PDA

Pokaż pełną wersje : Naciągacze

Ashlon
11-07-2007, 16:51
Coraz częściej na forum zadawane są pytania dotyczące ochrony przed kradzieżą konta. Kilka ważnych informacji dla początkujących, które pozwolą wam się obronić przed zgrają pr0 chakjerow z neostrada :
- nie zwracać uwagi na PW od osób z nickami "moderator", "admin" i podobnymi - są to osoby podszywające się pod osobę moderatora i administratora z odpowiednim niebieskim/czerwonym nickiem. Najlepiej zawiadomić któregos z prawdziwych moderatorów o próbie oszustwa. To samo tyczy się osób z przekreślonymi nickami, przekreślony nick oznacza, że dana osoba została zbanowana. Lista moderatorów znajduje się tutaj (http://forum.tibia.pl/showgroups.php).
- konkurs SMS (http://sms.tibia.pl) prowadzony jest na stronie sms.tibia.pl (http://sms.tibia.pl) i tam są wszystkie potrzebne informacje. Jeśli otrzymasz prywatną wiadomość o jakimkolwiek konkursie sms - jest to tylko nędzna próba wyłudzenia hasła/pieniędzy od Ciebie. Osobą odpowiedzialna za konkurs jest Bosal (http://forum.tibia.pl/member.php?u=15).
- nikomu z naszej ekipy nie są potrzebne hasła, numery waszych kont itd. Nie należy nikomu podawać zarówno haseł do tibii, jak i do konta na forum.
- WSZYSTKIE filmy z forum najlepiej sprawdzić programem antywirusowym (http://virusscan.jotti.org/ czy jakimkolwiek innym, np. darmowym avastem). Zwróćcie uwagę na częste edycje 1 posta - "haker" po kilku pozytywnych komentarzach podmienia link. NIEZALEŻNIE od komentarzy zachęcamy do sprawdzania plików.
- zaopatrzenie się w programy poprawiąjace bezpieczeństwo (antywirus, firewall, bezpieczna przeglądarka internetowa (http://tibia.pl/strona/znak-t)) na pewno wam nie zaszkodzi.

Staramy się jak możemy, ale zdrowy rozsądek i czujność jest najlepszym środkiem zapobiegawczym. Nie zapomnijcie też o dobrym programie wirusowym.

Kejmilo
15-07-2007, 18:11
A próby "hackowania" i tak będą istnieć na tym forum. To nic nie da, po prostu tacy są ludzie...

Pedziej
15-07-2007, 18:16
@up
W tym chodzi o to żeby nowi gracze ewentualnie użytkownicy nie dali sie nabierać na takie rzeczy

Nyana
15-07-2007, 18:17
jestem ciekawa skad tacy hakerzy maja numery telefonu jak dostalam juz milion smsow o tresci ze wygralam pacca ;s

Sorcer_Pips
15-07-2007, 18:24
jestem ciekawa skad tacy hakerzy maja numery telefonu jak dostalam juz milion smsow o tresci ze wygralam pacca ;s

Chybił trafił ^^?

Rybzor
15-07-2007, 18:54
Ja bym tam jeszcze gdzieś findita w tym newsie wcisnął. Może teraz będzie mniej spamu o tych głupich PW...
Ta, a mi co noc piszą, że mnie kochają, i w ogóle proponują seks za p-seta, ciekawe skąd mają mój nr.

Aversin
15-07-2007, 20:36
Ja bym tam jeszcze gdzieś findita w tym newsie wcisnął. Może teraz będzie mniej spamu o tych głupich PW...

Ta, a mi co noc piszą, że mnie kochają, i w ogóle proponują seks za p-seta, ciekawe skąd mają mój nr.
Czcze życzenia :P

@Nyana - pewnie jakiś kumpel robi sobie jaja, albo sam komuś podałeś

@Pedziej - rzeczy

bulamen7
15-07-2007, 20:39
ale to i tak nic nie zmieni:/

Duerroz
15-07-2007, 20:41
Edit. Naucz się najpierw pisać zgodnie z regulaminem forum. czuk85

