jeśli masz facc to i tak nie wejdziesz na serwer choćby było 1000 osób, a serwer działa przy 1500. Niech się teraz zaloguje do np. 900 facc jeszcze z 300 pacc i wtedy serwer jest już mocno przeciążony nie tylko dla facc ale też dla pacc. Oni zwiększyli sobie ten limit ale będą go udostępniać pewnie tylko paccom, bo co im dają nędzni facce.
Niech żaden gracz facc nie liczy na znaczne powiększenie terenu. Jeśli nawet nastąpi powiększenie terenu to nie będzie ono duże i pewnie nie doda nowych potworów. To będzie kilka expowisk żebyście im nie zajmowali bazy na forum wyzywaniami, że nie ma już gdzie expić...

Bartek153
11-07-2007, 17:36
jezus chyba ich ******* do konca juz zwiekszyc ilosc graczy na serverze? po update wszystko jest wszedzie zajete nawet bija sie o resp z kilkoma guardami pacc i facc a co to bedzie jak zwieksza limit graczy? masakra! neich lepiej dorobia expowisk a nie slotow!

Hellraiser
11-07-2007, 17:52
Z tym powiększeniem graczy na serwerze to niezbyt trafione, jeśli będzie to wykorzystywane w 100% na serwerze gdzie każdy będzie chciał expić, to nawet pod pocztą w Ab, będzie list, żę ktoś tam huntuje. Tutaj zgadzam się Rybą, Andrealfus, Omletem etc,..

Co do nowych światów, stawiam 17-19 Lipca, jeśli w ogóle będą.

Zaphi
11-07-2007, 18:03
cipy chca zrobic z tej gry obore dajaca kase
bo grac sie malo co da z tymi wszystkimi noobami na non
na non gra najwiecej ludzi z racji tego ze sa bezkarni i tam bedzie najwiecej paccy

Zaphi
11-07-2007, 18:41
toscie sie pospieszyli z tym "newsem"
a gm i tak nieroby :P

MS434
11-07-2007, 20:45
fajnie teraz rzadziej bede czekał na logowanie

Marsyl
11-07-2007, 21:35
Nie wiem jak jest na innych światach, z tego co słyszałem na niektórych chyba są kolejki do zalogowania....nie spotkałem sie z tym bo gram na shanerze...a tam nie ma aż tak dużo osób ale to i tak męczy.
Co do tego pomysłu o powiekszeniu max. liczby osób, to jest dobra i zła strona.
Przypuśmy, że w tibie będzie grać tyle ludzi ile gra w tej chwili, to nie będzie kolejek na tych przeludnionych servach. Jednak gdyby do gry zaczynało sie przyłanczać full innych ludzi to bedize nie do zniesienia. Np: jakbym na mojej Shanerze widział nawet 800 osób to bym sie przeraził.
Wiec cipy albo musza zrobić kilka nowych servów, albo dodać dużo terenów z ciekawymi expowiskami, mama namyśli exp dla FACCa oczywiscie.

Andrealfus
11-07-2007, 23:16
Popieram przedmowcow, jesli tak chca powiekszysc ilosc graczy a jak pisalem wczesniej juz nie ma gdzie expic to mapa powinna zwiekszysc swoja obietość o 100% a szczegolnie exp dla srednich i wysokich lvl bo to sie potrzaskac mozna... wchodze na d-lair na edron albo veno i widze 40 knighta ... albo kilka nowych serwerkow by rozwiazalo problem bo by sie troche rozeszli ale badz co badz mapa i tak musi szybko byc wieksza

@down
Juz to widze... wyjdzie kilku napalencow z pacc i porozwala was...
A po drugie polskie zgranie sie czasem zostawia wiele do zyczenia...

