zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Deer

matti92
16-07-2007, 18:51
Co jakiś czas na stronie głównej Tibia.pl w polu "Czy wiesz, że" wyśietla się napis "Czy wiesz, że przy pomocy summonowanego jelenia (deer) można zabijać innych graczy? (parę osób już poległo w ten sposób). Wie ktoś może, jak to jest możliwe? W jednym z tematów na forum znalazłem takie coś:

Przy pomocy przyzwanego (summon) jelenia możemy atakować ludzi, oczywiście tylko na światach PvP oraz PvP-enforced. Dlatego czasem na tibia.com w Kill Statiscic widnieją liczby przy fragach (ilości zabić) dokonanych przez Deera.

Tyle, że jak to jest możliwe, skoro deer ma zero ataku!??! (w końcu jak nie atakuje, to ataku nie ma ;p)

Goldzio
16-07-2007, 19:01
Hmmmm chyba tak:

-Przyzywasz Deera i Monka
-Deer atakuje Monka
-Po 15h Deer potrafi atakowac ??

Kiedys bylo cos o trenowaniu summonow...

Oharis
16-07-2007, 19:01
Nie da sie. Zsummonowalem 2 deery. I zaatakowalem kolege ktory stal ebz eq. Zadnego hita mu nie walnely przez ponad 30 minut. Wiec to niemozliwe

Flisik
16-07-2007, 19:17
@Oharis
Post nad toba to wyjasnia.

Dansos
16-07-2007, 19:19
Ze względu na to ze gram na swiecie non-pvp nie umiem powiedziec czy deerem mozna zabic chociazby 6 lvla sorka/druida bez eq czy nie ale wiem ze zsumonowanym deerem zabilem goblina, lecz gdy wybralem sie na rota zabijalem go dobre 10 min i dalej bez skutku -.- .

matti92
16-07-2007, 19:22
To jak TO wyjasnicie?:

Dlatego czasem na tibia.com w Kill Statiscic widnieją liczby przy fragach (ilości zabić) dokonanych przez Deera

Kropka997
16-07-2007, 19:28
Ze względu na to ze gram na swiecie non-pvp nie umiem powiedziec czy deerem mozna zabic chociazby 6 lvla sorka/druida bez eq czy nie ale wiem ze zsumonowanym deerem zabilem goblina, lecz gdy wybralem sie na rota zabijalem go dobre 10 min i dalej bez skutku -.- .

hahaahaha owned
@topic
tzeba deera zsummonowac, DEER niema zabic kogos bo nie atakuje wogle leczy ty musisz go zabic...

Maciekmon
16-07-2007, 23:32
Proste to. Otóż:
Trzeba zsumonowac deera. Potem należy zrobic, aby deer uderzał najlepiej w jakiegoś potworka lub ewentualnie w gracza. Po ~kilku godzinach treningu deer będzie zadawał blood hity. Jak doskilluje się go jeszcze, to oczywiście hity większe będą, a dzięki temu koleś szybko padnie. Widziałem nawet filmik jak koleś (bez eq) dostał od spidera za 80! Było to po kilku godzinach treningu, ale taki potwór to naprawde potwór! Mam nadzieję, że ludzie zrozumieli i nie będą robili takich topiców. Nara

Muzzores
18-07-2007, 08:40
a może wpadło by wam do głowy że jeżeli człowieka bez eq będziesz bił ty i 2 deary to jeden z nich bendzie się przebijać i zadawać hity nawet po 1..:evul:

Gilu90
18-07-2007, 09:32
Kolega Maciekmon mówi prawdę, jest to możliwe tylko że trzeba trochę poczekać, przynajmniej myślę że z 10 h, i będzie nam jeleń zadawać hity. Widziałem nawet filmik na starszą wersję Tibia (nie pamiętam jaka) jak dear zabił MS na 100~ lv, bo koleś chciał skończyć z tibia. Fajnie to wyglądało na stronce.

Browarrior
18-07-2007, 10:14
Mozliwe jest zabicie Deerem...zaraz dam edit i wkleje screena z mojej zabawy z kuzynem

edit:
http://img412.imageshack.us/img412/9766/killebbydeerzq4.th.png (http://img412.imageshack.us/my.php?image=killebbydeerzq4.png)

Mialem gdzies jeszcze jak pisalo na tibia.com na liscie deadow ale nie moge znalesc

co do tych ktorzy mowia ze trzeba 10h itp itd....wystarczy pojechac kogos do 10 hp i deery zjada mu w pol godziny to i pisze Ci killed by deer.Wielka filozofia zamiast sprawdzic sie klucic

Duch Guardi
18-07-2007, 11:54
Kiedyś na filmiku widziałem jak kilku gości przywołało 8 jelonków i atakowali gościa z (chyba) 1 hp po ~20 kilku min gość padł