Krwioplaczasty
15-07-2007, 21:44
mnie rozlozyl na lopatki pewien e-mail od pseudo przedstawiciela forum tibia.pl w skrocie to sprawa wygladala tak ze w zwiasku z hakerami na forum mam sciagnac jakis programik i kompa tym ochronie oczywiscie odrazu wydalo mi sie to smieszne i nawet niezawracalem se tym glowy ale no ci hakerzy coraz beszczelniejsi :p

Marsyl
15-07-2007, 23:18
Mnie to jeszcze nie spotkało.....raz tylko mi ktoś linka przeslal w tibi :D
Tylko ciekawy jestem kto to otwiera ( bo jednak niektorzy w takei linki itp. wchodzą 8o)

Wormittus
19-07-2007, 15:35
I tak pewnie beda naciagac ;/

SytyGibon
20-07-2007, 11:39
po co byl ten temat... hakowani sa ludzie tempi a tacy nie moga grac w tibie, tylko musza zajac sie swoim rl life bo pozdychaja z glodu ;o

WineTu
21-07-2007, 01:36
LoL ja ostatnio dostałem leatter do swojej skrzynki w depo ze złamałem regulamin Tibia Rules 3#c odnośnie macro..... Prosimy o wejście na strone *********<strona byla podobna do tej z tibia.com z regulaminem>aby dowiedzieć się o szczegółach......dopiero pozniej dowiedzialem się że kilka innych osób dostało takie same Listy!!

Pozdro
Klimexo^

Borucao
21-07-2007, 01:45
Ile razy cipsoft pisał na stronie ze nie wysyłają listów w tibii, ani na email?
Tylko skończony kretyn się na to nabierze ;/

tensperanes
24-07-2007, 21:18
Tez dalem sie raz naciagnac X( teraz wiem ze to oszostwo i nigdy wiecej nie dam sie oszukac ;)

Lord_Sztorm
01-08-2007, 17:56
LoL ja ostatnio dostałem leatter do swojej skrzynki w depo ze złamałem regulamin Tibia Rules 3#c odnośnie macro..... Prosimy o wejście na strone *********<strona byla podobna do tej z tibia.com z regulaminem>aby dowiedzieć się o szczegółach......dopiero pozniej dowiedzialem się że kilka innych osób dostało takie same Listy!!

Pozdro
Klimexo^

Też to dostałem ;D

Barti123456
06-08-2007, 15:43
Witam jestem nowy. Chcialem Cos powiedziec na Temat Pewnego Keylogera, Wirusa Dzieki ktoremu Hakuje sie postacie:backdoor. Odwiedzenie witryny sieciowej której host zainfekowany jest wirusem Download.Ject powoduje pobranie konia trojańskiego o nazwie Backdoor:W32/Berbew, znanego również jako Backdoor-AXJ, Webber lub Padodor. Kiedy program ten zostanie uruchomiony, może on spowodować wykonanie kilku czynności, w rodzaju monitorowania dostępu do Internetu w celu przechwycenia informacji poufnych, np nazw użytkownika i haseł, bądź otwierania spreparowanych okien dialogowych monitujących o podanie informacji takich jak kod PIN do karty bankomatowej, numery kart kredytowych itp.

Ale...

Użytkownicy systemu Windows XP z dodatkiem Service Pack 2 (SP2) nie są zagrożeni.
:)

tensperanes
11-08-2007, 12:31
uff to dobrze juz wiele kont mi scielo przez tych hakerow walonych X( ale juz nigdy nie oddam im zadnego konta draniom nie sciagam juz zadnych plikow a numer i haslo mam sapisane w glowie wiec nie dostana ich cwaniaki :D

Lara_Maximus
31-08-2007, 13:21
Mnie ostatnio wywałowali na bohy... ehh xD

Mike.Royal
31-08-2007, 14:27
Hackują tylko ludzie, którzy nie potrafią sami dojść do pieniędzy i itemów. Sprzedają je najczęściej na allegro. Sam kiedy zostalem shackownay zobaczylem swoje itemy na allegro takie same jak mi zniknely identyczne i to nie byl przypadek potem tan koleś kiedy mu powiedzialem ze to wszystko moje (podal nick na swoim świecie) zasmial mi sie w twarz i mowie wiem. Jak mozna sie nie wkurzyć. Takich noobow trzeba tępić tylko nie ma za bardzo dowodów.