PozO
11-07-2007, 23:18
Zawsze można zrobić strajk pod depo na przykład wszystkie facce w jednym miejscu zablokować wyjścia dla pacc żeby jak przyjeżdża do carlin żeby nie mógł zejść ze statków :) Może docenioną Facców Mam tez kilka innych pomysłów:evul: jak ten nie bedzie do zrealizowania W końcu wszyscy strajkuja

Ulverin
11-07-2007, 23:34
jedyna dobra strona to to ze moze nie bedzie takich lagow, a reszta to wszystko
zle :p : nabek z facc jak widzi kolejke 100+ to se daje siana i nie wbija i jednego nabka mniej, teraz jak kolejek nie bedzie to naprawde ;p 500 nabkow proszacych o free itans w depo na server puuf ;/ juz mnie ciarki przechodza

i jedna rzecz mnie zastanawia :p okolo 60% tibijczykow to polacy, a jakies 80% internautow uparcie twierdzi ze tibia to c**owa gierka, kwadraty same nie ma dzwieku itp itd... to skad sie biora nowi gracze ? :p

Marsyl
11-07-2007, 23:45
Tylko twierdzą xD a po cichu pogrywają .
Naprawde tyle tych ludzi sie bierze nie wiadomo z kad, gdyby moi koledzy nei zaczeli grac hen dawno to nie wiem czy bym slyszal o Tibi woóle, ale no cóż....Lagów bedzie mniej...a chołoty więcej. Servery mniej oblegane doświadczą przeludnienia w mniejszym stopniu, ale na takich servach co ludzie w kolejkach stoją nie będzie miło :confused:

oli_powrot
12-07-2007, 00:14
Niestety musicie się z tym pogodzić. Chcecie grać? Pay, no money? no game ; p. co to jest uzbierać w 1 miesiąc 33złote? Ehh..

Iontz
12-07-2007, 00:32
Niestety musicie się z tym pogodzić. Chcecie grać? Pay, no money? no game ; p. co to jest uzbierać w 1 miesiąc 33złote? Ehh..

Tu nie o to chodzi. Nie jest problemem, mając 12-16 lat uzbieranie tyle w wakacje, choćby trzeba było butelki i puszki zbierać, ale problem jest inny: jak już się to uzbiera, to aż żal wydawać te pieniądze na Tibię. Już bym wolał sobie dobrą grę kupić.

jakies 80% internautow uparcie twierdzi ze tibia to c**owa gierka

80% internautów używa Internet Explorera. To mówi samo za siebie.

oli_powrot
12-07-2007, 01:24
80% internautów używa Internet Explorera. To mówi samo za siebie.

Tu masz rację ;). Jeżeli używasz IE to znaczy, że jesteś otwarty na ludzi :D:D. radzę wam ściągnąć opere. jest lepsza napewno od mozilly...

Ulverin
12-07-2007, 01:32
Tu masz rację ;). Jeżeli używasz IE to znaczy, że jesteś otwarty na ludzi :D:D. radzę wam ściągnąć opere. jest lepsza napewno od mozilly...

wytlumacz to mojemu koledze z klasy ktory twierdzi ze opera i mozilla sa najbardziej zbugowanymi przegladarkami, a IE jest najbardziej uniwersalna i bezpieczna...

ps. to jest przyszly ynformatyk xD

taki tam offtop :p

wlasnie, ;p uzbieranie na pacca nie jest duzym problemem :p tego sie wlasnie boje ;p wiecej sie bedzie miescic na serverze to wiecej ludzi pacca kupi, i przepelniony pacc area... omg =0

Tomaszewski
12-07-2007, 09:53
Panowie , Tibia się pier****...

Rogue
12-07-2007, 09:55
hmm...na Guardi juz teraz ciezko było trafic na miejsce do skillowania w Kazo...na krasnalach...teraz pozostanie exp ;P...tylko na czym :<

Marsyl
12-07-2007, 10:06
Nigdy bym nie kupił pacca za prawdziwe pieniadze. Lepiej uzbierać te 130 K (Shanera) i tyle. To prawda, ja dosteje miesiecznie 50+ kieszonkowego + mam oplacany abonament na telefon przez staarych. Wiec pacca moge miec od zaraz, ale po co ? 8o Tibia juz sie dla mnei skonczyla, ewentualnie wskucze do dp pogadac z ludźmi, albo czasem dla relaxu ots.
A co do ludzi IE ;( to weź nawet nie wspominaj.

