PDA

Pokaż pełną wersje : kilka pytań dot.Ice Islands

Plitox
15-07-2007, 12:58
Hi

1. ile misji muszę zrobić aby mieć dostęp do Inukaya (Chakoya island)
2. co trzeba zrobić aby mieć dostęp do barbarianów ?

Jeśli jakieś z pytań łamie reguły tego forum, po prostu nie odpowiadajcie.

Gawus
15-07-2007, 15:12
Hi

1. ile misji muszę zrobić aby mieć dostęp do Inukaya (Chakoya island)
2. co trzeba zrobić aby mieć dostęp do barbarianów ?

Jeśli jakieś z pytań łamie reguły tego forum, po prostu nie odpowiadajcie.

Greets.

1. Test barba (wypicie alko, mis i mamut, nakarmic psa, isc do shamana, dac mu itemy, rozwalic lod na chakoyach> i juz mozesz przywac na chakoye - misji musisz zrobic 7.
2. musisz przejsc misie babra <alkoh, mis i mamut> i isc do Buddela i powiedziec, hi, passa, rider camp/kirhorm, yes

Nie, zadne z twoich pytan nie lamie regulaminu forum.

sucre
15-07-2007, 15:27
A gdzie jest owy Buddel?

@ Plitox: A jak wrócić do Svargrond?

Plitox
15-07-2007, 15:54
Na południu Svargrond, przewozi na rożne lodowe wyspy<jak się ukończy wymagane misje w The Ice Island quest> (Tyrsung, Okolnir, Svargrond, Hrodmir i Helheim) za 50 gps, tylko uważaj możesz wylądować na innej wyspie niż chciałeś , ten npc jest piany i mu alkohol źle działa na mózg xD

semiliren
15-07-2007, 16:18
Greets.

1. Test barba (wypicie alko, mis i mamut, nakarmic psa, isc do shamana, dac mu itemy, rozwalic lod na chakoyach> i juz mozesz przywac na chakoye - misji musisz zrobic 7.

Po rozwaleniu lodu jeszcze nie mozna isc na Inukaya!
Trzeba jeszcze isc po mrowki, uzyc ich na statku na tyrsung, pomalowac foki na tyrsung, zagadac z nilsorem i przyniesc mu 7 skladnikow do wyleczenia husky.
Czyli lacznie 12 misji...

A i jeszcze jedno, jak masz dwarven ringa w bp to Buddel zawiezie cie tam gdzie trzeba (ale jeden d ring jest na jedna podroz...).

Michoss
15-07-2007, 16:46
@up
A czy D. ring musi być nowy, czy może być już zużyty?

Amanda_Bonefox
21-07-2007, 18:41
Ja miałam troche zurzyty i przyjał go ;p
A co do wysp to ktoś up wymieniając misje zapomniał wspomnieć o przyniesieniu addonów dla szamanki. Dopiero po tym ma sie misje dal tego szamana koło psiego zaprzegu i dopiero po misji dla niego można udać się na Chaokya Island.

Kassazi
27-07-2007, 15:15
Na ostanią arenę zużyjesz 300 uh minimum a nagrody warte 20-30k albo cie jeszcze wyrzuci to tyle strat. 1 i 2 poziom sie opłaca ale ostatni to nie.:evul:

Hell'Lorakos
27-07-2007, 18:14
Na ostanią arenę zużyjesz 300 uh minimum a nagrody warte 20-30k albo cie jeszcze wyrzuci to tyle strat. 1 i 2 poziom sie opłaca ale ostatni to nie.:evul:

Nie wiem jak u Ciebie ale na Silvie nagrody z ostatniej areny warte są ~500k ;] Więc 300uh = 15bp, 15bp uh - 45k. Royal Axe chodzi po okolo 500k wiec Jak najbardziej oplaca sie ostatnia arena.

Sandrzysko
31-07-2007, 02:48
Co do wyspy Chakoyi musimy dorobic 6 misje z Ice Islands Questu:
1.Nakarmienie Husky
2.Rozbicie 3 okreslonych miejsc na lodzie na Nibelor(przy tym wyskakuja chakoye lecz na wyspie jest ich wiecej)
3.Uzyc mrowek na maszcie na tyrsung pod statkiem.
4.Pomalowac 3 male foczki na Tyrsung.
5.Przyniesc okreslone itemy okreslonej osobie(nie pamietam nicka)
6.Przyniesc okreslone rosliny(nie czytalam jeszcze doklaniej)
I potem mozemy sie juz wybrac na chakoye.
A tu link:
http://wiki.hunted.pl/wiki/Ice_Islands_Quest/Spoiler

I mam pytanie...Jestem w 5 misji i musze kupic 2 fish fin.Wie ktos po ile chodzi taka sztuka na Harmonii?

Lisek-94
15-08-2007, 17:53
@up

Jakie potwory trzeba ubić aby zrobic kazda poszczególną misję?

I czy dałby radę 38kina?

Konwalia
21-08-2007, 03:35
Mam pytanko gdzie znajde pozostale misje od 3 Ice Island Quest?

Kogutt
21-08-2007, 12:27
Na Chakoye można pływać dopiero po ukończeniu misji "Nibelor: 5".
Robimy:
1. Barbarian test,
2. Dajemy mięso Starving Dog'owi,
3. Rozwalamy lód na Nibelorze,
4. Niszczymy termitami statek na Tyrsung,
5. Oblewamy farbą foki na Tyrsungu,
6. Zanosimy temu szamanowi na Nibelorze 5 bat wings, 4 bear baws, 3 beho eyes, 2 fish fins, green dragon scale.
7. Bierzemy nóż i łyżkę, którymi zdobywamy poszczególne roślinki.

Uwaga! Jeśli nie chcesz psuć sobie zabawy samodzielnego rozwiązywania questa, nie wchodź na link podany niżej!
Tutaj masz QS. Pomylone są numery misji, jednak misje same w sobie są dobrze opisane. (http://wiki.hunted.pl/wiki/Ice_Islands_Quest)

EdwardMatiz
31-08-2007, 09:06

a tera się obudź i przetrzyj oczy

ostatnio 90Ek z Pacery zrobił na 13bp uh i 6bp mf i jakoś heroic axe na pacerce warty 25-35k a royal 350 to chyba jest różnica?

bartii10
31-08-2007, 16:20
bardzo interesuje mnie wyspa helheim. podpowie moze ktos jakiego questa rzeba zrobic ?

Raditz Saiya-jin
31-08-2007, 23:59
Wiem.

Ale nie powiem.

Kogutt
01-09-2007, 11:36
bardzo interesuje mnie wyspa helheim. podpowie moze ktos jakiego questa rzeba zrobic ?
Ktoś podpowie...

UWAGA! QS!
http://wiki.hunted.pl/wiki/Ice_Islands_Quest
UWAGA! QS!

:P

Pomylone są numery misji. Przykładowo: tam jest napisane piąta misja, a w rzeczywistości jest to czwarta. Tak więc aby odblokować musisz zrobić wszystkie misje do Nibelor: 5 włącznie i wziąć (zacząć) szóstą. Oczywiście ja ci podałem numery z questlogu. Bo jakby patrzeć na tibia wiki to musisz zrobić
wszystko do misji szóstej włącznie, i rozpocząć siódmą (jednak nie trzeba jej robić).