zaloguj się

Pokaż pełną wersje : O co łazi czy ukradł mi ktoś numery?Pomużcie...

Andrzej_640
16-07-2007, 17:02
Witam
Mam do was pytanie ale odpowiedzcie szybko błagam!
Dziś wyskoczył mi taki komunikat od GM:
"GM Dragonas [2]: There have been a large number of cases of hackers linking to seemingly safe fansite forums, but the thread they link to contains a downloadable file meant to hackyou. Always be cautious with links, even if they look safe. --General Message to All--"
I myśle ,że ktoś mi schakował konto:(
Czekam na porade co z tym zrpobić i czy sie martwić czy co:(

Kajulec
16-07-2007, 17:22
Wnioskuje, ze ani troche nie znasz jezyka angielskiego. Proponowalbym zaczac grac w szachy, a Tibie zostawic innym.
Pozdrawiam

Kenwood666
16-07-2007, 18:10
Chłopie, prosty angielski.

To jest komunikat do wszystkich graczy na twoim serwerze. Takie ostrzeżenie, żeby nie wchodzić na strony podawanie przez innych graczy, gdyż może to grozić kradzieżą konta.

kuva5
16-07-2007, 18:14
ANGIELSKI to twoje hasło na rok idz graj w chinczyka a nie w tibie chinczyk po polsku jest a tibia po angielsku. idz sie schowaj

Hefelion
16-07-2007, 18:19
GM mowil o duzej ilosci hack linkow na forum i w ogole. Mowil tez ze trzeba uwazac na linki nawet gdy wygladaja na bezpieczne, to byla wiadomosc dla wszystkich. Ja tez bym Ci proponowal pograc w jakies szachy albo poukladac jakies puzzle no i jak chcesz grac w tibie to radze zaczac sie uczyc angielskiego :)

Dark Sven
16-07-2007, 18:22
Tak, ukraduem ci konto bo jestem ivul hakiernikiem.

oli_powrot
16-07-2007, 18:59
Buhahaha! Żal! Chłopie zapisz sie na jakiś nie wiem British school albo coś...
No chyba, że masz 10 lat to wszystko tłumaczy ;p

Aversin
16-07-2007, 18:59
@kilka osób up - jeżeli macie trollować i nabijać sobie posty bezsensownymi komentarzami, lepiej nie piszcie nic. Znajomość angielskiego (która zapewne i tak u wielu z was jest wątpliwa) nie czyni z was lepszego gatunku i nie daje wam wyłączności na grę w Tibie.
@Andrzej_640 - o ile nie wchodziłeś w jakieś niebezpieczne linki, to powinieneś być bezpieczny. Na przyszłość, lepiej jest spytać się kogoś w grze, ewentualnie poprosić o pomoc polskiego tutora na kanale help. Będzie szybciej i unikniesz bezsensownych komentarzy.

Piotrek Marycha
16-07-2007, 19:15
Znajomość angielskiego (która zapewne i tak u wielu z was jest wątpliwa) nie czyni z was lepszego gatunku i nie daje wam wyłączności na grę w Tibie.
.

a szkoda...

Sozemego
16-07-2007, 19:15
@kilka osób up - jeżeli macie trollować i nabijać sobie posty bezsensownymi komentarzami, lepiej nie piszcie nic. Znajomość angielskiego (która zapewne i tak u wielu z was jest wątpliwa) nie czyni z was lepszego gatunku i nie daje wam wyłączności na grę w Tibie.
@Andrzej_640 - o ile nie wchodziłeś w jakieś niebezpieczne linki, to powinieneś być bezpieczny. Na przyszłość, lepiej jest spytać się kogoś w grze, ewentualnie poprosić o pomoc polskiego tutora na kanale help. Będzie szybciej i unikniesz bezsensownych komentarzy.
Bzdura, bez angielskiego chlopak daleko nie zajdzie. A jak bedzie plakal za kazdym razem jak pomysli, ze ktos go 'schakowal' to tym bardziej trzeba zabrac wszystkie krzesla z jego domu.

Fagaro
17-07-2007, 09:25
a czy podczas zakladania konta nie trzeba zaznaczyc krzyzyka ze sie przeczytalo, zrozumialo i zgadza sie z regulaminem? gdzies widzialem ss rozmowy jakiegos noobka z GM
GM: hello, some plalayers reported you for using macro.
noobek: sorry, need open translator
GM: too bad, you accepted rules

Aversin
17-07-2007, 10:19
a czy podczas zakladania konta nie trzeba zaznaczyc krzyzyka ze sie przeczytalo, zrozumialo i zgadza sie z regulaminem? gdzies widzialem ss rozmowy jakiegos noobka z GM
GM: hello, some plalayers reported you for using macro.
noobek: sorry, need open translator
GM: too bad, you accepted rules
I niby za to, że powiedział "otwieram translator" dostał bana? Nie bądź śmieszny. Radzę tobie przeczytać ostatni featured article o stronach fanowskich. Sam CipSoft twierdzi tam, że strony takie jak tibia.pl są wspaniałym miejscem dla graczy nieznających angielskiego, gdyż można tu znaleźć tłumaczenia rules, FAQ itd. Fakt nieznajomości angielskiego, nie oznacza braku znajomości zasad. Sytuacja jaką przedstawiłeś jest zwyczajnie absurdalna.