Ghard Lage
12-07-2007, 10:45
Może wyjdzie ten nowy system to lagi będą mniejsze chociaż myślę, że jak będzie te 1300 osób online to będą co najmniej takie lagi jak przy tych 950. No cóż do października mam pacca więc narazie faccowskie tereny mi wiszą a potem się zobaczy.

Flamon
12-07-2007, 14:09
Zajefajnie -.-

Teraz jak będę chciał swoim palkiem bić m lvl to nie będę mógł się z depo ruszyć -.-

katja of isil
12-07-2007, 14:51
Jak na ref sie zaloguje 900 to i tak nie ma wolnego ekspowiska nawet na pacc ,znajdźcie wolne scarabki czy cos w tym stylu , i tak wszedzie ludzi pelno to jeszcze 1500 :evul:--to najlepszy sposob, żeby ludzie dali sobie spokoj z Tibia , nie kaźdy lubi stać pod depo dzien i noc.Zmiany profesji jakoś się da wytrzymać , ale nudy nie .........

Więcej ekspowisk dla facc i dla pacc , czasami sie idzie idzie idzie i nic trawa i czasami jakis pajak, a można to inaczej rozwiązać zrobić maly resp wyvern czy czegoś na połnoc od carlinu bo tam prawie nic nad ziemia nie ma a pod ziemia kilka trolli i już.

Xzo
12-07-2007, 15:09
ja nie wiem czemu wy nazekacie ? facce dostali dc , kilka wywern , i ... no i w sumie smieci a nie expowiska , le pcce maja to za co placa , nie nazekajcie ze nie ma miejsc do expienia jak jest pelno nowych na ktore poprostu nie chodzicie bo nie wiecie co tam jest, bankowo polowa z nazekajacych nie zwidzala nigdy tiq i expowisk na malpach , nie wspominajac juz o piratach etc. teraz doszly znowu nowe tereny , wiec nie m co nazekac, a po co cip soft ma dawac cos faccom ? co ich to obchodzi ze oni maja zle ? znacie jakis inny darmowy mmorpg o takiej grywalnosci ?

Facc = Demo ... i tyle .... jak na mnie super ze bedzie wiecej graczy na servie moglo byc, kolejki itak mnie gilaja bo gram na premmy ale rynek zbytu bedzie moze lepszy jak sie wiecej newbie narysuje ;]

--Cienius--
12-07-2007, 15:45
Jak tak bedzie to niestety, ale wiekszosc ludzi zrezygnuje z PACC z powodow:
(podam przyklad)
-Zolwie przed up- Exp do 40k/h, czasami jakis "ludz" sie pojawi to wszystko...
-Zolwie po updacie exp 30-35k MAX- Wiecej ludzi niz zolwi...
- Dragi przed up- Zajete przez sorcow 24/h
-Dragi po up- zajete przez knightow/pallow 24/h

Gdy poszedlem ostatnio na hydry okolo godziny 9.00 (rano) To az sie zdziwilem. Wolny resp hydr (duzy)
A najfajniejsze jest to ze jak bilismy te 3 glowe *****szony przyszlo z 8 osob
- how long?
- dlugo?
-who next?
- kto nastepny
- ile
- When you finish msg to me ;/

