PDA

Pokaż pełną wersje : Co jest najlepsze dla Knighta?

Szyszek
02-11-2003, 12:07
Jestem na trimerze mam i 8 lv.
Skille 21/20 i nie wiem na czym najlepiej expowac.
Jedni mowia ze roty sa dobre drudzy ze swamp trolle
ale co jest najlepsze?

Magus
04-11-2003, 15:09
Nie ma jakiegos konkretnego potwora, ktory bylby dla Ciebie w tej chwili najlepszy. Ogolnie polecam Ci zabijac wszystko od trolli poprzez: orki, roty, wolfy, misie, waspy, dwarfy i skonczywszy na minosach.

Matiq
04-11-2003, 15:41
Sam mam low lvl ( 16 )

proponuje chodzic na Dwarfy

Pekaok
04-11-2003, 19:35
Mam pytanie i wydaje mi się że to odpowiedni temat żeby je zadać. Mam knighta 9 lvl broń: Longsword/Dwarven shield. Waham się czy zamienić to na Broadsword, który ma dużo lepszy atak ale za to będę musiał wyrzec się tarczy. Poradźcie mi co bardziej się opłaca :rolleyes:

Magus
04-11-2003, 20:53
Oryginalnie dodany przez Pekaok
Mam pytanie i wydaje mi się że to odpowiedni temat żeby je zadać. Mam knighta 9 lvl broń: Longsword/Dwarven shield. Waham się czy zamienić to na Broadsword, który ma dużo lepszy atak ale za to będę musiał wyrzec się tarczy. Poradźcie mi co bardziej się opłaca :rolleyes:

Moja rada: Zaopatrz sie w scimitara - ma nieco wiekszy atak niz longsword a jest jednoreczny. EXPujac z nim w miare szybko zarobisz na Spike'a lub FS'a.

Gremlin
05-11-2003, 04:31
Czy zamiast Brood Sword nie lepiej urzywac two handed?

Pozatym na temat broni 2 recznej sa rozne opinie:
- nie bo shielding ci nie rosnie
- tak bo duzo mocniej walisz

Ja osobiscie na poczatkowych poziomach (10 do 15) popieram urzywanie 2 handed z prostego powodu, ma b.dobry atak i mozesz 1 cieciem polozyc rootworma/minosa zanim ktos wpadnie go zlootowac + na wadze mnie wychodzi w sumie 2 handed niz long sword + dwarwen shield, wiec mozna wiecej loota niesc.

kotomaniak
05-11-2003, 10:54
Najlepszy scmiltar + drwawen shield. Potem kup serpent sworda lub spike sworda. Spike lepsza obrona, serpent lepszy atak.

Marcin'Niszczyciel
15-03-2005, 12:24
co jak co ale najlepiej to bedzi ci potrenic troche ja mam na 9 lvlu skile 42/41 i ciagle trenie

Gravard
15-03-2005, 13:06
2 ręcznych broni nie opłaca się używać gdzieś tak do 45-50 sworda/axe bo opuścisz się w shieldingu, a dmg i tak nie będzie wysoki. O broad sw zapomnij, jest to złom. Najlepiej zrobić tak jak napisał kotomaniak

Magical Trevor
15-03-2005, 13:18
Dla ciebie najlepszy będzie trening bo masz słabiutkie skile. ;)

Bulboglowy
15-03-2005, 18:55
To na czym fajnie się expi Knightem zależy od jego ekwipunku, jeżeli masz około 20 armora (łącznie), Dwarven Shield i broń conajmniej 25 ataku to najlepszym potworem będzie Rotworm, ponieważ wypada z niego dobry(jak na twój poziom) loot i łatwo możesz z nim trenować skille(bo nie ucieka jak trolle). Jeżeli nie masz takiego eq to możesz chodzić na roty, żeby trenować, a expić i zbierać kase idź na trolle, bo też dają dużo kasy.

Kebes
15-03-2005, 20:05
co jak co ale najlepiej to bedzi ci potrenic troche ja mam na 9 lvlu skile 42/41 i ciagle trenie

Jesteś moim idolem koleś!! Odświeżyłeś temat, w którym ostatnia odpowiedź była dokładnie z 05-11-2003 10:54 (słownie z: piątego listopada dwa tysiące trzeciego roku godzina dziesiąta pięćdziesiąt cztery)... Nie to żebym był jakimś strażnikiem porządku, ale to już lekkie przegięcie...

PS. Sorry za offtopic. Proszę o usunięcie mojego posta.

Gravard
15-03-2005, 20:17
huh :D , gdybym zobaczył date to nie pisałbym, ale że temat był na początku to nie zauważyłem tego i odpowiedziałem. Mamy tu krecika :p