Pokaż pełną wersje : Skill Paladyna
Witajcie. Chciałbym się was spytać, drodzy użytkownicy, czy mój skill Distance (52) i Magic Level (4) są odpowiednie na mój Level (16). Jeśli nie to skillować, czy expić i potem skillować? Co doradzacie? Dodam, że mam kumpla Druida, który może przyzwać Monka, ale skillowanie trochę mnie nudzi. To samo z Magic Levelem. Słucham waszych opinii.
Edit: Jak expić to gdzie, żeby było kasy nieco na + i niezły exp? Do tej pory expiłem wykopując Scaraby na Ank (mam Pacc).
Kup UHy. Nie skilluj tylko leć na poha z p setem i na cycki :] Oczywiście Uszki jak mówiłem obowiązkowo, uważaj na GSy, weź ostry zapas strzał.
bialymiss
16-07-2007, 16:24
Powinieneś pujść na trolle obok carlin .Tam po drodze sa gobliny uzbierać z small stonów i skillować do 60. przy okazji rób arrowsy na exp i możesz tak robić np. Skill >exp (dwarf soldy ,ghoule ) i tak w kółko wtedy skillowanie nie bedize nudzić i poexpisz troche ... a co do mlvl to rob arrowsy caly czas bo mlvl to mierny jak na lvl :)
Wiesz, mlev teraz nie jest taki ważny, oprócz Uhów, to na nic mi on. A skille: kolega mi mówił, że mam dobre, ale jak czasem patrzę na staty innych, to aż mi się wierzyć nie chce ( lev pall - 4 mlev, skill 70).
Synek...po 1 każdy ma skille takie jakie dla niego są najlepsze :) Nie ma takiej formułki, że na konkretny lvl masz mieć taki i takie skille ;] Oczywiście, że im wyższe skille tym lepiej jednak jeśli chcesz marnować całe dnie waląc w monka to good luck ;) Najlepiej jest wbić 9lvl potem 35-45 dist i expić. Ja na 10 lvl wbiłem 40 dist a potem tylko exp. Na 57 lvl mam prawie 81 dist B)
Pozdro
Muert~ aka Dc~
@UP: Wiesz, hity mi się podobają, za Speara w Scaraba potrafi czasem wejść nawet +100, tylko że często są missy ;| Ich ilość zależy od skilla, lev, szczęścia czy od czego?
juran_se_spychowa
16-07-2007, 18:36
Jeju...Masz złe skille poprostu okropne. na tym levelu trzba miec 100 dist. bo inaczej koniec z taba -.- jezeli chcesz expic na mocniejszych stworkach to skilluj jak chcesz miec level np. do jakiegos new czaru exp i tyle :baby:
mialem 12 lvl i skills 50, chciałem skillować do 60 i exp.
Ale aktywowałem pacc, poszedłem na tomb [-1] wbiłem prawie 19 lvl i 54 skill. IMO dużo lepsze rozwiązanie niż skillowanie.
Mysle, ze za 3 dni będzie ok 30 lvl i 60 skill. Wtedy troszke odpoczynek od expienia, jakies questy, drag 4 fun.
BTW. spróbuj z royal spearami. Ja nie próbowałem, ale mam zamiar spróbować. 15 gp za sztuke a 10 atk więcej... to się raczej oplaca.
btw. a slillując pół dnia, wbiłbym pewnie 55 skill, ze względu na wysokie hity jak i wysoki współczynnik noobów
Ze skillowaniem palkiem jest ten problem, że może być bardzo kosztowne (jeśli kupujesz speary/kamyki do treningu) lub czasochłonne (jeśli te kamyki zbierasz). Kiedy wyszedłem z Rooka, wziąłem trochę spearów, poszedłem na trolle pod Ab i spokojnie leciałem do skilla 50. I tu zaczynają się schody. Jeśli chcesz trenować z człowiekiem, poleci na to sporo kasy. Osobiście polecam trening na goblinach. Bierzesz kilka spearów i znajdujesz z ich użyciem ok. 5 kamyków. Zakładasz je i bijesz gobliny na full def. Kamieni powinno być pod dostatkiem, a niekiedy będziesz musiał odłożyć ich nadmiar do depo. Ja tak trenowałem do dista 70. Oczywiście zauważyć trzeba, że trening z goblinami uskuteczniałem po zakupie PACC, a na Edron aż się od nich roi w pewnej jaskini. Nie wiem, jak będzie z nimi z FACC, ale spróbować możesz. Kiedy ewentualnie zakończysz trening z goblinami na skillu ok. 70, powinieneś mieć już w zapasie dość kamyków na jakiś sensowny trening z człowiekiem tudzież summonem.
@M.L.K
Już przy skillu 70 goblin nie ostawał się długo przy ostrzale z kamyków na full def. Więc na skillach około 75 to bedzie przypominać bardziej expienie, niż trening :)
Mądrze gadacie, ale ja mówie tak : kazdy robi to co mu się podoba
Ja mam 18 lvl i skille 61 i siedze cały czas na goblinach, nie nudze się po pisze na forum tak jak tu,słucham wypasionego radia www.hstv.pl i co chwila patrze czy goblin umarł :) zabiera to sporo czasu ale warto, robie skille 80 dist, przy okazji leci mi shielding, fooda nie brakuje<rybki> i kamyków tez :) moze będziecie uwazac ze oszalałem ale jeśli zrobię skill 80 to na 100 lvlu powinienem miec juz koło 100 dista ;) i tak bym chciał to widziec :P
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, ale z tego co tu widzę, to znaczy że jestem jakiś zacofany >.< Mam aktualnie 20 lev, 6 mlev i skill dist 56 :| Ehh trza poskillować...