Lasooch
17-07-2007, 11:31
a szkoda...

Święte słowa.

@pebe83: Mnie osobiście wkurzają osoby nieznające angielskiego przynajmniej na poziomie POPRAWNEGO powiedzenia, że nie umieją tegoż języka używać (czyli nie 'sori no have spick inglesh'). Nawet i w Tibii - pytasz takiego o cokolwiek, a ten 'ej muw po polsku pliz' (ew. brazylijski bełkot). Ostatnio miałem sytuację, że pytałem gościa, ile będzie na żółwiach siedział - a ten 'leave', spytałem znów, ten - 'no spik english'...

A w rzeczywistym świecie za parę(naście) lat sami będą żałować, że angielskiego nie znają. Moja matka miała problem ze znalezieniem pracy, bo nie zna angielskiego. Tylko ją (w pewnym stopniu) tłumaczy to, że w szkole nieszczególnie miała możliwość nauki tego języka.

Poza tym, wracając do Tibii - Tibia Rules są po angielsku. Oczywiście, można znaleźć tłumaczenie, ale 99% osób, które angielskiego nie znają, nie będzie szukać, tylko kliknie accept. A potem płaczą na forum, że dostali bana i nie wiedzą o co chodzi, bo siostra nie odpisała GMowi.

Fagaro
20-07-2007, 14:07
I niby za to, że powiedział "otwieram translator" dostał bana? Nie bądź śmieszny. Radzę tobie przeczytać ostatni featured article o stronach fanowskich.~~~~ Sytuacja jaką przedstawiłeś jest zwyczajnie absurdalna.

Czytaj ze zrozumienieniem, nie napisalem ze dostal bana, i nie mow ze jestem smieszny skoro sam nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

Tompior
20-07-2007, 14:11
Dobra, chlopak nie umie angielskiego, trudno nikt go nie zmusza. Tylko zobaczcie sobie nazwe tematu: .....?Pomużcie... looool.. Moze nie znac angielskiego ale zeby tak kaleczyc swoj wlasny jezyk -.-

Adamek-graczpiechota
20-07-2007, 14:26
Name: Mikro Andrzej
Sex: male
Profession: Druid
Level: 13
World: Amera
Residence: Ab'Dendriel
Last login: Jul 18 2007, 16:12:23 CEST
Comment: Siemka!
Lubie dedac noobow w nawet w miastach:)
Jak mnie wkurzysz to dedne i ciebie
ja---> ,,I,,(^.-),,I,, noob---->(@.@)
Ps.Lubie podrywac xD
Account Status: Free Account

heehhe owned xD widać ze jakiś dzieciak, nie śmiejcie się z niego.

J. angielskiego uczyłem się poważnie od gminazjum, więc skąd on mógł to zrozumieć heheh.

Surphyre
20-07-2007, 14:37
hehe kocham to forum:P

grjef

Kharakorn
20-07-2007, 14:52
ja osobiście mam 3 na koniec roku z angielskiego, a z każdym się dogadam bo wiem oczym mówią, a to co napisze to dziecko potrafi zrozumieć heheh, może pisza np ja byc w quest tłumaczyc na polski, ale każdy powinnien to zrozumieć, ostatnio gadałem z facetem z bośni i umiał angielski i jakoś się z nim dogadałem :) zawsze znajde jakieś arternatywne słowo które można zrozumieć :)

Grzesiek194
20-07-2007, 15:08
Ludzi co wy się na niego tak rzuciliście? To, że nie zna angielskiego nie znaczy, że nie musi grać w Tibie... Są słowniki, sam znam tylko podstawy angielskiego ale jest nie zawodne Translate.pl :).

Btw.
Połowa tego forum nie zna dobrze polskiego, a jakoś piszą tutaj.. :D

Vil
20-07-2007, 15:08
Dobra, chlopak nie umie angielskiego, trudno nikt go nie zmusza.

niech w takim razie nie oczekuje pomocy w grze w ktorej znajomosc angielskiego jest wymagana do samodzielnego istnienia.

Połowa tego forum nie zna dobrze polskiego, a jakoś piszą tutaj..

tylko dlatego ze regulamin nie przewiduje za to dydaktycznych banow, co imho by sie paru osobom nalezalo.

Tompior
20-07-2007, 19:17
@pebe83: Mnie osobiście wkurzają ........

ja osobiście mam......

Ludzie, co tak sie uwzieliscie na sformulowanie "ja osobiscie"... Czy moze byc ja nieosobiscie?? Albo ty osobiscie?? Nie!!Piszemy mnie wkurzaja, osobiscie wkurzaja mnie, ja mam, osobiscie mam, a nie jakies mixy tworzycie...