A teraz wyobrazcie sobie to 2x

fajnie?
Zajebiaszczo ;)
Juz nie bede rl kasy na to wydawal...
Kupuje pacc za gp ;>

mirek514
12-07-2007, 16:04
Cipsoft przegina... już teraz nan non-pvp nie można sie ruszyć... najlepszy przykład to fibula... albo pełno noobów albo botterów... nawet jak się reportnie bottera to gm Cię oleje i nic mu nie zrobi... nawet jak sie kolesia zbloczy to i tak go nie zniechęcisz... nie można codziennie bloczy jednego gościa... a on bota puści sobie na nocke i ma 3 razy tyle expa co stracił po bloku... 1500 ludzi na serwie to będzie plaga... wtedy w tibii będzie jak w japoni...nie przejdziesz przez ulice bo wszędzie ludzie... CIPSOFT ZWIĘKSZAJĄC LICZBE UŻYTKOWNIKÓW POWINIEN ZWIĘKSZYĆ ŚWIAT... jak nie chce im się pracować nad mapą niech ogłoszą konkurs i wyłonią kilku kolesi którzy stworzyli najlepsze mapy i każdemu niech dadzą 90 dni pacc albo coś... co to dla nich 90zł... PRZEGIĘCIE...

Lux19R20teR
12-07-2007, 16:22
wczoraj chicalem poexpic na zolwiach i w ciagu 5min z 4 ludzi zauwazylem... jak ma byc 2x wiecej to..... ahhh

mogliby zrobic tak jak w maplestory, ze kazdy serwer jest podzielony na np : channel 1, channel 2, channel 3 itp. wtedy gdyby 1 byl pelny ludzie mogliby sie na 2 logowac, bylo by w porzadku i nie byloby tyle zamieszania(kazdy by mogl zmieniac kanal kiedy chce, nie trzeba by bylo wybierac na starcie na ktorym chcesz grac)....1,5k ludzi na tak malej mapie ? n/c ... na FACCu juz nie ma gdzie expic, kopalnie zajete przez wieki, ghostland tak samo.... a jak bedzie 2x wiecej ludzi to az szkoda gadac :/

Iontz
12-07-2007, 18:28
wczoraj chicalem poexpic na zolwiach i w ciagu 5min z 4 ludzi zauwazylem... jak ma byc 2x wiecej to..... ahhh

mogliby zrobic tak jak w maplestory, ze kazdy serwer jest podzielony na np : channel 1, channel 2, channel 3 itp. wtedy gdyby 1 byl pelny ludzie mogliby sie na 2 logowac, bylo by w porzadku i nie byloby tyle zamieszania(kazdy by mogl zmieniac kanal kiedy chce, nie trzeba by bylo wybierac na starcie na ktorym chcesz grac)....1,5k ludzi na tak malej mapie ? n/c ... na FACCu juz nie ma gdzie expic, kopalnie zajete przez wieki, ghostland tak samo.... a jak bedzie 2x wiecej ludzi to az szkoda gadac :/

No, to by dobre było. Np. podzielić teraz każdy świat na dwa-trzy kanały i wszyscy są zadowoleni ;) Poza CipSoftem, bo im zyski spadają.

--Cienius--
12-07-2007, 18:51
Powiedzmy dobry pomysł.
Przypuśmy:
serv PVP 1 chanel, a 2 Odpala sie gdy jest wiecej niz 500 osob na 1 chenelu.
Server n pvp 4 do dyspozycji. Tak jak up tylko 3 odpala sie gdy 1000 osob Itd
Srednio bedzie 2-3 chanele wiecej na server.

Koszty zakupu/utrzymania servera beda ogromne
Zapomnijcie dopoki Cipki beda miec tyle Cashu ze szok ;/

mirek514
12-07-2007, 21:49
Nie no spoko tylko wytłumacz mi jedną rzecz... jeśli by zamiast jednego serwa na 1500 ludu załatwić 3 po 500 to wcale nie będą o wiele większe koszty... i nie robić tak, że drugi serwer włączałby się przy liczbie 500 ludzi tylko byłby włączony ciągle bo to byłyby dodatkowe koszty... a poza tym jakby na jednym channelu było zajęte expowisko to wchodzisz na drugi na którym masz wolne... i tak by było wystarczająco... no cóż... ale cipsoft nic takiego nie zrobi... n/c i niech idą spać to może zaczną myśleć...