Besidillon
18-07-2007, 10:09
Witam!
Ja na twoim miejscu wbijałbym jak największy distance, teraz po up'ie to żaden problem. M lvl też masz niski, niektórzy na takim lv mająm już nawet po 9.
Magic level, prawdę mówiąc, potrzebny jest teraz głównie do używania UH, więc nie jest już tak ważny dla palka, jak kiedyś (kiedy to z niecierpliwością czekało się na 15 mlvl, a znim SD i niewidzialność ;)). Tak więc, nawet jeśli mam pełen pasek many, nie spalam jej od razu. A nuż przyda się na magic shielda w krytycznej sytuacji. Wracając do tematu, shielding także jest ważny dla paladyna. Nie mówię tu o tym, że ponoć liczy się on połowicznie przy noszeniu broni z amunicją, ale o tym, że rozliczne rodzaje spearów stanowią wspaniałą alternatywę dla łuku/kuszy. Nie dość, że kupno 15 royal spearów opłaca się znacznie bardziej, niż powiedzmy 500 boltów (które starczają na mniej więcej tyle samo czasu), to jesteś chroniony przez tarczę.
@Mbaton
Fakt z tym PACCem, nie zwróciłem uwagi. Już wprowadziłem odpowiedni edit. Co do wypalania many, miałem na myśli, że nie spalam na raz całego paska. Po prostu utrzymuję jej poziom mniej więcej na full. Kiedy się zapełnia, rzucam jakieś drobne zaklęcie, by zawsze mieć sporo many w zapasie (raz mnie to uratowało przed PK). Siła runek SD w użyciu palka została mocno nadszarpnięta (nie mówiąc już o masie substytutów dla nich w postaci mocniejszej amunicji), więc mylnym byłoby stwierdzenie, że przydatność mlvlu palka zupełnie się nie zmieniła.
Najlepiej jest wbić jak najszybciej 70 dista, później już tylko exp. Ja swoim paladynem na 9lvlu miałem 60 dista, wbiłem 20lvl i 70 dista. A później już zapomnieć o skillu, po updacie nie mam zamiaru skillować ;p Ale przy expie dist leci woooolno... Expiąc ze spearami (przed updatem strzałami) do 35lvlu wpadło mi tylko 3dista ;o i mam tylko 73 :]
Jeśli exp to ja wybrałbym tombę - lubię hardkor :D Bp uhów, manaski, lmmy na stalkery i jazda... Pozdro~
Magic level, prawdę mówiąc, potrzebny jest teraz głównie do używania UH, więc nie jest już tak ważny dla palka, jak kiedyś (kiedy to z niecierpliwością czekało się na 15 mlvl, a znim SD i niewidzialność ;)). Tak więc, nawet jeśli mam pełen pasek many, nie spalam jej od razu. A nuż przyda się na magic shielda w krytycznej sytuacji. Wracając do tematu, shielding także jest ważny dla paladyna. Nie mówię tu o tym, że ponoć liczy się on połowicznie przy noszeniu broni z amunicją, ale o tym, że rozliczne rodzaje spearów stanowią wspaniałą alternatywę dla łuku/kuszy. Nie dość, że kupno 15 royal spearów opłaca się znacznie bardziej, niż powiedzmy 500 boltów (które starczają na mniej więcej tyle samo czasu), to jesteś chroniony przez tarczę. Tylko, że tu jest zgrzyt. Royal speary kupisz tylko w PACCowskich miastach, ale nie będzie to problemem, jeśli wyślesz jakiegoś kumpla z PACCem, by kupił ci RSy hurtowo. Sam nieraz świadczyłem takie usługi.
On ma pacc, wystarczy uważnie przeczytać jego post. A poza tym, mlvl jest tak samo potrzebny teraz jak i przed update! Do tego, Magic Shield zabiera tylko 50many, a manę powinno palić się zawsze - Jeśli uważasz że jest Ci to niepotrzebne to ja odwołuję do jakiejś mądrej lekturki na tym forum odnośnie magic lvlu i palenia many. Pozdro~
A ja mam pytanko: Jak najlepiej skillować palladynem, który ma 70+ dista?
A ja mam pytanko: Jak najlepiej skillować palladynem, który ma 70+ dista?
Więc to jest bardzo prosta odpowiedz zbierasz kamienie(small stones) i skilujesz na monku na full def i lurujesz sobie 2 postworki żeby shield leciał. A tak pozatym to najlepiej najpierw nabić skile a później expić bijesz 70 jesteś zadowolony albo jesteś weteranem tak jak ja i skilujesz 1,5miecha albo do wyczerpania sianka na spiry i wtedy idzesz na amazon camp zbierasz food i spiry i skilowanie za free wysyłasz parcelkiem do depo i ciągniesz do skila 80+ przecież 80 teraz bije sie przez około 2 tygodnie
Vansider
20-07-2007, 20:35
Chuj z tym ze ci sie nudzi.Rób 65 i idz expic benda ci Hity siadac po 150+
kolejkny zalowy topic.. omg mozesz miec skile jakie ci odpowiadaja
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.