zaloguj się

Pokaż pełną wersje : men in the cave

Duerroz
19-07-2007, 23:36
wylatuje z niego jakiś tam miecz co ma 43 atk i sie pytam widział go kto to jest zwykły człowiek czy potwór jakiś.

Szukałem nieznalazłem

Jecht
20-07-2007, 15:51
Z tego co słyszałem to wygląda jak Monk lub full citizen. Ale to niepotwierdzone informacje.

I nie "men", tylko "man" :p

Marvik
20-07-2007, 23:01
EEeEeE troche jaśniej prosze??

Slythia
20-07-2007, 23:11
http://tibia.erig.net/Man_in_the_cave

Zapraszam : )

Man in the Cave
485 hit points
555 Experience points per kill
Mana to Summon/Convince: -/?
Abilities: Melee (0-62), Throws Small Stones (0-95), Summons 0-3 Monks, Haste.
Est. Max. Damage: 157 hp per turn
Immunities:
Sounds: "THE MONKS ARE MINE!"; "I will rope you up! All of you!"
Behavior: Does not run in low health.
Field Notes: New creature in the 2007 Summer Update. This was started from a post on the Tibia forums in August 2006 by a player on Luminera named Frack'Heart. The post can be found here.
Strategy: Kill it fast. It's a lot weaker than its summons.
Loot: 0-27? gp, 0-3 Ropes, Brown Bread, Brown Piece of Cloth, Mammoth Fur Cape, Mercenary Sword.

Duch Guardi
20-07-2007, 23:52
korzystając z okazji na stronie tibiawiki pisze
czy mógłby ktoś dokładnie napisać gdzie on sie znajduje :)

Aduil
22-07-2007, 00:09
Up~ Kopalnia Cultów na Svargrond do poziomu -1 jest bezpieczna... na -2 mamy juz Culty wszelkiej maści, a na -3 to, co tygrsyki lubia najbardziej.. Nightmary/Demony/Behe/Plaguesmithy/Lost Soule, wszystkie te mile stworzonka znajdują sie głęboko pod wielką góra na zachód od Svargrond, w owej kopalni wykonujemy 4? misje aby otrzymać Outfit Norsemana.
Ps. bez zaufanej i zgranej ekipy nie zapuszczaj sie tam ;)

Adu~

Elizium
22-07-2007, 05:48
No dobra ale nadal nie wiemy gdzie on się respi. Na TibiaWiki tak jest napisane jakby się respił regularnie. Od updata biegam sobie po tych kopalniach bardzo dużo. Właściwie to teraz moje ulubione huntowisko. Schodzę na -1 czyli novice i gargoyle, -2 czyli acolyte i adept i czasami jak mi odbije na -3 czyli enlightened, nightmare i reszta przyjemniaczków, ale nie zapuszczam się za daleko. -1 i -2 znam już prawie całe i jakoś nigdy mi się nie zdarzyło trafić na man in the cave. -3 poziomu raczej zwiedzać nie będę solo ale mało prawdopodobne żeby coś co summonuje 3 monki chodziło w towarzystwie nightmare i demonów. :D A moze chodzi o lodowe labirynty powyżej? Ostatecznie je też można zaliczyć do kopalni bo nimi się do kopalni wchodzi. Jak ktoś rzuci konkretne info na jakim poziomie ten potworek się respi to obiecuję że się poświęcę i przewącham cały poziom.

Djkwaku
22-07-2007, 10:16
miecz się nazywa "Mercenary Sword", ciekawe czy ma coś wspólnego z gildią "Mercenarys" na Antice :p.

Rothes
22-07-2007, 10:29
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=209532
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=207863

Nie są to do końca kopalnie... miejsce, z jego "jaskinią" znajduje się mniej więcej nad respem chyba 5 czy 6 ice golemów po drodze do kopalni.

Wszystko zaczęło się od tego, że na Luminerze ktoś z kiepską znajomością angielskiego założył topic Man in the cave rope monk summoned (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1344512&pagenumber=1). Przez prawie 30 stron ludzie się z niego śmiali, stał się legendą na Luminerze. Jak widać CipSoft czasem czyta forum tibia.com, bo musiał to zauważyć i zrobił potwora - Man in the Cave, który rope'uje graczy do swojej jaskini. ;)

Prawdopodobnie respi się losowo, tak jak bossy, pomimo tego, że w Kill Statistics nie pojawia się na samej górze, tak jak to wygląda w przypadku bossów.

Kojotes
23-07-2007, 11:15
Dodam jeszcze, że tak normalnie sie nie dostaniesz do jego lokacji- wjedziesz tam tylko wtedy, jeśli Man in the cave sie zrespił i użył swojego 'ataku'- czyli ropnie Cie.

Gacman
23-07-2007, 17:04
Ja rowniez prosze o blizsze informacje

kamsz
30-07-2007, 13:29
12:19 You see a mercenary sword (Atk:43 Def:27).
It can only be wielded properly by knights of level 40 or higher.
It weighs 68.00 oz.

Slythia
30-07-2007, 13:51
Ja rowniez prosze o blizsze informacje
Opis: Interesująca historia wiąże się z tym osobnikiem. Pewnego razu na forum Luminery pewien gracz założył temat, w którym opowiedział historię o człowieku w jaskini, który wciągnął po linie jego przywołanego Monka. Opowieść stała się w społeczności tego świata tak kultowa, że w updacie 8.0 na nowych Lodowych Wyspach pojawił się właśnie ten Człowiek w Jaskini. Dlatego podróżując po tunelach wyspy Hrodmir miej się na baczności! Bo i ciebie może spotkać los porwanego, co poznasz po czerwonym napisie: "You have been roped" oraz po tym, że zmierzysz się sam na sam z legendą Luminery.
Występowanie: Jaskinia nad drogą do Formorgar Mines

Starczy? ;)