Iontz
12-07-2007, 23:23
Powiedzmy dobry pomysł.
Przypuśmy:
serv PVP 1 chanel, a 2 Odpala sie gdy jest wiecej niz 500 osob na 1 chenelu.
Server n pvp 4 do dyspozycji. Tak jak up tylko 3 odpala sie gdy 1000 osob Itd
Srednio bedzie 2-3 chanele wiecej na server.

Koszty zakupu/utrzymania servera beda ogromne
Zapomnijcie dopoki Cipki beda miec tyle Cashu ze szok ;/

Jeżeli podzieli się istniejący serwer na dwa kanały, to nie będzie problemu, a koszty nie wzrosną.

Chodzi mi o to, że mamy jeden świat na 1.5K osób, dzielony na 3 kanały po 500 osób, działające non-stop. Tak jakby trzy serwery na jednej maszynie.

Duerroz
13-07-2007, 08:28
boziu co wy macie za problemy ja gram na Iridi i max było 850 osób i to jeszcze 2005. Nigdy niema kolejek i zawsze są jakieś wolne expowiska

Gawus
13-07-2007, 10:22
Wreszcie Tyrell nie bedzie meczyl ludzi :D! Byl to chyba najsurowszy z GMów, który i nawet swoich znajomych blokowal.. no niezle ;D

A na tescie bylo bajecznieeeeeee ;D 2bany ;>

Cery
13-07-2007, 12:45
Wszystko ładnie pięknie ale co z serwami gdzie gra po 500 osób? respawn jest do dup**. powinni zrobic tak aby respawn byl niezalezny od ilosci graczy na serwerze.

Pozdrawiam
Cery.

Nidia
13-07-2007, 13:20
Suuuper ! Nareszcie... :) Mam nadzieję ,że już moi koledzy nie będą 230 osobami w kolejce na serwerach takich jak Harmonia lub inne popularne serwy :) :cup: Pozdrawiam !

--Cienius--
13-07-2007, 14:39
Juz to widze
teraz 5 ludzi na 3 zolwie
potem 1 zolw 10 ludzi ;(

Marsyl
13-07-2007, 14:52
Ten pomysł z channelami jest bardzo dobry. Ale moim zdaniem wystarczyło bardzo powiększyć mape, dla nich to chyba nie było straszne, a były by wolne expowsika i może grywalność by sie zwiększała i większą kase by ciągneli. Tak żeby ląd dla facc zwiekszyć o 60 % tego co było dotychczas a dla pacc 80 % tego co dotychczas ...

Bartss
13-07-2007, 15:45
Ten pomysł z channelami jest bardzo dobry. Ale moim zdaniem wystarczyło bardzo powiększyć mape, dla nich to chyba nie było straszne, a były by wolne expowsika i może grywalność by sie zwiększała i większą kase by ciągneli. Tak żeby ląd dla facc zwiekszyć o 60 % tego co było dotychczas a dla pacc 80 % tego co dotychczas ...

Ok. pol roku zajmuje im stworzenie nowej wyspy, kazdy detal, kazdy npc, a co dopiero a tkich %% marzysz... robia to stopniowo. Kazdych wakacji dodaja po 1 miescie i sasiednich terenach do expienia.

Marsyl
13-07-2007, 15:51
Tak to może to dużo potrwać, ale od czego mają swoich ludzi. Zresztą tak jak ktoś tam poprzedni mówił od czego są konkursy, niech ktoś zrobi full dużą piekną mapa onia ją sprawdzą i cośdorzucą i po krzyku, pomysł nie jest idealny, ale może warto spróbwać, ich decyzje są dosyć ważne dla całego ogółu, że powinni rozważyć dużo opcji.

--Cienius--
13-07-2007, 15:59
to bylby dobry pomysl dali by programik jak zrobic co sie ma respic itd. Najlepsze 3 mapki = pacc za free 90 dni (przypusmy)
Ale wiecie marzenia...

Duerroz
13-07-2007, 20:28
.. nowy kontynent w Tibi to było by coś... inny król nowe profesje możliwe do zrobienia tylko tam nowe potwory czy coś.... ah jakie to nierealne

dawid000
13-07-2007, 20:31
niech nie podnosza limitow graczy tylko zrobia cos z tymi lagami i kickami

dzis na nargor taki lag mnie zlapal ze myslalem ze kick a po chwili drugi
kilka dni temu bylo to samo na tar tombie na -2 w tunely prowadzacym do crypta mummi i kilku ghuli

--Cienius--
13-07-2007, 22:04
Dlamnie to powinni nawet zmiejszyć liczbę graczy online, z tego względu, że większość npvp jedzie na botach i czują sie bezkarnie ...Tak tak drodzy forumowicze, większości przez nich mamy kolejki/lagi/freezy...
Podam przyklad:
1 dzień expienia na żółwiach-masa ludzi bijących sie o exp
2 dzień expienia-3 botterów, oczywiście ctrl+r i GM's Board. Jak można było się spodziewać 0 reakcji...
3 Dzień- coraz więcej bottów ;(.
GM'ów jest 35, a CM'ów jest 15, żeby przynajmniej 1 zajżał na tą guardie...
Gdy ludzie widzią GMa to są zdziwieni.
Tak jak to mówie:"GM is rare monster on guardia...."

Duerroz
13-07-2007, 22:27
Dlamnie to powinni nawet zmiejszyć liczbę graczy online, z tego względu, że większość npvp jedzie na botach i czują sie bezkarnie ...Tak tak drodzy forumowicze, większości przez nich mamy kolejki/lagi/freezy...
Podam przyklad:
1 dzień expienia na żółwiach-masa ludzi bijących sie o exp
2 dzień expienia-3 botterów, oczywiście ctrl+r i GM's Board. Jak można było się spodziewać 0 reakcji...
3 Dzień- coraz więcej bottów ;(.
GM'ów jest 35, a CM'ów jest 15, żeby przynajmniej 1 zajżał na tą guardie...
Gdy ludzie widzią GMa to są zdziwieni.
Tak jak to mówie:"GM is rare monster on guardia...."

to tyś jeszcze nie był na iridi... jak tu jest gm to wojny stają w miejscu i sie wszyscy zbieramy na święto a potem jak już pójdzie zwijamy chodniki

Etoric
14-07-2007, 00:30
szczerze to mam w dupie, że jakiś gm odchodzi. Dla mnie to mógłby umrzeć i tak nie zauważę różnicy bo chyba 3 razy w życiu słyszałem o nim. Anyway 10% straty expa przy deadzie, zapełnione expowiska, drogi pacc, duże kolejki..i ta tibia dalej się trzyma Eh.

AdasieqCukierkowyPalladyn
15-07-2007, 10:10
Facc będzie na liście 1269 a niżej pasek sie laduje z godzine

dinki
15-07-2007, 14:53
Podniesienie limitu to lekka przesada. Teraz już jest kłopot, a co tu mówić po zmianie...

Marsyl
16-07-2007, 09:15
Widze, że wiekszośćz was sądzi, że zwali sie więcej ludzi. Na serwerach przeludnionych tak, bo wkońcu każdy bedzie mial dostęp. Ale na takie Shanerze ( tam gralem ze 2 lata) tloku nigdy nie bylo. zazwyczaj kolo 300-350 osob. Max. serva ta 767 nie pamietam kiedy to byl rekord. Więc tylko servery które były oblegane tak, że tworzyły sie kolejki będą przeludnione.
Natopmiast wydaje mi sie, że te mniej uczęszczane o online 200-450 osob bedzie woprzo ! :]